Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2511 találatból.

Szerdán több mint 2400 halottja volt a járványnak az Egyesült Államokban

- Egyetlen nap alatt több mint 2400 halottja volt a koronavírus-járványnak az Egyesült Államokban - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda esti összesítéséből.

- Oroszországban először emelkedett ötszáz fölé a járvány napi áldozatainak száma

Az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 23 657-tel 2 162 503-ra emelkedett a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés mértéke 1,1 százalékos, az új esetek 21,8 százaléka tünetmentes.

Koronavírus - Montenegróban meghosszabbítják a kijárási tilalmat

Meghosszabbítják a kijárási tilalmat Montenegróban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: míg eddig 21 és 5 óra között volt tilos az utcára lépni, szerdától már 19 órától érvényes a tilalom, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a vendéglátóhelyeknek legkésőbb 18 órakor be kell zárniuk.

Koronavírus - A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

- A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén - közölte az amerikai repülésbiztonsági hatóság vasárnap. Az intézmény adatai szerint pénteken és szombaton az amerikai reptereken több mint kétmillió utast ellenőriztek. Az amerikai televíziók tudósításai szintén zsúfolt légikikötőkről számoltak be.

Meghaladta a hatezret a halottak száma a Nyugat-Balkánon

Egyre súlyosabb a koronavírus-járvány a nyugat-balkáni országokban, a térségben mindenhol nő a kórházi kezelésre szorulók és a halottak száma.

Belehalt a fertőzésbe a szerb ortodox egyház feje

Belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe Irinej pátriárka, a szerb ortodox egyház feje - erősítették meg hírt orvosai a belgrádi sajtónak pénteken. Az egyházfő halálhírét már egy nappal korábban is több szerb médium megírta, majd visszavonta.

A hidegháború óta példátlan mértékben emeli a védelmi kiadásokat a brit kormány

A hidegháború óta példátlan mértékben emeli a védelmi kiadásokat a brit kormány. A programot Boris Johnson miniszterelnök ismerteti csütörtökön a londoni alsóház képviselőivel.

A Downing Street által szerdán előzetesen közzétett részletek szerint a védelmi költségvetés a kormányzó Konzervatív Párt tavalyi választási programjában szereplő terveken felül 16,5 milliárd font (6700 milliárd forint) pótlólagos forráshoz jut a következő négy évben.

Koronavírus - Folyamatosan csökken az új fertőződések száma Németországban

- Három napja folyamatosan csökken Németországban az új koronavírus-fertőződések száma az egy héttel korábbihoz képest a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

Koronavírus - Ukrajnában megint csaknem 12 ezer új fertőzöttet regisztráltak

Ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, keddre megint csaknem 12 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt, a kormányfő pedig azt jósolta, hogy három hét múlva számuk akár húszezerre is felmehet.

Továbbra sem választott új vezetőt az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt

- Elhalasztotta a tíz hónapja esedékes vezetőváltást az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vasárnap véget ért kongresszusa, amelyen tovább mélyültek az ellentétek a párt kormánypozícióban levő politikusai és a mozgalmi szárny között.

Rekordütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben

- A legfrissebb adatok szerint rekordütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye harmadik negyedévben az ugyancsak példátlan előző negyedévi visszaesés után, de még mindig jelentősen elmarad a koronavírus-járvány elhatalmasodása előtti szinttől.

Rendőrökre támadtak egy borsodi család tagjai, őrizetbe kerültek

- A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást hét ember ellen, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik településén jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Gyorsuló ütemben emelkedik a brit munkanélküliség

- A legfrissebb adatok szerint gyorsuló ütemben emelkedik a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt.

Koronavírus - Meghaladta a tízmilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Meghaladta a tízmilliót a koronavírusos fertőzöttek száma az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház vasárnap esti adatai szerint.

Koronavírus - Lassul a járvány terjedése Franciaországban

- Olivier Véran francia egészségügyi miniszter szerint Franciaországban lelassult a koronavírus-járvány terjedése, de még túl korai lenne a tíz napja kihirdetett általános karantén következtetéseit levonni.

A meghozott intézkedéseknek köszönhetően "megfigyelhető a járvány terjedésének lassulása, de még túl korai a lezárás következtetéseit levonni" - mondta vasárnap a tárcavezető a France Inter közrádióban, miközben az előző nap 306-tal 40 ezer fölé emelkedett az elhunytak száma, a napi esetszám pedig pénteken több mint 60 ezerrel újabb rekordot döntött.

Koronavírus - Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke

Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows is - jelentette a The Hill című lap péntek éjjel.

Csehországban gyorsan nő a járvány miatt halálozások száma

Csehországban gyorsan emelkedik a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma. Az egészségügyi minisztérium honlapján péntek reggel megjelent adatok szerint március eleje, a járvány kirobbanása óta 4330 személy halt meg a koronavírus szövődményeiben

Koronavírus - Csehországban lassulni látszik a járvány terjedése

Lassulni látszik a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. A legfrissebb adatok azt jelzik, hogy fokozatosan csökken az új igazolt fertőzöttek és a kórházban kezeltek napi száma, míg az elhalálozásoké továbbra is gyorsan emelkedik.

Koronavírus - Észak-Macedóniában a teszteltek majdnem fele pozitív

- Észak-Macedóniában a napokban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, az ország közegészségügyi intézetének jelentése szerint az utóbbi 24 órában a teszteltek több mint 42 százaléka bizonyult fertőzöttnek, ami nagyon magas aránynak számít.

A 14,7 milliós Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - hétfőről keddre 3113-mal nőtt az igazolt fertőzöttek és 76-tal a halálos áldozatok száma.

Csehországban nő az elhalálozások és stagnál a fertőzöttek száma

Csehországban a hét végén továbbra is gyorsan nőtt az új koronavírus-járványban elhunytak száma, míg az igazolt fertőzések számának növekedése az utóbbi napokban lelassult. Hosszabb idő után mérsékelten csökkent a kórházban kezeltek száma is.