Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 696 találatból.

Újabb bírságot kapott a Porsche Bank

Pénzügyek - 2016-05-04
A Magyar Nemzeti Bank 11 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a Porsche Bankot a hitelezés és kockázatkezelés, a tőkeszámítás, a számvitel, a prudens adminisztratív rend és az adatszolgáltatás hiányosságai miatt - olvasható a jegybank honlapján.

CIB: 2016 az áttörés éve lesz a banki mobilfizetési megoldások terén

Pénzügyek - 2016-05-03
Minden jel arra mutat, hogy 2016. az áttörés éve lesz a banki mobilapplikációk, mobilfizetési megoldások és általában a teljes körű interaktív online bankolás területén, ebből a versenyből a CIB sem maradhat ki - mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

UniCredit Jelzálogbank: 2015-ben 3,2 milliárd forint mérleg szerinti nyereség

Pénzügyek - 2016-04-29

Az UniCredit Jelzálogbank 2015-ben 3,2 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el az előző évi 813 millió forintos veszteséggel szemben, mérlegfőösszege 2015 végén 145,445 milliárd forint volt, 86 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a bank BÉT honlapján közzétett éves jelentéséből.

Tervezett Mol-kötvényre adott besorolásokat az S&P és a Fitch Ratings

Pénzügyek - 2016-04-21

A Mol euróalapú tervezett kötvénykibocsátására adott besorolásokat csütörtökön a Standard & Poor′s és a Fitch Ratings.Az S&P Londonban bejelentette, hogy "BB" szintű - a "BB plusz" szuverén magyar adósosztályzattól egy fokozattal elmaradó - hosszú távú besorolással látta el a magyar olajipari vállalat készülő kibocsátását.

    A Standard & Poor′s tudomása szerint az új Mol-kibocsátás az olajcég 2017-ben lejáró 750 millió eurós kötvénykötelezettségének refinanszírozására szolgál

Továbbra is Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

Pénzügyek - 2016-04-21

- Továbbra is Paul McCartney vezeti a leggazdagabb brit zenészek listáját, mégpedig jelentős előnnyel.

 A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát - Rich List - a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és személyekre lebontva. A lap a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről.

A jegybank felfüggesztette a Globalinvest tevékenységét

Pénzügyek - 2016-04-21

Súlyos nyilvántartási és tájékoztatási hiányosságok miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett végzésében felfüggesztette a Globalinvest Zrt. portfoliókezelésre vonatkozó tevékenységi engedélyét.

   A folyamatban lévő átfogó vizsgálata során a jegybank feltárta, hogy a Globalinvest ügyfelei semmilyen szabályszerű forrásból nem kapnak információt a portfoliókezelési tevékenység körében kezelt számláikon végrehajtott ügyletekről és számlaegyenlegeikről

Offshore-botrány - Ügyészi vizsgálat az egyik legnagyobb francia banknál

Pénzügyek - 2016-04-10

Házkutatást tartottak a francia hatóságok a Société Générale, az egyik legnagyobb francia bank irodáiban, miután a panamai offshore-botrányban nyilvánosságra került dokumentumok szerint a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda közreműködésével közel ezer offshore céget alapított a francia pénzintézet - közölték vasárnap rendőrségi források.

Az Európai Központi Bank továbbra is figyelemmel kíséri az MNB finanszírozási tevékenységét

Pénzügyek - 2016-04-07

- Az Európai Központi Bank (EKB) továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tevékenységét a monetáris finanszírozás tilalmáról szóló uniós rendelkezések betartása érdekében - írta csütörtökön kiadott éves jelentésében a frankfurti pénzintézet.

Varga: Magyarország visszafizette az IMF-EU hitel utolsó részletét

Pénzügyek - 2016-04-06

Magyarország visszafizette a 2008-ban felvett IMF-EU hitel utolsó részletét - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: a magyar állam már egy hete kifizette az utolsó, 1,5 milliárd eurós részletet, amelyet az EU pénzügyileg most írt jóvá.

Az MKB 76,402 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly

Pénzügyek - 2016-04-06

Az MKB bankcsoport 76,402 milliárd forint auditált veszteséget könyvelt el tavaly adózás után az egy évvel korábbi 148,110 milliárd forint veszteség után, míg az egyedi reorganizációs tételektől megtisztított eredmény csaknem nullszaldós, 1,243 milliárd forint veszteség lett 2015-ben.

A jegybank felfüggesztette a Norbi Update részvényeinek kereskedését

Pénzügyek - 2016-04-05

A jegybank felfüggesztette kedden a Norbi Update Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

  Az MNB előző nap 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a cégre, szintén a nem megfelelő kommunikációs gyakorlata miatt.

MNB: egymillió forint bírság a Norbi Update Nyrt.-nek

Pénzügyek - 2016-04-04

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re, mivel az több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének - közölte az MNB ahétfőn.

  A jegybank figyelmeztette a társaságot a tőkepiac biztonságos és átlátható működését garantáló tájékoztatási kötelezettségei jövőbeni betartására.

A Budapest Bank 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el tavaly

Pénzügyek - 2016-03-31

- Az állami tulajdonban lévő Budapest Bank (BB) csoport 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el 2015-ben a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált, előzetesen auditált adatok szerint - közölte a hitelintézet csütörtökön.

Bankmonitor.hu: az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás olcsóbb lett

Pénzügyek - 2016-03-23
Március 21-től megváltozott a jelzálog fedezetű lakáscélú és szabad felhasználású hitelek elő- és végtörlesztésére vonatkozó szabályozás, amit a korábban megkötött hitelszerződések esetében a bankok eltérő módon ültetnek át saját gyakorlatukba. A Bankmonitor.hu piacfelmérése szerint az előtörlesztés drágább, a hitelkiváltás pedig olcsóbb lett

Elégedett a tavalyi üzleti év eredményeivel az osztrák Raiffeisen vezérigazgatója

Pénzügyek - 2016-03-16

Ismét nyereséges a Raiffeisen Bank International (RBI), és sikeres volt a bank tőkehelyzetét javító kiigazítási program is - ismertette Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója a bank 2015-ös  eredményeit bemutató sajtótájékoztatón szerdán Bécsben.

Paksi bővítés - Osztrák zöldek tüntettek a bécsi magyar nagykövetség előtt

Pénzügyek - 2016-03-10

- A paksi atomerőmű kibővítése ellen tüntetett a bécsi magyar nagykövetség előtt csütörtökön délelőtt az osztrák Zöldek pártjához tartozók egy csoportja. Ewa Glawischnig pártelnök ezt követően megbeszélést folytatott Perényi János nagykövettel.

 A tiltakozó akciót a fukusimai atomerőmű-baleset ötödik évfordulójára emlékezve tartották. A nagykövetség épülete előtt nagyjából 25-en gyűltek össze a katasztrófára emlékeztető táblákkal.

Nyereséges évet zárt az Erste Group

Pénzügyek - 2016-02-26

Közel egymilliárd euró nyereséget ért el tavaly az Erste Group az előző évi veszteség után, növekedett a hitelállománya és javult a tőkemegfelelési mutatója is.

Az Erste Group bevétele 2015-ben 6,771 milliárd euróra csökkent a 2014-es 6,877 milliárd euróról. Ezen belül a kamatbevétel tavaly 4,444 milliárd euró volt, alacsonyabb az előző évi 4,495 milliárd eurónál.

 Az MNB tízmilliós bírságot szabott ki a Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re

Pénzügyek - 2016-02-25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forintos felügyeleti bírságot szabott ki a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt.-re, mert a cég több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendszeres és rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének - közölte a jegybank csütörtökön.

Az MNB tavalyi nyeresége 95 milliárd forint volt

Pénzügyek - 2016-02-22

A Magyar Nemzeti Bank 2015-ben rekordmértékű, 95 milliárd forintos nyereséget ért el. A teljes összeg az eredménytartalékot fogja majd növelni, amely ezzel 150 milliárd forintra emelkedik - jelentette be az MNB hétfőn honlapján.

Az MNB 4 millió forintra bírságolta a Groupama Biztosítót

Pénzügyek - 2016-02-18

A Magyar Nemzeti Bank négymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra, mert a biztosító rosszul tájékoztatta ügyfeleit a kötelező biztosítás megszűnéséről.A  Groupama nem az adott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb)-szerződés megszűnésének tényleges dátumát, hanem több nappal későbbi időpontot közölt 2013 októberétől egy negyedévet meghaladó időszakon át négyezernél is több fogyasztóval.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.