Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2626 találatból.

Oroszországban rekordot döntött a halálos áldozatok száma

- Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 652-en haltak meg a Covid-19 következtében a keddi hivatalos adatok szerint, ez a legmagasabb napi veszteségszám a járvány kezdete óta.

Lemondott a brit egészségügyi miniszter, utódja Sajid Javid volt pénzügyminiszter

- Lemondott szombaton Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, aki a brit sajtóban megjelent fotók tanúsága szerint bensőséges kapcsolatba került egyik hivatali kolléganőjével. Hancock helyére szombat este Sajid Javid volt pénzügyminisztert nevezte ki Boris Johnson miniszterelnök.

Három hét után lemondott a legnagyobb észak-írországi kormányzó párt vezetője

Alig három héttel hivatalba lépése után, csütörtök este bejelentette lemondási szándékát Edwin Poots, az észak-írországi felekezetközi koalíciós kormány nagyobbik pártja, a koronahű protestáns Demokratikus Unionista Párt (DUP) vezetője, miután sarkalatos kérdésekben szembekerült a párt belfasti és londoni parlamenti frakcióinak képviselőivel. Poots utódja megválasztásáig ellátja pártvezetői feladatait.

A szerb elnök oltakozásra szólított fel

- Ősszel visszatérhet a koronavírus, és akár súlyosabb járvány is kialakulhat, ezért minél több embernek kell beoltatnia magát, hogy a társadalom védve legyen - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb elnök.

Szerbiában szerdától tovább enyhítenek a korlátozásokon

- Megtarthatók a ballagási ünnepségek, ismét lehetnek szurkolók a sporteseményeken, és mind szabadtéren, mind zárt térben akár ötszázan is lehetnek egy-egy eseményen - erről döntött a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb hétfő este.

Brexit - Több mint ötmillió EU-állampolgár kapott brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint meghaladta az ötmilliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyt kaptak Nagy-Britanniában.

Észak-Macedóniában is megjelent a vírus indiai variánsa

- Igazolták a koronavírus indiai variánsának első esetét Észak-Macedóniában - közölte az ország egészségügyi minisztériuma kedden.

A CDU győzött a Szász-Anhalt tartományi választáson

A szavazatok csaknem 40 százalékát összegyűjtve a Kereszténydemokrata Unió (CDU) győzött a németországi Szász-Anhalt tartományban vasárnap tartott törvényhozási (Landtag-) választáson, a hivatalos előzetes végeredmény szerint.

Mobil oltópontokkal próbálják növelni az immunitást az Egyesült Államokban

- A kisvárosokba küldött mobil oltópontokkal próbálja növelni a koronavírus elleni immunitást az Egyesült Államokban a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség (FEMA) - számolt be hétfőn az amerikai sajtó.

Ukrajnában jelentősen csökkent az új betegek száma

Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, alig több mint ezer, a megelőző napinál csaknem hétszázzal kevesebb új beteget jegyeztek fel, az új halálos áldozatok száma is tovább csökkent a korábbi napokhoz képest.

Koszovó enyhített a korlátozásokon

Koszovóban eltörölték az éjszakai kijárási tilalmat és a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget, a korlátozások enyhítésével a kis balkáni ország a teljes nyitásra készül, a járványmutatók ugyanis egyre kedvezőbbek - közölte a pristinai sajtó vasárnap.

Ezen a héten Koszovóban csupán 170 új fertőzöttet és három halottat regisztráltak.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában vasárnapra 274-gyel 712 046-ra, Koszovóban 28-cal 106 909-re, Észak-Macedóniában 33-mal 155 195-re, Montenegróban 48-cal 99 566-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 99-cel 203 542-re növekedett.

Ellopták Mária skót királynő ékszereit

- Mária skót királynő kivégzésén, 1578-ban viselt rózsafüzérét, valamint további, több mint egymillió font (402 millió forint) értékű arany- és ezüsttárgyat loptak el az angliai Arundel-kastélyból.

A kincset péntek éjjel vittél el a West Sussex megyei kastélyból - számolt be róla a BBC hírportálja.

A német kormány terrorizmusnak tekinti az Izrael elleni rakétatámadásokat

- A német szövetségi kormány terrorcselekménynek tekinti és elítéli az Izrael ellen a Gázai övezetből indított rakétatámadásokat - mondta Steffen Seibert kormányszóvivő pénteken Berlinben.A "terrortámadások" célja a félelemkeltés és emberek válogatás nélkül legyilkolása - mondta a szóvivő, kiemelve, hogy semmi sem igazolhat ilyen tetteket.

A német kormány kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, és az ellene indított rakétatámadások azonnali leállítását követeli - mondta. Hozzátette, hogy a szövetségi kormány és vezetője, Angela Merkel kancellár az izraeli-palesztin konfliktus elmérgesedésével összefüggésben történt németországi antiszemita incidenseket is a leghatározottabban elítéli.

Szerda éjjel is újabb rakétahullámot lőttek a Gázai övezetből Izraelre -

Szerdáról csütörtökre virradóra is újabb rakétahullámot lőttek a Gázai övezetből Izrael déli és középső részére - jelentette a helyi média.

Intenzív rakétaháborúval telt az éjszaka Izrael déli és középső részén és a Gázai övezetben

- Intenzív rakétaháborúval telt az éjszaka Izrael déli és középső részén, valamint a Gázai övezetben - jelentette a helyi média Izraelben szerda reggel.

Kedden is folytatódott a rakétaháború Izrael és a gázai terrorszervezetek között

Kedden is folytatódott a rakétaháború Izrael és a gázai terrorszervezetek között, reggelig legalább 250 rakétát lőttek Izrael felé a Gázai övezetből - jelentette az izraeli katonai rádió.

Újabb összecsapások zajlanak Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél

Újabb összecsapások zajlanak Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél, és további zavargásoktól tartanak a hétfői Jeruzsálem-napon, melyen Kelet-Jeruzsálem 1967-es izraeli elfoglalását ünneplik az izraeliek - jelentette a helyi média hétfőn.

Több tízezer muzulmán hívő barikádozta el magát vasárnap éjjel Jeruzsálem óvárosában, az Al-Aksza mecsetnél, akik köveket gyűjtve készültek szembeszállni az izraeli biztonságiakkal

Koronavírus - Az EU felvette Izraelt a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listájára

Az Európai Unió a koronavírus-járvány globális helyzetével kapcsolatban felülvizsgálta a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját, és a jegyzékbe felvette Izraelt, amely alapján a közel-keleti ország állampolgárai esetében az uniós tagállamoknak fokozatosan fel kell oldaniuk a nem alapvető beutazásra vontokozó korlátozásaikat - közölte az uniós tanács csütörtökön.

Szerbia újabb adag oltóanyagot adományozott Montenegrónak

Podgoricába tízezer adag AstraZeneca-oltóanyag érkezett Szerbiából: ezzel a szállítmánnyal együtt Belgrád 14 ezer adag oltóanyagot adományozott Montenegrónak - közölte a helyi sajtó szombaton.

Szerbiában ismét oltanak külföldieket

Ismét lehetőség van arra, hogy külföldiek is megkapják a koronavírus elleni védőoltást Szerbiában, ám előzetesen regisztrálniuk kell az erre a célra létrehozott internetes oldalon - közölte Mihailo Jovanovic, a portál fenntartásáért felelős kormányiroda vezetője a szerbiai közszolgálati televízió kedd reggeli híradójának beszámolója szerint.