Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1320 találatból.

Magyar Nemzet - Harmincegy településen mutatták ki a madárinfluenzát Magyarországon

Olvastuk - 2016-12-16

- A Békés megyei madárinfluenza november eleji kitörése óta további három megye 31 településén mutatták ki baromfiartó telepeken a megbetegedést - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A Bognár Lajos országos főállatorvos által írt, a lap birtokába került tájékoztató szerint a H5N8 típusú madárinfluenzát mutatták ki a baromfiállományban Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, és Békés megyében.

NBC: személyesen Putyinnak is köze volt a hackertámadásokhoz

Olvastuk - 2016-12-15

Személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is köze volt az amerikai választásokat megelőző orosz hackertámadásokhoz - jelentette helyi idő szerint szerdán az amerikai NBC hírtelevízió névtelen hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Sport-Magyarország AIPS - Hosszú Katinkára is szavazhatnak az év legjobbjai között

Olvastuk - 2016-12-13

Hosszú Katinka is felkerült arra a listára, amelyről az Év legjobb női sportolóját választhatják ki Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjai.

Az AIPS honlapjának beszámolója szerint a nőknél 18 jelöltre lehet szavazni, a voksolás december 28-án éjfélkor zárul.

Húsz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Olvastuk - 2016-12-12

Húsz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy német férfi autójában elrejtve Röszkén. A pénzügyőrök a rendőrök előzetes jelzése alapján vizsgálták át tételesen a belépésre jelentkező férfi járművét.

Az ellenőrzésben segítségükre volt egy kábítószer és cigaretta felderítésére kiképzett keresőkutya, amely jelzett az autó sárvédőjénél.

NGM: a helyi gazdaságfejlesztést támogató új uniós pályázatok jelentek meg

Olvastuk - 2016-12-09

Újabb hét, a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen csaknem 60 milliárd forint értékben Hamarosan majdnem a TOP teljes, hét évre rendelkezésre álló keretösszege, azaz csaknem 1220 milliárd forint fejlesztési forrás elérhető lesz a megyék és megyei jogú városok számára.

A társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést támogató felhívás keretösszege 7,4 milliárd forint. A pályázat keretében a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, épített vagy természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség, a helyi gazdaság élénkítése és a foglalkoztatás növelése érdekében.

Az olasz sajtó nem zárja ki Matteo Renzi újabb miniszterelnöki megbizatását

Olvastuk - 2016-12-08

Egy újabb, második Renzi-kormány lehetőségéről írt csütörtöki címlapján a La Repubblica balközép olasz napilap, hangsúlyozva, hogy még napok kellenek az olasz kormányválság megoldására.

A La Repubblica emlékeztetett, hogy Matteo Renzi szerda este hivatalosan benyújtotta lemondását Sergio Mattarella államfőnek, aki - az olasz politikai gyakorlat szerint - fenntartotta magának a döntés jogát.

Holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt debreceni lakásban

Olvastuk - 2016-12-06

Holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt debreceni lakásban keddre virradó éjszaka . A füsttel telítődött Faraktár utcái lakásba a helyi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be, majd vízsugárral elfojtották a lángokat. Ezt követően átszellőztették a lakást, ahol egy elhunyt embert találtak.

Osztrák sajtó: jelzésértékű Európa számára az államfőválasztás eredménye

Olvastuk - 2016-12-05

Jelzésértékű Európa számára az osztrák államfőválasztás eredménye a helyi sajtó szerint, számos véleménycikk az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jövőbeli térnyerésére figyelmeztet.

"Ausztrián túlmutató jelzésértéke van annak, hogy zöldpárti államfője lesz egy nyugat-európai országnak" - állapította meg Alexandra Föderl-Schmidt, a Der Standard című osztrák lap főszerkesztője. A véleménycikkében kifejti: Van der Bellen győzelmével nem kérdéses Ausztria "lehorgonyozása" az unió mellett.

A Külügyminisztérium fokozott óvatosságot kér a külföldre látogató magyaroktól

Olvastuk - 2016-12-04

Fokozott óvatosságra inti a Külügyminisztérium a külföldre utazókat. Mindenkitől, aki az ünnepeket megelőzően, alatt és a jövő év elején külföldre utazik, fokozott óvatosságot kérünk - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető arra kért mindenkit, hogy regisztráljon a konzuli szolgálat honlapján, és ne csak az országot, hanem a tartózkodási helyül kiválasztott várost is jelölje meg. Kiemelte: a minisztérium, valamint a külképviseletek, a nagykövetségek és a főkonzulátusok is 24 órás ügyeletet tartanak.Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma az esetleg terrorakciók miatt óvatosságra intette Európába látogató polgárait. Az Europol is figyelmeztetést adott ki, amely szerint nagy valószínűséggel újabb támadásokat tervez elkövetni Európában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

Hozzátette, hogy míg korábban ezek a támadások nagyobb mértékben irányultak, vagy irányultak volna rendfenntartó szervek vagy államok képviselői ellen, addig valószínűsíthetően az Iszlám Állam stratégiájában a civilek elleni támadások még inkább hangsúlyossá válnak. Emellett az Iszlám Állam elleni támadások Irak több területén, Moszulban és környékén bosszúra sarkallhatják a terroristákat - mutatott rá Szijjártó Péter.

Olasz népszavazás - Olasz újságíró: Renzi rosszul taktikázott, de népszavazási kudarca esetén sem vonul vissza

Olvastuk - 2016-12-02

Matteo Renzi olasz miniszterelnök rossz politikai döntést hozott azzal, hogy az alkotmányos népszavazást saját személyéhez kötötte, de nehezen elképzelhető, hogy beletörődik majd esetleges népszavazási kudarcába, s emiatt lemond - fejtette ki Vittorio Macioce politikai elemző, az Il Giornale olasz napilap római szerkesztőség-vezetője.

Olasz népszavazás - Döntő lesz a külföldi olaszok voksa

Olvastuk - 2016-12-01

- A vasárnapi alkotmányos népszavazás eredményét a külföldön élő, több mint 3 millió olasz szavazata határozhatja meg, akik csütörtök délutánig adhatják le voksukat levélben.

Matteo Renzi miniszterelnök nem győzte hangsúlyozni, hogy az alkotmányos reformokat - amelyhez kormánya sorsát is hozzákötötte - a külföldön élő és dolgozó olaszok menthetik meg.

Valamivel több mint hárommillió olaszról van szó, akik közül a becslések szerint mintegy 1,5 millióan adják le a postán kapott szavazócédulát Olaszország külföldi képviseletein.

Liget Budapest - A Vajdahunyad várára 3,7 milliárdot költenek

Olvastuk - 2016-11-30

A következő három évben 3,7 milliárd forintot költenek a Vajdahunyad vára műemléki épületrekonstrukciójára a Liget Budapest projekt keretében.

A Magyar Közlöny keddi számában olvasható kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszternek a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával a 2017 és 2019 közötti költségvetési időszakban kell biztosítania legfeljebb 3,7 milliárd forintos forrást a Vajdahunyad várára, a büdzsé állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetében.

Szerb lap: a Rajna-Majna-Duna-csatornát használja fegyvercsempészetre az egykori koszovói miniszterelnök bűnbandája

Olvastuk - 2016-11-28

- A Rajna-Majna-Duna-csatornán csempész fegyvereket Németországból Szerbiába, majd onnan Koszovóba a Ramush Haradinaj egykori koszovói miniszterelnök vezette bűnbanda - közölte meg nem nevezett forrásokra hivatkozva oknyomozói riportjában a belgrádi Blic című napilap hétfőn.

