Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2329 találatból.

Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hét

Ajánljuk - 2020-09-27

- Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hét. A hétvégén kissé melegszik a levegő, néhol akár 27-28 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Koronavírus - Franciaországban több mint 16 ezerrel ismét rekordot döntött a napi esetszám

Ajánljuk - 2020-09-25

Újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzés napi esetszáma Franciaországban: az elmúlt 24 órában 16 096 új esetet regisztráltak - közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium.

Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka

Ajánljuk - 2020-09-24

- Elkezdték Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását Budapesten. A Mindenki című élőszereplős rövidfilmjével 2017-ben Oscar-díjat kapott alkotó negyven napot forgat, a film producere Zákonyi S. Tamás (BÚÉK!; Szabadság, szerelem).

Koronavírus - Izraelben tovább emelkedik az új esetek száma

Ajánljuk - 2020-09-23

Pár nappal a második országos zárlat kezdete után Izraelben az utóbbi 24 órában 6861 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, soha ilyen sok új esetet nem észleltek korábban - közölte szerdán az izraeli egészségügyi minisztérium.

Koronavírus - IATA: olcsó gyorsteszttel újraindítható a légiközlekedés

Ajánljuk - 2020-09-22

Heteken belül több gyógyszeripari cég is elkészülhet gyors és olcsó koronavírus-teszttel, ez különösen fontos a légiközlekedés újraindítása érdekében - mondta Alexandre de Juniac, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnök-vezérigazgatója kedden egy videokonferencián.


Luxusékszerek a BÁV őszi árverésén

Ajánljuk - 2020-09-21

- Szeptember 29-30-án, az aukciói 100 éves évfordulóját ünneplő BÁV őszi rendezvényén a legnagyobb ékszerházak (Cartier, Tiffany, Bvlgari) luxusékszereit árverezik el. Az eseményen az ikonikus ékszerek mellett többek között Ligeti Antal, Schönberger Armand, Bernáth Aurél, Kádár Béla és Orosz Gellért festményeire lehet licitálni.

Mobiltelefonok adataiból üzleti tanácsadást terveznek

Ajánljuk - 2020-09-20

A mobiltelefonok anonimizált helyadatain alapuló, valós idejű BigData alapú szolgáltatást fejlesztett ki LocSight (Location Insight) néven a Helix Consulting Kft. és a CBRE magyarországi képviselete, amellyel kezdetben kereskedelmi ingatlanok kezelőinek nyújtanának üzleti tanácsadást.

Közleményük szerint a valósidejű forgalmi adatok, és azok feldolgozása a LocSighthoz használt adatbázisok és elemzési lehetőségek, illetve az így nyert következtetések a gazdaság számos területén felhasználhatók és javíthatják a hatékonyságot

Idén is díjazták az üzleti turizmus legjobbjait

Ajánljuk - 2020-09-17

Idén tizedik alkalommal adták át a Business Excellence díjat az üzleti turizmus legjobb szolgáltatóinak - közölte a díjat alapító Business Traveller Hungary magazin.

A díjakat 7 kategóriában osztották ki a magazin olvasói, üzleti partnerei és a szakma képviselőinek online szavazatai alapján, a 2019. június és 2020. március közötti időszak teljesítménye alapján. Idén a legjobbnak ítélt budapesti és vidéki business szállodát, budapesti és vidéki rendezvényhelyszínt, üzleti utaztatót, valamint innovatív digitális megoldást és új piaci szereplőt díjazták.

Az NMHH-t igazolja az uniós bíróság döntése

Ajánljuk - 2020-09-16

Az Európai Unió Bírósága a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jogértelmezését osztva iránymutató döntést hozott a nyílt internetre vonatkozó uniós szabályok értelmezéséről.

Megszűnt a Magyarországról és Portugáliából Nagy-Britanniába utazók karanténmentessége

Ajánljuk - 2020-09-12

Levette szombaton Magyarországot és Portugáliát a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról a brit kormány.

Az intézkedés alapján azoknak, akik brit idő szerint hajnali négy óra - közép-európai idő szerint öt óra - után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.

A rendelkezés a brit állampolgárokra is vonatkozik.

A brit kormány csütörtökön bejelentett intézkedésének hatálya Angliára terjed ki, de még aznap a skót, majd a walesi kormány is közölte, hogy Magyarország esetében ugyanilyen döntést hozott.

Volt amerikai tisztségviselő: leváltottak, mert nem hallgattam az orosz befolyásolásról

Ajánljuk - 2020-09-10

Nyomást gyakoroltak rá annak érdekében, hogy tartsa vissza, illetve kicsinyítse a 2020-as amerikai elnökválasztásra irányuló orosz befolyásolásról szóló információkat - állítja az amerikai képviselőházhoz kedden benyújtott panaszában Brian Murphy, a belbiztonsági minisztérium hírszerzésért felelős volt államtitkár-helyettese.

A kormány szerint a konktaktkutatás nem véd meg a vírustól

Ajánljuk - 2020-09-09

Most végre megtudtuk, miért nem kutatják fel a koronavírus-gyanús kontaktszemélyeket. Azért, mert a kormány szerint ez "járványtani és virológiai szempontból sem szükséges", illetve "nem az elvégzett tesztek védenek meg a járványtól, hanem a járványügyi szabályok betartása".

Koronavírus - Hatásosnak tartja vakcináit a kínai CNBG cég

Ajánljuk - 2020-09-08

Hatásosnak értékelte koronavírus-vakcináit a China National Biotec Group (CNBG) kínai gyártó az alapján, hogy Kínában már több száz ezer embernek adták be, és senki közülük nem fertőződött meg utána - adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap kedden.

Az állami kézben lévő CNBG egyik vezető tisztviselője a kínai állami rádiónak nyilatkozva arról is beszámolt, hogy a gyártó két, még tesztelés alatt álló készítménye akár három éven át biztosíthat védettséget.

A két oltóanyag a klinikai tesztek harmadik fázisánál tart, egyebek mellett az Egyesült Arab Emírségekben, Bahreinben, Peruban, Marokkóban, Argentínában és Jordániában vizsgálják nagyobb számú tesztalanyon.

A várakozásokat ismét magasan túlszárnyalva nőtt Kína exportja augusztusban

Ajánljuk - 2020-09-07

A várakozásokat ismét magasan túlszárnyalva nőtt Kína exportja augusztusban, az import visszaesése azonban tovább mélyült.

Az elhalasztott törvényhozói tanácsi választások miatt tüntettek Hongkongban

Ajánljuk - 2020-09-06

Az egy évvel elhalasztott törvényhozói tanácsi választások miatt vonultak utcára vasárnap Hongkongban, a rendőrök csaknem száz embert vettek őrizetbe engedély nélküli gyülekezésben való részvétel gyanúja miatt - számolt be internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Joe Biden az Egyesült Államok 400 éves ősbűnéről beszélt a wisconsini Kenoshában

Ajánljuk - 2020-09-04

Az Egyesült Államok 400 éves ősbűnéről beszélt Joe Biden demokrata párti elnökjelölt csütörtökön a wisconsini Kenoshában, ahol két nappal Donald Trump után tett látogatást.

FAO: hathavi csúcson a világpiaci élelmiszerárak

Ajánljuk - 2020-09-03

- Augusztusban már a harmadik egymást követő hónapban emelkedtek, hathavi csúcsra ugrottak a világpiaci élelmiszerárak a szemes termények, növényi olajok és a cukor drágulása miatt.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által számított augusztusi árindex júliushoz viszonyítva 2 százalékkal (1,8 ponttal) 96,1 pontra, hat hónapja legmagasabb szintre nőtt.

A FAO élelmiszerár-indexe egy kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag - növényi olajok, szemes termények, húsfélék, tejtermékek és cukor - nemzetközi piaci árát veszi figyelembe.

Donald Trump "belső terrorizmushoz" hasonlította az erőszakos tüntetéseket Kenoshában

Ajánljuk - 2020-09-02

"Belső terrorizmushoz" hasonlította az erőszakba torkolló tüntetéseket Donald Trump amerikai elnök, aki helyi idő szerint kedden a wisconsini Kenosha városban tett látogatást, ahol előző héten rendőri intézkedés közben hátba lőttek egy 29 éves afroamerikai férfit.

Az egyik legsikeresebb évadon van túl a Gyulai Várszínház

Ajánljuk - 2020-09-01

A Gyulai Várszínház történetének egyik legeredményesebb nyári évadát zárta - közölte Elek Tibor, a teátrum igazgatója.

"Az évad még úgy is kiemelkedő volt, hogy a hagyományos Shakespeare Fesztivál a járványhelyzet miatt csak félig-meddig valósulhatott meg" - mondta kedden az igazgató, hozzátéve, hogy a Várszínház nyári évadában negyvenkét előadást, köztük hét bemutatót tekinthetett meg a közönség.

Az ellenzék bejelentette győzelmét a montenegrói parlamenti választáson

Ajánljuk - 2020-08-31

Bejelentette győzelmét az ellenzék a montenegrói parlamenti választáson a nem végleges eredmények ismeretében, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a szerbbarát ellenzéki pártoknak közösen eggyel több parlamenti képviselőjük lesz, mint a harminc éve kormányzó szocialistáknak.