Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2142 találatból.

Oscar-díj - Az Akik maradtak című magyar film is szerepel a nemzetközi filmek szűkített listáján

Ajánljuk - 2019-12-17

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján - közölte az amerikai filmakadémia keddre virradóra Los Angelesben.

A listán szerepel még a cseh Festett Madár (The Painted Bird), az észt Truth and Justice, a francia Nyomorultak (Les Misérables), az észak-macedón Mézkirálynő (Honeyland), a lengyel Corpus Christi, az orosz Beanpole, a szenegáli Atlantics, a dél-koreai Élősködők (Parasite) és a spanyol Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) című film.

Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

Ajánljuk - 2019-12-14

A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.

A műgyűjtők világát bemutató jótékonysági könyvbemutatót rendeznek Budapesten

Ajánljuk - 2019-12-12

A műgyűjtők világát bemutató jótékonysági könyvbemutatót rendez a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria pénteken Budapesten, a Falk Miksa utcában. A rendezvényen befolyt összeget a közmédia Jónak lenni jó! kampányának ajánlják fel, az idei adománygyűjtés kezdvezményezettje a koraszülöttek mentésével és szállításával foglalkozó Peter Cerny Alapítvány.

Brit választások - Konzervatív többséget valószínűsít a legfrissebb felmérés is, de szűkült az előny

Ajánljuk - 2019-12-11

A legfrissebb felmérés továbbra is azt mutatja, hogy a kormányzó brit Konzervatív Párt többségi kormányt alakíthat a csütörtöki előrehozott parlamenti választás után, de a konzervatívok támogatottsági előnye érezhetően csökkent az eggyel korábbi hasonló felmérés óta.

Megnyílt Keleti Éva Élet/Kép című retrospektív fotókiállítása a Műcsarnokban

Ajánljuk - 2019-12-10

Megnyílt Keleti Éva Élet/Kép című retrospektív kiállítása kedden a Műcsarnokban, ahol a fotóművész több száz műve, köztük még soha sem látott korábbi képei és több tucatnyi, az elmúlt évben készült friss alkotása látható.

A február 2-ig látogatható tárlaton hat évtizednyi fotográfiai pálya színe-javát mutatják be az 1950-es évektől máig. A kiállításon a történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatok is megjelennek - hangzott el a kiállítás keddi sajtóbejárásán.

Borrell: az EU-nak erőt sugározva kell fellépnie

Ajánljuk - 2019-12-09

Az Európai Uniónak magabiztosabban kell képviselnie álláspontját a külpolitikában, és céljai elérésének érdekében erőt sugározva kell fellépnie, hogy kellő hatalmat tudjon képviselni - Josep Borrell Fontelles, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozójára érkezve hétfőn.

Hangsúlyozta, hogy az uniós tagországoknak egységesen kell fellépniük érdekeik és értékeik mentén.

"Nagyra becsüljük ezeket az értékeket, de észre kell vennünk visszaszorulásukat is" - fogalmazott.Az uniónak - saját érdekei védelmében - határozottabban kell megszólalnia, és ez nem a hódításról, hanem a nyugodtabb, virágzóbb és igazságosabb világhoz való hozzájárulásról szól - mondta az új külpolitikai főképviselő.

Orosz védelmi miniszter: évről évre romlik az orosz-NATO viszony

Ajánljuk - 2019-12-08

Oroszország és a NATO viszonya évről évre romlik - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap sugárzott nyilatkozatában.

"Nemcsak hogy minden megállt, de évről évre romlik" - hangoztatta a tárcavezető.

Adócsalás miatt indult eljárás vagyonvédelmi cégek vezetői ellen Szegeden

Ajánljuk - 2019-12-05

Háromszázmillió forintos adócsalás miatt indult eljárás vagyonvédelmi cégek vezetői ellen, az ügyészség kezdeményezte az öt férfi letartóztatását. Saághy Flóra, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a megalapozott gyanú szerint a terheltek három szintből álló, fiktív számlázási láncolatot alakítottak ki. A vagyonvédelmi szolgáltatást ténylegesen nyújtó három cég alkalmazottait papíron alvállalkozóként bevont gazdasági társaságokhoz jelentették be, azt a hamis látszatot keltve, mintha ezen társaságok a gyanúsítottak cégeitől független vállalkozások lennének

2020-ban 59 millió gyermeknek nyújt életmentő támogatást az UNICEF

Ajánljuk - 2019-12-04

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) 2020-ban világszerte 64 országban 59 millió gyermeknek nyújt életmentő segítséget, amelyhez 4,2 milliárd dollár (több mint 1250 milliárd forint) támogatásra lesz szüksége - közölte az UNICEF Magyarország szerdán. Az UNICEF a világ legnagyobb gyermekeket segítő humanitárius szervezete, amely azonban még soha nem igényelt ilyen nagy összeget a vészhelyzetben lévő gyermekek számára.

Magyar csalókat fogtak el Liverpoolban

Ajánljuk - 2019-11-27

Elfogtak a rendőrök egy nőt és egy férfit, aki több hónapja Angliából, Liverpoolból irányított egy magyarországi, úgynevezett unokázós csalásokra specializálódott bűnbandát - közölte a rendőrség szerda hajnalban.

Az elkövetők Angliából telefonáltak idős embereknek, azt állítva, hogy az unokájukat baleset érte. A sértettek több százezer forintot vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcíméhez.

A magyarok több mint fele hajlandó lenne átképezni magát egy felmérés szerint

Ajánljuk - 2019-11-26

- A világszintű hajlandóságtól alacsonyabb, 56 százalék azon magyarok aránya, akik átképeznék magukat azért, hogy megbirkózzanak a globalizáció és a technológiai változások munkavégzésre gyakorolt hatásával - derül ki egy globális felmérésből, amelyben 12 400 magyar vett részt.

Krízisambulanciák, titkos menedékházak a kapcsolati erőszak áldozatainak

Ajánljuk - 2019-11-25

Krízisambulanciákat és titkos menedékházakat működtet az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte a kapcsolati erőszak áldozataivá vált nők számára - közölte a segélyszervezet szociális igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorblokkjában.

Nagy István: 2020-tól 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek

Ajánljuk - 2019-11-24

A nemzeti méhészeti program részeként 2020-tól 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek - mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap Gödöllőn. A tárcavezető a magyar méhészek XI. világtalálkozóján azt mondta: a magyar méhészet kicsi, de stratégiai fontosságú ágazat, amely nélkül nagy ágazatok kerülnének bajba.

Brit választások - Johnson: még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a Brexit-megállapodás

Ajánljuk - 2019-11-24

- Boris Johnson brit miniszterelnök szerint még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodás, ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a december 12-ére kiírt előre hozott választást.

A Konzervatív Párt hivatalosan vasárnap délután mutatja be választási programját, de szombat éjjel közzétett nyilatkozatában Johnson néhány részletet ismertetett a dokumentumból.

A brit kormányfő közölte: a konzervatívok választási programja a Brexit végrehajtása, véget vetve a bizonytalanságnak és lehetővé téve az e bizonytalanság miatt visszafogott beruházások megvalósítását a brit gazdaságban.

Nemzeti Művészeti Érdeméremmel tüntette ki az amerikai elnök Jon Voight színészt

Ajánljuk - 2019-11-22

Az Egyesült Államok legmagasabb művészeti elismerésével, a Nemzeti Művészeti Érdeméremmel tüntette ki Donald Trump amerikai elnök Jon Voight Oscar- és Golden Globe-díjas színészt.

Az afrikai trópusi növények egyharmada a kihalás szélén áll

Ajánljuk - 2019-11-21

Az afrikai trópusi növények egyharmada a kihalás szélén áll egy új kutatás szerint. A növényfajok kipusztulása legjobban Nyugat-Afrikát, Etiópiát, Tanzánia egyes részeit és a Kongói Demokratikus Köztársaságot sújtja: ezek a térségek növényeik több mint 40 százalékát veszíthetik el. A veszélyeztetett fajok között fák, cserjék, gyógynövények és liánok is szerepelnek.

"A biodiverzitás számtalan hasznot hoz az embereknek, és ennek elvesztése veszélybe sodorja a jövőnket" - idézte a BBC News Thomas Couvreurt, a francia Nemzeti Fenntartható Fejlődés Intézet vezető kutatóját.

Lassult Svájc óraexport növekedése

Ajánljuk - 2019-11-19

- Jelentősen lassult Svájc óraexportja októberben éves összevetésben, részben amiatt, hogy csaknem harmadával esett az értékesítése egyik fő piacán, Hongkongban.

John Legend lett 2019 legszexibb férfija a People magazin szerint

Ajánljuk - 2019-11-13

John Legend amerikai zenész lett 2019 legszexibb férfija a People magazin szerint - írta a The Hollywood Reporter.

"Örültem neki, de kicsit meg is ijedtem, mert nagy nyomást jelent ez, félek, mostantól mindenki figyelni fogja, elég szexi vagyok-e a díjhoz. Ráadásul Idris Elba volt az elődöm, ami nem fair" - viccelődött a 40 éves énekes, színész és zongorista a hír hallatán a People riporterének.

Legendet első albuma, a 2004-es Get Lifted óta Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjjal is kitüntették, ezzel a egyike lett annak a 13 hírességnek, akik mind a négy trófeát hazavihették.

Ma kezdődik a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Ajánljuk - 2019-11-12

Alexander Nanau Emmy-díjas román rendező Colectív című filmjének vetítésével ma veszi kezdetét a Trafó Kortárs Művészetek Házában a 16. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 46 ország 75 dokumentumfilmjét láthatja a magyar közönség.

Az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.

Több neves dokumentumfilmes érkezik az idei Verzióra: sok más mellett Alexander Nanau Emmy-díjas német-román rendezővel, Saeed Al Batallal, a Fipresci-díjas Még mindig forog című dokumentumfilm alkotójával és Askold Kurovval, a Novaya orosz rendezőjével is találkozhat a magyar közönség

Vádat emelt az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében

Ajánljuk - 2019-11-07

- Maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében a szerkezet üzemeltetője és megfelelőségi tanúsítványának kiállítója ellen - közölte a Veszprémi Járási Ügyészség csütörtökön.