Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2477 találatból.

Ingatlan.com: folytatódik az élénkülés az albérletpiacon

Ajánljuk - 2021-06-28

Folytatódik az élénkülés, havi összevetésben a májust is áremelkedéssel zárta az országos albérletpiac a KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint, egy hónap alatt 1 százalékkal nőttek az országos átlagos bérleti díjak.

Ez ugyanakkor lassulást jelent áprilishoz képest, amikor 1,3 százalékos volt a drágulás az egy hónappal korábbihoz viszonyítva - mutatott rá az ingatlan.com hétfői közleményében.

Budapesten szintén mérséklődött a drágulás üteme, áprilissal összevetve májusban 1,1 százalékkal voltak magasabbak az átlagos bérleti díjak, az egy hónappal korábbi 1,3 százalékos többlettel szemben.

Megnyílt a Schrammel-gyűjtemény Szombathelyen

Ajánljuk - 2021-06-27

Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus iparművész alkotásaiból nyílt szombaton állandó kiállítás Szombathelyen.

Vádat emeltek egy ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen

Ajánljuk - 2021-06-24

Vádat emeltek egy ismerőseitől több száz millió forintot kicsaló szegedi ügyvéd ellen - tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön. Szanka Ferenc közölte, a férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az ügyvéd a 2010-es évek elejétől kért kölcsön korábbi ügyfeleitől, alkalmi ismerőseitől arra hivatkozva, és kamatfizetést ígérve, hogy a pénzt ingatlanberuházásokba és nagy értékű órákba fekteti.

Értetlenül állnak a tudósok is a kínai elefántcsorda vándorlása előtt

Ajánljuk - 2021-06-23

Értetlenül állnak a kínai vadelefántcsorda hosszas vándorlása előtt a tudósok is.

"Senki nem ismeri az okát. Szinte bizonyos, hogy összefügg a források - élelmiszer, víz, menedék - keresésével, ennek értelme lenne, ismerve azt a tényt, hogy a legtöbb térségben, ahol ázsiai elefántok élnek vadon, egyre gyakoribb, hogy az ember megzavarja természetes élőhelyüket" - idézte Joshua Plotnik elefántpszichológust, a New York-i Egyetem kutatóját a BBC News.

Az elefántok vándorlása kis távolságokra nem ritka. Ám ez a mintegy 15 egyedből álló csorda már egy éve úton van, és mintegy 500 kilométert tett meg Kína-szerte, ami hatalmas távolság eredeti élőhelyétől.

Hőség - Fülöp Attila: életbe lépett a vörös kód hétfő reggel

Ajánljuk - 2021-06-21

- Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kutatásokkal segíti az SZTE a Kárpát-medence kiszáradása elleni küzdelmet

Ajánljuk - 2021-06-17

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) geográfus kutatói korszerű térinformatikai módszerekkel vizsgálják a Kárpát-medence egyre szárazabb éghajlatának okait, társadalmi és gazdasági következményeit.

Az MNB 50 millió forintos bírságot szabott ki az Union biztosítóra

Ajánljuk - 2021-06-15

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Union biztosítóra jogsértések miatt, a feltárt hiányosságok nem veszélyeztetik a biztosító biztonságos működését - közölte a jegybank.

Illegális bevándorlás - Sassoli: az EU-nak szüksége lesz a legális migrációra a járvány utáni helyreállításhoz

Ajánljuk - 2021-06-14

Az Európai Uniónak szüksége lesz a legális munkaerő-migrációra a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállításhoz - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn a testület által szervezett, migrációról és menekültügyről szóló magas szintű interparlamentáris konferencián.

Az elnök szerint olyan uniós mechanizmust kell kialakítani a migránsok befogadására, amelynek feltételei alkalmazkodnak a tagállamok munkaerőigényeihez.

Sassoli hangsúlyozta, hogy a migráció és menekültügy kérdéskörében elsősorban az emberi jogokat kell előrébe helyezni, és humánus szakpolitikákat kell létrehozni a kihívások kezelésére. Sassoli úgy vélte továbbá, hogy az uniónak sokkal eredményesebb külpolitikát kellene folytatnia. Mint mondta, az EU Szíria legnagyobb humanitárius donorja, ez idáig mintegy 4,9 milliárd eurót biztosított a konfliktus sújtotta országrészek segélyezésére, ám mindez "csepp a tengerben," ha nincs erőteljes politikai fellépés az EU részéről.

Borrell: a Navalnijhoz fűződő szervezetek szélsőségesnek minősítése az orosz vezetés eddigi legsúlyosabb lépése az ellenzék felszámolására

Ajánljuk - 2021-06-10

- A moszkvai bíróság szerdai döntése, amely szélsőségesnek minősített és azonnali hatállyal betiltott három, Alekszej Navalnij ellenzéki politikushoz fűződő szervezetet, az orosz vezetés eddigi legsúlyosabb lépése a független politikai ellenzék és a korrupció elleni küzdelem elnyomása felé - jelentette ki Josep Borrell az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője csütörtökön sajtóközleményben.

A daganatos elváltozások hatékony diagnosztikáját segítő labort alakítottak ki Szegeden

Ajánljuk - 2021-06-09

A daganatos elváltozások hatékony diagnosztikáját segítő laboratóriumot alakítottak ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) pathológiai intézetében.

Sinéad O'Connor bejelentette, hogy befejezi zenei pályafutását

Ajánljuk - 2021-06-07

Sinéad O'Connor ír popénekes bejelentette, hogy befejezi zenei pályafutását, 2022-re ígért albuma lesz az utolsó - írta a The Hollywood Reporter.

"Negyven éve tart az utam. Itt az idő, hogy föltegyem a lábam, és más álmaimat váltsam valóra - írta az énekes-dalszerző a hétvégén a Twitteren.

Koronavírus - Johnson: a G7-csoport segítse elő a világ teljes népességének beoltását a koronavírus ellen

Ajánljuk - 2021-06-06

Boris Johnson brit miniszterelnök konkrét kötelezettségvállalásokat kér a jövő héten a hét legnagyobb ipari hatalom alkotta csoport (G7) többi tagországának vezetőitől annak elősegítésére, hogy 2022 végéig a világ teljes lakosságát be lehessen oltani a koronavírus elleni vakcinákkal - közölte vasárnap a londoni kormányfői hivatal.

Oroszország újabb nyolc országgal állítja helyre a légi forgalmat

Ajánljuk - 2021-06-01

Oroszország június 10-től újabb nyolc országgal, köztük Magyarországgal állítja helyre a még tavaly márciusban felfüggesztett rendszeres légiközlekedést, a kölcsönösség alapján - jelentették be az orosz fővárosban, Moszkvában kedden.

Benkő Tibor Ruszin-Szendi Romuluszt javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának

Ajánljuk - 2021-05-31

- Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői, székesfehérvári rendkívüli állománygyűlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának.Ruszin-Szendi Romulusz korábban a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt.

Több mint 21 millió forint értékű vágott dohányt foglalt le Nyíregyházán a NAV

Ajánljuk - 2021-05-31

Több mint 21 millió forint értékű vágott dohányt foglalt le egy nyíregyházi ingatlanban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a hatóság bevetési igazgatóságának főosztályvezetője hétfőn.

Brexit - Eddig több mint 140 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt

Ajánljuk - 2021-05-27

- A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint eddig több mint 140 ezer magyar állampolgár folyamodott letelepedett státusért a brit hatóságokhoz.

Biden fogadta az egy éve rendőri intézkedés közben meghalt George Floyd családját

Ajánljuk - 2021-05-26

Joe Biden amerikai elnök zártkörű találkozón fogadta kedden Washingtonban az egy éve rendőri intézkedés közben meghalt George Floyd minneapolisi afroamerikai férfi családját.

Szerbiában július közepétől várható az intézkedések enyhítése

Ajánljuk - 2021-05-24

- Amennyiben stabil marad a járványhelyzet, július közepétől jelentős enyhítések várhatók Szerbiában - jelentette ki Predrag Kon járványügyi szakértő a szerbiai közszolgálati televízió hétfő reggeli beszámolója szerint.

Izraeli-palesztin konfliktus - Beszüntették a rakétacsapásokat a tűzszünet kezdete óta

Ajánljuk - 2021-05-21

- Beszüntették a rakétacsapásokat a tűzszünet kezdete óta, győztesnek hirdeti magát Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász, miközben Izrael a radikális iszlamista szervezet ellen elért eredményeket hangsúlyozza - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet pénteken.

Ferenc pápa tendenciaváltást sürgetett a demográfiai csökkenés ellen Európában

Ajánljuk - 2021-05-14

Hideg és sötét télnek nevezte az európai demográfiai helyzetet Ferenc pápa a születéscsökkenések problémájáról rendezett római találkozón pénteken, ugyanott az olasz kormányfő, Mario Draghi is új családpolitikát szorgalmazott.