Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1901 találatból.

Brüsszeli lapok Gruevszkiről, román sajtó a székelyföldi focicsapatok magyar támogatásáról

Ajánljuk - 2018-11-15

Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő magyarországi menedékjogi kérelmének ügye újabb jelzés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai kérdésekben hajlandó Oroszország pártjára állni az Európai Unió ellenében - írta az EUObserver brüsszeli hírportál csütörtökön.

A hulladékgazdálkodás rendszerének újraszabályozását sürgeti a Jobbik

Ajánljuk - 2018-11-14

Állítsa vissza a korábbi hulladékgazdálkodási rendszert a kormány, mert a mostanra kialakított szisztéma nem működik - szólított fel szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kepli Lajos. a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint "hulladékmaffia" működik ma Magyarországon.

A budapesti "bulinegyedben" fogtak el a rendőrök egy drogkereskedőt

Ajánljuk - 2018-11-13

Elfogtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedőt, aki három férfinak kokaint adott el szombaton a budapesti V. és VII. kerületi szórakozóhelyek környékén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.

A vásárlóktól 4,23 gramm kokaint foglaltak le, a 29 éves férfi lakásán pedig nejlontasakokba adagolva 9,7 gramm kokaint, készpénzt és a kábítószer adagolásához használt eszközöket, digitális mérleget találtak.

A nyomozók vasárnap hajnalban a Ferencvárosban elfogták azt a 29 éves férfit is, akitől a szórakozóhelyek környékén kereskedő férfi továbbértékesítés céljával a drogot vásárolta. Nála mintegy négyszázezer forint készpénzt, budaörsi lakcímén pedig 18,97 gramm kokaint találtak.

Monet tavirózsás képe volt a Christie's New York-i impresszionista aukciójának fénypontja

Ajánljuk - 2018-11-12

Monet Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képe 31,8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's impresszionista és modern festészeti aukcióján vasárnap New Yorkban - számolt be róla az artnewspaper.com művészeti portál.

Világháborús centenárium - Franciaország a multilaterális világrendet ünnepli több mint hetven államfő részvételével

Ajánljuk - 2018-11-10

- Csaknem száz ország, köztük 72 állam- és kormányfői szinten képviselteti magát a hétvégén Párizsban az első világháborút lezáró fegyverszünet 1918. november 11-i aláírásának 100. évfordulóján rendezendő ünnepségsorozaton, amelyen Emmanuel Macron francia államfő a multilaterális világrend megőrzésért fog szót emelni.

- Idén 166 filmet neveztek Oscar-díjra a dokumentumfilmek kategóriájában.

Ajánljuk - 2018-11-09

A nevezettek között található az egymástól elszakítva felnevelt hármasikrek történetét feltáró Three Identical Strangers (Három azonos idegen) és a Free Solo, amely a Yosemite Nemzeti Parkban lévő 915 méter magas El Capitan sziklát kötél és biztosíték nélkül meghódító Alex Honnold sziklamászó egyedülálló teljesítményét mutatja be.

Károly herceg: "királyként már nem szólok bele mindenbe"

Ajánljuk - 2018-11-08

Károly herceg, a brit trón várományosa ígéretet tett arra, hogy uralkodóként már nem fog "mindenbe beleszólni".

A walesi hercegről, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg elsőszülött fiáról a BBC televízió készített eddig példátlan mélységű portréműsort, abból az alkalomból, hogy a trónörökös jövő szerdán ünnepli 70. születésnapját.

Nyilvántartásba vettek egy európai polgári kezdeményezést a vegetáriánus és vegán élelmiszercímkék bevezetéséről

Ajánljuk - 2018-11-07

- Nyilvántartásba vett szerdán az Európai Bizottság egy európai polgári kezdeményezést, amelynek alapján a jövőben fel kellene tüntetni az Európai Unióban forgalomban lévő élelmiszerek esetében, hogy nem vegetáriánusnak, vegetáriánusnak vagy vegánnak minősülnek-e.

KSH: 28 százalékkal tízezer fölé nőtt az átadott új lakások száma

Ajánljuk - 2018-11-06

Az első három negyedévben 10 218 új lakás épült, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 26 655 volt, 6,2 százalékkal kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Budapesten 2154 lakást vettek használatba, 29,8 százalékkal többet, mint 2017 első kilenc hónapjában, a megyei jogú városokban 19,7 százalékkal, 2730-ra nőtt az új lakások száma. A többi városban 23,3 százalékkal több, 3173 lakás készült el, de legjobban, 47,4 százalékkal a községekben emelkedett az átadott lakások száma (2161).

A kiadott új építési engedélyek és bejelentések csökkenését a nem lakóépületekre kiadott engedélyek számának 19 százalékos csökkenése okozta, miközben 1,2 százalékkal több, 10 322 lakóépület építését tervezik. Az építendő lakások száma Budapesten 25,0 százalékkal csökkent, a megyei jogú városokban gyakorlatilag változatlan maradt, 0,3 százalékkal nőtt, a többi városban 9,0 százalékkal, a községekben 7,4 százalékkal emelkedett.

Hűthető üvegszerkezetet fejlesztett ki a Jüllich Glas Holding

Ajánljuk - 2018-11-06

Új gyártástechnológiát fejlesztett ki a székesfehérvári Jüllich Glas Holding: a vízzel feltöltött üvegpanelek hőszigetelt üvegszerkezetbe integrálásával, hűtésre alkalmas, energetikailag racionalizált, környezetbarát üvegszerkezeteket hoztak létre.

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban

Ajánljuk - 2018-11-05

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.

A nemzet művésze lett Budai Ilona népdalénekes; Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke; Kampis Miklós építész; Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató; Lator Lászó költő, műfordító, esszéista; Orosz István grafikusművész és Rofusz Ferenc animációsfilm-rendező - jelentette be Vashegyi György, az MMA elnöke az átadó ünnepségen.

Divatról szóló könyvbemutató és kiállítás a Kieselbach Galériában

Ajánljuk - 2018-11-03

A csábítás fegyvere - Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében címmel tartanak könyvbemutatót hétfőn Budapesten a Kieselbach Galériában, ahol azonos címmel kiállítás is nyílik sok más mellett Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József és Vaszary János műveiből.

Ebből az alkalombóll mutatják be a galéria kiadásában megjelenő azonos című kötetet, amelynek szerzői 400 oldalon, több mint 620 reprodukció segítségével mesélnek a magyar festészet és a divat kapcsolódási pontjairól, azokról a festőkről és fotósokról, akiknek a pályáján különösen fontos volt saját koruk öltözködési kultúrájának megidézése.

30 napon belül tárgyalások kezdődhetnek a jemeni háború lezárásáról

Ajánljuk - 2018-10-31

Harminc napon belül béketárgyalások kezdődhetnek a jemeni háború lezárásáról - mondta James Mattis amerikai védelmi miniszter egy keddi washingtoni konferencián, tűzszünetet szorgalmazva.

A tárcavezető szerint Szaúd-Arábia és szövetségesei az emírségekben készen állnak a tárgyalásokra.

Mattis közölte: a szaúdiak vezette koalíciós erők és a síita húszi lázadók közötti várható tárgyalást az ENSZ különmegbízottja, Martin Griffiths közreműködésével sikerült tető alá hozni, és valószínűleg Svédországban kerül rá sor.

Jeruzsálem, Tel-Aviv és Haifa a tétje az izraeli helyhatósági választásoknak

Ajánljuk - 2018-10-30

Jeruzsálem, Tel-Aviv és Haifa is új polgármestert választhat a keddi helyhatósági választásokon Izraelben - jelentette a helyi média.

Nyomozást indított az ügyészség a Magyar Tenisz Szövetségnél

Ajánljuk - 2018-10-29

Nyomozást indított az ügyészség a Magyar Tenisz Szövetségnél - erősítette meg Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője hétfőn.

Háromnapos autókiállítás a Millenárison

Ajánljuk - 2018-10-26

Megnyílik ma a Budapest Auto Show a Millenárison, az október 26-28. között tartott rendezvényen több nagy autóimportőr cég mutatja be a márkák modellújdonságait.

A Budapest Auto Show-t második alkalommal rendezik meg, az egykori budapesti autószalon hagyományának megszakadásával a közönség most újra kiállításon találkozhat a Magyarországon forgalmazott nagy márkák friss modelljeivel. A kiállítók száma bővült tavaly óta, a rendezők arra számítanak, hogy egyre több márka él majd ismét a közvetlen bemutatkozás lehetőségével

Nébih: új adatbázis gyűjti a jogszerűtlenül feladott tűzifahirdetéseket

Ajánljuk - 2018-10-25

- A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy új adatbázisban gyűjti a jogszerűtlenül feladott tűzifahirdetések adatait - közölte a hivatal csütörtökön.

Illegális bevándorlás - Donald Trump az elődje, Barack Obama álláspontjával érvelt az illegális migráció ellen

Ajánljuk - 2018-10-24

Donald Trump amerikai elnök kedden demokrata párti elődje, Barack Obama korábbi állásfoglalásait idézve érvelt az illegális migráció ellen.

Az elnök Twitter-fiókján közzétette Barack Obama egyik korábbi, elítélő állásfoglalását az illegális migránsokról, majd azt írta: "100 százalékig egyetértek Obama elnökkel!".

Brexit - Felmérés: a brit tudósok fele nem biztos abban, hogy Nagy-Britanniában marad a Brexit után

Ajánljuk - 2018-10-23

Az egyik legnagyobb brit tudományos kutatóműhely felmérése szerint az intézet tudósainak több mint a fele a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt immár nem biztos abban, hogy Nagy-Britanniában marad. A felmérés eredményeinek ismeretében több tucatnyi Nobel-díjas tudós levelet intézett kedden a brit kormányhoz és az Európai Bizottsághoz, követelve a szoros tudományos együttműködés jövőbeni fenntartását.

Premier előtti filmek és akadálymentes vetítés a Cinema City Filmünnepen

Ajánljuk - 2018-10-21

- Több mint 50 filmmel, többek közt premier előtti magyar és külföldi alkotásokkal és akadálymentes vetítéssel várja az érdeklődőket október 25. és 28. között a Cinema City Filmünnep több fővárosi és vidéki moziban.