Olvastuk

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 1557 találatból.

Szíria - Az ENSZ BT ülésén nem engedték szóhoz jutni az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Olvastuk - 2018-03-20

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) hétfői ülésén nem engedték szóhoz jutni az ENSZ emberi jogi főbiztosát, aki a szíriai helyzetről fejtette volna ki a véleményét.

A helyi idő szerint hétfőn délután kezdődött és éjszakába nyúlt ülés előtt, a BT tagjainak a világszervezet Emberi Jogi Főbiztosságának vezetője, Zeid Raad al-Husszein elemezte volna a szíriai helyzetet, ám Oroszország, Kína és más BT-tagok tiltakoztak ellene, arra hivatkozva, hogy a Biztonsági Tanács feladata a nemzetközi béke és biztonság biztosítása, nem pedig az emberi jogok megvitatása.

Brexit - Barnier: a tárgyaló felek több fontos kérdésben is megállapodásra jutottak

Olvastuk - 2018-03-19

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon, például a tervezett kilépést követő átmeneti időszakról, az egyeztetések azonban tovább folytatódnak a végleges egyezmény elérése érdekében - jelentette be Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója hétfőn Brüsszelben.

Szakértő: 25 százalékkal nagyobb lenne a GDP, ha a társadalomnak előállított értéket is beszámítanák

Olvastuk - 2018-03-18

A magyar bruttó hazai termék 25 százalékkal magasabb lehetne, ha a társadalom számára teremtődő értéket is beszámítanánk - mondta Csath Magdolna közgazdász. A szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában példaként említette a nonprofit szervezetekben végzett munkát, amelyről bár számla nem keletkezik, a társadalom számára hasznos.

Rekordszintre nőtt a Lufthansa-csoport adózás előtti eredménye 2017-ben

Olvastuk - 2018-03-15

Rekordszintre nőtt a 2017-es pénzügyi évben a Lufthansa-csoport adózás előtti eredménye, és 2018-ra is hasonló eredményeket vár a német légitársaság a dráguló kerozin ellenére.

Szlovák kormányválság - Cseh lap: Bugár Béla lehetne Szlovákia új kormányfője

Olvastuk - 2018-03-14

A szlovákiai kormányválságot eddig Bugár Béla, a Most-Híd elnöke kezelte a legjobban, ezért kiutat jelenthetne a válságból, ha ő lenne Szlovákia új kormányfője - állította a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap szerdai kiadásában.

A kormánykoalíciós Most-Híd párt elnöke "a mai helyzetben nemcsak kiutat jelentene a válságból, esélyt Szlovákia megújulása számára, hanem biztosíték lenne arra is, hogy többek között (Ján) Kuciak meggyilkolását is kivizsgálják" - írja Lubos Palata, a közép-európai témákkal rendszeresen foglalkozó szerző.

Orosz védelmi tárca: megkezdődött az Avangard hiperszonikus hadászati rendszer sorozatgyártása

Olvastuk - 2018-03-12

- Leszerződött az Avangard hiperszonikus hadászati rendszer sorozatgyártására az orosz védelmi minisztérium - jelentette ki Jurij Boriszov, a tárca helyettes vezetője a Krasznaja Zvezda című katonai lap hétfői számában megjelent interjújában.

Szkripal-ügy - Ruházatuk kimosását tanácsolják azoknak, akik a megmérgezettekkel egy étteremben tartózkodtak

Olvastuk - 2018-03-11

Ruházatuk kimosását és személyes tárgyaik megtisztítását tanácsolta vasárnap az angol közegészségügyi szolgálat mindazoknak, akik egy hete megfordultak a délnyugat-angliai Salisbury városának egyik éttermében, illetve pubjában, abban az időszakban, amikor az idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet két sértettje is ott tartózkodott.

Külföldi sajtó Magyarországról - FT: London szoros diplomáciai kapcsolatokat épít a Brexit utáni időszakra

Olvastuk - 2018-03-09

- A Financial Times (FT) című brit üzleti napilap cikkében arról számolt be, hogy Theresa May brit kormányfő beutazza Európát, hogy szoros kapcsolatokat alakítson ki az egyes országokkal a Brexit utáni időszakra.

Akármilyen kicsi országról vagy nem konvencionális kormányról is van szó, nem kerülheti el "London ölelését" - írta cikkében Tony Barber.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és osztrák lapok Lázár János bécsi videójáról

Olvastuk - 2018-03-08

A német és az osztrák sajtó bő terjedelemben foglalkozott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben forgatott videójával. Az osztrák Der Standard beszámolója szerint a bécsi városvezetés egyöntetűen felháborodott Lázár János "drámai zenével manipulált videóján". Renate Brauner, a városi tanács tagja a Twitteren azt írta: a "sajnálatos módon idegenellenes" felvételen tartalmilag hamis állítások hangzanak el.

Az amerikai igazságügyi minisztérium pert indít Kalifornia ellen az illegális bevándorlók miatt

Olvastuk - 2018-03-07

Az Egyesült Államok szövetségi igazságügyi minisztériuma pert indít Kalifornia állam ellen az illegális bevándorlás miatt - adta hírül kedden az NBC televízió.

Washington azt veti Kalifornia szemére, hogy nem hajlandó együttműködni a szövetségi hatóságokkal, és helyi törvényekre hivatkozva nem ad információkat az illegális bevándorlók kitoloncolásához.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

Olvastuk - 2018-03-04

- A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: a hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. Időnként a szél is megélénkülhet. A minimumhőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 8 és mínusz 4, másutt mínusz 15 és mínusz 9 fok között, míg a nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

Hosszabb nyitva tartással ünnepelhetik a pubok Harry herceg esküvőjét

Olvastuk - 2018-03-04

A szokásosnál két órával hosszabb nyitva tartással ünnepelhetik az angliai és a walesi pubok Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjét.

