Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1320 találatból.

Munkaszünetté nappá nyilvánították nagypénteket

Olvastuk - 2017-03-07

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

A parlament 163 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető erről szóló egyéni képviselői indítványát. Két független képviselő, Fodor Gábor (Liberálisok) és Szabó Szabolcs (Együtt) tartózkodott.

Továbbra is rekordalacsony a munkanélküliségi ráta Németországban

Olvastuk - 2017-03-01

Továbbra is rekordalacsony a munkanélküliségi ráta Németországban: februárban szezonális kiigazítással a januárival azonos szinten, 5,9 százalékon maradt a mutató a szövetségi munkaügyi hivatal (Bundesagentur für Arbeit) szerdán közzétett kimutatása szerint.

Az 1990-es német újraegyesítés óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta Németországban.

Az új kódexek alkalmazására készülnek a bíróságok

Olvastuk - 2017-02-28

A bírák munkájának alapvető eszköze a 2018-ban hatályba lépő három új kódex, ezért az Országos Bírósági Hivatal (OBH) idei fő célja ezen kódexek hatékony oktatása - mondta az OBH elnökhelyettese kedden Balassagyarmaton.

Gyarmathy Judit a Nógrád megyei összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón jelezte: 2018. január elsején hatályba lép a polgári perrendtartás és a közigazgatási perrendtartás kódexe, és jövő év júliusában várható a büntetőeljárási kódex hatályba lépése

- Az Európai Parlament elnöke menekülttáborok kiépítését javasolja Líbiában

Olvastuk - 2017-02-27

A menekültválság megfékezésére nagyszabású fejlesztési programot kell indítani az afrikai országok javára, Líbiában pedig menekülttáborokat kell kiépíteni - mondta az Európai Parlament (EP) elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Francia elnökválasztás - Emmanuel Macron 60 milliárd eurós megtakarítást és 50 milliárd eurós beruházást tervez öt év alatt

Olvastuk - 2017-02-24

A két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás egyik nagy esélyesének számító független Emmanuel Macron 60 milliárd euróval csökkentené megválasztása esetén az állami kiadásokat, 120 ezerrel csökkentené a közszférában dolgozók számát, és 50 milliárd eurós állami beruházással "új növekedési modellt" indítana el - derült ki a politikus egy interjújából.

GKI: már látszanak az online kiskereskedelmi forgalom növekedési ütemének korlátai

Olvastuk - 2017-02-22

A online kiskereskedelmi forgalom tavaly elérte a 310 milliárd forintot, arányaiban háromszor gyorsabban bővült a teljes magyar kiskereskedelemnél, ugyanakkor már látszanak a növekedés korlátai - mondta szerdán Madar Norbert, a GKI Digital üzletágvezetője a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának idei első felmérését ismertetve.

Az online piac bevételei 18 százalékkal nőttek 2016-ban az előző évhez képest, amiben nagy szerepe volt az utolsó negyedévnek, az év vége adta ugyanis az összesített online kiskereskedelmi forgalom 36 százalékát - ismertette az üzletágvezető

Dér András visszavonta a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára benyújtott pályázatát

Olvastuk - 2017-02-20

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Dér András filmrendező visszavonta a szombathelyi Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörére benyújtott pályázatát.A pályázó azzal indokolta visszalépését, hogy "mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja".

A szombathelyi közgyűlés 2016. december 15-én írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-i határidőig Dér András és Jordán Tamás, a teátrum jelenlegi igazgatója nyújtott be pályázatot.

Külföldi sajtó Magyarországról - FT-cikk a menedékkérők őrizetben tartásáról, belga lap a budapesti olimpiáról

Olvastuk - 2017-02-16

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

A Financial Times című brit politikai-üzleti napilap a menedékért folyamodók őrizetben tartásának magyar tervéről írt csütörtökön, a La Libre Belgique című belga napilap pedig a budapesti olimpia elleni népszavazási felvetéssel foglalkozott.

