Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1890 találatból.

Kulturális örökség napjai - Csaba királyfi és kézműves fesztivál Debrecenben

Helyi - 2017-09-15

A kulturális örökség napjai debreceni rendezvényeinek zárásaként G. Nagy Ilián Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperája tekinthetik meg az érdeklődők vasárnap este Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a cívisvárosban.

Nyomdaipari fejlesztés a debreceni innovációs parkban

Helyi - 2017-09-13

A Xanga cégcsoport fejlesztésében új gyártó- és logisztikai csarnokkal bővült a Gravic Hungary Kft. nyomdaipari üzeme a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban, a beruházást szerdán adták át a cégek és a város vezetői

Mérnöki központját telepíti Debrecenbe a német DiehlAerosystems

Helyi - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

A világ egyik legismertebb repülőgépalkatrész-gyártó vállalata hozza létre mérnöki központját Debrecenben – jelentette be Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter, Papp László polgármester és Rainer von Borstel, a DiehlAerosystemsDivision vezérigazgatója 2017. szeptember 11-én Budapesten. A DiehlAerosystems 2020-ig több mint 150 új munkatársat tervez felvenni debreceni központjába, elsősorban a vállalat fejlesztési munkáját támogatva.

Az 1902-ben alapított családi vállalkozás, a DiehlStiftung&Co KG öt iparágban (DiehlMetall, Controls, Defence, Aerosystems, Metering) összesen 16 ezer alkalmazottal évi 3 milliárd eurós fogalmat bonyolít. A DiehlAerosystems a világ legnagyobb repülőgépgyártó vállalataival (Airbus, Boeing, Eurocopter, Embraer) áll kapcsolatban. Fedélzeti világítási és elektronikai rendszereket, légi irányító rendszereket, repülőgépkabin-alkatrészeket gyárt.

A DiehlAerosystems magyarországi leányvállalata, a DiehlAircabin Hungary Kft.2011 óta Nyírbátorban az Airbus A320 és A330 típusok alkatrészeit állítja elő 5500 négyzetméteres gyártócsarnokban, 570 alkalmazottal. Idén a cég kormányzati támogatással újabb 230 főnek teremt munkát.

Elhunyt Bényei József, a Hajdú-bihari Napló egykori főszerkesztője

Helyi - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Életének 84. évében elhunyt Bényei József aranytollas újságíró, a Hajdú-bihari Napló egykori főszerkesztője, a debreceni Csokonai Színház volt igazgatója.

Bényei József 1934. július 7-én Tiszaladányban született. Előbb a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-történelem szakán tanult, majd elvégezte az ELTE könyvtárszakát. 1958 és 1962 között Debrecenben könyvtárosként, illetve népművelőként dolgozott.

A Hajdú-bihari Napló kulturális rovatában 1962 és 1976 között munkatárs, majd rovatvezető, illetve a lap főmunkatársa volt. A debreceni Csokonai Színház igazgatói posztját 1976 és 1979 között töltötte be, utána 1990-es nyugdíjazásáig volt a Hajdú-Bihari Napló főszerkesztője.

Bényei Józsefnek számos verseskötete és prózai munkája jelent meg. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökségének 14 éven át volt tagja, életművéért megkapta a szövetség legmagasabb kitüntetését, az Aranytollat.

Debrecen és Moszkva között indít járatot a Wizz Air

Helyi - 2017-08-31

Debrecen és Moszkva között indít járatot december 18-tól a Wizz Air diszkont légitársaság - közölte Váradi József vezérigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.Ez lesz a hetedik útvonal, amelyet a légitársaság Debrecenből üzemeltet.

Váradi József elmondása szerint nagy sikerrel közlekednek a keleti irányú járatok, és Budapest, illetve a magyar piac gyűjtő és elosztó központként üzemel a keleti és nyugati járatok között. A Wizz Air azonban nem tervezi, hogy rendszerszinten lehetővé teszti a saját, vagy más járatok csatlakozását.

Debrecen repülőterén az elmúlt egy évben 275 ezer utast szolgáltak ki, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a jövő évben 362 ezer széknyi kapacitást biztosítanak a kelet-magyarországi település repülőteréről.

A magyar piacon Váradi József közlése szerint a január-augusztusi időszakban 18,5 millió utast regisztráltak, 23 százalékkal többet, mint egy évvel korábban: elmondása szerint ez a legnagyobb fejlődési ütem az utasforgalomban egész Európában. A magyar légiközlekedési piacon a légitársaságok között a Wizz Airnek van a legnagyobb, 32,1 százalékos részesedése.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Wizz Air stratégiai partnerük, és a légitársaságnak köszönhetően jelentősen fejlődött a debreceni repülőtér és a turizmus. Ennek jele, hogy 400 ezer fölé várják a vendégéjszakák számát az év végére, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet.

