Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2142 találatból.

Büntetőfeljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szemműtétek ügyében

Ajánljuk - 2020-01-21

- Büntetőfeljelentést tett a fővárosi kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központban decemberben végzett szürkehályogműtétek utáni fertőzések miatt.

Harry herceg: "nem volt más választásunk"

Ajánljuk - 2020-01-20

Harry herceg szerint neki és feleségének, Meghan hercegnőnek az elmúlt évek kihívásai után nem maradt már választásuk, csak az, hogy mindketten visszalépjenek a brit királyi családban betöltött hivatalos szerepüktől.

Harry vasárnap esti beszédében nem titkolta, hogy a történtekért a sajtót is felelőssé teszi.

Az udvar a hétvégén jelentette be, hogy Harry és Meghan gyakorlatilag kivonul a királyi családból, legalábbis a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányban ezentúl nem részesülnek és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon.

Először fejlesztettek tollas szárnnyal repülő robotot

Ajánljuk - 2020-01-17

Először fejlesztett ki tollas szárnnyal repülő robotot a kaliforniai Stanford Egyetem kutatócsoportja, a PigeonBotot a galambok ízületeinek működése alapján alakították ki.

A madarak tollaik legyezőszerű kinyitásával és visszazárásával változtatják szárnyuk alakját, így ügyesebben repülnek, mint a merev szárnyú drónok - számolt be a Sciencenews.org a Science Robotics tudományos lapban frissen publikált kutatásról.

Opten: több mint ezer biztonsági cég tűnt el 2016 óta

Ajánljuk - 2020-01-16

- Évről-évre csökken a személy- és vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozások száma Magyarországon, ezzel szemben a szektor árbevétele folyamatosan nő - derül ki az Opten közleményéből.

Amáni Ballur szíriai gyermekgyógyász kapja idén az Európa Tanács Raoul Wallenberg-díját

Ajánljuk - 2020-01-15

Amáni Ballurnak, a szíriai háborús övezetben található föld alatti kórházak egyikét irányító gyermekgyógyásznak ítélte oda idén az Európa Tanács (ET) a humanitárius erőfeszítések elismerésére létrehozott Raoul Wallenberg-díjat - jelentették be szerdán Strasbourgban.

A szervezet tájékoztatása szerint Amáni Ballur, aki 2012 és 2018 között a szíriai Kelet-Gútában titkos, földalatti kórházat üzemeltetett - jelenleg pedig Törökországban él menekültként -, kiemelkedő bátorságáért nyerte el a díját. Bátorsága és elkötelezettsége több száz ember életét mentette meg a szíriai háború alatt.

Közbeszerzést indított a MÁV-Start 115 villanymozdony vásárlására

Ajánljuk - 2020-01-14

A MÁV-Start 115 darab modern villanymozdony vásárlására közbeszerzési eljárást indított, eredményes eljárás esetén a szerződés megkötése 2020 végére várható, az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba.

O'Brien: Washington sürgeti a tárgyalások újraindítását Észak-Koreával

Ajánljuk - 2020-01-13

Washington felvette a kapcsolatot Észak-Koreával és sürgette a tárgyalások újraindítását - jelentette ki Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az Axios című hírportálnak még pénteken adott, de csak vasárnap megjelentetett interjújában.

A földgáz tőzsdei árának további csökkenését okozhatja az enyhe tél

Ajánljuk - 2020-01-12

Az enyhe tél miatt folytatódik a földgáz tőzsdei jegyzésének a csökkenése szakértők várakozása szerint.Télen különösen megnő a gázkereslet részben a lakások fűtése miatt, de az idei tél eddig eltelt időszaka jóval enyhébb volt a szokásánál, ezért a jelenlegi gázkereslet inkább a nyári időszakhoz hasonlít.

Giacomo Masato, a Marex Spectron brókercég vezető meteorológusa azt mondta, hogy ha a szezon végéig marad a szokásosnál melegebb időjárás, akkor ez lesz az elmúlt 120 év legenyhébb tele.

Áttörést értek el lézerfegyver kifejlesztésében Izraelben

Ajánljuk - 2020-01-09

Áttörést értek el lézerfegyver kifejlesztésében az izraeli hadiipar mérnökei - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

A lap szerint az új fegyver átírhatja az eddigi játékszabályokat, mert a fény sebességével csap majd le az Izraelre irányzott lövedékekre: rakétákra, drónokra, aknalövedékekre egyformán.

Évtizedek óta kísérleteztek Izraelben a lézersugár erejének hadrendbe állításával, s az utóbbi hetekben áttörés született, ugyanis a védelmi minisztérium bejelentése szerint sikerült célpontok megsemmisítésére képes és olcsón üzemeltethető lézerágyút kifejleszteni.

Iráni-amerikai viszály - Ferenc pápa azt üzente a Közel-Kelet népeinek, hogy ne féljenek

Ajánljuk - 2020-01-08

- Az élet legszomorúbb, legaggasztóbb pillanataiban, a próbatételek idején nem szabad félni, bátornak kell lenni - üzente arab nyelven elmondott beszédében a Közel-Keleten élőknek idei első vatikáni audienciáján szerdán Ferenc pápa.

