Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1682 találatból.

Juncker: a kereszténydemokrata értékek nem egyeztethetők össze a Fidesz politikájával

Olvastuk - 2018-12-30

A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy vasárnap megjelent német lapinterjúban.

Külföldi sajtó Magyarországról - A Financial Times az EP-választásról

Olvastuk - 2018-12-27

A Financial Times című brit üzleti napilap a tavasszal esedékes európai parlamenti választásokkal foglalkozó cikkében azt írta csütörtökön, hogy Európa megosztottsága nemcsak a kelet-nyugat tengely mentén lesz tapasztalható, hanem a liberálisokat és a konzervatív nacionalistákat állítja majd egymással szemben az unióban maradó 27 tagállam mindegyikében.

A cikk írója, Tony Barber kiemelte, az európai integráció "bajnoka", Emmanuel Macron francia elnök nagyon eltérő politikai nézeteket vall, mint a "konzervatív nacionalista" Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Fényszennyezés csökkentésével kapcsolatos kutatások is zajlanak az ELTE Savaria Egyetemi Központjában

Olvastuk - 2018-12-26

Csaknem egymilliárd forintos uniós támogatással olyan kutatások zajlanak az ELTE Savaria Egyetemi Központjában, amelyek eredményeit felhasználva energiatakarékos módon csökkenteni lehet a közvilágítás által okozott fényszennyezést - közölte az egyetemi központ.

Elgázoltak egy gyalogost a 471-es főúton Debrecen közelében

Olvastuk - 2018-12-21

Halálra gázolt egy gyalogost egy személyautó csütörtök éjszaka a 471-es főúton Debrecen és Hajdúsámson között - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken.

A halfogyasztás harmada az ünnepekhez köthető

Olvastuk - 2018-12-19

A magyar halfogyasztás egyharmada a karácsonyi ünnepekhez köthető, ugyanakkor fontos lenne, hogy a lakosság hétköznapi táplálkozásába, a kultúrába is beépüljön - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter kiemelte, hogy a friss magyar hal egész évben rendelkezésre áll, azonban a lakosság halfogyasztása a legtöbbet fogyasztó országokhoz képest alacsony, tizedannyi hal fogy egy évben, az európai fogyasztás mintegy harmada. A szaktárca az ágazati szereplőkkel mindent megtesz a fogyasztás ösztönzése érdekében - tette hozzá.

Raktárnak álcázott "luxusüzletet" számolt fel a NAV Baranyában

Olvastuk - 2018-12-18

- Raktárnak álcázott, hamis divatruházati termékekkel kereskedő "luxusüzletet" számolt fel Baranyában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Már száz MOL-töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók

Olvastuk - 2018-12-17

Csaknem megduplázza, 54-ről 100-ra bővíti a MOL azon töltőállomásai számát, ahol ingyenes mikrochip-leolvasó lesz elérhető az elkóborolt kutyák azonosítása céljából.

Füstbe borult az Alkotmány utca - Ezrek tüntettek a kormány ellen

Olvastuk - 2018-12-16

Vasárnap délután a Hősök terén gyülekeztek a kormányellenes tüntetők, majd vonulni kezdtek. Az időközben több ezer fősre duzzadt tömeget ellenzéki női politikusok vezették a Kossuth térre, ahol beszédek hangzottak el. A szerda óta tartó tüntetések közül egyértelműen a vasárnapin voltak a legtöbben.

Délután 4 óra előtt indultak el a tüntetők. Egy hangszórókkal felszerelt platós kisteherautó volt elől, mögötte pedig molinót vittek „tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen" felirattal. A szervezők egyébként többször is arra kérték a résztvevőket, hogy ne előzzék meg a molinót.A menetet Schmuck Erzsébet, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Vadai Ágnes, Szél Bernadett, Varga-Damm Andrea, Bősz Anett, Demeter Márta és Bangóné Borbély Ildikó vezették, ők vitték a molinót.

A Kossuth téren Székely Tamás, a MASZSZ elnöke volt az első felszólaló. Szerinte a tüntetők nem Soros-bérencek, hanem dolgozók, szemben a túlóratörvényt megszavazó, urizáló képviselők.

Orbán szerinte tandíjmentesen végzett el egyetemet, Soros-pénzből tanult Oxfordban, majd az lett a rögeszméje, hogy megszabja, mi a jó a magyaroknak.A szekszervezeti vezetőt ellenzéki női politikusok követték, akik az összefogás fontosságát emelték ki.

Beer Miklós püspök üzent a tiltakozóknak. Szolidaritását fejezi ki velük. Üzenetét Lukácsi Katalin olvasta fel. Szerinte nemes törekvés vezeti a tiltakozókat, ám elítéli az erőszakot, a gyújtogatást és a rendőrök megtámadását. Van pásztorunk, lelki vezérünk - utal Karácsony közeledtével Jézus Krisztusra, és békés tiltakozást kér a tüntetőktől.

Az évmilliárdokkal ezelőtti élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön

Olvastuk - 2018-12-16

- Az akár 3,9 milliárd évvel ezelőtti lehetséges élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön - jelentették ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) 2020-as Mars-missziójának kutatói.

