Programajánló

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 383 találatból.

A debreceni pároskolbászt népszerűsíti az első Debrecziner Gourmet Fesztivál

Programajánló - 2016-05-25

- A közelmúltban hungarikummá nyilvánított debreceni pároskolbászt és az abból készíthető ételek változatosságát mutatja be az első Debrecziner Gourmet Fesztivál június 11-12-én a debreceni Nagyerdőn.

   "Célunk, hogy megmutassuk, a debreceni pároskolbász méltán vált hungarikummá, és hogy nemcsak mustárral és kenyérrel fogyasztható, hanem alapanyagként is lehet rá tekinteni" - emelte ki a fesztiválszervező debreceni IKON étterem séfje, Pataky Péter az eseményt bemutató sajtótájékoztatón  szerdán Budapesten.

Húsz előadás lesz a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon idén nyáron

Programajánló - 2016-05-12

- A debreceni Nagyerdő ismét életre kel: 20 nagyszínpadi előadás bemutatását tervezi a nyáron a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. - mondta Bódor Edit ügyvezető a nyári színházról tartott csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón.

Ismét látogatható lesz az egri vár felújított és kibővített kazamatája

Programajánló - 2016-05-08

 

    Eger, 2016. május 8., vasárnap (MTI) - Az egri vár két összesen mintegy 2,2 milliárd forintos, uniós forrásból megvalósult turisztikai attrakciófejlesztő beruházásai, így egyebek mellett az újra látogathatóvá vált kazamata átadásával ünnepli május 14-én az Emlékhelyek napját a hevesi megyeszékhely.

Artmozik éjszakája lesz májusban Budapesten

Programajánló - 2016-04-10

Artmozik éjszakája lesz május 13-án Budapesten, ahol a Puskin, a Művész, a Toldi és a Tabán mozi mellett a Kino Cafe Moziban is várják az érdeklődőket.   A Puskin moziban többek között Oscar-jelölt és aranyszobros magyar alkotásokat játszanak, 35 milliméteres kópiáról. Makk Károly Macskajáték című filmjének vetítése előtt az idén 91 esztendős rendező lesz az esemény vendége.

 Március 15. - Országszerte és külföldön is számos megemlékezést tartanak

Programajánló - 2016-03-13
Országszerte és a határokon túl is több helyen megemlékezéseket tartanak a napokban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A központi rendezvények március 15-én reggel a Parlament előtt kezdődnek, ahol Áder János államfő jelenlétében felvonják az ország lobogóját. Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál mond ünnepi beszédet.

A Millenáris parkba költözik a Budapesti Halfesztivál

Programajánló - 2016-01-17

Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris parkban február 12. és 14. között a Budapesti Halfesztivál.

Egy hónappal tovább lesz nyitva a Csontváry-kiállítás

Programajánló - 2015-12-28

- A nagy érdeklődés miatt egy hónappal meghosszabbították a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató fővárosi kiállítás nyitva tartását. A tárlat így 2016. január 31-ig lesz látható a budai Várban.

A két ünnep között is nyitva tartanak a budapesti adventi vásárok

Programajánló - 2015-12-23

 Csütörtökön kora délután ugyan bezárnak, de a Városháza parkban és a Vörösmarty téren már péntektől, a Bazilikánál pedig december 27-től ismét teljes nyitvatartással üzemelnek a budapesti adventi vásárok.

 Pénteken mindhárom helyszínen javarészt a gasztronómiai és az ajándékos standok nyitnak csak ki, de a Vörösmarty téren szombattól újra színpadi programokkal is várják a látogatókat.

Öt Woody Allen klasszikust tűz műsorra az Uránia

Programajánló - 2015-11-29

- Woody Allen világhírű amerikai rendező 80. születésnapja alkalmából öt klasszikus alkotását tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház keddtől február elejéig Budapesten.  Az Uránia mozi retrospektív vetítéssorozata a négy Oscar-díjjal elismert, 1977-ben készült Annie Hall című film vetítésével veszi kezdetét kedden. Az alkotást 35 milliméteres filmszalagról játsszák Az Annie Hall-t néhány hete minden idők legviccesebb forgatókönyvének választotta az Amerikai Írók Céhe.

Műfaji sokszínűség a Debreceni Ősz programkavalkádján

Programajánló - 2015-09-29

Műfaji sokszínűség jellemzi a Debreceni Ősz programsorozatát - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a város kultúráért felelős alpolgármestere.Komolay Szabolcs a Debreceni Ősz legfontosabb üzenetének az értékek felvonultatását nevezte. A több helyszínen zajló események közül kiemelte Haumann Péter önálló estjét, amelyen Szókratész védőbeszéde hangzik el a Kölcsey Központ báltermében október 21-én.

Denevérek éjszakája lesz szombaton Felsőtárkányban

Programajánló - 2015-08-28

Szombaton rendezi meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Denevérek éjszakáját a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban.

