Olvastuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2005 találatból.

Augusztusban éves összevetésben közel ötödével kevesebb autót helyeztek forgalomba az EU-ban

Olvastuk - 2020-09-17

Augusztusban közel ötödével, az év első nyolc hónapjában pedig közel harmadával csökkent az Európai Unióban forgalomba helyezett új autók száma az egy évvel korábbihoz képest az autóipari szakmai képviseleti szervezet, a brüsszeli ACEA csütörtökön publikált havi jelentése alapján.

Januártól augusztusig 6,124 millió személygépkocsit helyeztek forgalomba az Európai Unióban, 32,0 százalékkal, közel 2,9 millióval kevesebbet mint egy évvel korábban.

Spanyolországban volt a legnagyobb a csökkenés az év első nyolc hónapjában, 40,6 százalékos. Olaszországban 38,9 százalékkal, Franciaországban 32,0 százalékkal, Németországban 28,8 százalékkal kevesebb személygépkocsit helyeztek forgalomba mint egy évvel korábban.

Az ENSZ BT egyhangúlag üdvözli az afgán kormány és a tálibok béketárgyalásainak megkezdését

Olvastuk - 2020-09-16

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag üdvözölte kedden az afgán kormány képviselői és az iszlamista tálib lázadók béketárgyalásainak megkezdését, arra bátorítva az egymással hadban álló feleket, hogy jóhiszeműen vegyenek részt a folyamatban, és törekedjenek 19 éves konfliktusuk tartós tűzszünettel történő lezárására és a politikai rendezésre.

Trump a második jelölését kapta a 2021-es Nobel-békedíjra, ezúttal a szerb-koszovói megállapodásért

Olvastuk - 2020-09-12

- A második jelölését kapta Donald Trump a 2021-es Nobel-békedíjra pénteken, ezúttal egy svéd politikustól, aki az amerikai elnököt a segédletével létrejött szerb-koszovói gazdasági megállapodásért javasolja kitüntetni.

Az Egyesült Államok több mint ezer vízumot vont vissza kínai állampolgároktól az idén

Olvastuk - 2020-09-10

- Az Egyesült Államok több mint ezer vízumot vont vissza kínai állampolgároktól az idén - közölte az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője szerdán.

Megmozdult az ország a két külföldre vitt debreceni kisgyermek megmentéséért a debreceni üzletember kezdeményezésére

Olvastuk - 2020-09-09

- Az országosan ismert Felföldi József cégtulajdonos aláírásgyűjtő petíciót kezdeményezett az anyjától elszakított két kisgyermek ügyében. Eddig több mint hétezren álltak az ügy mellé, és követelik a gyerekek hazahozatalát. A hatóságokra akarnak nyomást gyakorolni, mert a magyar rendőrség és az ügyészség érthetetlen módon tétlen szemlélője csak az eseményeknek.

Felföldi József neve ismerősen cseng Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében, de a legnépszerűbb termékét, a tejízesítő szívószálat országszerte kedvelik.

Az Alföld cukorgyárosa aktívan tesz a közért, felkarolja az elesetteket, veszettnek tűnő ügyek mellé áll. A debreceni édesanyával is felvette a kapcsolatot, miután megszüntették a nyomozást gyermekeinek elrablása ügyében.

Szerb szakértők: a nyaralásból hazatérők maradjanak otthon

Olvastuk - 2020-09-07

A nyaralásból hazatérőknek kéthetes önkéntes elszigetelődést kellene vállalniuk annak érdekében, hogy biztosan ne fertőzzék meg környezetüket - javasolta a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb hétfőn Belgrádban.

Koronavírus - Oroszországban június óta először fertőződtek meg többen, mint ahányan felépültek

Olvastuk - 2020-09-06

- Június óta először fordult elő Oroszországban, hogy többen kapták el az új koronavírus-fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle - közölte vasárnap a hivatalos összesítésekre hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség.

Augusztus 31. és szeptember 6. között a kimutatott új fertőzések száma 35 179 volt (az egy héttel korábbi adat: 33 577), a felépüléseké pedig 33 967 (egy héttel korábban 36 343). A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegeségben az elmúlt héten 727-en hunytak el az országban az előző heti 710-zel szemben.

Oroszországban az igazolt fertőzések száma szombaton 5195-tel 1 025 505-re emelkedett a vasárnap közölt hivatalos adatok szerint.

Szijjártó: történelmi gázvásárlási megállapodás született a Shellel

Olvastuk - 2020-09-04

Történelmi, hosszú távú gázvásárlási megállapodás született a Shellel, lekötötték a visszagázosításhoz szükséges kapacitásokat, ezzel mindkét feltétel teljesült a cseppfolyósított gáz (LNG) érkezéséhez a krk-i LNGterminálról - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Az MSZP védelmi javaslatcsomagot nyújt be az Országgyűlésnek

Olvastuk - 2020-09-03

Az MSZP a koronavírus-járvány társadalmi-gazdasági hatásainak kezelése érdekében védelmi javaslatcsomagot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben többek között a munkanélküli ellátás összegének növelését, a bértámogatási program folytatását és a koronavírustesztek ingyenességét kezdeményezi - jelentette be az MSZP elnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A kihalás fenyegette szumátrai tigrisek egy példányát találták meg csapdába esve

Olvastuk - 2020-09-02

A kihalás fenyegette szumátrai tigrisek egy példányát találták meg drótcsapdába esve Indonézia Riau tartományában, az állat kimúlt - közölte szerdán a helyi természetvédelmi hivatal.

Gépjárműimportőrök egyesülete: 30 százalékkal esett vissza az új személyautók eladása augusztusban

Olvastuk - 2020-09-01

- Az új személyautók eladása 30 százalékkal esett vissza Magyarországon augusztusban az előző év azonos időszakához képest, az idei nyolcadik hónapban 10 924 gépkocsit helyeztek forgalomba - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden, a DataHouse Kft. adatai alapján.

Az izraeli kormány elfogadta a "közlekedési lámpa" koronavírus-kezelő tervet

Olvastuk - 2020-08-31

Az izraeli kormány elfogadta az ország településeit a koronavírus-fertőzöttség alapján besoroló, "közlekedési lámpa" nevű tervet - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet média hétfőn.

A Roni Gamzu professzor, koronavírus-biztos által kidolgozott "közlekedési lámpa" terv megkülönbözteti Izrael mintegy ötszáz települését: a helyi koronavírus-fertőzöttség alapján mindegyikről eldöntik, hogy piros, narancssárga, sárga vagy zöld besorolásúnak minősül-e. A színek alapján határozzák meg, hogy az egyes helyeken milyen óvintézkedések vagy válságkezelő szabályok érvényesek az ott élők számára, például hányan tartózkodhatnak egy időben zárt, illetve nyitott térben, megindulhat-e a tanítás, és ha igen, miként.

Több mint 200 ezer gyermek jár egyházi fenntartású óvodába és iskolába

Olvastuk - 2020-08-30

Magyarországon több mint 200 ezer gyermek jár valamilyen egyházi fenntartású köznevelési intézménybe - emelte ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpát-medencei református oktatási intézmények tanévnyitóján szombaton Nyírbátorban.

Fürjes Zoltán a helyi református templomban megtartott eseményen arról beszélt, a diákok negyedét református óvodában és iskolában nevelik és oktatják, a több mint 1100 egyházi feladatellátási hely közül pedig háromszáz református fenntartású

Guller Zoltán: a tavalyinál is jobb eredményt ért el a belföldi turizmus júliusban és augusztusban

Olvastuk - 2020-08-28

- A belföldi turizmus nemcsak megközelítette, de meg is haladta a tavalyi számokat, és az előfoglalások alapján ősszel is kiemelkedő lehet a forgalom a hazai szálláshelyeken - mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója legfrissebb podcastjában.

Peking elítélte a legújabb, kínai cégek ellen irányuló amerikai szankciókat

Olvastuk - 2020-08-27

- Peking csütörtökön elítélte a legújabb amerikai szankciókat, amelyeket Washington a Dél-kínai-tengert illető tevékenység kapcsán rótt ki 24 kínai vállalatra.Az amerikai pénzügyminisztérium szerdai bejelentésére reagálva Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő sajtótájékoztatóján az intézkedést Kína belügyeibe avatkozásnak és a nemzetközi jogok megsértésének minősítette

Hetvenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

Olvastuk - 2020-08-26

Hetvenhárom újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel. A kormányzati portálon azt írták: a 73 új beteggel 5288-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Harminc százalékkal visszaesett a személyautógyártás Csehországban

Olvastuk - 2020-08-24

Július végéig 586 333 személygépkocsit gyártottak az idén Csehországban, éves összehasonlításban ez 29,7 százalékos csökkenést jelent - közölte a cseh autóipari szövetség hétfőn Prágában.

A legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto 390 933 autót gyártott, 23,7 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi év első hét hónapjában.

A NAV ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat

Olvastuk - 2020-08-12

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat - közölte az adóhatóság a szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a július 1-jétől bővült azoknak a számláknak a köre, amelyekről adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Afroamerikai hírességek újabb nyílt levélben kérik Bident, hogy fekete amerikait válasszon alelnök-jelöltnek

Olvastuk - 2020-08-11

- Afroamerikai hírességek hétfőn újabb nyílt levélben kérték Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét, hogy fekete amerikai nőt válasszon alelnök-jelöltjéül.A több amerikai lap internetes oldalán is megjelent nyílt levelet több mint 100 afroamerikai híres férfi írta alá, a szórakoztatóipar és a sport világából.

Koronavírus - Szerbiában várhatóan csak az alsósok indulnak iskolába szeptemberben

Olvastuk - 2020-08-10

Szeptember elsején biztosan elkezdődik a tanév, a tervek szerint azonban - a koronavírus-járvány megfékezés érdekében - egyelőre csak az általános iskolák alsóbb osztályainak diákjai járnak majd órákra.