Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1744 találatból.

Beismerte bűnösségét a kétmilliárd forintot kicsaló ebesi férfi

Olvastuk - 2019-03-28

Beismerte bűnösségét az ebesi brókerként elhíresült K. S., aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.Dobó Dénes emlékeztetett rá: a férfit tavaly áprilisban mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében.

Együttműködnek az ellenzéki pártok a Veszprémben az önkormányzati választáson

Olvastuk - 2019-03-27

Együttműködnek és közös jelölteket állítanak a parlament ellenzéki pártjai a veszprémi önkormányzati választáson - közölték sajtótájékoztatón szerdán az érintett politika erők képviselői.

Washington sikeres kísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákat elfogó rendszerrel

Olvastuk - 2019-03-26

Az Egyesült Államok sikeres kísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákat elfogó védelmi rendszerrel - jelentette be hétfőn este kiadott közleményében az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA).

A Jobbik jelöltjei nyertek a püspökladányi időközin

Olvastuk - 2019-03-25

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak Püspökladányban, két körzetben. Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40%-ával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A vert mezőnyben szerepel a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán is.

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73%-át nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10%-ával.

Francia zavargások - Megerősített biztonsági intézkedések, több ezer igazoltatás, békés menetek

Olvastuk - 2019-03-23

Megerősített biztonsági intézkedések mellett vonultak 19. alkalommal utcára szombaton a francia nagyvárosokban a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényes tüntetők.

Az illinois-i legfelsőbb bíróság helyben hagyta egy fekete tinédzsert agyonlövő rendőr ítéletét

Olvastuk - 2019-03-20

Az egyesült államokbeli Illinois állam legfelsőbb bírósága helyben hagyta kedden egy fekete tinédzsert brutálisan agyonlövő rendőr sokak szerint aránytalanul enyhe börtönbüntetését.

Alkotmánybíróság: ki kell egészíteni a tanúvédelmi szabályozást

Olvastuk - 2019-03-19

- A tanúvédelmi szabályozás kiegészítésére hívta fel a jogalkotót az Alkotmánybíróság (Ab) kedden közzétett határozatában.

Megvert és kirabolt egy idős nőt egy férfi Budapesten

Olvastuk - 2019-03-18

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki rendőrnek adta ki magát, majd egy vascsővel megverte és kirabolta volt zárkatársa édesanyját - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Reuters: Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását szorgalmazó néppárti tagszervezeteknek

Olvastuk - 2019-03-14

- Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters.

A Fidesz vezetői az utóbbi napokban többször határozottan leszögezték, hogy alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, "minden másról lehet beszélgetni".

Egy New York-i ügyész mintegy 155 ezer szexuális zaklatási ügy vizsgálatára ajánlott fel nagy összeget

Olvastuk - 2019-03-13

Cyrus R. Vance New York-i ügyész mintegy 155 ezer, eddig feltáratlan szexuális zaklatási ügy bizonyítékainak vizsgálatára ajánlott fel 38 millió dollárt.

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Olvastuk - 2019-03-12

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy koszovói férfi autójában Röszkén.

NMHH: 2018-ban 110,1 milliárd forintból készültek filmek Magyarországon

Olvastuk - 2019-03-11

Immár harmadik éve, 2018-ban is 100 milliárd forint fölött költöttek filmgyártásra Magyarországon, az összeg 84 százaléka külföldről érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

Az összesített nézőszámok alapján tavaly a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmre váltottak a legtöbb jegyet a mozinézők. Az utolsó negyedévben az artmozikban a tizenkét legnézettebb filmből hét volt magyar - közölte az NMHH hétfőn.

Az összegzés felidézi, hogy míg tavalyi 110,1 milliárd forintot költöttek nálunk filmgyártásra, addig ez az összeg 2016-ban 125,4 milliárd, 2017-ben pedig 108,2 milliárd forint volt.

Új tagok a Filmszakmai Döntőbizottságban

Olvastuk - 2019-03-08

Hétfőtől változik a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának összetétele - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken.

Az amerikai elnök pénteken a tornádó sújtotta Alabamába utazik

Olvastuk - 2019-03-06

Donald Trump amerikai elnök pénteken Alabamába, a tornádó sújtotta vidékekre utazik - jelentette be kedden a Fehér Házban maga az elnök.

Párbeszéd: mennyibe kerülnek a miniszterelnök lakosságnak kiküldött levelei?

Olvastuk - 2019-03-05

A Párbeszéd írásbeli kérdést intéz a kormányhoz és közérdekű adatigénylést a Magyar Postához, hogy megtudják, mennyibe kerültek a miniszterelnök legutóbbi, a lakosságnak kiküldött tájékoztató levelei, illetve azok kézbesítésére hány munkaórát kellett fordítani.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja lett Szécsi Gábor filozófus

Olvastuk - 2019-03-04

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagja lett Szécsi Gábor filozófus és kommunikációkutató, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja.

EP-választás - A DK magyarázatot vár a családi pótlék utalásának elmaradása miatt

Olvastuk - 2019-03-02

A Demokratikus Koalíció (DK) magyarázatot és a felelősök megnevezését várja a kormánytól az esedékes családi pótlék késedelmes utalása ügyében. Rónai Sándor, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, családok százezrei nem kapták meg március 1-jén a családi pótlékot. Ez a késedelem nem maradhat következmények nélkül - jelentette

UNICEF: aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban

Olvastuk - 2019-03-01

Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 százaléka tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak - figyelmeztet legutóbbi jelentésében az UNICEF.

Külföldi cégektől csalt ki pénzt három férfi

Olvastuk - 2019-02-28

Több mint hétszázmillió forintot csalt ki három férfi gazdasági társaságoktól és egy magánszemélytől úgy, hogy feltörte az egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cégek levelezését 2015-ben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján.

MTA-felmérés: a többség büntetné a hálapénz utólagos elfogadását is

Olvastuk - 2019-02-26

- A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik kutatócsoportja által végzett felmérés szerint a többség, ha rajta múlna, még a hálapénz utólagos elfogadását is büntetné, ugyanakkor azt csak kevesen tudják, hogy a hálapénz műtét előtti elfogadása ma már bűncselekmény.