Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 4647 találatból.

Ismét leszavazták az amerikai szenátusban az Obamacare visszavonását

Külföld - 2017-07-28

- Az amerikai szenátus péntek hajnalban ismét leszavazta az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonását.

Harmadik alkalommal voksoltak a szenátorok, hogy megpróbálják visszavonni az előző amerikai elnök, Barack Obama nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvényt, ezúttal azonban már nem is azzal próbálkoztak, hogy a teljes törvényt visszavonják, hanem csak annak egyes részleteit kívánták megsemmisíteni. A péntek hajnalig tartó szavazáson azonban ez a kísérlet is elbukott. Péntek hajnalban a demokraták egységes nemleges szavazatához csatlakozott három republikánus politikus: John McCain arizonai, Lisa Murkowski alaszkai és Susan Collins, maine-i szenátor, s így a törvényjavaslatot 51:49 arányban leszavazták.

Europol: több mint száz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe Európa-szerte

Külföld - 2017-07-24

- Közel száztíz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe huszonkét ország bűnüldöző hatóságai Európa-szerte - jelentette be hétfőn az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).

A június végén indított, egy héten át tartó művelet során körülbelül 127 ezer embert és hatezer járművet ellenőriztek több mint négyezer helyszínen.

A feltételezett embercsempészeknek nagyjából kilencszáz lehetséges áldozatát azonosították, akiket főként prostitúció céljából szállítottak bizonyos országokba.

Felmérés: Romániában a belső migrációs szándék immár kétszerese a kivándorlási szándéknak

Külföld - 2017-07-24

- Megfordult Romániában a kivándorlási, illetve a belső migrációs szándék aránya: most már több mint kétszer annyian inkább belföldön keresnének jobb megélhetést, mint külföldön, a legvonzóbb városok pedig Kolozsvár, Bukarest és Temesvár - állapította meg egy felmérés, amelyet hétfőn ismertetett a román sajtó.

A lengyel elnök megvétózza a legfelsőbb bíróságról és az országos igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvényt

Külföld - 2017-07-24

Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn bejelentette, hogy vétót emel a lengyel igazságügyi átalakítással kapcsolatos három törvény közül kettő, az országos igazságszolgáltatási tanácsot (KRS) és a legfelsőbb bíróságot érintő jogszabály ellen.

Duda sajtóértekezletén kifogásolta, hogy a legfelsőbb bíróságról szóló törvény előterjesztői nem konzultálták vele a jogszabálytervezetről. Az elnök a lengyel alkotmányos hagyománytól idegennek nevezte a legfelsőbb bíróságról szóló törvény azon előírásait, melyek alapján - mint mondta - "a főügyész beavatkozhatna a legfelsőbb bíróság munkájába".

Megbírságoltak egy ötéves brit kislányt, aki fesztiválozóknak árult limonádét

Külföld - 2017-07-21

Százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat egy ötéves kislányra, aki egy londoni zenei fesztivál közönségének limonádét árult - írta a BBC News pénteken.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: kislánya a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek. A gyerek 50 pohár limonádét adott el, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért

Bukarest 2020 végére ígéri az autópályát Nagyváradtól Kolozsvárig

Külföld - 2017-07-21

Nagyvárad és Kolozsvár között 2020 végén lehet majd autópályán közlekedni - jelentette ki pénteken Razvan Cuc közlekedési miniszter. A tárcavezető nagyváradi látogatásán jelentette be, hogy a Bihar megyei Bors és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti szakaszt három alszakaszra osztják, amelyek megépítésére most hirdetik meg a közbeszerzési pályázatot.

Német-török viszály - Ankara a konfliktus enyhítésére szólított fel

Külföld - 2017-07-21

A német-török viszály enyhítésére szólított fel Binali Yildirim török miniszterelnök pénteken Ankarában.A politikus újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: óvatosnak kell lenni, a viszony megromlása nem válik sem Németország, sem Törökország hasznára. Yildirim hangsúlyozta: a török kormány továbbra is egyik stratégiai partnerének tekinti Berlint Európában. Időről időre belpolitikai eredetű megfontolásokból feszültség keletkezhet a kétoldalú kapcsolatokban - tette hozzá

Szalmakalaptól az aranytevéig - 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában

Külföld - 2017-07-21

Szalmakalap és színaranyból öntött teve is látható lesz azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.

A brit királyi család első számú londoni rezidenciája minden nyáron több mint két hónapra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is rendeznek a palota látogatható termeiben.

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált

Külföld - 2017-07-20

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált - jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen.Az államfő - aki a helyzet társadalmi, gazdasági, egészségügyi és szociális következményeit is sorra vette felszólalásában - arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízzel kapcsolatos katasztrófák száma és az okozott károk mértéke is jelentősen nőtt az utóbbi időben.

Áder János számos javaslatot fogalmazott meg a tanácskozáson. Ezek között szerepel, hogy a párizsi klímamegállapodás végrehajtása során olyan rendszert kell kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy a következő 30 évben a globális üvegházhatású gázkibocsátás 10 évente megfeleződjön.

