Archívum

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 56480 találatból.

A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz

Egészségügy - 2021-10-12

A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.

Rektori és professzori kinevezéseket adott át Bódis József

Olvastuk - 2021-10-12

- Rektori, illetve egyetemi és főiskolai tanári kinevezésekről szóló okiratokat adott át mintegy száznegyven felsőoktatási oktatónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.


Rekordon a be nem töltött állások száma a brit vállalati szektorban

A kedden ismertetett legfrissebb statisztikai felmérés szerint rekordra emelkedett a be nem töltött állások száma a brit vállalati szektorban. A munkaerőhiány az utóbbi hetekben több kiskereskedelmi területen súlyos ellátási fennakadásokat és hiányokat okozott Nagy-Britanniában.

A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi beszámolója szerint a július és szeptember közötti időszakban a brit vállalatok átlagosan 1 102 000 betölthető, de üres munkahelyet tartottak nyilván, 318 ezerrel többet, mint a tavalyi első naptári negyedévben, vagyis közvetlenül a koronavírus-járvány elhatalmasodása előt

Koronavírus - Elhunyt 17 beteg, 455 új fertőzöttet találtak Magyarországon

...kontra - 2021-10-12

Tizenhét, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 455 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 911 737 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 682 396-an a második, 911 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 829 911-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 320-ra, a gyógyultaké 789 322-re emelkedett.
Az aktív fertőzöttek száma 10 269. Kórházban 733 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 6692-en vannak, a mintavételek száma 7 079 804

Koronavírus - A fertőzöttek száma meghaladja a 238 milliót, a halálos áldozatoké 4,857 milliót a világon

Pro... - 2021-10-12

A világon 238 257 886 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 857 239 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem - közép-európai idő szerint - kedd reggeli adatai alapján.

Egy nappal korábban 237 854 917 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 851 562 volt.
A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.
A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 44 455 942. A halálos áldozatok száma 714 053

Koronavírus - Hamis PCR-tesztekkel kereskedő bűnbandát fogott el a rendőrség

Kékhírek - 2021-10-12

- Elfogtak egy hamis PCR-tesztekkel kereskedő bűnbandát, amely az eddigi adatok szerint csaknem száz sértettet több mint hétmillió forinttal károsított meg - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

Koronavírus - Brit parlamenti jelentés: a járvány korai szakaszának kezelése kudarc, az oltási kampány példátlan siker

Ajánljuk - 2021-10-12

A nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdeti szakaszának kezelése a brit közegészségügy egyetemes történetének legnagyobb kudarcai közé tartozik, a brit oltási kampány viszont világviszonylatban is példátlan siker - áll a londoni alsóház két szakbizottságának kedden ismertetett közös jelentésében.

Az egészségügyi, valamint a tudományos és technológiai bizottság 147 oldalas tanulmánya szerint a brit kormány kezdeti hozzáállása fokozatos, lépésenkénti járványellenes intézkedések bevezetése volt, és emiatt egészen tavaly márciusi 23-ig kellett várni az első általános zárlat elrendelésére.

A jelentés kiemeli: a zárlatról szóló döntés két hónappal azután született, hogy a brit kormány készenléti helyzetekben összehívott tudományos tanácsadó testülete (SAGE) először tárgyalt a koronavírus-járvány megfékezését célzó válaszlépésekről.

Visszalépett Karácsony Gergely

Belföld - 2021-10-08

Visszalépett Karácsony Gergely, aki arra kéri az embereket, akik bíztak benne, hogy támogassák Márki-Zay Pétert, mert ő tudja egyesíteni az ellenzéket, és azokat, akik változást akarnak. Márki-Zay azt mondta, a jobb- és baloldali érdekeket képviselve szövetségben lépnek tovább Karácsonnyal, ő maga pedig belép a 99 Mozgalomba.

Karácsony Gergely kortesbeszédet mondott Márki-Zay Péter mellett, Karácsony őt támogatja az előválasztás második fordulójában. Karácsony döntését azzal indokolta: „arra a belátásra jutottam tegnap nagyjából olyan 11 óra körül, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor hatalmon marad.”

Karácsony szerint ő maga unortodox miniszterelnök-jelölt volt, hiszen azzal kezdte a kampányát, hogy elmondta, a háta közepére sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget.

Nobel-díj - Muratov: a Nobel-békedíj a szólás szabadságáért életüket vesztett kollégák érdeme

Fontos - 2021-10-08

- A szólás szabadságáért életüket vesztett kollégái érdemeinek tulajdonította Nobel-békedíját pénteken Dmitrij Muratov, az orosz Novaja Gazeta című független napilap főszerkesztője.

Muratov a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy elfoglalt volt és nem tudta felvenni a telefont, amikor a Nobel-bizottság felhívta, és azóta sem volt ideje elolvasni a méltatás teljes szövegét.

Skót miniszterelnök: "elképzelhetetlen", hogy London a végtelenségig tiltsa az újabb függetlenségi népszavazást

Vélemény - 2021-10-08

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint elképzelhetetlen, hogy a brit kormány a végtelenségig megtiltsa az újabb népszavazás kiírását Skócia függetlenségéről.

Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője a Financial Times című brit üzleti napilap pénteki kiadásában megjelent interjúban kijelentette azt is: a skót gazdaságot terhelő legnagyobb kockázat a munkaerőhiány, amelyet súlyosbít, hogy a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) az EU-állampolgárok nem telepedhetnek le szabadon Nagy-Britanniában.

Koronavírus - Elhunyt 16 beteg, 774 új fertőzöttet találtak Magyarországon

...kontra - 2021-10-08

Tizenhat, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 774 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 905 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 674 182-en a második, 877 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 827 410-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 275-re, a gyógyultaké 788 014-re emelkedett.
Az aktív fertőzöttek száma 9121. Kórházban 650 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 8006-an vannak, a mintavételek száma 7 032 329.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 236,748 millió, a halálos áldozatoké 4,834 millió a világon

Pro... - 2021-10-08

A világon 236 748 936 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 834 268 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 236 484 982 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 827 915 volt.
A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek

Megszavazta az amerikai szenátus az adósságplafon ideiglenes felfüggesztését

Hetekig tartó vita után, amerikai idő szerint csütörtök este megszavazta az amerikai törvényhozás felsőháza az Egyesült Államok jelenleg 28 400 milliárd dollárban meghatározott adósságplafonjának ideiglenes felfüggesztését.

Szociáldemokrata vezetésű kormányt kíván a németek többsége

Vélemény - 2021-10-01

Szociáldemokrata vezetésű kormányt kíván a németek többsége a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás utáni első, pénteken ismertetett felmérések szerint.

A ZDF országos köztelevízió megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint a németek 59 százaléka tartaná jónak, ha a választáson győztes Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alakítana kormányt, méghozzá a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP).

A választók jóval kisebb része, 24 százaléka azt tartaná megfelelőnek, ha a második helyezett, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége lépne koalícióra a Zöldekkel és az FDP-vel.

Vasárnaptól érvényét veszti közel kétmillió izraeli védettségi igazolványa

Vasárnaptól érvényét veszti közel kétmillió kétszer beoltott izraeli védettségi igazolványa - jelentette a Háárec című újság honlapja pénteken. Pénteken 1 millió 991 ezer olyan embert tartott nyilván az izraeli egészségügyi minisztérium, akik eddig védettnek számítottak, de vasárnaptól nem léphetnek be, illetve csak 72 óránál újabb teszt felmutatásával mehetnek el az úgynevezett zöld címkével jelzett nyilvános helyekre.

Jogerősen tizenegy év büntetést kapott egy férfi, aki éveken át bántalmazta, majd megpróbálta megölni feleségét

Jogtudor - 2021-10-01

Emberölés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt, halmazati büntetésül 11 év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át bántalmazta, majd megpróbálta megölni feleségét - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész által jegyzett közlemény szerint a táblabíróság a jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott a feleségét házasságuk alatt ittas állapotban többször bántalmazta, de a nő egyszer sem tett feljelentést és orvoshoz sem fordult. Férjének mindig megbocsátott.

2017 nyarán a férfi étkezés közben minden előzmény nélkül megszúrta a feleségét a jobb combja térdhajlatán, egy évvel később ittas állapotban pedig az ágyon fekvő nő arcára párnát szorított és mintegy tíz másodpercig fojtogatta. A nő el tudta lökni magától a férfit, aki azonban egy zsebkéssel hátba szúrta. A vádlott ezután közölte, hogy elege van az életből, majd többször mellkason szúrta magát.

Koronavírus - Elhunyt kilenc beteg, 679 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Fontos - 2021-10-01

Kilenc beteg meghalt és újabb 679 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 891 228 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 651 539-en a második, 784 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 823 384-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 199-re, a gyógyultaké 785 646-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 7539. Kórházban 533 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 84-en vannak lélegeztetőgépen.

Dobrev Klára nyert

Belföld - 2021-10-01

Az első fordulóban a Demokratikus Koalíció (DK) által jelölt Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét - közölte az előválasztás hivatalos honlapja pénteken hajnalban.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd úgy döntött, közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 28. között rendezték meg.

Második fordulót akkor tartanak, ha a miniszterelnök-jelöltek közül senki sem szerzi meg a szavazatok legalább 50 százalékát. Ebben viszont már csak az első három helyen végzett - a szavazatok minimum 15 százalékát megszerzett - jelölt vesz részt.

Az előválasztás első fordulójában 633 811-en adták le szavazatukat személyesen vagy online.

Az elovalasztas2021.hu alapján a miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klárára szavaztak a legtöbben. A DK jelöltje 214 319 szavazattal 34,76 százalékot szerzett.

Duna House: a fenntarthatóság jegyében épülő lakásokat 5-15 százalékkal drágábban lehet eladni

Ingatlan - 2021-09-30

A Duna House elemzése szerint az ingatlantranzakciók esetében még mindig van fontosabb szempont a környezetvédelemnél, de egyre magasabb azon tudatos vevők aránya, akik a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik a lakásvásárlásnál.

Benedikt Károly, a cég elemzési vezetője szerint, bár egyre több a tudatos vevő, ez a szempont nem mindig érvényesül, mert a potenciális vevőknek nincs elég pénzük ahhoz, hogy ilyen ingatlant vásároljanak.

Pénteken kezdődik a XX. Országos Étterem Hét

Gazdaság - 2021-09-30

- A tavaszi kényszerű kihagyás után október 1-jén megkezdődik az őszi Országos Étterem Hét. Mivel ez sorrendben a huszadik, jubileumi rendezvény, ezúttal hosszabb ideig, tíz napig tart. A szervezők közleménye szerint ugyan az élelmiszerárak erősen növekedtek az utóbbi hónapokban, az Étterem Héten az árak a tavalyi szinten maradtak. A menüáraknál a vendégek a 3900 forintos "top", a 4900 forintos "prémium", vagy az 5900 forintos "exkluzív" árkategóriákban választhatnak menüsorokat