Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5367 találatból.

Úzvölgyi katonatemető - Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg az úzvölgyi csatáról a 75. évfordulón

Külföld - 2019-08-26

Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg hétfőn az Erdély és Moldva határán fekvő Úzvölgye katonai temetőjében a völgyben 75 éve vívott csata áldozatairól. A megemlékezés szónoka, Böjte Csaba ferences szerzetes az igazság és a szeretet szükségességéről beszélt. Úgy vélte, a szeretetet igazságba kell öltöztetni, és Úzvölgye ügyében is győzedelmeskednie kell az igazságnak.

Arra biztatta hallgatóságát: imádkozzanak azért, hogy a bukaresti parlament épületére is felkerüljön a székely zászló. "Ha ennek az országnak jó a mi adóként befizetett pénzünk, a verejtékes munkánk, akkor legyen jó a mi zászlónk is, a himnuszunk is, a nyelvünk is" - jelentette ki.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy nem szabad letérni a szeretet útjáról. Példaként egy dévai rendőr történetét említette, aki egykor felelősségre vonta őt, amikor az első utcagyermekeket befogadta a ferences kolostorba. Később ugyanez a rendőr adománygyűjtő bált szervezett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által befogadott, műtétre szoruló egyik gyerek megsegítésére.

G7-csúcstalálkozó - Egyeztetések a francia és az amerikai kormány között a nemzetközi nagyvállalatok nemzetközi adóztatásáról

Külföld - 2019-08-25


Titkos tárgyalások kezdődtek a francia és az amerikai kormány képviselői között a délnyugat-franciaországi Biarritzban tartott G7-csúcstalálkozón az amerikai digitális szolgáltatókra kivetett francia adók ügyében.Ez utóbbiak miatt korábban Donald Trump amerikai elnök ellenlépésként vámokat helyezett kilátásba a francia borokra. A francia sajtó értesülése szerint a két ország kompromisszumként egy nemzetközi adó kidolgozásában állapodott meg.

G7-csúcstalálkozó - Több ezren békésen, néhány százan erőszakosan tüntettek az értekezlet ellen

Külföld - 2019-08-25

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ francia oldalán, Hendaye-ban és a spanyol oldalon fekvő Irunban a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen. A szomszédos Bayonne-ban a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be több száz tüntetővel szemben, aki egy be nem jelentett megmozduláson vonult fel a városközpontban.

Olasz kormányválság - A jobboldal választásokat akar, a baloldal feltételekhez köti az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzást

Külföld - 2019-08-22

- Az államfő és a parlamenti pártok egyeztetésének második és utolsó napján a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) és a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) előrehozott választásokat szorgalmazott, míg a balközép Demokrata Párt (PD) is szigorú feltételekhez kötötte az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) esetleges közös kormány felállítását csütörtökön.

A horvát állam újabb privatizációba kezd az euró mielőbbi bevezetése érdekében

Külföld - 2019-08-21

- A horvát állam az euró mielőbbi bevezetése érdekében újabb privatizációs hullámot indít, és eladja részesedését azokban a vállalatokban, amelyekben mindössze néhány százalék tulajdonjoggal rendelkezik - írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap szerdán.

Olasz kormányválság - Bejelentette lemondását Giuseppe Conte olasz miniszterelnök

Külföld - 2019-08-20

- Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd délután bejelentette, hogy a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás véget ért, és este benyújtja lemondását az államfőnek.

A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Ukrán válság - A németek alig negyede támogatja az Oroszország elleni EU-s szankciókat

Külföld - 2019-08-20

Németországban a lakosság alig negyede támogatja az Oroszország ellen az ukrajnai válságban játszott szerepe miatt elrendelt európai uniós (EU-) szankciókat - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

Vérfürdőt rendezett egy páciens egy romániai neuropszichiátriai kórházban

Külföld - 2019-08-18

Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal vasárnapra virradó éjszaka Romániában a Buzau megyei Sapoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense.

Az izraeli hadsereg lelőtt három gázai határsértőt

Külföld - 2019-08-18

- Az izraeli hadsereg vasárnapra virradó éjszaka lelőtt három gázai határsértőt - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Illegális bevándorlás - Merkel: új rendszerre van szükség az európai menekültügyben

Külföld - 2019-08-14

- Új rendszerre van szükség az európai uniós menekültügyi szabályozásban, ezért helyes, hogy az Európai Bizottság megválasztott új vezetője foglalkozni kíván a témával - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

A német kormányfő Gitanas Nauseda litván államfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva hangsúlyozta: küzdeni kell az embercsempészek ellen, és amennyire csak lehet, vissza kell szorítani az illegális migrációt, hogy irányítható és rendezett legyen a bevándorlás.

Ezért folytatni kell a tárgyalásokat az afrikai országokkal, elő kell mozdítani a békefolyamatot Líbiában és a politikai rendezést Szíriában, és továbbra is érvényesíteni kell az EU-Törökország menekültügyi megállapodást - közölte

Brigitte Bierlein osztrák kancellár kabinetje feleakkora, mint elődjéé volt

Külföld - 2019-08-14

Brigitte Bierlein osztrák kancellár kabinetje feleakkora szakmai apparátussal működik, mint azt megelőzően Sebastian Kurz kormánya - derült ki szerdai bécsi sajtójelentésekből.

Súlyos zavargások törtek ki a Templom-hegyen Jeruzsálemben

Külföld - 2019-08-11

Súlyos összecsapások törtek ki a Templom-hegyen, Jeruzsálemben a rendőrök és a muszlimok között vasárnap két fontos ünnep, egy muzulmán és egy zsidó egybeesésekor - jelentette a helyi média vasárnap.

Idén egybeesett íd al-adha, a muszlim áldozati ünnep és a tisea beav, a zsidó szentély római lerombolásának gyásznapja. Más években a tisea beav ünnepén a biztonságiak általában lehetővé teszik a zsidó látogatók számára a Templom-hegy megtekintését. Idén azonban a kettős ünnep miatt ezt megtiltották, de csak az utolsó pillanatban, és zsidó vallásos-nacionalista fiatalok gyülekeztek a számukra kijelölt kapunál.

Szeptembertől nem köthetnek ki a nagy tengerjárók Velence történelmi központjában

Külföld - 2019-08-09

Szeptembertől kitiltják a nagy tengerjáróhajókat Velence történelmi központjából - közölte az olasz kormány.A rendelkezés az ezer tonnánál nagyobb vízkiszorítású hajókra vonatkozik - adta hírül a BBC News.

A döntés az után született, hogy júniusban egy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált 275 méteres tengerjáró hajó a Giudecca-csatornában, a balesetben legalább négyen könnyebben megsérültek.

Brit munkáspárti politikus: kormányra kerülésük esetén nem akadályoznák az újabb skót függetlenségi népszavazást

Külföld - 2019-08-07

- A brit Munkáspárt egyik magas rangú politikusa szerint kormányra kerülésük esetén nem akadályoznák meg a Skócia függetlenségéről tartandó újabb népszavazást.

John McDonnell az edinburghi Fringe fesztiválon beszélt erről szerdai tudósítások szerint. A parlamenti ellenzék legfőbb erejét alkotó Labour árnyékkormányának pénzügyminiszter-jelöltje azt mondta, a népszavazással kapcsolatos döntéseket a skóciai parlamentre bíznák

- Kína megerősítette elutasító álláspontját a hongkongi tüntetéshullámmal kapcsolatban

Külföld - 2019-08-06

Kína a rend mielőbbi helyreállítását sürgeti, és teljes mértékben kiáll a Carrie Lam vezette hongkongi kormányzat mellett - közölte Jang Kuang, a kínai kormány hongkongi és makaói ügyekért felelős irodájának szóvivője a kilencedik hete tartó hongkongi tüntetéshullám kapcsán keddi sajtótájékoztatóján Pekingben.

A skótok többsége a függetlenségre szavazna egy friss felmérés szerint

Külföld - 2019-08-06

A skótok többsége a függetlenségre szavazna a Nagy-Britanniától való kiszakadásról szóló újabb népszavazáson egy frissen készült közvélemény-kutatás szerint.

Újabb emberi maradványokat találtak a román hatóságok Caracal környékén

Külföld - 2019-08-05

Újabb emberi maradványokat találtak a román nyomozók hétfőn egy Caracal melletti erdőben, amelyek vélhetően a két hete eltűnt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra ügyével állnak összefüggésben - tudta meg a Mediafax hírügynökség.

Szigorúbb szabályokat sürgetnek Németországban az elektromos rollerek használatára

Külföld - 2019-08-05

Az elektromos rollerek használatát szabályozó előírások szigorítását sürgeti Németországban több társadalmi szervezet az új közlekedési eszközről szerzett első tapasztalatok alapján.

Orosz jogvédők: több mint ezer embert vettek őrizetbe a moszkvai tüntetésen

Külföld - 2019-08-04

Az orosz hatóságok 1001 embert állítottak elő a Moszkva belvárosában szombaton megtartott, be nem jelentett ellenzéki tüntetésen - közölte vasárnap az OVD-Info orosz civilszervezet.

Brexit - Johnson csaknem kétmilliárd fontos támogatást jelentett be az egészségügy számára

Külföld - 2019-08-04

Csaknem kétmilliárd font plusz támogatást jelentett be a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára Boris Johnson kormányfő vasárnap.