Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1946 találatból.

MNB: a pénzintézetek 261 milliárd forint állampapírt vásároltak márciusban

Olvastuk - 2020-05-11

- Márciusban 261 milliárd forint értékben vásároltak állampapírt a pénzintézetek a februári alig 3 milliárd forintnyit követően. A portfoliójukban lévő állomány ezzel az első negyedév végén 12 265 milliárd forintra rúgott, 367 milliárd forinttal nőtt az első negyedévben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn kiadott legfrissebb értékpapír-statisztikai adataiból.

Koronavírus - Meghalt nyolc beteg és 3263-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Olvastuk - 2020-05-10

Meghalt nyolc idős, krónikus beteg, és ötvennel, 3263-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 413-ra emelkedett. 933-an már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1917. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és ötvenen vannak lélegeztetőgépen. Hozzátették azt is, hogy 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 356-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 108 257.

Meghalt 9 beteg és 3178-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Olvastuk - 2020-05-08

Meghalt 9 idős, krónikus beteg, és 28-cal, 3178-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 392-re emelkedett. 865-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1921. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41-re nőtt az elhunytak száma.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 036-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 99 058.

A kínai civilizáció öt évezredes múltját igazoló leleteket tártak fel kínai régészek

Olvastuk - 2020-05-07

A kínai civilizáció öt évezredes múltját igazoló leleteket tártak fel kínai régészek a közép-kínai Honan tartományban található Suanghuajsu ásatási területen - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

Koronavírus - Magyar Nemzet: világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Olvastuk - 2020-05-06

Életmentő lehet a Baranyi Lajos Egyesült Államokban élő magyar kutató által kifejlesztett terápia, amely képes meggátolni a koronavírus-fertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást. A biológus-immunológus professzor elsőként a Magyar Nemzetnek számolt be a jó eséllyel világszenzációnak számító szabadalmáról.

Magyar kutató kapott rangos nemzetközi elismerést a CERN-ben

Olvastuk - 2020-05-05

Magyar kutató kapott rangos nemzetközi kitüntetést: Nemes Frigyes János fizikus is elnyerte az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) CMS kísérletének díját, a CMS Eredményességi Díjat.

Neymar visszautasította a PSG 100 milliós ajánlatát

Olvastuk - 2020-05-04

Neymar visszautasította a Paris Saint-Germain új szerződésre vonatkozó ajánlatát, amelyben a francia futballklub - hosszú távú maradásáért cserében - 100 millió eurót kínált a brazil világsztárnak.

ITM: csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók

Olvastuk - 2020-05-03

- Csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap.

Jobbik: adóztassák meg a kormányzati hátszéllel meggazdagodott milliárdosokat!

Olvastuk - 2020-04-29

Az utóbbi években kormányzati hátszéllel meggazdagodott milliárdosok megadóztatását sürgette szerdai online sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője.

Erre a pénzre égetően szükség lenne ahhoz, hogy megmentsük a munkahelyeket - jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy a kormányzat becslései szerint több százezer is lehet a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt állásukat vesztők száma

Elbocsátási hullámra lehet számítani Németországban

Olvastuk - 2020-04-28

Elbocsátási hullámra készülnek a német vállalatok a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

Koronavírus - Csaknem hárommillióan fertőződtek meg a vírussal szerte a világon

Olvastuk - 2020-04-27

Világszerte 2 971 639-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 206 542, a gyógyultaké pedig 865 925 volt a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint hétfőn reggel 8.30 órakor.

NBC: New Yorkban többen meghaltak egy idősotthonban, miután lábadozó betegeket fogadtak vissza

Olvastuk - 2020-04-26

New Yorkban kéttucatnyian haltak meg egy idősotthonban a Covid-19 betegség következtében az elmúlt hónapban, miután az intézménynek vissza kellett fogadnia a kórházból elbocsátott, új koronavírus által megbetegített, de már lábadozó betegeket - közölte helyszíni riportjában az amerikai NBC televízió szombaton.

Merkel: Németországnak növelnie kell befizetéseit az EU költségvetésébe

Olvastuk - 2020-04-23

- Összeurópai léptékű gazdaságösztönző program szükséges a koronavírus-járvány ellensúlyozására, amelyet Németországnak azzal is támogatnia kell, hogy átmenetileg jelentősen növeli befizetéseit az Európai Unió (EU) költségvetésébe - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délutáni EU-csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Koronavírus - Varga Mihály: 100 milliárd forintnyi uniós forrás számolható el a következő hetekben

Olvastuk - 2020-04-22

A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forintnyi fejlesztést számolunk el az Európai Unióval (EU), és mivel ezeket a beruházásokat Magyarország saját forrásból megelőlegezte, a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti.

Amerikai külügy: Kína, Irán és Oroszország hasonló félrevezető információkat közöl

Olvastuk - 2020-04-21

- A koronavírusról szóló hasonló félrevezető információk közlésével vádolta meg Oroszországot, Kínát és Iránt az amerikai külügyminisztérium. A jelentésből kedden hozott nyilvánosságra részleteket a Politico.

Harry és Meghan minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtóval

Olvastuk - 2020-04-20

Minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - Meghannal együtt március végén gyakorlatilag kivonult a brit királyi családból, és bár sussexi hercegi, valamint hercegnői címüket megtartották, a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányt nem vesznek igénybe és a királynőt sem képviselik hivatalos fórumokon.

Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb Ferenc pápa szerint

Olvastuk - 2020-04-19

- Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján, amelyen a lengyel Szent Fausztina nővérről emlékezett meg a Vatikánnal szomszédos római templomban zárt ajtók mögött bemutatott misén vasárnap.

Szerbiában 84 órás kijárási tilalom kezdődik, az ortodox húsvétot nyilvános liturgia nélkül ünneplik

Olvastuk - 2020-04-17

- Újabb szigorításokat vezettek be a nyugat-balkáni országokban az ortodox húsvéti hétvégére: kijárási tilalommal és a liturgiák látogatásának tiltásával igyekeznek megakadályozni, hogy az ünneplés további új típusú koronavírus-fertőzésekhez vezessen.

Hitelminősítés - Negatívra módosította a Moody's több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását

Olvastuk - 2020-04-16

- Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy a koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

MNB: több mint 9 millió azonnali átutalás egy hónap alatt

Olvastuk - 2020-04-15

A jelentős forgalom, a nagyszámú esti, illetve hétvégi tranzakció és a már induláskor beregisztrált több tízezer másodlagos számlaazonosító azt jelzi, hogy a fogyasztók és vállalati ügyfelek részéről is pozitív fogadtatásra talált az új, azonnali fizetési szolgáltatás - állapította meg a rendszer működésének első hónapjáról készített összefoglaló elemzésében szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).