Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2463 találatból.

A DK benyújtja az Országgyűlésnek a jogállam helyreállítását célzó javaslatcsomagját

Az Orbán-kormány leépítette a 2010 előtt még működő demokratikus magyar jogállamot. Többek között ez az egyik oka annak, hogy Magyarország nem jut hozzá az uniós pénzekhez.

Az Orbán-kormány bűnei miatt kialakult drámai helyzetben a DK részletes javaslatcsomagot készített, amely garancia lenne arra, hogy helyreállítsuk a jogállamot, hogy az Európai Unió vezetői elhiggyék, hogy nem sunnyogás, látszat-intézkedések történnek az ellopható pénz reményében - mint ahogy az a Fidesz által az Országgyűlés elé benyújtott javaslatok esetében történik.

Az MNB megtiltotta, hogy a SAFIS EVO Inc. engedélyhez kötött tevékenységet végezzen

- A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan befektetési alapkezelési tevékenység gyanúja miatt folytat vizsgálatot a SAFIS EVO Inc.-nél, és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a cég jegybanki engedélyhez kötött tevékenységet végezzen.

MSZP: az Orbán-rendszer meghátrált

Az európai Magyarország győzelmének és az Orbán-rendszer meghátrálásának tartja a szocialista Ujhelyi István a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, az uniós források lehívása érdekében kötött megállapodást.

Mártha Imre a Vodafone-vásárlásról: Ez így használhatatlan, az tuti

Erőseket mondott Mártha Imre, egykori MVM-vezér, jelenleg a főváros egyesített közműcégének vezetője a Partizánnak adott tegnap esti interjújában a rezsicsökkentésről, Paks II. esélyeiről és a Vodafone megvételéről.

Nem kevesebbet állított, minthogy a rezsicsökkentést az új, orosz gázszerződés ütötte agyon .Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kötötte tavaly, és Orbán Viktor miniszterelnök felső fokon beszélt róla. Korábban, még a Mol által kötött szerződésben az olajéhoz volt rögzítve a gázár. A gázszerződések részletei üzleti titoknak számítanak, de az oknyomozó cikkekből, a külkereskedelmi adatokból az derül ki, hogy a mértékadó holland gáztőzsde, a TTF ára, plusz 8 százalék a Magyarország által fizetendő ár – utalt Mártha Imre Marnitz Istvánnak a Népszavában közölt cikkére. A TTF-hez kötött árral az a baj Mártha szerint, hogy a szállító – mint láthatjuk – egyoldalúan tudja mozgatni az árat, akár 100-szorosára is emelheti.

Az olaj viszont globális termék, a piac megérzi természetesen, ha valamelyik szereplő csökkenti a kitermelését, de akkor mások emelik a kitermelést, így nem emelkedik az égig az ár. Sokkal jobban jártunk volna, ha marad az olajhoz kötött ár – mondta a vezérigazgató

Az EU a kényszermunkával előállított termékek uniós piacon való betiltását javasolja

- Az Európai Bizottság javaslatot tett szerdán arra, hogy az Európai Unió piacain tiltsák be a kényszermunkával előállított termékeket.

LMP: nem szabad átadni a víziközmű vagyont az államnak

- Az önkormányzatoknak ellen kell állniuk, nem szabad átadni a vízközmű-vagyont az államnak - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke. Keresztes László Lóránt szerint ugyanis a kormány arra készül, hogy kiszervezi az ágazatot.

NAV: szeptember végéig nyilatkozniuk kell a régi katásoknak

- A régi katásoknak a kataalanyiság megszűnése miatt szeptember 30-ig nyilatkozniuk kell a bevételeikről, és az esetleges 40 százalékos mértékű adót is be kell vallaniuk - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek eljuttatott közleményében hétfőn.

EU: több mint 4,6 millió ember keresett menedéket Európában 2022 közepéig

Az év első felében több mint 4,6 millió ember keresett biztonságot Európában, közülük legkevesebb 4,2 millióan az ukrajnai háború elől menekültek az Európai Unió területére - közölte az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA) pénteken.

Koronavírus - NNK: csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

- Az országos átlagot tekintve csökkenésnek indult a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Online szolgáltatást indított az LMP az erdők védelmében

Online erdővédő szolgáltatást indított az LMP - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnapi budapesti, a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.


BRFK: tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni

A rendőrség ismét megtiltotta, hogy augusztus 20-ától traktorokkal foglalják el többek között a fővárosi ünnepi helyszíneket, rakpartokat és a Duna-hidakat.

A rendőrség pénteken a honlapján tette közzé: "a véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem" című közleményét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a korábbi szervező újra bejelentette augusztus 20-ától 31-ig tervezett fővárosi gyűlését.

A BRFK viszont ismét "előíró-korlátozó" határozatot hozott, amelynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 594,1 millió, a halálos áldozatoké 6,448 millió

- Világszerte 594 155 804 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 448 265 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli frissített adatai szerint.

