Fontos

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2505 találatból.

Koronavírus - Fokozza az immunitást a késleltetve beadott második oltás

Fontos - 2021-05-14

- Három és félszer magasabb volt a Sars-CoV-2 vírus elleni antitestek mennyisége azoknál a 80 éven felüli embereknél, akik három-négy helyett 12 hét után kapták meg a Pfizer/BioNTech-vakcina második adagját - derült ki a Birminghami Egyetem és az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) kutatóinak közös tanulmányából.

Brexit - Több mint 5,4 millió EU-állampolgár kért brit letelepedési engedélyt

Fontos - 2021-05-13

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,4 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz.

Ártalmatlanok a májustól megjelenő tőrösdarazsak

Fontos - 2021-05-12

- Májustól a nyár végéig lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is.

KSH: csaknem 70 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma márciusban

Fontos - 2021-05-11

Márciusban a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 66,2 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, a külföldi vendégéjszakák száma 73,9 százalékkal csökkent.

- Von der Leyen: az EU kész megvitatni a szellemitermék-védelem ideiglenes felfüggesztését a vakcinák esetében

Fontos - 2021-05-06

Az Európai Unió kész megvitatni az Egyesült Államok által támogatott javaslatot a koronavírus elleni vakcinák szellemi tulajdonjogainak ideiglenes felfüggesztéséről - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a firenzei European University Institute európai szemináriumán videókapcsolaton keresztül elmondott beszédében csütörtökön.

Érettségi - A matematika írásbelikkel folytatódtak a vizsgák

Fontos - 2021-05-04

Kedden reggel - a járványügyi intézkedések betartásával - országszerte a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák.

Középszinten 1228 helyszínen 68 037 vizsgázó (közülük 1962 diák angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 144 helyszínen 5350 vizsgázó (közülük 127 diák angol, francia, német, spanyol vagy szerb nyelven) tesz érettségit.

A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart.

A vizsgázók először (45 perc alatt) az I. feladatlapot, majd (135 perc alatt) a II. feladatlapot oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be.

Koronavírus - Uniós biztos: minden tagállam által elfogadott, digitális oltási EU-igazolványra van szükség

Fontos - 2021-04-28

A nyári utazásokhoz és ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a megszokott keretei közé, a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó biztonsági intézkedések meghozatala mellett megbízható, minden európai uniós tagállam által elfogadott közös uniós, digitális oltási igazolványra van szükség - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán.

A beoltottságot igazoló uniós tanúsítványról folytatott EP-vitán a belga biztos hangsúlyozta: az igazolvány lehetővé teszi majd, hogy mindenki biztonságban és megkülönböztetés nélkül utazhasson az unió egész területén akkor is, amikor még nem ért véget a koronavírus-járvány.

OGY - Állami ingatlanok átadásáról döntött a Ház

Fontos - 2021-04-27

Állami tulajdonú, de nem hasznosított ingatlanok ingyenes átadását biztosítja önkormányzatoknak és egyházaknak közfeladat ellátására a vagyongazdálkodási törvények módosítása, amelyet kedden 133 igen szavazattal, 59 ellenvoks mellett fogadott el az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére.

A szerbiai járványügyi szakértők türelemre intenek

Fontos - 2021-04-26

Még két-három hónapot kell kibírni, be kell tartani az előírásokat, és akkor Szerbiában visszatérhet az élet a normális kerékvágásba - jelentette ki Mirsad Djerlek egészségügyi államtitkár a szerbiai közszolgálati televízió hétfő reggeli híradójának beszámolója szerint.

Szlovéniában hétfőtől nyithatnak a hotelek, az illetékesek türelemre intenek

Fontos - 2021-04-25

Egyhetes iskolai szünet kezdődik Szlovéniában hétfőn, egyben további enyhítésekre lehet számítani az országban, például újra megnyithatnak a hotelek, az egészségügyi szakemberek és az illetékes miniszter viszont mindenkit arra kér, ne engedje még el magát teljesen, mindenki tartsa be a szükséges intézkedéseket.

Szlovéniában csak egy oltást kapnak azok, akik átestek a fertőzésen

Fontos - 2021-04-23

Csak egyetlen oltást kapnak azok, akik átestek a koronavírus-fertőzésen Szlovéniában, a vakcinát fél évvel a felgyógyulás után kapják meg - közölte a szlovén oltási kampányért felelős tanácsadó testület a ljubljanai sajtó pénteki beszámolói szerint.

Családon belüli erőszak miatt egy katona letartóztatását kéri az ügyészség

Fontos - 2021-04-21

Testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt folytat nyomozást egy szerződéses katona ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Több mint négymillió forint értékű hamis ruházati termékeket foglalt le a NAV

Fontos - 2021-04-20

Több mint négymillió forint értékű hamis ruházati termékeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Hegyeshalomnál ellenőrzött török teherautóból.

MTSZ: összegyűltek a magyarországi aláírások a méhek megmentését célzó európai kezdeményezéshez

Fontos - 2021-04-19

Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége hétfőn..

Kevesebb sört adott el, de megtartotta munkavállalóit a Borsodi Sörgyár tavaly

Fontos - 2021-04-17

Az előző, rendkívül sikeres évtől ugyan elmaradtak tavaly a Borsodi Sörgyár eredményei, de a társaság minden munkavállalóját meg tudta tartani a koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére -

Véget ért a távfűtési szezon

Fontos - 2021-04-15

A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április 15-ével véget ér, ugyanakkor a hivatalos, jogszabályban is rögzített fűtési időszak május 15-ig tart, ez egyben a távfűtési szolgáltatók rendelkezésre állási időszaka is - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint a lakóközösségekkel kötött megállapodásban rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva, vagy eseti megrendelések alapján a szolgáltatóknak május 15-ig biztosítaniuk kell a távfűtést.

Második adagként sem adnak AstraZeneca-oltást 60 alattiaknak Németországban

Fontos - 2021-04-14

- Hatvan éven aluliaknak abban az esetben sem adnak többé az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltásból Németországban, ha már csak a második adag van hátra.

A szövetségi egészségügyi miniszter és a tartományi kormányok egészségügyi minisztereinek kedd esti tanácskozásán kötött megállapodás szerint az úgynevezett hírvivő RNS-re (mRNS) alapuló vakcinák közül kell választani második oltást azoknál a 60 alattiaknál, akik első adagként AstraZeneca-féle oltást kaptak.


Tokió 2020 - Száz nap múlva kezdődik a 32. nyári olimpia

Fontos - 2021-04-13

Szerdához képest száz nap múlva kezdődik a tavalyról idénre halasztott nyári olimpia, melynek rendezési jogát Tokió 2013. szeptember 7-én nyerte el.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hét és fél éve Buenos Airesben, a 125. ülésén hozta meg a döntését. A három pályázó közül a szavazás első körében is Tokió végzett az élen, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Isztambul és Madrid azonos eredménnyel zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai.

Megszűnt a szükségállapot Csehországban

Fontos - 2021-04-12

Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus-járvány miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot.

Háromszáz millió forint értékű hamis gyógyszert találtak a rendőrök Újbudán

Fontos - 2021-04-11

- Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Az ügyben egészségügyi termék hamisítása bűntett megalapozott gyanújával folytatnak eljárást a nyomozók.

A közlemény szerint a rendőrök április 7-én, a főváros XXII. kerületében egy illegális gyógyszerlerakatnál fogtak el egy férfit. A raktárban és a férfi lakásán összesen mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat.