Olvastuk

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 1503 találatból.

Vádat emelt az ügyészség az izsáki vadászház ügyében Mondok József (Fidesz-KDNP), a település polgármestere ellen

Olvastuk - 2017-11-29

Az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az izsáki vadászház ügyében Mondok József (Fidesz-KDNP), a település polgármestere ellen.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség szerdai, MTI-nek küldött közleményében azt írta: az ügyészség az elsőrendű vádlottat jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, két társának pedig bűnsegédként kell felelnie a Kecskeméti Járásbíróság előtt.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lapkommentárok

Olvastuk - 2017-11-28

- A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a Magyar-Német Fórummal, az ugyancsak konzervatív Die Welt Soros Györggyel kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, a Die Welt és a liberális Süddeutsche Zeitung pedig a budapesti Kína-KKE csúcstalálkozóról is közölt írást keddi számában.

Nemzetközi konferencián tárgyalnak az EU jövőjéről Budapesten

Olvastuk - 2017-11-27

Nemzetközi konferenciát tart hétfőn és kedden az Európai Unió (EU) jövőjéről Budapesten az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB).

Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Monetáris Tanács tagja hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy az Európa 2020 utáni jövőjéről való tárgyalásnak azért van aktualitása, mert 2010-ben elkészült az Európa 2020 stratégia lassan a végéhez ér, és ideje elgondolkodni azon, hogy mi történik 2020-2030 között, illetve azt követően.

A Fidesz-frakció azt kéri, vegye napirendre a parlament a kvótákkal kapcsolatos EP-határozatot

Olvastuk - 2017-11-26

A Fidesz-frakció kezdeményezni fogja hétfőn, hogy az Országgyűlés vegye napirendre azt az európai parlamenti (EP-) határozatot, amely gyakorlatilag a "Soros-terv" több pontjának végrehajtását vetíti előre - mondta Halász János, a frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Harry herceg eljegyzésének bejelentésére vár a brit bulvársajtó és a fogadóipar

Olvastuk - 2017-11-24

Harry herceg és barátnője, Meghan Markle eljegyzésének "pillanatokon belüli" bejelentését jósolja a pénteki brit bulvársajtó. A fogadóirodák is megneszelhettek valamit, mivel hirtelen beszüntették a tétek felvételét arra, hogy bejelentik-e Harry és barátnője eljegyzését, és ha igen, mikor.

A két legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun és a Daily Mail egybehangzó pénteki beszámolói szerint a BBC brit közszolgálati médiatársaság az udvar kérésére "készenlétbe helyezte magát" a bejelentés fogadására és közzétételére.

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin, Brüsszel

Olvastuk - 2017-11-22

A Die Welt című német konzervatív lap Soros Györggyel, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap pedig a Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A Die Welt George Soros védekezik Orbán hecckampánya ellen címmel közölte az online kiadásában Claudia Wanner írását, aki kiemelte, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül évtizedek óta támogatja a demokratikus és emberi jogi mozgalmakat, és emiatt összetűzésbe keveredett "a szabadon választott, de egyre inkább tekintélyuralmi módon kormányzó" magyar kormányfővel, Orbán Viktorral, aki hónapok óta az Európába irányuló "menekültáradatot a háttérből irányító", és a menekültek révén az "európai kultúra felvizezésére" törekvő személyiségként láttatja őt.

Eltérően értékelik a német lapok a koalíciós egyeztetések kudarcát

Olvastuk - 2017-11-20

Eltérően értékelték a német lapok hétfőn az úgynevezett Jamaica-koalícióról folytatott egyeztetések kudarcát.

A legnagyobb példányszámú napilap, a Bild kommentárja szerint az Angela Merkel vezette jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU), a Horst Seheofer vezette testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU), valamint a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) és a Zöldek koalíciós egyeztetéseinek sikertelensége azt jelenti, hogy "mindenki vesztes".

"A választó kormányt akart. Nem kapott semmit. Jogos haragja bárkit eltalálhat" - hangsúlyozták.

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin, Brüsszel

Olvastuk - 2017-11-17

- A Die Welt című német konzervatív lap a visegrádi négyek és Ausztria kapcsolatával, míg az EUObserver című brüsszeli hírportál a lengyelországi helyzetről elfogadott európai parlamenti határozattal összefüggésben foglalkozott pénteken Magyarországgal.