Velence legrégebbi városképi ábrázolását találta meg egy kutató

Ajánljuk - 2020-01-07

Egy Velence történetét kutató tudós egy korabeli útleírás kéziratában a város 14. századi látképére bukkant, amely az eddigi legrégebbi ábrázolása lehet.

Az erdei fülesbagoly lett a 2020-as év madara, az év hüllője pedig a keresztes vipera

Ajánljuk - 2020-01-06

Az erdei fülesbaglyot választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, az év hüllője pedig a keresztes vipera lett.

Az év madara címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok és azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét. A négy évtizede futó programban a lakosság tavaly három fajra szavazhatott: az erdei fülesbagoly mellett a füleskuvikra és az uráli bagolyra

Brexit - Hét és fél évi mélyponton a brit gyáripar aktivitása

Ajánljuk - 2020-01-02

A csütörtökön ismertetett legfrissebb mérőszámok szerint hét és fél éve nem mért ütemben csökkent a brit gyáripar aktivitása a múlt hónapban, nem kis részben továbbra is a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) övező bizonytalanságok hatására.

Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya

Ajánljuk - 2019-12-30

A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.

A 95-ös oktánszámú benzin bioetanol-részaránya a kormányrendelet szerint legalább 6,1 százalék lesz 2020. január 1-jétől, a dízelhez kevert biodízel minimális részaránya 6,4 százalékról 8,2 százalékra nő.

Magyar Telekom: a tavalyi duplájára nőtt a mobilinternet forgalom karácsonykor

Ajánljuk - 2019-12-27

Több mint duplájára nőtt az idei karácsonyi időszakban a mobilinternet forgalom a Magyar Telekomnál a tavaly karácsonyi időszakhoz képest. Már tavaly december 24. és 26. között is 70 százalékkal nőtt a Telekom ügyfeleinek mobilinternet forgalma az előző év hasonló időszakához képest.

Ennek oka, hogy évről évre egyre többen választják a karácsonyi jókívánságokhoz is okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, például az elektronikus levelet, a chat-et és a közösségi oldalakon elhelyezett posztokat.

Mindhárom ünnepnapon nagyobb volt a forgalom, mint az átlag hétköznapokon, de 25-én és 26-án mobilneteztek a legtöbbet az emberek.

Az MNB 23 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra

Ajánljuk - 2019-12-23

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 23 millió forint bírságot szabott ki a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-re (K&H Bank) befektetési tanácsadási, kiszervezési hiányosságok miatt, és kötelezte a problémák kijavítására.

Az MNB hétfői tájékoztatása szerint a hivatalból indított vizsgálat kiderítette, hogy egyes befektetési tranzakcióknál nem volt megállapítható, hogy az érintett ügyfelek számára történt-e befektetési tanácsadás, miközben több ügyfél nem a kockázati besorolásával összhangban lévő pénzügyi eszközt vásárolta meg.

Brexit - Ismét a londoni alsóház elé kerül a Brexit-megállapodás

Ajánljuk - 2019-12-20

- Pénteken az új összetételű londoni alsóház elé terjeszti a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást a konzervatív párti brit kormány.

Brexit - Skócia hivatalosan felszólította a brit kormányt az újabb függetlenségi népszavazás lehetővé tételére

Ajánljuk - 2019-12-19

A skót miniszterelnök csütörtökön hivatalosan is felszólította a brit kormányt annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról.

Nicola Sturgeon edinburghi hivatalában felolvasott nyilatkozatában közölte: a múlt heti brit parlamenti választások eredménye nyomán immár vitathatatlanná vált a skót kormány felhatalmazása arra, hogy a skót népnek felajánlhassa a döntést saját jövőjéről.

Jobbik: milliárdok folynak el értelmetlenül a sporttámogatásokból

Ajánljuk - 2019-12-18

A sporttámogatásokból értelmetlenül "elfolyt milliárdok" miatt bírálta a kormányt Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A képviselő elismerte, hogy a Fidesz kormány kiemelten kezeli a sportot és 2011 óta sok száz milliárd forintot fordított elsősorban a látvány-csapatsportágak - a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a jégkorong, a vízilabda és újabban a röplabda - támogatására. Ugyanakkor bírálatot fogalmazott meg a futball utánpótlás nevelő munka minősége, valamint egyes határon túli sportinfrastruktúra-fejlesztések és a Nemzeti Sportinformációs Rendszer miatt is.

Milliárdos áfacsalásban érintett bűnszervezetet számolt fel a NAV

Ajánljuk - 2019-12-17

- Külföldi társszervek támogatásával számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnszervezetet, amely a közösségi áfaszabályok kijátszásával csaknem egymilliárd forint adót csalt el.

Kuperczkó Adrienn a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden közölte: a négy nő által szervezett és működtetett cégháló ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak, egy gyanúsított letartóztatását pedig el is rendelte a Pécsi Járásbíróság.