Befektetés

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1301 találatból.

A Tungsram felvásárolta az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő céget

Befektetés - 2019-09-30

A Tungsram csoport fejleszteni akarja az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra épülő üzletágát, ennek első lépéseként 61 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő vintoCON Kft.-ben. A felvásárolt vállalatot 5 magánszemély alapította, közülük az egyikük kisebbségi tulajdonos maradt.

Tűzoltók képzésére alkalmas repülőgép-szimulátort adtak át Debrecenben

Befektetés - 2019-09-27

Tűzoltási gyakorlatokra alkalmas repülőgép-szimulátort adtak át gyakorlati bemutató keretében pénteken a debreceni repülőtéren.

ÉVOSZ: beruházásokra van szükség a termelési szint fenntartásához

Befektetés - 2019-09-26

Beruházásokra, technológiai fejlesztésekre van szükség az építőipar termelési szintjének fenntartásához, növeléséhez - közölte az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Koji László emlékeztetett, a kormány egy három éves támogatási program keretében összesen 31 milliárd forinttal járul hozzá, hogy az építőipar hatékonyabb legyen és több kapacitással rendelkezzen.

Ennek részeként folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítését és hatékonyságának növelését segítő támogatási program, amelynek keretében a 10 és 249 fő közötti állományt foglalkoztató cégek 3 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak. A tervezőirodák esetében a legalább öt főt foglalkoztató vállalatok is jelentkezhetnek - ismertette a részleteket.

Az OTP lezárta szerbiai bankvásárlását

Befektetés - 2019-09-25

Az OTP pénzügyileg is lezárta szerbiai bankvásárlását, amelyben Societe Generale Csoport szerb leánybankja és leányvállalatai az OTP Bank százszázalékos tulajdonába kerültek - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

Árverésre viszi Banksy legnagyobb, egyik leghíresebb festményét a Sotheby's

Befektetés - 2019-09-16

- Október elején elárverezi Banksy legnagyobb és egyik leghíresebb Devolved Parliament (Elfajzott parlament) című festményét a Sotheby's Londonban.

Kínában jelentősen nőtt a felhőszolgáltatásokból származó bevétel

Befektetés - 2019-09-15

Kínában jelentősen bővült a felhőszolgáltatásokat nyújtó piac, amelynek a bevétele a második negyedévben - éves összevetésben - 58 százalékkal, 2,3 milliárd dollárra nőtt.

A Canalys piackutató vállalat adatai szerint Kínában az Alibaba ebből származó bevétele 47 százalékkal nőtt a második negyedévben, az ágazat teljes bevételének a 43 százaléka jutott a cégre és ezzel továbbra is listavezető.

Az Alibaba Cloud bevétele nagyobb, mint a következő három, ugyancsak kínai székhelyű cégé együttesen.

A Citigroup rekordmagas aranyárral számol két éven belül

Befektetés - 2019-09-11

Két éven belül rekordszintre, 2000 dollár fölé emelkedhet az arany ára unciánként - vélik a Citigroup elemzői.

Brüsszelbe, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a Wizz Air

Befektetés - 2019-09-10

Brüsszel Nemzetközi Repülőtérre, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság jövőre - jelentette be Stephen Jones, a cég budapesti vezetője kedden sajtótájékoztatón.

Elindította szállodai üzletágát a WING

Befektetés - 2019-09-06

- Elindította szállodai üzletágát a WING Zrt. Már folyamatban van az engedélyezése a MÜPA szomszédságában tervezett, 179 szobás, dunai panorámás szállodának, valamint a Liszt Ferenc repülőtérről csupán néhány perces távolságra elhelyezkedő, 187 szobás hotelnek, és előkészítés alatt áll egy kiváló lokációjú, több mint 300 szobaegységes hotelépület is.

Belép az európai piacra a kínai CRRC, a világ legnagyobb vasúti járműgyártója

Befektetés - 2019-08-27

Egy német vállalat mozdonygyártó ágazatának felvásárlásával belép az Európai Unió piacára a kínai CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation), a vasúti járműgyártás piacának világszerte legnagyobb szereplője - írta kedden a Die Welt című német lap.

A kínai állami vállalat a vasúti infrastruktúra területén tevékenykedő Vossloh mozdonygyártó részlegét vásárolja meg, várhatóan nagyjából 10 millió euróért (3,3 milliárd forint). Az ügylet véglegesítéséhez az uniós és a kínai hatóságok hozzájárulása is szükséges - közölte a Vossloh.

Jelentősen csökkent a Geely kínai autógyártó profitja az első fél évben

Befektetés - 2019-08-21

Jelentősen csökkent a Geely kínai autógyártó bevétele és adózott eredménye az idei első fél évben.A hongkongi tőzsdén jegyzett Geely Automobile Holdings - a honlapján szerdán közzétett beszámolója szerint - 651 ezer 680 autót adott el az év első hat hónapjában, ami 15 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az osztrák AMS felvásárolná az Osram világítástechnikai céget

Befektetés - 2019-08-12

Az osztrák AMS félvezető ipari vállalatnak az Osram Lich AG teljes kivásárlására tett ajánlata tíz százalékkal emelte meg hétfőn a világítástechnikai cég részvényének árfolyamát.

Richter-vezérigazgató: a vártnál sokkal jobban nőhet idén az árbevétel

Befektetés - 2019-08-06

A korábban várt 3 százaléknál erősebb, 5-6 százalék közötti, euróban mért csoportszintű árbevétel-emelkedésre számít a Richter Gedeon Nyrt. az idén - mondta Orbán Gábor, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója a cég második negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésen kedden, Budapesten..

Tovább bővült a Szallas.hu portfóliója

Befektetés - 2019-08-01

A Szallas.hu felvásárolta a kedvezményes utazásokat kínáló Maiutazás.hu csoportot és a külföldi utazásokban erős Utazok.hu Kft.-t, a tranzakciónak köszönhetően a külföldi utazási tevékenység bővítése mellett élménycsomagok értékesítésével is kiegészül a szállásfoglaló portál kínálata - közölte a Szallas.hu csütörtökön.

Az akvizíciót már a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, a tranzakció augusztus 1-jén zárult. A teljes integráció 2020 végére várható.

A mostani felvásárlást a tulajdonosok (OTP Digitális Magántőkealap és PortfoLion Regionális Magántőke Alap) tőkeemeléséből és saját forrásból finanszírozta a Szallas.hu cégcsoport.

BÉT - A Richter újabb szerződést kötött a cariprazine forgalmazására

Befektetés - 2019-07-25

A Richter Gedeon Nyrt. és a Hikma Pharmaceuticals Plc (Hikma) licenc- és szállítási megállapodást kötött a cariprazine közel-keleti és észak-afrikai térségben (MENA régió) történő értékesítéséről - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön.

Csökkent a személyautók gyártása Csehországban

Befektetés - 2019-07-24

Másfél százalékkal 747 ezerre esett vissza az első fél évben éves összehasonlításban a személygépkocsi-gyártás Csehországban - közölte szerdán a cseh autóipari szövetség.

Conclude: jelentősen drágulhat az arany

Befektetés - 2019-07-17

- Az év elejétől szűk sávban mozgott a sárga nemesfém árfolyama, jelenleg unciája 1415 dollárt ér, de a következő hónapokban az arany egészen 1600 dollárig drágulhat - közölte a fizikai nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. (1 uncia = 31,1035 gramm.)

Növeli olaj- és földgáztermelését Kína

Befektetés - 2019-07-15

Kína az idén is növelte olajtermelését, és termelő-beruházásai fokozásával a kitermelés további emelését készíti elő.

Összecsukható konténerei fejlesztésére 1,25 milliárd forint tőkebefektetést kapott a Continest

Befektetés - 2019-07-12

A Takarék Kockázati Tőkealap 1,25 milliárd forint forrást biztosít az összecsukható konténerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Continest Technologies Zrt.-nek, a tranzakció során az alap kisebbségi részesedést szerzett.

Megnyílt az első magyarországi Hilton Garden Inn Budapesten

Befektetés - 2019-07-09

Megnyílt Budapesten a Hilton csoport legújabb, 214 szobás szállodája, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre - jelentették be a cég vezetői kedden.

Manuela K. Brode szállodaigazgató a létesítmény jelenlegi foglaltságát kiemelkedőnek nevezte, az üzleti terveik szerint átlagosan 70 százalékos foglaltsággal számolnak a következő időszakra.

A szálloda építése 2015-ben kezdődött, kisebb szünetekkel 3 évig épült. Tulajdonosai független befektetők, akikkel több mint 20 évre kötöttek üzemeltetési szerződést. A beruházás értékét nem közölték. A szállodába több mint 50 új dolgozót vettek fel.