Fontos

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2399 találatból.

Szálló por - Több településen rossz a levegő

Fontos - 2020-11-18

Több településen rossz a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdai adatai szerint Nyíregyházán, Miskolcon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán és Putnokon is egészségtelennek minősítették a levegőt.

Csillagász: a SpaceX az űrmissziók egyik legnagyobb költségét csökkentette az újrahasznosítható rakétáival

Fontos - 2020-11-17

A SpaceX az űrmissziók egyik legnagyobb költségét csökkentette az újrahasznosítható rakéták kifejlesztésével - mondta el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Kiss László, csillagász, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója.

Oktatási Hivatal: 535 középiskola kéri a központi írásbeliken való részvételt a jelentkezéshez

Fontos - 2020-11-16

) - Az idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn. A vizsgákra december 4-ig kell jelentkezni.

Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: a kijárási korlátozás ellehetetleníti Budapest zöldség- és gyümölcsellátását

Fontos - 2020-11-13

A kijárási korlátozás ellehetetleníti Budapest zöldség- és gyümölcsellátását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy a kijárási korlátozás ne tegye tönkre a nagybani piac működését, és ne okozzon zavart a budapestiek zöldség- és gyümölcsellátásában.

Az MNB 60 millió forintra bírságolta az Aegont

Fontos - 2020-11-12

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 45 millió forint felügyeleti, valamint 15 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re - közölte az MNB csütörtökön, megjegyezve, hogy a feltárt hiányosságok nem érintik a társaság megbízható működését, és azok közül a biztosító már többet orvosolt.

Online tartja kortárs árverését szombaton a Virág Judit Galéria

Fontos - 2020-11-11

A járványügyi intézkedések szigorítása miatt online tartja kortárs árverést szombaton a Virág Judit Galéria. A szombat esti árverésen a galéria honlapján történő regisztráció útján lehet részt venni és licitálni - közölte a Virág Judit Galéria.

A Tesco 454 tonna nehezen újrahasznosítható műanyagot vont ki a használatból

Fontos - 2020-11-10

A Tesco tavaly februárban vállalta, hogy 2020 végére sajátmárkás termékeiből eltávolítja az összes nehezen újrahasznosítható anyagot; másfél évvel a vállalás után az áruházlánc 454 tonnányi ilyen besorolású műanyagot távolított el Közép-Európában, és a minél fenntarthatóbb működés érdekében folytatja a munkát - közölte a vállalat kedden..

Az Eta nevű trópusi vihar Florida partjaihoz közelít

Fontos - 2020-11-09

- Az Eta nevű trópusi vihar, ímely eddig Közép-Amerikában pusztított, az egyesült államokbeli Florida partjaihoz közelít - jelentette a miami székhelyű Amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC) vasárnap este.

Joe Biden elkötelezte magát a párizsi klímaegyezményhez történő visszatérés mellett

Fontos - 2020-11-05

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje, az Egyesült Államok várható következő elnöke elkötelezte magát a párizsi klímaegyezményhez történő visszatérés mellett szerda este egy Twitter-üzenetben.

"Ma a Trump-kormány hivatalosan is kilépett a párizsi klímaegyezményből. Pontosan 77 nap múlva egy Biden-kormány ismét csatlakozni fog hozzá" - írta a bejegyzésben Joe Biden.

A fényszennyezés már rendszerszintű károkat okoz a környezetben

Fontos - 2020-11-04

A mesterséges fényt a környezetszennyezés többi formáihoz kellene sorolni, mert már szisztematikus károkat okoz a természetben - erre figyelmeztettek tanulmányukban az Exeteri Egyetem kutatói.

Maximálják az ingatlan vásárlása esetén fizetendő közjegyzői díjakat

Fontos - 2020-11-01

- Maximálni fogja a kormány az ingatlan vásárlása esetén fizetendő közjegyzői díjakat - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szlovákiában megkezdődött az országos tesztelés

Fontos - 2020-10-31

Nagy lakossági érdeklődés mellett szombaton reggel Szlovákiában megkezdődött az országos koronavírus-tesztelés.

A szlovák közszolgálati rádió és az internetes hírportálok jelentései szerint országszerte hosszú sorokban várakoznak az emberek a tesztelésre.

Koronavírus - Ukrajnában már nyolcezer fölé emelkedett a napi új fertőzöttek száma

Fontos - 2020-10-30

Megint gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, péntekre az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma nyolcezer fölé emelkedett, a halottaké pedig átlépte a hétezret. Magyarországot pénteken a vörös zónába sorolta át Ukrajna.

Koronavírus - Szerbiában átlépte az ezret a napi új fertőzöttek száma

Fontos - 2020-10-28

- Szerbiában átlépte az ezres lélektani határt az új fertőzöttek száma, keddről szerdára 1053 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a következő héten ez a szám csak tovább fog növekedni - mondta Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakértője a szerbiai közszolgálati televízió internetes oldalának szerdai beszámolója szerint.

Online tartják az idei Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált

Fontos - 2020-10-26

- Idén online tartják a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált, amelyen tizenhét film vetítése mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket november 24. és december 6. között.

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon (Zsifi) az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók

Kijev a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással vádolja Budapestet

Fontos - 2020-10-25

A kijevi külügyminisztérium a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással vádolta meg Budapestet vasárnap este kiadott nyilatkozatában, "kemény reakciót" helyezve kilátásba. A tárca arra reagált, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán közösségi oldalán írt bejegyzésében a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjei és Babják Zoltán beregszászi polgármester melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyarokat.

Az ukrán külügyminisztérium közölte: nem pusztán csalódottak a magyar tárcavezető kijelentései miatt, hanem úgy vélik, hogy ez aláássa a magyar-ukrán tárgyalásokat.

"Ezzel Budapest megerősítette, hogy közvetlenül beavatkozik Ukrajna belügyeibe, és alattomos csapást mért Ukrajna arra irányuló következetes erőfeszítéseire, hogy konstruktív megoldást találjon az ukrán-magyar kapcsolatokban fennálló problémákra" - hangsúlyozta a kijevi minisztérium.

Dobrev Klára: lesz európai minimálbér

Fontos - 2020-10-22

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt állítja, hogy lesz európai minimálbér. Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján hivatkozásként azt mondta, hogy az Európai Parlament szerdán a kétharmadosnál nagyobb többséggel támogatta az általa kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásokat

Hat évtizedes csúcson a brit államadósság-ráta

Fontos - 2020-10-21

- A legfrissebb adatok szerint hat évtizede nem mért szintre emelkedett a brit államadósság-ráta, elsősorban a koronavírus-járvány súlyos reálgazdasági és költségvetési hatásai, és az ezek nyomán meredeken megnövekedett államháztartási hiteligény miatt.

Koronavírus - Az Egyesült Államok 48 tagállamában gyorsan emelkedik az új fertőzöttek száma

Fontos - 2020-10-20

- A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatainak tanúsága szerint az Egyesült Államok 48 tagállamában folyamatosan emelkedik a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a Covid-19-ben megbetegedettek száma.

Szakértő: sokkolta Franciaországot a történelemtanár elleni merénylet

Fontos - 2020-10-18

Sokkolta a francia közvéleményt a pénteki támadás, amelynek során a Párizstól északnyugatra található Conflans-Sainte-Honorine külvárosban lefejeztek egy középiskolai történelemtanárt, aki a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákjainak - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A tanárok köztisztviselők, a francia köztársasági értékrend egyik legfontosabb képviselőinek tekintik őket, a szólásszabadságot pedig az egyik különösen fontos értéknek - mutatott rá.