Befektetés

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1408 találatból.

Elindult az Audi Q3 plug-in hibrid sorozatgyártása az Audi Hungariánál

Befektetés - 2020-12-07

Újabb modellel bővült a járműgyártás Győrben: elkezdődött az Audi Q3 plug-in hibrid (PHEV) sorozatgyártása hétfőn az Audi Hungaria Zrt.-nél. Az első modell, egy Audi Q3 Sportback turbókék színben gördült le a gyártósorról.

Az úgynevezett plug-in hibrid technológia alapja egy klasszikus belsőégésű motor és egy elektromotor, amely az energiáját lítiumion-akkumulátorból nyeri. A Q3-as modell TFSI motorja szintén Győrben készül.

A plug-in hibrid modellek gyártását a vállalat a meglévő gyártási infrastruktúrájába integrálta. A karosszériagyárban új berendezéseket és robotokat helyeztek üzembe az átalakított és az új karosszériaelemek készítéséhez.

A Schneider Electric 12 millió eurót fordított magyarországi beruházásokra az idén

Befektetés - 2020-12-06

- A Schneider Electric 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában.

Több mint egymilliárd forinttal szállt be a PortfoLion vezette befektetői társulás egy amerikai-orosz nyelvoktató startupba

Befektetés - 2020-12-04

- Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners pénteken.

Bogsch Erik: jelentősen nő a Richter nőgyógyászati árbevétele a következő években

Befektetés - 2020-12-03

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Emlékeztetett: reggel tették közzé, hogy a Richter a belga Janssen cég Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszára kötött megállapodást.

Online tartja karácsonyi árverését a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV

Befektetés - 2020-12-01

- Online tartja karácsonyi árverést a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. A december 10-i aukción órákra, ékszerekre, műtárgyakra, valamint klasszikus és kortárs festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

Az osztrák VIG megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét

Befektetés - 2020-11-29

- A VIG (Vienna Insurance Group) megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét - közölte a tőzsdén is jegyzett osztrák cég vasárnapi közleményében.

Nőtt a Duna House árbevétele és adózott eredménye

Befektetés - 2020-11-27

Tizenegy százalékkal, a 2,2 milliárd forintot meghaladva bővült a Duna House Group árbevétele a koronavírus-járvány ellenére 2020. harmadik negyedévében, adózott eredménye pedig 117 százalékkal növekedve 548,5 millió forintot tett ki - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett harmadik negyedéves jelentésében.

Otthon Centrum: az építési telkek átlagára 23 millió forintra emelkedett

Befektetés - 2020-11-18

A harmadik negyedévben időarányosan majdnem tíz százalékkal kevesebb építési telket adtak el az Otthon Centrum közreműködésével, mint egy évvel korábban, a kereslet visszaesése azonban nem járt árcsökkenéssel: míg 2019-ben a telkek átlagára 15 millió forint volt, ez az érték idén szeptemberre 23 millió forintra emelkedett - közölte az ingatlanközvetítő hálózat szerdán.

PM: közel másfél milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Szatmári Kft.

Befektetés - 2020-11-16

A legutóbbi növekedési adatok megerősítik, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései eredményesek - hangsúlyozta Varga Mihály a Szatmári Kft. kormánytámogatással megvalósult fejlesztésének bemutatásakor.

r.

- Dél-Koreában évi 150 millió adag orosz vakcinát fognak gyártani

Befektetés - 2020-11-13

Évi több mint 150 millió adag, Covid-19 elleni orosz Szputnyik V vakcina dél-koreai gyártásáról állapodott meg pénteken az oltóanyag kidolgozását finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) és a dél-koreai GL Rapha biotechnológiai cég.

A SEMCORP vezető pozícióba kerül a lítium-ion akkumulátor elválasztó fóliagyártás területén

Befektetés - 2020-11-10

– A SEMCORP Csoport a mai napon bejelentette, hogy üzemet épít lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártására Debrecenben. A SEMCORP 183 millió eurót fektet a létesítmény megépítésébe, amely várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg a gyártást, több mint 440 helyi munkahelyet létrehozva ezzel termelési, mérnöki és adminisztratív területeken.

Átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét

Befektetés - 2020-11-06

- Ferencvárosban átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.

Karácsony Gergely főpolgármester a pénteki átadáson elmondta, a budai fonódó villamoshálózathoz hasonlót szeretnének a pesti oldalon is megvalósítani, továbbfejlesztve ezzel az átszállásmentes közlekedést. Ebben a most csaknem kétmilliárd forintból megvalósított projekt egy apró, de nagyon fontos lépés - közölte.

Német vállalkozásba fektet tőkét egy magyar kockázati társaság

Befektetés - 2020-11-05

- Négymillió euróval száll be Németország meghatározó intelligens mobilitás-üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégébe, a Chargery-ba a magyar Lead Ventures - közölte a kockázati tőkebefektető csütörtökön.

A járvány ellenére is sikeresen terjeszkedik a nemzetközi piacon az okosmegoldásokat kínáló magyar startup, a Chameleon

Befektetés - 2020-11-04

- A járvány ellenére belföldi és nemzetközi sikereket ért el a magyar startup, az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home Zrt, amely az elmúlt pár évben megötszörözte, 2,5 milliárd forint fölé növelte cégértékét - közölte a cég.

A PortfoLion Zöld Alapja közvetett irányítást szerzett a NAGISZ csoportban

Befektetés - 2020-10-21

Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap 97,91 százalékos részesedést, ezzel közvetett irányítást szerzett a NAGISZ csoportban.

- Új tulajdonosa van a Médiapiacnak - értesült a Magyar Nemzet.

Befektetés - 2020-10-15

A lap csütörtöki számában olvasható, hogy a kéthavonta megjelenő újságot Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg, aki egy független, szakmai lapot szeretne létrehozni, amely a kulisszák mögé - egyebek mellett a politika és a tulajdonosi kör erődinamikájába - is betekintést nyújt.

Készházelemek gyártásába kezd a TGA Consult Kft.

Befektetés - 2020-10-13

Készházelemek gyártását kívánja elindítani a TGA Consult Kft. Dunaújvárosban uniós támogatással - közölte a cég. Az egyedi igényeket kielégítő, kis energia igényű és nagy üvegfelületeket tartalmazó házak tervezése és a gyártás feltételeinek megteremtése mintegy 340 millió forintba kerül, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből 168,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek el erre.

Ritka, 102 karátos fehér gyémántot árvereztek el 4,8 milliárd forintos áron

Befektetés - 2020-10-06

- Ritka, 102 karátos, tökéletesen tiszta fehér gyémántot árvereztek el 121 millió hongkongi dollárért (4,8 milliárd forint) egy online aukción. A drágakövet egy neve elhallgatását kérő licitáló vette meg, az árverést a Sotheby's a világjárvány miatt tartotta az interneten.

Napelempark épült Csurgón

Befektetés - 2020-10-02

Átadták az Astrasun cégcsoport 600 millió forintból épült mintegy másfél megawatt teljesítményű napelemparkját Csurgón pénteken.Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az eseményen azt mondta: a beruházás egy mezőgazdasági művelésre alkalmatlan területen, rekultivált hulladéklerakón valósult meg.

Megveheti az Avalon-csoport a tatai Cifra malmot

Befektetés - 2020-10-01

Tata önkormányzata lemondott elővásárlási jogáról, így az Avalon-csoport megveheti az Öreg-tó partján található úgynevezett Cifra malmot 159 millió forintért - döntött nagy többséggel szerda este a város-képviselő-testülete.