Meg kell teremteni annak feltételeit is - folytatta -, hogy az egyezményhez ne csak a szuverén államok, hanem városok, tartományok, szövetségi államok is csatlakozhassanak, mert az komoly lendületet ad a végrehajtásnak.

Az államfő emellett a megállapodás kiterjesztését sürgette a tengeri hajózásra, továbbá felvetette a légiközlekedési szabályok szigorításának megfontolását.

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák és belga lapok

Külföld - 2017-07-19

A magyar kormány számára Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása azért olyan fontos, mert így Orbán Viktor ellenfeleinek nehéz dolga lesz, ha a magyar kormányfőt antiszemitaként akarnák megbélyegezni - emelte ki szerdai cikkében a Die Presse című osztrák konzervatív lap.

Az újság hangsúlyozza, hogy nagy médiaérdeklődés kísérte a látogatást, hiszen a rendszerváltás óta először járt izraeli kormányfő Magyarországon. A lap budapesti tudósítója, Boris Kálnoky idézte Orbán kijelentését, miszerint "Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben", és megjegyezte: éppen ez az, amivel a magyar kormányfőt és kormányát az utóbbi időben vádolták.


V4-Netanjahu-találkozó - A szlovák kormányfő jövő héten az élelmiszerek kettős minőségéről tárgyal az Európai Bizottság elnökével

Külföld - 2017-07-19

Robert Fico szlovák kormányfő felhatalmazást kapott a visegrádi országoktól (V4), hogy jövő héten csütörtökön az élelmiszerek kettős minőségéről tárgyaljon Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Ezt a szlovák miniszterelnök szerdán jelentette be Budapesten, miután a visegrádi országok megbeszélést folytattak Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Robert Fico szerint a V4 országok polgárai az élelmiszerek kettős minősége miatt másodosztályú uniós állampolgárnak érzik magukat és nő a bizalmatlanságuk is emiatt.

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt közölte: a V4-ek európai szinten szeretnék megváltoztatni a szabályozást. Nem akarjuk, hogy a beszállítók azonos termékeket más minőségben értékesítsenek az egyes tagállamokban - hangoztatta, üdvözölve, hogy a tárgyalópartnerei egyetértettek a kérdésben. A cseh kormányfő arra is kitért: az EU és Izrael kölcsönös érdeke, hogy megerősítse kapcsolatát és elmozdítsa az együttműködés előtt álló akadályokat.


Török puccskísérlet - PEN: soha nem volt ennyi író egyszerre börtönben egyetlen országban

Külföld - 2017-07-18
cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Az írókat, költőket, esszéírókat tömörítő PEN International szervezet csaknem 100 éves fennállása alatt még soha nem fordult elő, hogy egyetlen országban annyi író legyen egyszerre rács mögött, mint jelenleg Törökországban - állapítja meg nyilatkozatában a PEN International.

Az önkifejezés szabadsága mellett síkra szálló, hétfőn közzétett állásfoglalásában a szervezet elismeri, hogy a török hatóságoknak jogos igénye a tavalyi puccskísérlet felelőseinek megbüntetése, ám az azt követő "példátlan megtorlás" kritikus hangok tömegét hallgattatta el szinte teljesen.

"Törökország az újságírók legnagyobb bebörtönzője, Kínában és Eritreában együtt sem ül ennyi újságíró börtönben" - állapítja meg a honlapján közzétett nyilatkozatában a PEN International.

Szakértő: az osztrák választás tétje, hogy Kurz tud-e kormányt alakítani

Külföld - 2017-07-17

Az október 15-ei osztrák előrehozott parlamenti választások tétje az lesz, hogy Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter, az Osztrák Néppárt elnöke tud-e kormányt alakítani - mondta Menyes Roland, Antall József Tudásközpont kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

,

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Spanyol lap: egyre sürgetőbb a megállapodás Gibraltárról

Külföld - 2017-07-13

A Brexit-tárgyalások jelenlegi szakaszában egyre sürgetőbb, hogy Spanyolország és Nagy-Britannia megállapodásra jusson Gibraltár ügyében - írta csütörtöki szerkesztőségi véleménycikkében az El Mundo című spanyol országos napilap.

Az újság szerint az amúgy szívélyes spanyol-brit viszonyban Gibraltár az egyetlen "tüske". Azonban most "világos lehetőség" kínálkozik arra, hogy véget érjen ez az "anakronisztikus helyzet" - állapította meg az El Mundo, utalva VI. Fülöp spanyol királynak tavaly az ENSZ-ben tett kijelentésére, miszerint ideje véget vetni a Spanyolország déli csücskén húzódó brit felségterület "gyarmati anakronizmusának".

