Olvastuk

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 1777 találatból.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Viktor Rizsakov orosz rendezőt

Olvastuk - 2019-04-17

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vette át Viktor Rizsakov orosz színházi rendező Konkoly Norberttől, Magyarország moszkvai nagykövetétől szerdán az orosz fővárosban

Rizsakov európai hírű, Sztanyiszlavszkij-díjas rendező, színészpedagógus, díszlet- és jelmeztervező, a moszkvai Mejerhold Központ igazgatója. Darabjait külföldön is színpadra vitte.

Magyarországon először 2007-ben, a debreceni Csokonai Színházban rendezett, Vidnyánszky Attila meghívására. Olyan neves magyar művészekkel dolgozott együtt, mint Törőcsik Mari, Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Szarvas József, Tóth Auguszta, Trokán Nóra, Fehér Tibor..

Kárpótlást adnának rabszolgák leszármazottainak a Georgetown Egyetem diákjai

Olvastuk - 2019-04-13

A washingtoni Georgetown Egyetem diákjai pénteken megszavazták egy olyan pénzügyi alap létrehozását, amelyből azoknak a rabszolgáknak a leszármazottait kárpótolnák, akiket az intézmény 1838-ban adott el.

Megszülettek a végleges izraeli választási eredmények a katonák szavazatainak összeszámlálása után

Olvastuk - 2019-04-12

Az izraeli központi választási bizottság közzétette a végleges választási eredményeket, miután megszámlálták a katonák szavazatait is - jelentette a tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna csütörtök éjjel.

Banánok közé rejtett kábítószert foglaltak le a rendőrök Dél-Kínában

Olvastuk - 2019-04-10

Csaknem 150 kilogrammnyi kábítószert foglalt le a rendőrség a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Tungzsen nevű városában egy banánt szállító teherautó átkutatását követően - közölték a hatóságok szerdán.

Washington több milliárdos vámot vetne ki az Európai Unió termékeire

Olvastuk - 2019-04-09

Washington 11 milliárd dollár értékű vámot kíván kivetni az Európai Uniós termékeire abban az esetben, ha az EU nem hagy fel az Airbus repülőgépgyártó vállalatnak nyújtott támogatással - jelentette be hétfő esti közleményében Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Szombat óta 152 kilogramm kábítószert gyűjtöttek össze a román hatóságok a tengerparton

Olvastuk - 2019-04-08

- Szombat óta 152 kilogramm kokaint gyűjtöttek össze a román hatóságok a Fekete tenger 90 kilométeres partszakaszán - közölte honlapján a műveleteket irányító romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

Tojást rakott, majd elevenszüléssel is világra hozott utódot egy háromujjú szkink

Olvastuk - 2019-04-05

A világon először figyelték meg kutatók, hogy egy háromujjú szkink tojást rak, majd három héttel később elevenszüléssel utódot hoz világra. A Sydney-i Egyetem kutatói megfigyelték, amint a hüllő három tojást rak, és hetekkel később megszüli kicsinyét - adta hírül a The Guardian című brit napilap honlapja.

Brexit - EP: az EU vízummentességet ad a briteknek, ha ők is viszonozzák azt

Olvastuk - 2019-04-04

Az Európai Parlament csütörtökön támogatta azt a törvénytervezetet, amely szerint az Egyesült Királyság állampolgárai a Brexit után 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak az Európai Unióban, ha országuk is ugyanilyen vízummentességet ad az uniós polgároknak.

Hét dílert fogtak el a budapesti Hős utcában

Olvastuk - 2019-04-03

- Összehangolt akciót tartott a kőbányai rendőrség a Hős utcában, a razzia során hét kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe - közölte a rendőrség szerda reggel a police.hu oldalon.

Hürriyet: a török kormánypárt fellebbez a helyhatósági választás isztambuli eredménye ellen

Olvastuk - 2019-04-02

Szabálytalanságokra hivatkozva fellebbezést nyújtott be kedden a Törökországban kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) a vasárnapi helyhatósági választás isztambuli eredménye ellen - értesült a Hürriyet török napilap. Az Anadolu török állami hírügynökség által közzétett, nem hivatalos végeredmény szerint az ellenzéki jelölt szerezte meg a főpolgármesteri széket.

Elérte az egymilliót a Financial Times előfizetőinek száma

Olvastuk - 2019-04-01

Elérte az egymilliót a Financial Times előfizetőinek száma.

John Ridding, az 1888 óta megjelenő londoni üzleti napilap vezérigazgatója az eredményt bejelentő hétfői tájékoztatásában kiemelte: amióta a cég 2002-ben - az elsők között a brit médiában - bevezette az online tartalmak előfizetéses hozzáférésnek modelljét és digitális átalakuláson esett át, bebizonyította, hogy a minőségi újságírásból is teremthető minőségi, növekvő üzleti vállalkozás.

Ridding szerint a Financial Times demonstrálta emellett, hogy mennyire maradandó érték a független, mérvadó, megbízható újságírás és elemzőmunka az álhírek, a szenzációhajhászás és a média polarizációjának korában is.

A SopronDrum fesztivállal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban

Olvastuk - 2019-03-30

- A második alkalommal megrendezendő SopronDrum nemzetközi ütősfesztivállal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A fesztivált június 10. és 17. között a Soproni Ünnepi Hetek keretében rendezik meg .

Nébih: a leggyakoribb probléma a lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása

Olvastuk - 2019-03-29

- A lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása a leggyakoribb probléma, amellyel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az ellenőrzések során találkoznak - mondta Pleva György a hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Beismerte bűnösségét a kétmilliárd forintot kicsaló ebesi férfi

Olvastuk - 2019-03-28

Beismerte bűnösségét az ebesi brókerként elhíresült K. S., aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.Dobó Dénes emlékeztetett rá: a férfit tavaly áprilisban mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében.

Együttműködnek az ellenzéki pártok a Veszprémben az önkormányzati választáson

Olvastuk - 2019-03-27

Együttműködnek és közös jelölteket állítanak a parlament ellenzéki pártjai a veszprémi önkormányzati választáson - közölték sajtótájékoztatón szerdán az érintett politika erők képviselői.

Washington sikeres kísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákat elfogó rendszerrel

Olvastuk - 2019-03-26

Az Egyesült Államok sikeres kísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákat elfogó védelmi rendszerrel - jelentette be hétfőn este kiadott közleményében az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA).

A Jobbik jelöltjei nyertek a püspökladányi időközin

Olvastuk - 2019-03-25

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak Püspökladányban, két körzetben. Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40%-ával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A vert mezőnyben szerepel a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán is.

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73%-át nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10%-ával.

Francia zavargások - Megerősített biztonsági intézkedések, több ezer igazoltatás, békés menetek

Olvastuk - 2019-03-23

Megerősített biztonsági intézkedések mellett vonultak 19. alkalommal utcára szombaton a francia nagyvárosokban a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényes tüntetők.

Az illinois-i legfelsőbb bíróság helyben hagyta egy fekete tinédzsert agyonlövő rendőr ítéletét

Olvastuk - 2019-03-20

Az egyesült államokbeli Illinois állam legfelsőbb bírósága helyben hagyta kedden egy fekete tinédzsert brutálisan agyonlövő rendőr sokak szerint aránytalanul enyhe börtönbüntetését.

Alkotmánybíróság: ki kell egészíteni a tanúvédelmi szabályozást

Olvastuk - 2019-03-19

- A tanúvédelmi szabályozás kiegészítésére hívta fel a jogalkotót az Alkotmánybíróság (Ab) kedden közzétett határozatában.