Fontos

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2345 találatból.

Építőanyag szövetség: csökkent az építőanyagok felhasználása a második negyedévben

Fontos - 2020-08-26

Akár 5-15 százalékkal is csökkenhetett a magasépítéshez, különösen a lakóingatlanok építéséhez felhasznált építőanyagok és építési termékek értékesítési volumene a második negyedévben és júliusban 2019 azonos időszakához képest - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ).

A szövetség szerint ez összefügg a koronavírus-járvány okozta általános megtorpanással, de emellett az építőanyagok forgalma viszonylag pontosan leképezte a kifutó, kedvezményes újlakás-áfával befejeződő építkezések anyagigényeit, a viszonylag kis számú újlakás-projektet.

Maszkviselési kötelezettség a debreceni élelmiszerpiacokon

Fontos - 2020-08-25

Debrecen önkormányzata folyamatosan nyomon követi a koronavírus-helyzet alakulását, s annak megfelelően hozza meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseket. A vírus elleni eredményes védekezés érdekében az önkormányzat úgy döntött, hogy 2020. augusztus 27-től – csütörtöktől –, a reggeli nyitástól kezdve a debreceni élelmiszerpiacokon mind az árusok, mind a vásárlók számára kötelező jelleggel elrendeli a maszk, illetve a szájat és az orrot teljes egészében elfedő eszköz (kendő, sál) viselését.

Koronavírus - Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai FDA a plazmakezelésekre

Fontos - 2020-08-24

Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelet (FDA) a koronavírusos betegek vérplazmakezelésére - jelentette be Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén.

Koronavírus - Oroszországban az április végi szintre csökkent a járvány terjedésének üteme

Fontos - 2020-08-19

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 4828-cal 937 321-re emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzések száma.

Várhatóan a szociáldemokraták alakítanak kormányt Észak-Macedóniában, albán miniszterelnöke is lesz az országnak

Fontos - 2020-08-19

Az új kormány megbízatási idejének utolsó száz napján albán miniszterelnöke lesz Észak-Macedóniának - ebben állapodott meg a júliusi előrehozott parlamenti választás győztese, a baloldali Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM), illetve a legnagyobb albán kisebbségi párt. A megállapodás részeként az albán kisebbség támogatja a szociáldemokraták kormányalakítását.

KSH: 7,8 százalékkal csökkent az ipari termelés júniusban

Fontos - 2020-08-12

Az ipari termelés volumene 7,8 százalékkal maradt el júniusban az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 12,2 százalékos a csökkenés - erősítette meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölt második becslése.

A koronavírus gazdasági hatása júniusban is érezhető volt - indokolták a visszaesést.

KSH: júliusban 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Fontos - 2020-08-11

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentős mértékben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Júliusban, az előző év azonos időszakához képest, az élelmiszerek ára 7,8 százalékkal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs) 17,1 százalékkal, a párizsi, kolbászé 16,1 százalékkal, a cukoré 14,5 százalékkal, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 11,5, a tojásé 8,9 százalékkal lett magasabb. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 6,3, ezen belül a dohányáruk, főként a termékkört érintő jövedékiadó-emelés miatt 9,7 százalékkal drágultak. A járműüzemanyagok ára 4,2 százalékkal csökkent.

NAV: rossz minőségű egészségügyi maszkokat találtak egy szlovák kamionban

Fontos - 2020-08-10

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál.

KSH: júniusban 75,2 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma

Fontos - 2020-08-07

Júniusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 93,2 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 59,2 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma 75,2 százalékkal csökkent - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hirosimai bombázás

Fontos - 2020-08-06

Robbanás 580 méter magasságban Hirosima felett;

A támadásban meghalt: 70000;

Áldozatok 1945 decemberig: 140000;

A Little Boy atombomba hossza: 3 méter, súlya: 4 tonna, összesen 64 kg urán, kémiai robbanóanyag, nem kritikus tömegű uránhenger, nem kritikus tömegű uránlövedék;

Koronavírus - Lemondott New York egészségügyi vezetője, mert rossznak ítéli a járvány kezelését

Fontos - 2020-08-05

Lemondott New York városának egészségügyi vezetője, Oxiris Barbot, mert Bill de Blasio polgármester szerinte rosszul kezelte a koronavírus-járványt.

A Richter és svéd partnere méhen belüli fájdalomcsillapítója forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban

Fontos - 2020-08-04

A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB (Palette) méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban - közölte a Richter a tőzsde honlapján kedden.

A termék saját fejlesztésű, innovatív, hőre zselésedő, méhen belüli gél, ami jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújthat hétköznapi nőgyógyászati beavatkozások során.

A Richter és a Palette 2017 októberében állapodtak meg a Lidbree innovatív, fájdalomcsillapító hatású gyógyszerkészítmény Európában és bizonyos, egyéb piacokon történő forgalmazásáról

Az amerikai kormány nem fogad be több jelentkezést a Késleltetett Cselekvés a Gyermekkorban Érkezettekért programba

Fontos - 2020-07-29

- Az amerikai kormány nem fogad be több jelentkezést a DACA-programba, és felülvizsgálja a teljes programot - jelentette be kedden kiadott közleményében Chad Wolf, az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetője.

Koronavírus - Szentpéterváron megnyitottak a múzeumok és az éttermek

Fontos - 2020-07-27

Megnyitottak a múzeumok és az éttermek hétfőn Szentpéterváron a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásának újabb szakaszaként.

Koronavírus - Új koronavírus-kórházakat építenek Szerbiában

Fontos - 2020-07-23

- Decemberig két új kórházat építenek Szerbiában, amelyek feladata a koronavírus-fertőzöttek kezelése lesz - jelentette be a szerb elnök csütörtökön Belgrádban.

Több mint száz rendőr csapott le egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetre Tolna megyében

Fontos - 2020-07-22

Több mint száz rendőr csapott le egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetre - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.A rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő.A majdnem két évig tartó nyomozás eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján őrizetbe vették a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfit és a bűnbanda tagjait - tették hozzá.

Koronavírus - A világban már 14,5 millióhoz közelít a fertőzöttek száma

Fontos - 2020-07-20

A világon 14 457 916 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 605 205, a gyógyultaké pedig 8 123 869 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban még 14 288 689 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 601 549, a gyógyultaké pedig 7 997 870 volt.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

Koronavírus - A Google nem ad teret többé a járványra vonatkozó összeesküvés-elméleteknek

Fontos - 2020-07-18

A Google nem ad teret többé a koronavírus-járványra vonatkozó összeesküvés-elméleteknek - jelentette be közleményében a kaliforniai óriásvállalat. A Google már eddig is tiltotta azokat a reklámokat és tartalmakat, amelyek általában betegségek megelőzésére vonatkozó álhíreket és "csodakúrákat" hirdettek, oltásellenes mozgalmak népszerűsítését vagy egyes betegségek kezelésének elutasítását szorgalmazták.

Elfogtak egy zsombói kábítószer-kereskedőt

Fontos - 2020-07-16

Elfogtak a rendőrök egy zsombói férfit, aki a gyanú szerint hónapokon át értékesített kokaint és marihuánát ismerőseinek, A nyomozás adatai szerint a 30 éves gyanúsított tavaly október óta rendszeresen értékesített kokaint és marihuánát egy 15 emberből álló ismerősi körnek.

Koronavírus - Életbe léptek a beutazási korlátozások

Fontos - 2020-07-15

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások. A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rendelkezik az onnan érkezők határátlépésének korlátozásáról.