Olvastuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1917 találatból.

Elbocsátási hullámra lehet számítani Németországban

Olvastuk - 2020-04-28

Elbocsátási hullámra készülnek a német vállalatok a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

Koronavírus - Csaknem hárommillióan fertőződtek meg a vírussal szerte a világon

Olvastuk - 2020-04-27

Világszerte 2 971 639-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 206 542, a gyógyultaké pedig 865 925 volt a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint hétfőn reggel 8.30 órakor.

NBC: New Yorkban többen meghaltak egy idősotthonban, miután lábadozó betegeket fogadtak vissza

Olvastuk - 2020-04-26

New Yorkban kéttucatnyian haltak meg egy idősotthonban a Covid-19 betegség következtében az elmúlt hónapban, miután az intézménynek vissza kellett fogadnia a kórházból elbocsátott, új koronavírus által megbetegített, de már lábadozó betegeket - közölte helyszíni riportjában az amerikai NBC televízió szombaton.

Merkel: Németországnak növelnie kell befizetéseit az EU költségvetésébe

Olvastuk - 2020-04-23

- Összeurópai léptékű gazdaságösztönző program szükséges a koronavírus-járvány ellensúlyozására, amelyet Németországnak azzal is támogatnia kell, hogy átmenetileg jelentősen növeli befizetéseit az Európai Unió (EU) költségvetésébe - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délutáni EU-csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Koronavírus - Varga Mihály: 100 milliárd forintnyi uniós forrás számolható el a következő hetekben

Olvastuk - 2020-04-22

A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forintnyi fejlesztést számolunk el az Európai Unióval (EU), és mivel ezeket a beruházásokat Magyarország saját forrásból megelőlegezte, a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti.

Amerikai külügy: Kína, Irán és Oroszország hasonló félrevezető információkat közöl

Olvastuk - 2020-04-21

- A koronavírusról szóló hasonló félrevezető információk közlésével vádolta meg Oroszországot, Kínát és Iránt az amerikai külügyminisztérium. A jelentésből kedden hozott nyilvánosságra részleteket a Politico.

Harry és Meghan minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtóval

Olvastuk - 2020-04-20

Minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - Meghannal együtt március végén gyakorlatilag kivonult a brit királyi családból, és bár sussexi hercegi, valamint hercegnői címüket megtartották, a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányt nem vesznek igénybe és a királynőt sem képviselik hivatalos fórumokon.

Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb Ferenc pápa szerint

Olvastuk - 2020-04-19

- Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján, amelyen a lengyel Szent Fausztina nővérről emlékezett meg a Vatikánnal szomszédos római templomban zárt ajtók mögött bemutatott misén vasárnap.

Szerbiában 84 órás kijárási tilalom kezdődik, az ortodox húsvétot nyilvános liturgia nélkül ünneplik

Olvastuk - 2020-04-17

- Újabb szigorításokat vezettek be a nyugat-balkáni országokban az ortodox húsvéti hétvégére: kijárási tilalommal és a liturgiák látogatásának tiltásával igyekeznek megakadályozni, hogy az ünneplés további új típusú koronavírus-fertőzésekhez vezessen.

Hitelminősítés - Negatívra módosította a Moody's több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását

Olvastuk - 2020-04-16

- Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy a koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

MNB: több mint 9 millió azonnali átutalás egy hónap alatt

Olvastuk - 2020-04-15

A jelentős forgalom, a nagyszámú esti, illetve hétvégi tranzakció és a már induláskor beregisztrált több tízezer másodlagos számlaazonosító azt jelzi, hogy a fogyasztók és vállalati ügyfelek részéről is pozitív fogadtatásra talált az új, azonnali fizetési szolgáltatás - állapította meg a rendszer működésének első hónapjáról készített összefoglaló elemzésében szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Tíz napja nem tudják eloltani a tüzet a csernobili tiltott övezetben

Olvastuk - 2020-04-14

Tizedik napja küzdenek a tűzoltók a folyton újra kiújuló erdőtüzekkel a csernobili tiltott övezetben, ahol a lángok már megközelítették az 1986-ban nukleáris baleset sújtotta atomerőmű melletti Pripjaty városát - számolt be kedd reggeli műsorában a TSZN ukrán hírtelevízió.