NBA - Westbrook újabb tripla-duplája

Olvastuk - 2016-11-27

Sorozatban a második, ebben a szezonban már a hetedik tripla-dupláját (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredmény) érte el Russel Westbrook, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder sztárjátékosa.

Sikeresen küzdenek a bozóttűzzel Izraelben

Olvastuk - 2016-11-25

Péntek reggel óvatos optimizmussal nyilatkoztak Izraelben a tűzoltóság vezetői, mert éjjel sikerült úrrá lenniük a több tucat tűzfészek jelentős részén, s az ország számos vidékén kitört bozóttüzek nem követeltek emberéletet, jóllehet súlyos anyagi károkat okoztak.

Arie Regev tűzoltóparancsnok a katonai rádióban elmondta, hogy pénteken mintegy kilencven tűzoltócsoport kezdte meg munkáját a terepen az országszerte kitört bozóttüzek eloltására. Továbbra is több tucat helyen égnek a lángok, vagy izzanak tovább a még nem teljesen eloltott tüzek.

Hillary Clinton az eddigi adatok szerint majdnem kétmillió szavazattal többet kapott, mint Donald Trump

Olvastuk - 2016-11-24

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje az eddigi adatok szerint majdnem kétmillió közvetlen szavazattal többet kapott a november 8-i amerikai választáson, mint a megválasztott elnök, Donald Trump.

Trump az eredmények tanúsága szerint egyebek között az úgynevezett elektorokra épülő választási rendszernek köszönheti győzelmét.

Clinton veresége nagyrészt annak tudható be, hogy három szövetségi államban - a sok elektort adó Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban - alulmaradt. Pennsylvaniában és Wisconsinban változatlanul Donald Trumpé a közvetlen (tehát nem az elektorok, hanem a választópolgárok által leadott) szavazatok többsége.

Le Monde: Francois Fillon elsősorban ideológiai győzelmet aratott a francia jobboldalon

Olvastuk - 2016-11-21

A francia jobboldal az elnökjelölt-állító előválasztás első fordulójában tíz év után végleg búcsút mondott Nicolas Sarkozy volt államfőnek és az általa képviselt, a bevándorlásellenes Nemzeti Fronttól kölcsönzött identitási témáknak, s a volt kormányfő, Francois Fillon győzelmével visszatért a hagyományos konzervatív jobboldali ideológiai irányvonalhoz - írta hétfői elemzésében a Le Monde című francia napilap.

Osztrák kancellár: a Le Pen megválasztásával járó gazdasági károkat nem lehet megbecsülni

Olvastuk - 2016-11-20

- Marine Le Pen megválasztása szegényebbé tenné Európát valamint Ausztriát, és nem lehet megbecsülni, hogy mindez milyen fokú gazdasági károkat okozhatna - mondta Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi lapinterjúban.

A kancellár a Kurier című osztrák lapnak adott interjújában figyelmeztetett, hogy Le Pen - a francia Nemzeti Front jelöltje - a tavaszi francia elnökválasztáson akár győzhet is, s egyúttal problémásnak nevezte, ha egy kulcsfontosságú uniós államban a "jobboldali demagógia" veszi át az irányítást.

Orbán: Magyarország támogatja Macedónia EU- és NATO-tagságát

Olvastuk - 2016-11-18

- Macedónia a jövőben is számíthat Magyarország támogatására az európai uniós és a NATO-tagság elérésében - közölte Orbán Viktor miniszterelnök, miután pénteken Budapesten, az Országházban megbeszélést folytatott Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfővel.

Marosvásárhelyi iskolaügy - Deutsche Welle: az iskolaalapítás nem az ügyészségre tartozik

Olvastuk - 2016-11-17

Az iskolaalapítás adminisztratív ügy, amelyben nincs mit keresnie a korrupcióellenes ügyészségnek - erre a következtetésre jutott Horatiu Pepine publicista a Deutsche Welle honlapján közzétett elemzésében, amelyet csütörtökön szemlézett a román Hotnews.ro hírportál.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.