Olvastuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1614 találatból.

Az évmilliárdokkal ezelőtti élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön

Olvastuk - 2018-12-16

- Az akár 3,9 milliárd évvel ezelőtti lehetséges élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön - jelentették ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) 2020-as Mars-missziójának kutatói.

Kilencszáz kilogramm potencianövelőt és tömegnövelő hormont foglalt le a NAV

Olvastuk - 2018-12-14

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren

Öt magyar lemez a 2018-as nemzetközi világzenei listán

Olvastuk - 2018-12-12

Öt magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 150-es elitben a legjobb helyezést Lakatos Mónika érte el, akinek Romanimo című, a Gryllus Kiadó gondozásában megjelent albuma a 14. lett.

- Brexit - Január végéig a parlament elé kerül a kilépési megállapodás

Olvastuk - 2018-12-11

- A brit kormány szerint január végéig a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás, amelyről az eredeti terveknek megfelelően kedden kellett volna szavaznia az alsóháznak.

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül

Olvastuk - 2018-12-10

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül és számos repülőjáratot is töröltek.Vasárnap átlagosan 10-30 centiméternyi hó hullott Alabama, Tennessee, Georgia, Észak- és Dél-Karolina, valamint Virginia államokban, de Észak-Karolinában és Virginia déli megyéiben már 46-50 centiméteres hótakaró borítja a tájat. Ezekben az államokban a kormányzók elővigyázatosságra hívták fel a lakosokat.

Franciaország elbarikádozva várja a szombati megmozdulást, szélsőségesek megelőző őrizetben

Olvastuk - 2018-12-08

Franciaország és főleg Párizs szó szerint elbarikádozta magát a francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényes mozgalom szombatra meghirdetett újabb tiltakozónapja előtt. A politikai pártok, a rendőri szervek és maguk a tüntetők is elsősorban a "professzionális rendbontók" provokációitól és szándékos rendbontásaitól tartanak.

Francia zavargások - Belügyminiszter: Maximális készültség szombaton a radikálisok mozgósítása miatt

Olvastuk - 2018-12-07

Christophe Castaner francia belügyminiszter szerint minden arra utal, hogy "radikális elemek" mozgósítanak a sárgamellényesek újabb országos szombati tüntetőnapján, s ez indokolja a maximális készültséget.

Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét

Olvastuk - 2018-12-06

- Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét, az északi patkánykengurut (Bettongia tropica), amelynek mára mindössze két populációja maradt a vadonban - figyelmeztetnek a Természetvédelmi Világalap (WWF) ausztráliai részlegének munkatársai.

Robert Mueller: Michael Flynn lényeges információkkal szolgált, enyhe büntetést érdemel

Olvastuk - 2018-12-05

Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök kormányzatának első nemzetbiztonsági tanácsadója "lényegi" információkkal szolgált az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottságnak, ezért Mueller nem javasolja börtönbüntetés kiszabását - olvasható a bizottság jelentésében, amelyet helyi idő szerint kedden este nyújtottak be a bíróságnak.

Orbán Zágrábban: nem ismerek olyan gazdasági ügyet, amelynek az értéke meghaladná 800 év barátságát

Olvastuk - 2018-12-03

Nem ismerek olyan gazdasági ügyet, amelynek az értéke meghaladná a magyarok és a horvátok 800 éves barátságát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Zágrábban, miután hivatalos látogatása során megbeszélést folytatott Andrej Plenkovic horvát kormányfővel.

A magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón természetellenesnek nevezte a magyar-horvát kapcsolatokat jelenleg jellemző erőtlenséget, hangsúlyozva, az nem normális, hogy két szomszédos, egymást szövetségesnek tekintő állam miniszterelnökei hat, illetve hét éve nem jártak a másik országában. "Nem felhőtlen a két ország közötti kapcsolatrendszer" - mutatott rá.

Ezért - jelezte - ideje volt már a látogatásának, amelynek célja, hogy ezt a helyzetet megváltoztassák, és visszatereljék a kapcsolatokat a megfelelő vágányra.

Kercsi incidens - Ukrajna megtiltotta a beutazást minden orosz állampolgárságú férfinak 16 és 60 éves kor között

Olvastuk - 2018-11-30

Ukrajna a hadiállapot bevezetésével összhangban megtiltotta a belépést területére minden orosz állampolgárságú férfinak 16 és 60 éves kor között - közölte pénteken Petro Cihikal, az ukrán határőrszolgálat vezetője.

Román centenárium - Keserű ünnepről ír az erdélyi magyar sajtó

Olvastuk - 2018-11-29

Keserű ünnepről ír Erdély és Románia egyesülése egyoldalú kinyilvánításának a centenáriuma kapcsán az erdélyi magyar sajtó.A Háromszék című napilap csütörtöki vezércikkében arról ír, hogy "néhány kétes értékű műemlék" és egy félkész óriáskatedrális felavatásán kívül Romániában kísérlet sem történt arra, hogy a centenáriumra valami maradandót építsenek.

Megállapítja: a történelmi régiók közötti autópálya-összeköttetés nem valósult meg, és vonaton is csaknem annyi ideig tart az utazás az ország egyik végéből a másikba, mint száz évvel ezelőtt.

Országgyűlés: folytatódó vita a munkaidőkeret emeléséről

Olvastuk - 2018-11-28

A parlament a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes javaslat tárgyalásával folytatta ülésnapját szerdára virradó éjszaka. Az ellenzéki képviselők a kedd esti órákban kezdődő általános vitában több mint négy órán keresztül kifogásolták a változtatásokat, mígnem Lezsák Sándor levezető elnök nem adott szót az ismételt felszólalásokra. Kósa Lajos (Fidesz) előterjesztői zárszavában képtelenségeknek nevezte a kritikákat, az ellenzéki képviselők pedig válaszát követően kivonultak az ülésteremből.

Dézsi András lett Sáránd polgármestere

Olvastuk - 2018-11-26

A függetlenként indult Dézsi Andrást választották Sáránd polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. Bálint Erika Katalin, a helyi választási iroda vezetője. elmondta: a hajdú-bihari település 1908 választópolgára közül Dézsi Andrásra 389-en szavaztak.

Fabiny Tamás marad az evangélikus egyház elnök-püspöke, Prőhle Gergely az országos felügyelő

Olvastuk - 2018-11-23

Fabiny Tamás marad a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke a zsinat általános választáson született döntése alapján - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat.

Több milliárd forint kárt okozó csalássorozatot derített föl a NAV

Olvastuk - 2018-11-22

Több milliárd forint kárt okozó csalássorozatot derített föl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) segítségével - jelentette be a NAV bűnügyi főigazgató-helyettese az adóhatóság csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Állami DNS-bankot hoznának létre Spanyolországban a diktatúra idején elrabolt csecsemők ügyeinek felderítésére

Olvastuk - 2018-11-21

Állami DNS-bankot és egy ahhoz kapcsolódó adatbázist terveznek létrehozni Spanyolországban, hogy így segítsék a Franco-diktatúra idején szüleiktől elrabolt csecsemők ügyeinek felderítését - közölte a spanyol sajtó szerdán.

Világgazdaság - Drágul a vasúti árufuvarozás jövőre

Olvastuk - 2018-11-20

Átlagosan 6-10 százalékos díjemelésre készül­nek jövőre a magyarországi vasúti árufuvarozók, ügyfeleikkel már egyeztetnek - írta a keddi Világgazdaság.A lapnak a fuvarozók elmondták, hogy többet kell majd fizetniük a MÁV-nak a vontatáshoz használt villamos energiáért.

Húsz éven át vette fel egy győri nő halott édesanyja nyugdíját

Olvastuk - 2018-11-19

- Társadalombiztosítási juttatással való visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját.

Elhunyt Princz Gábor

Olvastuk - 2018-11-18

- Elhunyt Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója - értesítette a család az ATV-t.

Az ATV honlapján megjelent, a család által küldött nekrológ szerint Princz Gábor 62 évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el szombaton Bécsben. Utolsó útjára akaratának megfelelően szűk családi körben kísérik.