Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1987 találatból.

Bisnode: 50 százalékkal nőtt a kényszertörlések száma

Fontos - 2018-11-30

Jelentősen, 50 százalékkal emelkedett 2018 harmadik negyedévében a magyar vállalkozásokat érintő kényszertörlések száma, ezzel a három éve javuló trend fordult meg - derül ki a Bisnode Magyarország pénteken közzétett, legfrissebb adataiból.dén az év első kilenc hónapjában 20 621 céget szüntettek meg kényszertörléssel, 6846-tal többet, mint 2017 azonos időszakában. Ennek ellenére is kevesebb, 28 016 cég szűnt meg, mint a tavalyi év harmadik negyedévében, és jelentősen, 34 százalékkal csökkent a csődök, 20 százalékkal a végelszámolások, és 10 százalékkal a felszámolások száma.

Ab: gyermek jogellenes elvitele ügyében minden bizonyítékot fel kell tárni

Fontos - 2018-11-29

A gyermek jogellenes elvitele miatt folyó eljárásban a bíróságnak lehetőség szerint a felek által felajánlott összes bizonyítási eszközt igénybe kell vennie, hogy egyértelműen megállapítható legyen a kiskorú érdeke - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában.

Az olyan eljárás, amely ellehetetleníti a gyermek érdekeinek kiderítését, nem felel meg a tisztességes eljárás alaptörvényi követelményének - szögezte le a testület

Az Egyesült Államok a Moszkva elleni szankciók szigorúbb betartását várja az európaiaktól

Fontos - 2018-11-28

Az Egyesült Államok a Moszkva elleni szankciók szigorúbb betartását várja az európaiaktól - jelentette ki keddi sajtóértekezletén Heather Nauert külügyi szóvivő.

Brexit - Uniós bíróság: nem fogadható el Brexit-tárgyalások megkezdésének megsemmisítését célzó kérelem

Fontos - 2018-11-26

- Nem fogadható el az Egyesült Királyságtól eltérő uniós tagállamokban lakóhellyel rendelkező brit állampolgárok kérelme a Brexit-tárgyalások megkezdésére felhatalmazó határozat megsemmisítése iránt - ismertette döntését az Európai Unió Bírósága hétfőn.

Az EU humanitárius támogatást nyújt szudáni rászorulóknak

Fontos - 2018-11-23

Az Európai Unió 18 millió eurós (mintegy 5,8 milliárd forint) sürgősségi segélyt juttat szudáni rászorulóknak - közölte az Európai Bizottság.

Kategóriájában ismét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark

Fontos - 2018-11-22

- A Nyíregyházi Állatpark végzett az első helyen a 250 ezer és az 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában, az egyik független állatkerti elemző szervezet által készített felmérésének eredményét csütörtökön ismertették a szabolcsi megyeszékhelyen.

PM: az OECD is javította a magyar gazdaságra vonatkozó növekedési előrejelzését

Fontos - 2018-11-21

- Stabil államháztartással, tovább csökkenő államadóssággal és még alacsonyabb munkanélküliséggel számol Magyarországon a következendő évekre a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) most megjelent őszi Economic Outlook kiadványában - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán.

Brexit - Spanyolország jelen formájában nem szavazza meg a megállapodást

Fontos - 2018-11-20

Spanyolország nem szavazza meg a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) szabályozó megállapodás-tervezetet, ha az jelenlegi formájában marad, és nem tisztázzák benne Spanyolország és Gibraltár jövőbeli kapcsolatát - mondta Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a The Economist című brit gazdasági lap madridi fórumán kedden.

Bartos Erika kapta a Janikovszky Éva-díjat

Fontos - 2018-11-19

Bartos Erika kapta idén a Janikovszky Éva-díjat, amellyel a felnőtt és a felnövekvő nemzedék együttélésének helyzeteit, történéseit életszerűen, hitelesen és humánusan bemutató alkotók munkásságát ismerik el minden évben.

Az OBA az elmúlt 25 évben több mint 263 milliárd forint kártalanítást fizetett

Fontos - 2018-11-16

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az elmúlt 25 évben 17 hitelintézet fizetésképtelenségét követően több mint 180 ezer betétest kártalanított, a kártalanítás összege 2018-ig meghaladta a 263 milliárd forintot.

Diaszpóra tanács: a résztvevők határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése ellen

Fontos - 2018-11-15

A Magyar Diaszpóra Tanácsa tagjai határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése és jogainak csorbítása ellen - többek között ezt tartalmazza a testület csütörtöki ülésén elfogadott zárónyilatkozat.

A dokumentumban rögzítették, hogy a tanács támogatásáról biztosítja a Kárpát-medencei magyar közösségeket jogaikért és biztonságos életfeltételeik megteremtéséért folytatott harcukban. A Magyar Diaszpóra Tanács tagjai örömüknek adnak hangot, és történelmi jelentőségűnek tartják, hogy immáron több mint egymillió magyar vált közjogilag is a nemzet részévé. Továbbra is elkötelezettek az egyszerűsített honosítási eljárás - a tagszervezetek és a külképviseletek útján való - népszerűsítésében.

Üdvözlik azt a javaslatot, amelynek elfogadásával az európai uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek az Európai Parlament tagjainak megválasztásában.

Rétvári: 11 anyaggal bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

Fontos - 2018-11-14

A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévő 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Házhozszállítást is végző budapesti éttermet bírságolt meg a Nébih

Fontos - 2018-11-13

Számos higiéniai hiányosságot talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy házhozszállítást is végző budapesti étterem ellenőrzésekor, nyomon nem követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabott ki.

Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat

Fontos - 2018-11-12

- Ötperces ultrahangvizsgálattal kideríthető a demenciakockázat még az előtt, hogy a kognitív hanyatlás tünetei jelentkeztek volna - ismertette egy új kutatás eredményét hétfőn a BBC News.

Stroke társaság: a stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni

Fontos - 2018-11-10

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni - hívta fel a figyelmet Folyovich András, a Magyar Stroke Társaság neurológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Tizenhárom kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Fontos - 2018-11-09

Tizenhárom kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök egy német autóban elrejtve Röszkén.

Tetőfedő szövetség: az országosnál is rosszabb a munkaerő utánpótlás a szakmáikban

Fontos - 2018-11-08

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, a létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állók nem rendelkeznek megfelelő szaktudással, szakirányú képzettséggel.

Ingatlan.com: enyhítheti a lakásdrágulást az áfahatáridő meghosszabbítása

Fontos - 2018-11-07

- Enyhítheti a lakásdrágulást a Pénzügyminisztérium azon javaslata, mely szerint az idén november elsején építési engedéllyel rendelkező lakóingatlanok, valamint azon 300 négyzetméternél kisebb családi házak esetében, amelyek építését ugyaneddig bejelentették, maradna a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs 2023 végéig - derül ki az ingatlan.com piaci portál szerdai közleményéből.

Elemzők: nem lanyhul a lakásépítési kedv

Fontos - 2018-11-06

- Nem lanyhul a lakásépítési kedv, a válság előtti szintet közelíti, azonban a pozitív trendhez hosszú távú, kiszámítható lakásprogramra van szükség az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

A KSH kedden tette közzé, hogy az első három negyedévben 10 218 új lakás épült, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 26 655 volt, 6,2 százalékkal kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

A kedden megjelent adatokat kommentálva Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője elmondta: továbbra is fokozott lakásépítési kedv jellemzi a magyar piacot. Jó hatással lehet a lakásépítésekre, hogy a kedvezményes lakásépítési áfa körüli bizonytalanság eltűnhet a piacról, így várhatóan 2019 után sem állnak le a lakásépítések - tette hozzá.

Orbán Viktor tárgyalása a kínai államfővel: hatalmas utat tettek meg a magyar-kínai kapcsolatok

Fontos - 2018-11-05

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai államfővel hétfőn Sanghajban

Az első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) megnyitása után tartott külön tárgyalásukon a két ország vezetői méltatták a magyar-kínai kapcsolatokat, amelyek számos területen elmélyültek az elmúlt években.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: minden várakozást felülmúlt Magyarország és Kína kapcsolatainak fejlődése az utóbbi egy évtizedben.