Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1503 találatból.

Donald Trump nem támogatja az alkotmány második kiegészítésének visszavonását

Olvastuk - 2018-03-28

Donald Trump amerikai elnök nem támogatja az alkotmány második, a fegyvertartásra vonatkozó kiegészítésének visszavonását.


Külföldi sajtó Magyarországról - Politico

Olvastuk - 2018-03-27

- Jelentősen megnőtt az áprilisi választások tétje Orbán Viktor miniszterelnök számára, a kormányfő korábbi szövetségese, Simicska Lajos tulajdonában lévő lapokban frissen megjelent cikkek számos kérdést felvetnek a kormányzati korrupció mértékével kapcsolatban, és amennyiben beigazolódnak, komoly károkat okozhatnak a Fidesz számára - írta kedden a Politico.

A brüsszeli hírportál szerint a kormánypárt váratlan veresége akár büntetőeljárásokhoz is vezethetne.

A többség használt autót vásárolna egy felmérés szerint

Olvastuk - 2018-03-23

Magyarországon a válaszadók 52,6 százaléka használt autót vásárolna, a japán és német autók a legnépszerűbbek - derül ki a Vezess.hu és az Autó Magazin közös felméréséből.Az autós folyóirat és a honlap pénteki közleménye szerint új gépkocsit a válaszolók 32 százaléka tervez venni a következő 2 évben, arányuk 0,8 százalékkal csökkent tavalyhoz képest.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német média az MNB alapítványairól és az EU-források felhasználásáról

Olvastuk - 2018-03-22

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványairól írt csütörtökön, a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió pedig a magyar kormány és az Európai Parlament viszonyáról közölt összeállítást.

A FAZ Rossz fény vetül a magyar jegybankra címmel közölte Michaela Seiser írását, aki kiemelte, hogy az MNB-nek olyan alapítványai vannak, amelyekre a korrupció és a jegybankok számára tiltott monetáris finanszírozás árnyéka vetül.

Izraeli sajtó: a Moszad bizonyítéka vezetett 2007-ben a szíriai atomreaktor lebombázásához

Olvastuk - 2018-03-22

- Az izraeli titkosszolgálat, a Moszad kalandos úton megszerzett bizonyítéka vezetett a szíriai atomreaktor lebombázáshoz 2007-ben - jelentette a Háárec című újság csütörtökön.

Tamír Pardo, aki a légicsapás idején a Moszad elnökhelyettese volt, egy konferencián szerdán rávilágított, hogy annak idején a Moszad értesülése igazolta és bizonyította be, hogy Damaszkusz észak-koreai segítséggel atomreaktort épít.

"Hülyének lenni alkotmányos jog"

Olvastuk - 2018-03-21

- Az MSZP ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen befolyással üzérkedés gyanúja miatt - közölte Gurmai Zita, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdán Budapesten.

"Arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást" - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el.

Szíria - Az ENSZ BT ülésén nem engedték szóhoz jutni az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Olvastuk - 2018-03-20

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) hétfői ülésén nem engedték szóhoz jutni az ENSZ emberi jogi főbiztosát, aki a szíriai helyzetről fejtette volna ki a véleményét.

A helyi idő szerint hétfőn délután kezdődött és éjszakába nyúlt ülés előtt, a BT tagjainak a világszervezet Emberi Jogi Főbiztosságának vezetője, Zeid Raad al-Husszein elemezte volna a szíriai helyzetet, ám Oroszország, Kína és más BT-tagok tiltakoztak ellene, arra hivatkozva, hogy a Biztonsági Tanács feladata a nemzetközi béke és biztonság biztosítása, nem pedig az emberi jogok megvitatása.

Brexit - Barnier: a tárgyaló felek több fontos kérdésben is megállapodásra jutottak

Olvastuk - 2018-03-19

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon, például a tervezett kilépést követő átmeneti időszakról, az egyeztetések azonban tovább folytatódnak a végleges egyezmény elérése érdekében - jelentette be Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója hétfőn Brüsszelben.

Szakértő: 25 százalékkal nagyobb lenne a GDP, ha a társadalomnak előállított értéket is beszámítanák

Olvastuk - 2018-03-18

A magyar bruttó hazai termék 25 százalékkal magasabb lehetne, ha a társadalom számára teremtődő értéket is beszámítanánk - mondta Csath Magdolna közgazdász. A szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában példaként említette a nonprofit szervezetekben végzett munkát, amelyről bár számla nem keletkezik, a társadalom számára hasznos.

Rekordszintre nőtt a Lufthansa-csoport adózás előtti eredménye 2017-ben

Olvastuk - 2018-03-15

Rekordszintre nőtt a 2017-es pénzügyi évben a Lufthansa-csoport adózás előtti eredménye, és 2018-ra is hasonló eredményeket vár a német légitársaság a dráguló kerozin ellenére.

Szlovák kormányválság - Cseh lap: Bugár Béla lehetne Szlovákia új kormányfője

Olvastuk - 2018-03-14

A szlovákiai kormányválságot eddig Bugár Béla, a Most-Híd elnöke kezelte a legjobban, ezért kiutat jelenthetne a válságból, ha ő lenne Szlovákia új kormányfője - állította a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap szerdai kiadásában.

A kormánykoalíciós Most-Híd párt elnöke "a mai helyzetben nemcsak kiutat jelentene a válságból, esélyt Szlovákia megújulása számára, hanem biztosíték lenne arra is, hogy többek között (Ján) Kuciak meggyilkolását is kivizsgálják" - írja Lubos Palata, a közép-európai témákkal rendszeresen foglalkozó szerző.

Orosz védelmi tárca: megkezdődött az Avangard hiperszonikus hadászati rendszer sorozatgyártása

Olvastuk - 2018-03-12

- Leszerződött az Avangard hiperszonikus hadászati rendszer sorozatgyártására az orosz védelmi minisztérium - jelentette ki Jurij Boriszov, a tárca helyettes vezetője a Krasznaja Zvezda című katonai lap hétfői számában megjelent interjújában.

Szkripal-ügy - Ruházatuk kimosását tanácsolják azoknak, akik a megmérgezettekkel egy étteremben tartózkodtak

Olvastuk - 2018-03-11

Ruházatuk kimosását és személyes tárgyaik megtisztítását tanácsolta vasárnap az angol közegészségügyi szolgálat mindazoknak, akik egy hete megfordultak a délnyugat-angliai Salisbury városának egyik éttermében, illetve pubjában, abban az időszakban, amikor az idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet két sértettje is ott tartózkodott.

Külföldi sajtó Magyarországról - FT: London szoros diplomáciai kapcsolatokat épít a Brexit utáni időszakra

Olvastuk - 2018-03-09

- A Financial Times (FT) című brit üzleti napilap cikkében arról számolt be, hogy Theresa May brit kormányfő beutazza Európát, hogy szoros kapcsolatokat alakítson ki az egyes országokkal a Brexit utáni időszakra.

Akármilyen kicsi országról vagy nem konvencionális kormányról is van szó, nem kerülheti el "London ölelését" - írta cikkében Tony Barber.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és osztrák lapok Lázár János bécsi videójáról

Olvastuk - 2018-03-08

A német és az osztrák sajtó bő terjedelemben foglalkozott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben forgatott videójával. Az osztrák Der Standard beszámolója szerint a bécsi városvezetés egyöntetűen felháborodott Lázár János "drámai zenével manipulált videóján". Renate Brauner, a városi tanács tagja a Twitteren azt írta: a "sajnálatos módon idegenellenes" felvételen tartalmilag hamis állítások hangzanak el.

Az amerikai igazságügyi minisztérium pert indít Kalifornia ellen az illegális bevándorlók miatt

Olvastuk - 2018-03-07

Az Egyesült Államok szövetségi igazságügyi minisztériuma pert indít Kalifornia állam ellen az illegális bevándorlás miatt - adta hírül kedden az NBC televízió.

Washington azt veti Kalifornia szemére, hogy nem hajlandó együttműködni a szövetségi hatóságokkal, és helyi törvényekre hivatkozva nem ad információkat az illegális bevándorlók kitoloncolásához.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

Olvastuk - 2018-03-04

- A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: a hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. Időnként a szél is megélénkülhet. A minimumhőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 8 és mínusz 4, másutt mínusz 15 és mínusz 9 fok között, míg a nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

Hosszabb nyitva tartással ünnepelhetik a pubok Harry herceg esküvőjét

Olvastuk - 2018-03-04

A szokásosnál két órával hosszabb nyitva tartással ünnepelhetik az angliai és a walesi pubok Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjét.

Az idén 34 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

Német és amerikai lap a választási kampányról

Olvastuk - 2018-03-02

- A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a belpolitikai viszonyokkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal pénteki számában, a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap pedig az Európai Unió eszközrendszerének szempontjából közölt kommentárt.

A német lapban, A régi ellenségkép című írásában Stephan Löwenstein kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is hangulatot kelt Soros György ellen, és "kissé elsietett" volt a "Soros-ellenes kampány" leállításáról szóló hír. Nem is lehet egykönnyen "százról nullára" állítani a kampányt, amely plakátokból, törvényekből, kérdőívekből és a szakadatlanul ismételt üzenetből áll, miszerint Soros György célzottan előidézett migrációval akarja destabilizálni Európát.

Azonban a hír mégsem volt "teljesen légből kapott", és a Fideszben "valóban érezhető elbizonytalanodás" az irányvonallal kapcsolatban, amelyről eddig azt gondolták, hogy újabb választási győzelemre vezeti a pártot - tette hozzá a FAZ szerzője.

Hideg idő - Havazás nehezíti a közlekedést délen, Spanyolországban is

Olvastuk - 2018-02-28

Több mint 300 közúton nehezíti a közlekedést a havazás Spanyolországban, 28 útszakaszon részleges lezárást rendeltek el, 88 helyen pedig kötelező a hólánc használata - közölte a spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) szerdán.