Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2098 találatból.

Amerikai orvosok, nővérek, patikusok ellen emeltek vádat opiát tartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért

- Több mint félszáz orvos, nővér, patikus ellen emeltek vádat szerdán az Egyesült Államokban opiát tartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért, valamint egészségbiztosítási csalásért.

Feltárták Kína legrégebbi sírját

- Csaknem 13 500 éves sírt tártak fel a dél-kínai Kuangtung tartományban, a sírban egy guggoló pózban elhelyezett női holttestre bukkantak a régészek.

A holttest egy 13 és 18 év közötti lányé, akinek azonban hiányzik a feje.

Ez a Kínában valaha talált legrégebbi sírhely, amelyben a halottat szándékosan egy bizonyos pozícióban helyezték örök nyugalomra - közölte Liu Szo-csiang, a Csingtang romok feltárását végző csoport vezető régésze.

Tovább emelkedett a Németországban élő külföldiek száma tavaly

Tovább emelkedett és megközelítette a 11 millió főt tavaly a Németországban élő külföldiek száma, a legnagyobb részük az Európai Unióból (EU) és EU-s tagjelölt országokból származik a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közölt adatai szerint.

Francia zavargások - Párizsban békés felvonulások, Toulouse-ban összetűzések voltak

- Párizsban két békés felvonuláson, a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban viszont összetűzéseket provokálva vonultak ismét utcára szombaton a kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők.

Nem vettek részt a román kormánykoalíció vezetői az államfő által meghirdetett népszavazásról szóló egyeztetésen

- Nem vettek részt a bukaresti szociálliberális kormánykoalíció vezetői azon az egyeztetésen, amelyre a május 26-ára meghirdetett népszavazás ügyében várta őket pénteken Klaus Iohannis államfő.

Egészségügyi szükségállapot New Yorkban, Brooklynban kötelező a kanyaró elleni oltás

- New York város illetékesei egészségügyi szükségállapotot rendeltek el a terjedő kanyarójárvány miatt, Brooklyn egyes részein pedig büntetés terhe mellett kötelezővé tették a kanyaró elleni oltást.

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

- Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen 2019-ben az elsivatagosodás visszaszorítására - közölték a helyi hatóságok kedden.

Az ötödszöri kormányzásra készülő Netanjahu

- Az ötödszöri kormányzásra készülő Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök számára különösen fontos a győzelem a keddi parlamenti választásokon, mert ezzel nagyobb esélyt teremthet magának a már elkészült vádiratok után a korrupciós ügyek számára sikeres kezeléséhez.

Raviv Drucker, a 13-as kereskedelmi tévécsatorna vezető politikai szakértője, a tengeralattjáró-vásárlások korrupt közbeszerzési ügyének feltárója szerint 80 százalékos valószínűséggel Benjámin Netanjahu alakíthat majd kormányt a keddi választások után.

Kilós kokaincsomagokat sodort a partra a tenger Romániában

Több mint háromszáz rendőr, csendőr, búvár, 14 motorcsónak, és két helikopter keresi szombaton a román tengerparton egy rejtélyes kokainszállítmány csomagjait.

A hatóságok lakossági bejelentés alapján láttak neki egy kilencven kilométeres partszakasz átvizsgálásának, miután a tengerparton többen is olyan kilogrammos csomagokat találtak, amelyekben minden bizonnyal kábítószer található. A rendőrség szombaton közleményben szólította fel a tengerparton tartózkodókat, hogy ha gyanús csomagokat lát a parton azonnal riassza a hatóságokat.

Donald Trump volt ügyvédje együttműködne a demokratákkal

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen felajánlotta együttműködését a kongresszus demokrata párti politikusainak a Trump ellen indított vizsgálatokhoz, és cserébe azt kérte, kevesebb időt kelljen börtönben töltenie.

Brexit - A Brexit további halasztásának kezdeményezésére kötelezte a londoni alsóház Theresa Mayt

- A brit EU-tagság megszűnésére (Brexit) szabott határidő további, hosszabb halasztásának kezdeményezésére kötelezte szerda éjjel a londoni alsóház Theresa May miniszterelnököt, elkerülendő a megállapodás nélküli Brexitet.

Chicago történetében először fekete nőt választottak polgármesternek

Chicagóban fekete nőt választottak meg polgármesternek kedden, az amerikai város történetében először. Lori Lightfoot nemcsak az első fekete, hanem az első nyíltan leszbikus nő is az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa élén.

Öt éve folyamatosan csökken Kínában a házasságkötések száma

A kínai statisztikai hivatal adatai szerint 2013 óta évről-évre folyamatos csökkenés figyelhető meg a házasságkötések számában - olvasható a China News kínai hírportál kedden megjelent cikkében.

Spanyolországban nyolc hétre nő a gyerekszületés utáni apasági szabadság

Spanyolországban az eddigi ötről nyolc hétre nő hétfőtől a férfiaknak gyerekük megszületése után járó szabadság időtartama.Az április elsején hatályba lépett jogszabály szerint a mintegy két hónapnyi szabadság örökbefogadás esetén is megilleti a szülőt.

Mick Jagger betegsége miatt elhalasztja turnéját a Rolling Stones

Mick Jagger betegsége miatt elhalasztja észak-amerikai turnéját a Rolling Stones. A hírt a legendás együttes szombaton tette közzé honlapján és a Facebookon.

- Szlovák film kapta az idén a prágai Febiofest nemzetközi filmfesztivál fődíját.

Teodor Kuhn, az Éles késsel (Ostrym nozem) című film rendezője személyesen vette át a Kristián-díjat csütörtökön este Prágában, amellyel 5000 eurós (1,6 millió forint) pénzjutalom is járt.

"A díj arra kötelez, hogy filmrendezőként fáradhatatlanul dolgozzak tovább" - mondta Teodor Kuhn.

Botticelli műhelyéből származik egy korábban másolatnak elkönyvelt festmény

- Az olasz reneszánsz mester, Botticelli műhelyéből származik az a festmény, amelyet korábban másolatként könyveltek el a művészettörténészek - állapították meg az English Heritage angol örökségvédelmi szervezet szakértői.

Gázából támadták rakétával Askelónt a kedd éjszakai izraeli légicsapás után

A Gázai övezetből a szomszédos északi várost, Askelónt támadták egy rakétával másfél órával az éjszakai izraeli légicsapást követően - jelentette szerda reggel a Jediót Aronót című újság honlapja, a ynet.

Brexit - Megszavazta a brit alsóház, hogy maga dönthessen a különböző Brexit-alternatívákról

Megszavazta hétfő éjjel a londoni alsóház azt a módosító indítványt, amelynek alapján a képviselők saját kezdeményezésükre szavazhatnak - egyelőre jogilag nem kötelező erővel - a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő, eddig kétszer nagy többséggel elvetett megállapodás különböző alternatíváiról.

Egymás között euróban üzletel egyre több cseh cég

Egyre több csehországi cég egymás között a hazai korona helyett inkább euróban üzletel. A cseh gazdasági kamara felmérése szerint az ilyen cégek aránya már meghaladja az összes cég 20 százalékát - írja az iDnes című cseh hírportál, amely megszerezte a gazdasági kamara országos felmérésének eredményeit.