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Spanyolország havi 500 menedékkérő befogadását vállalja a következő három hónapban

Külföld - 2017-07-12

- Az Európai Bizottság kérésére Spanyolország havi 500 menedékkérő befogadását vállalja a következő három hónapban - jelentette be Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes a madridi parlamentben szerdán, ahol több ellenzéki párt is bírálta a kormány menekültpolitikáját.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a nacionalista Európai Katalán Demokrata Párt (PDeCAT) azt rótta fel a kabinetnek, hogy a menedékkérők áttelepítését szolgáló uniós mechanizmusban még 15 849 ember befogadásával adós a vállalt 17 337-ből.

Soros György antiszemita képi ábrázolásmód használatával vádolja a magyar kormányt

Külföld - 2017-07-12

A BBC brit közszolgálati médiatársaság hírportálján megjelent írás szerint Soros György azzal vádolja a magyar kormányt, hogy "antiszemita ábrázolásmódot" alkalmaz az ellene indított plakátkampányban.

"Lesújt a jelenlegi magyar rezsim szándékos dezinformációs kampányának részeként alkalmazott antiszemita képi ábrázolásmód. Bizakodással tölt el ugyanakkor, hogy a magyar zsidó közösség vezetése számtalan (magyar) állampolgárral együtt szót emelt e kampány ellen" - idézi a BBC Soros Györgyöt.

A nyilatkozatot több más külföldi médium is ismertette szerdán.

Előző nap közleményt adott ki a milliárdos szóvivője, Michael Vachon is. Eszerint "Európa legsötétebb óráit idézi" a kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain. "A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes" - tette hozzá.

A francia kormány 12 ezer új befogadóhelyet hoz létre menekültek számára és felgyorsítja a menedékkérelmi eljárást

Külföld - 2017-07-12

- Edouard Philippe francia miniszterelnök szerint Franciaország eddig nem állt a helyzet magaslatán a migráció kezelésében, ezért a szerdán bemutatott új akcióterv alapján a kormány javítani kívánja a menedékkérők helyzetét, s felgyorsítani azok kiutasítását, akik nem jogosultak menekültstátuszra.

A menedékjogra jogosult menekülteknek "példamutatással tartozunk" - fogalmazott a kormányülést követő szerdai sajtótájékoztatóján a kormányfő Franciaország befogadási hagyományára hivatkozva. Jelezte, hogy jövőre 4 ezer, 2019-ben pedig 3500 ezer szálláshelyet ad át a kormány a menedékkérők számára, s ezen felül 5 ezer új átmeneti befogadóhelyet is teremt a menekültstátusszal már rendelkező külföldieknek addig, amíg nem találnak lakást.

Óriási jégtömb vált le az Antarktiszról

Külföld - 2017-07-12

A tudósok már májusban megjósolták, hogy nyáron leszakadhat a Larsen C jégselfből, vagyis a parti síkságról a tengerbe belenyúló jégtömegből egy hatalmas darab egy törésvonal mentén, amelyet évekkel ezelőtt fedeztek fel.A jégtömb elszakadását egy amerikai műhold észlelte szerdán.

A nagyjából 350 méter vastag jegű Larsen C az Antarktisz nyugati részén terül el, feltartóztatva az őt tápláló gleccsereket. A kutatók évek óta figyelemmel kísérik a selfjég törésvonalának alakulását.A szakemberek az Antarktisz jégselfjeinek olvadását a globális felmelegedés következményének tekintik. A Larsen C jégself az Antarktisz negyedik legnagyobb selfje. A most levált hatalmas jégtömb hasadását először 2014-ben észlelték, és tavaly már azt jósolták a tudósok, hogy pár éven belül leszakadhat.

A francia kormány 11 milliárd eurós adókönnyítést tervez jövőre

Külföld - 2017-07-12

A francia kormány 11 milliárd eurós adókönnyítést tervez a jövő évtől a kötelező járulékok csökkentésével és a lakhatási adó eltörlésével - közölte Edouard Philippe kormányfő a Les Échos című gazdasági napilapban szerdán megjelent interjúban.

"Az adónyomás a GDP közel 0,6 százalékával enyhül, azaz közel 11 milliárd eurós összegben. Ez jelentős erőfeszítés" - mondta a miniszterelnök, aki először beszélt részletesen a kormány jövő évi adóterveiről.

Brit statisztikai hivatal: a magyarok dolgoznak legnagyobb arányban a Nagy-Britanniában élő közép- és kelet-európaiak közül

Külföld - 2017-07-11

A brit statisztikai hivatal (ONS) legújabb, visszatekintő becslése szerint az évtized közepén 1,3 millió közép- és kelet-európai EU-állampolgár tartózkodott életvitelszerűen Nagy-Britanniában, és közülük a magyarok foglalkoztatottsági rátája volt a legmagasabb.

Az ONS a 2013-2015 közötti időszakra dolgozta ki becslését, vagyis a vizsgálat időbeli végpontja is egy évvel megelőzi a brit EU-tagságról tartott tavaly júniusi népszavazást. A referendumon a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége arra voksolt, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból, és az azóta nyilvánosságra hozott frissebb statisztikai adatok szerint tavaly meredeken visszaesett a bevándorlás a keleti EU-országokból.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.