Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1945 találatból.

Robert Redford háttérbe vonul az általa alapított Sundance Filmfesztiválon

Ajánljuk - 2019-01-25

Robert Redford háttérbe vonul az általa alapított Sundance Filmfesztiválon, amelyet az elmúlt 34 évben mindig ő nyitott meg sajtótájékoztatójával.

"Úgy gondolom elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor elvonulhatok egy másik helyre" - hangoztatta rövid megnyitójában csütörötkön.

"Az elmúlt években hiányzott nekem az, hogy elegendő időt tölthessek a filmekkel és a filmkészítőkkel." Erre nem igazán jutott idő a sok-sok felvezetés mellett, amelyre felkérték. 34 évig csináltam - magyarázta döntését Redford, majd még az előtt távozott a pódiumról, hogy az újságírók kérdéseket intéztek a fesztiválszervezőkhöz.

Das Weltauto: tisztulhat az idén a használtautó-piac

Ajánljuk - 2019-01-24

A magyarországi használtautó-piac tisztulását várja az idén az egyik meghatározó piaci szereplő, az országos értékesítési hálózattal rendelkező Das Weltauto.

Ellenőröket fenyegetett egy hévízi vendéglős

Ajánljuk - 2019-01-23

- Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy hévízi vendéglős ellen, aki egy fogyasztóvédelmi ellenőrzéskor megfenyegette a hatóság munkatársait. A 62 éves férfi egy hévízi vendéglőben dolgozik, ahol tavaly augusztusban két vendég elégedetlen volt a kiszolgálással. Kérték, de nem kapták meg a panaszkönyvet, ezért fogyasztóvédelmi panaszt tettek a Keszthelyi Járási Hivatalnál.

Tuzson: egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány

Ajánljuk - 2019-01-22

Egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány, a jövőben online is elérhetők lesznek a hivatal szolgáltatásai - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Februárban lesz a kórusok téli éjszakája

Ajánljuk - 2019-01-21

- Több mint 30 koncert várja az érdeklődőket február 9-én a kórusok téli éjszakáján a MagNet Közösségi Házban Budapesten.

A közönség belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába, fellép többek között az Amagnus Énekegyüttes, a Contrapunto kamarakórus, a Dalinda, a Voice drops, a kecskeméti Kodály Nemzetközi Kamarakórus, a Pax et Bonum Kamarakórus és a Csicsergők gyermekkar - közölték a szervezők.

A jövő héten is télies lesz az időjárás

Ajánljuk - 2019-01-20

A jövő héten is télies lesz az időjárás: többször várható havazás, emellett hidegre kell készülni, többfelé napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a napsütés mellett néhol előfordulhat hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de ahol kiderül az ég és a táj hóval borított, mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható.

Észak-koreai delegáció tárgyal Washingtonban a következő Trump-Kim csúcstalálkozóról

Ajánljuk - 2019-01-18

Magas rangú észak-koreai delegáció érkezett helyi idő szerint csütörtök éjjel Washingtonba, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozójáról tárgyaljon.

Kiszivárogtak Washington közel-keleti béketervének részletei

Ajánljuk - 2019-01-17

- Kiszivárogtak Washington közel-keleti béketervének részletei, amelyekkel az Egyesült Államok a sok évtizedes palesztin-izraeli viszályt szeretné rendezni - jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna csütörtökön.

Brexit - The New York Times: a briteknek nagy szükségük van egy vezetőre

Ajánljuk - 2019-01-16

- "A brit olyan nemzet, amelynek elkeseredetten szüksége van egy vezetőre" - ezzel a címmel közölt kommentárt internetes oldalán a The New York Times című lap a kedd esti brit parlamenti szavazásról, amelyen nagy arányban elutasították a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Brexit - Szakértő: számos új forgatókönyvet hozhat az alsóházi szavazás eredménye

Ajánljuk - 2019-01-15

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint az esti alsóházi szavazás számos új forgatókönyvet kínál a brit európai uniós tagság megszűnésének (Brexit) ügyében. Gálik Zoltán az M1 aktuális csatornán kedden kijelentette: "minden benne van a pakliban", a kemény Brexittől kezdve az Európai Unióban maradást, illetve népszavazást vagy akár kormányválságot is hozhat a szavazás.

Kitört a vihar a római városvezetés és az egyház között a Trevi-kút aprópénzei miatt

Ajánljuk - 2019-01-14

A BBC News hétfői beszámolója szerint évente másfél millió eurónyi (420 millió forintnyi), turisták által bedobott pénzérmét halásznak ki a kút vizéből.

Népegészségügyi központ: több ezer ember korai halálozását okozza a légszennyezettség

Ajánljuk - 2019-01-13

- Évente 8-10 ezer ember korai halálozásához vezet a légszennyezettség Magyarországon - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) saját és az Egészségügyi Világszervezet számításaira hivatkozva vasárnap.

Az NNK közleményében azt írta: a szálló por magas koncentrációja miatt változatlanul rossz a levegőminőség Északkelet-Magyarországon. A levegőhigiénés index alapján továbbra is veszélyes a levegő minősége Putnokon. Emellett Miskolcon egészségtelen, míg Kazincbarcikán és Sajószentpéteren kifogásolt a levegő minősége.

Új irodalmi szalon indul a szentendrei Ferenczy Múzeumban

Ajánljuk - 2019-01-11

- Hatlépés címmel irodalmi szalon indul a szentendrei Ferenczy Múzeumban.

Az amerikai kongresszusban belpolitikai vita miatt nem szavaztak meg egy Közel-Keletre vonatkozó törvényjavaslatot

Ajánljuk - 2019-01-09

Az amerikai kongresszusban belpolitikai vita miatt kedden nem szavaztak meg egy Közel-Keletre vonatkozó törvényjavaslatot.

Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei

Ajánljuk - 2019-01-08

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Természettudományi Kutatóközpontjának (TTK) munkatársai a kóros agyi öregedés mesterséges intelligenciával történő hatékonyabb előrejelzésében értek el fontos előrelépést. A Nemzeti Agykutatási Program által támogatott vizsgálat eredményeiről a GigaScience című tudományos folyóiratban számoltak be a TTK Agyi Képalkotó Központ kutatói.

Az MTA keddi közleménye szerint az Agyi Képalkotó Központ munkatársai kutatásuk során azt vizsgálták, hogy hány éves az ember agya valójában.

"Agyunk az életünk során folyamatosan változik, fiatalkorunkban az agy hálózatainak szerkezete és működése egyre összehangoltabbá és kifinomultabbá válik, ahogy pedig öregedni kezdünk, ellenkező irányú folyamatok játszódnak le benne.

Tavaly rekordszámú látogatója volt a New York-i Metropolitan Múzeumnak

Ajánljuk - 2019-01-05

Tavaly rekordszámú, 7,4 millió látogatója volt a New York-i Metropolitan Múzeumnak. A múzeum 2017-hez képest 5,1 százalékkal több látogatót fogadott a Central Park és az Ötödik sugárút sarkán lévő fő épületében, valamint a Manhattanben lévő két másik bemutatótermében együttesen.

Csökkent az üzemanyagok ára

Ajánljuk - 2019-01-04

Csökkentette a Mol bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken. A mérsékléssel a benzin átlagára literenként 341 forint, míg a gázolajé 375 forint lett.

Kampányolással telt Bosznia-Hercegovina 2018-as éve

Ajánljuk - 2018-12-28

- Az őszi többszintű választások kampányolásával töltötte a 2018-as esztendőt Bosznia-Hercegovina, valamint ebben az évben ezt a nyugat-balkáni országot is elérte a migrációs nyomás, és Szarajevónak szembe kellett néznie a több ezer illegális bevándorló okozta kihívásokkal.

Ősbemutatóval kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház

Ajánljuk - 2018-12-26

Molnár László egyfelvonásos operája, a Szép Ernő drámájából írt Májussal kezdi az újévet a Szegedi Nemzeti Színház.

A darabot Toronykőy Attila állítja színpadra, csakúgy mint a melodrámával párban játszott Donizetti vígoperát, a Bolondokházát. A premiert január 15-én tartják, akkor a zeneszerző, Molnár László, a teátrum örökös tagja dirigálja a Szegedi Szimfonikus Zenekart.

Újraindult a forgalom a londoni Gatwick repülőtéren

Ajánljuk - 2018-12-21

- Újraindult a forgalom péntek reggel a londoni Gatwick repülőtéren, amelyet előzőleg 33 órán át zárva kellett tartani drónok észlelése miatt.

A második legnagyobb forgalmú londoni légikikötő igazgatósága közölte ugyanakkor, hogy pénteken is csak "korlátozott számban" érkezhetnek és indulhatnak járatok az előző napi tömeges átirányítások és törlések áthúzódó hatásai miatt, és azért is, mert a drónokat és működtetőiket egyelőre nem sikerült megtalálni.

A zárlat utáni első járat Sanghajból érkezett, és nem sokkal később felszállt egy gép Alicante felé.Előző nap viszont 760 járatot kellett törölni, és ez 110 ezer utast érintett.

A repülőtér által péntek reggel közzétett tájékoztatás szerint a légikikötő egyetlen pályája immár működik, de az előző csaknem másfél nap felfordulása után továbbra is késésekre és járattörlésekre kell számítani.

A menetrend alapján pénteken 765 járat és 126 ezer utas fordulna meg Gatwicken, de a péntek reggeli tájékoztatás alapján 140 járatot töröltek; ez a tervezett járatszám 18 százaléka.

A pénteki menetrendben Gatwick és Budapest között az easyJet brit légitársaság két járatpárja is szerepel, az egyik délelőtt, a másik délután. A repülőtér jártinformációja péntek reggel mindkettőt indulásra jelölte, jóllehet a délelőtti járat a kiírás szerint várhatóan háromórás késéssel indul Gatwickről.