Bizonyítsa a kormány, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, vonja vissza a kifizetési stopot

A kormány egy határozatban kifizetési stopot hirdetett, azaz arról döntött, hogy a kormány alá tartozó szervek október 31-ig nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség.

A Magyar Állam magyar vállalkozásokkal kötött szerződések sokaságát szegi most meg, hiszen a kormány nyíltan szerződésszegésre, jogsértésre, a törvények be nem tartására szólítja fel és kényszeríti a közigazgatási apparátust, ami miatt magyar vállalkozások nem jutnak hozzá az elvégzett munkájukért járó kifizetésekhez.

Ez egy vészjósló kormányzati döntés, ha a magyar gazdaság és a világ azt látja, hogy a Magyar Állam fizetésképtelen, az falra festi az államcsőd rémét.

Megszavazta az Európai Parlament, hogy Magyarország egy „hibrid választási autokrácia”

Az európai parlamenti képviselők elfogadták a magyar jogállamiságról készült jelentést, és az Európai Bizottságot is felszólították, hogy használja ki a rendelkezésükre álló összes eszközt Magyarországgal szemben, különösen a kondicionalitást.

Nagy többséggel megszavazta az Európai Parlament plenáris ülése a Magyarországról szóló újabb jogállamisági jelentést. Előterjesztője Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöldpárti EP-képviselő, aki Judith Sargentini visszavonulása után vette át a feladatot.

Az állásfoglalás mellett 433, ellene 123 EP-képviselő szavazott, 28 pedig tartózkodott.

Bár a Sargentini-jelentésről 2018-ban egyszer már szavazott az Európai Parlament, egyúttal megindítva Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást, az előrelépés hiánya miatt a képviselők úgy döntöttek, hogy újabb jelentést készítenek. Erről szavaztak most.

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig - erről az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az államfőhöz fordult az LMP a vízválság miatt

- Az államfőhöz fordult az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, arra kérve Novák Katalint: segítse elő az együttműködést a kormányzati döntéshozókkal a vízválság elleni fellépésben.

Keresztes László Lóránt szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: nyílt levelében arra kérte a köztársasági elnököt, tegyen annak előmozdításáért, hogy a tudományos és a szakmai élet szereplői, valamint a civilek egy asztalhoz ülhessenek a kormányzati döntéshozókkal.Az LMP politikusa alapvető szemléletváltást sürget és azonnali cselekvést a kiszáradt tavak, az egyre hosszabb aszályok miatt és az egyre nehezebb helyzetbe kerülő gazdálkodók érdekében.

Szerinte ugyanis a kormányzat több mint egy évtizede nem cselekszik, és az idei, valamint a jövő évi költségvetésbe is csak a szükséges források huszadát tervezte be erre a célra. Sérelmezte azt is, hogy a vízügy széttagolt a kormányon belül, annak nincs valódi felelőse.

Tusványos - Orbán: Magyarország lokális kivétel lehet egy globális recesszió idején

A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede következik, de Magyarország lokális kivétel lehet egy globális recesszió idején. Ezt hangoztatta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

A miniszterelnök a szabadtéri színpad előtt összegyűlt több ezres hallgatóság előtt felidézte: legutóbb 2019-ben lehetett megrendezni a tusnádfürdői politikai fórumot, de azóta "nagyot fordult" a világ, "a veszélyek korába léptünk", a nyugati civilizáció korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek.

Szerinte korábban azt gondoltuk, hogy a tudomány védőburkában élünk, "erre kaptunk egy covidot", azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet újra háború, de Magyarország szomszédságában háború van, és azt gondoltuk, hogy a hidegháború többé nem térhet vissza, "márpedig a világ számos vezetője éppen azon dolgozik, hogy újra blokkvilágba szervezze az életünket".

MSZP: Nincs szükség lakossági áramáremelésre! - A családok nem fognak tudni 40%-os közösköltség-emelkedést kigazdálkodni

Az önmagát családbarátnak hirdető kormány folyamatosan azt ígérte: nem nyúlnak a rezsicsökkentéshez. Ebből egy szó sem volt igaz.

Költségvetés- Párbeszéd: megmaradhat a régi szabályok szerinti kata

A Párbeszéd külön szavazásra kérte ki a költségvetést megalapozó törvény összegző módosító javaslatának két pontját, mert úgy véli, ha azokat nem fogadja el a keddi szavazáson a parlament, akkor a kata a korábbi szabályok szerint marad meg.

DK: Novák Katalinnak milliárdok, a magyaroknak semmi - A köztársasági elnök megkapja az emberek elárulásának jutalmát

A kormány megemelte Novák Katalin köztársasági elnök protokoll-költségvetését egymilliárd forinttal a második félévre.

A Demokratikus Koalíció gyalázatnak tartja, hogy miközben magyar családok százezreit teszi tönkre a törvénytelen kormány az adóemelésekkel és orbáni megszorításokkal, addig Novák Katalin hűségét milliárdokkal fizetik meg.