Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 4884 találatból.

Brüsszeli hírportál és német lapok a közelgő választásokról

Külföld - 2018-04-02

A Politico című brüsszeli hírportál és a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a parlamenti választásokkal, a Bild című német lap pedig a kormány nemzetközi migrációról szóló tájékoztatási kampányával kapcsolatban foglalkozott az elmúlt napban Magyarországgal.

Szkripal-ügy - Kreml: Moszkva kész lenne elfogadni Bécs közvetítését

Külföld - 2018-03-29

Oroszország kész lenne elfogadni Ausztria közvetítését a Nagy-Britanniával kialakult viszályában - jelezte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva csütörtökön Moszkvában.

Peszkov Karin Kneissl osztrák külügyminiszter közvetítési ajánlatára reagált. Az EU-tag, semleges Ausztria a Szkripal-üggyel kapcsolatban eddig egyetlen diplomatát sem utasított ki.

Brexit - Theresa May: "erős és egységes" marad az ország a Brexit után

Külföld - 2018-03-29

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság erős és egységes ország marad a brit EU-tagság éppen egy év múlva esedékes megszűnése után is. May egyik munkáspárti elődje, Tony Blair volt kormányfő szerint viszont "még mindig nincs késő" a kilépési folyamat visszafordításához.

Szkripal-ügy - Kreml: Moszkva időben válaszol majd diplomatái kiutasítására

Külföld - 2018-03-28

Oroszország időben és a saját érdekeinek megfelelően válaszol majd diplomatáinak nyugati és nyugati orientációjú országokból történt kiutasítására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

Egyre több gyerek születik Németországban

Külföld - 2018-03-28

Egyre több gyerek születik Németországban, a születések száma 2016-ban sorban az ötödik éve emelkedett a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közölt adatai szerint.

Németországban 2016-ban 792 131 gyerek született, ami 54 556 fős, 7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A születések száma megszakítás nélkül az ötödik éve emelkedett és elérte az 1996-os szintet - áll a Destatis közleményében, amely szerint valamennyi tartományban növekedést regisztráltak.

Cambridge Analytica - Zuckerberg valamelyik helyettesét küldi a brit parlament meghallgatására

Külföld - 2018-03-27

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító vezérigazgatója nem kíván megjelenni a londoni alsóház illetékes bizottságának meghallgatásán, amelyen arról kérdezték volna, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Zuckerberg kedden közölte, hogy technológiai vagy termékfejlesztési ügyekért felelős helyettesét küldené Londonba.

Szkripal-ügy - Az Egyesült Államok kiutasít 60 orosz diplomatát

Külföld - 2018-03-26

Az Egyesült Államok kiutasít 60 orosz diplomatát és bezáratja az északnyugati Seattle városában lévő orosz konzulátust. A döntést Donald Trump elnök hozta meg, válaszul Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és lánya Dél-Angliában ideggázzal történt megmérgezésére.

Rekordáron kelt el az utolsó egyiptomi király karórája

Külföld - 2018-03-26

Órák esetében közel-keleti aukciós rekordot jelentő több mint 912 ezer dollárért (230 millió forintért) cserélt gazdát az utolsó egyiptomi király, Faruk (1920-1965) egykori arany karórája a Christie's aukciósház hétvégi árverésén Dubajban.

Orbán: olyan Európa és Magyarország kell, ahol a zsidók és a keresztények békében élhetnek

Külföld - 2018-03-26

Erkölcsi kötelességünk kiállni egy olyan Magyarország és Európa mellett, ahol a zsidók és a keresztények félelem nélkül élhetnek és gyakorolhatják vallásukat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Szabadkán.

A kormányfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel közösen felavatta a felújított szabadkai zsinagógát, és az ünnepségen beszédében kiemelte: ma olyan időket élünk, amikor "a múlt kaput nyit a közös jövőre", és ennek a jövőnek azt kell jelentenie, hogy a magyarok, a szerbek és a zsidók békében és biztonságban élhetnek együtt. Ez a jövő már elkezdődött, "a magyarok és a szerbek közösen írják" - fogalmazott.

Merkel: további intézkedések is elképzelhetőek az angliai mérgezés ügyében

Külföld - 2018-03-23

Az uniós vezetők várják a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet szakértőinek vizsgálati eredményeit Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya angliai megmérgezésével kapcsolatban és az elítélő szavak mellett további intézkedések meghozatalára is sor kerülhet - közölte Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az uniós állam-, illetve kormányfők csúcstalálkozója első ülésnapját követően péntek hajnalban.

Csehország lakosainak száma-a bevándorlás miatt is -tavaly is tovább emelkedett

Külföld - 2018-03-21

Csehországnak 2017 végén 10 610 055 lakosa volt, 31 ezerrel több mint 2016 végén - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal szerdán Prágában. A lakosság számának növekedésében meghatározó szerepe volt a bevándorlásnak, amely 2010 óta tavaly volt a legmagasabb.

