Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2093 találatból.

Koronavírus - Az Egyesült Államokban 103 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak szerdán

Olvastuk - 2020-11-05

- Az Egyesült Államokban mintegy 103 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak szerdán a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint, ami új rekordnak számít.

Életbe léptek az új járványlassító korlátozások Németországban

Olvastuk - 2020-11-02

Életbe léptek hétfőn Németországban az újabb járványlassító korlátozások, amelyek révén a kormányzati remények szerint a hónap végéig stabilizálódik, majd csökkenni kezd az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) igazoltan fertőzöttek napi száma, és enyhül az egészségügyi ellátórendszer terhelése.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok október végi megállapodásában rögzített előírások nagy részét a legtöbb tartományban változtatás nélkül ültették át a helyi szabályozásba, de vannak eltérések is.

Szerbiában megháromszorozódott az új fertőzöttek száma

Olvastuk - 2020-11-01

- Az utóbbi 7-10 napban megháromszorozódott a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, míg a múlt héten átlagosan 400-500 új esetet regisztráltak, a napokban már jóval 1500 felett jár az újonnan nyilvántartásba vett fertőzöttek száma.

Szerbiában nem terveznek újabb korlátozásokat

Olvastuk - 2020-10-31

Noha a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb korábban azt közölte, hogy ha 1500 fölé emelkedik a napi új fertőzöttek száma, komoly korlátozásokra lehet számítani, legutóbbi sajtótájékoztatójukon arról beszéltek a testület tagjai, hogy egyelőre nem kell újabb szigorításokat várni, a meglévő intézkedéseket kell betartani - közölte a honlapján a szerbiai közszolgálati televízió szombaton.

Izraelben vasárnaptól kinyithatnak a zsinagógák, de zárva marad a legtöbb üzlet

Olvastuk - 2020-10-30

- Izraelben vasárnaptól kinyithatnak a zsinagógák, legfeljebb tíz imádkozót beengedve egyszerre, de zárva kell maradnia minden olyan üzletnek, amely nem létszükségleti cikkeket árul. Erről döntött a koronavírus-járvány elleni védekezéssel foglalkozó kormánykabinet a Jediót Ahronót című újság hírportáljának pénteki jelentése szerint.

Philadelphiában éjszakai kijárási tilalmat hirdettek az erőszak elharapódzása miatt

Olvastuk - 2020-10-29

- Az erőszak elharapódzása miatt éjszakai kijárási tilalmat hirdettek szerda estétől Pennsylvania legnagyobb városában, Philadelphiában

A döntést a város demokrata párti polgármestere, Jim Kenney jelentette be, miután hétfő délutántól a várost eluralták a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások.

Kivonták a forgalomból az utolsó Tu-154-est Oroszországban

Olvastuk - 2020-10-28

Kivonták a forgalomból az utolsó Tupoljev-154 típusú személyszállító repülőgépet - jelentette be szerdán az Alrosza orosz utasszállító légitársaság.

A háromhajtóműves, közepes távolságra 152-180 utast szállító Tu-154-esek a cég szerint a legmegbízhatóbb és a legegyszerűbben üzemeltethető gépek voltak, egész évben forgalomban voltak az ország legzordabb és legforróbb vidékei között.

Oroszországban bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek

Olvastuk - 2020-10-27

- Oroszországban szerdától este 11 és reggel hat óra között nem lehetnek nyitva a showműsoros szórakozóhelyek és az éttermek a járványhelyzet súlyosbodása miatt.

Kínában gyártott személyautói közül hétezret Európába exportál a Tesla

Olvastuk - 2020-10-26

Kínában gyártott, Model 3 típusú személyautói közül hétezret Európába exportál a Tesla - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kaliforniai székhelyű amerikai vállalat hétfői közlésére hivatkozva.

Fődíjat nyert az Apró mesék Izmirben

Olvastuk - 2020-10-23

Szász Attila Apró mesék című filmje nyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját a törökországi Izmirben. A díjakról szerda este született döntés.

Koronavírus - Elhunyt Adorján Gusztáv nyíregyházi kórházigazgató

Olvastuk - 2020-10-21

- Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatta az MTI-t, és egyben részvétét fejezte ki az orvos családjának. A nyíregyházi önkormányzat Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti.

Koronavírus - Bezárják az iskolákat több montenegrói településen

Olvastuk - 2020-10-18

Öt montenegrói városban hétfőtől bezárják az iskolákat, az óvodákat és a vendéglátóhelyeket, valamint éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, mert a koronavírus-fertőzöttek száma kritikus méreteket öltött - közölte a montenegrói közegészségügyi intézet vezetője a vasárnapi lapok beszámolója szerint.

Szétválasztott bangladesi ikrek - Koponyarekonstrukciós műtétre utaznak ki a magyar orvosok

Olvastuk - 2020-10-16

A fejüknél összenőtt, tavaly augusztusban szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagjának, Rabeyának nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére utaznak ki Bangladesbe a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai.

Háromévi csúcson a brit munkanélküliség

Olvastuk - 2020-10-13

Több mint háromévi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt.

Koronavírus - Vírustesztnek vetik alá egy kínai város kilencmilliós lakosságát

Olvastuk - 2020-10-12

Koronavírus-tesztelésnek vetik alá a kelet-kínai Csingtao teljes lakosságát, miután a városban új belföldi eseteket fedeztek fel a hétvégén. A kilencmillió lakosú nagyváros egészségügyi bizottsága hétfőn a honlapján kiadott közleményben adta hírül, hogy a város egyik, a külföldről beérkező koronavírus-fertőzöttek kezelésére kijelölt kórházához kapcsolódó járványgócot észleltek.

- Rohamosan terjed a járvány, gyorsan nő a súlyos esetek és halottak száma Csehországban

Olvastuk - 2020-10-09

- Csehországban rohamosan terjed a koronavírus-járvány, a napi fertőzöttek száma csütörtökön - a héten már harmadik alkalommal - lépte túl az eddigi legmagasabb szintet és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is.

Tudomány-klíma-Nagy-Britannia Az idei volt az eddig mért legmelegebb szeptember a világon

Olvastuk - 2020-10-07

Az idei volt az eddig mért legmelegebb szeptember a világon - jelentette be szerdán az Európai Unió Copernicus Légkörfigyelő Szolgálata (CAMS). Az idei szeptember 0,05 Celsius-fokkal volt melegebb az előző év azonos időszakánál - írja a BBC hírportálja.

Koronavírus - Johnson: az élet normalizálódni fog, de nem a régi kerékvágásba tér vissza

Olvastuk - 2020-10-06

- Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány dúlása után az élet - várhatóan már jövőre - normalizálódik, de ez nem azt jelenti, hogy minden a régi kerékvágásba tér vissza.

Észak-Macedónia szigorított a korlátozásokon

Olvastuk - 2020-10-05

Mivel három nap alatt több mint hatszáz fertőzöttet regisztráltak Észak-Macedóniában, a kormány szigorított a korlátozásokon, betiltotta a fellépéseket a vendéglátóhelyeken és korlátozta a vendégek számát is.

A diszkók és klubok működését tavasszal tiltották be, és azóta sem engedélyezték, míg az éttermek nyár óta újra üzemelhetnek, és fellépéseket is szervezhettek eddig. Az észak-macedón kormány vasárnap esti döntése értelmében sem énekesek, sem DJ-k nem léphetnek fel a jövőben egyik vendéglátóhelyen sem, és egy asztalnál az eddig megengedett tizenkettő helyett már csak négyen ülhetnek.

Operatív törzs: az intézkedések megszegése miatt 599 esetben intézkedett a rendőrség

Olvastuk - 2020-10-02

A rendőrség eddig 599 esetben járt el a múlt hét óta érvényben lévő kormányrendeletben meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.