Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 4932 találatból.

Külföldi sajtó Magyarországról - A Politico Orbán Viktor és az EPP kapcsolatáról

Külföld - 2018-06-29

Orbán Viktor és a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt (EPP) kapcsolatával foglalkozott egyik pénteki cikkében a Politico, amely szerint a magyar miniszterelnök sokak tiltakozása dacára megszilárdította a helyét a konzervatív pártcsaládban.

A brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy sok néppárti politikusnak annyira elege lett mára "az illiberális demokrácia keresztapjának" számító Orbánból az EU-ellenes retorikája és a jogállamisági aggályok miatt, hogy ki akarják zárni a Fideszt a pártcsaládból, ehhez azonban nincs meg a kellő támogatottságuk.

Kreml: Putyin kész kijelenteni, hogy Moszkva nem avatkozott be az amerikai választásokba

Külföld - 2018-06-29

Kész lesz kijelenteni Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy Oroszország nem avatkozott be az amerikai választásokba az amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal megtartandó csúcstalálkozón - közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

Illegális bevándorlás - A görög miniszterelnök kész az egyezségre Merkellel a menedékkérők visszafogadására

Külföld - 2018-06-28

A görög miniszterelnök hajlandó olyan megállapodást kötni Angela Merkel német kancellárral, amely megkönnyítené Németországnak a menedékkérők visszajuttatását Görögországba.

Alekszisz Ciprasz a Financial Times című londoni gazdasági napilap csütörtöki számának nyilatkozva kijelentette: ha ez segít, Athén "nem csinálna belőle gondot", ha "néhányan" visszatérnének Németországból.

Migrációról és környezetvédelemről egyeztetett Ferenc pápa a francia elnökkel

Külföld - 2018-06-26

- Migrációról és környezetvédelemről is beszélt Ferenc pápa Emmanuel Macron francia elnökkel a Vatikánban kedden - közölte a Szentszék. Ferenc pápa és a francia elnök négyszemközti megbeszélése a pápai könyvtárszobában majdnem egy óráig tartott.

Brexit - Érvénybe lépett a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásáról szóló jogszabály

Külföld - 2018-06-26

Hivatalosan is érvénybe lépett kedden a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását célzó jogszabály, miután II. Erzsébet királynő az előírt formális uralkodói aktussal jóváhagyta és kihirdette.

Német lapok: fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli "minicsúcs"

Külföld - 2018-06-25

- Angela Merkel német kancellárnak ugyan nem hozta meg az áttörést a minicsúcsként emlegetett vasárnapi brüsszeli találkozó, de a 16 európai uniós (EU-) tagország vezetőjének részvételével folytatott tanácskozás mégis alapvető fordulatot jelez a közösség és Németország menekültügyi politikájában - állapította meg hétfőn két tekintélyes német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt.

Ukrán válság - SZBU-főnök: több mint háromezer foglyot szabadítottak ki a szakadárok fogságából

Külföld - 2018-06-25

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) más hatóságokkal együttműködésben az elmúlt évek alatt összesen 3244 embert szabadított ki a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok fogságából - közölte Vaszil Hricak, az SZBU vezetője egy hétfői kijevi sajtótájékoztatón, amelyet Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel közösen tartott.

Dragnea elítélése - A romániai elemzők a pártelnök "ellentámadására" számítanak

Külföld - 2018-06-22

A román médiában megszólaltatott elemzők és a pénteki lapokban megjelent véleménycikkek szerzői pártszimpátiáiktól függetlenül egyetértenek abban, hogy a bíróság által első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt, az ország legbefolyásosabb politikusának tartott Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök nem fog lemondani, hanem "ellentámadásba" lendülve próbál majd jogerős felmentéséért és hatalma megőrzéséért harcolni.

Morawiecki: az EU új költségvetési céljait nem valósíthatják meg a kohéziós és az agrárpolitika rovására

Külföld - 2018-05-14

Az Európai Unió új költségvetési céljait nem valósíthatják meg a kohéziós és az agrárpolitika rovására - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfőn Varsóban, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő sajtóértekezleten.

Morawiecki teljességgel azonosnak minősítette a 2020 utáni uniós keretköltségvetés céljaira vonatkozó lengyel és magyar álláspontot a "régi szakpolitikák", a kohéziós és az agrárpolitika folytatását illetően. Más célokat - a védelmi politikát, az innovációk támogatását, a migráció kezelését - nem valósíthatják meg az eddigiek rovására - hangsúlyozta.A lengyel politikus elmondta azt is, hogy Varsó és Budapest álláspontja azonos a migráció és a bevándorlás témájában is, ezt az eheti szófiai EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón is képviselni fogják.

Kártérítésre számíthatnak a Nagy-Britanniából kitoloncolt hajléktalan EU-állampolgárok

Külföld - 2018-05-13

Brit jogi szakértők szerint kártérítésre számíthatnak a Nagy-Britanniából hajléktalanságuk miatt kitoloncolt külföldi EU-állampolgárok. A BBC televízió vasárnapi riportjában elhangzott, hogy brit ügyvédi irodák jelenleg 45 olyan felperes ügyét készítik elő bírósági tárgyalásra, akiket az elmúlt években - jórészt Theresa May jelenlegi miniszterelnök belügyminiszteri időszaka alatt - azért utasítottak ki Nagy-Britanniából, mert a szabad ég alatt aludtak.

Netanjahu: történelmi esemény az amerikai nagykövetség átköltözése Jeruzsálembe

Külföld - 2018-05-13

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint történelmi esemény az amerikai nagykövetség hétfőre meghirdetett áthelyezése Jeruzsálembe - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

A kormányfő a város keleti és nyugati fele egyesítésének évfordulóján tartott "Jeruzsálem-napon" a Biblia földjének múzeumában rendezett ünnepélyes kormányülésen méltatta a washingtoni döntést.

"Ezen a héten egy történelmi esemény áldásában részesülünk: barátunk, a világ legnagyobb hatalma, Amerika döntésében, amikor Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét" - mondta Netanjahu.

Hat jelölt indul a törökországi elnökválasztáson

Külföld - 2018-05-13

Recep Tayyip Erdogan államfő mellett öt másik jelölt indulhat az előrehozott elnökválasztáson Törökországban a kormányzati közlönyben vasárnap megjelent végleges névsor tanúsága szerint.

A jelöltek listájának nyilvánosságra hozatalával hivatalosan is megkezdődött a kampányidőszak.

Ukrán sajtóértesülés: a hágai választott bíróság kártérítésre kötelezte Oroszországot a Krím elcsatolásáért

Külföld - 2018-05-10

Kártérítés megfizetésére kötelezte Oroszországot a hágai választott bíróság a Krím félsziget elcsatolásával ukrán vállalatoknak okozott veszteségek kompenzálására - hozta nyilvánosságra az UNIAN ukrán hírügynökség csütörtökön a bíróságtól kapott sajtóközleményre hivatkozva.

Bemutatkozott Washingtonban a budapesti nagyköveti poszt várományosa

Külföld - 2018-05-10

- Az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését és a demokratikus értékek előmozdítását nevezte céljának szerdai szenátusi meghallgatásán David B. Cornstein üzletember, akit Donald Trump budapesti nagykövetnek jelölt.

A szenátus külügyi bizottsága előtti meghallgatáson a New York-i milliárdos üzletember - miután viszonylag részletesen ismertette eddigi pályafutását és beszélt családjáról, köztük magyar születésű nagyanyjáról, Sáráról is - felvázolta elképzeléseit, amelyek alapján tevékenykedne.