Megduplázódhat az üzleti szolgáltatói szektorban dolgozók száma Debrecenben

Helyi - 2017-08-30

Megduplázódhat és elérheti a hatezret az üzleti szolgáltatói szektorban dolgozók száma Debrecenben - mondta a város polgármestere szerdán, a Forest Office irodaház alapkőletételén.

Papp László közölte: az önkormányzati tulajdonban lévő Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. együttműködésében, tízmilliárd forintért, üzleti vállalkozásban felépülő irodaházban több mint kétezer új munkahely létesül az üzleti szolgáltatói szektorban.

Az épület "A" kategóriás és LEED Gold minősítésű lesz, így megfelel majd a legmodernebb elvárásoknak.

Debrecen iránt töretlen a befektetői érdeklődés - tette hozzá a polgármester, megjegyezve: az Új főnix terv támogatásával 2016-ban és 2017 első felében 100 milliárd forint áramlott a városi gazdaságba, amellyel háromezer új munkahelyet teremtettek, ebből nyolcszázat az üzleti szolgáltatói szektorban.

Merkel: nem lehet szó nélkül hagyni a lengyelországi folyamatokat

Helyi - 2017-08-29

Németország nem hagyhatja szó nélkül a jogállamisággal kapcsolatos lengyelországi folyamatokat - jelentette ki Angela Merkel kedden Berlinben.

A német kancellár hagyományos nyári sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a jogállamiság lengyelországi állapota "komoly téma", mert az Európai Unión belüli együttműködés alapját a jogállami elvek alkotják.

Szupergyors vezetékes internetet épít a Magyar Telekom Hajdú-Biharban

Helyi - 2017-08-25
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Hajdú-Bihar megye 6 járásában európai uniós támogatás felhasználásával - közölte a cég pénteken.

Az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázaton nyertek összesen kétmilliárd forint támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a balmazújvárosi, a berettyóújfalui, a debreceni, a derecskei, a hajdúszoboszlói és a nyíradonyi járásban.

Halálos baleset Debrecen határában

Helyi - 2017-08-25

Halálos baleset miatt lezárták a 4-es számú főutat Debrecen határában péntek délelőtt. Egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze a 4-es számú főúton Bocskaikert és Debrecen között.

A személygépkocsi előzés közben frontálisan összeütközött a szemből közlekedő kamionnal, a balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés, valamint a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a rendőrök a forgalmat Pallag felé, illetve Debrecenben a 354-es számú útra terelték.

A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője arról tájékoztatott, hogy méhkaptárokat szállított a személygépkocsi amelynek meghalt a vezetője.

A Debreceni Egyetem civis honoris causa címet adományoz Putyin orosz elnöknek

Helyi - 2017-08-24

Civis honoris causa (díszpolgár) címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a Debreceni Egyetem.

Az egyetem a honlapjára csütörtökön feltett közleményben számolt be szenátusának augusztus 18-i döntéséről.

A civis honoris causa cím azon belföldi vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, valamint munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem vagy annak valamely szervezeti egysége jó hírnevének az erősítését - olvasható a közleményben.

Véget ért a debreceni Farmer Expo

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Négy nap alatt több mint 30 ezren keresték fel a debreceni Farmer Expót, amely vasárnap este ért véget az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató, aki szerint a legnagyobb érdeklődés a szarvasmarha konferenciát kísérte: a Gondolkozzunk együtt a jövőről című tanácskozáson 150 szakember vett részt. A zöldség-gyümölcs tanácskozáson 120 gazdálkodó, a hat és után ismét megrendezett, a nyúltenyésztés hazai helyzetét elemző fórumon pedig 100 tenyésztő vett részt.

Húszezer néző karneválozott Magyarország legnagyobb arénashow műsorában!

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

A Karneváléj című műsorban - amelyet már negyedik alkalommal rendezett meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. augusztus 20-án a Nagyerdei Stadionban – többek között Majka és Curtis adott koncertet. Az esti látványos program megálmodói Böhm György Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas rendező-dramaturg, Jóna Szabolcs koreográfus, illetve a Debreceni Virágkarnevál munkatársai, többek között Dér István és Bálint Albin voltak. A hagyományoknak megfelelően idén is itt adták át a legszebb virágkocsinak és a legjobb művészeti csoportnak járó díjat.

Debreceni virágkarnevál: tizennégy virágkocsi a karneváli menetben

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban.

A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot - köztük félmillió Hollandiából érkezett dáliát - és több mázsa szárazvirágot használtak fel.

A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira.

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.

Augusztus 20. - Kósa Lajos: az államalapítás sikertörténet

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Igazi sikertörténetnek nevezte az államalapítást a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője vasárnap Debrecenben, a Szent István-domborműnél tartott beszédében.

Kósa Lajos azt mondta, az államalapítók - Álmos, Árpád, Géza, István - teljesítettek egy álmot, amelyben végig hittek."Amikor augusztus 20-án Magyarország megünnepli az államalapítás évfordulóját, látjuk: olyan államot alapítottak, amelyik a 21. századig ívelő történelmében, rengeteg viszályt, válságot átvészelve is igazi sikertörténet" - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Augusztus 20. - Debreceni virágkarnevál

Helyi - 2017-08-20

Hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében tizennégy feldíszített virágkocsi vonult ma végig Debrecenben, a hagyományos augusztus 20-ai virágkarneváli menetben. A Nagyállomástól, a Nagytemplom mellett elhaladva a Nagyerdei Stadionig tartó felvonulás ezúttal is a debreceniek kerékpáros menetével indult: a részvétel egyetlen feltétele, hogy a bicikliket virággal kellett feldíszíteni.


Múzeumok Debrecenben

Helyi - 2017-08-20

Augusztus 20-án a debreceni Déri Múzeum és minden tagintézménye, a MODEM, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamennyi kiállítása ingyenesen tekinthető meg.


Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

Helyi - 2017-08-19

Mérföldkőnek nevezte a kormány döntését a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai régió létrehozásáról, és a hozzá kapcsolódó 35 milliárd forintos turisztikai fejlesztési lehetőségről Papp László, Debrecen polgármestere szombaton sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a debreceni fejlesztések elsősorban a belvárost és a Nagyerdőt érintik, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a város a jövőben olyan turisztikai célpont legyen, ahol a jelenlegi 2-3 nap helyett legalább egy hetet töltenek el a látogatók.

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft.

Helyi - 2017-08-18

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte a debreceni székhelyű cég az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az új termelőtevékenység beindításával a kft. a környezetszennyező hulladéküvegből exportképes, ipari célokra és építkezési alapanyagként használható hőszigetelő üveghab-granulátumot állít elő.

Heisler András: felelősek vagyunk a határon túli magyar zsidóságért

Helyi - 2017-08-18

Felelősek vagyunk a határon túli magyar zsidó közösségekért, és hiszünk a közös jövőben - mondta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Debrecen és határon túli testvérhitközségeinek 18. nemzetközi konferenciája pénteki megnyitóján.

Heisler András a Pásti utcai zsinagógában hangsúlyozta: kisebbségben lenni a zsidóságnak természetes állapotot jelent.

Már szedik a dáliákat Hollandiában a debreceni virágkarneválra

Helyi - 2017-08-16

- Már szedik a dáliákat Hollandiában a debreceni virágkarneválra - jelentették be a szervezők szerdán sajtótájékoztatón a cívisvárosban. A Főnix Rendezvényszervező Kft. Hollandiában tartózkodó munkatársa telefonon arról tájékoztatta a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy szerdán húsz különálló területen 300 holland önkéntes kezdte meg a virágok begyűjtését.

A félmillió szál dália hűtőkamionba kerül, amely várhatóan szerda este 10 óra körül indul el, és pénteken kora délután érkezik Debrecenbe - jelezték a szakemberek.

Az augusztus 20-i karneváli menetben 14 feldíszített virágkocsit láthat majd a közönség, köztük Debrecen és Nagyvárad közös kocsiját, amely négy másik kompozícióval együtt augusztus 21-én ott lesz a Nyitott ablak Európára elnevezésű felvonuláson is Nagyváradon.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Mihai Jurca, a nagyváradi turisztikai hivatal igazgatója emlékeztetettek rá, hogy a két megyeszékhely 1992-ben létesített testvérvárosi kapcsolatot, és 18 éve ünneplik közösen augusztus 20-át. A debreceni Kölcsey központban már látható a Nagyvárad testvérvárosaiban élő fotóművészek kiállítása, amelyet a Szent László év keretében nagyvárad önkormányzattal együttműködve rendeztek.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza