Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2450 találatból.

Szerbiában újra online oktatásra álltak át

Fontos - 2020-11-30

- Szerbiában hétfőtől ismét virtuális oktatást vezettek be az általános iskolák felső osztályai, valamint a középiskolák számára, és a felsőoktatási intézményeknek is azt javasolta a kormány, hogy ha lehetséges, online keretek között valósítsák meg a tanítást, hogy minél kisebb legyen az átfertőződés lehetősége.

Skót miniszterelnök: látótávolságban a függetlenség

Fontos - 2020-11-29

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint immár látótávolságon belül van Skócia függetlensége. Sturgeon a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éves kongresszusát megnyitó szombati beszédében kijelentette: az elmúlt egy évben egyre erőteljesebbé, az idén immár tartósan többségi nézetté vált a skót közvéleményen belül a függetlenség támogatása.

KSH: augusztus-októberben 38 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint egy évvel ezelőtt

Fontos - 2020-11-27

Az augusztus-októberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 482 ezer volt, 38 ezerrel, 0,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).A 15-64 évesek közül 4 millió 402 ezren minősültek foglalkoztatottnak, a korcsoportot jellemző foglalkoztatási ráta 70,2 százalékos volt.

A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását

Fontos - 2020-11-26

A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint.

Jobb eredményeket mutattak a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában azok a résztvevők, akik előtte kakaóflavonoidokat fogyasztottak - derült ki az Illinois-i Egyetem honlapján megjelent kutatásból.

Szerbiában megközelítette a hétezret az új fertőzöttek száma, bezárhatják az iskolákat

Fontos - 2020-11-25

- Bezárhatják az iskolákat és az óvodákat Szerbiában, miután egy nap alatt megközelítette a hétezret az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televízió szerda reggeli híradójának beszámolója szerint.

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata

Fontos - 2020-11-24

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata - erről az illetékes amerikai szövetségi hatóság vezetője levélben értesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet hétfőn este.

Miután hétfőn délután Michigan állam választási bizottsága hitelesítette Biden győzelmét, az Egyesült Államok Általános Szolgáltatások Igazgatóságának (GSA) vezetője, Emily Murphy a levélben szabad utat adott Biden munkatársainak a hatalomátadás megindításához, és egyben tudatta, hogy a hatóság biztosítja az anyagi forrásokat is a folyamathoz

Többkilónyi kábítószert találtak egy fiatalokból álló drogbandánál

Fontos - 2020-11-23

Több kilogrammnyi különböző kábítószert találtak egy fiatalokból álló drogbandánál, az ügyben tizennyolc ember ellen indult büntetőeljárás - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.

Resident Art Fair 120 képzőművész 330 munkájával

Fontos - 2020-11-22

- Harmadszor nyílik meg a Resident Art Fair kortárs karácsonyi vására, amely során mintegy 120 képzőművész 330 munkáját vonultatja fel december 3-tól 22-ig a Horánszky utcai A.P.A. Galériában.

Csehországban folytatódik a járványhelyzet mérsékelt javulása

Fontos - 2020-11-20

Csehországban csütörtökön 6471 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, amely 1402-vel kevesebb, mint egy hete volt, de ezen a héten ez a legmagasabb napi szám - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján pénteken reggel közölt adatokból.

UNICEF-jelentés: 150 millióval nőtt a mélyszegénységben élő gyerekek száma

Fontos - 2020-11-19

Tizenöt százalékkal, 150 millióval nőtt a mélyszegénységben élő - oktatáshoz, megfelelő táplálékhoz, egészségügyi ellátáshoz vagy ivóvízhez hozzá nem férő - gyerekek száma a koronavírus-járvány miatt - állapította meg az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a Gyermekek Világnapja előtt nyilvánosságra hozott jelentésében.

A UNICEF Magyarország közleményében - a jelentést idézve - azt írta, a koronavírus-járvány komoly hatással van a gyerekek életére: miközben a fertőzött gyerekek tünetei általában enyhék, a növekvő fertőzöttségi adatok és a járvány oktatásra, valamint táplálásra gyakorolt hosszú távú hatásai egy egész generáció jóllétét fenyegetik.

Szálló por - Több településen rossz a levegő

Fontos - 2020-11-18

Több településen rossz a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdai adatai szerint Nyíregyházán, Miskolcon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán és Putnokon is egészségtelennek minősítették a levegőt.

Csillagász: a SpaceX az űrmissziók egyik legnagyobb költségét csökkentette az újrahasznosítható rakétáival

Fontos - 2020-11-17

A SpaceX az űrmissziók egyik legnagyobb költségét csökkentette az újrahasznosítható rakéták kifejlesztésével - mondta el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Kiss László, csillagász, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója.

Oktatási Hivatal: 535 középiskola kéri a központi írásbeliken való részvételt a jelentkezéshez

Fontos - 2020-11-16

) - Az idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn. A vizsgákra december 4-ig kell jelentkezni.

Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: a kijárási korlátozás ellehetetleníti Budapest zöldség- és gyümölcsellátását

Fontos - 2020-11-13

A kijárási korlátozás ellehetetleníti Budapest zöldség- és gyümölcsellátását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy a kijárási korlátozás ne tegye tönkre a nagybani piac működését, és ne okozzon zavart a budapestiek zöldség- és gyümölcsellátásában.

Az MNB 60 millió forintra bírságolta az Aegont

Fontos - 2020-11-12

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 45 millió forint felügyeleti, valamint 15 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re - közölte az MNB csütörtökön, megjegyezve, hogy a feltárt hiányosságok nem érintik a társaság megbízható működését, és azok közül a biztosító már többet orvosolt.

Online tartja kortárs árverését szombaton a Virág Judit Galéria

Fontos - 2020-11-11

A járványügyi intézkedések szigorítása miatt online tartja kortárs árverést szombaton a Virág Judit Galéria. A szombat esti árverésen a galéria honlapján történő regisztráció útján lehet részt venni és licitálni - közölte a Virág Judit Galéria.

A Tesco 454 tonna nehezen újrahasznosítható műanyagot vont ki a használatból

Fontos - 2020-11-10

A Tesco tavaly februárban vállalta, hogy 2020 végére sajátmárkás termékeiből eltávolítja az összes nehezen újrahasznosítható anyagot; másfél évvel a vállalás után az áruházlánc 454 tonnányi ilyen besorolású műanyagot távolított el Közép-Európában, és a minél fenntarthatóbb működés érdekében folytatja a munkát - közölte a vállalat kedden..

Az Eta nevű trópusi vihar Florida partjaihoz közelít

Fontos - 2020-11-09

- Az Eta nevű trópusi vihar, ímely eddig Közép-Amerikában pusztított, az egyesült államokbeli Florida partjaihoz közelít - jelentette a miami székhelyű Amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC) vasárnap este.

Joe Biden elkötelezte magát a párizsi klímaegyezményhez történő visszatérés mellett

Fontos - 2020-11-05

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje, az Egyesült Államok várható következő elnöke elkötelezte magát a párizsi klímaegyezményhez történő visszatérés mellett szerda este egy Twitter-üzenetben.

"Ma a Trump-kormány hivatalosan is kilépett a párizsi klímaegyezményből. Pontosan 77 nap múlva egy Biden-kormány ismét csatlakozni fog hozzá" - írta a bejegyzésben Joe Biden.

A fényszennyezés már rendszerszintű károkat okoz a környezetben

Fontos - 2020-11-04

A mesterséges fényt a környezetszennyezés többi formáihoz kellene sorolni, mert már szisztematikus károkat okoz a természetben - erre figyelmeztettek tanulmányukban az Exeteri Egyetem kutatói.