The Washington Post: csalással szerzett magyar útlevelekkel jutott be az Egyesült Államokba több tucat külföldi

Külföld - 2018-05-10

- Csalással szerzett valódi magyar útlevelekkel jutott be az Egyesült Államokba több tucat külföldi - derült ki az amerikai belbiztonsági minisztérium egyik dokumentumából, amelyről a The Washington Post című amerikai napilap számolt be csütörtökön.

Az amerikai lap csütörtöki jelentése szerint nagyjából 700 nem magyar állampolgárságú külföldi jutott törvénytelen úton hiteles magyar útlevélhez, és vette fel az okmány eredeti tulajdonosának személyazonosságát.Közülük legalább 85-en kíséreltek meg magyar útlevelükkel belépni az Egyesült Államok területére, és 65-en sikerrel is jártak. A tárca szerint tavaly októberben harmincan még az Egyesült Államokban tartózkodtak, annak ellenére, hogy a hatóságok keresik és ki akarják toloncolni őket.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint a csalás mögött álló bűnözők azt használják ki, hogy a határon túli magyarok gyorsított eljárásban, egyszerűbben juthatnak magyar állampolgársághoz.

A kopaszság új gyógymódját találhatták meg brit kutatók

Külföld - 2018-05-09

- Egy eredetileg a csontritkulás (oszteoporózis) kezelésére kifejlesztett gyógyszer alkalmazásával sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között brit kutatóknak.

A Manchesteri Egyetem szakemberei szerint a szer egyik összetevője arra a fehérjére hat, amely megfékezi a hajnövekedést és ezáltal szerepet játszik a kopaszodásban - írta a BBC News.

Külföldi sajtó Magyarországról - The Wall Street Journal

Külföld - 2018-05-09

Orbán Viktor kormányfő Magyarországa jelenti az Európai Unió előtt álló egyik legfőbb kihívást, az ország modellértékűvé vált az elitellenes és nativista (a bevándorlókkal szemben a belföldön születetteket előnyben részesítő) pártok számára, amelyek kiábrándultak a nyugati demokráciából, és ellenzik a bevándorlást - írta szerdán a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap.

A cikk szerzője kiemelte: Orbán Viktor nemrég kinyilvánította abbéli szándékát, hogy újabb ciklusa alatt célba fog venni bizonyos intézményeket, például különböző, menedékkérőket segítő csoportokat vagy a Közép-európai Egyetemet (CEU), amelyek szerinte veszélyt jelentenek a "magyar társadalom szövetére".

A választás óta ezek az ígéretek máris éreztetik hatásukat a társadalomban, számos ellenzéki vezető, kormányellenes újság és civil szervezet fújt visszavonulót, zárt be vagy dolgozott ki terveket az ország elhagyására - mutatott rá a WSJ.

Mint írták, az utóbbi években Magyarország csendes nyugati szövetségesből azon tagállamok egyikévé vált, amelyek "leginkább akadályozzák a munkát az Európai Unióban és a NATO-ban".

Putyin: Oroszország kész a párbeszédre a biztonság kérdéseiben

Külföld - 2018-05-09

Oroszország megérti az új fenyegetések komolyságát és kész a biztonság kérdéseiről folytatandó párbeszédre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 73. évfordulója alkalmából a moszkvai Vörös téren megtartott szerdai katonai díszszemle előtt elmondott beszédében.

Horst Seehofer: Németország biztonságosabbá vált 2017-ben

Külföld - 2018-05-08

Biztonságosabbá vált Németország 2017-ben - hangsúlyozta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter kedden Berlinben a tárca bűnügyi statisztikai jelentésének bemutatóján.

A kimutatás szerint tavaly 5 761 984 bűncselekményt regisztráltak, ami 9,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 6 372 526-hoz képest.

Belga miniszterelnök: a jogállamiság védelme érdekében új uniós mechanizmust kell bevezetni

Külföld - 2018-05-03

Belgium támogatja, hogy jogállamiság védelme érdekében az unió új mechanizmust vezessen be - jelentette ki Charles Michel belga miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) kétnapos plenáris ülésén csütörtökön.