Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2626 találatból.

Koronavírus - Izraelben javulnak a koronavírus-járvány adatai

Izraelben javulnak a koronavírus-járvány adatai, csökken a fertőzési ráta, és stabilizálódott a súlyos betegek száma - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

A negyedik, delta variáns által okozott hullám júliusi kitörése óta először 1 alá csökkent az R fertőzési együttható, csütörtökön már 0,83-at írt az egészségügyi minisztérium honlapja, ami azt jelenti, hogy 100 fertőzött átlagosan 83-nak adja tovább a vírust.

Koronavírus - Romániában jelenléti oktatással kezdődik a tanév

Romániában jelenléti oktatással kezdődik szeptember 13-án a 2021-2022-es tanév, és csak azokon a településeken térnek át online oktatásra, amelyeken hat ezrelék fölé emelkedik a fertőzöttségi ráta.

Afgán konfliktus - Visszatértek Kabulból az orosz menekítőgépek

Leszállt a Moszkvához közeli Cskalovszkij repülőtéren az a négy katonai szállítógép, amely több mint ötszáz orosz, fehérorosz, kirgiz, tádzsik, üzbég és ukrán állampolgárt menekített ki Afganisztánból.

Az evakuálásban három Il-76-os és egy Il-62-es vett részt.

Koronavírus - Izraelben már több mint egymillióan igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen

Izraelben már több mint egymillióan igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, hétfőn csaknem tízezer új esetet regisztráltak - közölte az egészségügyi minisztérium a honlapján kedden.

Több mint 150 ezer teszt elvégzésével hétfőn 9831 új fertőzöttet azonosítottak, 6,63 százalék volt a fertőzöttek aránya. Legutóbb januárban mértek ennyire magas számot, a harmadik hullámban az akkori rekord 10 118 új vírushordozó kiszűrése volt.
Jelenleg 72 572 aktív koronavírus-esetet tartanak nyilván Izraelben, 1124-en vannak közülük kórházban, ahol a súlyos betegek száma 678, és már 123-an szorulnak lélegeztetőgépre.

Koronavírus - Izraelben az iskolákban is oltanak majd a szeptember elsején kezdődő tanévben

Izraelben az iskolákban is oltanak majd a koronavírus ellen a szeptember elsején kezdődő tanévben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

A súlyosan fertőzött, "piros" települések kivételével a szokásos időben, szeptember elsején megkezdődik az új tanév a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó kabinet vasárnap éjjeli döntése szerint.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 211,3 millió, a halálos áldozatoké 4,422 millió a világon

A világon 211 313 325 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 422 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 210 820 517 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 414 840 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 37 672 293 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 628 301.

Montenegróban rendesen indul a tanév

- A megszokott időben, szeptember elsején kezdődik a tanév Montenegróban, a tantermi oktatás 45 perces órákkal zajlik majd - közölte kedden a montenegrói oktatási minisztérium.

A koronavírus-járvány miatt kérdéses volt, hogy a diákok visszatérnek-e a tantermekbe vagy online folyik majd az oktatás, illetve azt sem tudták korábban, hogy rövidített órákkal indul-e a tanév. Az oktatási minisztérium közölte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a diákok visszatérhessenek a korábbi években megszokott oktatási formához.

Izraelben harmadik napja küzdenek a Jeruzsálem környéki erdőtüzekkel

Izraelben harmadik napja küzdenek a Jeruzsálem környéki erdőtüzekkel - jelentette a helyi média kedden.

Törökország, Ciprus és Görögország is felajánlotta segítségét, tűzoltó-repülőgépeket és szükség esetén tűzoltókat is küldenek Izraelbe, de az izraeli katonai rádió kedd reggeli híradása szerint várhatóan a külföldi segítség nélkül is boldogulnak, a terepen tartózkodó húsz tűzoltóegységnek és a több száz önkéntesnek sikerül majd megküzdenie a Jeruzsálem körüli hegyekben napok óta terjedő lángokkal.

Feloszlatta magát a legnagyobb hongkongi tüntetéseket szervező szövetség

Bejelentette feloszlását vasárnap a legnagyobb hongkongi tüntetéseket megszervező jogvédő ernyőszervezet, a Civil Human Rights Front (CHRF) - jelentette internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A 19 évvel ezelőtt megalapított szövetség a döntést azzal indokolta, hogy a következő évben egyetlen tag sem hajlandó részt venni a titkárság munkájában. Vasárnapi közleményük szerint az elmúlt évben a hongkongi kormány számos olyan kérelmet utasított el a koronavírus-járványra hivatkozva, amelyet a CHRF vagy más szervezetek nyújtottak be demonstráció megtartására.

Válsághelyzetet hirdettek Észak-Macedóniában az erdőtüzek miatt

Válsághelyzetet hirdetett az észak-macedón kormány az országban tomboló erdőtüzek miatt - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál pénteken. A harmincnapos válsághelyzet idején a tűzoltók, a hadsereg és a belügyminisztérium munkatársai közösen igyekeznek megfékezni a tüzeket.

