Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1614 találatból.

Szkripal-ügy - Turistáskodó üzletembernek mondta magát a London által merénylettel vádolt két orosz férfi

Olvastuk - 2018-09-13

- Turistáskodó üzletembernek mondta magát kedden egy tévéinterjúban az a két orosz férfi, akit a brit hatóságok azzal vádoltak meg, hogy mérgezéses merényletet követett el Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen.

Magyar-görög - Kovács Rossit dicséri, Sallai szerint ez fordulópont lehet

Olvastuk - 2018-09-12

- Kovács István Marco Rossit szövetségi kapitányt dicsérte a görögök felett aratott keddi 2-1-es Nemzetek Ligája-sikert követően, míg Sallai Roland szerint ez a győzelem fordulópont lehet a magyar labdarúgó-válogatott életében.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német, amerikai és brüsszeli lap a Sargentini-jelentésről

Olvastuk - 2018-09-11

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap, a The Wall Street Journal című amerikai újság és a Politico brüsszeli hírportál is a Sargentini-jelentés körül kialakult uniós feszültségekről cikkezett kedden.

A Süddeutsche Zeitung Európa végre védekezik című kommentárjában kiemelte: az EU eddig tétlenül szemlélte, hogy egyik tagállama a jogállamiságból "szánt szándékkal lecsúszik" a jogállamiság ellentétének állapotába, de az Európai Parlament "most végre meg akarja mutatni, hogy ellenáll" ennek a folyamatnak.

A jelentés sorsának alakulásában döntő szerepe van az Európai Néppártnak, amely megosztott az ügyben, ezért a néppárti frakció vezetője, a pártcsalád csúcsjelöltségére pályázó Manfred Weber "egy nagy, és talán a legfontosabb politikai próbatétel" előtt áll - tették hozzá.

Manfred Weber eddig "Magyarország csodálójának számított, és mindig megvédte Orbánt", most viszont az észak- és nyugat-európai kereszténydemokraták bizalmának megőrzése érdekében bizonyítania kell, hogy "a szívén viseli az EU értékeit" - írta a Süddeutsche Zeitung.

Brit lap a Sargentini-jelentés vitájáról

Olvastuk - 2018-09-10

A Magyarországgal foglalkozó európai parlamenti jelentés közelgő plenáris vitájáról közölt cikket hétfőn a Financial Times című brit üzleti-politikai napilap.

A nyugdíjkorhatár felemelése ellen tiltakoztak Oroszország-szerte

Olvastuk - 2018-09-09

- Oroszország többtucatnyi városában tüntettek vasárnap a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen, annak dacára, hogy a hatóságok mindössze négy településen - Kurgánban, Csebokszáriban, Kirovban és Bereznyikiben - engedélyezték egyértelműen a megmozdulásokat.

Az elutasítást gyakran azzal indokolták, hogy a tiltakozások egybeesnek az ugyanezen a napon megtartott regionális és önkormányzati választásokkal, illetve a kampánycsenddel. Az orosz Távol-Kelettől kezdve Szibérián át Szentpétervárig megrendezett tüntetések előestéjén őrizetbe vettek többtucatnyi szervezőt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus követői közül. Maga Navalnij egyébként éppen 30 napos "adminisztratív elzárását" tölti a tüntetések megtartására vonatkozó előírások megsértése miatt

Külföldi sajtó Magyarországról - Le Monde, Mladá Frontá Dnes

Olvastuk - 2018-09-07

Európa szemben az Orbán-Macron törésvonallal címmel közölt kommentárt címlapján a Le Monde. A francia balközép napilap szerint a magyar miniszterelnök és a francia államfő szembenállása nincs ínyére sem Angela Merkel német kancellárnak, sem a legtöbb európai vezetőnek.

Külföldi sajtó Magyarországról - Libération

Olvastuk - 2018-09-06

Szívességet tett Emmanuel Macron francia elnöknek Orbán Viktor kormányfő azzal, hogy a migránspárti erők vezetőjének nevezte - írta csütörtöki elemzésében a Libération.

A francia baloldali lap szerint a belpolitikai problémák miatti nehéz szezonkezdésben a francia elnök elégedetten könyvelheti el, hogy a magyar miniszterelnök őt jelölte meg ellenfeleként.

Paul Manafort lánya nevet változtat, elhatárolódik az apjától

Olvastuk - 2018-09-04

Kérelmet nyújtott be vezetéknevének megváltoztatására Paul Manafortnak, Donald Trump amerikai elnök egykori kampánymenedzserének a lánya, arra hivatkozva, hogy így is jelezni akarja elhatárolódását apjától - adták hírül amerikai lapok hétfőn.

Kimenekítették az olaszokat Líbiából milíciák összecsapásai miatt

Olvastuk - 2018-09-03

- Kimenekítették Tripoliból az olasz diplomatákat, valamint a líbiai fővárosban és környékén dolgozó többi olasz állampolgárt az egymással rivalizáló milíciák közötti összecsapások miatt - jelentette az olasz sajtó hétfőn.

