Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5890 találatból.

Olaszország kifogyott az oltóanyagból

Külföld - 2021-01-11

Az amerikai Moderna cég koronavírus elleni vakcinájának érkezésére várnak Olaszországban, ahol több tartományban hétfőre elfogytak a rendelkezésre álló dózisok. Ezzel egy időben az új típusú koronavírus újabb "első betegét" azonosították Milánóban.

- Rekordszámú súlyos Covid-beteget ápolnak az izraeli kórházakban

Külföld - 2021-01-10

Rekordszámú súlyos Covid-beteget ápolnak az izraeli kórházakban, de már a lakosság ötöde hozzájutott a védőoltás első dózisához - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Közel 400 fertőzöttet azonosítottak két lezárt észak-kínai nagyvárosban

Külföld - 2021-01-10

- Háromszáznyolcvannégy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az észak-kínai Hopej tartomány két, pénteken lezárt nagyvárosában, miután szombatra a teljes lakosságot letesztelték - jelentették a helyi egészségügyi hatóságok vasárnap.

Ukrajnában mintegy ötezer új beteget jegyeztek fel

Külföld - 2021-01-10

Ukrajnában kismértékben nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma: szombaton mintegy ötezer új beteget találtak, viszont ismét többen gyógyultak meg, mint ahányan elkapták a vírust.

Újabb csúcson a nagy-britanniai fertőzések és a halálozások száma

Külföld - 2021-01-08

A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi halálozási és koronavírus-fertőzési számokat regisztrálták pénteken Nagy-Britanniában.A brit egészségügyi minisztérium péntek esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 68 053 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

Franciaországban a vírus fertőzőbb variánsának két járványgócát azonosították

Külföld - 2021-01-07

A koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb, az Egyesült Királyságban azonosított változatának két kockázatos gócára bukkantak Franciaországban, az egyikre Bretagne-ban, a másikra a fővárosi régióban - jelezte csütörtökön a francia egészségügyi minisztérium.

EU: a venezuelai választások nem feleltek meg a nemzetközi normáknak

Külföld - 2021-01-06

A venezuelai választási folyamat hitelességének, átláthatóságának és a politikai pluralizmus biztosításának hiánya miatt atavaly decemberi választások nem feleltek meg a nemzetközi normáknak - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője az unió nevében közzétett közleményében szerdán.

- Ukrajnában csaknem hétezerre nőtt az egy nap alatt feljegyzett új betegek száma

Külföld - 2021-01-06

Tovább gyorsult kedden Ukrajnában a koronavírus-járvány terjedése, az azt megelőző napihoz képest mintegy kétezerrel több, csaknem hétezer új fertőzöttet jegyeztek fel, továbbá kiemelkedően magas volt a kórházba szállított betegek száma is.

Bécsben megkezdődött az oltási kampány második köre

Külföld - 2021-01-06

Az osztrák fővárosban szerdán megkezdődött a koronavírus elleni oltási kampány második köre. A január 12-ére tervezett országos oltás kezdetét is előbbre hozták - tudta meg a Kurier című osztrák napilap.

Horvátországban csökkent, Szlovéniában enyhén nőtt az új esetek száma

Külföld - 2021-01-05

- Horvátországban csökkent, Szlovéniában enyhén nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok keddi sajtótájékoztatóján.

Skóciában egyhavi zárlatot rendelt el a kormány

Külföld - 2021-01-04

Csaknem egyhavi zárlatot rendelt el hétfőn a skót kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfő délután az edinburghi parlamentben bejelentette, hogy a korlátozások kedden nulla órától lépnek életbe és január végéig tartanak.

Hangfelvételek tanúsága szerint a fehérorosz KGB állhat a Seremet-gyilkosság mögött

Külföld - 2021-01-04

Nyilvánosságra kerültek hétfőn Ukrajnában olyan hangfelvételek és dokumentumok, amelyek arról tanúskodnak, hogy a fehérorosz titkosszolgálatok Aljakszandr Lukasenka elnök közvetlen utasítására tervelték ki a merényletet Pavel Seremet minszki születésű, orosz állampolgárságú újságíró ellen, akit négy éve az autójába rejtett pokolgéppel öltek meg Kijevben - számolt be az ukrán média.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, hogy a birtokába került hangfelvételek egyikén, hangja alapján Vagyim Zajcev, a fehérorosz KGB volt főnöke eligazítást tart az Alfa terrorellenes különleges egység két emberének 2012. április 11-én.

Ukrajnában tovább csökkent az új fertőzöttek száma

Külföld - 2021-01-04

Ukrajnában hétfőre tovább csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma, alig több mint négyezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt, amely az elmúlt három hónap legalacsonyabb napi növekménye.

Botrányt keltett Lengyelországban egyes közszereplők soron kívüli beoltása -

Külföld - 2021-01-04

- Botrányt keltett Lengyelországban az, hogy soron kívül beoltatta magát a koronavírus ellen több olyan közszereplő, aki erre egyelőre nem lenne jogosult, köztük Leszek Miller európai parlamenti képviselő, volt kormányfő, valamint több színész. Az ügyben vizsgálat indul.

Ausztria heti 60 ezer adag oltóanyaggal számol januárban

Külföld - 2021-01-03

- Ausztria heti 60 ezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal számol januárban - adta hírül az osztrák Kurier című napilap vasárnap.

Az idős- és az ápolási otthonokban országszerte január 12-én kezdődnek az oltások a BioNTech-Pfizer vakcina megnövelt, immár heti 60 ezres adagjával - írta a lap.

Az oltási kampány valójában december 27-én indult összesen 10 ezer vakcinával, melyből minden tartomány azonos mértékben kapott. Az oltásokat az idősotthonok lakói és az ott dolgozó személyzet körében kezdték, a részvétel mintegy ötven százalékos volt.

Koronavírus - Ukrajnában kevesebb mint ötezer új fertőzöttet jegyeztek fel

Külföld - 2021-01-03

) - Ukrajnában az elmúlt 24 órában - épp úgy mint a megelőző napokban - a korábbiakhoz képest jóval kevesebb, ötezer alatti új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak.

A Vatikánban megkezdődik az oltási kampány

Külföld - 2021-01-03

- Az egészségügyi és biztonsági alkalmazottakkal indul az oltási kampány a Vatikánban, a vakcina megfelelő hőmérsékletű tárolásához külön hűtőberendezést szereztek be - közölte Vatikánváros egészségügyi és higiéniai hivatala szombaton.

Ukrajnában megint több mint kilencezer új beteget jegyeztek fel

Külföld - 2021-01-01

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, az előző napihoz hasonlóan ismét több mint kilencezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, viszont megint jelentősen nőtt a gyógyultak száma.

Koronavírus - Izrael gyors oltási kampánnyal próbál úrrá lenni a járványon

Külföld - 2021-01-01

Izraelben csaknem egymillió embert oltottak be kevesebb mint két hét alatt a koronavírus elleni vakcinával, köszönhetően a hatékonyan szervezett közösségi rendelőintézet-hálózatnak, a politikusok ösztönzésének és a lakosság együttműködésének - jelentette pénteken a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.

A világon elsőként a 9,3 milliós Izraelben érték el a lakosság több mint tíz százalékának beoltását, már 950 ezren kapták meg az óévben az egészségügyi minisztérium adatai szerint a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag első dózisát.

Az eddigi oltások 41 százaléka a 60 évesnél idősebb embereknek jutott, mellettük az egészségügyi dolgozók, a biztonságiak és a krónikus betegségekben szenvedők oltása folyik jelenleg.

Koronavírus - Izraelben rekordszámú oltás mellett az eddigi legtöbb új fertőzöttet azonosították

Külföld - 2020-12-31

Rekordszámú oltás mellett az eddigi legtöbb új fertőzöttet azonosították Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.Az országban versenyfutás zajlik az idővel, az egyre terjedő járvány leküzdésére mind több embert próbálnak beoltani, hogy ezzel biztosítsák elsősorban a veszélyeztetett csoportok védelmét.

Kedden 152 ezer embert, főként 60 évesnél idősebbeket oltottak be a Pfizer és a BioNTech oltóanyagának első dózisával. Velük már 635 ezerre nőtt a beoltottak száma a mintegy 9 milliós országban.

Nathan As járványügyi biztos a ynetnek adott interjúban hangot adott aggodalmának, hogy lelassulhat az oltási kampány üteme, ha nem érkezik meg az eddig kitűzött határidőnél korábban a következő oltóanyag-szállítmány.