Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5149 találatból.

Illegális bevándorlás - Az olasz kormányfő kész befogadni többeket a Máltánál veszteglő hajókról

Külföld - 2019-01-07

Olaszország kész 15 embert befogadni abból a csoportból, amely december 22. óta két civil hajó fedélzetén rekedt a máltai partoknál - idézte Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt az olasz sajtó hétfőn.

Tizenhárom szabadulószobát zártak be Lengyelországban a pénteki tragédia nyomán

Külföld - 2019-01-06

A lengyelországi Koszalinban működő szabadulószobában bekövetkezett, öt, egyaránt tizenöt éves lány életét követelő tűzvész után országszerte tartott ellenőrzések nyomán egyelőre tizenhárom szabadulószobát zártak be - közölték vasárnap a lengyel kormányfő részvételével megtartott sajtóértekezleten.

Havazás - Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás Bajorországban

Külföld - 2019-01-06

Súlyos közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás a hét végén Bajorország déli részén, az Alpok térségében. A német tartományban ketten meghaltak a szombat reggel óta tartó havazás következtében, Berchtesgadennél lavina sodort el egy 20 éves nőt, Bad Tölznél a hótól síkos úton összeütközött két autó, egy 19 éves fiatalember életét vesztette, az általa vezetett autó két utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Mike Pompeo a jövő héten közel-keleti körútra indul, John Bolton Izraelbe utazott

Külföld - 2019-01-05

Mike Pompeo, az amerikai diplomácia vezetője a jövő héten közel-keleti körútra indul - jelentette be a State Department (külügyminisztérium). John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó pénteken Izraelbe utazott.A kedden kezdődő, nyolcnapos körúton az amerikai külügyminiszter Jordániába, Egyiptomba, Bahreinbe, Abu Dzabiba, Katarba, Szaúd-Arábiába, Kuvaitba és Ománba látogat.

Hackertámadás ért több száz német politikust, művészt és újságírót -

Külföld - 2019-01-04

Hackertámadás ért több száz német politikust, művészt és újságírót, az elkövetők közzétették az eltulajdonított adatokat - jelentette pénteken a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiaszolgáltató.

Súlyos belpolitikai válság és jelentős kormányátalakítás éve volt 2018 Szlovákiában

Külföld - 2019-01-02

Egy újságíró-gyilkosság miatti belpolitikai válság és jelentős kormányátalakítás éve volt 2018 Szlovákiában. Az ország gazdaságilag tovább erősödött, de vezető politikai erői meggyengülten vágnak neki 2019-nek, amelyben az európai parlamenti választások mellett államfőválasztás is vár az országra.

Az Öt Csillag-Liga kormány megalakulása volt a legjelentősebb esemény 2018-ban Olaszországban

Külföld - 2018-12-29

- A 2018-as év fő eseményének Olaszországban az Öt Csillag Mozgalom és a Liga kormányának létrejötte számít, hiszen korábban senki sem gondolta, hogy a két kárt közösen veheti át a mediterrán ország vezetését.

A politikai esztendő tavasszal vette kezdetét Itáliában a március 4-én tartott parlamenti választásokkal.

Az alkotmánymódosítás és a kereskedelmi háború éve volt 2018 Kínában

Külföld - 2018-12-29

- A kínai államfő hivatali idejére vonatkozó korlátozást eltörlő alkotmánymódosítás, az Egyesült Államokkal kialakult kereskedelmi csörte és a muszlim vallású ujgur kisebbség tagjainak fogva tartására kialakított átnevelő táborok vezették a Kínával kapcsolatos híreket 2018-ban, miközben Peking fontos szerepet töltött be a Koreai-félsziget atommentesítésére tett nemzetközi erőfeszítésekben, valamint hosszú idő után javította viszonyát Japánnal.

Észak-Korea - A békülés és az ígéretek éve volt 2018

Külföld - 2018-12-29

- A békülésről és az ígéretekről szólt az idei év Észak-Koreában, Kim Dzsong Un találkozott a dél-koreai elnökkel, megindítva a két Korea közti közeledést, illetve Donald Trumppal, akinek ígéretet tett a Koreai-félsziget atommentesítésére, hogy - megfigyelők szerint - elérje az amerikai elnöknél az Észak-Korea elleni szankciók feloldását.

A lengyel parlament jóváhagyta az áramfogyasztási díjak növekedését megelőző törvénycsomagot

Külföld - 2018-12-29

- A lengyel parlament mindkét háza jóváhagyta pénteki rendkívüli ülésén a villamos energia drágulását megelőző törvénycsomagot, amely nyomán 2019-ben csökkennek az áramdíj egyes összetevői, köztük a jövedéki adó, egy állami alapból pedig kiegyenlítik a tarifadíj és a piaci ár közötti különbséget.

Földrengés volt hajnalban Szicíliában

Külföld - 2018-12-26

Földrengés rázta meg szerdára virradóra a szicíliai Catania térségét, jelentős károk keletkeztek, a sérültek száma a legfrisebb adatok szerint 28-ra emelkedett, egy 80 éves férfit összedőlt lakóháza romjai alól emeltek ki a mentőalakulatok.

A hajnali 3 óra 19 perckor történt, 4,8-as erősségű rengés epicentruma Viagrande és Trecastagni térségében volt az Etna lábánál, Cataniától 30 kilométerre északra.

A legtöbb kár a Zafferana Etnea, valamint Acireale, Aci Sant'Antonio, Aci Catena, Aci Bonaccorsi és Santa Venerina városokban esett. A földrengéstől felriadt lakosok kirohantak az utcára.

Ferenc pápa: az emberek közötti különbségek nem veszélyt, hanem gazdagságot jelentenek.

Külföld - 2018-12-25

Az emberek közötti testvéri szeretetre helyezte a hangsúlyt Ferenc pápa kedden a világhoz intézett karácsonyi üzenetében, hangsúlyozva, hogy az emberek közötti különbségek nem veszélyt, hanem gazdagságot jelentenek. Ennek szellemében fejezte ki óhaját, hogy létrejöjjön a béke a palesztinok és az izraeliek, illetve a Szíriában és Jemenben egymással szembenállók között.

A kárpátaljai magyarok hatósági zaklatásának azonnali beszüntetését kéri a KMKSZ és az UMDSZ Ukrajna vezetőitől

Külföld - 2018-12-19

Beadványban kéri a kárpátaljai magyar tisztségviselők, közéleti szereplők és vállalkozók ukrán hatóságok által hónapok óta tartó zaklatásának azonnali beszüntetését Ukrajna elnökétől, miniszterelnökétől és a parlament emberi jogi biztosától a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Külföld - 2018-12-19

Az év emberének választotta Soros Györgyöt a Financial Times brit üzleti napilap, amely a befektetőről mint a liberális demokrácia, a nyitott társadalom alapvető képviselőjéről ír szerdai számában.

A brit napilap tájékoztatása szerint Soros György elért eredményei és az általa képviselt értékek végett érdemelte ki a címet.

Soros napi támadásokkal küzd aktivitása és világról alkotott liberális elképzelései miatt. Egy eszme a populisták ostromában, támadják minden oldalról, Oroszországtól Amerikáig - írták.

A cikk szerint személyével kapcsolatban számos antiszemita összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Nyitottsága, a média szabadsága és az emberi jogok iránti elkötelezettsége pedig felkeltette az Európában egyre erősödő tekintélyelvű rezsimek és a populisták haragját. Alig telik el egy nap olyan nyilatkozatok és kijelentések nélkül, amelyek ne "a világpolitika mesteri manipulátoraként" ábrázolnák - olvasható a cikkben

A Szlovéniába bevándorlók fele rendelkezik szlovén állampolgársággal

Külföld - 2018-12-18

A kétmilliós Szlovéniában 170 országból csaknem negyedmillió bevándorló él, ezek fele rendelkezik szlovén állampolgársággal - derült ki a statisztikai hivatal által a nemzetközi migránsnap alkalmából közzétett adatokból kedden.

Két jelentés szerint Moszkva 2016-ban a közösségi médiában befolyásolta az amerikai elnökválasztást

Külföld - 2018-12-17

- A 2016-os amerikai elnökválasztás idején Moszkva feltételezhetően valamennyi közösségi médiumot igénybe vette a választás befolyásolására - állítja két jelentés, amelyből hétfőn kerültek nyilvánosságra részletek az amerikai sajtóban.

Egy ember megfagyott Szerbiában, Boszniában néhány helyen bezártak az iskolák a hideg és a hó miatt

Külföld - 2018-12-17

Egy ember megfagyott Szerbiában hétfőn, míg Bosznia-Hercegovinában utakat zárt el a hó, a havazás miatt pedig a nehezen megközelíthető részeken ideiglenesen bezárták az iskolákat.

Ferenc pápa: felelősségteljes migrációt tesz lehetővé az ENSZ globális csomagja

Külföld - 2018-12-16

Az ENSZ globális migrációs csomagja olyan eszköz, amely révén felelősséggel, szolidaritással és könyörülettel lehet segíteni azokat, aki elhagyják hazájukat - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren Advent harmadik vasárnapján mondott beszédében.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a Marrákesben elfogadott nemzetközi paktum a "biztonságos, rendezett és szabályozott" migrációért jött létre, és viszonyítási pont kíván lenni az egész nemzetközi közösség számára.

Az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából délben mondott beszédében az öröm vasárnapjának nevezte Advent harmadik vasárnapját, amely Jézus születésének ünnepére készül. Emlékeztetett, hogy Isten az egész világnak szóló öröm fényét Galilea elrejtett falvában, a világnak ismeretlen fiatalasszony szívében gyújtotta meg. Ezt az üzenetet kell a mai egyháznak is képviselnie: a mindenkori hatalmasok keresése helyett a szegények melletti hűségben kell cselekednie "igazságra éhezve és szomjazva, a béke hálóját türelemmel szőve".

Brexit - Sajtóértesülés: Merkel világossá tette Maynek, hogy nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről szóló megállapodást

Külföld - 2018-12-11

Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben világossá tette Theresa May brit kormányfőnek, hogy nem lát lehetőséget a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) szóló megállapodás megváltoztatására - jelentették német hírportálok.

A beszámolók szerint a kancellár a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén elmondta, hogy a brit kormányfővel folytatott tárgyalásán leszögezte, nem lehet ismét megnyitni a Brexit feltételrendszeréről novemberben kötött megállapodást.

Brexit - Theresa May: nem lesz szavazás kedden a Brexit-megállapodásról

Külföld - 2018-12-10

Az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról - mondta soron kívül tartott hétfő délutáni parlamenti felszólalásában a brit miniszterelnök.

Theresa May kijelentette: jóllehet az Európai Unióval elért egyezmény számos kulcsfontosságú pontjának széles körű a támogatottsága, egy elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás esetében "mélységes aggályok tapasztalhatók", és ha a megállapodásról szóló szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház "jelentős többséggel" elutasította volna.