Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2399 találatból.

- Befektetői felmérés: sok piaci szereplő elhúzódó stagnálástól tart

Fontos - 2020-09-16

) - Javult a globális intézményi befektetői közösségen belül a középtávú világgazdasági kilátások megítélése, de a legfrissebb felmérés alapján sokan attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után elhúzódó stagnálás következik.

Hitelminősítés - Leminősítette Törökországot a Moody's

Fontos - 2020-09-12

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatát a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a belső és külső finanszírozási mutatók romlásával indokolva a döntést. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "B1"-ről egy fokozattal "B2"-re rontotta a török szuverén adósságkötelezettségek besorolását, és az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A "B2" államadós-osztályzat hat fokozattal marad el a "Baa3" besorolástól, amely a Moody's minősítési módszertanában a befektetési ajánlású kategória alapszintje.

Navalnij - Német lap: megerősítették Berlinben az orosz ellenzéki politikus védelmét

Fontos - 2020-09-10

- Megerősítették a német hatóságok Alekszej Navalnij védelmét, mert attól tartanak, hogy merénylők ismét a Berlinben ápolt orosz ellenzéki politikus életére törnek - jelentette csütörtökön a Der Spiegel a hírportálján.

Matolcsyék továbbra is az emberek szemébe hazudnak - Történelmi mélypontok a gazdaságban

Fontos - 2020-09-09

Sorra látnak napvilágot gyengébbnél gyengébb gazdasági adatok Magyarországon. A legfrissebb előrejelzések szerint idén már hét százalékos gazdasági visszaeséssel kell számolni, az államháztartás hiánya pedig 7-9 százalék lehet – mindkét adat történelmi mélypont. Matolcsy György és a jegybank ezzel szemben állítja, míg a világon mindenhol válság van, nálunk növekszik a gazdasági teljesítmény, 0,3-2 százalék közötti mértékben.

A Demokratikus Koalíció szerint döbbenetes, hogy a Magyar Nemzeti Bank vezetője ennyire ostobának nézi a magyarokat, akik egyébként pontosan érzik a gazdasági válság hatásait.

Koronavírus - Emmi: látogatási tilalmat rendeltek el a szociális intézményekben

Fontos - 2020-09-08

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására - tették hozzá.

KSH: 42,3 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma júliusban

Fontos - 2020-09-08

Júliusban a kereskedelmi szálláshelyeken a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 18,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 74,9 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány hatására. Az eltöltött összes vendégéjszaka 42,3 százalékkal kevesebb volt, mint tavaly júliusban - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A korlátozások május végi feloldását követően a belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött dinamikus növekedése júliusban is folytatódott, a vendégéjszakák száma a háromszorosára nőtt az előző hónaphoz viszonyítva, 672 ezerről 2,108 millióra, ami tavaly augusztus óta a legmagasabb szám. Az összes vendégéjszaka 82 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.

Német kutatóintézet: az autóipar már nem húzóágazat Németországban

Fontos - 2020-09-07

- A koronavírus-világjárvány és a szerkezetváltás nehézségei miatt már nem húzóágazat az autógyártás a német gazdaságban - állapította meg egy hétfőn ismertetett kutatóintézeti elemzés.

Az egyik legtekintélyesebb német gazdaságkutató intézet, a kölni IW (Institut der Deutschen Wirtschaft) elemzése szerint a 2008-2018-as időszak a német autóipar "aranykora" volt. Az autógyártó társaságok mindig egyre újabb értékesítési rekordot állítottak fel, főleg a kínai piac lendületes fejlődése révén, amelyet a német gyártók és beszállítók sokkal jobban ki tudtak használni, mint európai versenytársaik.

Tizenötmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Óbudán

Fontos - 2020-09-06

Több mint 15 millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 38 éves budapesti férfi III. kerületi lakásában. A kerületi nyomozók csütörtök este fogták el a férfit, akinek a lakásában 3,7 kilogramm marihuánát, 140 gramm növényi maradványt, két ecstasytablettát és egy LSD-bélyeget foglaltak le. A házban a drog porciózásához, csomagolásához szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket is találtak.

Az évek óta semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkező férfitől több mint 500 ezer forintot is lefoglaltak.

Allergológus: a lakosság húsz százaléka allergiás

Fontos - 2020-09-04

A magyar lakosság legalább 20 százalékát érinti a pollenallergia, a parlagfű pollenkoncentrációja ezekben a napokban csúcson van - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakember kitért arra, hogy az allergiás nátha asztma kialakulásához is vezethet, ezért fontos az allergia gyógyszerekkel történő tüneti kezelése.

