Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 755 találatból.

MNB: 2019. július 1-jétől bevezetik az azonnali fizetések rendszerét

Pénzügyek - 2017-06-08

Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön Budapesten, a jegybank tájékoztatóján.

Kiemelte: ez azt jeleni, hogy maximum 5 másodperc telhet el ettől az időponttól kezdve a fizetési megbízás és a pénznek a fogadó fél számlájára érkezése között.

Az igazgató hangsúlyozta: ettől a naptól kezdve nem kell minden fizetési módban megjegyezni a számlaszámot, elegendő lesz, ha ismerjük a fizetés kedvezményezett személyének mobilszámát, az e-mail címét, vagy esetleg az adószámát, illetve az MNB további másodlagos azonosítók bevezetését is tervezi.

Az államháztartás első öthavi hiánya 213,4 milliárd forint

Pénzügyek - 2017-06-07

Az államháztartás központi alrendszerének májusi hiánya 91,9 milliárd forintot, az első öthavi hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán. Az idei első öt hónapban a központi költségvetés 180,1 milliárd forint, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 85,9 milliárd forint deficittel zárt, míg az elkülönített állami pénzalapok 52,6 milliárd forintos többletet értek el.

Tavaly az első öt hónapban az államháztartás központi alrendszere 13,2 milliárd forint hiányt mutatott.

Év végére 200-ra növeli az OTP Bank a befizetésre is alkalmas ATM-ek számát

Pénzügyek - 2017-05-30

Az OTP Bank 2017 végére országszerte 200-ra növeli a befizetésre is alkalmas ATM-ek számát a mostani 60-ról. A szolgáltatás iránti igényt jellemzi, hogy a befizetések összértéke öt hónap alatt meghaladta a 11 milliárd forintot - mondta Kisfalvi Bence, az OTP Bank üzletfejlesztési igazgatója a pénzintézet keddi sajtóbeszélgetésén.

Veronai baleset - Mabisz: a Groupama a bírói gyakorlatban megítélt legmagasabb összegeket fizette a károsultaknak

Pénzügyek - 2017-05-30

A Magyarországon ilyenkor szokásos, a bírói gyakorlatban megítélt legmagasabb összegeket fizette és fizeti ki a januári veronai buszbaleset károsultjainak a Groupama Biztosító, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szakértőinek adatai szerint - közölte a Mabisz kedden.

A Mabisz arra reagált, hogy az elmúlt napokban a sajtóban több hír jelent meg arról, hogy a károsultak méltatlanul alacsonynak tartják a kártérítést.

Az 1867-es kiegyezésre emlékező ezüstérmét bocsátott ki az MNB

Pénzügyek - 2017-05-29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az 1867-es kiegyezés 150. évfordulójára 20 ezer forint névértékű ezüst emlékérmét bocsátott ki hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban, Budapesten.

Az érme átmérője különlegesen nagy, 52,2 milliméter, tervezési újdonságnak számít a visszahajló belső perem is. Az előlapon ovális medál alakba komponálva a "haza bölcse", Deák Ferenc, míg a hátlapon I. Ferenc József és Erzsébet királyné portréja látható - mondta el Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikai igazgatója.

Jó évet zártak és idén további bővülést terveznek a lakástakarékok

Pénzügyek - 2017-05-28

Jelentős növekedésről számoltak be a magyarországi lakás-takarékpénztárak, tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen. Egyre több ügyfél igyekszik teljes mértékben kihasználni az állami támogatást.

Az OTP Lakástakarék ügyfelei tavaly 107 ezer új szerződést kötöttek, 510 milliárd forint értékben. A szerződésmódosításokból további 27 milliárd forint származott - az ügyfelek jellemzően a futamidőt hosszabbították meg vagy növelték a havi befizetés összegét -, így az éves teljesítmény 537 milliárd forint lett, ami 23 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.Az ügyfeleknek tavaly közel 100 milliárd forintot fizettek ki megtakarítás és hitel formájában, amiben nagy szerepe volt az áthidaló kölcsön konstrukciónak

A Fundamenta-Lakáskassza 2015-höz képest ötödével több lakás-takarékpénztári szerződést kötött tavaly, és az előző évi 89 milliárd forinttal szemben 101 milliárd forint új lakáshitelt helyezett ki. A társaság 2016 végén 730 ezer ügyfélszerződést kezelt, a szerződéses összeg közel 2500 milliárd forintot tett ki. Az ügyfélbefizetések az előző évi 123 milliárdról 2016-ban 137 milliárd forintra, az ügyfélkifizetések pedig 175 milliárdról 194 milliárd forintra emelkedtek. A hitelállomány egy év alatt 24 százalékkal, 228 milliárdról 283 milliárd forintra nőtt.

Kockázatkezelési hiányosságok miatt 35 millió forintra bírságolta az OTP Alapkezelőt az MNB

Pénzügyek - 2017-05-24

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 35 millió forint bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre a társaságnál feltárt kockázat-, likviditás- és befektetéskezelési jogsértések miatt; a feltárt hiányosságoknak nem volt negatív hatása a pénzügyi intézményrendszer tagjaira és a befektetőkre

Az MNB hiányosságokat tárt fel a befektetési döntések meghozatalának és végrehajtásának ellenőrizhetőségével kapcsolatban, a befektetési alapok likviditáskezelésével, illetve további befektetés- ésportfóliókezelés gyakorlatában és alkalmatlannak találta a limitsértések megakadályozását célzó és a kockázatkezeléshez kötődő mérési folyamatokat.

OTP: 52,859 milliárd forint adózott nyereség az első negyedévben

Pénzügyek - 2017-05-12

Az OTP Bankcsoport 52,859 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el az első negyedévben, ami duplája az előző negyedévinek, és 54 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti 34,253 milliárd forintot - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentésében.

Az MNB eredménytartalékba tette a tavalyi 54 milliárd forintos nyereségét

Pénzügyek - 2017-05-05

Az MNB igazgatóságának döntése értelmében a jegybank múlt évi 54 milliárd forint nyeresége teljes egészében az eredménytartalékba kerül, amellyel az eredménytartalék teljes összege historikusan magas szintre, 160 milliárd forint fölé emelkedik - jelentette be pénteken a honlapján kiadott közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A Magyar Telekom több mint 3 milliárd forint osztalékot kap a MakTeltől

Pénzügyek - 2017-04-24

A Magyar Telekom 3,61 milliárd forint osztalékot cartier replica cartier replica watches cheap cartier replica cheap replica watches kap macedón leányvállalatától, a cheap panerai fake cheap panerai replica cheap replica watches Makedonski Telekomtól (MakTel) - közölte a Telekom hétfőn.

A MakTel hétfői közgyűlése a 2016. üzleti év után 1,25 tag heuer replica watches milliárd macedón dénár (mintegy 6,37 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott.

Mintegy 90 milliárd forint hitellehetőség az Eximbank és a MIGA együttműködésének köszönhetően

Pénzügyek - 2017-04-23

- Mintegy 90 milliárd forint hitelkerethez juthatnak magyar vállalkozások az Eximbank és a Világbank csoporthoz tartozó garanciaszervezet, a MIGA együttműködésének köszönhetően - közölte az Eximbank Zrt.

Sajtóértesülés: nagyszabású feltételezett pénzügyi csalást lepleztek le Németországban

Pénzügyek - 2017-04-19

Több mint tízmilliárd eurós kárt okozó feltételezett pénzügyi csalást lepleztek le Németországban - jelentette szerdán a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két német regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

Új egyfontos érme került forgalomba

Pénzügyek - 2017-03-28

Új, szögletes egyfontos érme került forgalomba kedden Nagy-Britanniában.A királyi pénzverde - Royal Mint - ismertetése szerint a tizenkét oldalú érme számos olyan biztonsági elemet tartalmaz, amelyek szinte lehetetlenné teszik a hamisítást.

A régi egyfontos érméket viszonylag könnyen lehetett hamisítani. Hivatalos becslések szerint a jelenleg forgalomban lévő egyfontosok közül minden negyvenedik hamis.

Pénzbírságot fizet a Tesco a könyvelési botrány miatt

Pénzügyek - 2017-03-28

Csaknem 130 millió font pénzbírságot fizet a Tesco a három évvel ezelőtt kipattant könyvelési botrány miatt.A súlyos csalási bűncselekmények felderítésére szakosodott brit nyomozóhatóság (Serious Fraud Office, SFO) kedden bejelentette, hogy a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózattal kötött peren kívüli egyezség alapján a Tesco 128,99 millió font (46 milliárd forint) büntetés befizetését vállalta.

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

Pénzügyek - 2017-03-20

Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin.

A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a 4. egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen 18 alkalommal állt az elmúlt 22 évben.

Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője, Bill Gates jó barátja, a harmadikról a második helyre rukkolt előre 75,6 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

Mintegy 42,7 milliárd forint értékben adott el nem teljesítő jelzáloghiteleket az UniCredit

Pénzügyek - 2017-03-20

Mintegy 42,7 milliárd forint (138,9 millió euró) értékű, teljes egészében magyarországi, nem teljesítő lakossági jelzáloghitelekből álló portfóliót adott el az UniCredit Bank Hungary - közölte a pénzintézet hétfőn.

A tájékoztatás szerint a tranzakciót az adós nem teljesítéséért való felelősség kizárásával (pro-soluto) kötötte a bank egy erre engedéllyel rendelkező magyarországi pénzügyi vállalkozással.

Az MNB eladja az Eiffel Palace irodaházat

Pénzügyek - 2017-03-09
led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

A Magyar Nemzeti Bank nyilvános pályázatot ír ki az Eiffel Palace értékesítésére - közölte a jegybank csütörtökön. Azt írták, a nyílt pályázat lehetővé teszi, hogy valamennyi érdeklődő belföldi és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen, illetve azok is kifejezhessék vételi szándékukat, akik 2014. óta új, komoly szereplőként jelentek meg a magyar ingatlanpiacon.

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén

Pénzügyek - 2017-03-03

- Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

A felfüggesztésről szóló határozatot pénteken tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

MNB: tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza a bankok az ügyfeleknek

Pénzügyek - 2017-02-22

A bankszámláknál, bankkártyáknál történt tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza az ügyben érintett hitelintézetek 995 ezer ügyfélnek - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Binder István felidézte: a jegybank 2014 tavaszán 142 pénzügyi intézménnyel szemben összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki, mivel azok jogsértően módosították egyes bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit

Élelmiszeripari és kapacitást bővítő fejlesztéshez hitellel kombinált támogatásra lehet pályázni szerdától

Pénzügyek - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra - amely részben vissza nem térítendő támogatásból, részben kedvezményes hitelből áll - a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.