Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1988 találatból.

Fővárosi Közgyűlés - Hét új díszpolgárt választottak a képviselők

Ajánljuk - 2019-03-27

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről. A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek.

Megállapodtak az EU intézményei az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról

Ajánljuk - 2019-03-26

Megállapodtak az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról kedden az Európai Unió társjogalkotó szervei, és így több új biztonsági technológiát is kötelezővé tesznek 2022-től a kontinensen piacra bocsátott járművekben.


Deep Purple-koncert lesz decemberben Budapesten

Ajánljuk - 2019-03-25

) - Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik - közölte a szervező Live Nation hétfőn.

Art Capital - Régi és új álmok címmel rendezik meg idén a fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-20

Régi és új álmok címmel nyílik meg május 25-én Szentendrén a 4. Art Capital képzőművészeti fesztivál, amelyen 14 helyszínen 16 tematikusan összekapcsolódó, kiemelt tárlat látható szeptember 1-ig

Gémosz: akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően

Ajánljuk - 2019-03-19

Akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően 2019-ben - mondta Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

A cseljabinszki óta a legnagyobb meteorit égett el a Bering-tenger fölött

Ajánljuk - 2019-03-18

Az oroszországi Cseljabinszk fölött hat évvel ezelőtt felrobbant meteorit óta a legnagyobb űrszikla égett el a közelmúltban a Bering-tenger fölött Kamcsatka félszigete közelében.

Március végén ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-17

Március utolsó hétvégéjén Kecskeméten ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, kezdetben hazai résztvevőkkel szervezték, de 1992-ben már nemzetközi volt a fesztivál.

A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte el a Global Fine Art Awards egyik közönségdíját

Ajánljuk - 2019-03-14

- A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens forradalom. Kortárs ukrán művészet című, 2018-as tárlata nyerte el a Global Fine Art Awards You-2 elnevezésű közönségdíját.

Hétvégén indul a tavaszi szezon a fővárosi állatkertben

Ajánljuk - 2019-03-13

Hétvégén indul a tavaszi szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol többek között látványetetés, állatbemutatók, cápasuli, valamint sok állatkölyök várja a közönséget.

Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szezonális újdonságok és különprogramok mellett az állatkertben számos állatkölyökkel várják a közönséget. A két orángutánkölyök, a gorillabébi, a kis elefánt mellett zebracsikó, sörényeshangyász-kölykök, valamint az ősszel született, ritkának számító aranyhasúmangábé-csemetét is megtekinthetik az érdeklődők.

Az amerikai repülésügyi hatóság módosításokat ír elő a Boeingnek, de nem állítja le a 737 típusú repülőgépeket

Ajánljuk - 2019-03-12

- Az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) hétfőn bejelentette, hogy módosításokat írt elő a Boeing repülőgépgyártó cégnek az Etiópiában balesetet szenvedett repülőgép típusára, de nem állítja le e gépek repülését.

MNB: az élelmiszerek növelték az inflációt februárban

Ajánljuk - 2019-03-11

- Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Várhegyi Judit azt mondta, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.

Meteogyógyász: a tavaszi fáradtság a szokásosnál is megterhelőbb lesz

Ajánljuk - 2019-03-08

- A tavaszi fáradtság időszaka a szokásosnál is megterhelőbb lesz a szervezetre idén - hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán pénteken.

Felfüggesztette a Magyar Adósságrendező Zrt. tevékenységét a jegybank

Ajánljuk - 2019-03-06

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti Magyar Adósságrendező Zrt.-nek, hogy bármilyen a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet végezzen. A társasággal szemben a jegybank büntető feljelentést tett és az adatvédelmi hatósághoz is fordult.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a Magyar Adósságrendező Zrt. több, magyar nyelven is elérhető honlapon népszerűsíti szolgáltatását.

A zrt. meghatározott díj ellenében az adósok megbízásából és nevében eljárva tárgyal különböző pénzügyi intézményekkel azért, hogy azok módosítsák az adott ügyfelekkel megkötött korábbi szerződéseket. A társaság azonban nem rendelkezik az MNB engedélyével pénzügyi közvetítői, alkuszi tevékenység végzésére Magyarországon.

OVF: több mint ezer zsák hulladékot szedtek össze a Felső-Tisza egy kilométerén

Ajánljuk - 2019-03-05

A vízügyi igazgatóságok lassan állandósuló problémája az árhullámokkal érkező és a hullámtereket elborító kommunális hulladék kezelése. Különösen sok PET palack érkezik a Felső-Tisza magyarországi szakaszára a Tiszán Ukrajna illetve a Szamoson, Krasznán Románia területéről.

Ujj Mészáros Károly filmjét is díjazták a Fantasporto filmfesztiválon

Ajánljuk - 2019-03-04

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című thrillerét forgatókönyvéért, Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét pedig speciális effektusaiért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon Portugáliában - közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap.

Hitelminősítés - Felminősítette Görögországot a Moody's

Ajánljuk - 2019-03-03

- Javította Görögország államadós-osztályzatait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a görög gazdasági reformprogram sikerével és az erőteljes költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy a hazai valutában és devizában fennálló görög államadósság-kötelezettségek besorolását két fokozattal, az eddigi "B3"-ról "B1"-re emelte.

Az új osztályzat kilátása stabil.

Nébih: már 12 megyében van tűzgyújtási tilalom

Ajánljuk - 2019-03-01

Újabb öt megyére terjesztették ki a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, így az március elsejétől már összesen 12 megyére érvényes - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház

Ajánljuk - 2019-02-28

A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház.

The Washington Post: leállította az orosz trollgyár tevékenységét az amerikai kibervédelem a félidős választások napján

Ajánljuk - 2019-02-27

Az amerikai kibervédelmi parancsnokság a tavaly őszi félidős választások napján blokkolta a hírhedt szentpétervári orosz trollgyár internet-hozzáférését, és ezzel leállította tevékenységét - jelentette internetes felületén a The Washington Post.

KSH: nőtt a népességszám természetes fogyása tavaly

Ajánljuk - 2019-02-26

Nőtt a népességszám természetes fogyása 2018-ban, miután a halálozások száma emelkedett, a születéseké pedig csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.