Olvastuk

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 1476 találatból.

Az olasz befogadótáborokat "kiutasítóközpontokká" alakítják át

Olvastuk - 2017-10-09

Róma, 2017. október 9., hétfő (MTI) - Az Olaszországba érkező migráció utóbbi hónapokban történt módosulása miatt a több ezer embert befogadó olaszországi migránstáborokat "kiutasítóközpontokká" alakítják az illegális bevándorlók elszállításának felgyorsítására - jelentette az olasz sajtó hétfőn.

Külföldi sajtó Magyarországról - Politico

Olvastuk - 2017-10-06

Jogvédő csoportok szerint Magyarország és Lengyelország után Románia is az "illiberalizmus ösvényére" lépne azzal, ha sikerre vinnék az országban azt a népszavazási kezdeményezést, amely alkotmánymódosítással tiltaná meg a melegházasságot - írta pénteki cikkében a Politico.

A brüsszeli hírportál a romániai helyzetről szóló összefoglalójában azt írta: a többek között Magyarországon és Lengyelországban hatalmon lévő "önjelölt illiberális rezsimek" főként az alacsonyabb jövedelmű társadalmi osztályokra építenek célzott gazdasági intézkedéseik, valamint konzervatív programjuk révén, amely olyan nacionalista narratívában gyökerezik, miszerint meg kell védeni a nemzetet a külső fenyegetésektől: a menekültektől, a melegektől, a feministáktól.

Szíria - Az orosz légierő megsemmisítette az an-Nuszra Front legnagyobb fegyverraktárát

Olvastuk - 2017-10-05

- Az orosz légierő megsemmisítette - az újabban Dzsabhat Fatah as-Sám elnevezést használó - an-Nuszra Front terrorszervezet legnagyobb szíriai fegyverraktárát - közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.

Romániában 9,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első nyolc hónapban

Olvastuk - 2017-10-04

Romániában 9,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptári hatással kiigazított érték szerint a bővülés 8,4 százalék volt.

A nem-élelmiszerek eladása 12 százalékkal emelkedett, az üzemanyag értékesítése 11,9 százalékkal nőtt, míg az élelmiszerekből, italokból és dohánytermékekből 4,8 százalékkal többet adtak el.

"Nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés"

Olvastuk - 2017-10-03

A Financial Times című brit liberális üzleti napilap a Soros-tervről szóló magyarországi nemzeti konzultációval foglalkozott keddi számában.

A cikk szerzője szerint Soros György egy 2016-ban megjelent írásában az Európai Unió határainak megerősítését javasolta, valamint azt, hogy Európának 300 ezer menekült számára kell helyet biztosítania az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Soros egy közös európai menekültrendszer felállítása mellett érvelt, de ismételten állást foglalt az ellen, hogy az uniós tagországokat a menekültkvóták elfogadására kényszerítsék. "Az EU nem kényszerítheti a tagállamokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, ha nem akarnak, vagy a menekülteket arra, hogy oda menjenek, ahol nem látják őket szívesen" - idézte a cikk szerzője Soros Györgyöt.

Katalán népszavazás - Kiábrándultságról és a demokráciát ért hatalmas pusztításról ír a spanyol sajtó

Olvastuk - 2017-10-02

Kiábrándultságról és a demokráciát ért hatalmas pusztításról ír a spanyol sajtó hétfőn, értékelve az előző napi katalán függetlenségi népszavazást, amely a rendőrök és a szavazók közötti összecsapásba torkollott.

A újságok címlapjaikon kivétel nélkül a szembenállásról, erőszakos eseményekről készült képekkel jelentek meg.

"Kiábrándultság. Nem hisszük, hogy lenne megfelelőbb szó a katalán társadalom nagyobb része lelkiállapotának leírására ezekben a percekben" - fogalmazott szerkesztőségi véleménycikkében a La Vanguardia című katalán országos napilap, amely szerint "nehezen kitörölhető" nyomot fognak hagyni a feszültséggel teli - a világot bejáró - jelenetek.

Október a reformáció hónapja

Olvastuk - 2017-10-01

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa minden évben megrendezi októberben a reformáció hónapját, idén az országos rendezvénysorozatot a Deák téri evangélikus templomban nyitják meg - mondta Fischl Vilmos evangélikus lelkész, főtitkár vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Elhunyt a négy évtizede eltűnt, gyilkossággal gyanúsított angol lord özvegye

Olvastuk - 2017-09-27

Elhunyt Lady Veronica Lucan, a több mint négy évtizede nyomtalanul eltűnt, gyilkossággal gyanúsított Lord Lucan özvegye. Az angol lord ügye a brit kriminalisztika újkori történetének egyik legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye..

Brit és cseh lap a nemzeti konzultációról

Olvastuk - 2017-09-25

A nemzeti konzultációról közölt kommentárt hétfőn a Financial Times című brit üzleti napilap és a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.

A Soros György ellen indított magyar kormányzati kampány - beleértve a tervezett nemzeti konzultációt is - több szempontból aggasztó - írta a Financial Times szerkesztőségi cikkében. Egyrészt a feltételezett "Soros-terv" álhír, másrészt a zsidó holokauszttúlélő elleni kampány mögöttes antiszemitizmust sugall - áll a cikkben.

Orosz lap: egy ENSZ-jelentés szerint az EU 100, Moszkva pedig 55 milliárd eurót bukott a szankciókon

Olvastuk - 2017-09-14

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta - idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.

Financial Times - Az EU egymillió eurót biztosít az eltérő élelmiszerminőség kivizsgálására

Olvastuk - 2017-09-12

- Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke várhatóan egymillió eurós felajánlást tesz szerdán az élelmiszerek kettős minőségének nemzeti hatáskörben történő kivizsgálására - közölte a Financial Times brit üzleti napilap internetes kiadásában.

A napilap információ szerint Juncker az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének szerdai napján tervezett évértékelő beszédében kitér a főként közép-európai országok kormányai és élelmiszerfelügyeleti hatóságai által feltárt élelmiszerek eltérő minőségének problémájára is

Az Egységes Oroszország nyerte mind a tizenhat kormányzóválasztást

Olvastuk - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

- Az előzetes adatok szerint Oroszországban mind a 16 kormányzóválasztást a kormányzó Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg vasárnap, második fordulóra egyik érintett régióban sem lesz szükség. Moszkvában a parlamenten kívüli ellenzék megerősítette ugyan pozícióit, de a jelenlegi szabályozás szerint nem lesz képes önállóan jelöltet állítani a 2018-as polgármester-választáson.

Német lap: az Iszlám Állam több mint 11 ezer szíriai útlevéllel rendelkezik

Olvastuk - 2017-09-10
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Több mint 11 ezer szíriai útlevéllel rendelkezik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adataira hivatkozva.

A BKA kimutatása szerint a terrorszervezet 11 100 úgynevezett "igazi hamis" szíriai útlevéllel rendelkezik. Az elnevezés onnan származik, hogy az Iszlám Állam (IÁ) Szíriában eredeti, de kitöltetlen útleveleket zsákmányolt, amelyeket hamis személyazonosító adatokkal töltöttek ki, a dokumentumok így egyszerre eredetiek és hamisak. Érvénytelenek is, mert a szíriai hatóságok nem vették nyilvántartásba őket kiadott útlevélként.

Német lapok a kvótaperben hozott ítéletről

Olvastuk - 2017-09-08
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Németországban több lap az Európai Bíróság kvótaügyben hozott ítéletével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal pénteken.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ajándék Orbánnak címmel közölte Stephan Löwenstein összeállítását, aki kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő "belpolitikailag profitál" a bírósági döntésből, amelyet minden fenyegetés ellenére nem akar elfogadni, míg az eljárás másik résztvevője, Szlovákia tárgyalásokban reménykedik.

Egy elemzőt idézve kifejtette: a Nyugat bírálatai ellenére felépített határkerítés Orbán kormányának "jelképe" lett, a "Brüsszel-ellenes retorika" pedig mozgósítja szavazótáborát, és az egész ügy révén "szabadságharcosként" tudja bemutatni magát a választók előtt. A többi között hozzátette: elsősorban belpolitikai célokat szolgálhat Orbán azon követelése is, hogy az Európai Bizottság járuljon hozzá a határvédelem költségeihez.

A konzervatív Die Welt Magyarország veresége Orbánnak győzelem címmel közölte Boris Kálnoky cikkét, aki kiemelte: a bírósági döntés a kormányfőnek "nagyon jól jön - kampánytémaként".

Hangsúlyozta: "már régen nem érvényes" Orbán kijelentése, miszerint elfogadja a menekültkvótákról szóló döntést, és "nem lenne meglepő", ha az ügyet egészen a 2018-as választásokig napirenden tartaná, mert a magyar társadalom nagy része elutasítja a muzulmánok bevándorlását, és a többség politikai oldalakat átívelően támogatja Orbán menekültpolitikáját.

Izrael légi csapást mért egy vegyi fegyvert fejlesztő szíriai létesítményre

Olvastuk - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Izrael légi csapást mért csütörtökre virradóra Szíria egy vegyi fegyvereket fejlesztő és raktározó létesítményére - jelentette az izraeli média szíriai ellenzéki és libanoni forrásokra hivatkozva. A Szíria nyugati részén, Hama közelében végrehajtott légi csapásban az izraeli légierő négy repülőgépe vett részt.

Marosvásárhelyi iskolaügy - Maros megye főtanfelügyelője a szülőket hibáztatja

Olvastuk - 2017-09-06
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

- A marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium diákjainak szüleit hibáztatja Ioan Macarie Maros megyei főtanfelügyelő amiatt, hogy az iskola több mint 300 diákja még mindig nem tudja, hol kezdi hétfőn a tanévet.

Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve

Olvastuk - 2017-09-05

Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve a valóságos koránál, ami megnöveli a végzetes szívroham vagy az agyi érkatasztrófa kockázatát - állapította meg az Angol Közegészségügyi Szolgálat (PHE) hétfőn közzétett jelentésében, melyet a BBC hírportálja ismertetett.

Lefoglaltak külföldön több mint fél tonna lopott aranyat, amit Janukovics környezete vitt ki Ukrajnából

Olvastuk - 2017-09-04

Több mint fél tonna olyan aranyat foglaltak le külföldön az ukrán hatóságok, amit az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő közvetlen környezete lopott el és vitt ki Ukrajnából - hozta nyilvánosságra Jevhen Jenyin főügyész-helyettes az Insider című ukrán hírportálnak adott hétfő interjújában, amiből az UNIAN ukrán hírügynökség közölt részletet.

Nincs visszhang Budapestről

Olvastuk - 2017-08-31
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a magyar-német kormányzati viszonyról közölt cikket csütörtöki számában.A Nincs visszhang Budapestről című írásában Stephan Löwenstein kiemelte, hogy Angela Merkel német kancellár az utóbbi napokban többször bírálta a magyar kormányt a 2015-ös menekültválsággal kapcsolatban, és míg Orbán Viktor miniszterelnök és bizalmasai ilyenkor általában gyorsan válaszolnak, ezúttal eddig elmaradt a "visszhang".

Francia lap: Macron folytatja a reformokat a "nép türelmetlensége" ellenére

Olvastuk - 2017-08-31

A francia államfő hallja a "nép türelmetlenségét", de továbbra is "hazája teljes átalakítását" ígéri a "régi világ erőinek" kétkedései ellenére, s azt szeretné, ha majd az elért eredmények alapján ítélnék meg őt - ezt maga Emmanuel Macron jelentette ki a Le Point című francia hetilapnak adott 22 oldalas interjúban.

Emmanuel Macron, akinek népszerűsége a nyáron rohamosan csökkent, 40 százalék alá esett, először adott hosszabb lapinterjút három hónappal ezelőtti megválasztása óta.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza