Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2094 találatból.

Ukrajnában mintegy ötezer új fertőzöttet jegyeztek fel

Olvastuk - 2021-01-03

- Ukrajnában mintegy ötezer új koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel az új év első napján, csaknem feleannyit, mint az előző két napban, valamint 51 elhunytat egy nap alatt, ami hosszú ideje a legkevesebb - derült ki a hatóságok által közölt adatokból.

Győrfi: száz embert kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor

Olvastuk - 2021-01-01

Száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken.

Győrfi Pál közleménye szerint 2020 utolsó napján 3050 esetük volt a mentőknek. Ebből a fővárosi feladatszám 879 volt.

Több százezer oldalnyi magyar szabadalmat és védjegyet digitalizálnak

Olvastuk - 2020-12-31

Több százezer oldalnyi kulturális és ipartörténeti dokumentumot digitalizál és tesz online szabadon elérhetővé a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), amely jövőre ünnepli 125. évfordulóját - közölte az intézmény szerdán.

Koronavírus - Spanyolország 4,6 millió oltóanyagot kap három hónap alatt a Pfizer/BioNtech vakcinából

Olvastuk - 2020-12-25

Spanyolország 4,6 millió adagot kap a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinából a következő három hónapban, amely mintegy 2,3 millió ember beoltására elegendő.

- Ötféle oltóanyag vizsgálata jár a tesztidőszak vége felé Kínában

Olvastuk - 2020-12-23

- Már ötféle koronavírus elleni vakcina tart a tesztidőszak vége felé Kínában, a Sinopharm egyik oltóanyagát már jóval több mint egymillió ember meg is kapta - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Ismét választások lesznek Izraelben

Olvastuk - 2020-12-22

A kneszet éjszaka leszavazta a költségvetés újabb elhalasztását, ezért a parlament kedd éjfélkor automatikusan feloszlik, és ismét választások lesznek Izraelben, várhatóan március végén - jelentette a helyi média kedden.

Vádat emeltek a vendégeit rejtett kamerával megfigyelő balatoni szállásadó ellen

Olvastuk - 2020-12-21

Vendégeinek rejtett kamerás megfigyelése, valamint gyermekpornográf felvételek tárolása miatt vádat emelt és végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az ügyészség egy balatoni szállásadó ellen.Az 52 éves férfi 17 vendégét figyelte meg 2019 áprilisa és júliusa között úgy, hogy a fürdőszobák falába fúrt lyukakba csőkamerákat helyezett el az apartmanokat összekötő szervízfolyosóról.

Orbán Viktor találkozója Kelemen Hunorral - Az RMDSZ kormányzati szerepe javíthatja a magyar-román kapcsolatokat

Olvastuk - 2020-12-19

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a Karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét.

ITM: hatékonyabban léphetnek fel a "horrorkaravánokkal" szemben az ellenőrző hatóságok

Olvastuk - 2020-12-18

- Akár félmillió forintos közigazgatási bírságot szabhatnak ki a jövőben az ellenőrző hatóságok a szabálytalan vontatást végző, túlsúlyos és túlméretes járműszerelvényekre akkor is, ha azok személyautókból vagy kistehergépkocsikból állnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Csehországban ismét felgyorsult a járvány terjedése

Olvastuk - 2020-12-16

Ismét felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. Az egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel közölt adatokból kitűnik, hogy kedden 7889 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami 2700-zal több, mint hétfőn, és 2000-rel több, mint egy hete.

Elhunyt John le Carré, a kémregények mestere

Olvastuk - 2020-12-14

Elhunyt John le Carré, a második világháború utáni brit kémregény-irodalom egyik leghíresebb írója. Családjának hétfő hajnali bejelentése szerint John le Carrét 89 éves korában, rövid betegség után érte a halál még szombaton. Az író a tájékoztatás szerint tüdőgyulladásban hunyt el.

Szentpétervár kórházai nehezen birkóznak meg a betegáradattal

Olvastuk - 2020-12-13

Szentpéterváron a héten rekordszámú beteget szállítottak kórházba a Covid-19-cel és közösségben szerzett tüdőgyulladással, a város szakintézményeire rendkívüli nyomás nehezedik - írta Dmitrij Liszovec, azt orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnöke vasárnap a VKontaktye közösségi portálon.

Az olaszországi kínai közösség tagjaihoz Kínából törvénytelenül érkezhet oltóanyag

Olvastuk - 2020-12-10

- A nápolyi pénzügyőrség vizsgálatot indított a sajtóban megjelent információk alapján, melyek szerint a dél-olaszországi térségben élő kínai közösség tagjai törvénytelen úton Kínából szereznek vakcinát - jelentette az Ansa hírügynökség szerdán.

Koronavírus - Izraelben visszavonták az éjszakai korlátozásokat és megnyitották a plázákat

Olvastuk - 2020-12-09

Izraelben a kormány jogi nehézségekre hivatkozva visszavonta a szerdától bejelentett éjszakai korlátozásokat, de engedélyezte a nemkiemelten fertőzött településeken található plázák megnyitását, és megérkezett az első oltóanyag-szállítmány - jelentette a helyi média szerdán.

Ultimátumot kapott Orbán Viktor az EU-tól

Olvastuk - 2020-12-08

Több brüsszeli lap is arról ír, hogy az EU vezetése ultimátumot adott a magyar és a lengyel kormánynak. Ha keddig nem adják fel a költségvetési vétót, nélkülük jöhet létre az unió gigantikus segélyalapja.

Kedden jár le az unió által Magyarországnak és Lengyelország adott határidő a költségvetési vétó visszavonására. Ezt egy magas rangú uniós diplomata közölte több brüsszeli újságíróval, köztük a Népszava tudósítójával.

Lengyelországban könnyítésekre számíthatnak, akik beoltatják magukat

Olvastuk - 2020-12-08

Lengyelországban a járványügyi rendelkezéseken belüli kedvezményekre számíthatnak majd a beoltott emberek, többek között nem vonatkoznának rájuk a karanténintézkedések - közölte kedden a lengyel egészségügyi miniszter, ismertetve a tervezett oltási stratégia fő pontjait.

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban

Olvastuk - 2020-12-06

- Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban egy rendkívül erős szélvihar következtében, amely szombatra hajnalban és délelőtt söpört végig főleg az ország északi részein - jelentette a cseh közszolgálati hírtelevízió szombat délután.

Elemzők: az ipar már kilábalt a járvány okozta válságból

Olvastuk - 2020-12-04

- Az ipari termelés kilábalt a járvány okozta válságból és a negyedik negyedévben az exporton keresztül is fékezheti a gazdasági növekedésnek a fogyasztás és a beruházások csökkenése által generált visszaesését - kommentálták a KSH előzetes adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Hárommilliárdos adócsalással gyanúsítanak egy dunántúli bűnszervezetet

Olvastuk - 2020-12-03

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúja miatt indult nyomozás egy dunántúli bűnszervezet ellen, mely parfümöt és táplálékkiegészítőket utaztatott Magyarország, Csehország és Szlovákia között, és jogosulatlanul igényelt vissza több mint hárommilliárd forint forgalmi adót.

Engedélyezte a brit gyógyszerfelügyelet a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Olvastuk - 2020-12-02

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.