Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria az Art and Antique művészeti vásáron

Programajánló - 2022-02-21

Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító várja az érdeklődőket az Art and Antique művészeti vásáron, amelyet március 3. és 6. között rendeznek a budapesti Bálnában.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint az immár negyedik alkalommal megrendezendő seregszemlén egyebek mellett Bortnyik Sándor és Nádler István műveit állítja ki az Erdész Galéria, Boldi-szobrot (Szmrecsányi Boldizsár) mutat be a Bodó Galéria.

Hantai Simon-festményt is kiállít a Kalman Maklary Fine Arts, a Nagyházy Contemporary több fiatal művész, köztük Ámmer Gergő munkáját, a Molnár Ani Galéria Konok Tamás és Haász István alkotásait is kínálja az érdeklődőknek.

A Deák Erika Galéria standja egyebek mellett Fajó János, a Nudelman Numismatica kiállítótere Maurer Dóra és Korniss Dezső, az Einspach Fine Art and Photography pedig Z. Gács György emblematikus műveit állítja ki. A Vintage Galériában Bálint Endre, a Virág Judit Galéria standján Csontváry Kosztka Tivadar Pirosruhás gyermek című festménye, Moholy-Nagy László Kompozíció és Rippl-Rónai József Anella című munkája vásárolható meg. A Faur Zsófi Galéria egyebek mellett Horváth Lóczi Judit alkotásait állítja ki.

Mind ezek mellett jelentős kereskedők kínálják a vásáron különleges bútoraikat, több kiállító a bútorok mellett gyűjtők érdeklődésére is számot tartó értékes ékszereket állít ki.

Antalffy Péter művészettörténész több alkalommal tart tárlatvezetéseket magyar és angol nyelven. Ebben az évben a látogatók között egy egymillió forint értékű briliáns nyakéket és fülbevalót is kisorsolnak.

Már zajlik az a jótékonysági online aukció, amelyen a kiállító galériák által felajánlott műtárgyakra lehet licitálni az Axioart felületén március 6-ig. Az árverésen befolyó összeget az Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel, támogatva az autista lakóotthonok működését - áll a közleményben.