Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2334 találatból.

Elfogták egy 2011-es gyilkosság gyanúsítottját

Ajánljuk - 2020-11-06

Elfogott a rendőrség egy férfit, aki a gyanú szerint megölt egy idős asszonyt Borsodban 2011 januárjában - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken.

Koronavírus - Négyheti részleges zárlat lépett életbe Angliában

Ajánljuk - 2020-11-05

Széles körű, bár a tavaszinál több szempontból lényegesen kevésbé szigorú korlátozások léptek életbe négy hetes időtartamra csütörtökön Angliában a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett.

Koronavírus - Szlávik: folyamatosan emelkedik a betegek átlagéletkora

Ajánljuk - 2020-11-03

- Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett a betegek átlagéletkora, ezért törvényszerű, hogy egyre többen halnak bele a koronavírusba - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedd reggel az M1 aktuális csatornán..

Koronavírus - Meghaladta a négyszázezret Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma

Ajánljuk - 2020-11-02

A hétvégén sem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, hétfőre pedig már átlépte a négyszázezret az eddig azonosított fertőzöttek száma az országban.

Ukrajnában csaknem nyolcezer új beteget regisztráltak, Ungváron megteltek a kórházak

Ajánljuk - 2020-11-01

- Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, vasárnapra is csaknem nyolcezer új fertőzöttet azonosítottak, az egy nap alatt elhunytak száma is megint meghaladta a százat, közben Ungváron telítődtek a kórházak a kárpátaljai kormányzó szerint.

Koronavírus - Az Egyesült Államokban meghaladta a 9 milliót a diagnosztizált fertőzöttek száma

Ajánljuk - 2020-10-31

Az Egyesült Államokban meghaladta a 9 milliót a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma - hozta nyilvánosságra legfrissebb adatait a baltimore-i Johns Hopkins kórház és egyetem helyi idő szerint péntek este.

Kína a jövőben sem zárkózna el a világtól, de a belföldi piacra helyezi a hangsúlyt

Ajánljuk - 2020-10-30

Kína a jövőben sem zárkózna el a világ többi részétől, ám előtérbe helyezi a belföldi piacának fejlesztését - közölte Vang Csi-kang kínai tudományos és technológiai miniszter pénteken egy pekingi sajtótájékoztatón, amelyen a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága plenáris ülésének egyes részleteit ismertették.

A csütörtökön lezárult, éves plenáris ülésen az ország soron következő ötéves tervének irányelveiről döntöttek. A 2021-től 2025-ig tartó időszakra vonatkozó terv pontos részleteit - egyebek mellett a növekedési célokat, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődést célzó politikákat - várhatóan a jövő márciusban esedékes parlamenti ülésszakon szavazzák meg.

A pénteki sajtótájékoztatón ismertetett irányelvek alapján Kína a továbbiakban a belföldi piac fejlesztésére helyezi a hangsúlyt magas szintű innováción és technológiai önellátáson keresztül.

New Orleans mellett érte el a partvidéket, és kettes erősségűre fokozódott a Zeta hurrikán

Ajánljuk - 2020-10-29

-Kettes fokozatúra erősödve érte el az amerikai partvidéket New Orleans mellett a Zeta hurrikán helyi idő szerint szerdán késő este.

Halottak napja - Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Ajánljuk - 2020-10-28

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Szétválasztott bangladesi ikrek - Elvégezték a koponyarekonstrukciós műtétet a magyar orvosok

Ajánljuk - 2020-10-27

Végrehajtották a koponya-helyreállító műtétet Rabeyán, a szétválasztott sziámi ikerlányok egyikén a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai kedden Bangladesben.

Német lap: Merkel drámainak tartja a járványhelyzetet

Ajánljuk - 2020-10-26

Drámai gyorsasággal terjed az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) Németországban, és a járvány feltartóztatására tett intézkedések nem elégségesek - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőségi ülésén a Bild című lap beszámolója szerint.

PM: a hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

Ajánljuk - 2020-10-22

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék hitelük törlesztőrészleteit - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta a Heinekent

Ajánljuk - 2020-10-21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t - A GVH megállapította, hogy a Heineken nem megfelelően igazolta a kizárólagos szerződésekkel értékesített sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait, ezért bírságot szabott ki a cégre

DasWeltAuto: a használtautó-piacot nem rázta meg a járványhelyzet

Ajánljuk - 2020-10-20

- A használtautó-piacot kevéssé rázta meg a koronavírus-járvány, a minőségi, egy-hét éves használt autókkal kereskedők számára még új vevőket is hozott a járványhelyzet - állapítja meg a DasWeltAuto közleményében.

Továbbra is gondot okoz a közlekedésben a borsodi folyók áradása

Ajánljuk - 2020-10-18

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el; a Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszt meg tudták nyitni vasárnap délelőtt.

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben több útszakaszon.A Sajó áradása miatt vasárnap a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik.

EU-csúcs - Merkel: az EU-nak és Londonnak is kompromisszumokat kell kötnie a megállapodás érdekében

Ajánljuk - 2020-10-16

Sok munka van még hátra az Európai Unió és az unióból kilépett Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatairól szóló megállapodás eléréséig, ugyanis ahhoz mindkét félnek kompromisszumokat kell kötnie érdekeik feladása nélkül - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek csúcsértekezletének első munkanapja után, péntekre virradó éjszaka.

Brexit - Johnson az EU-csúcs után dönt a további brit lépésekről

Ajánljuk - 2020-10-15

- Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a sok eső miatt

Ajánljuk - 2020-10-13

- A nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az ország nagy részén. Néhány megyében erős szélre is figyelmeztetnek.

Washingtonban változatlanul nincs egyetértés az új gazdaságélénkítő csomag részleteiről

Ajánljuk - 2020-10-09

- Washingtonban változatlanul nincs egyetértés az új gazdaságélénkítő csomag részleteiről - erősítette meg Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Nancy Pelosi házelnök újságíróknak csütörtök este.

- A német kormány több mint 40 ezer számítógéppel támogatja dolgozói otthoni munkavégzését

Ajánljuk - 2020-10-06

- A koronavírus-járvány kezdete óta negyvenezernél is több számítógépet vásárolt a német szövetségi kormány dolgozói otthoni munkavégzésének támogatására egy kedden ismertetett kimutatás szerint.