Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1632 találatból.

Hideg idő - Közlekedési korlátozások az időjárás miatt Pest, Heves és Nógrád megyében

Fontos - 2017-01-13

Az időjárásra tekintettel Pest, Heves és Nógrád megyében 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be több úton is - közölte az Útinform pénteken kora délelőtt. Mint írták, Heves megyében a megye két útján vezettek be korlátozást, a 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál állítják félre a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat.

A Nógrád megyében illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését. Az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre a néhézgépjárműveket.

A madárinfluenza 3 milliárd forintos költséget okozott eddig az ágazatban

Fontos - 2017-01-12

A madárinfluenza miatt eddig 3 millió állatot kellett leölni, és 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a gazdálkodóknak - mondta Csorbai Attila, a Baromfi termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

MNB: közel 300 millió forintos bírság jogosulatlan szolgáltatásnyújtás miatt

Fontos - 2017-01-10

- A jegybank összesen 258 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az IDW Consulting LLC és a Goldstein Brokers Ltd társaságokra visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, és 39 millió forint megfizetésére kötelezte a Goldstein Equitas-t, mivel a társaság jogosulatlanul nyújtott befektetési szolgáltatást ügyfelei számára - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

Az idén már a NAV készíti az szja-bevallásokat

Fontos - 2017-01-08

Az idei személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta, ebből mindenki tájékozódhat az idei újdonságokról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik a túlnyomó többséghez, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását - mondta Tállai András.


A mediterrán étrend jótékony hatással lehet az idős emberek agyának egészségére

Fontos - 2017-01-06

- A mediterrán étrendet követő idős emberek agyának térfogata kevesebbet csökkent három év alatt, mint azon társaiké, akik a vizsgált időszakban nem követték pontosan az egyebek között olívaolajban, babfélékben, friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet - derült ki a Neurology című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányból.

Súlykorlátozást vezettek be az országos főúthálózat több szakaszára

Fontos - 2017-01-05

Húsztonnás súlykorlátozást vezettek be január 1-től az országos főúthálózat több szakaszára - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön.A korlátozás Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Csongrád, Fejér, Tolna, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Baranya és Vas megye egyes részeit érinti - tették hozzá. Az útszakaszokra a "20 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos" - "kivéve áruszállítás" jelzőtáblákat helyeztek ki.

Brexit - Volt brit EU-nagykövet: a kormányban nincs kellő tapasztalat a Brexit-tárgyalásokhoz

Fontos - 2017-01-04

Nagy-Britannia váratlanul lemondott EU-nagykövete szerint a brit kormányban nincs meg a szükséges tapasztalat a Brexit-tárgyalások lebonyolításához. Sir Ivan Rogers, akit az előző miniszterelnök, David Cameron nevezett ki a brüsszeli brit EU-képviselet élére 2013-ban, kedden jelentette be, hogy távozik tisztségéből, noha négy évig, vagyis az idei év végéig maradhatott volna posztján.

Theresa May jelenlegi kormányfő hivatalának szóvivője kedd esti szűkszavú nyilatkozatában kijelentette: Sir Ivan azért hozta meg ezt a döntést, hogy utódját ki lehessen nevezni még a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének március végéig esedékes aktiválása előtt.

Külföldi sajtó Magyarországról - A Politico a paksi atomerőmű bővítéséről

Fontos - 2017-01-03

A felmerült aggályok ellenére várhatóan hamarosan jóváhagyja az Európai Bizottság a paksi atomerőmű-bővítési beruházást - írta kedden a Politico című brüsszeli hírportál, a Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos előtt álló legfontosabb ügyeket részletező összeállításában.

A cikkben hangsúlyozták: Brüsszel végül valószínűleg engedélyezni fogja a Paks II. beruházást, annak ellenére, hogy aggályok merültek fel a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernnel kötött szerződés kapcsán, amelyek szerint az ellentétes az EU energiapolitikai irányelveivel, illetve a közbeszerzésekre és a tiltott állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal.

Brexit - Egyre borúlátóbban ítélik meg a brit háztartások saját pénzügyi kilátásaikat

Fontos - 2017-01-02

Erősen romlott a brit gazdaság állapotának lakossági megítélése, és a brit háztartások saját pénzügyi kilátásaikat is egyre rosszabbnak tartják. A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov a The Times megbízásából elvégzett - a tekintélyes konzervatív brit napilap által hétfőn ismertetett - első idei felmérésében kimutatta, hogy a britek alig 11 százaléka bízik pénzügyi helyzetének idei javulásában.

Egy évvel ezelőtt még 21 százalék volt a bizakodók aránya.

A válaszadók 38 százaléka ugyanakkor attól tart, hogy 2017-ben romlani fog családi költségvetésének állapota. A borúlátók tábora egy év alatt 8 százalékponttal bővült.

Jogszabályváltozások - Újabb tevékenységeknél kötelező az online kassza

Fontos - 2017-01-01

Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.

Az értékesítésről, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármű-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-működtetést; textil-, szőrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzőknek, illetve a masszőröknek, a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, a fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

Az online kassza használatára újonnan kötelezettek gépenként 50 ezer forintos állami támogatást kaphattak, ha december 31-éig beüzemelték az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.

Szilveszteri határidőkre figyelmeztet az NGM

Fontos - 2016-12-28

- A vállalkozásoknak jelentős megtakarítást eredményező három határidő jár le az év utolsó napján: december 31-ig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában. Emellett a pénztárgéphasználatra újonnan kötelezetteknek is az év utolsó napján jár le a kassza üzembe helyezésére nyitva álló határidő, amely az állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele - emlékeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) szerdai közleményében.

Hatályba lépett a jegybank lakossági termékeket érintő ajánlása

Fontos - 2016-12-27

Hatályba lépett a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a pénzügyi szervezetek lakossági termékfelügyeleti tevékenységét szabályozó ajánlása, amely a lakossági termékeket fejlesztő és forgalmazó pénzügyi intézmények, illetve közvetítők számára fogalmaz meg alkalmazandó elveket.

A dokumentumban előírtak alkalmazását január 3-tól várják el a pénzügyi piac szereplőitől. Az ajánlás azt igyekszik előmozdítani, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelmi szempontok már a lakossági termékek tervezése során is érvényesüljenek, a pénzügyi termékek kialakítása és értékesítése is a fogyasztói érdekek figyelembe vételével, az ügyfelek valós igényeihez igazodva történjen.

Az MNB elvárása, hogy a pénzügyi intézmények egy új vagy jelentősen átalakított termék fejlesztése és értékesítése során a jogszabályok betartásán túl olyan módon biztosítsák a fogyasztói érdekek érvényesülését, hogy a lakossági ügyfelek az igényeikhez igazodó pénzügyi termékekhez juthassanak hozzá.

Leminősítette Belgiumot a Fitch Ratings a folyamatos költségvetési elcsúszások miatt

Fontos - 2016-12-25

Leminősítette Belgium államadós-osztályzatát a Fitch Ratings, elsősorban a folyamatos költségvetési elcsúszásokkal indokolva a lépést.A nemzetközi hitelminősítő az eddigi "AA"-ról egy fokozattal "AA mínusz"-ra rontotta Belgium hosszú futamidejű külső és hazai kötelezettségeinek besorolását. Az új, továbbra is elsőrendű befektetői szuverén osztályzat kilátása stabil.

A leminősítéshez fűzött indoklásban a Fitch kiemeli, hogy a hazai össztermékhez (GDP) mért bruttó belga államadósság-ráta az idén várhatóan eléri a 107 százalékot. A cég hangsúlyozza, hogy ez a legmagasabb államadósság-ráta az általa "AA" kategóriásként nyilvántartott szuverén adósok között.

Az emberek egyik fele a jelen, a másik fele a jövő problémájának tartja az éghajlatváltozást

Fontos - 2016-12-22

Az éghajlatváltozást valós problémának látják az emberek, azonban a megkérdezettek fele úgy véli, hogy ez az elkövetkező ötven év gondja, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ennek már most is érzik a hatását - mondta Hidvégi Áron, a Századvég piackutatási igazgatója a cég által készített közvélemény-kutatást ismertetve az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Elmondta, hogy mivel a klímaváltozás nem érinti az emberek "mindennapi rutinját", ezért a problématérképen hátrébb sorolják azt.A megkérdezettek többsége - 90 százaléka - vélte úgy, hogy az éghajlatváltozás össztársadalmi probléma, és a vidéken élők mondták azt, hogy már most érzik ennek hatását.

Két tucat gyomirtó engedélyét vonta vissza a Nébih

Fontos - 2016-12-21

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 24 polietoxilált faggyúamint tartalmazó, glifozát hatóanyagú gyomirtó engedélyét vonta vissza, a készítményeket forgalmazni 2017. május 31-ig, felhasználni 2017. november 30-ig lehet, e határidőket a termékeken fel kell tüntetni.

A változásra azért volt szükség, mert az Európai Bizottság nemkívánatos összetevőnek minősítette e termékek egyik segédanyagát, a polietoxilált faggyúamint.

Pénztárgépek - NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre

Fontos - 2016-12-19

- A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kasszánként 50 ezer forint állami támogatás jár az új típusú pénztárgépekre, ha december 31-ig üzembe is helyezik őket, egy vállalkozás összesen 5 pénztárgépre tud állami támogatást igényelni - tett hozzá.

NAV: év végéig rendezheti tartozását, aki katás akar maradni

Fontos - 2016-12-16

- Nem választhatja tovább a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) az a kisvállalkozó, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja; az év végéig azonban még rendezhetik adótartozásukat a katások - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Erzsébet utalvány:csekély értékű ajándék

Fontos - 2016-12-15

Hivatalos állásfoglalást adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nyugdíjasoknak juttatott Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban. A tízezer forint értékű Erzsébet-utalvány az szja-törvény értelmében csekély értékű ajándéknak minősül, hiszen a juttatás személyenkénti értéke nem haladja meg a minimálbér 10 százalékát (ami 2016-ban 11 100 forint), és a juttatásban olyan magánszemély részesül, akinek a kifizetőtől az adóévben nem származik más jövedelme. Az adóhatóság hangsúlyozta: a juttatásban részesülő nyugdíjasokat az utalványokkal kapcsolatban semmilyen közteher - sem személyi jövedelemadó, sem más - nem terheli.

Visszaállították a tatai Grófi-tó természetes állapotát

Fontos - 2016-12-14

- Visszaállították a tatai Fényes fürdőn található Grófi-tó természetes állapotát, a tóból eltávolítottak tizenötezer köbméter iszapot, és elbontották az évtizedekkel ezelőtt épített beton partot.

Grófi-tó Közép-Európa legnagyobb vízhozamú forrástava. A tó alján lévő forráscsoportból naponta 15 millió liter 20-22 fokos víz kerül a felszínre.A tó a tatai forrásokkal együtt a tatabányai szénbányászat vízkiemelése miatt 1973-ban elapadt, majd a vízbázis védelme érdekében agyagréteggel terítették be. A mostani kotrással ezt az agyagpaplant távolították el, illetve fövenyes partot alakítottak ki.

MNB: több banknál még nincs egyenlő esélyük a fogyatékkal élő ügyfeleknek

Fontos - 2016-12-13

Több hitelintézet még nem teljesíti maradéktalanul a fogyatékkal élők esetében a pénzügyi szolgáltatások egyenlő esélyű elérésére vonatkozó előírásokat, bár erre októbertől jogszabály kötelezi őket - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden .A jegybank 103 hitelintézet gyakorlatát vizsgálta.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.