Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 721 találatból.

MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök

Pénzügyek - 2016-12-07

- Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Ennek oka, hogy az egyes kényelmi szolgáltatásokat, például az otthoni ügyintézés díját a teljes hiteldíj-mutatóba (thm) nem számolják bele - magyarázta

Emelkedett a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Pénzügyek - 2016-11-24

A meghirdetett mennyiségnél 15,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 60,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 129,48 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel 30 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal magasabb, 1,22 százalékos átlaghozamon.

Növelték vagyonukat az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak

Pénzügyek - 2016-11-17

Éves szinten 7,5 százalékkal növelték vagyonukat az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak az év első kilenc hónapjában, az egészségpénztáraknál pedig 10 százalékos volt a növekedés. A tagok egyéni befizetései mindkét kasszatípusnál 10 százalékkal nőttek, az ÖPOSZ év végén rekordbefizetésre számít - közölte a szövetség.

Az MNB 29 millió forintra bírságolta a KDB Bank Európa Zrt.-t

Pénzügyek - 2016-11-11

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 29 millió forintra bírságolta a KDB Bank Európa Zrt.-t tőkeszámítási, számviteli, ügyletminősítési, fedezetértékelési hiányosságok miatt - közölte az MNB pénteken.

A jegybank hivatalból indított átfogó ellenőrzési eljárás keretében vizsgálta a KDB Bank tevékenységét, áttekintve a 2013. december 31-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot.

Emelkedett a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Pénzügyek - 2016-11-10

A meghirdetett mennyiségnél 7 milliárd forinttal nagyobb összegben, 52 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

Brexit - Brit bankszövetség: heteken belül megkezdődhet a bankok elvándorlása Londonból

Pénzügyek - 2016-10-24

A Brit Bankszövetség vezérigazgatója szerint heteken belül elkezdődhet a bankok elvándorlása a londoni City pénzügyi központjából a brit EU-tagság megszűnéséből eredő üzleti bizonytalanságok miatt.

Anthony Browne a The Observer című vasárnapi baloldali brit lapnak írt cikkében hangsúlyozza, hogy a brit pénzügyi szolgáltatási szektor messze a brit gazdaság legnagyobb exportágazata, az EU-társállamokkal folytatott külkereskedelmének éves értéke meghaladja a 20 milliárd fontot (hétezer milliárd forint).

Januártól elektronikusan kell jelezni az adók módjára behajtandó köztartozásokat

Pénzügyek - 2016-10-21

Januártól az adók módjára behajtandó köztartozások jogosultjainak elektronikusan kell eljuttatniuk megkeresésüket az adóhatósághoz a behajtás végett - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján

A közlemény ismerteti: az adózás rendjéről szóló törvény 2017. január 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a jogosultnak a fizetési határidő lejártát követő 15 nap elteltével, elektronikus úton kell megkeresnie az adóhatóságot a behajtás céljából, ha a köztartozás összege eléri vagy meghaladja a 10 ezer forintot, az ingatlannyilvántartási eljárás igazgatási szolgáltatási díja, a szabálysértési költség valamint az elővezetési költség esetén pedig az 5 ezer forintot..

Lemondott a Wells Fargo vezérigazgatója, az amerikai nagybank hetek óta húzódó csalási botránya miatt

Pénzügyek - 2016-10-13

Lemondott szerdán John Stumpf, az egyik legnagyobb amerikai lakossági bank, a Wells Fargo elnök-vezérigazgatója, a pénzintézet hetek óta húzódó csalási botránya miatt. A San Franciscó-i székhelyű bankról szeptember végén került nyilvánosságra: sorozatos csalást követett el, hogy azt mondhassa részvényeseinek, hogy termékei és szolgáltatásai egyre növekvő keresletnek örvendenek.

Csökkent a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Pénzügyek - 2016-09-29

A meghirdetett mennyiségnél 22,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 67,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 18 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 12 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

S&P-felminősítés - Visszaemelte a befektetési ajánlású sávba a magyar államadós-besorolást a Standard & Poor's

Pénzügyek - 2016-09-16

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósságának osztályzatát az eddigi "BB plusz/B" szintről "BBB mínusz/A-3"-ra emelte.

A "BBB mínusz" devizaadós-besorolás a befektetésre ajánlott kategória alapszintje

Egyre több a készpénzbefizetésre alkalmas ATM a bankok hálózatában

Pénzügyek - 2016-09-04

- Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.