Kilencszáz kilogramm potencianövelőt és tömegnövelő hormont foglalt le a NAV

Olvastuk - 2018-12-14

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren

Öt magyar lemez a 2018-as nemzetközi világzenei listán

Olvastuk - 2018-12-12

Öt magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 150-es elitben a legjobb helyezést Lakatos Mónika érte el, akinek Romanimo című, a Gryllus Kiadó gondozásában megjelent albuma a 14. lett.

- Brexit - Január végéig a parlament elé kerül a kilépési megállapodás

Olvastuk - 2018-12-11

- A brit kormány szerint január végéig a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás, amelyről az eredeti terveknek megfelelően kedden kellett volna szavaznia az alsóháznak.

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül

Olvastuk - 2018-12-10

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül és számos repülőjáratot is töröltek.Vasárnap átlagosan 10-30 centiméternyi hó hullott Alabama, Tennessee, Georgia, Észak- és Dél-Karolina, valamint Virginia államokban, de Észak-Karolinában és Virginia déli megyéiben már 46-50 centiméteres hótakaró borítja a tájat. Ezekben az államokban a kormányzók elővigyázatosságra hívták fel a lakosokat.

Franciaország elbarikádozva várja a szombati megmozdulást, szélsőségesek megelőző őrizetben

Olvastuk - 2018-12-08

Franciaország és főleg Párizs szó szerint elbarikádozta magát a francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényes mozgalom szombatra meghirdetett újabb tiltakozónapja előtt. A politikai pártok, a rendőri szervek és maguk a tüntetők is elsősorban a "professzionális rendbontók" provokációitól és szándékos rendbontásaitól tartanak.

Francia zavargások - Belügyminiszter: Maximális készültség szombaton a radikálisok mozgósítása miatt

Olvastuk - 2018-12-07

Christophe Castaner francia belügyminiszter szerint minden arra utal, hogy "radikális elemek" mozgósítanak a sárgamellényesek újabb országos szombati tüntetőnapján, s ez indokolja a maximális készültséget.

Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét

Olvastuk - 2018-12-06

- Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét, az északi patkánykengurut (Bettongia tropica), amelynek mára mindössze két populációja maradt a vadonban - figyelmeztetnek a Természetvédelmi Világalap (WWF) ausztráliai részlegének munkatársai.

Robert Mueller: Michael Flynn lényeges információkkal szolgált, enyhe büntetést érdemel

Olvastuk - 2018-12-05

Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök kormányzatának első nemzetbiztonsági tanácsadója "lényegi" információkkal szolgált az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottságnak, ezért Mueller nem javasolja börtönbüntetés kiszabását - olvasható a bizottság jelentésében, amelyet helyi idő szerint kedden este nyújtottak be a bíróságnak.

Orbán Zágrábban: nem ismerek olyan gazdasági ügyet, amelynek az értéke meghaladná 800 év barátságát

Olvastuk - 2018-12-03

Nem ismerek olyan gazdasági ügyet, amelynek az értéke meghaladná a magyarok és a horvátok 800 éves barátságát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Zágrábban, miután hivatalos látogatása során megbeszélést folytatott Andrej Plenkovic horvát kormányfővel.

A magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón természetellenesnek nevezte a magyar-horvát kapcsolatokat jelenleg jellemző erőtlenséget, hangsúlyozva, az nem normális, hogy két szomszédos, egymást szövetségesnek tekintő állam miniszterelnökei hat, illetve hét éve nem jártak a másik országában. "Nem felhőtlen a két ország közötti kapcsolatrendszer" - mutatott rá.

Ezért - jelezte - ideje volt már a látogatásának, amelynek célja, hogy ezt a helyzetet megváltoztassák, és visszatereljék a kapcsolatokat a megfelelő vágányra.

Kercsi incidens - Ukrajna megtiltotta a beutazást minden orosz állampolgárságú férfinak 16 és 60 éves kor között

Olvastuk - 2018-11-30

Ukrajna a hadiállapot bevezetésével összhangban megtiltotta a belépést területére minden orosz állampolgárságú férfinak 16 és 60 éves kor között - közölte pénteken Petro Cihikal, az ukrán határőrszolgálat vezetője.

Román centenárium - Keserű ünnepről ír az erdélyi magyar sajtó

Olvastuk - 2018-11-29

Keserű ünnepről ír Erdély és Románia egyesülése egyoldalú kinyilvánításának a centenáriuma kapcsán az erdélyi magyar sajtó.A Háromszék című napilap csütörtöki vezércikkében arról ír, hogy "néhány kétes értékű műemlék" és egy félkész óriáskatedrális felavatásán kívül Romániában kísérlet sem történt arra, hogy a centenáriumra valami maradandót építsenek.

Megállapítja: a történelmi régiók közötti autópálya-összeköttetés nem valósult meg, és vonaton is csaknem annyi ideig tart az utazás az ország egyik végéből a másikba, mint száz évvel ezelőtt.