Programajánló

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 340 találatból.

Max Ernst-, Matisse- és Kokoschka-kiállítás várja idén Bécsben a múzeumlátogatókat

Programajánló - 2013-01-04

- Henri Matisse-, Oskar Kokoschka- és Max Ernst-kiállítással várják a múzeumlátogatókat idén Bécsben.

 Mintegy tíz éven át tartó felújítás után márciusban újra megnyílik a Művészettörténeti Múzeum (KHM) kincsestára, a Kunstkammer. Ismét látható lesz a Kunstkammer egyik legértékesebb darabja is: a Saliera néven ismert, 16. századi díszes arany sótartó, Benvenuto Cellini ötvösmester munkája.

Holnap is halnap

Programajánló - 2012-12-22
Az ebben az esztendőben első ízben kétnaposra bővült VII. Debreceni karácsonyi halnapok alkalmából  Pajna Zoltán alpolgármester, Lupsán Róbert, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója, valamint Barabás Zoltán, a Fanny-Line Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót.

MNG Extra: középpontban Benczúr Gyula

Programajánló - 2012-12-01

- Benczúr Gyula 19. századi magyar festőóriás munkássága áll a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) december 7-i MNG Extra programjának középpontjában; a rendezvény vendége ezúttal a villányi Jackfall Bormanufaktúra és a Szamos Marcipán lesz.

Műgyűjtők éjszakája tárlatvezetésekkel és ékszerbemutatókkal

Programajánló - 2012-11-26

- Kiállításmegnyitók, tárlatvezetések, szocreál zenés party, ékszer és iparművészeti bemutatók is várják az érdeklődőket csütörtökön a Műgyűjtők éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában.

 A Haas Galériában ezen az estén zár Litkey György (1907-1975) festőművész emlékkiállítása, amelyet az érdeklődők 19 és 21 órakor ifjabb Straub Dezső zenés improvizációi mellett tekinthetnek meg.

„Az energetika jövője – A jövő energetikája”

Programajánló - 2012-09-25

Az idén 10. alkalommal rendezi meg a V-Trade Kiállítások Kft. az ETE Hajdú-Bihar Megyei csoportja és a MTESZ együttműködésével az ENERGOexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítást és Konferenciát 2012. szeptember 25 – 27. között a Debreceni Kölcsey Konferencia Központban. A 3 napos rendezvényen 21 cég közel 500 nm-en várja az energetika iránt érdeklődő látogatókat, a konferencián pedig közel 80 előadást hallgathatnak meg.

Kerékpáros programok az Európai Autómentes Nap jegyében

Programajánló - 2012-09-21

Az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16-22.) és az Európai Autómentes Nap (szeptember 22.) jegyében kerékpáros programok lesznek szeptember 23-án – vasárnap 9-13 óra között a Déri téren. Az eseményen való részvétel mindenki számára nyitott és ingyenes. A kerékpáros ügyességi versenyeken minden regisztráló induló a saját felelősségére vehet részt, s számukra ajánlott a kerékpáros védőfelszerelések használata! 

Jubileumok és gálakoncertek októbertől áprilisig

Programajánló - 2012-09-20

Kobayashi Ken-Ichiro vendégszereplésével, az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar gálakoncertjével, Ránki Dezső és Klukon Edit zongora-kamarazenéjével, Mozart-esttel, az osztrák Lars Mlekusch szaxofonművész fellépésével és különleges szilveszteri műsorral egyaránt készül a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar az áprilisig tartó hangversenysorozataiban.

A 43. Debreceni Virágkarnevál szombati rendezvényei

Programajánló - 2012-08-18

Nagyerdő, Békás-tó

 Hazai és Cseh Kézműves Sörök Fesztiválja

15.00–21.00        Švejk Band (Csehország)

17.00–17.45        Körösi Gyöngyszemek Hagyományőrző Roma Táncegyüttes (Komádi)

18.00–19.00        Feeling Fantasy Táncegyüttes és a Derecskei Fúvószenekar latin estje

22.00 -     Best of Jiři Menzel – Hóvirágünnep (1984)

Családias hangulatú a 22. Művészetek Völgye

Programajánló - 2012-07-30

 Megvalósult a szervezők elképzelése: sikerült visszatérni a kezdetekhez és ismét családias, bensőséges hangulatúvá tenni a Művészetek Völgyét.

 

    A hétvégén szélsőséges időjárás tette próbára a völgylátogatókat: míg szombaton rekkenő hőségben szinte lépni sem lehetett az Eger patak (amelyet a helyiek Sédnek hívnak) közvetlen partján.

Születésnapokkal nyitott a Campus Fesztivál

Programajánló - 2012-07-26

Tegnap a 0-ik napi programokkal indult el az ötödik Campus Fesztivál, és a Debreceni Egyetem sportpályáin a negyedik Campus Olimpia. Miközben az utolsó simításokat végezték a Nagyszínpadon, a bejáratok, és a jegypénztárak időben megnyitottak, így több száz fesztiválozó már a kora délutáni órákban várhatta a 16 órától kezdődő programokat.

Kezdődik a Campus Fesztivál

Programajánló - 2012-07-25

 Olimpia, Finn rocker-csellisták és magyar legendák - többek közt ezt kínálja a július 25-én kezdődő Campus Fesztivál, amelynek idén is a debreceni Nagyerdő ad otthont. Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly csaknem ötvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt.

London 2012 - A műsor: július 25., 26., 27.

Programajánló - 2012-07-24

A XXX. nyári olimpia megnyitó ünnepségére pénteken kerül sor, de a versenyek, pontosabban a labdarúgótorna mérkőzései már két nappal korábban, szerdán elkezdődnek.

 A londoni játékok műsora a magyarokkal:

CAMPUS OLIMPIA

Programajánló - 2012-07-17

Negyedik alkalommal kapcsolódik a Campus Fesztiválhoz  2 napos sportesemény, a Campus Olimpia. A verseny szervezője: MSE Magyar- Sport és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. és a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.

A verseny időpontja: 2012. július 25-26.

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

Programajánló - 2012-06-15

A pénteki, szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

  június 15., péntek:

    m1

17:30 ó: Labdarúgás, Európa-bajnokság, Ukrajna-Franciaország

20:25 ó: Labdarúgás, Európa-bajnokság, Svédország-Anglia

  Eurosport

13:30 ó: Tenisz, ATP-torna, London

Több száz fellépő a Rocksuli vizsgakoncertjén

Programajánló - 2012-06-11

Rendhagyó módon, idén az Ifjúsági Ház udvarán lesz a Rocksuli évzáró koncertje. Június 15-én és 16-án két napos rendezvénnyel zárja 22. tanévét az iskola. A két napos mini fesztiválra közel száz dallal készülnek a diákok. A Rocksuli növendékei többek között olyan slágereket adnak elő, mint a Pokolgéptől az Ítélet helyett, a Deep Purple-től a Burn és az AC/DC-től a Highway to Hell.

Colours Fesztivál / Odeon-Lloyd Mozi - Apolló Mozi TE LÁTSZ HATÁROKAT?

Programajánló - 2012-05-09

Május második hétvégéjén Debrecenbe költözik a Colours Fesztivál, az Odeon bevándorlásról és beilleszkedésről szóló kulturális fesztiválja. Az ingyenes rendezvénysorozat egyedülálló esemény Magyarországon: a migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki nagyvárosban – Pécsen, Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán – mutatja be, kik a hazánkban élő bevándorlók.

Föld napja - Critical Mass felvonulás Budapesten

Programajánló - 2012-04-21

- A Critical Mass felvonulás, a kerékpározást népszerűsítő esemény vasárnap, a Föld napján startol a Szent István Park alatti rakpartról, Budapesten.

  Kürti Gábor szervező  elmondta, hogy ugyan lóg az eső lába, de ha nem esik, csaknem ezer biciklistára számítanak. A vasárnap délután négy órakor startoló bringások a Szent István park alatti rakpartról - lezárt utakon - 11 kilométert tesznek meg a Városligetig, ahol, ha mindenki beért, bringaemeléssel ünnepelnek.

Rendezvénysorozat a Logisztika Napján Magyarországon is

Programajánló - 2012-04-19

    A csütörtöki programsorozat elsődleges célja, hogy megismertesse a logisztikai szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Így a magyarországi eseményekbe bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhatott - amely a logisztika területén tevékenykedik -, ha vállalta, hogy a Logisztika Napján kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat.

III. Debreceni Mangalicafesztivál

Programajánló - 2012-04-12

 

A III. Debreceni Mangalicafesztivál 2012. április 13. és 15. között – pénteken, szombaton és vasárnap – zajlik a Kossuth téren. Az eseményt 2012. április 14-én – szombaton – 11.00 órakor Kósa Lajos polgármester, Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Veégh Attila, a Choco Hungária Kft. ügyvezetője nyitja meg.

Ünnepi rendezvények Debrecenben 2012. március 14-15-én

Programajánló - 2012-03-10

Március 14.

18.30 óra: Fáklyás felvonulás

A felvonulás útvonala: a Debreceni Egyetem főépülete (Egyetem tér 1.) előtti térről az Egyetem sugárút - Bethlen utca útvonalon a Déri térig. Minden ünnepelni kívánó csatlakozhat, s fáklyát is kap az indulás helyén

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.