Montenegróban minden nyolcadik fertőzött turista

Minden nyolcadik regisztrált fertőzött Montenegróban a turisták közül kerül ki - közölte az ország közegészségügyi intézete szerdán. A legfrissebb adatok szerint az utóbbi 24 órában 219 fertőzöttet regisztráltak, közülük 194 montenegrói állampolgár volt, míg 25 a nyaralását töltő külföldi.

Őrizetbe vették a már megszűnt, hongkongi Apple Daily vezető főszerkesztőjét

Őrizetbe vették a júniusban megszűnt, hongkongi Apple Daily című lap vezető főszerkesztőjét szerda reggel.

Áradások Nyugat-Európában - Belgiumban további halottjai vannak az áradásnak, több mint 160 embert eltűntként tartanak nyilván

További halálos áldozatokra bukkantak a múlt hét közepétől három napon át tartó heves esőzések nyomán kialakult özönvízszerű áradások miatt összeomlott házak romjai között Belgiumban, több mint százhatvan embert eltűntként tartanak nyilván. Hollandiában tovább apadtak a múlt héten megáradt folyók, de az árvízveszély továbbra is fennáll.

A belga sajtó beszámolója szerint hétfő reggelre további kilenc holttestet találtak a Belgium keleti, délkeleti felében történt áradások nyomán, ezzel 36-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.


Befejezték a mentési munkálatokat a Kelet-Kínában összeomlott szállodánál

- Befejezték a mentési munkálatokat a kelet-kínai Szucsouban összeomlott szálloda épületénél, a romok alól összesen 17 holttestet emeltek ki - adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap, a helyi hatóságok szerdai közlésére hivatkozva.

A várakozásokkal ellentétben gyorsult a kínai export növekedése júniusban

A várakozásokkal ellentétben a kínai export növekedése gyorsult júniusban, folytatva a koronavírus-járvány utáni helyreállást.

A kínai vámszolgálat kedden közzétett adatai szerint a kivitel dollárban számolt értéke 32,2 százalékkal nőtt júniusban éves összevetésben. A kínai export ezzel a tizenkettedik egymást követő hónapja nőtt júniusban.

Koronavírus - Ukrajnában mintegy ötszáz új fertőzöttet jegyeztek fel

Ukrajnában szombatra mintegy ötszáz új koronavírusos beteget, és az előző napinál nyolccal több, 20 halálos áldozatot jegyeztek fel, miközben a járvány terjedése ötödik napja stagnál.

A hivatalos adatok szerint az elmúlt napon 507 új esettel 2 240 753-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az újonnan megfertőződöttek száma csaknem 150-nel kevesebb a megelőző napiénál. Most húszan hunytak el egy nap alatt, míg péntekre 12, csütörtökre 23 halálos áldozatot jegyeztek fel. A járvány tavaly márciusi kitörése óta 52 592-en haltak bele az új típusú koronavírus okozta Covid-19 szövődményeibe. Eddig 2 176 919-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napon több mint nyolcszázan. Az aktív betegek száma tovább csökkent, több mint háromszázzal, 11 242-re

Észak-Macedóniában hétfőn megkezdik a 12-16 évesek beoltását

Hétfőn megkezdődik a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni beoltása Észak-Macedóniában, a fiatalok a Pfizer/BioNTech oltóanyagát kapják meg - közölte Venko Filipcse egészségügyi miniszter.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 103-mal 717 196-ra, Koszovóban kilenccel 107 379-re, Észak-Macedóniában szintén kilenccel 155 741-re, Montenegróban harminccal 100 392-re, Bosznia-Hercegovinában pedig hússzal 205 075-re növekedett.

Az új fertőződések száma emelkedik, az oltási kampány lassul Németországban

Emelkedésnek indult az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) igazoltan fertőzöttek napi száma Németországban, a vírus okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltási kampány pedig lassul a szerdai hivatalos adatok szerint.

Törökországban feloldották a kijárási tilalmat

- Törökországban csütörtöktől feloldottak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást, tovább enyhítve az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken.

Az intézkedéscsomag a május közepén megkezdett fokozatos enyhítés harmadik fázisa.

A kijárási tilalom és korlátozás eltörlésével a belföldi közlekedés is szabaddá vált. Legutóbb hétköznapokon és szombaton 22 órától éjszakai kijárási tilalom, vasárnap napközben pedig kijárási korlátozás volt érvényben, amelynek értelmében a lakosok csak a közeli élelmiszerboltokat kereshették fel.

Mostantól a 65 év felettiek és a 18 év alattiak újból használhatják a tömegközlekedést, illetve az állami intézmények is visszaállnak a normál munkamenetre

Hibrid vaddisznók élnek a fukusimai katasztrófa környékén

A fukusimai atomerőmű katasztrófájának körzetében lévő elhagyott településeken a vaddisznók vették át az uralmat. Egy genetikai kutatás szerint a vaddisznók a környékbeli gazdaságokból elszabadult házisertésekkel keveredtek.

Donovan Anderson, a Fukusimai Egyetem kutatója DNS-mintákból állapította meg, hogy a lakatlan zónában a vaddisznók és a házisertések szaporodásából vaddisznó-hibridek születtek.