Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5001 találatból.

Lódarázstámadás Németországban, 18 sérült

Külföld - 2018-09-03

- Megvadult lódarazsak támadtak egy csoport kirándulóra a hétvégén a németországi Karlsruhe közelében, 18 ember megsérült. A csípések miatt 13 sérültet kórházba szállítottak. Gyerekek nincsenek közöttük, és egyikük állapota sem életveszélyes - jelentette hétfőn a Der Westen című hírportál.

Hőség - Az idei volt Hollandia legmelegebb nyara az elmúlt 300 évben

Külföld - 2018-09-03

Az idei volt a legmelegebb nyár Hollandiában az elmúlt több mint 300 évben, az időjárási feljegyzések hivatalos kezdete óta - közölte a holland királyi meteorológiai intézet (KNMI). A nyári átlaghőmérséklet 18,9 Celsius-fok volt az átlagosnak számító 17 helyett, amivel megdőlt a 2003-ban regisztrált, 18,6 fokos rekord, illetve az azt megelőző, 1826-os csúcs.

A genti bíróság engedélyezte a burkini viseletét a városi uszodákban

Külföld - 2018-09-02

A belgiumi Gent bírósága határozatában engedélyezte a burkini viseletét a város nyilvános uszodáiban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap honlapja.

Merkel elítélte a chemnitzi tüntetéseken történt erőszakos cselekményeket

Külföld - 2018-08-28

Élesen elítélte Angela Merkel német kancellár kedden a Szászország tartományi Chemnitzben előző nap tartott tüntetéseken történt erőszakos cselekményeket, Horst Seehofer belügyminiszter pedig felajánlotta a szövetségi hatóságok segítségét a szászországi rendőrségnek.

A kancellár Berlinben egy más ügyben tartott tájékoztatón hangsúlyozta, hogy Németország jogállam, ahol nem fordulhat elő erőszak az utcákon

Hó esett Ausztriában és Olaszországban

Külföld - 2018-08-26

Harminc centiméter vastagságot is meghaladó hó esett vasárnapra virradóra az osztrák Alpokban és Olaszország északi részében - jelentették az időjárási szolgálatok.

Leégett a Nagyvárad főterén álló görög-katolikus püspöki palota

Külföld - 2018-08-26

Szombaton késő este kigyulladt, és szinte teljesen leégett a Nagyvárad főterén álló görög-katolikus püspöki palota - közölték a romániai hírtelevíziók, hírügynökségek.

A tűzoltóságot este 22 órakor riasztották a tűzesethez. Ötven tűzoltó kilenc tűzoltókocsival és két létrás kocsival két és fél órát dolgozott a lángok megfékezésén. A tűzoltók a közeli Sebes Körösből szivattyúzták a vizet az oltáshoz. A tűzvésznek nincs halálos áldozata. Az oltás fél órával éjfél után fejeződött be, addig azonban teljesen leégett az épület mintegy 1300 négyzetméteres tetőzete, ledőlt az egyik torony, és beszakadt az első emeleti mennyezet.

Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében a brüsszeli migrációs találkozón

Külföld - 2018-08-24

Nem sikerült megoldást találni az olasz parti őrség Diciotti nevű járőrhajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérők ügyére az egyes uniós tagállamok pénteki brüsszeli migrációs találkozóján - közölték diplomáciai források.

Névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem tizenkettő, hanem csak tíz ország képviselői voltak jelen az ülésen.

Tovább csökkent Németországban az állami támogatásból élő menedékkérők száma

Külföld - 2018-08-23

- Tovább csökkent Németországban az állami támogatásban részesített menedékkérők száma - jelentette csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Német külügyminiszter: ellensúlyt kell képezni Amerikával szemben a multilaterális rend védelmében

Külföld - 2018-08-22

- A német külügyminiszter szerint országának az Európai Unióval együtt ellensúlyt kell képeznie az Egyesült Államokkal szemben a többoldalú, méltányos megállapodásokon alapuló multilaterális rend védelmében.

Manafort-per - Donald Trump volt kampánymenedzserét nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találta az esküdtszék

Külföld - 2018-08-22

Nyolc rendbeli csalásban bűnösnek találta az esküdtszék Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot. A múlt csütörtök óta tanácskozó esküdtszék kedden közölte döntését, miszerint 18 vádpontból nyolcban döntést hozott, de tízben nem sikerült megegyezésre jutnia. A volt kampánymenedzsert öt rendbeli adócsalásban, két rendbeli banki csalásban, továbbá külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában mondták ki bűnösnek.

Az orosz védelmi miniszter afrikai országokkal írt alá katonai együttműködési megállapodást

Külföld - 2018-08-21

Kormányközi katonai együttműködési megállapodást írt alá Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közép-afrikai köztársasági és a Burkina Fasó-i hivatali partnerével kedden a Moszkva melletti Kubinkában rendezett Armija-2018 haditechnikai fórum alkalmából.

Hídomlás - Olasz kormányfő: állami alternatívát kell találni a rossz privatizációra Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

Külföld - 2018-08-21

Rossz gyakorlatnak nevezte az olaszországi autósztrádák privatizációs rendszerét és állami alternatívát szorgalmazott Giuseppe Conte olasz miniszterelnök az egy hete történt genovai hídomlás kapcsán a Corriere della Sera olasz napilapban kedden. Conte szerint a sztrádatársaságnak négyszeres kártérítést kellene fizetnie.

Az Európa Tanács a fogva tartottak helyzetének javítására szólította fel Oroszországot és Ukrajnát

Külföld - 2018-08-21

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa azonnali intézkedések meghozatalára szólította fel Oroszországot és Ukrajnát a bebörtönzöttek és fogva tartottak helyzetének javítása érdekében.

Dunja Mijatovic Szergej Lavrov orosz, és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek küldött levelében aggodalmát fejezte ki az orosz és ukrán börtönökben fogva tartottak körülményei miatt.

Elhunyt Uri Avneri, az izraeli békemozgalom alapítója

Külföld - 2018-08-20

- Kilencvennégy éves korában, szélütés nyomán elhunyt Tel-Avivban Uri Avnirei újságíró és békeharcos, volt parlamenti képviselő, az első izraeli, aki személyesen találkozott Jasszer Arafattal, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) vezetőjével - jelentette a helyi média hétfőn.

Izrael lezárta a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét

Külföld - 2018-08-19

- Az izraeli hatóságok vasárnap reggel részben lezárták a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél, válaszul a tűzszüneti tárgyalások elakadására és az erőszak folytatódására a határ mentén - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Augusztus 20. - Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal ünnepelnek a magyarok

Külföld - 2018-08-19

Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal, műsoros rendezvényekkel ünneplik a magyarok Szent István napját, a magyar államalapítást.

"Utoljára ilyen nagy összejövetel hatvan évvel ezelőtt volt, több mint kétezren jöttek el, hogy együtt ünnepeljünk" - mondta szombaton az ohiói Clevelandben rendezett ünnepségről telefonon az MTI-nek Mezei András atya, az ottani Szent Imre-templom plébánosa.

Amerikai pénzügyminiszter: Washington még több büntető intézkedést szabhat ki Ankarára, ha nem bocsátja szabadon a lelkipásztort

Külföld - 2018-08-17

Az Egyesült Államok még erőteljesebb büntető intézkedéseket szabhat ki Törökországra, ha nem bocsátja szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort - jelentette ki a csütörtöki kabinetülés után újságíróknak Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Marosvásárhelyi iskolaügy - A PNL az ombudsman révén próbálja megakadályozni az iskola újraindítását

Külföld - 2018-08-16

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) az ombudsman (romániai nevén: a nép ügyvédje) révén próbálja megakadályozni a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraindítását - jelentette be egy csütörtöki marosvásárhelyi sajtótájékoztatón Cristian Chirtes szenátor, a párt Maros megyei szervezetének elnöke.

Összegyűltek Romániában az aláírások a büntetett előéletűek megválaszthatóságát korlátozó alkotmánymódosító kezdeményezéshez

Külföld - 2018-08-15

- Összegyűlt az elegendő számú aláírás Romániában a "Bűnözők nélküli közéletet" elnevezésű kampányban ahhoz, hogy polgári kezdeményezésként terjesszék a parlament elé a büntetett előéletűek megválaszthatóságát korlátozó alkotmánymódosító tervezetet - jelentette be szerdán Dan Barna, a kampányt elindító ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda

Külföld - 2018-08-15

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség. Három személy előzetes letartóztatását rendelte el a bukaresti törvényszék, miután a rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége hétfőn 15 házkutatást tartott bukaresti és dél-romániai címeken egy olyan bűnbanda után kutatva, amely pénz ellenében szegény sorban élő tanulatlan romániai nőket házasított össze keleti bevándorlókkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz.