Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5215 találatból.

Francia zavargások - Macron a nyugalom helyreállítását kérte a sárgamellényesekről

Külföld - 2019-03-01

Emmanuel Macron francia államfő pénteken a nyugalom helyreállítását kérte a kormánya adó és gazdaságpolitikája ellen több mint három napja tiltakozó sárgamellényes tüntetőktől az újabb, hétvégére tervezett megmozdulások előtt.

A köztársasági elnök a tiltakozások egyik székhelyének számító dél-franciaországi Bordeaux-ba látogatott, ahol részt vett a polgármester Alain Juppé volt jobboldali miniszterelnök és külügyminiszter politikai pályafutásának búcsúztatásán.

A Vatikán is vizsgálatot indít a pedofíliáért elítélt George Pell bíborossal szemben

Külföld - 2019-02-27

- A szexuális visszaélés miatt első fokon elítélt George Pell ausztrál bíboros elveszítette vatikáni tisztségét, és az őt érintő ügyben a Hittani Kongregáció is vizsgálatot indít - jelentette be Alessandro Gisotti ideiglenes szentszéki szóvivő szerdán.

Iohannis: Romániában olyanok hoznak törvényeket, akik ellen bűnvádi eljárás indult

Külföld - 2019-02-27

Romániában olyanok hoznak törvényeket az igazságszolgáltatás működéséről, akiknek közvetlenül érdekük megszabadulni az ellenük indult bűnvádi eljárásoktól, ez pedig a jogállamiság alapjait veszélyezteti - hangoztatta Klaus Iohannis államfő szerdán, a legfőbb ügyészség évértékelő értekezletén, a szociálliberális kormánykoalíció vezetőire utalva.

EP-választás - Nem született megegyezés a közös indulásról az RMDSZ és az MPP egyeztetésén

Külföld - 2019-02-25

Nem született megegyezés a közös indulásról a májusi európai parlamenti választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetőinek hétfői kolozsvári egyeztetésén .

RMDSZ-kongresszus - A román vezetők együttműködésre bíztatták a szövetséget

Külföld - 2019-02-22

Mind a jobb-, mind a baloldali román politikai erők képviselői az RMDSZ együttműködését kereső üzenettel üdvözölték pénteken Kolozsváron az RMDSZ kongresszusát.

Klaus Iohannis államfő üzenetében - amelyet Laurentiu Stefan elnöki tanácsadó olvasott fel - méltatta az RMDSZ szerepvállalását az ország demokratizálásában és euroatlanti integrációjában. A jobboldali elnök úgy vélekedett: a bukaresti szociálliberális kormány - amelynek az RMDSZ parlamenti támogatást nyújt - ma a jogállamiságot veszélyezteti.

A német zöldpárt vezetője a Fidesz kizárására szólította fel az Európai Néppártot

Külföld - 2019-02-22

A legújabb magyar kormányzati plakátkampánnyal összefüggésben a német Zöldek vezetője arra szólította fel pénteken Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjét és csúcsjelöltjét a tavaszi EP-választáson, hogy zárják ki a néppártból a nagyobbik magyar kormánypártot.

Annalena Baerbock a düsseldorfi Rheinische Post című regionális lapnak adott nyilatkozatában arra az álláspontra helyezkedett, hogy a plakátkampány rágalmakat fogalmaz meg az Európai Unióval és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével szemben, és méltatlan egy európai kormányzó párthoz.

A drogtúladagolás miatti elhalálozás az Egyesült Államokban többszöröse a fejlett országokénak

Külföld - 2019-02-21

gy amerikai tanulmány szerint 3,5-szer magasabb a drogtúladagolás miatti elhalálozás az Egyesült Államokban, mint a fejlett országokban.

Ferenc pápa: Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében

Külföld - 2019-02-21

- Az áldozatok meghallgatását és védelmét szolgáló egyházi irányelvek bemutatásával vette kezdetét a kiskorúak elleni erőszakról összehívott püspöki tanácskozás a Vatikánban csütörtökön, az első napon a papi erőszak áldozatainak több tanúvallomása is elhangzott. "Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében"- hangsúlyozta Ferenc pápa megnyitó beszédében.

A katolikus egyház püspöki konferenciái elnökeinek tanácskozása imával kezdődött, hogy az áldozatok igazságot kaphassanak, és az emberek ne veszítsék bizalmukat az egyházban.

Az áldozatok közül "sokak évtizedeken át hallgattak, akik pedig beszéltek róla, elhallgattattak, vagy nem hittek nekik" - hangzott az imádság szövege.

Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Külföld - 2019-02-20

Az elmúlt hét évben dinamikusan erősödtek a két ország közötti gazdasági kapcsolatok - mondta a magyar köztársasági elnök szerdán Bécsben Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.Áder János az osztrák köztársasági elnökkel folytatott megbeszélése után felidézte: hét évvel ezelőtti kinevezésekor első útja Ausztriába vezetett, és vannak területek, amelyek azóta is dinamikusan fejlődnek, mint például a két ország közötti gazdasági kapcsolat.

Izraeli hirdetési óriáscégek közölték: nem közvetítenek lejárató üzeneteket a választási kampányban

Külföld - 2019-02-20

Két izraeli hirdetési óriáscég közölte, hogy nem tesz közzé lejárató tartalmú üzeneteket az április 9-én esedékes parlamenti választások előtt - adta hírül szerdán a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.A hirdetési piac két különösen fontos szereplője, a Taboola és az Outbrain vállalat vezetői azután jelentették be elhatározásukat, hogy kiderült, a kormányzó jobboldali Likud párt áll egy névtelenül megjelentetett, Beni Ganz volt vezérkari főnök, az Izrael Ereje (Hoszen Liszrael) nevű új párt vezetője ellen irányuló kampány mögött, amely Ganz vezetői képességeit igyekezett kétségbe vonni.

Külgazdasági képviseletet nyit Magyarország Jeruzsálemben

Külföld - 2019-02-19

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

A kormányfő megbeszélést folytatott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, majd az azt követő közös sajtónyilatkozatban kiemelte: tájékoztatta izraeli kollégáját a közelgő európai parlamenti választásokról, amelynek egyik fontos célja lesz az antiszemitizmus visszaszorítása Európában.

Brexit - Brit szakminiszter: megállapodás nélkül nem garantálható az EU-ba irányuló brit élelmiszerexport

Külföld - 2019-02-19

- Megállapodás nélküli Brexit esetén nem lenne teljes körű garancia arra, hogy Nagy-Britannia továbbra is exportálhat élelmiszert az Európai Unió piacaira - mondta kedden a mezőgazdaságért felelős brit szaktárca vezetője.

Csehországban 1990 óta tíz papot ítéltek el szexuális visszaélésekért

Külföld - 2019-02-19

- Csehországban 1990 óta tíz papot ítéltek el szexuális bűncselekményekért - közölte kedden a Právo című cseh napilap a Cseh Püspöki Konferencia (CBK) tájékoztatására hivatkozva.

Francia és amerikai lap Izrael és a V4-ek viszonyáról

Külföld - 2019-02-18

Izrael udvarol az Európai Unió lázadóinak címmel harangozta be a visegrádi négyek (V4) kormányfőinek Jeruzsálembe tervezett látogatását a Le Monde című francia napilap, és az amerikai The New York Times is arról írt hétfőn - mielőtt még lemondták a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját -, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a közép-európai országok kegyeit keresi.

Iráni külügyminiszter: Európának többet kellene tennie a nukleáris megállapodás megmentéséért

Külföld - 2019-02-17

Az európai országoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük az iráni atomprogramról kötött megállapodás megmentéséért - mondta az iszlám köztársaság külügyminisztere vasárnap az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Illegális bevándorlás - Frontex: harmadával csökkent az Európába érkezők száma januárban

Külföld - 2019-02-13

Nagyjából harmadával csökkent januárban az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma a decemberi adatokhoz képest - írta szerdán közzétett jelentésében az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex).

Illegális bevándorlás - EASO: a válság előtti szintre csökkent a menedékkérelmek száma az EU-ban

Külföld - 2019-02-13

Tovább csökkent a benyújtott menedékkérelmek száma tavaly az Európai Unióban, és immár nagyjából megfelel a menekült- és migrációs válság kezdete előtti, 2014-es szintnek - írta szerdán közzétett éves jelentésében az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO).

Bezárja romániai üzemét a Rieker német cipőgyártó

Külföld - 2019-02-12

Bezárja romániai üzemét a német Rieker cipőgyártó, az intézkedés miatt több mint 660-an kerülnek utcára.

Illegális bevándorlás - Romániában tavaly megfeleződött a menedékkérők száma

Külföld - 2019-02-12

Romániától tavaly 2138 külföldi kért menedékjogot, ami 125 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábban regisztrált, 4800 menedékkérelmet meghaladó statisztikai adathoz képest - derült ki a bevándorlási hivatal (IGI) kedden közzétett éves jelentéséből.

Felmérés: Németországnak évi 260 ezer bevándorlóra van szüksége

Külföld - 2019-02-12

Évente legalább 260 ezer bevándorlóra van szüksége Németországnak a demográfiai változások munkaerőpiaci hatásának ellensúlyozásához egy kedden bemutatott kutatás szerint.

A szövetségi munkaügyi hivatal munkaerőpiaci és foglalkoztatási kutatóintézete (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung - IAB) és a coburgi egyetem szakértőinek vizsgálatát bemutató kutatási jelentésben kiemelték, hogy "a bevándorlás a megoldás része" a demográfiai változások kezeléséhez.

A munkaképes korú lakosság bevándorlás nélkül várhatóan 16 millióval csökken 2060-ig, a jelenlegi 47 millióról 31 millióra. Ezt a visszaesést még akkor is csak részben lehetne ellensúlyozni, ha a nyugdíjkorhatárt felemelnék 70 évre, a német és az országban élő külföldi nők foglalkoztatottsági rátáját pedig a német férfiak foglalkoztatottságának szintjére emelnék. Ezekkel a "szélsőséges" lépésekkel négymillió fővel lehetne növelni a munkaerőpiac tartalékait, vagyis mindössze a kiesés egynegyedét lehetne pótolni.