Koronavírus - Lezárták Pilisszentkereszt és Dobogókő utcáit és közterületeit

Olvastuk - 2020-04-12

Pilisszentkereszt polgármestere húsvét idejére a település teljes, Dobogókőre is kiterjedő területén megtiltotta a máshonnan érkezők parkolását, valamint sportolását és túrázását.

Kína lezárta az Oroszországgal közös szárazföldi határátkelőit

Olvastuk - 2020-04-09

Kína lezárta az Oroszországgal közös határátkelőit, miután az elmúlt időszakban egyre több új koronavírussal fertőzött ember lépett be az orosz határon keresztül - derül ki Kína moszkvai nagykövetségének közleményéből.

Oroszországban ismét példátlan növekedést mutattak ki a fertőzések számában

Olvastuk - 2020-04-08

Oroszországban egy nap alatt 1175-tel, 8672-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 15,7 százalékos növekedési rekordot jelent. Egy nappal korábban 1154 fős növekményt jelentettek. Moszkvában 5841 fertőzöttet tartanak számon.

Tízmilliókkal károsítottak meg szájmaszkokkal csalók fogyasztókat Magyarországon

Olvastuk - 2020-04-07

Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején; tízmilliókkal károsítottak meg magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

Húsvét után kinyithatnak a kisebb üzletek Ausztriában

Olvastuk - 2020-04-06

- Húsvét után kinyithatnak a kisebb üzletek Ausztriában - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn, a koronavírus-helyzettel kapcsolatos óvintézkedésekről tartott bécsi sajtótájékoztatón.

"Ausztriában gyorsabban és határozottabban reagáltunk, mint más országok, így lehetőségünk van arra, hogy gyorsabban kilábaljunk a válságból" - szögezte le Kurz. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a húsvét hete döntő lesz abból a szempontból, hogy azt követően fokozatosan visszatérhet-e az élet a normális kerékvágásba.

A kancellár kifejtette: a tervek szerint nyolc nap múlva, április 14-étől ismét kinyitnak a kisebb, 400 négyzetméternél nem nagyobb üzletek, a barkácsáruházak és a szabadtéri piacok; szájmaszkot azonban továbbra is viselni kell, és csak meghatározott számú vásárló tartózkodhat azonos időpontban egy üzlethelyiségben.

Tartósnak tűnik a járvány lassulása Németországban, az akadémia a korlátozások fokozatos visszavonását javasolja

Olvastuk - 2020-04-05

Tartósnak tűnik a koronavírus-járvány lassulása Németországban az igazolt fertőzöttek számának alakulásáról vasárnap megjelent adatok alapján. A nemzeti tudományos akadémia szerepét betöltő Leopoldina (Leopoldina - Nationale Akademie der Wissenschaften) javaslata szerint húsvét után fokozatosan vissza lehet vonni a társadalom és a gazdaság működését takaréklángra állító korlátozásokat.

Koronavírus - 1,1 millió felett a fertőzöttek száma a világban, és több mint 58 ezren haltak meg

Olvastuk - 2020-04-04

- Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat reggelre több mint 83 ezerrel, 1,1 millió fölé nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 58 901-en vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5741-en. A meggyógyultak száma 226 669, a péntek reggelinél 14 894-cal több - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés továbbra is 181 országban van jelen.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

Kevesebb mint felére csökkent az Urals típusú orosz nyersolaj átlagára márciusban

Olvastuk - 2020-04-02

Kevesebb mint felére esett vissza az Urals típusú orosz nyersolaj átlagára márciusban az egy évvel korábbihoz képest, az első negyedévet tekintve pedig több mint 23 százalékos csökkenést mértek