 Gombkötő Péter, a BNPI zoológiai szakreferense elmondta: a nemzetközi denevéréjhez kapcsolódó hagyományos program nagy népszerűségnek örvend, elsősorban családok vesznek részt az előadásokból és gyakorlati foglalkozásból álló rendezvényen.

Hídi vásár, kézműves udvar a Hortobágyon

Programajánló - 2015-08-21

 A hortobágyi kilenclyukú híd lábánál csütörtökön megkezdődött a puszta egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a hagyományos hídi vásár, amelyen csaknem háromszáz árus kínálja a portékáját.Az esős időjárás ellenére augusztus 20-án nagyszámú érdeklődő kereste fel a csikósok, a kondások, a bojtárok, a népművészek és az iparművészek utcáit, ahol számos régi mesterség mai folytatója kínálja portékáit.

Augusztus 20. - Az ünnepi torták felvágásával nyílt meg az Ízek Utcája

Programajánló - 2015-08-21

Az idei Magyarország tortája, a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, az ország cukormentes tortájának választott barackos buboréktorta és a Honvédség Tessedik mézes körtetortája felvágásával nyitották meg a budapesti Várkert Bazár előtt az Ízek utcáját csütörtökön.

Megnyílik a püspöki palota kertje és a "titkos alagút" Pécsett

Programajánló - 2015-08-21

Megnyílik a nagyközönség előtt szombaton a Pécsi Egyházmegye megújult püspöki kertje, továbbá a kertet a püspöki pincével és a magtárral összekötő "titkos alagút". Az érdeklődőket 19 és 23 óra között, ünnepi hangulatban, különleges meglepetéssel várják. A belépés ezúttal ingyenes, a helyszín az északi, Aradi Vértanúk útja felőli nagykapun át közelíthető meg.

Virágkarnevál - Gobelinkiállítás Debrecenben

Programajánló - 2015-08-16

A Szent István és műve – Szövött himnuszok című kiállítás szombati megnyitójával megkezdődött a debreceni virágkarneváli hét augusztus 22-ig tartó programsorozata.

Szent István ünnepéhez közeledve a hazai kárpitművészet legjelentősebb műveit – harminckét nagy méretű gobelint – láthat a közönség szeptember 6-ig a Kölcsey Központban rendezett tárlaton.

Augusztus 20. - Ünnepi hétvége a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Programajánló - 2015-08-16

Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol augusztus 22-én a Chico & The Gypsies világzenei koncertje várja a közönséget.

Mézeskalács-fesztivál lesz a hétvégén Debrecenben

Programajánló - 2015-08-12

A nagy múltú debreceni mézeskalácsosság történetét és a vidék méhészeti hagyományait bemutató mézeskalács-fesztivált rendeznek a hétvégén a cívisvárosban. Vajda Mária etnográfus, a fesztivál ötletgazdája a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a 2008-ban tartott első fesztivál azonnal bekerült a Guinness-rekordok közé, mivel több száz mézeskalácsot a kezében tartó résztvevő kart karba öltve alkotott élő láncot, "mézeskalács-kerítést" a Nagytemplom körül.

Gasztrodzsessz dzsembori a hétvégén Debrecenben

Programajánló - 2015-08-04

- Idén először együtt rendezik meg a Debreceni Borkarnevált és a Jazznapokat - jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők, akik a két nagy debreceni nyári esemény első "házasítását" úgy harangozták be, hogy "ilyen cuvée-t a világon senki nem tud csinálni".

 Széles Diána, Debrecen  alpolgármestere elmondta, hogy a két szabadtéri rendezvény összevonásával a magyar dzsessz és a bor kapja a főszerepet a hétvégén a tavaly megújult Békás-tó partján.

Megnyitotta kapuit a debreceni Campus Fesztivál

Programajánló - 2015-07-22

- Megnyitotta kapuit a debreceni Nagyerdőben a Campus Fesztivál szerdán. A nulladik napon még nem üzemel minden programhelyszín, de a zenei felhozatal máris rendkívül erős: búcsúzik Debrecentől a Heaven Street Seven, "hazalátogat" Szabó Balázs, és nagy koncertet ad a Vad Fruttik - közölte a nyitás után  fesztivál sajtófőnöke.

Múzeumok éjszakája - A Református Nagytemplom is bekapcsolódik a debreceni programokba

Programajánló - 2015-06-16

- Új helyszínnel bővül Debrecenben a Múzeumok éjszakája: most először kapcsolódik be a programokba a Református Nagytemplom - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a cívisvárosban. Szombat éjjel a Déri Múzeumba, a Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központba, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumba, a Református Kollégium múzeumába és a nagytemplomba várják az érdeklődőket - közölte Angi János, a debreceni Déri Múzeum igazgatója.