Fontos

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1938 találatból.

Az OBA az elmúlt 25 évben több mint 263 milliárd forint kártalanítást fizetett

Fontos - 2018-11-16

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az elmúlt 25 évben 17 hitelintézet fizetésképtelenségét követően több mint 180 ezer betétest kártalanított, a kártalanítás összege 2018-ig meghaladta a 263 milliárd forintot.

Diaszpóra tanács: a résztvevők határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése ellen

Fontos - 2018-11-15

A Magyar Diaszpóra Tanácsa tagjai határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése és jogainak csorbítása ellen - többek között ezt tartalmazza a testület csütörtöki ülésén elfogadott zárónyilatkozat.

A dokumentumban rögzítették, hogy a tanács támogatásáról biztosítja a Kárpát-medencei magyar közösségeket jogaikért és biztonságos életfeltételeik megteremtéséért folytatott harcukban. A Magyar Diaszpóra Tanács tagjai örömüknek adnak hangot, és történelmi jelentőségűnek tartják, hogy immáron több mint egymillió magyar vált közjogilag is a nemzet részévé. Továbbra is elkötelezettek az egyszerűsített honosítási eljárás - a tagszervezetek és a külképviseletek útján való - népszerűsítésében.

Üdvözlik azt a javaslatot, amelynek elfogadásával az európai uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek az Európai Parlament tagjainak megválasztásában.

Rétvári: 11 anyaggal bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

Fontos - 2018-11-14

A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévő 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Házhozszállítást is végző budapesti éttermet bírságolt meg a Nébih

Fontos - 2018-11-13

Számos higiéniai hiányosságot talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy házhozszállítást is végző budapesti étterem ellenőrzésekor, nyomon nem követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabott ki.

Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat

Fontos - 2018-11-12

- Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat még az előtt, hogy a kognitív hanyatlás tünetei jelentkeztek volna - ismertette egy új kutatás eredményét hétfőn a BBC News.

Stroke társaság: a stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni

Fontos - 2018-11-10

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni - hívta fel a figyelmet Folyovich András, a Magyar Stroke Társaság neurológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Tizenhárom kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Fontos - 2018-11-09

Tizenhárom kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök egy német autóban elrejtve Röszkén.

Tetőfedő szövetség: az országosnál is rosszabb a munkaerő utánpótlás a szakmáikban

Fontos - 2018-11-08

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, a létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állók nem rendelkeznek megfelelő szaktudással, szakirányú képzettséggel.

Ingatlan.com: enyhítheti a lakásdrágulást az áfahatáridő meghosszabbítása

Fontos - 2018-11-07

- Enyhítheti a lakásdrágulást a Pénzügyminisztérium azon javaslata, mely szerint az idén november elsején építési engedéllyel rendelkező lakóingatlanok, valamint azon 300 négyzetméternél kisebb családi házak esetében, amelyek építését ugyaneddig bejelentették, maradna a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs 2023 végéig - derül ki az ingatlan.com piaci portál szerdai közleményéből.

Elemzők: nem lanyhul a lakásépítési kedv

Fontos - 2018-11-06

- Nem lanyhul a lakásépítési kedv, a válság előtti szintet közelíti, azonban a pozitív trendhez hosszú távú, kiszámítható lakásprogramra van szükség az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

A KSH kedden tette közzé, hogy az első három negyedévben 10 218 új lakás épült, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 26 655 volt, 6,2 százalékkal kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

A kedden megjelent adatokat kommentálva Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője elmondta: továbbra is fokozott lakásépítési kedv jellemzi a magyar piacot. Jó hatással lehet a lakásépítésekre, hogy a kedvezményes lakásépítési áfa körüli bizonytalanság eltűnhet a piacról, így várhatóan 2019 után sem állnak le a lakásépítések - tette hozzá.

Orbán Viktor tárgyalása a kínai államfővel: hatalmas utat tettek meg a magyar-kínai kapcsolatok

Fontos - 2018-11-05

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai államfővel hétfőn Sanghajban

Az első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) megnyitása után tartott külön tárgyalásukon a két ország vezetői méltatták a magyar-kínai kapcsolatokat, amelyek számos területen elmélyültek az elmúlt években.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: minden várakozást felülmúlt Magyarország és Kína kapcsolatainak fejlődése az utóbbi egy évtizedben.

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Két magyar arany és egy világcsúcs

Fontos - 2018-11-05

Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó világcsúccsal győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának Calgaryban rendezett idénynyitóján, emellett Liu Shaoang a szombaton 500 méteren szerzett ezüstérme után, vasárnap 1000 méteren aranyat nyert, bátyja, Liu Shaolin Sándor pedig a legrövidebb táv második versenyén lett harmadik.

BM: a jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit

Fontos - 2018-10-31

Egyszerűbben ismerhetik meg a kamerafelvételeket a bűnüldöző szervek azzal, hogy a jövőben a rögzített kamerafelvételeket központilag tárolják - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Nagy István: Az agrárminisztérium támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit

Fontos - 2018-10-30

- A megyei jogú városok komoly gazdasági potenciált jelentek Magyarországon, környezetvédelmi és piacfejlesztési törekvéseiket a kormány is támogatja - mondta Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Vasárnap indul a téli időszámítás

Fontos - 2018-10-26

Vasárnap hajnali 3 órakor indul a téli időszámítás, az órákat hajnali 2 órára kell visszaállítani.

A nyári időszámítás Európában egységesen elfogadott rendszer, amelyben a helyi időhöz képest egy órával előre állítjuk az órákat. A normál, téli időszámításkor ehhez térünk vissza március utolsó vasárnapjáig.

Gyorsan bővül a lakosság hitelfelvétele - az átlagos személyi hitel 1,3 millió forint

Fontos - 2018-10-25

- Folyamatosan erősödik a lakosság hitelfelvételi aktivitása a Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint, a portál az idei első három negyedévben több mint háromszor annyi személyihitel-igényt továbbított, mint az előző év hasonló időszakában.

Hasogdzsi-ügy - Mike Pompeo: Washington megvonja a vízumot mindazoktól, akik felelősek a szaúdi újságíró haláláért

Fontos - 2018-10-24

- Washington megvonja a vízumot mindazoktól, akik felelősek Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró haláláért - jelentette be kedden Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Donald Trump amerikai elnök "a valaha volt legrosszabb fedőakciónak" nevezte a szaúdi magyarázatot.

A bíróság elutasította a gyulafehérvári római katolikus gimnázium épületének a visszaszolgáltatását

Fontos - 2018-10-23

- A Gyulafehérvári Táblabíróság első fokon elutasította a gyulafehérvári egykori Gróf Majláth Gusztáv Károly Gimnázium épületének visszaszolgáltatását a római katolikus egyháznak

Cisco-felmérés: a cégek több mint fele már vesztett el adatokat kibertámadás miatt

Fontos - 2018-10-21

A kis- és középvállalatok (kkv) több mint fele már vesztett el adatokat kibertámadás miatt, a támadásoknak pénzügyi következményei is vannak, beleértve az elmaradt bevételeket és az adatvesztés utáni helyreállítás költségeit.

A Cisco legfrissebb globális kkv-biztonsági felméréséből kiderül az is, hogy a megtámadott középvállalatok 30 százaléka szerint az adatszivárgások költségei 100 ezer dollár alatt maradtak, míg 20 százalékuknál ez az összeg egymillió és 2,5 millió dollár között mozog.

- Palkovics: a BMW üzemi tanácsai is nyitottak a debreceni beruházásra

Fontos - 2018-10-18

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak arra, hogy a vállalat autógyárat építsen Debrecenben - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berlinben a német autógyártó társaság üzemi tanácsainak világszintű találkozóján tartott előadása után.