Az idén 34 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

Német és amerikai lap a választási kampányról

Olvastuk - 2018-03-02

- A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a belpolitikai viszonyokkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal pénteki számában, a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap pedig az Európai Unió eszközrendszerének szempontjából közölt kommentárt.

A német lapban, A régi ellenségkép című írásában Stephan Löwenstein kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is hangulatot kelt Soros György ellen, és "kissé elsietett" volt a "Soros-ellenes kampány" leállításáról szóló hír. Nem is lehet egykönnyen "százról nullára" állítani a kampányt, amely plakátokból, törvényekből, kérdőívekből és a szakadatlanul ismételt üzenetből áll, miszerint Soros György célzottan előidézett migrációval akarja destabilizálni Európát.

Azonban a hír mégsem volt "teljesen légből kapott", és a Fideszben "valóban érezhető elbizonytalanodás" az irányvonallal kapcsolatban, amelyről eddig azt gondolták, hogy újabb választási győzelemre vezeti a pártot - tette hozzá a FAZ szerzője.

Hideg idő - Havazás nehezíti a közlekedést délen, Spanyolországban is

Olvastuk - 2018-02-28

Több mint 300 közúton nehezíti a közlekedést a havazás Spanyolországban, 28 útszakaszon részleges lezárást rendeltek el, 88 helyen pedig kötelező a hólánc használata - közölte a spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) szerdán.

Súlyos börtönbüntetések a Vosztocsnij űrközpontban elkövetett sikkasztás ügyében

Olvastuk - 2018-02-26

Tizenkét évi börtönbüntetésre ítélte Jurij Hrizmant, a Dalszpecsztroj építkezési vállalat volt igazgatóját, a cég volt könyvelőjére Vlagyimir Asihminra pedig hétévi szabadságvesztést szabott ki hétfőn a habarovszki körzeti katonai bíróság, a Vosztocsnij űrközpont építésekor elkövetett 5,16 milliárd rubeles (mintegy 23,4 milliárd forintos) sikkasztás ügyében.

A Le Figaro Orbán Viktorról és a magyarországi választásokról

Olvastuk - 2018-02-23

A magyar kormányfő politikájáról közölt elemzést a közelgő magyarországi választások alkalmából a francia Le Figaro.

A jobboldali napilap az Orbán Viktor, a populista éllovas, aki egész Európával dacol címmel közölte az elemzést, amely szerint a választások legnagyobb esélyese a jelenlegi miniszterelnök, aki az európai posztkommunizmus "legmegosztóbb politikusa".

Lassul a növekedés a magyar online kiskereskedelemben

Olvastuk - 2018-02-21

- Lassul a növekedés a magyar internetes kiskereskedelemben, ugyanakkor a belföldi online piac bevétele csaknem 18 százalékkal emelkedett 2017-ben az előző évhez képest, így háromszor akkora bővülést ért el, mint a kiskereskedelem - mondta Madar Norbert, a GKI Digital üzletágvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatóján.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a magyar kormány migrációs politikájáról

Olvastuk - 2018-02-20

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap kommentárban és egy összeállításban foglalkozott Magyarországgal keddi számában.

Az Orbán réme című kommentárban a szerző, Reinhard Veser kiemelte, hogy 2015-ben, a menekültválság kezdetén fel lehetett fedezni egy "racionális magot" Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a migrációról, a társadalmak befogadóképességéről és az EU külső határának biztosításáról szóló kijelentéseiben, és lehetett róla tárgyilagos vitát folytatni.

"Ennek azonban vége, és az az eljárás, ahogyan a miniszterelnök azóta eszközként felhasználja ezt témát, megerősítésként hat mindazok számára, akik mindig is minden rosszat el tudtak képzelni róla" - írta a FAZ szerzője, hangsúlyozva, hogy nem lehet vitát folytatni az olyan "összeesküvés-elméletekről", mint "a +Soros terv+", amely "nemcsak groteszk, hanem a hangsúlyos antiszemita utalásaival teljességgel elfogadhatatlan".

Választás 2018 - A Jobbik megreformálná a nyugdíjrendszert, megerősítené az egészségügyi alapellátást

Olvastuk - 2018-02-18

A Jobbik kormányra kerülése esetén megreformálná nyugdíjrendszert és érdemi finanszírozás-emelést hajtana végre az egészségügyi alapellátásban.

Vona Gábor, a párt elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Jobbik áttérne a magyar indexálásra, amellyel megőriznék a nyugdíjak reálértékét, emellett differenciált nyugdíjemelést vezetne be. Bevezetné továbbá a szülőknek adható nyugdíjkiegészítés intézményét és lehetőséget adna a férfiaknak is arra, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.

Házi őrizetben egy visszaélésekkel gyanúsított budapesti ügyvéd

Olvastuk - 2018-02-09

Házi őrizetbe helyezett egy "ismert budapesti ügyvédet" a Budai Központi Kerületi Bíróság; az eljárás félmilliárdos visszaélések gyanújával folyik, amelyekért a törvény szerint akár 15 év is kiszabható - tudatta a Fővárosi Törvényszék pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség sikkasztás, 27 rendbeli csalás és haszonszerzés érdekében elkövetett ügyvédi visszaélés miatt folytat eljárást.