Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1614 találatból.

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

Olvastuk - 2018-11-16

- Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke - jelentette be a politikus pénteken. Közleményében kiemelte, hogy 2019-nek "a CSU megújulása évének" kell lennie, ezért január 19-re rendkívüli kongresszust hív össze, amelyen megválasztják a párt új elnökét.

- Orosz lap az ukrán-magyar viszonyról, román lap az uniós jogállamisági eljárásról

Olvastuk - 2018-11-14

- A kárpátaljai kisebbség ügyében tett magyar lépésekről közölt cikket szerdán a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap, a román jobboldali ellenzékhez közel álló Adevarulban pedig azt elemezték, hogy Románia és Magyarország nézetei Európáról közel kerültek egymáshoz.

Európai Számvevőszék: jól teljesített a Törökországban tartózkodó menekülteket segítő uniós alap

Olvastuk - 2018-11-13

) - A Törökországban tartózkodó menekülteket és az őket befogadó közösségeket segítő uniós pénzalap a nehéz körülmények dacára is jól teljesített, a humanitárius kezdeményezések segítették a menekültek alapvető szükségleteinek kielégítését. Költséghatékonyságuk néha elmaradt a várttól - számolt be az Európai Számvevőszék kedden kiadott jelentésében.

Először mutattak ki műanyag mikroszálakat vadon élő állatok ürülékében

Olvastuk - 2018-11-12

Először mutattak ki műanyag mikroszálakat vadon élő állatok ürülékében amerikai kutatók, akik a Marine Pollution Bulletin című folyóiratban publikálták tanulmányukat.

"Az nem titok, hogy a műanyagszennyezés jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést a tengeri ökoszisztémákra, ám csak most kezdjük felmérni, hogy milyen mértékű problémáról is van szó" - mondta Mauricio Seguel, a Georgiai Egyetem munkatársa. Hozzátette: a mikroszálak láthatatlanok a szabad szem számára, és kollégáival meg akarják ismerni azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszanak a szétterjedésükben, és meg akarják tudni, hogy mindez milyen hatással van a déli félteke állatvilágára.

A kutatók a délnyugat-chilei Guafo-szigeten élő dél-amerikai medvefókák közül 51 nőstény példány ürülékét elemezték 2015 decembere és 2016 márciusa között - írja az Eurekalert tudományos hírportál.

Az ürülékminták 67 százaléka tartalmazott nagy mennyiségű műanyag mikroszálat, amelyet korábban csak fogságban etetett állatoknál mutattak ki.

Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk

Olvastuk - 2018-11-10

Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra elnökhelyettes.

NAV: a gazdálkodó szervezetek jövőre elektronikusan csak cégkapun intézhetik adóügyeiket

Olvastuk - 2018-11-09

- A gazdálkodó szervezetek jövőre kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY) tárhelyet használhatják - közölte a NAV pénteken.

A kávéfogyasztás védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

Olvastuk - 2018-11-08

- Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen - írta a ScienceDaily.com online tudományos portál.

A torontói Krembil Agykutató Intézet tudósai szerint a kávénak több jótékony hatása van, minthogy az embert reggel felébreszti és energiával tölti fel vagy segít a koncentrálásban. "A kávézás a jelek szerint valamilyen összefüggésben van azzal, hogy csökken az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának kockázata" - mondta el Donald Weaver, az intézet társigazgatója.

Azt vizsgálták, hogy mi ennek a magyarázta, a kávénak milyen összetevői játszanak ebben szerepet, és ez hogyan hat a korral összefüggő kognitív hanyatlásra - idézte fel a kutatás legfontosabb kérdéseit Weaver, aki a gyógyszerkémikus Ross Mancinit és a biológus Yanfei Wangot kérte fel a kutatásban való részvételre.

Újra csalók élnek vissza a NAV nevével

Olvastuk - 2018-11-07

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben - adó-visszatérítésre hivatkozva - próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni - figyelmeztetett a NAV honlapján.

Londoni kutatóintézet: a Londonban élő oroszok fele az orosz titkosszolgálatok informátora lehet

Olvastuk - 2018-11-06

A Londonban élő orosz közösség tagjainak akár a fele is az orosz titkosszolgálatok informátora lehet - áll egy brit kutatóintézet kedden ismertetett elemzésében.

NAIK: idén 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki parlagfű miatt

Olvastuk - 2018-11-05

Idén 3884 parlagfűfoltot derítettek fel, amelynek a nagysága 6548 hektár, és 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki - összegezte az idei parlagfűszezont a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója hétfőn Budapesten.

Gyuricza Csaba a sajtótájékoztatón elmondta, mindez nagyságrendileg annyi, mint tavaly, de a központ célja, hogy növelje a felderített területek nagyságát.

Hozzátette: a földhivatalok ellenőrzések alapján 4070 esetben összesen 3652 hektárra rendeltek el közérdekű védekezést, amit 2136 esetben (2322 hektár) a földhasználó maga végzett el.

Vádat emeltek tíz kínai hírszerző ellen ipari kémkedésért Amerikában

Olvastuk - 2018-10-31

Vádat emelt tíz kínai hírszerző ellen ipari kémkedésért kedden az amerikai igazságügyi tárca.

A minisztérium közleménye szerint a kínai hírszerzők és a velük együttműködő számítógépes hackerek repülőgép-technológiai információkat akartak eltulajdonítani 2010 és 2015 között.

A román külügy üdvözli Juncker december 1-jéről szóló kijelentését, és aggódik Budapest "retorikája" miatt

Olvastuk - 2018-10-30

A román külügyminisztérium üdvözli Jean-Claude Juncker december elsejével - Erdély és Románia egyesülésének centenáriumi ünnepségével - kapcsolatos állásfoglalását, ugyanakkor aggodalmának ad hangot a "budapesti hatóságok retorikája" miatt.

Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre

Olvastuk - 2018-10-26

Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre. Az extravagáns viselkedéséről is ismert ír énekesnő új vallásának megfelelő új nevet választott, Sinéadről Shuhadára változtatott.

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Olvastuk - 2018-10-26

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

Az izraeli kormányfő puccsal vádolta meg az államelnököt és egy Likud-politikust

Olvastuk - 2018-10-25

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egy ellene készülő puccsal vádolta meg előbb Reuven Rivlin államelnököt, majd pártja, a Likud egyik vezető politikusát, Gideon Szár volt igazságügy-minisztert - jelentette csütörtökön a helyi média.

Gideon Szár csütörtökön a katonai rádióban utasította vissza a vádakat, amelyek szerint a közelgő választások után Netanjahut belső puccsal az útról félretolva próbálta volna megszerezni magának a kormányfői pozíciót.

A rádióban felszólította a kormányfőt és köreit, hogy támasszák alá bizonyítékokkal vagy vonják vissza ezeket az állításokat.

Külföldi sajtó Magyarországról - Brüsszeli hírportál a többsebességes Európáról

Olvastuk - 2018-10-24

Miközben a budapesti és a varsói kormány határozottan tiltakozik az úgynevezett "többsebességes Európa" koncepciója ellen, kizárólag ők tehetők felelőssé azért, hogy Magyarország és Lengyelország az Európai Unió perifériájára szorul - írta szerdán a Politico.

A brüsszeli hírportálon megjelent véleménycikk szerint Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő "a jogállamiság elleni támadásokkal, a közös menekültpolitikával kapcsolatos kompromisszumképtelenséggel és az euró bevezetésének elvetésével bebetonozta a két ország helyét az EU magján kívül".

Külföldi sajtó Magyarországról - Háárec

Olvastuk - 2018-10-23

- Merav Michaeli, az izraeli parlament, a kneszet képviselőnője veszélyesnek nevezte a gendertudományok egyetemi oktatásának magyarországi megszüntetését a Háárec című újságban.

Hasogdzsi-ügy - Török lap: a szaúdi újságírót megkínozták és kegyetlenül meggyilkolták az isztambuli főkonzulátuson

Olvastuk - 2018-10-17

Megkínozták és kegyetlenül meggyilkolták Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, miután október 2-án belépett Isztambulban a szaúdi főkonzulátus ajtaján - írta szerdán a Yeni Safak című, kormányközeli török napilap egy, a külképviseleten készült hangfelvételre hivatkozva.

Az újság közölte: Hasogdzsit, aki csak a tervezett házasságkötéshez szükséges papírjait ment intézni a főkonzulátusra, a jelenlévők vallatni kezdték. Faggatása közben kitépték a körmeit, majd levágták a fejét - ismertette a Yeni Safak.

Elhunyt Paul Allen, a Microsoft informatikai óriás egykori társalapítója

Olvastuk - 2018-10-16

- Elhunyt Paul Allen, a Microsoft informatikai óriáscég egykori társalapítója - jelentette be hétfőn este Allen befektetési vállalata. A 65 éves milliárdos a szülővárosában, Seattle-ben hunyt el hétfőn a rákbetegségével összefüggő komplikációk következtében.

A kormánypárt és a szociáldemokrata ellenzék vereségeként értékelik a vezető német lapok a bajorországi választás eredményét

Olvastuk - 2018-10-15

- A kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) és a helyben ellenzékben lévő Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vereségeként értékelték a vezető német lapok hétfőn a bajorországi törvényhozási választás eredményét.