Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1573 találatból.

Eurostat: az uniós lakosok több mint egyharmada nem nyaralt 2016-ban

Olvastuk - 2018-06-29

- Az Európai Unió lakosságának több mint egyharmada nem utazott el nyaralni 2016-ban; az otthon maradók csaknem fele pénzügyi okokra hivatkozott - közölte a tavalyelőtti adatokat összesítő jelentésében az unió luxembourgi központú statisztikai hivatala pénteken.

Cseh kormányalakítás - Sajtó: Zemannak és a kommunistáknak nagy befolyása lesz a kormányra

Olvastuk - 2018-06-28

- Milos Zeman államfőnek és a kommunistáknak nagy befolyása lesz az új cseh kormányra, és az egyéni döntéshozáshoz szokott Andrej Babis miniszterelnöknek fel kell készülnie, hogy szociáldemokrata koalíciós partnerével is folyamatos vitái lesznek - mutat rá a cseh sajtó a második Babis-kormány megalakulását kommentáló csütörtöki írásaiban.

Cseh kormányalakítás - Zeman kinevezte az új cseh kormányt

Olvastuk - 2018-06-27

- Kinevezte az új cseh kormányt szerdán Milos Zeman köztársasági elnök.

A 15 tagú koalíciós kabinet tíz minisztere, beleértve Andrej Babis kormányfőt, a tavaly októberi választáson győztes ANO mozgalmat képviseli, míg öt tárcát a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) jelöltje fog vezetni. Szociáldemokrata vezetője lesz a belügynek, külügynek, a kulturális, az agrár-, valamint a munkaügyi és népjóléti minisztériumnak.

Vb-2018 - Pontegyenlőségnél a gólkülönbség rangsorol, sorsolás is dönthet a csoportelsőről

Olvastuk - 2018-06-25

- A csoportkör utolsó fordulójának mérkőzéseit rendezik hétfőtől csütörtökig az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, s eldől - ahol még kérdéses -, hogy mely csapatok jutnak a legjobb 16 közé, illetve hogy milyen sorrendek alakulnak ki.

A "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel a Velencei Bizottság

Olvastuk - 2018-06-22

- A "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel pénteken elfogadott állásfoglalásában a Velencei Bizottság, mondván, hogy azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Eddig 72 házat épített újjá az ökumenikus segélyszervezet Irakban

Olvastuk - 2018-06-21

- Eddig 72 házat és két iskolát épített újjá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Irakban - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Lemondott Orendi Mihály, a korcsolyázó szövetség ügyvezető igazgatója

Olvastuk - 2018-05-15

Lemondott Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója. A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a sportvezető a kinevezésekor bejelentetteknek megfelelően, a XXIII. téli olimpia után a napi operatív feladatok helyett stratégiai szerepet vállalna.

Szkripal-ügy - NYT: Szkripal európai titkosszolgálatokat láthatott el információval megmérgezése előtt

Olvastuk - 2018-05-14

Európai titkosszolgálatokat láthatott el bizalmas információkkal Szergej Szkripal orosz-brit kettős ügynök a megmérgezése előtt - írta hétfőn a New York Times című amerikai napilap.A NYT névtelenül nyilatkozó európai tisztségviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a britek állításával ellentétben Szkripal nem élt visszavonultan az angliai Salisburyben, hanem bejárta Európát, hogy tájékoztassa az orosz kémek tevékenységéről az érintett országok hírszerzését.

Jövedelemkiegészítésként szolgáló útjairól minden bizonnyal a brit hatóságok is tudtak, sőt, segítséget is nyújthattak hozzá - írta az amerikai napilap

Továbbra is Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

Olvastuk - 2018-05-10

- Továbbra is Paul McCartney vezeti a leggazdagabb brit zenészek listáját csaknem 300 milliárd forintnak megfelelő összegű vagyonnal.

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát - Rich List - a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és személyekre lebontva. A lap a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről.

Tizenegy bemutatót tart a jövő évadban a Nemzeti Színház

Olvastuk - 2018-05-09

Tizenegy bemutatót tart a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Szász János, Viktor Rizsakov, Kiss Csaba, Csiszár Imre, Silviu Purcarete, David Doiasvili és Cserhalmi György rendezését is láthatja a közönség.

Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, orosz lapok

Olvastuk - 2018-05-08

A Financial Times című brit üzleti napilap arról írt kedden, hogy az új Országgyűlés hamarosan szavazhat a jogvédő csoportok által bírált Stop Soros tervezetről, amelynek elfogadása miatt kötelezettségszegési eljárást indíthat az Európai Bizottság.

Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez.

Olvastuk - 2018-05-06

Dr. Galik Gábor, a Miniszterelnökség főosztályvezetője részt vett és beszédet mondott azon a vasárnapi megemlékezésen, amelyet a mauthauseni koncentrációs tábor felszabadulásának 73. évfordulója alkalmából rendeztek a felső-ausztriai településen.

Az emberiség önmaga ellen elkövetett egyik legnagyobb, máig kiheverhetetlen tragédiája mindaz, ami Mauthausenben, vagy Dachauban, Auschwitzban és az akkori Európa nagyvárosi gettóiban történt – jelentette ki.

Egész Európa, benne valamennyi polgára közös felelősséggel tartozik azért, hogy a ma élő és az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből – hívta fel a figyelmet a főosztályvezető.

A gyógyturizmus fejlesztését célozták meg Egyiptomban

Olvastuk - 2018-05-06

Kórházak és szállodák építésével, korszerűsítésével a világ minden tájáról gyógyászati, sebészeti és rekreációs szolgáltatásokkal szeretnének vendégeket vonzani Egyiptomba, ahol Dél-Sínai tartomány kormányzósága elsősorban a hévízi tapasztalatokra építve tervez gyógyfürdőfejlesztést.

Minderről Khaled Fouda, a tartomány kormányzója beszélt szombat este Sarm es-Sejkben azon a konferencián, amelyen Hévíz városvezetőinek mutatták be Egyiptom, illetve Dél-Sínai fejlesztési elképzeléseit.

A kormányzó szerint a jelenleg is kiváló magyar-egyiptomi kapcsolatok "zászlóshajója" lehet az a projekt, amely a Sarm es-Sejktől mintegy száz kilométerre fekvő bibliai Mózes-forrás fejlesztéséről szól. A Papp Gábor polgármesternek és kíséretének a helyszínen, a Vörös-tenger partján is bemutatott területen a vallási és gyógyturisztikai lehetőségeket ötvöznék.

Angliából hozták haza a 27 milliós csalással vádolt nőt

Olvastuk - 2018-05-04

A brit hatóság átadta a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki több mint 90 ügyféllel valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött a jutalék megszerzése céljából, és ezzel mintegy 27 millió forintnyi kárt okozott - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Külföldi sajtó Magyarországról - Le Figaro

Olvastuk - 2018-05-03

Az Európai Néppárt brüsszeli frakciójának támogatásával javasolja az Európai Bizottság az "autoriter irányba tartó" Orbán Viktor megbüntetését - írta a Le Figaro.

A francia konzervatív napilap szerint a brüsszeli magatartásváltás felér egy hadüzenettel: Orbán Viktort az Európai Néppárt vezetői akkor hívták zártkörű egyeztetésre, amikor az Európai Bizottság bejelentette, hogy korlátozza a kifizetéseket a bírói függetlenség sérülése esetén. A Közép-Európában teret nyerő "illiberális" modell atyja, Orbán Viktor erősen nacionalista, de nem EU-ellenes viselkedésével a lap szerint komoly fejfájást okoz a néppártnak.

Hercegi utód - Louis Arthur Charles a legifjabb herceg neve

Olvastuk - 2018-04-27

A Louis Arthur Charles nevet kapta Vilmos herceg és Katalin hercegnő hétfőn született harmadik gyermeke.

A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni rezidenciája - pénteken bejelentette azt is, hogy a gyermek hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Louis - vagyis Lajos -, Cambridge hercege.

Fenyő-gyilkosság - Ihász Sándor benyújtotta a gyanúsítás cáfolatát a KNYF-re

Olvastuk - 2018-04-26

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön.

Papp Gábor hangsúlyozta, a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Kovács Zoltán a The Washington Postban: a magyarok számára Magyarország az első

Olvastuk - 2018-04-24

Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Washington Post című lapban A magyarok számára Magyarország az első címmel reagált a lapban április elején megjelent írásra, amely a magyarországi demokrácia helyzetét firtatta.

Rippl-Rónai-kiállítás nyílt Zágrábban

Olvastuk - 2018-04-20

- Rippl-Rónai József - a magyar modern festészet első mestere címmel kiállítás nyílt pénteken a kaposvári festőművész alkotásaiból a zágrábi Modern Galériában. A teljes életművet bemutató tárlat megnyitóján az emberi erőforrások minisztere elmondta: Rippl-Rónai arról a világról beszél, amit a horvátok és magyarok együtt töltöttek az Osztrák-Magyar Monarchiában.

Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás irányíthatja a Jobbikot

Olvastuk - 2018-04-17

A Jobbik elnöksége arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás társelnökökként irányítsa a pártot - közölte Z. Kárpát Dániel alelnök kedden a Facebook-oldalán.Az ellenzéki politikus jelezte: két héten belül tartják a párt kongresszusát, ahol végbemehet a tisztújítás.

Korábban Volner János frakcióvezető, alelnök írt arról, hogy alelnökként számíthatnak rá továbbra is, ugyanakkor javasolni fogja, az újonnan alakuló parlamenti képviselőcsoportot a pártelnök vezesse.