Gulyás: a kormány 7 milliárd forintot nyújt a Lánchíd felújítására

Olvastuk - 2018-08-31

A főváros kérésének megfelelően a kormány 7 milliárd forinttal támogatja a Lánchíd és a mellette lévő alagút felújítását - ismertette pénteki sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lengyel lapok az Orbán-Salvini találkozóról

Olvastuk - 2018-08-30

Orbán Viktor kormányfő és Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozója arról tanúskodik, hogy a magyar miniszterelnök partnert keres az Európai Unió "átépítéséhez" - vélte csütörtökön a Rzeczpospolita című, független jobbközép lengyel napilap, a wpolityce.pl hírportál szerint pedig a milánói tárgyalás új manőverezési teret nyitott az európai jobboldal számára.

Szabadlábra helyezték a halálos közlekedési balesetet okozó Eva Rezesovát

Olvastuk - 2018-08-28

Hat év börtön után szabadlábra helyezték a négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozása miatt elítélt Eva Rezesovát, aki a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből kedd délelőtt távozott.

Financial Times: a munkaerőhiány miatt fogy a lendület a közép-európai EU-gazdaságokban

Olvastuk - 2018-08-27

- A közép-európai EU-gazdaságokban, köztük Magyarországon kialakult munkaerőhiány miatt "fogy a gőz" a térségi gazdaságokból - áll a Financial Times hétfői térségi elemzésében.

A londoni gazdasági napilap online kiadásán megjelent írás szerint a térségi "boom" egyelőre folytatódik, a régiós gazdaságok az idén várhatóan 4 százalék körüli ütemben növekednek, ám a munkaerő-kínálati kapacitás már a határaihoz közelít.

Eurostat-adatokat idézve a Financial Times kiemeli: a júniussal zárult három hónapban a magyar iparvállalatok 86,6 százaléka jelezte, hogy a következő negyedévben a munkaerőhiány korlátozni fogja termelésüket. A vizsgált térségen belül ez a legmagasabb arány.

Lengyelországban az ipari cégek 49,7 százaléka, Csehországban 43,2 százalékuk tett közzé hasonló előrejelzést, de e két országban is a kétszeresére emelkedett ez az arány az elmúlt két évben.

Az amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen ellen csalás ügyében nyomoznak

Olvastuk - 2018-08-20

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen ellen 20 millió dolláros csalás miatt nyomoznak - írta a The New York Times című lap.

A Pentagon szerint Kína "valószínűleg csapásmérést gyakorol" az Egyesült Államok ellen

Olvastuk - 2018-08-17

Kína "valószínűleg csapásmérést gyakorol" az Egyesült Államokra - olvasható a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) helyi idő szerint csütörtökön este közzétett éves jelentésében.

A jelentés a többi között azt állítja, hogy Kína az elmúlt években kibővítette bombázókkal végrehajtott hadgyakorlatait, és a valószínűsíthető csapásmérés nemcsak az Egyesült Államok, hanem szövetségesei ellen is irányulna.

Bukaresti szaklap: évente tíz százalékkal drágul a termőföld Romániában

Olvastuk - 2018-08-16

A hazai farmerek és külföldi spekulánsok a tavalyinál 9 százalékkal több termőföldet vásároltak az idei év első felében Romániában, a mezőgazdasági hitelezők pedig arra számítanak, hogy legalább 2020-ig fennmarad az évi 10 százalék körüli áremelkedés a román földpiacon - derült ki a Capital.ro gazdasági portál csütörtökön közölt elemzéséből.

MLSZ - Négy hónapra tiltották el a kisvárdai légióst

Olvastuk - 2018-08-15

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy hónapra eltiltotta Anton Sindert, az újonc Kisvárda játékosát A szövetség honlapja szerint a testület azért hozott ilyen szigorú döntést, mert az ukrán légiós a Ferencváros elleni szombati OTP Bank Liga-mérkőzésen sárga lapos figyelmeztetését követően "fenyegetően a játékvezető közvetlen közelébe lépett, és a játékvezető arcába ordított, közben fejelő mozdulattal a játékvezető fejét el is találta".

John Bailey operatőr-filmrendezőt újraválasztották az amerikai filmakadémia élére

Olvastuk - 2018-08-08

Újraválasztotta elnökének John Bailey operatőr-filmrendezőt az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS). Az Oscar-díjakról döntő filmakadémia kormányzótanácsának vezetői kedd éjszaka választották meg az új vezetőt.

A medvevadászat engedélyezését sürgeti a Hargita megyei önkormányzat

Olvastuk - 2018-08-07

Az állomány túlszaporodásának megelőzése érdekében újra engedélyezni kellene a medvevadászatot Székelyföldön - jelentette ki a Hargita megyei önkormányzat elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy az elszaporodó medvék egyre nagyobb veszélyt jelentenek, a környezetvédelmi minisztérium pedig nem védi meg az embereket

Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a héten

Olvastuk - 2018-08-06

Hétfőtől vasárnapig országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére - mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.Jámbor István jelezte: az akciót a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján hajtják végre, és Európa szinte valamennyi országában megtartjá