Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1848 találatból.

Trump: csakis azok kaphatnak bevándorló-vízumot, akik igazolják, hogy képesek kifizetni az egészségügyi ellátásukat

Olvastuk - 2019-10-06

- Csakis azok kaphatnak bevándorló-vízumot az Egyesült Államokba, akik igazolják, hogy képesek kifizetni az egészségügyi ellátásukat - jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

Amerikai, brit és ausztrál miniszterek a Facebook-üzenetek titkosítása ellen

Olvastuk - 2019-10-04

Az amerikai igazságügyi tárca hozzáférést sürget a rendőrség számára a Facebook-felhasználók titkosított üzeneteihez - értesült az amerikai sajtó csütörtökön.

Az amerikai kormányzati szándékot az Egyesült Királyság és Ausztrália is támogatja. A Buzzfeed című portál információi szerint William Barr igazságügyi miniszter Kevin McAleenan ügyvezető belbiztonsági miniszterrel, valamint Priti Patel brit belügyminiszterrel és Peter Dutton ausztrál belügyminiszterrel közös, nyílt levélben terjeszti elő a kérést Mark Zuckerbergnek, a Facebook elnök-vezérigazgatójának napokon belül.

Román hírportál: nehezen viselte a romániai börtönéveket a nyíregyházi lövöldöző

Olvastuk - 2019-10-03

Az Ebihoreanul.ro nagyváradi portál csütörtökön közölt cikke szerint nehezen viselte a romániai börtönéveket az a nagyváradi származású román tüdőgyógyász orvos, akit szeptember elején adtak át a román hatóságok Magyarországnak, hogy ott a három éve elkövetett gyilkosságért és súlyos testi sértésért állítsák bíróság elé.

Krónika: megroppant a koalíció a Bihar megyei tanácsban, hűtlenséggel vádolják az elnököt

Olvastuk - 2019-09-30

- Megroppant a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíció a Bihar megyei önkormányzatban, hűtlenséggel, Debrecen érdekeinek az előtérbe helyezésével vádolják Pásztor Sándor elnököt.

Drogdílereket fogtak a rendőrök Dunakeszin

Olvastuk - 2019-09-26

Mintegy másfél kilogramm marihuánát találtak a rendőrök két kábítószer-kereskedőnél Dunakeszin - olvasható a rendőrség honlapjára csütörtökön feltett közleményben. A közlemény szerint a 29 éves S. Dávid és a 31 éves B. Sándor Budapesten és Pest megyében kereskedett a kábítószerrel.

Meteorológiai szolgálat: 10-12 fokos a hőmérsékletkülönbség az országon belül

Olvastuk - 2019-09-23

Tíz-tizenkét Celsius-fokos hőmérsékletkülönbség is mérhető az ország különböző pontjain - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Húsz éves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány

Olvastuk - 2019-09-22

Húsz évvel ezelőtt, 1999. szeptember 21-én jegyezte be a bíróság a hortobágyi Madárkórház Alapítványt, ez volt az első és sokáig az egyetlen madármentő civil szervezet Magyarországon - hangzott el az évforduló alkalmából rendezett ünnepi eseményen szombaton a Hortobágyon.

Bukaresti ítélőtábla: Basescu volt román elnök együttműködött a Securitateval

Olvastuk - 2019-09-20

Traian Basescu volt román államfő, jelenlegi európai parlamenti képviselő együttműködött az egykori kommunista titkosszolgálattal, a Securitatéval - erősítette meg pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében a bukaresti ítélőtábla.

A Securitate Irattárát Tanulmányozó Bizottság (CNSAS) még májusban megállapította, hogy Basescu a Securitate besúgója volt. A romániai eljárások szerint azonban a bizottságnak a bíróságtól is kérnie kellett ennek megerősítését.

A CNSAS újonnan feltárt dokumentumok alapján megállapította, hogy Basescut a Securitate már diák korában, 1972-ben beszervezte, amikor elkezdte tanulmányait a tengerészeti egyetemen, s később Petrov fedőnév alatt írt jelentéseket.

Két ilyen dokumentumot is találtak, amelyben Basescu két volt kollégájáról írt elmarasztaló jelentést, egyikük emiatt nem kapott meg egy külföldi megbízatást tengerészként.

Madártámadás nyomán meghalt egy idős kerékpározó férfi Ausztráliában

Olvastuk - 2019-09-18

Kerékpárbalesetben meghalt egy idős ausztrál férfi, aki megpróbált kikerülni egy rátámadó feketehátú fuvolázómadarat Sydney közelében.

A 76 éves kerékpározó vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett, amikor hirtelen irányváltásra kényszerült és biciklijével egy kerítésbe zuhant, hogy elkerülje az ausztrál szarkaként is ismert madár támadását - közölte a helyi rendőrség.

Kritikus állapotban szállították kórházba, ahol később belehalt sérüléseibe.

Ismét Simply Red-koncert lesz Budapesten jövő novemberben

Olvastuk - 2019-09-16

- A magyar fővárost is érinti jövő őszi európai turnéján a Simply Red. A Mick Hucknall által vezetett világhírű brit soul-pop formáció 2020. november 23-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Illegális bevándorlás - Lampedusán engedi partra szállni az Ocean Vikingen érkezett migránsokat Olaszország

Olvastuk - 2019-09-15

Lampedusán kapott partraszállási engedélyt az Ocean Viking civil hajón tartózkodó 82 migráns - jelentette be az olasz kormány szombaton, biztonságos helyként meghatározva a szigetet.

Észak-Karolinában a republikánusok nyerték mindkét pótválasztást

Olvastuk - 2019-09-11

Észak-Karolinában mindkét szövetségi képviselői pótválasztást a republikánusok nyerték kedden. Az 55 éves Dan Bishop - aki eddig az észak-karolinai szenátus tagja volt - szoros versenyben nyerte meg a fayetteville-i körzetben a választást, amelyre az elemzők úgy tekintettek, mint amelynek eredménye jelzés lehet a jövő évi választásokra nézve is.

The Washington Post: először fordul elő az amerikai történelemben, hogy az újonnan munkához jutók többsége színes bőrű

Olvastuk - 2019-09-10

Először fordul elő az amerikai történelemben, hogy az újonnan munkához jutók többsége színes bőrű - állapította meg a The Washington Post című lap a hétfőn este az internetes oldalán nyilvánosságra hozott elemzésében.

A lap tanulmányozta a munkaügyi minisztérium adatait - amelyek 1970 óta rögzítik a munkavállalók hovatartozását is - és ezek nyomán állapította meg, hogy "történelmi áttörés" tapasztalható a munkaerőpiacon.

Az orosz kormánypárt mind a 16 kormányzóválasztást megnyerte, de Moszkvában mandátumai harmadát elvesztette

Olvastuk - 2019-09-09

- Mind a 16 most megrendezett oroszországi kormányzóválasztást megnyerte a hatalmon lévő Egységes Oroszország párt vagy a támogatásával indult jelölt, egy kivételével az összes regionális parlamentben is megszerezte a többséget, a moszkvai képviselőtestületben azonban a kormányerőnek csak mandátumai mintegy harmadát elveszítve sikerült megőriznie többségét - derült ki a hétfő reggelre közzétett, nem hivatalos adatokból.

Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely: stadionépítés helyett az egészségügyet kellene fejleszteni

Olvastuk - 2019-09-08

Stadionépítés helyett az egészségügyi ellátást fejlesztő beruházásokra lenne szükség Budapesten - mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap Budapesten. A politikus közölte: az önkormányzati választás kampányában aláírásokat gyűjtenek a stadionépítési láz megállítására.

A baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével tartott közös sajttájékoztatóján azt mondta, Tarlós István jelenlegi főpolgármester régóta nem a budapestiekkel akar jóban lenni, hanem a kormánnyal, és Orbán Viktor miniszterelnök bábjává vált. Minden ügyben a kormány akaratát képviseli és nem a budapestieket - tette hozzá Karácsony Gergely.

Felmentették a vádak alól Barack Obama volt elnök fehér házi jogi tanácsadóját

Olvastuk - 2019-09-05

Felmentették a vádak alól Barack Obama volt elnök fehér házi jogi tanácsadóját, Greg Craig ügyvédet.A Washington egyik legbefolyásosabb demokrata párti jogászaként számon tartott ügyvédet azzal vádolták meg, hogy félrevezette a hatóságokat, majd a nyomozás során eltitkolt információkat az ukrán kormánynak végzett munkájáról.

Meteorológiai szolgálat: 1901 óta a második legmelegebb nyár volt az idei

Olvastuk - 2019-09-04

1901, a mérések kezdete óta a második legmelegebb nyár volt az idei Magyarországon - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésében.

Megszavazták a takarékszövetkezetek részjegyesei az egyesülést a Takarékbankkal

Olvastuk - 2019-09-03

A Takarék Csoporthoz tartozó 11 takarékszövetkezet, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. küldött-, illetve közgyűlésein a tulajdonosok jóváhagyták a hitelintézetek október végi egyesülését egyetlen közös pénzintézetben, a novembertől országos, univerzális kereskedelmi bankként működő Takarékbank Zrt.-ben.

A Takarék Csoport kedden közölte, hogy az így létrejövő Takarékbank Zrt. mintegy 1,1 millió ügyfelet szolgál ki, mérlegfőösszegét tekintve az ötödik legnagyobb pénzintézetként az ország legkiterjedtebb fiókhálózatát működteti, aggregált mérlegfőösszege pedig a várakozások szerint az év végére meghaladja a 2300 milliárd forintot.

DK: Ursula von der Leyen is támogatja az európai minimálbér bevezetését

Olvastuk - 2019-09-02

- Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, hogy támogatja az európai minimálbér bevezetését - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Dobrev Klára.

Joe Biden megható afganisztáni történetértől kiderült, nem igaz

Olvastuk - 2019-08-31

- Joe Biden volt alelnök, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa a napokban egy választási nagygyűlésen megható történettel idézte fel afganisztáni látogatását, de a The Washington Post kiderítette, hogy egyetlen szó sem igaz belőle.