Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2212 találatból.

New Yorkban bezártak a tábori kórházak, több városban légi parádéval tisztelegtek az egészségügynek

Ajánljuk - 2020-05-03

- New Yorkban szombaton bezártak a tábori kórházak, több városban pedig légi parádéval tisztelegtek az ápolók és orvosok előtt szombaton.

Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Remdesivir használatát

Ajánljuk - 2020-05-02

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Remdesivir nevű szer használatát az új típusú koronavírus okozta betegség gyógyítására - jelentette be Donald Trump amerikai elnök pénteken este a Fehér Házban.

Ideiglenes kórházakat építenek Moszkvában

Ajánljuk - 2020-05-01

- Ideiglenes kórházakat építenek az orosz fővárosban Covid-19 betegséggel fertőződött emberek kezelésére - jelentette ki Pjotr Birjukov moszkvai polgármester-helyettes a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapban pénteken megjelent nyilatkozatában.

Húsz magyar vígjáték lesz ingyenesen elérhető a magyar film napja alkalmából

Ajánljuk - 2020-04-29

- Nyolc évtized húsz magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online a Nemzeti Filmintézet (NFI) a magyar film napja alkalmából csütörtöktől 10 napon át a magyarfilmnapja.hu oldalon - közölte az NFI szerdán.

Május 20-ig ingyenesen elérhető lesz többek között a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, minden idők legnézettebb magyar filmje, a Mágnás Miska, a Liliomfi, a Mici néni két élete, a Roncsfilm és A legényanya című vígjáték is - olvasható az NFI tájékoztatójában.

Hatalmasat zuhant a hazai dísznövénypiac

Ajánljuk - 2020-04-28

Mintegy 174 milliárd forintra rúg a dísznövényágazatot érő veszteség az előzetes becslések szerint, de két intézkedés is enyhítheti a károkat - mondta a Világgazdaságnak Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke.

Vágóhidak állnak le, esik a csirke ára

Ajánljuk - 2020-04-27

- Jelentős túlkínálat és áresés alakult ki az európai és a magyarországi baromfipiacon is, amit az ágazati szakmai szervezetek - a hazai terméktanács egyetértésével - a harmadik országokból érkező import átmeneti korlátozásával kezelnének - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

Hétfőtől csak eltakart arccal szabad használni a fővárosi tömegközlekedést 6 éves kor felett

Ajánljuk - 2020-04-26

Hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, a rendelkezés a 6 éven aluli utasokra nem vonatkozik.

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák

Ajánljuk - 2020-04-25

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák - jelentette be péntek este Sophie Wilmés belga kormányfő. A miniszterelnök a nemzetbiztonsági tanáccsal a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban folytatott egyeztetés után elmondta, hogy a következő hónapban három szakaszban megvalósítandó, korlátozásenyhítő stratégiában állapodtak meg.

Ennek értelmében május 4-én több helyen újraindulhat a munka, de lehetőség szerint a nagyvállalatok dolgozói továbbra is otthonról dolgoznának, május 18-tól szigorú szabályok mellett kinyithatnak a kereskedések, végül május 18-tól az oktatási intézmények is újra megnyithatják kapuikat.

Az utcai védekezéshez elegendő a textilmaszk

Ajánljuk - 2020-04-23

Az utcai védekezéshez elegendő a többrétegű, mosható textilmaszk is; a sebészi maszkokat a kórházakban javasolják - mondta Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Velencei filmfesztivál - Megtartják a szeptemberi filmfesztivált, de "kísérleti" rendezvényre készülnek

Ajánljuk - 2020-04-22

Megtartják szeptemberben a velencei filmfesztivált, de ez szükségszerűen egy "kísérleti" rendezvény lesz, maszkokkal, távolságtartással és jóval kevesebb amerikai sztárvendéggel - mondta el Alberto Barbera fesztiváligazgató kedden.

Franciaországban stagnál a halálozások mértéke, fokozatosan csökken a kórházi beteg száma

Ajánljuk - 2020-04-21

- Franciaországban az elmúlt 24 órában 531-gyel 20 796-ra emelkedett a koronavírus-járvány kórházakból, idősotthonokból és más szociális intézményekből jelentett halálos áldozatainak a száma az előző napi 547 után, és folytatódott a kórházi betegek számának csökkenése - közölte kedd este a francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse.

- A német kormány átvállalja az EU-s társállamoktól fogadott betegek kezelési költségét

Ajánljuk - 2020-04-20

Nem kell megtéríteni az új típusú koronavírus okozta betegségben (Covid-19) szenvedő külföldi EU-s állampolgárok németországi kezelésének költségét, a számlát a szövetségi kormány egyenlíti ki, és a tagállamok közötti szolidaritás jegyében további betegeket is fogadnak - közölte hétfőn a berlini egészségügyi minisztérium.

Meghaladta a 2,3 milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban

Ajánljuk - 2020-04-19

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 329 539-et vasárnap reggelre, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, és 595 229-en épültek fel a betegségből - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.

Szombat reggel még 2 243 710 volt a fertőzöttek száma, 154 215 a halálos áldozatoké és 569 559 a gyógyultaké. A fertőzés továbbra is 185 országban van jelen.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

A legtöbb regisztrált fertőzött a több mint 328 millió lakosú Egyesült Államokban van: 735 086. A halálos áldozatok száma 38 903, a gyógyultaké 66 604. Eddig 3 698 534 tesztet végeztek el, ebből 596 532-t a járvány által leginkább sújtott New Yorkban.

OKF: továbbra is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye

Ajánljuk - 2020-04-17

Hivatalosan a fűtési szezon kötelező időszaka szerdán végetért,de a fűtési időszak május 15.ig tart.

Továbbra is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken.

Mukics Dániel azt írta, hogy a fűtési szezonban ugyan több mérgezéses eset történik, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítő működik, ott egész évben potenciális veszélyt jelent a szén-monoxid-mérgezés.


A Gates Alapítvány további 150 millió dollárt adományoz a járvány elleni küzdelemre

Ajánljuk - 2020-04-16

A Gates Alapítvány további 150 millió dollárt adományoz az új koronavírus járványa elleni küzdelemre - jelentette be szerdán este Mark Suzman, a Bill& és Melinda Gates Alapítvány igazgatója.

Operatív törzs: csütörtökön tizenegy, korábban a kórházban rendbontó iráninak kell elhagynia az országot

Ajánljuk - 2020-04-15

Csütörtökön 11 iráni hagyja el Magyarország területét: 8 ember önként, 3 a hatóságok kíséretében. További 3 iráni később, április 23-án hagyja el az országot.


Elmarad júliusban az Avignoni Fesztivál

Ajánljuk - 2020-04-14

jelenti:

Párizs, 2020. április 14., kedd (MTI) - Elmarad júliusban az Avignoni Fesztivál - jelentették be hétfő este a világ leghíresebb színházi találkozójának szervezői, néhány órával azután, hogy Emmanuel Macron francia államfő május 11-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, valamint jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.

Tovább csökkent a vírust bizonyítottan hordozók száma Németországban

Ajánljuk - 2020-04-13

Tovább csökkent az új típusú koronavírust hordozó igazolt fertőzöttek száma Németországban a hivatalos hétfői adatok szerint.

Amerikai képviselők levélben sürgetik Szaúd-Arábiát olajkitermelése csökkentésére

Ajánljuk - 2020-04-09

Mintegy 50 amerikai republikánus képviselő levélben sürgette Szaúd-Arábiát olajkitermelése csökkentésére.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító megválik több üzletágától

Ajánljuk - 2020-04-08

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) szavatolótőke helyreállítási tervének keretében több mint 100 ezer szerződéstől, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfóliótól válik meg - jelentette be a CIG Pannónia Életbiztosító szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján