Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1503 találatból.

Az Egyesült Államok felfüggesztette a pakisztáni biztonsági támogatás nagy részét

Olvastuk - 2018-01-05

Az Egyesült Államok csütörtökön felfüggesztette a Pakisztánnak nyújtott biztonsági támogatás nagy részét. A döntést Heather Nauert külügyi szóvivő jelentette be, indoklásként leszögezve, hogy Iszlámábád nem hozott "érdemi intézkedéseket" a tálibok megfékezésére, akik a szomszédos Afganisztánban amerikaiak ellen hajtanak végre terrorakciókat.

Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel és brit sajtó a magyar-lengyel kormányfői találkozóról

Olvastuk - 2018-01-04

Az európai uniós alapszerződés Varsó ellen elindított hetes cikkének fenyegetése kapcsán Magyarország kulcsszövetségesévé vált Lengyelországnak - állapítja meg Mateusz Morawiecki szerdai budapesti látogatásáról írott csütörtöki kommentárjában a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Egyhelyben toporgott Koszovó 2017-ben

Olvastuk - 2018-01-03

- Némileg csalódottan várja függetlenségének tizedik évfordulóját Koszovó, a 2017-es évben ugyanis nem sikerült előrelépést elérnie a nemzetközi színtéren, Szerbiával sem rendeződött a kapcsolata, és a belpolitikát is kisebb válság sújtotta.

Ünnepek - Nagy-Britannia is fokozott biztonsági intézkedések közepette fogadta az újévet

Olvastuk - 2018-01-01

Fokozott biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeken több százezren vettek részt.

Londonban a becslések szerint 250 ezren nézték a Temze partján és más helyszínekről a tizenkét perces, igen látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben éjfélt jelző harangjátékára kezdődött.

A Big Ben és az otthonául szolgáló Erzsébet-torony jelenleg évekig tartó felújítás alatt áll, és hétköznapokon nem hallható a toronyóra ugyancsak világszerte ismert harangjátéka, de az év végi ünnepi időszakra visszakapcsolták a szerkezetet.

Szakértő: a férfiak körében is egyre gyakoribb a testképzavar

Olvastuk - 2017-12-29

A férfiak körében is egyre gyakoribb a testkép-, illetve az evészavar - mondta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Babusa Bernadett kifejtette: az evés- és testképzavart érintően sokáig a nők voltak fókuszban, őket vizsgálták, pedig az elmúlt két évtizedben a férfiak körében is megszaporodtak az ilyen problémák. Általánosságban az evészavaros esetek 10-15 százaléka férfiakat érint, de a falászavarnál például 40 százalék a férfiak aránya - ismertette.

Egy szezon alatt 250 milliós forgalmat értek el a büfékocsik

Olvastuk - 2017-12-28

Az idei szezonban, március és szeptember között 250 millió forintos forgalmat ért el az utcai étkezést nyújtó büfékocsikkal (food truckok) a Food Truck Show Hungary Kft., ami a tavalyihoz képest 35 százalékos növekedés - közölte a cég.

A forgalom bővüléséhez nem csak a saját rendezvények, de az egyre népszerűbb catering szolgáltatás is hozzájárult, amely fél év alatt 40 százalékkal magasabb, 54 millió forint feletti nyereséget eredményezett a cégnek.

OGY - Több mint kétszáz törvényjavaslatot fogadott el a parlament idén

Olvastuk - 2017-12-27

Az Országgyűlés összesen 208 törvényjavaslatot fogadott el idén, 18 százalékkal kevesebbet, mint négy évvel korábban, ugyanakkor ötödével többet, mint 2009-ben.

A parlament honlapján elérhető információk alapján 2017-ben 68 ülésnapot tartottak a képviselők, eggyel többet, mint nyolc éve, de hússzal kevesebbet, mint 2013-ban. Az idén elfogadott indítványok közül 56 hozott létre új törvényt, míg 152 alkalommal változtattak már meglévő jogszabályokon. A köztársasági elnök két elfogadott előterjesztést küldött vissza megfontolásra, négy éve az a szám kilenc, 2009-ben pedig tizenkettő volt.

Katalán választás - Bizonytalan jövőről írnak a lapok a választások után

Olvastuk - 2017-12-22

Bizonytalannak látják Katalónia jövőjét pénteken megjelent, az előző napi előrehozott katalán parlamenti választásokat kommentáló szerkesztőségi véleménycikkeiben a nagyobb országos spanyol és katalán napilapok.

"Kérdés, hogy milyen jövő vár Katalóniára?" - írta az ABC. A konzervatív újság szerint az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális, középutas párt történelmet írt győzelmével, amely azonban keserédes, mivel nem szerzett kormányzóképes többséget a parlamentben

Nyugdíjasokat segítő minimumprogramban állapodtak meg ellenzéki pártok

Olvastuk - 2017-12-19

) - Tizenegy ellenzéki párt képviselője írta alá kedden Budapesten a nyugdíjasokat segítő minimumprogramot, amelynek végrehajtását kormányra kerülve ezek a pártok vállalnák.

Karácsony Mihály, a dokumentum elfogadását kezdeményező Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete elnöke az aláírását megelőzően az idősek méltósága megőrzésével és kiszolgáltatottságuk csökkentésének fontosságával indokolta a minimumprogramot. Elmondta, a programról szeptemberben kezdődtek az egyeztetések és végül 11 párt vállalta, hogy megpróbálja összehangolni az idősek érdekében fontosnak tartott intézkedéseit.

A dokumentumban szerepel a többi között a nyugdíjak értékállóságának garantálása, valamint a differenciált nyugdíjemelés.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és olasz lapok

Olvastuk - 2017-12-18

A Die Welt című konzervatív német lap az osztrák kormány megalakulásával, a Der Spiegel című hetilap pedig a kelet-közép-európai régió helyzetével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A Die Welt hétfői számában közölte Thomas Vitzhum összeállítását, amely szerint a német szociáldemokraták (SPD) attól tartanak, hogy Ausztria az új kormány révén jobbra tolódik, követve Magyarországot, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) viszont azzal számol, hogy az új vezetésű Ausztriával Bajorországnak lesz egy újabb szövetségese Európában.

Charlie: Hosszú és szép pályám volt

Olvastuk - 2017-12-15

Hosszú és szép pályám volt, ötvenöt éve énekelek és rengeteg nagyon jó zenésszel muzsikálhattam együtt - mondta Charlie pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában. Az előadó 70. születésnapja alkalmából ad koncertet december 29-én a Sportarénában.

Hatvan kilogramm marihuánát találtak egy szerb autóbuszban Röszkén

Olvastuk - 2017-12-12

Hatvan kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb autóbuszban a hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök a rendőrséggel közösen egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek Röszkén.

Franciaország gyászolja Johnny Hallyday francia rocksztárt

Olvastuk - 2017-12-06
32lb inkjet paper 60 lb matte paper photo paper wholesale wholesale photo paper

Egész Franciaország gyászolta szerdán a 74 éves korában elhunyt, "a francia Elvisként" is ismert Johnny Hallyday francia rokcsztárt, aki csaknem hatvanéves karrier után több mint ezer dalt és világszerte több mint 100 millió eladott lemezt hagy maga után.

"Johnny Hallyday elment. Úgy írom le ezeket a szavakat, hogy nem hiszem el" - írta szerda hajnalban felesége, Laeticia. "Úgy hagy el minket ma éjjel, ahogy az egész életét élte, bátran és méltósággal" - tette hozzá.

Klubvilágbajnokság - A Real Madrid sikerével 24 év után lenne címvédés

Olvastuk - 2017-12-05
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers inkjet paper manufacturers cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper

A házigazda egyesült arab emírségekbeli al-Dzsazira és az új-zélandi Auckland City selejtezős összecsapásával szerdán kezdődik a labdarúgó-klubvilágbajnokság, melynek döntőjére jövő vasárnap kerül sor.

Külföldi sajtó Magyarországról - Politico

Olvastuk - 2017-12-04
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers inkjet paper manufacturers cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper

Orbán Viktor miniszterelnök a berlini szövetségi kormányt megkerülve inkább a tartományi vezetőkön keresztül próbálja képviselni az érdekeit Németországban, tekintettel a barátinak nem mondható kapcsolatára Angela Merkel kancellárral - írta hétfőn a Politico.

