Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1628 találatból.

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

Ajánljuk - 2017-05-10

- Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala, az Otthon Melege Program keretében hűtő- vagy fagyasztó készülék, mosó- vagy mosó-szárítógép szerezhető be a bolti árnál 25-45 ezer forinttal olcsóbban a programban résztvevő üzletekben. A támogatási kérelmeket augusztus 7. és 28. között, régiónként eltérő időpontokban lehet majd benyújtani - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

Magyar sikerrel ért véget az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Verseny

Ajánljuk - 2017-05-09

Kategóriájának első helyét szerezte meg a Fool Moon nevű magyar pop-acappella együttes az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Versenyen, amelyen csaknem 170 acappella együttes mérte össze tehetségét.

A 2001-ben alakult, többszörös nemzetközi díjnyertes magyar formáció az amerikai Alley Cats és a spanyol B-Vocal együtteseket előzte meg a dobogón.

Iohannis: Románia schengeni csatlakozását egyedül Románia ellenzi

Ajánljuk - 2017-05-08

Az egyedüli ország, amely igazán ellenzi Románia felvételét a schengeni övezetbe, az maga Románia - állapította meg Klaus Iohannis román államfő egy televíziós interjúban a közkegyelmi törvénytervezet körüli vitákra és a büntető törvénykönyv korrupcióellenes szigorát enyhítő, országos tiltakozási hullámot kiváltó kormányzati próbálkozásra utalva.

Washington a Phenjannal fenntartott diplomáciai kapcsolatok minimalizálására kérte az ASEAN-országokat

Ajánljuk - 2017-05-05

- Rex Tillerson amerikai külügyminiszter arra kérte csütörtökön az Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) tagállamait, hogy minimalizálják diplomáciai kapcsolataikat Észak-Koreával.

Az amerikai diplomácia irányítója az ASEAN-tagországok külügyminisztereivel tartott egynapos washingtoni tanácskozáson azt is kérte ázsiai kollégáitól, hogy segítsenek elzárni az észak-koreai nukleáris és rakétaprogramot támogató pénzügyi csapokat.

Elbocsátották a Fox-televízió egyik társelnökét

Ajánljuk - 2017-05-02

Felmondott Bill Shine-nak, a Fox televízió egyik társelnökének a republikánusokhoz közel álló televízió tulajdonosa, Rupert Murdoch.A hivatalos indoklás szerint Shine nem tett eleget a televízióban elharapódzott szexuális zaklatások ellen, sőt, leplezni próbálta a bajokat.

Tavaly júliusban Roger Ailes, a Fox alapító elnök-vezérigazgatója kényszerült távozni, mert az egyik műsorvezetőnő, Gretchen Carlson azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őt. Ailes elutasította a vádakat, majd levette Carlsont a képernyőről.

Nagy Futam - Bottas boldog futamgyőztesként érkezett Budapestre

Ajánljuk - 2017-05-01

Boldog futamgyőztesként érkezett a budapesti Nagy Futamra Valtteri Bottas, aki vasárnap élete első győzelmét aratta Forma-1-es viadalon Szocsiban.

"Rendkívüli, különleges érzés, nagyon boldog vagyok, hogy hosszú várakozás után tegnap végre a dobogó tetejére állhattam" - hangsúlyozta a Mercedes 27 éves finn versenyzője a hétfői autó- és motorsport-fesztivál kapcsán rendezett kerekasztal-beszélgetésen. Bottas, akinek az Orosz Nagydíj a 81. F1-es versenye volt, megjegyezte: menedzserétől, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinentől megtanulta, türelmesnek kell lennie, s ez végre kifizetődött. Mint mondta, honfitársa példája nagy motivációt jelent számára egész pályafutása során.

Kiemelte, a viadal előtt úgy érezte, a Ferrari autói erősebbek, így még nagyobb sikerként élte meg a győzelmet.

Bottas kifejtette, tudja, mik hiányoztak számára az idény korábbi futamain, hogy megelőzze csapattársát, a háromszoros vb-győztes brit Lewis Hamiltont.

MOB-elnökjelöltek vitája: Kulcsár bírálta, Borkai és Szabó megvédte a MOB elmúlt négy évét

Ajánljuk - 2017-04-27

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökjelöltjei közül Borkai Zsolt és Szabó Bence alapvetően pozitívan értékelték a MOB elmúlt négy évét, Kulcsár Krisztián szerint azonban a szervezet általános deficitekkel küzd.

Csütörtökön reggel az M4Sport Sportreggeli című adásában élőben vitázott a jövő keddi tisztújító közgyűlésen a MOB elnöki posztjáért harcba induló három sportvezető.

Francia elnökválasztás: földrengést okozott az első forduló a politikai berendezkedésben

Ajánljuk - 2017-04-24

A francia politikai berendezkedés földrengéseként értékelte hétfőn a francia sajtó a független Emmanuel Macron és a radikális jobboldali Marine Le Pen továbbjutását az elnökválasztás második fordulójába.

A vezető gazdasági napilap, a Les Échos szerint a földrengés egyben ugrás az ismeretlenbe, a választóknak ugyanis elegük lett a hagyományos politikai pártokból, és a múltat teljesen fel akarták számolni. "A választók vasárnap új lapot akartak nyitni a francia politikai életben, ahhoz képest, amely alapján az az V. köztársaság kezdete óta (1958) strukturálódott" - hangsúlyozta a lap.

A Budapest Folk Festet május végén rendezik meg két helyszínen

Ajánljuk - 2017-04-23

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapest Folk Festet a Fonó Budai Zeneház. Május 24-től 28-ig a Fonó Sztregova utcai épülete és a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont az autentikus népzenei és a világzenei koncerteket felvonultató programsorozatnak.

Szövetség alakult a megosztáson alapuló gazdaság képviseletéért

Ajánljuk - 2017-04-20

A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség. A szövetség azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni.

A szövetség célja, hogy elősegítse a közösségi gazdaság hazai fejlődését, támogassa a magyarországi közösségi szolgáltató vállalkozások működését, illetve a megfelelő szabályozási környezet kialakítását. Emellett a közösségi gazdaság modell működésének és előnyeinek bemutatásán is dolgozik a szervezet, továbbá aktív szerepet kíván betölteni a digitális kompetenciák és a pénzügyi kultúra fejlesztésében is

Kétszáz kilogramm egérrágta és lejárt szavatosságú élelmiszert talált a Nébih egy baranyai kisboltban

Ajánljuk - 2017-04-19

- Több mint 200 kilogramm egérrágta és több éve lejárt szavatosságú élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei április elején egy Baranya megyei kisboltban, Vásárosdombón - közölte a szervezet szerdán.

A közlemény szerint súlyos higiéniai hiányosságok miatt az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették és elrendelték 105 javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését

A Zsolnay-kerámiát bemutató kiállítás nyílik Krakkóban

Ajánljuk - 2017-04-18

Első alkalommal mutatják be Lengyelországban önálló kiállításon a nagy hagyományú magyar Zsolnay-kerámiát, a tárlat szerda este nyílik Krakkóban a lengyelországi magyar évad keretében.

A közép-európai kultúra kutatásával és népszerűsítésével foglalkozó krakkói Nemzetközi Kulturális Központ (MCK) és a pécsi Janus Pannonius Múzeum szervezésében nyíló tárlaton több mint 100 tárgyat, köztük díszkerámiák mellett tervrajzokat és építészeti díszítményeket tekinthetnek meg a látogatók.

A GVH tevékenysége 136 milliárd forint megtakarításához segítette a fogyasztókat

Ajánljuk - 2017-04-12

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tevékenysége 136 milliárd forint megtakarításához segítette hozzá a fogyasztókat 2010 és 2016 között - közölte a hivatal szerdán.A GVH harmadszor tett közzé a verseny védelméből származó fogyasztói előnyöket számszerűsítő közgazdasági elemzést.

A számítás a verseny árleszorító hatására épül: a GVH közbelépése megkíméli a fogyasztókat azoktól a többletkiadásoktól, amelyekkel a megakadályozott versenyellenes magatartások és fúziók miatt szembesülnének.

Rekordszámú díjat nyert a Harry Potter-dráma a londoni Laurence Olivier-díjátadó gálán

Ajánljuk - 2017-04-10

Rekordszámú, kilenc trófeát gyűjtött össze a Laurence Olivier-díjak átadásán a Harry Potter és az elátkozott gyermek című új brit dráma vasárnap este a londoni Royal Albert Hall-ban.