Boris Kálnoky a Mit gondolsz, mennyire megbízható Sebastian Kurz? című írásában a Die Welt kiemelte: Orbán Viktor magyar és Sebastian Kurz osztrák kormányfő jól megértik egymást, például a menekültpolitikában, és "így egy hatalmi tömb is kialakulhat", de a kapcsolatot bizalmatlanság terheli, azért is, mert Ausztria szoros kapcsolatban van Németországgal.

- Merkel: kompromisszumokra van szükség a koalíciós egyeztetések sikeréhez

Olvastuk - 2017-11-16

Kölcsönös engedményekre van szükség a koalíciós egyeztetések sikeréhez - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról folytatott tárgyalássorozat utolsó fordulója előtt.

Mint mondta, "ma van az a nap, amikor a többiek helyzetébe is bele kell helyezkednünk, és fel kell tennünk a kérdést, hogy mi fontos nekik".Ha ez sikerül, akkor "az országunk számára valami fontos jöhet létre a mély megosztottság korszakában".

Angela Merkel kiemelte, hogy a négy párt álláspontja számos ügyben "nagyon-nagyon eltérő", de van esély a megállapodásra - tette hozzá

Tizennégy embert hallgattak ki a Groupama Arénában történt verekedés miatt

Olvastuk - 2017-11-15

Összesen 14 embert hallgattak ki gyanúsítottként és négyet még keres a rendőrség a Groupama Arénában történt verekedéssel összefüggésben - közölte a rendőrség a police.hu-n szerdán.

November 4-én Budapesten, a Groupama Arénában ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett.A Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

Szlovén elnökválasztás - Sajtó: Pahor győzelme több üzenetet is hordoz a parlamenti választások előtt

Olvastuk - 2017-11-13

- Borut Pahor államfő győzelme a vasárnapi szlovén elnökválasztás második fordulójában több üzenetet is hordoz magában hat hónappal a parlamenti és önkormányzati választások előtt - írta hétfőn a Delo című szlovén napilap. A Delo elsőként azt említi, hogy Marjan Sarecnek, egy mindössze tízezer fős város polgármesterének viszonylagos sikere figyelmeztetés, hogy az "új arcok" jelenség továbbra is fennáll a politikában és a következő általános választásokon is "játékban marad", ugyanúgy mint az előző két választáson.

Az igazi megosztottság az Európai Unióban

Olvastuk - 2017-11-10

A Die Welt című német konzervatív lap a visegrádi országok és Németország viszonyáról közölt pénteki elemzésében foglalkozott Magyarországgal.

Az igazi megosztottság az Európai Unióban című írásában a szerző, Boris Kálnoky kiemelte, hogy veszélyes, mély árok alakult ki Németország és az EU keleti tagállamai között.

Német diplomatákat idézve hozzátette, Berlinben nem értik, hogy mit akarnak a keletiek, milyen konkrét elképzelésük van az EU-ról. Kifejtette, hogy ez kissé úgy hangzik, mintha korlátoltnak tartanák a kelet-európaiakat, és éppen ez az a hangnem, amely bántja őket. Azonban a kijelentést úgy is lehet értelmezni, hogy német megítélés szerint "például a magyarok semmi mást nem akarnak, mint a belpolitikában pontokat szerezni az EU démonizálásával".

Eladja szlovákiai nyomtatott sajtó érdekeltségeit a Ringier Axel Springer

Olvastuk - 2017-11-07

Eladja szlovákiai nyomtatott sajtó érdekeltségeit, köztük a legeladottabb szlovák napilapnak számító Novy Cas bulvárlapot a Ringier Axel Springer médiaház - jelentette a tranzakcióban érintett felek közléseire hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) pozsonyi gazdasági-közéleti napilap kedden.

Offshore-botrány - Lengyelország új nemzetközi szerződést sürget az adóparadicsomok kezelésére

Olvastuk - 2017-11-06

Az európai uniós intézményeknek haladéktalanul foglalkozniuk kell a Paradise-iratok néven kirobbant botránnyal - szögezte le hétfői nyilatkozatában Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhelyettes, aki szerint új nemzetközi szerződésre lenne szükség az adóparadicsomok kezelésére.

A kormányfőhelyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter a PAP hírügynökségnek küldött nyilatkozatában reagált a Süddeutsche Zeitung című német lap által vasárnap közzétett, Paradise-iratoknak (Paradise Papers) elnevezett, 13,4 millió aktából álló, offshore cégekre vonatkozó adatbázisról.

Alejandro González Inárritu mexikói filmrendező tiszteletbeli Oscart kap novemberben

Olvastuk - 2017-10-29

Boux Avenue coupon code

Boux Avenue discount code

Boux Avenue discount coupons

Boux Avenue voucher code

Goddiva Vouchers

- Tiszteletbeli Oscar-díjjal jutalmazza az amerikai filmakadémia novemberben az Oscar-díjas mexikói filmrendezőt, Alejandro González Inárritut Carne y Arena (Hús és homok) című virtuális valóság-filmjéért, amely a cannes-i filmfesztiválon debütált.

A Carne y Arena a Sonora-sivatagon át az Egyesült Államokba tartó közép-amerikai és mexikói bevándorlókról szól. A filmakadémia indoklásában kiemelte Inárritu filmjének "látomásos és élményszerű történetmesélését".

Ismét Kósa Lajos lett a Fidesz hajdú-bihari elnöke

Olvastuk - 2017-10-28

Boux Avenue coupons

Boux Avenue student discounts

Boux Avenue promotional codes

Boux Avenue vouchers

Hotter Shoes Discounts

- Kósa Lajos eddigi elnököt, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert választották ismét a Fidesz hajdú-bihari elnökévé szombaton Debrecenben - közölte a párt helyi sajtóirodája.

Közleményük szerint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hajdú-Bihar megyei választmányának tisztújító közgyűlésén a párt megyei alelnökeit is megválasztották.

Populisták a visegrádi országokban - Brüsszel félelme az új keleti blokktól

Olvastuk - 2017-10-27

Miss Selfridge discounts

Miss Selfridge discount code

Miss Selfridge promotional code

Miss Selfridge coupons

Jacamo Discounts

A Spiegel Online német hírportál a csehországi és ausztriai választásokkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal. A Populisták a visegrádi országokban - Brüsszel félelme az új keleti blokktól című írásában Markus Becker kiemelte: Andrej Babis csehországi választási győzelme miatt azért aggódnak Brüsszelben, hogy egy "jobboldali populista tömb keleten elmélyíti az Európai Unió megosztottságát, esetleg Ausztria támogatásával".

Hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon

Olvastuk - 2017-10-26

Hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyar Levente elmondta, a napokban állapodott meg a magyar kormányzat Ausztria és Burgenland tartomány vezetésével a fejlesztésekről. Emlékeztetett arra, korábban eldőlt már, hogy Körmendnél és Sopronnál autópályán is összekapcsolják a két ország közúthálózatát, valamint modernizálják a Fertőszentmiklóst Nezsiderrel (Neusiedl am See) összekötő vasútvonalat.

Élvonalban a szakmák olimpiáján

Olvastuk - 2017-10-25

Kiválósági éremmel tért haza az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills versenyről a magyar mechatronikai páros, amelynek egyik tagja Sipos Kristóf, a Debreceni Egyetem mechatronikai mérnök, gépészmérnök Msc hallgatója.

A Magyarországot képviselő Sipos Kristóf - Takács Zoltán (BME VIK villamosmérnöki szak) összeállítású csapat célja volt, hogy minél jobb helyezés elérésével öregbítse a hazai mechatronika hírnevét a szakmák olimpiáján. Kiélezett és szoros küzdelemben az eddigi legjobb magyar eredményt érték el, a 12. helyen végeztek. Teljesítményükért mindketten megkapták a kiválósági érmet.

Cseh választás - A Hospodárské Noviny Babisról és a visegrádi együttműködésről

Olvastuk - 2017-10-24

Kevés cseh, szlovák, lengyel vagy magyar politikus rendelkezik olyan szerteágazó közép-európai kapcsolatokkal, mint Andrej Babis, a csehországi választások győztese. Ez az általános válasz azokra, a főleg Lengyelországban hallható hangokra, miszerint Babis eltemeti az eddigi közép-európai együttműködést - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap keddi jegyzetében.