Az Erste Bank Hungary a megváltozott ügyféligényekre reagálva fejleszti ATM-rendszerét. Ennek megfelelően országszerte 2016 végéig 50 új, készpénzbefizetésre alkalmas automatát állít üzembe, ezzel országosan 60 ilyen készülék fog működni a pénzintézet hálózatában.

A GVH 10 millió forint bírságot szabott ki a Sunfleurre megtévesztő reklámok miatt

Pénzügyek - 2016-08-31

Jogsértő módon, megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Sunfleur Kozmetikai Kft. a Medifleur márkacsaládba tartozó több, cukorbetegeknek ajánlott termékét 2014 októbere óta, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forint bírságot szabott ki a cégre - közölte a GVH szerdán.

MNB: elindul a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatás

Pénzügyek - 2016-08-24

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. a közeljövőben elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását, a bankok ennek segítségével információt kaphatnak arról, hogy a kis cégek mennyire képesek fizetni hiteltartozásukat - mondta Banai Ádám, az MNB főosztályvezetője a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az államháztartás 123,4 milliárd forint többlettel zárt januárban

Pénzügyek - 2017-02-07

Az államháztartás központi alrendszere 123,4 milliárd forint többlettel zárt januárban, ami kedvező a tavaly januári 92,4 milliárdos többlethez képest - jelentette be kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az előzetes adatokat.

A központi költségvetés 65,9 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 25,5 milliárd forintos, míg az elkülönített állami pénzalapok 32,0 milliárd forintos többletet mutattak.

A megkérdezettek több mint fele, 52,6 százaléka 1-3 éves időtávon növeli megtakarítását, csaknem minden harmadik befektetőnek van 4-5 éves, illetve több mint 5 éves távra megtakarítása - tájékozta

Pénzügyek - 2017-02-03

- Jelentősen, átlagosan negyedével csökkentek az újonnan kínált befektetési életbiztosítások ügyfélköltségei a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januártól hatályba lépett ajánlásának köszönhetően. A termékpaletta a felére csökkent, a magasabb költségű befektetési életbiztosítások kiszorultak a piacról - mondtaWindisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke pénteken.

Csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Pénzügyek - 2016-08-11

 Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 37,15 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 25 milliárd forintot fogadott el.

MNB: önkéntes szerződésmódosítással jelentős összeget spórolhatnak a volt árfolyamgátasok

Pénzügyek - 2016-08-10

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgátas ügyfelek tartozását és kamatszintjét is csökkentette, ugyanakkor az eredeti árfolyamgátas szerződési periódus után 15 százalékkal is emelkedhetnek a törlesztőrészletek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán, kiemelve, hogy magasabb törlesztőrészlet önkéntes vállalásával jelentős későbbi terhektől mentesülhetnek az érintettek.

A rejtett költségektől tart a magyarok többsége a hitelfelvétel során egy felmérés szerint

Pénzügyek - 2016-07-27

A hitelfelvétel során a rejtett költségektől a magyarok 58 százaléka fél a Cofidis legfrissebb országos reprezentatív felmérése szerint. A kutatásból kiderült az is, hogy nőtt az új hitelt felvevők száma tavaly óta.

 A  magyarok negyede tart a menet közben változó feltételektől, míg a törlesztőrészletek megugrása miatt 23 százalékuk aggódik. Ezzel szemben a megkérdezettek alig negyede találkozik azokkal a problémákkal, amik miatt előzetesen aggódott - írták.

Az Erste 2020-ra a három vezető bank egyike akar lenni a hazai vállalatfinanszírozási piacon

Pénzügyek - 2016-07-24

Az Erste Bank Hungary 2020-ra a három vezető bank egyike akar lenni a hazai vállalatfinanszírozási piacon - mondta Szabados Richárd, az Erste Bank Hungary vállalati üzletágvezetője.

  Kiemelte: ennek a célnak az eléréséhez a jelenlegi hitelezési volumen megduplázására van szükség.

MNB: akár több száz magánbefektető veszíthetett jogosulatlan forex szolgáltatók ügyletei miatt

Pénzügyek - 2016-07-22
- Csak az utóbbi másfél évben a jegybank 7 jogosulatlan online devizakereskedési szolgáltatóval (forex-kereskedő) és közvetítőikkel szemben hozott felügyeleti intézkedést, a devizaügyletek több száz magánbefektetőt érinthettek, akik akár több százmillió forintot is veszíthettek.
hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza