Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2477 találatból.

Házkutatást tartottak az ukrán alkotmánybíróság leváltott elnökénél

Ajánljuk - 2021-05-13

- Házkutatást tartottak az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai csütörtökön Olekszandr Tupickijnél, az alkotmánybíróság volt elnökénél, akit még március végén fosztott meg posztjától Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Embercsempész bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

Ajánljuk - 2021-05-11

- Elsősorban török állampolgároknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez egy bűnszervezet, amelynek hat, román állampolgárságú tagját másfél évig tartó nyomozás után fogták el a rendőrök - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.

Borrell: egyértelműen sokkal jobbak lettek a kapcsolataink az Egyesült Államokkal

Ajánljuk - 2021-05-10

Egyértelműen sokkal jobbak lettek az Európai Unió kapcsolatai az Egyesült Államokkal, jó úton haladunk egy erősebb partnerség felé - mondta Josep Borrell az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői tanácskozására érkezve.

Borrell elmondta, hogy a hétfői találkozóhoz videoösszeköttetésen keresztül csatlakozik John Kerry, az Egyesült Államok különleges klímamegbízottja is, akivel arról tárgyalnak a miniszterek, hogyan lehetne egységes erővel fokozottabban, még ambiciózusabb stratégiával fellépni a klímaváltozás ellen.

Egymilliárdos áfacsalás napelemes rendszerekkel

Ajánljuk - 2021-05-06

- A közösségi áfaszabályok kijátszásával egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy napelemes rendszerek kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet, amelyet Fejér megyéből irányítottak - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Új kiállítás és történelmi séta a Budavári Palotanegyedben

Ajánljuk - 2021-05-01

- Új kiállítással és történelmi sétával várják a látogatókat keddtől a Budavári Palotanegyedben a járványügyi korlátozások enyhítések eredményeként - közölte a Várkapitányság szombaton.

Joe Biden: Amerika ismét mozgásba lendült

Ajánljuk - 2021-04-29

Joe Biden amerikai elnök kijelentette szerda esti kongresszusi országértékelő beszédében, hogy alig száz nappal a beiktatása után Amerika ismét mozgásba lendült.

Amikor januárban letette hivatali esküjét, egy válságban lévő nemzetet örökölt - jelentette ki.

"Az évszázad legsúlyosabb járványát, a legsúlyosabb gazdasági válságot a nagy gazdasági válság óta és a legsúlyosabb támadást a demokráciánk ellen a polgárháború óta" - mondta, hozzátéve: mostanra az ország "válságból lehetőségre" váltott. "Amerika újból ragyog és megmutattuk a világnak, hogy nem adja fel" - tette hozzá.

Az országértékelő, vagyis az "Unió állapotáról szóló" beszéd hagyományosan az amerikai politika egyik méltóságteljes eseménye. Az elnök ilyenkor a kongresszus két háza előtt számol be a választott politikusoknak és a nemzetnek az ország helyzetéről és várható politikája főbb elemeiről.

Az MNB ellenőrzései nyomán a bankok negyedmilliárd forintot térítettek vissza ügyfeleiknek

Ajánljuk - 2021-04-27

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi felügyeleti intézkedései nyomán 2019 eleje óta a bankok mintegy 246 millió forint jogosulatlanul elvont összeget térítettek vissza a fogyasztóknak - közölte a jegybank kedden.

Olaszországban politikai viták közepette megkezdték a korlátozások feloldását

Ajánljuk - 2021-04-26

- Közel ötvenmillió olaszt érint hétfőtől a koronavírus-járvány miatt ősztől érvényes korlátozások feloldásának kezdete, amelyet élénk vita kísér a tartományok és a kormánypártok részéről is.

Április 26-án másodjára nyit Olaszország a tavaly tavaszi első hullámot követő korlátozásenyhítés után. Különbséget jelent, hogy 2020-ban a járványintézkedések enyhítése három hónap zárlatot követett, most viszont az olaszok több mint hat hónap szigorításait igyekeznek a hátuk mögött hagyni.

Ötnapos üléssel folytatja munkáját a parlament

Ajánljuk - 2021-04-25

- Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le.

Brit kutatók: az első oltási adag is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét

Ajánljuk - 2021-04-23

Brit kutatók pénteken ismertetett vizsgálati eredményei szerint a koronavírus elleni nagy-britanniai oltási kampányban használt két fő vakcina, az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca, illetve a Pfizer és BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga már egyetlen adag beadása után is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét.

Koronavírus - Ukrajnában tovább gyorsult a járvány terjedése

Ajánljuk - 2021-04-21

Ukrajnában szerdára ismét tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 12 ezer új beteget jegyeztek fel, mintegy 3200-zal többet a megelőző napinál, és a halálos áldozatok száma is megint négyszáz fölött volt. Denisz Smihal miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a kormány június 30-ig meghosszabbítja az országos karantént.

Észak-Macedóniában a korlátozások meghosszabbítását követeli a válságstáb

Ajánljuk - 2021-04-20

A fennálló korlátozások, az éjszakai kijárási tilalom és a vendéglátóhelyek zárva tartásának meghosszabbítását követeli a koronavírus-járvány kezelésével megbízott észak-macedón válságstáb a kormánytól.

Pedagóguskar: méltányosan kell elbírálni a gyerekek teljesítményét

Ajánljuk - 2021-04-19

- A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét.

Szerbiában a nyaralásfoglaláskor egyben oltásra is lehet regisztrálni

Ajánljuk - 2021-04-18

Az utazás lefoglalásakor egyben a koronavírus elleni védőoltás felvételére is lehet regisztrálni ezentúl Szerbiában, ezzel is felgyorsítva az oltás folyamatát, illetve egyszerűsítve az utazást.

Szerbiában újraindul a tantermi oktatás

Ajánljuk - 2021-04-17

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 2846-tal 657 716-ra, Koszovóban 520-szal 100 329-re, Észak-Macedóniában 908-cal 145 919-re, Montenegróban 163-mal 95 205-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 1279-cel 188 993-ra növekedett.

Ukrajnában megint gyorsult a járvány terjedése

Ajánljuk - 2021-04-15

Ukrajnában csütörtökre tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csaknem 16,5 ezer, a megelőző napinál mintegy kétezerrel több új beteget, és ismét négyszáz fölötti elhunytat jegyeztek fel. A járvány tavaly tavaszi kezdete óta azonosított fertőzöttek száma mostanra meghaladta az 1,9 milliót.

Rúzsa Magdolna Karma címmel új lemezt jelentetett meg

Ajánljuk - 2021-04-14

Karma címmel megjelent Rúzsa Magdolna nyolcadik stúdióalbuma. Az énekes elektronikus poplemezén ismét Szakos Krisztiánnal dolgozott együtt.

Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Ajánljuk - 2021-04-12

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

Franciaországban hétfőtől minden 55 éven felüli kérheti az oltást

Ajánljuk - 2021-04-11

Kiszélesítik Franciaországban a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét: hétfőtől minden 55 éven felüli francia feltétel nélkül kérheti a vakcinát - jelentette be Olivier Véran egészségügyi miniszter a Le Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapban.

Külsős munkatársként alkalmazza Mike Pompeo volt amerikai külügyminisztert a Fox News

Ajánljuk - 2021-04-09

A Fox News a vendégként eddig is gyakran szereplő Pompeóval már a Donald Trump amerikai elnök vezette előző kabinet második magas rangú tisztségviselőjét szerződtette le.