Az a terv, hogy Magyarország össze akarja gyűjteni az összes menedékkérőt, és őrizetben akarja őket tartani konténerekből álló táborokban, növelné a feszültséget Brüsszellel - vélekedett a Financial Times az internetes kiadásban megjelent cikkében

A Politico értesülései szerint a Trump-kormányzat nem szorgalmazza tovább a kétállami megállapodást az izraeliek és a palesztinok között

Olvastuk - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

A Politico című amerikai lap értesülései szerint Donald Trump az izraeli kormányfővel szerdán kezdődő megbeszélésein nem szorgalmazza majd a kétállami megoldást az izraeliek és a palesztinok között.

A lap a Fehér Ház egyik - neve elhallgatását kérő - tisztségviselőjére hivatkozva közölte, hogy a Trump-kormányzat ugyan nyitott az úgynevezett kétállami megoldásra - tehát arra, hogy Izrael állama mellett létrejöjjön a palesztin állam is -, de nem ragaszkodik hozzá.

Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel hírportál Orbán Viktor évértékelő beszédéről

Olvastuk - 2017-02-13

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde kapcsán a Nyugat-Európában üldözött keresztényekről közölt kommentárt hétfőn a wpolityce.pl című lengyel konzervatív hírportál.

Grzegorz Górny cikke szerint "bár a kommentátorok egy része intellektuális provokációnak fogta fel az Orbán Viktor évértékelőjében elhangzottakat", miszerint Magyarország befogadhatná a Nyugat-Európában üldözött keresztényeket, "egyáltalán nem irreális forgatókönyvről van szó".

Óriási hóviharok az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Olvastuk - 2017-02-10

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Az idei tél legnagyobb hóviharai pusztítanak az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, de riasztás van az északnyugati szövetségi államokban is.

Philadelphiától New Yorkon át Bostonig vastag hótakaró borítja az északkeleti országrészeket, hóviharok tombolnak Pennsylvaniában, Connecticut államban, Rhode Islanden, Massachusettsben, New Hampshire-ben és Maine államban. Sok helyütt 25-30 centiméteres a hó, balesetek és leszakadt vezetékek jelzik a viharzóna mozgását.

Román Btk.-módosítás - A romániai lapok a kormány stabil pozíciójáról és a lankadó tüntetésekről írtak

Olvastuk - 2017-02-09

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

A romániai lapok szerint kicsi az esélye annak, hogy a jelenlegi bukaresti kormány vagy a parlamenti többség megváltozzon, szerintük a kormányellenes tüntetőknek lesz fontos szerepük abban, hogy a kormány a továbbiakban ne éljen vissza hatalmával.

Vendée Globe - Fa Nándor befutott

Olvastuk - 2017-02-08

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Fa Nándor a nyolcadik helyen végzett a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen; a magyar hajós szerdán délben ért célba a franciaországi Les Sables d,Olonne-ban 93 napos út után.

"Iszonyú kemény volt még az utolsó napokban is. Ez a helyezés messze felülmúlja az elképzelésemet, a 10-15. hely lett volna a realitás" - nyilatkozott telefonon az MTI-nek a hajó fedélzetéről a befutás után Fa Nándor.

A Mol hat blokk kutatására kap lehetőséget Magyarországon

Olvastuk - 2017-02-07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mol aláírta a koncessziós szerződéseket a negyedik bányászati koncesszió tenderen elnyert hat szénhidrogén kutatási területre - tette közzé az olajipari vállalat kedden a BÉT hivatalos honlapján.

A közlemény szerint a Mol így - a már jogosultságában álló közel 4200 négyzetkilométer mellett - újabb, mintegy 4200 négyzetkilométeren kezdheti meg a szénhidrogén kutatást Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területeken.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a német és magyar menekültpolitika meglepő hasonlóságáról

Olvastuk - 2017-02-06

A Handelsblatt című német üzleti lap a német és magyar menekültpolitika újabban megfigyelhető meglepő hasonlóságáról közölt cikket.

A lap online kiadásában Az EU a középső földközi-tengeri útvonalat is le akarja zárni című írásában Till Hoppe a máltai uniós csúccsal kapcsolatban kiemelte: hosszabb ideje nem fordult elő, hogy Németország és Magyarország a menekültpolitikában egy irányba húzzon.

A menekültválság tetőpontján Orbán Viktor Angela Merkel leghangosabb kritikusai között volt, és máig megtagadja, hogy befogadjon menedékkérőket más uniós országokból, azonban a Líbiából Olaszországba tartó migránsok ügyében Berlin és Budapest pozíciója olyan közel áll egymáshoz, mint rég nem.

Putyin Budapesten - Eltérően értékelték politikusok az orosz elnök látogatását

Olvastuk - 2017-02-03

- Eltérően ítélték meg különböző pártállású politikusok Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki budapesti látogatását a Liberális Magyarországért Alapítvány által Kompország Keleten - orosz befolyásszerzés Magyarországon és Európában címmel szervezett pódiumbeszélgetésen, pénteken Budapesten.

Megkezdődött Liviu Dragnea román házelnök második korrupciós pere

Olvastuk - 2017-01-31

Bukarest, 2017. január 31., kedd (MTI) - Halasztással kezdődött a román legfelső bíróságon Liviu Dragnea második korrupciós pere kedden; a szociáldemokrata (PSD) pártvezetőt, képviselőházi elnököt azzal vádolják, hogy 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, hivatali visszaélésre és okirat-hamisításra bujtogatta munkatársait.A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint az önkormányzat Dragnea utasítására fizetett bért két olyan alkalmazottnak, akik valójában a PSD megyei szervezetének dolgoztak. A vádhatóság szerint a politikus felbujtására a megyei tanácshoz tartozó gyermekvédelmi felügyelőségen - amelynek a bérlistáján a két pártalkalmazott szerepelt - munkaköri leírást, jelenléti ívet, és teljesítési beszámolókat is hamisítottak a két, fiktíven alkalmazott munkatárs számára

Az európai projekt megrekedt a pályáján

Olvastuk - 2017-01-27

"Népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve az Európai Unió a világ vezető hatalma kellene legyen. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét" - állapítja meg Orbán Viktor miniszterelnök abban az angol nyelvű cikkében, amelyet a Hungarian Review című lap közölt január 24-i keltezéssel, és amelynek rövidített változatát az amerikai National Review című konzervatív folyóirat is átvette.

Matektehetségeket keres az MTA

Olvastuk - 2017-01-25

Rejtőzködő matektehetségeket keres gimnazisták - konkrétan a kilencedik osztályába járó diákok - között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Didaktikai Csoportja.

Az MTA Tantárgy-pedagógiai Programjának támogatott csoportja kilencedikeseknek tart rendhagyó matekórákat, hogy megismertesse a diákokkal a matematikai gondolkodás örömét, és rábukkanjon azokra a kiemelkedő képességű tanulókra, akik a hivatalos oktatás rendszerében eddig nem igazán tudtak érvényesülni.

Magyar Nemzet - Gyanúsítottként hallgatta ki az Eximbank egykori vezérigazgatóját a rendőrség

Olvastuk - 2017-01-24

Nátrán Roland, az Eximbank volt vezérigazgatója, egyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi helyettes államtitkára is gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, amelyet a pénzintézet ingatlanbérleti szerződése miatt folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - számolt be keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Nátrán Roland védője a lapnak megerősítette, hogy ügyfelét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Fülöp Tamás ugyanakkor közölte azt is, hogy az Eximbank egykori vezérigazgatója nem követett el bűncselekményt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen a Fővárosi Főügyészségnél. Az ügyvéd szerint a rendőrség egy alapvető büntetőjogi tévedésre alapozza a gyanúsítást.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.