Nemzeti konzultáció - A kormány köszönetet mond a demokratikus párbeszédért

Olvastuk - 2017-12-02

A kormány szombaton köszönetet mondott a nemzeti konzultációban részt vett minden állampolgárnak, akik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ezzel a demokratikus párbeszédet erősítették Magyarországon.

Dömötör Csaba Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a pénteki határidőig jóval több mint kétmillió ember vette a fáradságot, hogy postai vagy internetes úton kitöltse a kérdőíveket, ezzel pedig messze a mostani lett minden idők legsikeresebb konzultációja.

Álláspontja szerint ezért épp annyira jár a köszönet azoknak is, akik részt vettek a konzultáció lebonyolításában. Az államtitkár köszönetet mondott azon dolgozóknak, akik a kézbesítésben, a nyomdai kivitelezésben, a szállításban, a válaszküldemények feldolgozásában és kiértékelésében részt vettek, illetve részt vesznek.

Pénzzel próbálja letelepedésre csábítani a fiatalokat egy elnéptelenedő svájci falu

Olvastuk - 2017-12-01

- Huszonötezer svájci frank (mintegy 6,7 millió forint) felajánlásával próbálja letelepedésre csábítani a fiatalokat egy apró svájci falu, amelynek az ország számos másik hegyi településéhez hasonlóan egyre fogyatkozik a lakossága.

A TheLocal.ch svájci hírportál szerint a festői fekvésű Albinen lakói csütörtökön döntöttek a javaslat elfogadásáról, annak ellenére, hogy az elmúlt napokban svájci és külföldi látogatók garmadái árasztották el a falut a már korábban meghirdetett ajánlat után érdeklődve. Az egyórás falugyűlésen mintegy 100 ember vett részt, a javaslatot 71:29 arányban szavazták meg.

Elfogták a cserbenhagyót, aki Sárváron a zebrán gázolt el két embert

Olvastuk - 2017-12-01

- Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint szerda este Sárváron autójával egy gyalogátkelőhelyen elgázolt egy középkorú férfit és egy nőt. A két gyalogos életveszélyesen megsérült, de a sofőr nem segített nekik, hanem megállás nélkül továbbhajtott - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

Civilek-alapítvány Több százezer dollárt oszt szét Soros György vidéki civil kezdeményezések között

Olvastuk - 2017-11-30

Vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros György üzletemberhez kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány, amely hamarosan több százezer dollárt oszt majd szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között, így szállva szembe a kabinettel.

Az abcug.hu portálon csütörtökön megjelent cikkben azt írták, a lépés illeszkedik az új stratégiába, amely aktívabban lép fel a kormányzati támadásokkal szemben. Csontos Csaba személyében kineveztek egy szóvivőt, Soros Györgyöt filantrópként mutatják be, közelebb mennek az emberekhez, és népszerűségre hajtanak - sorolták.

Csontos Csaba elmondta, hogy a projekt részeként Pécsett és Debrecenben is új irodák nyílnak.

"Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban" - fogalmazott.

Megállapodtak egy pécsi és egy debreceni civil szervezettel, amelyek az elmúlt hónapokban felmérték, melyek a legnagyobb, szegénységből adódó problémák a saját régiójukban. A napokban ki is írják a pályázatokat lakhatási, oktatási, egészségügyi és szegénységgel összefüggő témákban.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lapok

Olvastuk - 2017-11-30

- A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a visegrádi négyek országcsoporttal (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - V4) kapcsolatban, a Die Zeit című liberális hetilap pedig a Kína és a kelet-, és közép-európai térség 16 országának budapesti csúcstalálkozójával kapcsolatban foglalkozott csütörtökön Magyarországgal.

A FAZ Az öntudatos Kelet címmel közölte Karl-Pe­ter Schwarz kommentárját, kiemelve, hogy a V4-csoport tagjai egykor "osztályelsők" voltak a térség uniós csatlakozásra törekvő országai között, de tagságuk 13. évében már "az unió számkivetettjei", és egyre nagyobb távolság választja el őket az EU korábbi tagjaitól. Így Orbán Viktor magyar kormányfőt Nyugaton "többnyire már csak Putyinnal és Erdogannal együtt emlegetik".