Helyi

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2059 találatból.

Sokrétű komplexum valósul meg a debreceni Nagyerdei strandon

Helyi - 2018-11-30

A legsokrétűbb komplexum valósul meg 8 és félmilliárd forintból a debreceni Nagyerdei strandon - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken Debrecenben a beruházás alapkő letételén. Gyopáros Alpár beszédében méltatta a város múltját, a pezsgő jelent és a perspektívákat felvonultató jövőt.

Egyszerre érződik itt a múlt, a szembetűnő jelen, s Debrecen találkozási pontja a határ inneni és túli magyarjainak is - fogalmazott a kormánybiztos. Debrecen olyan szellemi innovációs központ, ahol a szorgalom, a kitartás a jövő érdekében van jelen, és a BMW-beruházással a pont is felkerül az i-re - fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve, Debrecenben tudatos városfejlesztés zajlik.

A kormánybiztos elmondta, hogy a 23 megyei jogú város 3700 milliárd forint összegű fejlesztést valósít meg, 2019-ben 1000 milliárd fölött lesz a kifizetés, amelynek zöme belföldi forrás. Debrecennek 100 milliárd jut, amiből már 40 milliárdot megkapott a város, és további 100 milliárd forint érkezik még a közúti, illetve a vasúti közlekedés fejlesztésére - közölte.

Nagy István: a Derecskei-főcsatorna korszerűsítése korszakváltást hoz az agráriumba

Helyi - 2018-11-29

- A Derecskei-főcsatorna több mint 3 milliárd forintos költségvetésből megvalósuló korszerűsítése korszakváltást hoz a magyar agráriumba, tudatosítja a gazdálkodókban, hogy nincs eredményes mezőgazdaság vízgazdálkodás nélkül - jelentette ki az agárminiszter csütörtökön Derecskén, a csatornakorszerűsítés projektnyitó rendezvényén.

Kerékpárút-fejlesztésre 220 millió forint Komádiban

Helyi - 2018-11-29

- Sokat tett a kormány az úthálózat megújításáért annak érdekében, hogy minél több befektető érkezzen a Bihari térségbe - jelentette be a térség országgyűlési képviselője Komádiban csütörtök délelőtt két kerékpárút-szakasz ünnepélyes átadóján. A beruházáshoz 220 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

Romagyilkosságok - Letöltendő börtönt kapott hamis tanúzásért az egykori "koronatanú"

Helyi - 2018-11-28

Két év letöltendő börtönre ítélte hamis tanúzásért a romagyilkosságok miatt indult büntetőeljárás egykori koronatanújának számító nőt a Fővárosi Törvényszék szerdán jogerősen. F.-né Ny. Éva, a vádlottak volt munkáltatója áprilisban első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Uniós fejlesztési irányok Debrecenben

Helyi - 2018-11-27

Jelentősen hozzájárultak Debrecen gazdaság- és városfejlesztési eredményeihez az uniós források a most futó 2014 és 2020 közötti költségvetési időszakban – hangsúlyozta Papp László polgármester Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetőjével tartott közös sajtótájékoztatóján. A következő időszak legfontosabb területe a közlekedésfejlesztés lesz – fogalmazott a polgármester.

Az Új Főnix Terv részeként Debrecen – a megyei jogú városok közül a legnagyobb összeget – 43,3 milliárd forintot fordíthat gazdaság- és városfejlesztési céljaira 2014 és 2020 között a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül.

Debrecen – lehetőségeit teljes mértékben kihasználva – 101 pályázatot nyújtott be, amellyel 41,31 milliárd forintot kötött le. A 43,3 milliárd forintos teljes összeghez képest fennmaradó részt az önkormányzat a beruházásoknál időközben felmerülő többletköltségek finanszírozására használja.

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Debrecen és Nyíregyháza polgármestere

Helyi - 2018-11-27

Egy évvel ezelőtt, 2017. december 15-én írt alá a két város, Debrecen és Nyíregyháza polgármestere együttműködési megállapodást. A 14 pontos dokumentumban vállalták többek között, hogy egyeztetik közlekedési, oktatási, turisztikai és gazdaságfejlesztési elképzeléseiket.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere 2018. november 27-én Debrecenben tárgyalt Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.

Advent - A történelmi egyházak együtt ünnepelnek Debrecenben

Helyi - 2018-11-26

Együtt készülnek a karácsonyra a történelmi egyházak Debrecenben, ahol advent négy vasárnapján a Református Nagytemplom előtti téren a város karácsonyfája mellett közösen gyújtanak gyertyát - mondta el Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

A karácsonyig tartó időszakban koncertekkel is várják az ünneplőket a Nagytemplomba. December 3-án Lajkó Félix, 10-én Kökény Attila ad elő karácsonyi dalokat, míg 17-én Wolf Kati koncertezik a Nagytemplomban.

A Goethe Intézet és a Modem közös kiállítása nyílt meg Debrecenben

Helyi - 2018-11-25

Az egész világra kiterjedő megfigyeléssel, annak szociokulturális hatásaival és az abból fakadó félelmekkel foglalkozik a Goethe Intézet és a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ szombaton nyílt kiállítása.

Lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől szombat este

Helyi - 2018-11-23

Vágányépítés miatt szombat estétől csütörtök estéig lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől

Világpremierrel nyit a Debreceni Adventi Vásár

Helyi - 2018-11-21

A Kossuth téren és a Piac utcán november 24-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely szerethető közösségi térben, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket. A debreceni adventi vásár régi időket idéző nyitányaként egy hangulatos felvonulással kezdődik, melyen a „kikiáltók" a portékákat dicsérik majd.

A vásárnyitás napján 15 órától a Debrecen Dixieland Jazz Band zenél, majd a Magyar Nagycirkusz-Circus America artistáinak felvonulásán ismerkedhetünk meg a közel 100 faházban megjelenő vásározóval és portékáikkal. Az adventi forgatagban, a tavalyi nagy sikert aratott 33 méteres óriáskerék után ez alkalommal egy 45 méter magas óriáskerékkel is kiegészül a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére.

EKF 2023 - Több mint két millióan látták a Debrecen EKF-pályázatát népszerűsítő flashmob videója

Helyi - 2018-11-21

- Három hét alatt több mint kétmillió embert ért el a Debrecen Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 pályázatot népszerűsítő flashmobról készült videó - írja az EKF Debrecen2023 Programiroda.

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Sárándon

Helyi - 2018-11-21

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Sárándon, a településvezetői tisztségért hárman indulnak

Eloltották a lángokat a hajdúszoboszlói gáztárolónál

Helyi - 2018-11-20

A hajdúszoboszlói gáztárolónál kedd hajnalban keletkezett tüzet kora délutánra eloltották - közölte a Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. Papp-Kunkli Nóra elmondta: a tűzoltóknak fél kettőkor sikerült megfékezniük a gáztárolóban keletkezett tüzet, amelyben senki nem sérült meg. A tűz okát szakemberek vizsgálják.

A Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti - a tűz miatt korábban lezárt - 3321-es úton a forgalom két órakor elindult.

Adventi koncertek a debreceni Református Nagytemplomban

Helyi - 2018-11-15

Tizenegyedik alkalommal várja adventi koncertekre az érdeklődőket a debreceni Református Nagytemplomba decemberben a Gag Management Produkciós Iroda és a református nagytemplomi egyházközség - közölték a szervezők csütörtökön a cívisvárosban.

Magyarország a legnagyobb gyógyszerexportálók közé került

Helyi - 2018-11-14

Tavaly Magyarország a 19. helyen felkerült a 20 legnagyobb gyógyszeripari exportőr listájára, amiben a Tevának jelentős szerepe van - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Debrecenben.

Szijjártó Péter a Teva gyógyszergyár ötmilliárd forintos beruházással elkészült új üzemének átadó ünnepségén azt mondta, a magyar gyógyszeripar nemzetközi mércével mérve is versenyképes: tavaly az itt készült gyógyszerek 84 százalékát külföldön értékesítették.

A gyógyszeripari szektor aránya dinamikusan bővül: tavaly 17 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma, és elérte a 32 ezret - mutatott rá a miniszter, aki a 21. század meghatározó ágazatának nevezte a gyógyszeripart, amelynek fontos szerepe van a magyar gazdaságban is.

Szijjártó Péter szerint a gyógyszeripar sikere az egyik záloga a magyar gazdaság sikeres átalakulásának egy termelésorientált gazdaságból a kutatás-fejlesztés által vezérelt gazdasággá.

Utóbbiban a gyógyszeripar úgy is fontos szerepet játszik, hogy az ágazatban költik a vállalatok bevételarányosan a legtöbbet innovációra - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy tavaly 880 milliárd forint volt a magyar gyógyszeripar termelési értéke.

Közép-európai összevetésben a magyar gyógyszeripar a legversenyképesebb - mondta a külgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy a feldolgozóiparban elköltött kutatás-fejlesztési források több mint egyharmadát a gyógyszeriparban költötték el tavaly.

Hajdú-Bihar megyei levéltári napok - 919 millió a hajdú kultúra feltárására

Helyi - 2018-11-13

- A helyi identitás, a cselekvő közösségek megerősítésére 919 millió forintot nyert a hajdú-bihari önkormányzat a Település- és Területfejlesztés Operatív Program (TOP) pályázatán, az összeget elsődlegesen a hajdú kultúra feltárására fordítják - jelentette be a megyei közgyűlés elnöke a 45. Hajdú-Bihar megyei levéltári napok megnyitóján kedden Debrecenben.

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Helyi - 2018-11-13

Palawan-szigeteki leopárdmacska (Prionailurus bengalensis heaneyi) született a debreceni állatkertben. A ritkaságnak számító állatot kedden sajtótájékoztatón mutatták be.

Már kétszáz kamionyi adománnyal segített egy holland alapítvány rászorulókon

Helyi - 2018-11-10

Hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben abból az alkalomból, hogy megérkezett a városba a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja.

Elkészült az új tócóskerti piac Debrecenben

Helyi - 2018-11-10

Befejeződött az Új Főnix Terv Élhető város programjának egyik legfontosabb idei fejlesztése, az új tócóskerti piac építése. Mostantól méltó környezetben, 68 elárusítóhellyel és négy üzlethelyiséggel várják a tócóskertieket a Holló László sétányon.

Egy évvel ezelőtt a felújított Dobozi kispiacot adtuk át, most pedig az tócóskerti piac épületében állunk – fogalmazott az átadón Papp László, Debrecen polgármestere. – Fejlesztéseinkben azt a célt tartjuk szem előtt, hogy az egyes városrészekben alakuljanak ki olyan központok, ahol a környéken élők találkozhatnak. Ez a piac a tócóskertiek számára ilyen hely – mondta Papp László.

A Holló László sétány mellett zöldmezős beruházásként épült meg a Tócóskerti piac. Az épület 800 m2 hasznos alapterületű, melyből az árusítótér területe 562 m2, ahol 68 árusítóhelyet alakítottak ki. Az István út felőli oldalon 4 üzlethelyiség létesült, melyekben hús-, hentesáru, tejtermékek, pékáru és sütemények árusítására kaptak lehetőséget a bérlők. Az árusítás a piactér felé kialakított átadóablakokon keresztül történik.

Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank

Helyi - 2018-11-08

Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank, amely a feleslegessé vált élelmiszerek eljuttatásával segíti a rászorulókat - közölték a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület megalakulásáról tartott csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke emlékeztetett arra: 13 évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy a budapesti rászorulóknak segítsenek a boltokban, áruházakban feleslegessé váló, emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek adományozásával.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Az egyesület arra törekszik, hogy ennek a mennyiségnek minél nagyobb részét eljuttassa a nélkülözőknek. Már több mint 300 szervezettel állnak kapcsolatban, évente mintegy 5 milliárd forint értékű adománnyal 300 ezer embert látnak el - mondta. Hosszú távon egy olyan hálózat kialakítása a céljuk, amellyel a jelenleginél hatékonyabban tudják elérni a vidéki régiókat is.