Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1666 találatból.

NAV: még egy hétig lehet kérni az szja-bevallás tervezetének postázását

Fontos - 2017-03-10
led corn lamp e40 led corn lamp e27 led corn bulb e27

Március 16-ig lehet kérni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet postázását - közölte a hivatal pénteken.Az ügyfelek levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet postai küldeményként juttassa el hozzájuk.

Hozzátették, hogy a dokumentumokat az ügyfélkapun keresztül is meg lehet tekinteni március 15-től. Aki nem kéri a postázást és ügyfélkapuja sincs, az március 16-tól a NAV ügyfélszolgálatain nézheti meg az elkészült tervezetet - írták.

Olasz belügyminiszter: migrációs csúcstalálkozó lesz Rómában az észak-afrikai országokkal

Fontos - 2017-03-09
led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

- Olaszország, Németország, Franciaország és az észak-afrikai országok részvételével csúcstalálkozót terveznek az olasz fővárosba az afrikai migránstáborok felállításáról - jelentette be Marco Minniti olasz belügyminiszter a Corriere della Sera olasz napilap honlapján szerda este.

Nádasdy Ádám kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat

Fontos - 2017-03-07

Az Isteni színjáték fordításáért Nádasdy Ádám veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2017-ben. A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi díjazottjai között van Ladik Katalin, Ménes Attila, Dérczy Péter és György Péter is.

Az egyesület irodalmi díja próza, líra, tanulmány, valamint esszé/kritika kategóriákban jutalmazza az elmúlt év meghatározónak ítélt műveit, ezzel ösztönözve a művészek további alkotómunkáját. Az irodalmi nagydíj célja egy kiemelkedő, különösen értékes alkotás elismerése.

Megkezdődött a pollenszezon

Fontos - 2017-03-02

Megkezdődött a pollenszezon - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Azt írták, következő napokban a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, sőt helyenként - elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli részén - a magas szintet is elérheti.

Arany-emlékév - Emléktúra indul a 200 éve született költő tiszteletére

Fontos - 2017-03-01

Emléktúra indul csütörtökön a kétszáz éve született Arany János tiszteletére, az egy éven át tartó Arany-út program egy romániai és három magyarországi várost érint.

Az emléktúra ötletét a nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület találta ki azzal a szándékkal, hogy 2018. március 2-ig minél többen látogassanak el azokra a településekre, amelyek a költő életében kiemelkedő szerepet töltöttek be. Így az Arany-út egyik állomása Nagyszalonta, ahol 1817. március 2-án Arany János született. A túra helyszíne még Debrecen, ahol a költő a későbbi pályafutása szempontjából meghatározó diákéveit töltötte, valamint Nagykőrös, ahol tanárként dolgozott és balladáit írta, valamint Budapest, ahol az akadémia titkára lett.

Március 15. - A Csík Zenekar ünnepi koncertet ad a Müpában

Fontos - 2017-02-28

- Számos vendéggel, köztük a Vivace Kamarazenekarral ad koncertet március 15. alkalmából a Csík Zenekar. A Kossuth-díjas formáció a nemzeti ünnep előtt négy nappal, március 11-én szombaton lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, Magyarország az én hazám címmel.

"Azért választottam ezt a címet, mert sokszor vetődik fel a hétköznapi életben, kinek mennyire hazája Magyarország, kinek mennyire érdeke itt lenni, miért fontos tisztességgel és becsülettel élni ezen a helyen. Fontosnak tartom, hogy az egészséges nemzeti öntudat ott legyen az emberekben. Ha ehhez hozzá tudunk járulni valamelyest a koncertünkkel, már érdemes volt" - mondta Csík János, a Csík Zenekar alapítója, vezetője.

Palkovics: szülők felvetésére döntöttek a tartós tankönyvek kivezetéséről

Fontos - 2017-02-24

Szülők felvetése nyomán döntött a kormány az 1. és 2. osztályos diákok tartós tankönyveinek "kivezetéséről" - jelezte az oktatási államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Palkovics László azt mondta: tavaly tavasszal "szülői oldalról" vetették fel, hogy az 1. és 2. osztályos tanulók esetében nehéz a könyveket "tartós állapotban" megőrizni, a beleírtakat radírozni, majd visszaadni. A kormány ennek nyomán hozta meg döntését, hogy ne terheljék feleslegesen a szülőket. Az idei költségvetésben már számoltak is ezzel - jegyezte meg

Kis mértékben megnövekedett radioaktív sugárzást mérnek Európa több pontján január óta

Fontos - 2017-02-23

Megnövekedett, de még az egészségügyi határérték alatti radioaktív sugárzást mérnek Európa több pontja felett január óta, forrása egyelőre ismeretlen.

A radioaktív jód-131 izotóp megnövekedett mértékű jelenlétét először januárban észlelték a norvég-orosz határon, azóta több európai ország felett is elterjedt. A hatóságok szerint elképzelhető, hogy egy gyógyszergyárban történt, be nem jelentett baleset okozza a sugárzást

Izrael légicsapást mért Damaszkusznál egy Libanonba tartó katonai konvojra

Fontos - 2017-02-22

Az izraeli légierő légicsapást mért szerdára virradóra Damaszkusz határánál egy Libanonba tartó katonai konvojra - jelentette arab forrásokra hivatkozva szerda reggel az izraeli média.

A szír fővárostól északkeletre, a libanoni határ közelében, al-Katifnál csaptak le a szíriai hadsereg harmadik divíziójának előretolt állásaira, ahol a libanoni média szerint a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet katonai buszait, más források szerint egy fegyverszállító konvoj járműveit vették célba.

Pereket nyert az MNB, pénz jár az ügyfeleknek a jogsértően díjat emelő hitelintézetektől

Fontos - 2017-02-20

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket, így azoknak a hitelintézeteknek is vissza kell fizetniük az ügyfelektől jogsértően elvont pénzeket, amelyek bíróságon vitatták a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó felügyeleti döntését - nyilatkozta Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke.

Alkalmi határátkelők nyíltak a magyar-román határon

Fontos - 2017-02-19

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- Új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelők nyílnak a magyar-román határszakaszon a hétvégén, kilencet szombatonként, egyet vasárnaponta használhatnak az utazók.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ömböly és Károlypuszta (Horea) közöttin kívül a Zajta-Nagypeleske (Peles), a Garbolc-Szárazberek (Bercu), a Dombegyház-Kisvarjaspuszta (Variasu Mic), az Elek-Ottlaka (Graniceri), a Körösnagyharsány-Körösszeg (Cheresig), a Dénesmajor-Feketegyarmat (Iarmata Neagra), a Pocsaj-Biharfélegyháza (Rosiori), valamint a Bagamér-Érkenéz (Voivozi) határátkelőhelyek nyíltak meg. Az átkelők szombatonként nyolc órán keresztül fogadják az utazókat. Csanádpalota-Nagylak (Nadlac) között is nyílik átkelő, amely vasárnaponként lesz nyitva.

Vadkender-ültetvényt találtak Vecsésen

Fontos - 2017-02-16

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Vadkender-ültetvényt találtak a rendőrök a Pest megyei Vecsésen; a police.hu csütörtök hajnali beszámolója szerint egy 50 éves helyi férfit őrizetbe vettek az ügyben.

Terrorizmus - Megindult az eljárás a Montpellier-ben meghiúsított terrortámadás gyanúsítottjai ellen

Fontos - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- Megindította az eljárást kedd este a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege az ellen a két férfi és egy kamaszlány ellen, akiket múlt héten vettek őrizetbe a dél-franciaországi Montpellier-ben, mert feltétezhetően terrortámadásra készültek.

A 20 éves Thomas Sauret-t és barátnőjét, a 16 éves Sarah-t - akik a közelmúltban tértek át a muzulmán hitre - valamint a 33 éves Malik Hammamit terrorista tevékenységgel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsították meg. A két fiatalt robbanószerkezet gyártásával és birtoklásával is vádolják.

Rétvári: versenyképes bérek a versenyképes felsőoktatásért

Fontos - 2017-02-13

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Ha versenyképes felsőoktatást akarunk, akkor versenyképes bérekre van szükség - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában annak kapcsán, hogy januártól - a tavalyi 15 után - újabb öt százalékkal emelkedett az oktatók bére, jövőre pedig ugyanekkora bővülés következik.

Árvíz/belvíz - OVF: elsősorban a Tisza vízrendszerén emelkednek a vízszintek

Fontos - 2017-02-10

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- Az időjárás nyomán és a jeges árhullám miatt különösen a Tiszán emelkedtek tovább a vízszintek, a magyarországi folyókon már 525 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken.

Ferenc pápa: a Vatikánban van korrupció, de "nem veszítettem el a nyugalmam"

Fontos - 2017-02-09

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- "A Vatikánban jelen van a korrupció, de nem veszítettem el a nyugalmam" - nyilatkozott Ferenc pápa a Corriere della Sera című olasz napilapnak adott csütörtöki interjúban. A szexuális visszaélések elkövetését ugyanitt betegségnek nevezte.

Terjedőben van az iszlám szélsőséges irányzata a belgiumi mecsetekben

Fontos - 2017-02-08

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Terjedőben van az iszlám szélsőséges, harcos irányzata, a vahhábizmus a belgiumi mecsetekben, és a mérsékelt muzulmán hitszónokok tehetetlenek a jelenséggel szemben - közölte szerdán a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM).

A mecsetek és a muszlim vallási központok egyre nagyobb részében nyer teret az iszlám ultrakonzervatív irányzata Belgiumban, a vahhábita imámok egyre gyakoribbak Brüsszelben, Antwerpenben és Mechelenben - ismertette a La Libre Belgique című helyi lap az OCAM jelentését.

Sokkal több beteg kaphat új szervet az Eurotransplant révén

Fontos - 2017-02-07

Jóval szervezettebbé, összehangoltabbá vált a szervátültetés folyamata és sokkal több beteg kaphat új szervet Magyarországon az Eurotransplant-tagságunk révén - mondta Máthé Zoltán, a Semmelweis Egyetem klinikaigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Kiemelte, hogy a szervek 15-20 százaléka az Eurotransplant révén érkezik. Napjainkban már azok, akik régen többet vártak szervátültetésre vagy szinte esélyük sem volt arra, hogy új szervet kapjanak, illetve a ritka vércsoportúak, túlérzékeny vesebetegek is új szervet kaphatnak.

Tállai András: az elvártnál 31 milliárddal több bevételt hozott az átalakított NAV tavaly

Fontos - 2017-02-06

Tavaly 12 793 milliárd forint bevételt hozott az államkasszának az átalakított, ügyfélcentrikus Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ez 31 milliárd forinttal haladta meg a költségvetés által elvárt összeget.

Jelentősen nőttek a lakáskárok januárban

Fontos - 2017-02-03

- A januári extrém hideg miatt a hónap első felében 20-30 százalékkal több lakásbiztosítási káreseményt jelentettek be az ügyfelek, mint egy évvel korábban, duplájára nőtt például a csőtörések száma a vízcsövek elfagyása miatt- közölte a K&H Biztosító és az Union.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza