Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5069 találatból.

A németek csaknem kétharmada elégedett az anyagi helyzetével

Külföld - 2018-10-25

A németek csaknem kétharmada elégedett a pénzügyi helyzetével egy felmérés szerint, amelyről csütörtökön számoltak be német lapok. A német országos takarékszövetkezeti szövetség (DSGV) megbízásából készített felmérés alapján a németek 63 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett anyagi helyzetével. További 29 százalék elviselhetőnek tartja a pénzügyi helyzetét, és csupán 8 százalék tartja rossznak.

Világbajnoki címet nyert a Kreinbacher a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Külföld - 2018-10-25

A nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét nyerte el a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut Magnum 2013 pezsgője a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) londoni díjátadóján, a borászat emellett megkapta a legjobb magyar pezsgőnek járó elismerést is.

Hasogdzsi-ügy - Törökországnak nem áll szándékában nemzetközi bíróságra vinni az ügyet

Külföld - 2018-10-25

- Törökországnak nem áll szándékában nemzetközi bíróságra vinni az Isztambulban meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyét - mondta török külügyminiszter csütörtökön Ankarában egy sajtótájékoztatón.

A hetvenezredik botlatókövet fektették le Frankfurtban

Külföld - 2018-10-24

A 70 000. botlatókövet helyezte el Gunter Demnig kölni művész kedden Frankfurtban a nácizmus áldozatainak emlékére.

A több mint két évtizedes projektben újabb mérföldkövet jelentő rézplakettet a mentális fogyatékossága miatt 1944-ben megölt Willy Zimmerer emlékére süllyesztették a járdába egykori frankfurti otthona előtt.

Cseh külügyminiszter: közösen kellene védelmezni a liberális demokráciát

Külföld - 2018-10-23

Tomás Petrícek új cseh külügyminiszter szerint a liberális demokrácia megkérdőjelezése nem csak Közép-Európára jellemző, ezért védelmének közös feladatnak kellene lennie.

"A liberális demokrácia megkérdőjelezésének nem éppen kedvező irányzata számos országban, és nem csak Közép-Európában, látható. Úgy vélem, hogy a liberális demokrácia védelmének közös feladatnak kellene lennie" - nyilatkozta Petrícek abban az interjúban, amelyet a Respekt című liberális cseh politikai hetilap közölt most megjelent számában.

Brexit - Volt brit miniszterelnökök és miniszterelnök-helyettesek újabb népszavazáshoz kérnek időt az EU-tól

Külföld - 2018-10-17

Súlyos bírálatokkal illette szerdán több egykori brit miniszterelnök és miniszterelnök-helyettes azokat, akik különböző ígéretekkel vázoltak fel vonzó jövőt a választóknak a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni időszakra.

Brexit - Uniós források: Barnier javaslatot tett az átmeneti időszak egyéves meghosszabbítására

Külföld - 2018-10-17

Michel Barnier uniós főtárgyaló javaslatot tett az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnését követő, korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszak további egyéves meghosszabbítására a tárgyalásokon kialakult patthelyzet feloldása érdekében - közölték diplomáciai források szerdán. Névtelenséget kérő tisztségviselők arról számoltak be, hogy Barnier az átmeneti időszak kiterjesztésének lehetőségéről beszélt, ami szerinte talán lehetővé tenné a tárgyalások legfőbb vitás pontjának számító ír-északír határellenőrzés ügyének rendezését.

Brexit - Theresa May: nem lesz olyan megállapodás, amely határt emel Észak-Írország és Nagy-Britannia közé

Külföld - 2018-10-16

- Theresa May brit miniszterelnök kedden kabinetjének tagjainak elmondta, hogy nem fog beleegyezni olyan megállapodásba, amely vámhatárt emelne Észak-Írország és Nagy-Britannia közé az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése (Brexit) után.

Exit poll: a CSU kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét a bajorországi tartományi választáson

Külföld - 2018-10-14

A Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vezette Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét a Bajorországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

A CSU a szavazatok 35,5 százalékát szerezte meg, szemben az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson szerzett 47,7 százalékkal.

A német tartományt 1962 óta egy ciklus kivételével (2008-2013) egyedül kormányzó párt így várhatóan elveszíti abszolút többségét a müncheni tartományi gyűlésben, és koalícióra kényszerül.

A második helyen a Zöldek végeztek, az ARD német országos köztelevízió adatai szerint 18,5 százalékkal, a ZDF országos köztelevízió adatai szerint 19 százalékkal.

Porosenko: nem lesz állami egyház Ukrajnában

Külföld - 2018-10-14

Nem lesz állami egyház Ukrajnában, és garantálják a szabad vallásgyakorlást mindenkinek az országban - szögezte le vasárnap Petro Porosenko ukrán elnök.

Az államfő Kijevben a Zsófia téren az Ukrajna védőinek napján rendezetett hivatalos állami ünnepségen beszélt erről az után, hogy a héten a konstantinápolyi ortodox szinódus úgy határozott, folytatódjon az ukrán nemzeti ortodox egyház megteremtésének, az orosz egyháztól történő különválásának folyamata.

Osztrák kancellár: az EP döntése nem ítélet Magyarország ellen, hanem lehetőség egy párbeszéd elkezdésére

Külföld - 2018-10-14

Az EP döntése a Sargentini-jelentésről nem "ítélet" és nem is "bizonyíték" Magyarország ellen, hanem lehetőség egy párbeszéd elkezdésére és a kifogások kivizsgálására - nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár egy vasárnapi német lapinterjúban.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című lapban közölt interjúban arra a felvetésre, hogy a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentés európai parlamenti (EP-) elfogadásával kezdeményezett eljárással kapcsolatban az EPP-ben egyesek a Fidesz kizárását sürgetik, ő pedig kilátásba helyezte a tagság felfüggesztésének lehetőségét, elmondta, hogy a helyes eljárás a folyamatok pontos szemrevételezése és a kedvezőtlen fejlemények elkerülése. Az európai uniós pártcsaládok tagjai pedig "nagyon is tudnak hatni egymásra informálisan, ahol ez szükséges" - jegyezte meg az EPP-hez tartozó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke.

Pavlo Klimkin: a feszültséget csökkenteni, az ukrán-magyar párbeszédet erősíteni kell

Külföld - 2018-10-13

Mindenekelőtt csökkenteni kell a feszültséget az ukrán-magyar viszonyban, és a feleknek hatékonyabbá kell tenniük a párbeszédet a kárpátaljai magyar oktatás és a kettős állampolgárság problémáiról - jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter szombaton Ungváron, ahol felszólalt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) rendkívüli választmányi ülésén.

A kárpátaljai magyarságot érő támadások és provokációk megszaporodása miatt összehívott tanácskozást követő sajtótájékoztatón az ukrán diplomácia vezetője megköszönte a KMKSZ-nek, hogy kifejthette álláspontját az ukrán kormány nevében, és meghallgathatta a kárpátaljai magyarság képviselőinek véleményét.

Hozzátette: nem ért egyet a kárpátaljai magyarok azon véleményével, hogy Ukrajnában magyarellenes médiakampány folyna központi orgánumok részvételével. Szerinte az ukrán sajtó a napirenden szereplő témák miatt érdeklődik fokozottan a kárpátaljai magyarság és Magyarország iránt.

Kétnapos tanácskozást tartanak a V4 államfői Szlovákiában

Külföld - 2018-10-11

Kétnapos tanácskozást kezdtek a szlovákiai Csorbatón a visegrádi négyek csoportját (V4) alkotó országok államfői csütörtökön.

A találkozó fő témái az Európát érintő aktuális kihívások: a migráció, az unió jövője és a bővítés kérdései. Az államfők tárgyalnak szociálpolitikai kérdésekről is, és megvitatják a technikai fejlődés, a foglalkoztatottság növelése és az életszínvonal emelésének kérdéseit.

Szkripal-ügy - Csehországban is kémkedett Szkripal után a két orosz gyanúsított

Külföld - 2018-10-10

- Csehországban is kémkedett Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök és lánya, Julija Szkripal után az a két orosz állampolgár, akiket a brit hatóságok az ő megmérgezésükkel gyanúsítanak - jelentette szerdán a közszolgálati cseh rádió.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat nem vonhatja felelősségre a kettős állampolgárságú tisztviselőket

Külföld - 2018-10-10

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nem vonhatja felelősségre a kettős állampolgárságú tisztviselőket - közölte Olena Hitljanszka, az SZBU szóvivője, az UNIAN ukrán hírügynökséggel."Az ukrán törvények alapján nem vonhatók felelősségre a kettős állampolgárok" - mondta Hitljanszka azzal kapcsolatban, hogy a Mirotvorec (Béketeremtő) nacionalista ukrán szervezet hétfőn több mint 300 kárpátaljai ukrán-magyar kettős állampolgár tisztviselő és helyi önkormányzati képviselő személyes adatait tette közzé weboldalán.

A francia elnök elhalasztotta a kormányátalakítást

Külföld - 2018-10-10

Emmanuel Macron francia államfő legalább a hétvégéig elhalasztotta a kormányátalakítást, amelyet a belügyminisztere és egyik legfőbb politikai szövetségese, Gérard Collomb lemondását követően tartott szükségesnek, az átalakítást a sajtó a hét elejére várta.

Török hírtelevízió videofelvételeket mutatott be az Isztambulban eltűnt szaúdi újságíró ügyével kapcsolatban

Külföld - 2018-10-10

- A 24 török hírtelevízió a hatósági nyomozással párhuzamosan szerdán bemutatott több videofelvételt a múlt hét elején Isztambulban eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyével kapcsolatban.

EU-ET: minden körülmények között és minden esetben tilos a halálbüntetés kiszabása

Külföld - 2018-10-09

- Az Európai Unió és az Európa Tanács minden körülmények között és minden esetben határozottan elítéli a halálbüntetést, mert sérti az emberi méltóságot, és olyan kegyetlen, embertelen és megalázó bánásmódot jelent, amely ellentétes az élethez való joggal - jelentette ki az Európai Unió (EU) külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és az Európa Tanács (ET) főtitkára kedden.

Kettős állampolgársági vita - Kárpátalján több száz állami tisztviselőt és képviselőt világítanak át magyar útlevél birtoklása kapcsán

Külföld - 2018-10-09

- Kárpátalján a hatóságok több száz állami tisztviselőt és önkormányzati képviselőt fognak átvilágítani kettős állampolgárság ügyében annak a több mint 300 fős listának az alapján, amit a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán portál tett közzé hétfő este magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai lakosokról - közölte Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója.

A török hatóságok átkutatják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát

Külföld - 2018-10-09

A török hatóságok átkutatják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát, miután nyomozást folytatnak a múlt hét elején Isztambulban rejtélyes körülmények között eltűnt, Rijáddal szemben kritikus szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében - tudatta keddi közleményében a török külügyminisztérium szóvivője.