Helyi

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2384 találatból.

Ismét megnyílik a debreceni nemzetközi repülőtér

Helyi - 2021-05-31

Újra megnyitja debreceni bázisát a Wizz Air. Június 5-étől Eindhovenbe, június 12-étől pedig már London Lutonba is repül Debrecenből a Wizz Air.

Vajda János, a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy fokozatosan indítanak újra más járatokat is. A repülőtér minden szempontból felkészült az újraindulásra, de a biztonságos utazás érdekében fontosnak nevezte, hogy a légikikötőben bevezetett egészségügyi intézkedéseket mindenki betartsa.

A következő napokban induló két útvonal után hamarosan visszatérnek a közkedvelt nyaralóhelyekre tartó járatok, így azok is elkezdhetik az utazást szervezni, akik a keleti régióból szeretnének Európa legszebb tengerpartjaira repülni - idézte a közlemény Radó Andrást, a Wizz Air szenior vállalati kommunikációs menedzserét.

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a szakképző centrum a korszerű vegyésztechnikus-képzésért

Helyi - 2021-05-27

- Korszerű tudásanyagra épülő vegyésztechnikus-képzés közös kialakításáról és fenntartásáról állapodott meg a Debreceni Egyetem (DE) és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC), a stratégiai együttműködést csütörtökön írták alá a két intézmény vezetői az egyetemen.

Kerékpárút-fejlesztés a 33-as főút mentén Hajdú-Biharban

Helyi - 2021-05-27

- Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés Hajdú-Biharban, mintegy hét kilométer hosszúságú, 700 millió forintos beruházással készülő út alapkövét tették le csütörtökön Nagyhegyes határában, a 33-as számú főút mentén.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a munkába járás mellett a kerékpározás új fejezetet nyitott a turizmusban is.

Utalt rá, hogy ez az útszakasz, amely a Nagyhegyes határában lévő körforgalomtól a látóképi csárdáig vezet a 33-as út mentén, része lesz a Debrecen-Hortobágy-Tisza tó kerékpárútnak. Debrecen határában - a BMW autógyár építése miatt - néhány csomópontot át kell tervezni, utána kezdődhet majd a kerékpárút építése - jegyezte meg az államtitkár.

Az együttműködés jegyében

Helyi - 2021-05-26

Debrecen és Nyíregyháza 2017. decemberében kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást, aminek célja többek között az Észak-alföldi régió versenyképességének növelése.

Debreceni gimnazisták nyerték a pénzügyi diákversenyt

Helyi - 2021-05-21

- A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája négyfős csapata nyerte a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű pénzügyi diákversenyt - közölte a szervező Privatbankár.hu Kft.

Húsz előadás lesz az idei debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Helyi - 2021-05-12

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség a nyáron Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon - közölték a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.

Látogatói jelzések alapján fejlesztették a tavaly átadott debreceni nagyerdei strandot

Helyi - 2021-05-11

Látogatói visszajelzések alapján számos fejlesztést valósítottak meg a tavaly átadott nagyerdei Aquaticum strandon - közölte a Debrecen polgármestere kedden az idei strandszezont megnyitó sajtóbejáráson.

Papp László (Fidesz-KDNP) utalt rá, hogy bár tavaly a pandémia miatt csak részlegesen üzemelt az új nagyerdei strand, a látogatottság rekordot döntött, meghaladta a 160 ezret.

Átvették az okleveleket az első magyar "űrkatonák" Debrecenben

Helyi - 2021-05-06

- Befejeződött a Debreceni Egyetemen (DE) a Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe című tanfolyam, az ezt elsőként elvégző magyar katonáknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át az oklevelet csütörtökön az egyetem aulájában.

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a helyi üzleti kerekasztal

Helyi - 2021-05-06

Az oktatás színvonalának további emelését szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a városban üzleti szolgáltatásokat nyújtó, kilenc céget tömörítő Debrecen Business Service Centers Kerekasztal vezetői

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranybika szálló

Helyi - 2021-05-06

A patinás Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja - jelentette be az MCC kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs közölte: az MCC megvásárolta és felújítja az épületet. Először a szálloda "új szárnyát" alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután újítják fel a régi épületet, amelyet ismét szállodaként működtetnek majd - ismertette.

Több mint 11 ezer baromfit kellett leölni madárinfluenza miatt Hajdú-Bihar megyében

Helyi - 2021-04-13

Madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy nádudvari tenyészpulyka-állományban, ahol 11 769 állat leölését rendelték el az állategészségügyi szakemberek - közölte kedden a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih).

A járvány gyanúja hétvégén jelentkezett az állományban, ahol nőtt az elhullás és csökkent a baromfik takarmány- és vízfogyasztása, valamint a tojástermelésük.

OTDK - Varga Judit: a szaktárca támogatja a jogászképzés színvonalának emelését

Helyi - 2021-04-12

Az Igazságügyi Minisztérium elkötelezetten támogatja a jogászképzés színvonalának emelését, hozzájárulva ezzel a hallgatók előmeneteléhez, a jogászi hivatás integritásának és társadalmi elismertségének növeléséhez határon innen és túl - hangoztatta a tárca vezetője hétfőn a Debreceni Egyetemen (DE), a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójának online nyitóünnepségén.

Tagintézményt kaphat a debreceni honvéd középiskola

Helyi - 2021-04-07

Minden évben többszörös a túljelentkezés a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba, így a térségben újabb képzési helyszínt hoznának létre, amely a hajdú-bihari megyeszékhelyen működő iskola tagintézményeként működhet majd - írta a honvedelem.hu szerdán.

Nemzeti gyártó, kutató és oktató középüzem, illetve gyógyszertudományi kari épület létesül a Debreceni Egyetemen

Helyi - 2021-03-26

- Európai léptékű gyógyszeripari központ jön létre a Debreceni Egyetemen (DE) - közölte az intézmény rektora a "Nemzeti Gyártó - Kutató - Oktató Középüzem létrehozása és Gyógyszertudományi Kar építése a Debreceni Egyetemen (high tech)" elnevezésű pályázat online projektnyitó rendezvényén pénteken.

Debreceni Egyetemi Színház: kihirdették az első műfordítói pályázat díjazottjait

Helyi - 2021-03-16

Első alkalommal hirdetett műfordítói pályázatot a Debreceni Egyetemi Színház (DESzínház); az "egy sima - egy fordított" pályázatra 120 pályamű érkezett. A március 15-re tervezett eredményhirdetést és díjátadót a járványhelyzet miatt el kellett halasztani, de a díjazottakat megnevezték a szervezők - közölték az egyetem honlapján kedden.

Fiatal, amatőr könnyűzenészeket támogat a debreceni önkormányzat

Helyi - 2021-03-05

- Megháromszorozza az idén a debreceni rocksuli támogatását az önkormányzat: a tavalyi egymillió forint után ebben az évben hárommillióval támogatják a több mint 30 éve működő civil kezdeményezést, további négymillióra pedig a zenei támogatási programban pályázhatnak fiatal, amatőr könnyűzenészek - közölte a cívisváros kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Post-Covid szakambulancia hálózatot indít a Debreceni Egyetem klinikai központja

Helyi - 2021-02-26

A koronavírus-fertőzésen átesett betegek utógondozására az országban egyedülálló új ellátási formát, post-Covid szakambulancia-hálózatot indít a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központja - közölte az intézmény a honlapján pénteken.

A számos orvosi szakma részvételével működő hálózatban a debreceni és a térségi betegek számára új lehetőségek nyílnak meg a gyógyulásra - idézi a portál Szabó Zoltánt, a klinikai központ elnökét.

Debrecen is csatlakozott az elszigeteltség élményét megörökítő művészeti projekthez

Helyi - 2021-02-24

- Debrecen is csatlakozott a portugál Faro városa által létrehozott Europe at Home elnevezésű nemzetközi művészeti projekthez, amelyben immár ötven európai művész dolgozza fel a pandémia okozta elszigeteltség élményét - közölte a városháza sajtószolgálata szerdán.

Rettenetes nyílméregbékák érkeztek Pécsről a debreceni állatkertbe

Helyi - 2021-02-23

) - Öt rettenetes nyílméregbéka (Phyllobates terribilis) érkezett a pécsi állatkertből Debrecenbe, a jövevényeket a nagyerdei állatkertben, a trópusok egzotikus állatvilágát bemutató pálmaházban helyezték el - közölte a park igazgatója kedden.

Lakástűz Debrecenben

Helyi - 2021-02-18

- Tűz volt egy debreceni panellakásban csütörtök reggel - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Sestakert városrészben lévő Károlyi Mihály utcai társasházhoz, ahol a kigyulladt lakásból több embert kimenekítettek.

A tüzet eloltották, öt embert a mentők kórházba vittek.

A részletekről Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a tűz egy tízemeletes panelház első emeleti lakásában keletkezett. A lakásban egy idős nő tartózkodott, aki az ablakból kihajolva kérte a járókelők segítségét.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Eközben a tűzoltók bejutottak a lakásba, oltani kezdték a tüzet, az asszonyt pedig kimentették az épületből - ismertette a szóvivő.