A szervezők szerint a díj történetében még egy előadásnak sem sikerült ennyi díjat elnyernie egyetlen gálán.

A „magyar Apple” - Informatikatörténeti kuriózumok a Debreceni Járásbíróságon

Ajánljuk - 2017-04-07

Vasfüggöny szülöttei – a magyar informatika hőskora a keleti blokkban címmel, egyedülálló informatikatörténeti kiállítás nyílt a Debreceni Járásbíróságon a Debreceni Törvényszék informatikusának magángyűjteményéből. Hasonló rendezvény utoljára a 90-es évek elején volt Debrecenben.

A kiállítás az 1947 – 1992. között érvényben lévő embargó időszaka alatt megvalósított magyar eszközöket mutatja be. Az úgynevezett COCOM lista alapján ugyanis a „keleti blokk" országaiban, a multilaterális kereskedelmi embargó fenntartásával korlátozták valamennyi csúcstechnológia exportját. A hazai mérnökök így kénytelenek voltak mindent megvalósítani, ami nem jöhetett be az országba.

Természetvédelmi területet lett a bajai földikutya-rezervátum

Ajánljuk - 2017-04-06

Természetvédelmi terület lett a bajai földikutya-rezervátum, amely kulcsfontosságú lépés a faj megóvása terén - hangzott el a terület határát jelző tájékoztató-tábla kihelyezését követő sajtótájékoztatón.

A legritkább emlősfajok közé tartozó délvidéki földikutya (Nannospalax (leucodon) montanosyrmiensis) a világon összesen három helyszínen fordul elő mintegy 6-700 egyedszámban. Ebből kettő a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság területén fordul elő, Baján és részben Kelebia-Ásotthalom térségében, a harmadik pedig a szerbiai Vajdaságon.

Kiosztották az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál díjait

Ajánljuk - 2017-04-03

Kiosztották az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál díjait: a legjobb magyar rövidfilm díját Freund Ádám Földiek című alkotása, a legjobb magyar animációért járó elismerést Tóth Luca Superbia című alkotása nyerte el.

Élelmiszer-feldolgozók: a vizsgált termékek többségében nem volt különbség

Ajánljuk - 2017-03-30

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálata után megállapítható, hogy a belföldön és külföldön megvásárolt termékek túlnyomó többsége között semmiféle összetételbeli vagy érzékszervi különbség nem volt - közölte az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) csütörtökön.

Az Éfosz álláspontja szerint a Nébih legutóbb nyilvánosságra hozott vizsgálati eredményei az élelmiszer-feldolgozók korábbi álláspontját támasztják alá. Igazolják ugyanis az Éfosz várokozásait minden tekintetben.

Színházi világnap - Isabelle Huppert színésznő üzenetét olvassák fel az idén

Ajánljuk - 2017-03-26

- Isabelle Huppert francia színésznő üzenetét olvassák fel az idei színházi világnapon, hétfőn az előadások előtt a színházakban. Az ünnep alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület április 4-én, kedden tartja meg hagyományos jótékonysági gálaestjét és díjátadóját a Budapesti Operettszínházban.

Az 55. színházi világnapon a színházakban az előadások előtt Magyarországon is felolvassák a világnapi üzenetet. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. Legelőször Jean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadain. Az idén Isabelle Huppert világszerte elismert színésznő fogalmazta meg gondolatait.

Isabelle Huppert üzenetében arról ír, hogy a színház mindig újjászületik. A színházi konvenciókat újra és újra le kell rombolni, mert a színház csak így maradhat eleven. A színház gazdag, átível téren és időn, a kortárs művek az elmúlt századok alkotásaiból is inspirálódnak, ha egy klasszikus színdarabot napjainkban mutatnak be, az mai és modern lesz.

Ónodi-Szűcs: idén 500 ággyal elindulhat a szociális ápolási mintaprogram

Ajánljuk - 2017-03-23

- Idén az első 500 ágy "készül el" a szociális ápolási mintaprogramban - mondta Ónodi-Szűcs Zolltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Az államtitkár a hetilap csütörtökön megjelent számában az egészségügyben tervezett változásoknak az elképzeltnél lassabb megvalósításával kapcsolatban azt mondta: nem tudta felmérni, hogy az átalakítások "milyen politikai viharokat tudnak kavarni". Példaként említette a krónikus ágyak átadását a szociális ellátórendszernek.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.