Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2235 találatból.

Debreceni ökumenikus napok: napirenden az eucharisztia

Helyi - 2019-11-14

- "Mert egy a kenyér..." - Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel rendeztek konferenciát a debreceni ökumenikus napok keretében csütörtökön a helyi református Kollégiumban.

Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában

Helyi - 2019-11-14

Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az elektronikai National Instruments (NI) debreceni szolgáltató központja új épületének átadásán.

A miniszter elmondta: az NI Hungary mintegy 5,5 milliárd forint értékű beruházásához, amellyel 216 új munkahelyet teremtettek, a kormány 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott.

Az idén 1481 milliárd forint beruházás érkezett az országba - összegezte Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy "az idén beruházási és export rekordot ünnepelhetünk".

Lépéshatár címmel idézték fel Debrecenben a határnyitás 30 évvel ezelőtti eseményeit

Helyi - 2019-11-08

Lépéshatár címmel kiállítással és kerekasztal-beszélgetéssel emlékeztek meg pénteken Debrecenben a harminc évvel ezelőtt Sopron térségében rendezett páneurópai piknikről, az azt követő határnyitásról és a berlini fal lebontásáról.

Debrecen befogadná az innováció házát, megrendezné az atlétikai vb-t

Helyi - 2019-11-07

Ha Budapesten nem épül meg, Debrecen befogadná a Magyar Innováció Házát, és megrendezné a 2023. évi atlétikai világbajnokságot is - erről szóló szándéknyilatkozatot fogadott el csütörtökön a város közgyűlése.


Tisza Istvánra emlékeztek Debrecenben

Helyi - 2019-10-31

- Az 1918. október 31-én meggyilkolt egykori miniszterelnökre, gróf Tisza Istvánra emlékeztek csütörtökön Debrecenben, az egyetem központi épülete előtt álló szobránál.

Elindította Szeretetdoboz elnevezésű adventi gyűjtését a református szeretetszolgálat

Helyi - 2019-10-29

- Elindította idei, Szeretetdoboz elnevezésű országos adventi gyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - jelentették be a legnagyobb hazai református közösség, a tiszántúli egyházkerület központjában, Debrecenben kedden sajtótájékoztatón.

Jól vannak a debreceni négyes ikrek

Helyi - 2019-10-28

- Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek - számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú - Panna, Anita, Anna és Richárd - 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Szálló por - Debrecenben elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Helyi - 2019-10-27

Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A hajdú-bihari megyeszékhelyen a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester közleményben kérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlását megakadályozandó, kerüljék a személygépjárművek - főként a dízelüzeműek - használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy menjenek gyalog. A fűtésnél, amennyiben lehetőségük van rá, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Önkormányzat 2019 - Magalakult a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés

Helyi - 2019-10-24

- Megalakult csütörtökön Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. A testület újraválasztotta Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) korábbi elnököt.

Az alakuló ülésen felszólaló Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Hajdú-Bihar a keleti országrész legfontosabb megyéje, amelynek népessége az országos tendenciával szemben az utóbbi években nőtt.

Debrecen és a megye politikusainak meg kell találniuk az együttműködésnek azt a módját, amellyel még jobb eredményeket érhet el Hajdú-Bihar - hangsúlyozta. Ehhez egy olyan agglomerációs modell kidolgozására tett javaslatot, amelyre még nincs önkormányzati gyakorlat az országban.

Debrecen: elismerések október 23. alkalmából

Helyi - 2019-10-23

Október 23., az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 63., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett 2019. október 23-án a Kölcsey Központban. Ünnepi beszédét követően Papp László polgármester adta át a város idei Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréd- és Boncz László-díjait.

A hagyományok szerint a város október 23-án azon polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet, valamint a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás, az egészségmegőrzés területén.

Debrecen polgármestere bemutatta az új vezetőket: négy alpolgármester lesz a városban

Helyi - 2019-10-17

A korábban már bizonyított Barcsa Lajos és Széles Diána mellett Balázs Ákos és Puskás István lesznek az új alpolgármesterek.

Barcsa Lajos a gazdasági területekért és a költségvetésért felel majd, de a minisztériumokkal és a befektetőkkel való kapcsolattartás is a feladata lesz. Széles Diána a turisztika és ifjúságpolitika mellett az egészségüggyel, a szociális területekkel és a civil szervezetekkel foglalkozik.

Balázs Ákos alpolgármesterként a városüzemeltetésért és a környezetvédelemért felel majd, míg Puskás István kulturális alpolgármesertként – 2020 január elsején áll munkába. (Balázs Ákos korábban a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként dolgozott, helyette Papp Viktort választotta vezetőjének a frakció.)

Önkormányzat 2019 – Ismét Dr. Papp László (FIDESZ-KDNP) Debrecen polgármestere

Helyi - 2019-10-13

Ismét Dr. Papp László (FIDESZ-KDNP) lett Debrecen polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

A jelöltek sorrendje:

1. Dr. Papp László (FIDESZ-KDNP) - 61,77 százalék (35 030 szavazat)

2. Varga Zoltán (DK-MSZP-PÁRBESZÉD-SZOLIDARITÁS) - 21,54 százalék (12 214 szavazat)

3. Kőszeghy Csanád Ábel (MOMENTUM-JOBBIK-LMP) - 12,06 százalék (6841 szavazat)

Új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren

Helyi - 2019-10-11

Az egyre növekvő utasforgalom kiszolgálására új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren - jelentette be a város polgármestere pénteken, amikor üdvözölte az idei 500 ezredik utast, Fekete Dániel középiskolást, aki a Wizz Air járatával Milánóba utazott.


Milliárdos fejlesztés, új víziváros a debreceni Nagyerdőben

Helyi - 2019-10-10

Debrecen legjelentősebb turisztikai fejlesztése zajlik a Nagyerdőben, 8,5 milliárd forintos beruházással új vizes létesítményt, "vízivárost" hoznak létre a korábbi strandfürdő területén - számolt be a fejlesztésről csütörtökön a helyszínen a cívisváros polgármestere.

Szelet a vitorlába! - Pályaválasztási kiállítás Debrecenben

Helyi - 2019-10-09

Több mint száz kiállító, oktatási intézmény, vállalkozások részvételével a debreceni Főnix csarnokban szerdán megkezdődött a Szelet a vitorlába! - Családi napok pályaválasztási és szakképzési kiállítás.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a rendezvény megnyitóján Magyarország egyik legjelentősebb oktatási központjának nevezte Debrecent.

"A fejlődés nem áll meg" - mondta, hozzátéve, hogy példátlanul sok, 2022-ig tízezer új munkahely jön létre a városban, ami "erőteljes összefogás eredménye".

Az államtitkár méltatta az Új Főnix tervet, amely minden területre kiterjed, és tízmilliárd forintot ad oktatásfejlesztésre

Megkezdődött a német Deufol debreceni gyárának építése

Helyi - 2019-10-08

Az első kapavágással megkezdődött a német Deufol cég debreceni gyárának építése kedden, a repülőtér melletti déli ipari gazdasági övezetben.

Jürgen Hillen, a cég ügyvezető igazgatója azt mondta, a 20 millió eurós beruházással Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.

Hozzátette: a Deufol az ellátási lánc megoldások és az ipari csomagolások globális piacvezetője, 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni lesz a 91. üzemük.

Átadták a német Bürkle cég debreceni gépgyártó üzemét

Helyi - 2019-10-04

A Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban pénteken átadták a német Bürkle cég gépgyártó üzemét.

Herdon István, a parkot működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta: üzleti modelljük szerint hárommillió eurós beruházással alakították ki a gyártócsarnokot, amit bérbe adtak a Bürkle csoportnak. A német Bürkle cég kétmillió eurós technikai fejlesztést valósított meg az új épületben.

A gyártócsarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületet a Zsalakó Építőműhely tervei alapján a debreceni központú Hunép Zrt. rekordidő, nyolc hónap alatt készítette el - mondta Herdon István.

Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója hozzátette: a beruházással 40 új munkahelyet hoztak létre, és terveik szerint az elkövetkező években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzemet további két egységgel bővítik. Szavai szerint "a gyorsan változó világban Magyarország stabilitása is hozzájárul" ahhoz, hogy hosszú távra tervezzen Debrecenben a jövőre 100 éves német cégcsoport.

Tizenötmilliárdos fejlesztés az Alföldi Tej debreceni üzemében

Helyi - 2019-10-03

Ünnepélyesen átadták csütörtökön az Alföldi Tej Kft. sajt- és porítóüzemét,amellyel csaknem 200 új munkahely jött létre Debrecenben. A 15 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára arra utalva, hogy a cég magyar termelők összefogásával jött létre, és ma is 100 százalékban magyar tejtermelők tulajdonában van, azt mondta: "önök mentették meg a magyar tejipar becsületét, ami nem sikerült például a cukoriparban".

Az államtitkár a leglátványosabban fejlődő városnak nevezte Debrecent, ahova a tárca fejlesztési ügynökségén keresztül az elmúlt öt évben közel kétmilliárd euró fejlesztési forrás érkezett, és nyolcezer új munkahely jött létre.

A helyi vállalkozásoknak segít a Debreceni Városi Tőkealap

Helyi - 2019-10-02

Tematikus vállalkozásfejlesztési magántőke alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Az új Alap célja, hogy a hazai nagyvárosok gazdasági működésének gerincét képező vállalatokat finanszírozza. Elsőként Debrecen város gazdaságának további fejlesztését támogató Debreceni Városi Tőkealap indul el 10 mrd Ft keretösszeggel. A tőkealapból helyi vállalkozók ígéretes fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak tőkejuttatást.

Az MFB Csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. 2006 óta foglalkozik növekedési fázisban lévő, illetve tőkeigényes beruházás előtt álló kis- és középvállalkozások, zöldmezős projektek fejlesztési célú, valamint nemzetgazdaságilag kiemelt projektek tőkefinanszírozásával. A Társaság indulása óta közel 66 milliárd forint összegben ruházott be hazai vállalkozásokba. 2019-ben elfogadott új stratégiájának részeként két Alapkezelő került a tulajdonába, így lehetővé vált, hogy a Társaság különleges szakértelmet igénylő tematikus alapokat is kezeljen. Kiemelt szerep vár a most elinduló, az MFB Invest Zrt. tulajdonában lévő Városi Tőkealapokra.

Átadták Debrecenben a Zenede felújított épületét

Helyi - 2019-10-01

Átadták a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskolának otthont adó Zenede felújított épületét kedden.

Papp László, Debrecen polgármestere felidézte, hogy a város előbb a belvárosi épület energetikai felújításához nyert el európai uniós forrást, majd később sikerült előteremteni a külső és belső homlokzati felújításra is a pénzt.

Az energetikai korszerűsítéshez és a külső homlokzat megújításához 360 millió forint pályázati forrás mellé további 45 millió forintot biztosított az önkormányzat, a 86 millió forintos belső munkálatok elvégzésére a debreceni tankerület a Klebelsberg-pályázaton 50 millió forintot nyert el, az önkormányzat pedig több mint 36 millióval járult hozzá a kivitelezéshez - ismertette a részleteket a polgármester.