Olvastuk

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 1846 találatból.

Három ember megölése miatt emeltek vádat egy rákóczifalvai férfi ellen

Olvastuk - 2019-07-05

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy rákóczifalvai férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt három embert 2017 végén, illetve 2018 elején - közölte a főügyészség pénteken.

Elhunyt Lee Iacocca, az amerikai autóipar legendás alakja

Olvastuk - 2019-07-03

Kedden este 94 éves korában Parkinson-kórban elhunyt Lee Iacocca, aki az 1980-as években megmentette a csődtől a Chrysler autógyárat, és az amerikai gazdaság sztárjává vált.

Pozitívról stabilra változtatta a magyar bankrendszer kilátását a Moody's

Olvastuk - 2019-07-02

Stabilra változtatta kedden a magyar bankrendszer kilátását az eddigi pozitívról a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő.

NAV: kétmilliárdos költségvetési csalást megvalósító bűnszervezetet számoltak fel

Olvastuk - 2019-07-01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV hétfőn.

A fő elkövetők - két Fejér megyei férfi - vagyonvédelmi szolgáltatásokat szerveztek, a dolgozók után azonban az adót és járulékokat nem fizették be. Az elkövetők az áfacsalással közel 700 millió, míg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók és járulékok "megspórolásával" 1,3 milliárd forintos kárt okoztak az államnak.

A csaláshoz többszintű céghálózatot hoztak létre, a bukó cégek élére strómanokat ültettek. A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a szervezetet, IT-szakemberek, járőrök és a NAV Merkur bevetési egysége támogatásával 51 helyszínen tartottak házkutatásokat, összesen 15 gyanúsítottat hallgattak ki.

EU-tisztújítás - Die Welt: Weber nem lesz az Európai Bizottság elnöke

Olvastuk - 2019-06-30

Nem Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje lesz az Európai Bizottság következő elnöke - erről állapodtak meg a Die Welt című német konzervatív lap értesülése szerint az EU Oszakában, a G20-csúcstalálkozón tartózkodó állam-, illetve kormányfői helyi idő szerint péntek délután.

A lap úgy tudja, hogy a megbeszéléseket Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke vezette, és az európai pártcsaládok vezetőivel is egyeztették a döntést, amelyet végül Angela Merkel német kancellár is elfogadott.

A lap egy jól értesült forrásra hivatkozva arról számol be, hogy az EU-tagállamok vezetői és az Európai Parlament (EP) vezető képviselői a következő két napban fognak egyeztetni arról, hogy a szociáldemokraták csúcsjelöltjét, a holland Frans Timmermanst jelöljék a bizottság élére vagy a néppártból nevezzenek meg másik jelöltet.


Hőség - Dietetikus: a megfelelő hidratáltsághoz az ételek is hozzájárulnak

Olvastuk - 2019-06-28

- A megfelelő hidratáltsághoz nemcsak a bevitt folyadék, hanem bizonyos ételek is hozzájárulnak - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége tudományos bizottságának elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában pénteken.

A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel egy kutatás szerint

Olvastuk - 2019-06-26

A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel, miközben a háztartások többségének van bankkártyája, és ismerik a bankkártyás fizetést - ez derült ki az elektronikus fizetési szokásokról készült országos, reprezentatív kutatásból.

.

Több száz millió forintos kárbejelentést kaptak a hazai biztosítók a viharok miatt

Olvastuk - 2019-06-25

- Már több száz millió forintos kárbejelentést kaptak a vezető biztosítók a múlt hét végi viharok és az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt - közölték a biztosítótársaságok.

Varga Csaba elindult negyedik nyolcezres csúcsának meghódítására a Himalájába

Olvastuk - 2019-06-23

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó szombaton indult el Pakisztánba, hogy meghódítsa negyedik nyolcezres hegycsúcsát, a 8080 méter magas Hidden Peaket.

EU-csúcs - Macron: nincs többsége egyetlen jelöltnek sem

Olvastuk - 2019-06-21

Mivel továbbra sincs többsége egyetlen jelöltnek sem az európai intézmények vezető tisztségeire, a következő napokban közös álláspontot kell kialakítani a jövő vasárnap esedékes következő uniós csúcstalálkozóig - szögezte le a francia államfő a brüsszeli EU-csúcstalálkozó első munkanapját követően péntek hajnalban.

Hiénák éltek a kanadai sarkvidéken egymillió éve

Olvastuk - 2019-06-19

- Ötvenéves rejtély oldódott meg, amikor egy kutatócsoport azonosított két megkövült állatfogat és megállapította, hogy hiénáé voltak, amely a kanadai sarkvidéken élhetett egymillió éve.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Olvastuk - 2019-06-17

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.

Magyarországról 2014-ről van adat a tigrisszúnyogról Baja mellől, 2015-ben a déli-délnyugati határ mentén a nagyobb kamionforgalmú utak mellett vizsgálták az invazív csípőszúnyog fajokat és négy település mellett tudtak a kutatók zebraszúnyogot azonosítani. Magyarországon nyáron behurcolt példányokkal lehet találkozni, ezek azonban még nem képeznek stabil populációkat, azaz nagy valószínűséggel nem élik túl a hideg teleket - olvasható az összegzésben.

Új helyén koszorúzták meg a Nagy Imre-szobrot

Olvastuk - 2019-06-16

Immár új helyén, a Jászai Mari téren koszorúzták meg Nagy Imre szobrát az '56-os vértanúk emléknapján. Nagy Imrét és mártírtársait 30 évvel ezelőtt, 1989 június 16-án temették újra.

Június 16-án, az ötvenhatos vértanúk emléknapján megemlékezést tartottak Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulóján. A koszorúzás Nagy Imre szobránál, a Jászai Mari téren volt.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes Budapest önkormányzata nevében koszorúzott, de tiszteletét tette többek között Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Csárdi Antal, az LMP és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője is.

Ukrán választás - Zelenszkij pártjának népszerűsége meghaladta az 50 százalékot

Olvastuk - 2019-06-15

) - Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök Nép Szolgája (Szluha Narodu) nevű pártjának népszerűsége már 51,3 százalékra növekedett a biztos választók körében a Szocisz közvélemény-kutató központ és az Ukrajna Választóinak Bizottsága által közösen végzett, pénteken közzétett közvélemény-kutatás szerint.

Felfüggesztették a törvényhozás munkáját Hongkongban a tüntetések után

Olvastuk - 2019-06-13

- Felfüggesztették a törvényhozás munkáját, és ismét elhalasztották a vitatott kiadatási törvénytervezet megtárgyalását Hongkongban a szerdai, összecsapásokkal járó tüntetés után - írta a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap csütörtökön.

Varga Mihály: a kormány elkötelezett a foglalkoztatás terheinek csökkentése mellett

Olvastuk - 2019-06-12

- A kormány elkötelezett a foglalkoztatás terheinek csökkentése mellett, ezért számos intézkedést tesz, amelyek közül az egyik legfontosabb a szociális hozzájárulási adó (szocho) csökkentése - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés szerdai ülésén.

A tárcavezető az erre vonatkozó javaslatot ismertetve kiemelte: a tervezet illeszkedik a gazdaságvédelmi akciótervbe, amely a növekedés ösztönzésére és az adóterhek csökkentésére is törekszik. A lépéssel a szocho 2 százalékponttal csökkenhet, így a munkát terhelő adófajta mértéke 17,5 százalékra mérséklődhet júliustól - közölte.

- Skót miniszterelnök: Skóciának képesnek kell lennie a függetlenségre

Olvastuk - 2019-06-11

- Mivel Skócia és az Egyesült Királyság egyre inkább különböző politikai utakon halad, Skóciának képesnek kell lennie a függetlenségre és saját jövőjének alakítására - jelentette ki Nicola Sturgeon skót miniszterelnök Brüsszelben kedden.

Elindult Klein Dávid és Suhajda Szilárd a K2 expedícióra

Olvastuk - 2019-06-08

A Magyar K2 Expedíció keretében elindult Klein Dávid és Suhajda Szilárd, hogy megmásszák a Himalája egyik legveszélyesebb, 8611 méter magas csúcsát oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül.

Továbbra is részt vesz a Jobbik az ellenzéki előválasztásban

Olvastuk - 2019-06-07

Továbbra is részt vesz a Jobbik az ellenzéki előválasztási folyamat szervezésében, mert fontosnak tartja, hogy a budapesti ellenzéki szavazók átlátható és demokratikus folyamat során választhassák ki a Fidesz főpolgármesterének legesélyesebb kihívóját.

Bűnmegelőzési egyesület kereskedett droggal a Balaton déli partján

Olvastuk - 2019-06-06

Bűnmegelőzési egyesület terjesztett drogot a gyanú szerint Balatonőszödön és Balatonszemesen az elmúlt 6-7 évben, a rendőrség az ügyben négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást - mondta el a somogyi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese csütörtökön Kaposváron.