Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5969 találatból.

Koronavírus - Ötmillió beoltott után folyamatosan javulnak a koronavírus-járvány mutatói Izraelben

Külföld - 2021-03-10

Ötmillió beoltott után látványosan javulnak a koronavírus-járvány mutatói Izraelben - jelentette a helyi média szerdán.

Mintegy 2500 éves termékenységi amulettet talált egy 11 éves fiú Izraelben

Külföld - 2021-03-09

Mintegy 2500 éves termékenységi amulettet talált egy 11 éves fiú Izraelben - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál kedden.

Öngyilkossági gondolatairól számolt be Meghan Markle

Külföld - 2021-03-08

Meghan Markle-nek a brit királyi család tagjaként érzett magány és intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai voltak, miután összeházasodott Harry herceggel - erről maga a sussexi hercegnő számolt be az Oprah Winfreynek adott vasárnapi interjújában.

- Törökországban meghaladta a 10 milliót a beadott oltások száma

Külföld - 2021-03-08

Törökországban hétfőn meghaladta a 10 milliót a SARS-CoV-2 koronavírus ellen, a tömeges immunizálás keretében beadott oltások száma - derült ki a török egészségügyi minisztérium oldalán található számlálóból.

A 83,6 millió lakosú országban január 14-én kezdődött meg az oltási kampány a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó elölt vírusokon alapuló, CoronaVac nevű készítményének vészhelyzeti alkalmazásával. Az oltóanyagot két dózisban, 28 nap eltéréssel kell a szervezetbe juttatni.

A koronavírussal szembeni közösségi immunitás elérésének lehetőségéről tartottak szakértői vitát Izraelben

Külföld - 2021-03-08

- A koronavírussal szembeni közösségi immunitás elérésének lehetőségéről tartottak szakértői vitát Izraelben a lakosság több, mint a felének legalább egyszeri átoltottsága után - jelentette a helyi média hétfőn. Az átoltottság arányát tekintve Izarel világelsőnek számít.

Megnyíltak Angliában az iskolák

Külföld - 2021-03-08

Kéthavi távoktatás után megnyíltak hétfőn az általános és a középiskolák Angliában. Ezzel egy időben életbe lépett az a kormányrendelet, amelynek értelmében az Angliában élőknek írásban indokolniuk kell utazásuk célját, ha külföldre akarnak utazni.

Ukrajnában mintegy 18 ezren kapták meg eddig az oltást

Külföld - 2021-03-08

A regisztráció március 1-jei elindítását követő öt napban Ukrajnában 155 ezren iratkoztak fel koronavírus elleni védőoltásra - közölte Denisz Smihal miniszterelnök a Facebookon, miközben hétfőig kevesebb mint 18 ezren kapták meg az oltást.

Koronavírus - A 65 év felettiek is kaphatnak AstraZeneca védőoltást Ausztriában

Külföld - 2021-03-05

Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem együttműködésével kifejlesztett vakcina felső életkori korlát nélküli alkalmazását javasolja Ausztriában a Nemzeti Oltási Tanács, így rövidesen a 65 év felettiek is kaphatnak majd ilyen védőoltást a koronavírus ellen - jelentették be pénteken Bécsben.

Navalnij - Az EU négy orosz tisztviselőt vesz fel a Navalnij-üggyel összefüggésben bevezetett szankciós listára

Külföld - 2021-03-01

Az Európai Unió négy magas rangú orosz tisztviselőt vesz fel az uniós tagállamok külügyminiszterei által az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért felelősökkel szemben egy hete jóváhagyott szankciós listára - közölték diplomácia források hétfőn.

Mario Draghi kormánya a jobboldalt erősíti a felmérések szerint

Külföld - 2021-02-28

Az új kormányba belépett Liga, és az ellenzékben maradt Olasz Testvérek jobboldali pártok támogatottsága emelkedett a kormányváltás hatására, miközben a meggyengült Öt Csillag Mozgalom önmaga "újraalapítását" jelentett be vasárnap.

Az oltási terv átalakítását sürgetik német tartományi vezetők az elfekvő AstraZeneca-oltóanyag halmozódása miatt

Külföld - 2021-02-28

- Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának megállítására kidolgozott oltási terv átalakítását sürgette vasárnap több német tartományi miniszterelnök az AstraZeneca-féle vakcina alacsony felhasználtsága miatt.

A brit-svéd gyógyszergyártó társaság szérumából Németországba érkezett mennyiség csupán 15 százalékát sikerült felhasználni, ami elfogadhatatlan, mert a vírus elleni küzdelemben "minden nap számít" - mondta az egyik legbefolyásosabb tartomány, Bajorország miniszterelnöke.

Markus Söder a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, hogy a felhalmozódott több százezer adag vakcina felhasználására valamennyi tartományban egységes szabályok szükségesek, ezért módosítani kell a szövetségi kormány mellett működő tanácsadó testület, az úgynevezett állandó oltási bizottság (STIKO) által kidolgozott tervet

Romániában 25 százalékkal emelkedett a héten a fertőzöttek száma az előző hetihez képest

Külföld - 2021-02-28

Romániában a héten 25 százalékkal több ember tesztje mutatta ki a koronavírus-fertőzést, mint a megelőző héten, és vasárnap - február eleje óta először - ismét meghaladta az ezret az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma.

Izraelben politikai elfogultsággal vádolják a ki- és belépést engedélyező bizottságot

Külföld - 2021-02-28

Izraelben a jobboldalnak kedvező politikai elfogultsággal, átláthatatlan működéssel és protekciós döntéshozatallal vádolják a lezárt légtér melletti rendkívüli ki- és belépésről döntő bizottságot, amely elsősorban a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt támogató pártokra szavazó ultraortodoxok utazását teszi lehetővé - jelentette a helyi média vasárnap.

- Az újraoltások arányát tekintve Szerbia vezet Európában

Külföld - 2021-02-28

- Az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve Szerbia minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll - közölte a szerb kormány a legfrissebb oltási adatok alapján.

A szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint az országban eddig 1 433 055 adag vakcinát használtak fel, és 511 807-en már megkaptak valamely oltóanyag mindkét dózisát. Szerbiában egymillió lakosra 75 215 újraoltott ember jut, amivel vezetőnek számít Európában, megelőzve Máltát (52 985 em), Izlandot (36 818), Romániát (32 019) és Dániát (31 263). A világ összes országát figyelembe véve Szerbia a negyedik Izrael, a Seychelle-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek után.

Oroszországban mintegy négymillióan kapták meg a védőoltást

Külföld - 2021-02-26

- Mintegy négymillióan kapták meg eddig a Covid-19 elleni védőoltást Oroszországban - jelentette ki Nyikolaj Briko akadémikus, az orosz egészségügyi minisztérium vezető járványügyi szakértője egy pénteki orvoskonferencián.

- Német lap: nem érkezett kérelem az EMA-hoz a Szputnyik V engedélyezésére

Külföld - 2021-02-25

Nem érkezett kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett orosz oltószer, a Szputnyik V európai uniós használatának engedélyezésére - jelentette csütörtökön a honlapján a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap.

A beszámolóban kiemelték, hogy a német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s bevezetésére irányuló törekvéseket, de a közösség gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál továbbra sem indították meg az engedélyeztetési eljárást.Breitling Replica Watches

A legszigorúbb óvintézkedések bevezetésére készül a cseh kormány

Külföld - 2021-02-25

) - Az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi a cseh kormány. A helyi sajtóban csütörtök reggel megjelent értesülések szerint az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárnák az összes üzletet, a szolgáltatásokat, az iskolákat, és jelentősen korlátoznák a lakosság szabad mozgását.

- Az olasz hatóságok szerint a járványválság "aranyat ér" a maffiának

Külföld - 2021-02-24

Az új koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válsághoz a leggyorsabban a szervezett bűnözés alkalmazkodott területi terjeszkedésének és pénzügyi erejének növelésével - derült ki a maffiaellenes olasz nyomozó igazgatóság (Dia) szerdán közölt jelentéséből.

A maffiaellenes hatóságnak a parlament számára készített jelentése szerint egyedül a bűnszervezetek munkája nem torpant meg a betegség miatt lezárt országban.

Koronavírus - Babis: a cseh kormány kérni fogja a szükségállapot meghosszabbítását

Külföld - 2021-02-24

A cseh kormány kérni fogja a parlamenttől a hét végén lejáró szükségállapot további meghosszabbítását - jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök a kormány szerda reggeli ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Koronavírus - Romániában az ország felében terjed a brit vírusmutáció

Külföld - 2021-02-23

- Románia megyéinek felében megjelent már a koronavírus brit mutációja, és nagy a valószínűsége, hogy rövidesen az ország egész területén elterjed - állapította meg a román közegészségügyi intézet (INSP) az első 136 igazolt hazai esetről kedden közzétett elemzésében.