Befektetés

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1048 találatból.

Mol: megindult a kitermelés a Scolty & Crathes mezőn az Északi-tengeren

Befektetés - 2016-11-21

Megindult a kitermelés az északi-tengeri Scolty & Crathes mezőn hétfőn - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A mezőn a kitermelés egy évvel azután kezdődött, hogy a fejlesztési tervet 2015-ben elfogadták, és a projekt megvalósítását jóváhagyták. A kivitelezés a tervezettnél korábban és az előirányzottnál olcsóbban valósult meg.

A fajlagos kitermelési költség várhatóan hordónként 15 dollár alatt alakul majd a csúcshozamú termelést adó kezdeti években.

Rekordárat fizettek ki egy Tintin képregényoldalért

Befektetés - 2016-11-20

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala - számolt be róla a hétvégén a BBC News.

Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Herge rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Bamosz: kissé csökkent a befektetési alapok vagyona októberben

Befektetés - 2016-11-18

A befektetési alapok összvagyona 10,3 milliárd forinttal, 0,18 százalékkal csökkent októberben - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken.

A hónap végén a Bamosz-tagok 5666 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

MNB: lelassult a háztartások megtakarításainak emelkedése a harmadik negyedévben

Befektetés - 2016-11-17

Az utóbbi negyedévekben folyamatosan mérséklődött a háztartások pénzügyi megtakarítása: a harmadik negyedévben 201 milliárd forintot, a negyedéves GDP 2,2 százalékát tette ki, az előző negyedévi 468 milliárd (5,4 százalék), illetve az első negyedévi 442 milliárd (5,7 százalék) után - ez derült ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a pénzügy számlák előzetes adatai alapján összeállított csütörtökön közzétett jelentéséből.

Erste: továbbra is magas megtakarítási szándék és biztonságra törekvés jellemzi a magyarokat

Befektetés - 2016-11-13

Az Erste Csoport felmérése alapján a megtakarítók körében Magyarországon nőtt a legjobban a havi megtakarítások összege: a tavalyi 14 900 forint helyett 2016-ban 16 148 forintot tudnak havonta félretenni, ami 9 százalékkal magasabb, mint 2015-ben - derült ki az Erste öngondoskodási felméréséből.

OTP: 69,79 milliárd forint adózott nyereség a harmadik negyedévben

Befektetés - 2016-11-11

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 69,79 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 3 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, miközben egy éve 3,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el - derül ki a bankcsoport által a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint közölt jelentéséből.

Tőzsde - Megrázta a világpiacokat Trump várható győzelme

Befektetés - 2016-11-09

- A júniusi brit népszavazásra emlékeztető módon megrázta a világpiacokat, hogy Donald Trump győzött olyan kulcsfontosságú szövetségi államokban, mint Florida és Ohio, így megnyílt előtte a Fehér Házba vezető út.

BÉT - Elemző: a befektetők kivárnak az amerikai elnökválasztás előtt

Befektetés - 2016-11-08

Az elemző szerint a befektetők kivárnak az amerikai elnökválasztás előtt kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője írásos kommentárjában azt írta, a Magyar Telekom szerdai, az OTP pénteki gyorsjelentése tovább támogathatja a budapesti tőzsdén megindult erősödési trendet.

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén

Befektetés - 2016-11-07

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a magyar energiaszolgáltató vállalat részvényének jegyzése 5150 forintról indult.A bevezetés napján ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója ünnepi beszédében bejelentette, hogy az Alteo Nyrt. részvényeinek tőzsdei bevezetése mellett a céget átsorolták a standard kategóriába.

Vegyesen változott a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Befektetés - 2016-10-27

- A meghirdetett mennyiségnél 7 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 18 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A T-Systems Magyarország Zrt. felvásárolja a ServerInfo-Ingatlan Kft-t

Befektetés - 2016-10-20

A T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a WING Csoporttal a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100 százalékos megvásárlásáról, a tranzakció végeredményeként a Magyar Telekom csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol a nagyon biztonságos, legmodernebb infrastruktúrával rendelkező adatközpontja található - közölte az anyavállalat Magyar Telekom Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

MNB-lakásárindex: több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten két év alatt

Befektetés - 2016-10-19

Több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten az elmúlt két évben, míg országos átlagban mintegy 28 százalékos volt a növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, az ingatlanpiaci folyamatok szorosabb nyomon követésére kifejlesztett lakásárindexének adatai szerint, amelyet Fábián Gergely, a jegybank igazgatója ismertetett szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Október 17-én kezdődik a Duna House részvényeinek értékesítése

Befektetés - 2016-10-14

Október 17-én kezdődik a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése nyilvános és zártkörű eladásban - közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón.