Nékám Kristóf kiemelte, aki asztmás, nagyobb valószínűséggel könnyebben lesz koronavírus-fertőzött, az allergia által kiváltott felsőlégúti gyulladás miatt a szervezet vírussal szembeni védekezése gyengébb.

ENSZ: a járvány több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti

Fontos - 2020-09-03

A koronavírus-világjárvány több millió menekült gyermek jövőjét fenyegeti - hívta fel a figyelmet csütörtökön közzétett jelentésében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).

A jelentés hangsúlyozta: miközben a pandémia előtt a menekült gyerekek kétszer gyakrabban nem jártak iskolába, mint hasonló korú társaik, ez a tendencia tovább romolhat. Sokan képtelenek lesznek folytatni tanulmányaikat az iskolák bezárása, a tanulmányi kiadások fedezésének képtelensége, illetve a megfelelő technológiákhoz való hozzáférés hiánya miatt. Mások dolgozni kényszerülhetnek, hogy támogassák nélkülöző családjukat - állt a beszámolóban.

Az Egyesült Államok átmeneti időre részlegesen feloldja a Ciprus elleni fegyverembargót

Fontos - 2020-09-02

- Az Egyesült Államok a jövő évben átmeneti időre részlegesen feloldja a Ciprus elleni fegyverembargót - jelentette be kedden az amerikai külügyminiszter.

OVSZ: megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet

Fontos - 2020-09-01

- Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására - közölte a szolgálat kedden.

KSH: 9,9 százalékkal csökkentek a beruházások a második negyedévben

Fontos - 2020-08-31

- A második negyedévben 9,9 százalékkal, az első fél évben 6,3 százalékkal maradt el a beruházások volumene a múlt év azonos időszakától - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Koronavírus - Egyre több nyugat-balkáni országban halasztják el a tanév kezdetét

Fontos - 2020-08-28

A rossz járványügyi mutatók miatt Koszovóban két héttel elhalasztották az iskolakezdést. Korábban már Montenegró és Észak-Macedónia is októberre halasztotta a diákok iskolába indulását a tanulók egészségének megvédése érdekében.

Építőanyag szövetség: csökkent az építőanyagok felhasználása a második negyedévben

Fontos - 2020-08-26

Akár 5-15 százalékkal is csökkenhetett a magasépítéshez, különösen a lakóingatlanok építéséhez felhasznált építőanyagok és építési termékek értékesítési volumene a második negyedévben és júliusban 2019 azonos időszakához képest - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ).

A szövetség szerint ez összefügg a koronavírus-járvány okozta általános megtorpanással, de emellett az építőanyagok forgalma viszonylag pontosan leképezte a kifutó, kedvezményes újlakás-áfával befejeződő építkezések anyagigényeit, a viszonylag kis számú újlakás-projektet.

Maszkviselési kötelezettség a debreceni élelmiszerpiacokon

Fontos - 2020-08-25

Debrecen önkormányzata folyamatosan nyomon követi a koronavírus-helyzet alakulását, s annak megfelelően hozza meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseket. A vírus elleni eredményes védekezés érdekében az önkormányzat úgy döntött, hogy 2020. augusztus 27-től – csütörtöktől –, a reggeli nyitástól kezdve a debreceni élelmiszerpiacokon mind az árusok, mind a vásárlók számára kötelező jelleggel elrendeli a maszk, illetve a szájat és az orrot teljes egészében elfedő eszköz (kendő, sál) viselését.

Koronavírus - Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai FDA a plazmakezelésekre

Fontos - 2020-08-24

Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelet (FDA) a koronavírusos betegek vérplazmakezelésére - jelentette be Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén.

Koronavírus - Oroszországban az április végi szintre csökkent a járvány terjedésének üteme

Fontos - 2020-08-19

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 4828-cal 937 321-re emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzések száma.

Várhatóan a szociáldemokraták alakítanak kormányt Észak-Macedóniában, albán miniszterelnöke is lesz az országnak

Fontos - 2020-08-19

Az új kormány megbízatási idejének utolsó száz napján albán miniszterelnöke lesz Észak-Macedóniának - ebben állapodott meg a júliusi előrehozott parlamenti választás győztese, a baloldali Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM), illetve a legnagyobb albán kisebbségi párt. A megállapodás részeként az albán kisebbség támogatja a szociáldemokraták kormányalakítását.

KSH: 7,8 százalékkal csökkent az ipari termelés júniusban

Fontos - 2020-08-12

Az ipari termelés volumene 7,8 százalékkal maradt el júniusban az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 12,2 százalékos a csökkenés - erősítette meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölt második becslése.

A koronavírus gazdasági hatása júniusban is érezhető volt - indokolták a visszaesést.