Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 2467 találatból.

Újabb álellenzékit vetett be Rogán propagandagépezete

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit. Az LMP társelnökének nyilatkozata szerint nem tudott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom történelmünk legkorruptabb rendszerének leváltásához támogatást kapott az amerikai magyaroktól.

Ez egyrészt rendkívül furcsa egy aktív pártvezető részéről, hiszen a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022. márciusában is. Másrészt a Fidesz korábbi vádjaival szemben megerősíti, hogy külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz.

Érdekes, hogy Ungár Péter ugyanúgy nem kritizálta az Ökotárs nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, ahogy a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatását sem. Most mégis "dermesztő amerikai pénzekről" beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben.

Árnyékkormány: Mikor kapják végre olcsón a gázt a magyarok is?

Miután az Árnyékkormány hetek óta arról beszél, hogy egyéves mélypontra jutott a gáz világpiaci ára, tegnap már Szijjártó Péter külügyminiszter is elismerte, hogy az alacsony világpiaci árak miatt Magyarország is olcsóbban fogja kapni a gázt. Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Az Árnyékkormány azonnali válaszokat vár a kormánytól: mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést, mikor kapják olcsón a gázt végre a magyar emberek is, és jelenleg mekkora profitot keres az MVM a hétszeres kormányzati rezsiemelésen? Jó lenne, ha a kormány rezsipolitikája végre tervezhető és kiszámítható lenne, mert a hétszeres kormányzati rezsiemelés nagyon sok embert sodort veszélybe

Török miniszter: hat hajó indult el Ukrajna kikötőiből a gabonaegyezmény helyreállítása óta

Hat hajó indult el gabonával Ukrajna fekete-tengeri kikötőiből azóta, hogy Oroszország szerdán felújította részvételét a gabonakiviteli megállapodásban - jelentette csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség Hulusi Akar török védelmi miniszter szavait idézve.

Az örmény katolikus egyház vezetője kitüntette Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a magyar kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Árnyékkormány: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

Napok óta arról szól a világsajtó, hogy mekkora áresésen van túl a gáz Európában. Az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára mostanra már a 30 euró alá is bement. Ez azt jelenti, hogy jelenleg tizedannyiba kerül a gáz, mint a rezsipánik elején, ráadásul itt nem az oroszról, hanem a nyugati gázról van szó.

Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy hazánk olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz gáz helyett, Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni. Ez a magyaroknak sokszoros gázszámlát, mint tudjuk, hétszeres rezsiemelést jelent.

Árnyékkormány: Elég aggasztó….

Elég aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormány még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Megugrott a koronavírusos betegek száma a Honvédkórház neurológiai osztályán, így a fekvőbetegellátást igénylő betegek számára más intézményeket jelöltek ki, az általános neurológiai ellátást igénylő betegek fogadását pedig lemondták.

Az Árnyékkormány szerint több mint aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormányzat még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Jobbik: távozzanak az egyetemi kuratóriumokból a fideszes miniszterek!

A fideszes miniszterek távozását követeli az egyetemi kuratóriumokból Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: visszatetszőnek tartja, hogy a gazdasági és szociális válságban hivatalban lévő miniszterek és más állami vezetők milliós fizetést vesznek fel az egyetemi kuratóriumi tisztségükért is, miközben miniszteri, államtitkári és egyéb javadalmazásában is részesülnek.

Az alaptörvény és a jegybanktörvény módosítását kezdeményezi a Jobbik

- Az alaptörvény és jegybanktörvény módosítását kezdeményezi a Jobbik a forint védelme érdekében - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Összefogunk, folytatjuk, nem félünk!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) XXXIV. Kongresszusának közleménye

1.A PSZ követeli, hogy a kormány és a parlament azonnali hatállyal állítsa vissza az oktatásban dolgozók sztrájkjogát, fejezze be a pedagógusok megfélemlítését!

2.A PSZ ismételten követeli, hogy a sztrájkköveteléseket azonnali hatállyal teljesítse a kormány: a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetménye első lépcsőben 45 százalékkal emelkedjen! A PSZ felszólítja a kormányt: ne várjon az Európai Bizottság döntésére, azonnal emelje a pedagógusok bérét, amiért évek óta jogosan harcol a szakszervezet. A követelések jogosságát már a társadalom is megértette.

3.A PSZ bérrendezést követel a nevelést-oktatást segítő munkatársaknak, a technikai dolgozóknak, a szakképzésben foglalkoztatottaknak is. A szakképzés legyen ismét a köznevelés része!

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

DK: hivatalnokok jutalmazása helyett a pedagógusok munkáját fizessék meg!

Nem a hivatalnokok jutalmára kell költeni, hanem a pedagógusok munkáját megfizetni - jelentette ki szerdai, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció szóvivője.

DK: összeférhetetlen gyakorlatot folytattak a jegybanknál

A Demokratikus Koalíció összeférhetetlenséget lát a Magyar Nemzeti Bank gyakorlatában, és annak megszüntetésére szólít fel.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján elmondta: szakértőik átfogóan elemezték az MNB 2021-es beszámolóját, és ennek során észrevették, hogy a Monetáris Tanács tagjai összesen 120 millió forint értékben kaptak kedvezményes dolgozói hiteleket.

A DK polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak

A Demokratikus Koalíció polgármesterei az elmúlt években számtalan esetben segítettek a településükön élőknek, amikor szükség volt rá.

A polgárokat most, a megélhetési- és energiaválság közepén sem hagyja cserben a DK közössége. A DK polgármesterei rezsimenedéket biztosítanak a hideg idő beköszöntével azoknak, akik a megemelt rezsiárak miatt már nem tudnak nappal otthon fűteni.

- Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosban megnyitnák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt azoknak, akik a brutális rezsiárakkal már nem tudják tartani a lépést

LMP: a kormány üldözi a megújuló energiát

Az LMP követeli, hogy a kabinet vonja vissza a döntését, miszerint a jövőben telepítendő, nem erőművi napelemek által termelt villamosenergia nem táplálható be a hálózatba - mondta Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes pénteken sajtótájékoztatón, úgy értékelve: a kormány üldözi a megújuló energiát.

DK: a kormány nem halasztott fizetést kapott, hanem hitelt vett fel a Gazpromtól

A kormány nem halasztott fizetést kapott a Gazpromtól, hanem hitelt vett fel az orosz cégtől - állítja a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Euronews: A civil infrastuktúra elleni nagyszabású támadás lett a várt orosz eszkaláció útja

Legalább tizenegy halottja és 64 sebesültje van az ukrán nagyvárosokat hétfőn ért orosz rakétacsapásoknak.

A leghosszabb légiriadó volt Kijevben a háború kezdete óta, Vlagyimir Putyin pedig nyilvánvalóvá tette, hogy az egyértelműen civil célpontokat célba vevő csapások válaszok a kercsi híd elleni támadásra, amelyet Oroszország az ukrán titkosszolgálatnak tulajdonít.

Hétfő reggel orosz rakéta csapódott be Kijevben a Tarasz Sevcsenko Egyetem előtti kereszteződésbe, egy közeli parkba és az ott lévő játszótérbe, egy kijevi gyaloghídba, illetve a kijevi német konzulátus által használt, de jelenleg üres irodába. Az ukrán miniszterelnök, Denisz Smyhal közlése szerint 11 infrastrukturális létesítményt ért rakétatámadás összesen nyolc ukrán régióban.

LMP: kormányzati segítségre szorulnak a szociális intézmények

Kormányzati segítségre szorulnak a szociális intézmények, hogy túlélhessék a következő hónapokat - mondta szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Hohn Krisztina azonnali intézkedéseket sürgetett, mert az élelmiszerek "robbanásszerű" drágulása, a többszörösére nőtt villany- és gázszámlák ellehetetlenítik a szociális intézményeket.

Karácsony: kétszázezer forintos rezsitámogatást kapnak a fővárosi cégek és intézmények dolgozói

Kétszázezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak a fővárosi cégek és intézmények dolgozói - jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely elmondta, péntek hajnalban helyreállt a hulladékszállítás megszokott rendje, miután sikerült megállapodni a sztrájkoló dolgozókkal.
Hozzátette: igyekeznek ledolgozni a lemaradást, és azt kérte, mindenki a megszokott időben tegye ki a kukákat.
A hulladékszállításban kialakult krízishelyzet azzal a szociális válsághelyzettel függ össze, amely a legtöbb magyar háztartásban jelentkezik. A krízis felhívta a figyelmet arra, hogy megbecsült munkavállalók nélkül nem lehet a közszolgáltatásokat ellátni - mondta a főpolgármester

Egy holland bíróság a menekültközpontok körülményeinek javítására kötelezte az államot

Egy holland bíróság arra kötelezte az államot, hogy tegyen lépéseket a menedékkérők elhelyezésének javítására, különösen a Ter Apel-i regisztrációs központban, ahol elfogadhatatlan körülmények uralkodnak - írta csütörtökön a Dutchnews hírportál.

Fischer Iván: a közönségtől kaptuk a rangos díjat

Az év zenekara díjat a nemzetközi közönségtől kaptuk, és ennél nincs fontosabb. Erről Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zeneigazgatója szerdán egy online sajtóbeszélgetésen.