A minimum ár 3900, a maximum ár 5250 forint, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg. A nyilvános részvényjegyzésben 75 ezer papírt kedvezményesen lehet megvásárolni.

Terjeszkedik a Praktiker

Befektetés - 2016-10-06

Megnyitotta huszadik, egyben legnagyobb magyarországi áruházát a Praktiker, a társaság a közeljövőben további új üzletek nyitását tervezi.

Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a budapesti, Váci úti áruház csütörtöki átadásán az expanziót azzal indokolta, hogy az ingatlanpiac fellendülésével egyre többet vásárol a lakosság. Az Újpesten, egy korábbi barkácsáruház helyén átadott egység 12 ezer négyzetméteres és csaknem 80 embernek ad munkát. A Praktiker az ingatlan tulajdonosával hosszú távú bérleti szerződést kötött - hangsúlyozta az ügyvezető.

Újabb hitelintézetekkel egyesült a Pannon Takarék Bank

Befektetés - 2016-10-04

Egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet október 1-jén, a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék így több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52-re bővült - közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kedden.

Sikeresen mutatkoztak be a magyar startupok a tel-avivi innovációs fesztiválon

Befektetés - 2016-10-02

Több magyar startup is bemutatkozott a tel-avivi DLD innovációs fesztiválon a héten, ahol számos potenciális befektetővel és üzleti partnerrel ismerkedhettek meg a magyar résztvevők a világon a Szilícium-völgy utáni legnagyobb startup-központban.

A fesztiválon részvételi lehetőséget elnyert három kezdő vállalkozás számára a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) biztosította a kiállítóhelyet és a belépőjegyeket. A magyar startupokat kiválogató Be Smart versenyt, majd az első három helyezett kiutaztatását a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) szervezte.

A Mediaworks megvette a Pannon Lapok Társaságát

Befektetés - 2016-09-30

- A Mediaworks Hungary Zrt. megvásárolta a Pannon Lapok Társasága Kft.-t (PLT) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyével. A PLT és a Mediaworks együtt majdnem 25 milliárdos árbevétellel és csaknem 1150 munkavállalóval rendelkezik. Az új csoport tizenkét megyében (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém, Zala) van jelen megyei lapokkal.

A Lufthansa-csoport hat éven át negyven repülőgépet bérel az Air Berlintől

Befektetés - 2016-09-29

A Lufthansa-csoport negyven darab repülőgép bérletéről írt alá megállapodást Németország második legnagyobb légitársaságával, az Air Berlinnel.A Lufthansa 2017-es nyári menetrend életbe lépésétől hat éven keresztül 35 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépet bérel az Eurowings diszkont leányvállalat számára és ötöt az osztrák Austrian Airlines-nak.

Fejlesztette baromfifeldolgozóit a kisvárdai Master Good Kft.

Befektetés - 2016-09-28

Kormányzati segítséggel, összesen 878 millió forintból fejlesztette baromfifeldolgozóit a kisvárdai Master Good Kft., amely a Nagyvállalati Beruházási Támogatási (NBT) Program keretében 439 millió forint támogatást kapott.

A Master Good Cégcsoporthoz tartozó társaság támogatásáról szóló okiratot szerdán adta át a nemzetgazdasági miniszter a felső-szabolcsi kisvárosban.

Internet Hungary - A Central online portfóliójába fektetett az RTL

Befektetés - 2016-09-27

Harminc százalék részesedést szerzett a Central Médiacsoport online portfóliójában az RTL magyarországi cége, az M-RTL Zrt. - jelentette be a két társaság vezetője kedden, a siófoki Internet Hungary konferencián.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója azt hangsúlyozta: egy lépéssel hoznak be "talán több mint tíz éves lemaradást", jelezve, hogy társaságuk is sok videótartalommal tudja megtámogatni a partner hír-, női-, gasztronómiai és szórakoztató kínálatát.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.