Felmérés: Csehországban a korrupciót tartják a legégetőbb társadalmi problémának

Külföld - 2018-03-20

Csehországban a korrupciót, a bevándorlást és a gazdasági bűnözést tartják az emberek a legégetőbb társadalmi problémának, s a legkevesebb nehézséget a kultúrában látják - derült ki abból a februári országos felmérésből, amelynek eredményét kedden tették közzé Prágában.

A CVVM közvélemény-kutató intézet felmérésében a megkérdezettek 62 százaléka a korrupciót, 54 százalék a bevándorlást, míg 53 százalék a gazdasági bűnözést nevezte meg a legégetőbb problémának.

Külföldi sajtó Magyarországról - A cseh Hospodárské Noviny a magyar választásról

Külföld - 2018-03-19

Orbán Viktor magyar kormányfő láthatóan ideges, mert nem biztos, hogy az április 8-ra tervezett választáson olyan nagyarányú győzelmet arat, mint azt eddig várta - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap hétfőn.

Marosvásárhelyi iskolaügy - Elbukta az alkotmányossági kontrollt a tanintézmény újraalapításáról rendelkező törvény

Külföld - 2018-03-19

Alaptörvénybe ütközőnek minősítette hétfőn a román alkotmánybíróság a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról rendelkező törvényt.

Valer Dorneanu, a taláros testület elnöke a döntést azzal magyarázta, hogy a parlament csak általános érvényű jogszabályokat hozhat, és nem szabályozhat törvénnyel egyedi eseteket.

Amerikai szenátorok Facebook-profilok magánfelhasználására kérnek magyarázatot

Külföld - 2018-03-19

Amerikai törvényhozók magyarázatra szólították fel vasárnap a Facebook közösségi portált több mint ötvenmillió profil adatainak magáncélú felhasználása ügyében.

Két demokrata párti szenátor, a minnesotai Amy Klobuchar és a virginiai Mark Warner felszólította Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját, hogy a kongresszus előtt adjon választ kérdéseikre. Arra, miképpen történhetett meg, hogy a Donald Trump elnökválasztási kampányának dolgozó egyik cég ötvenmillió felhasználó profilját és adatait "szippantotta le" anélkül, hogy a közösségi oldal működtetői erről értesítették volna a felhasználókat.

Orosz elnökválasztás - Kijevben, Lembergben tüntetnek az orosz képviselet előtt, Odesszában bombariadó volt

Külföld - 2018-03-18

- Az ukrán hatóságok előzetes bejelentésükhöz híven csak diplomatákat engednek be az ukrajnai orosz külképviseletekbe vasárnap, az orosz elnökválasztás ideje alatt.


Szkripal-ügy - Theresa May: London nem tűri, hogy az orosz kormány britek életét veszélyeztesse

Külföld - 2018-03-18

Theresa May szerint London soha nem fogja eltűrni, hogy az orosz kormány brit állampolgárok és mások életét veszélyeztesse brit földön.

A brit miniszterelnök a kormányzó Konzervatív Párt Londonban megrendezett tavaszi politikai fórumának szombati zárónapján felszólalva kijelentette: az angliai Salisbury városában idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet az orosz agresszió olyan megnyilvánulása, amely "pontosan az ellentéte mindazon demokratikus és liberális értékeknek, amelyek az Egyesült Királyság létét meghatározzák".

Illegális bevándorlás - Frontex: jelentősen csökkent az Európába érkezők száma februárban

Külföld - 2018-03-15

Jelentősen csökkent az Európai Unióba érkező illegális bevándorlók száma februárban, az olasz partokon körülbelül tizedannyi embert regisztráltak, mint a tavalyi év azonos időszakában - derül ki az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) csütörtökön közzétett jelentéséből.

A friss értékelés szerint a múlt hónapban mintegy 3400-an érkeztek a négy fő migrációs útvonalon keresztül az EU-ba, ami csaknem 75 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbiakhoz képest, és kevesebb mint a fele a januári adatoknak.

Noha a számok stagnáltak, az Olaszországban tapasztalt csökkenés miatt a legfőbb belépési pont ezúttal Görögország volt. A görög szigeteken kikötő - többségében szíriai és török - menedékkérők száma 1600 körül volt, ami nagyjából megfelel az egy évvel korábbi adatoknak.

Kárpátaljára tartó feltételezett provokátorokat tartóztattak fel a megyehatáron az ukrán biztonságiak

Külföld - 2018-03-15

Lemberg (Lviv) irányából Kárpátaljára tartó, baseball ütőkkel, boxerekkel és késekkel felszerelt 29 személyt tartóztattak fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai csütörtök délelőtt a megyehatárt képező Alsóvereckén - adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Szkripal-ügy - Moszkva durva provokációnak minősítette May beszédét, és válaszlépéseket ígért

Külföld - 2018-03-14

Precedens nélküli, a nemzetközi párbeszéd alapjait aláásó durva provokációnak minősítette az orosz külügyminisztérium szerdán Theresa May brit miniszterelnöknek a Szkripal-ügy kapcsán Oroszország "megbüntetéséről" elmondott beszédét, egyúttal közölte, hogy a brit lépésekre adandó válasz nem várat sokat magára.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza