Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2153 találatból.

Debrecen önkormányzata 400 millióval támogatja a repülőteret működtető céget

Helyi - 2019-05-30

- A debreceni repülőteret működtető kft. 427 millió forintos támogatásáról döntött a városi közgyűlése csütörtökön, miután a cég 428 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta 2018-at.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a közgyűlésen emlékeztetett arra, hogy a város csak tavaly év végén szerezte meg a repülőteret működtető Debrecen International Airport Kft. többségi tulajdonát, így az előző üzleti év veszteségéért nem felelős

Belvárosi borünneppel indul a turisztikai szezon Debrecenben

Helyi - 2019-05-30

Belvárosi borünneppel kezdődik ma a turisztikai szezon Debrecenben - közölte a város turisztikáért felelős alpolgármestere.Széles Diána elmondta: a történelmi belvárosban, a Déri múzeum előtti téren tavaly hagyományteremtő szándékkal, magánkezdeményezésre, a város támogatásával rendezték meg első alkalommal a turisztikai évadnyitó borünnepet.

EP-választás - Eredmény Debrecenben

Helyi - 2019-05-26

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzetes adatai szerint, a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után Debrecenben az alábbi eredmény született:

Önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a BMW-gyárnak is helyet adó terület

Helyi - 2019-05-24

Önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a leendő BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területe - közölte a városháza sajtóirodája pénteken.Közleményük szerint a fejlesztési övezet kialakításának első üteme 150 tulajdonost érintett. Az esetek 93 százalékában közös megegyezéssel - adásvétellel vagy csereterület adásával - zárult a folyamat, a terület 7 százalékát pedig kisajátították.

A vételár kifizetések folyamatosak, a megállapodásoknak, vagy a határozatoknak megfelelően. Az önkormányzat 300 hektár csereterületet adott, amely 14 hektár kivételével az érintett gazdák tulajdonába került.

Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át Debrecenben

Helyi - 2019-05-23

- Debrecenben készre szerelt öt Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbuszt adott át az Inter Traction Electrics Kft. csütörtökön a helyi busztársaságnak, az új buszok június 1-től szállítanak utasokat a városban - jelentették be a cég telephelyén sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett, hogy leányvállalatuk, az Intertanker Zrt. a helyi DKV Közlekedési Zrt.-vel közös konzorciumban vesz rész Debrecen autóbuszos közösségi közlekedésében.

A vezérigazgató szerint a közszolgáltatási szerződés keretében megvalósult együttműködéssel az egy kilométerre eső tényleges költséget tekintve Magyarország egyik leghatékonyabb közlekedési modelljét valósították meg.

Református zsinat - Varga Mihály: az egységes nemzet, az egységes egyház összetartozó fogalmak

Helyi - 2019-05-18

Az egységes nemzet, az egységes egyház összetartozó fogalmak - mondta Varga Mihály szombaton Debrecenben, a Magyar Református Egység Napjának nyitóünnepségén. A miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter a Református Nagytemplom előtt egybegyűlt több ezer ember előtt megerősítette: Magyarország kormánya továbbra is a 2010-ben kijelölt úton jár, a magyarság egészének érdekeit szolgáló politikát folytat, "nemzetben, családban és keresztény kultúrában gondolkodunk".

"Van okunk ünnepelni: az elmúlt évtized bizonyította, hogy a magyar nemzet államhatárok feletti összetartozása ma is valóság, mert a magyarok ismét kimondták és ma már meg is élik, hogy nemzet nélkül nincs haza, külhoni magyarság nélkül pedig nincs nemzet" - hangoztatta Varga Mihály.

Református zsinat - Gulyás Gergely: a református egyház utat jelölt ki

Helyi - 2019-05-17

- A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint "a református egyház utat és irányt jelölt ki, és ezt követte az állam".

Gulyás Gergely pénteken a debreceni Nagytemplomban a Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén emlékeztetett rá, hogy tíz évvel ezelőtt újraegyesültek a kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyar reformátusok, ezt az utat követte a kormány és az Országgyűlés, amikor egy évvel később kiterjesztette a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségét a határainkon kívül élő magyarokra.

Angol nyelvű színjátszó találkozó lesz Debrecenben

Helyi - 2019-05-15

Angol nyelvű színjátszó találkozót rendeznek Debrecenben három hazai és öt külföldi színjátszó csoport részvételével május 16. és 18. között - jelentették be a szervezők kedden a Csokonai Színházban.

.

A magyar református egység napját ünneplik jövő szombaton Debrecenben

Helyi - 2019-05-10

Egész napos rendezvénnyel ünneplik az egységes Magyar Református Egyház megalakulásának 10. évfordulóját május 18-án, jövő szombaton Debrecenben

Debrecen Drive: járműipari fesztivál lesz a Nagyerdőben

Helyi - 2019-05-08

Debrecen Drive néven első alkalommal rendeznek járműipari fesztivált a Nagyerdei Stadionban és környékén május 25-én és 26-án. A szervezők mintegy tizenötezer látogatót várnak.

Papp László, Debrecen polgármestere a programokról tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az új fesztivál szervesen illeszkedik a város jövőképébe, olyan iparágra, a járműgyártásra fókuszál, amely egyrészt forradalmi változáson megy keresztül, másrészt meghatározza a térség jövőjét.

A Campus fesztiválokat is rendező debreceni Campus Nonprofit Kft. újabb nagyrendezvény alapkövét teszi le a Debrecen Drive-val, amely az ország egyik legnagyobb járműipari seregszemléje - tette hozzá a polgármester, aki kerékpárral ment a sajtótájékoztató helyszínére.

Nagyerdei Szabadtéri Játékok - Húsz színházi előadás az idei programban

Helyi - 2019-05-03

- Az idei nyári színházi programsorozatban a helyi Csokonai Színház mellett tizenegy vendégtársulat tizennégy produkcióját, összesen húsz előadást láthat a Nagyerdei Szabadtéri Játékok közönsége - mondta el Debrecen polgármestere a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

Helyi - 2019-05-02

- Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben: a kis csődör mintegy 12 hónapos vemhesség után látta meg a napvilágot húsvéthétfőn, és születése után fél órával már lábra is állt.

Pótlóbuszok járnak Debrecen és Balmazújváros között csütörtöktől decemberig

Helyi - 2019-04-30

A Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon csütörtöktől várhatóan december 14-éig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden.

Hajdú-Bihar megyében is megjelent az afrikai sertéspestis

Helyi - 2019-04-30

Hajdú-Bihar megyében is megjelent az afrikai sertéspestis, a megye megfigyelés alatt álló területén három elhullott vaddisznóból mutatta ki a betegség vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a Nébih.

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Jól sikerült a debreceni jégpróba

Helyi - 2019-04-30

Sikeres volt a jégpróba a debreceni Főnix Csarnokban, ahol jövő január 24. és 26. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.


Új távhőtermelési szerződést írtak alá Debrecenben

Helyi - 2019-04-29

További 17 éven keresztül a Veolia Energia Magyarország Zrt. termeli meg a Debrecen távhőszolgáltatásához szükséges hőenergiát, miután a társaság és a hajdú-bihari megyeszékhelyen a távhőszolgáltatói feladatokat ellátó Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 2035 végéig meghosszabbította a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításáról szóló korábbi megállapodást - közölték a felek hétfőn.

A szerződéssel Debrecenben a csaknem 32 ezer lakossági és több mint kétezer intézményi és vállalati fogyasztó számára hosszútávon szavatolják a távhő- és melegvíz-ellátást - jelentette ki Csányi Jenő, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2015-ben vette át Debrecenben a helyi távhőtermelés alapjául szolgáló erőművet.

Egy hely Debrecen szívében:Reskontó Étterem, Bisztró, Borozó és Terasz

Helyi - 2019-04-28

Négy az egyben: egy helyszínen, kellemes környezetben, más-más szolgáltatással, megannyi finomsággal, kulináris élvezettel, házias ízekkel várja vendégeit a Reskontó Étterem Debrecen belvárosában.

Jogerősen elítélték a három halálos áldozatot követelő balesetet okozó férfit Debrecenben

Helyi - 2019-04-26

- Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán - közölte a törvényszék szóvivője.

Dóczy-Park:többlakásos lakóépület kategóriában nyert Építőipari Nívódíjat az épületkomplexum.

Helyi - 2019-04-24

A Dóczy-Park Debrecen legfrekventáltabb lakóövezetében (a Békessy Béla-Dóczy József-Komlóssy utcák által körülhatárolt területen, a Nagyerdő közvetlen szomszédságában, az egyetem főépületéhez és az egyetemi sportcentrumhoz közel helyezkedik el.

Egyedi hangulat

Az egykori gyógyszertári központ helyén megálmodott, 237 lakásos társasház (a Dóczy-Park) alapkoncepciója az volt, hogy egy egyedi hangulatú, inspiratív zöld környezetet hozzanak létre. Ezért a projekt teljes területét az utca szintje fölé emelték, és az így kialakult lebegő kertben helyezték el a lakópark karakteres, jéghegyszerű tömegeit. A csaknem 5,5 milliárd forintos beruházás terveit ugyanaz a Bordás Péter és csapata készítette el, akik a Nagyerdei Stadion és a Parkerdő megújításának a terveit is papírra vetették.

Az Építőipari Nívódíj zsűrije indoklásában hangsúlyozta, hogy a három tömbből álló, nyolcszintes épületegyüttes a SZINORG Universal Zrt. cégcsoportjának saját beruházása, az építtető a Dóczy Ingatlanfejlesztő Kft., a kivitelező pedig a HUNÉP Universal Zrt. volt. Mint a jeles szakemberekből álló grémium fogalmazott: a 17 ezer négyzetméteres, lépcsőzetes épületegyüttesben egy falu nagyságát kitevő lakásmennyiség épült fel anélkül, hogy az emberi lépték sérült volna.

Pótlóbuszok járnak Debrecen és Balmazújváros között május 2-től december közepéig

Helyi - 2019-04-20

A Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon május 2-től várhatóan december 14-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, illetve Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Közleményük szerint a vasúti személyszállítás mintegy 8 hónapos autóbusszal történő helyettesítése a debreceni észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A térség fejlesztésének köszönhetően - ott épül fel a BMW debreceni autógyára is - sok ezer új munkahely létesül.

A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű-fuvartól mentesül a közúthálózat.

A munkálatokat régészeti feltárások előzték meg, amelyek sikeres lezárását követően májustól megkezdődhet a szállítás.