Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2428 találatból.

Újabb bokrétaavató a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren

Helyi - 2021-11-10

Elhelyezték a bokrétát a XANGA cégcsoport és az MFB Invest Zrt. közös fejlesztésében megvalósuló Multimodális Logisztikai Inkubátor legmagasabb pontján a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren található Multimodális Logisztikai Központban

A XANGA cégcsoport és az MFB Invest Zrt. mintegy 4 milliárd forint volumenű közös befektetésével tovább bővül a Debreceni Nemzetközi Repülőtér Multimodális Logisztikai Központja. A fejlesztés egyik elemeként megépülő 16 méter magas, 4200 m2 hasznos alapterületű multimodális logisztikai inkubátor legmagasabb pontjára Dr. Pósán László országgyűlési képviselő, Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Balczó Barnabás az MFB Invest vezérigazgatója és Herdon István a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el a bokrétát 2021. november 10-én.

Az épület előtt repülőgépek fogadására alkalmas nagy teherbírású burkolt felület van, mely közvetlen kapcsolatot teremt majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtér üzemi területén található forgalmi előtérhez

Jövőre kezdik építeni a BMW Group debreceni gyárának épületeit

Helyi - 2021-11-03

- A jövő év elején kezdődnek a BMW Group jövőbeni debreceni gyárának első épületkivitelezési munkálatai, így a központi irodaépület és a képzési központ építése, egyben új álláshelyeket hirdetnek meg - közölte a német cég szerdán.

A gyár helyszínén jelenleg is zajlanak a csapadékvíz-elvezető árkok, a vízvezetékek és a különböző infrastruktúra-berendezések telepítési munkálatai, valamint az energiaellátás, az utak és a parkolók kiépítése, hogy az épülő gyárból már az évtized közepén tisztán elektromos meghajtású autók kerülhessenek ki - írták.

Elismerések október 23. alkalmából

Helyi - 2021-10-23

Október 23., az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 65., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 32. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett 2021. október 23-án a Kölcsey Központban. Ünnepi beszédét követően Papp László polgármester adta át a város idei Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréd-, Boncz László- és Dóczy Gedeon-díjait.

Hajós Alfréd-díjas lett Dzsudzsák Balázs

Helyi - 2021-10-23

Ünnepélyes keretek között kapta meg szombaton Debrecen város Hajós Alfréd-díját Dzsudzsák Balázs, a DVSC 108-szoros válogatott labdarúgója.A klub honlapjának beszámolója emlékeztet rá: az elismerés azoknak adományozható, akik a versenysportban, a szabadidősportban, az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületeken magas színvonalú munkát végeznek.

A Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatója

Helyi - 2021-09-30

A Debreceni vízhálózat közel 1000 km hosszú, a lehetőségekhez mérten az anyagi károk, személyi sérülések elkerülése és a szolgáltatás biztonságának fenntartása érdekében a Debreceni Vízmű Zrt. próbálja felderíteni a rejtett szivárgásokat és csőtöréseket.

Ez történt az Erzsébet utcában is. Bár ez most kellemetlen, nehézségekkel jár, de azonnali beavatkozásra volt szükség, még mielőtt személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár történt volna.

Átadták a svájci Sensirion elektronikai üzemét Debrecenben

Helyi - 2021-09-21

Átadták kedden Debrecenben a svájci Sensirion Holdin AG szenzorgyártó üzemét, a beruházás a Szinorg és a Xanga cégcsoport mintegy tízmillió eurós közös fejlesztésében valósult meg a Határ úti innovációs és technológiai parkban.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, a város az elmúlt húsz évben egyre jelentősebb szereplőjévé vált a gazdaságnak, és ez tovább fog erősödni. "Ma már nincs olyan kontinens a földön, ahol ne találnánk Debrecenben készült termékeket" - mondta a polgármester, aki elkötelezettnek nevezte a várost a Sensirion sikere iránt.

Köszönetet mondott a városvezető azért, hogy a Sensirion Debrecenben építette fel első anyaországon kívüli európai gyártóüzemét, és 2025-ig 200 új munkahelyet hoz létre.

Jean-Francois Paroz, Svájc budapesti nagykövete nagyszerűnek nevezte a két ország gazdasági kapcsolatát, jelezve, hogy több mint 800 svájci vállalat van jelen Magyarországon, amelyek 32 ezer embernek adnak munkát.

Johannes Bleuel, a Sensirion Holding AG alelnöke azt mondta, komoly terveik vannak Debrecenben: a napokban úgy döntöttek, hogy a termelőüzem mellett kutató-fejlesztő (K+F) központot hoznak létre, és fejlesztik a termékskálát is.

Megkezdődött a Zamat fesztivál Debrecenben

Helyi - 2021-09-17

A tradícionális ételek helye és szerepe a hazai gasztronómiában című konferenciával és szakmai fórummal pénteken megkezdődött a 10. Zamat fesztivál háromnapos programsorozata a debreceni Nagyerdőben .Péntek délutántól a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén háromezer négyzetméteres fedett területen várják az érdeklődőket.

A környék legjobb éttermei mellett a vendégeket egyebek mellett ingyenes gyerekprogramokkal és játékokkal, családi élményligettel várják. Fellép a rendezvénysátorban a Bikini, Rúzsa Magdi, a Honeybeast és a Neoton Família.

Öt útvonalon indít repülőjáratokat a Wizz Air Debrecenből

Helyi - 2021-09-09

Két új desztinációt kínál és három korábbi járatot indít újra a Wizz Air a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről - jelentették be a kormány, a cívisváros és a légitársaság képviselői sajtótájékoztatón csütörtökön Debrecenben.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az eseményt követően újságírói kérdésre elmondta, a járatok indítását segítette 300 millió forinttal az állam, a légi fuvarozók tevékenységének megsegítésére meghirdetett járatfejlesztési pályázaton a debreceni repülőtér ekkora összeget nyert el erre a célra.

A tájékoztatón Vargha Tamás kitért arra, a légitársaság 2012 óta üzemeltet járatokat Debrecenből és az elmúlt években jelentősen bővült az itteni bázisa. A repülőtér fejlesztése és a Wizz Air működése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egyre több nemzetközi vállalat választotta és választja beruházási helyszínéül Debrecent - tette hozzá.

Kifejtette, Hajdú-Bihar és Debrecen az elmúlt években a dinamikusan növekvő beruházási érdeklődés nagy nyertesévé vált. Az elmúlt évben ebben a rendszerben a beruházási projektek közül 42 valósult meg a térségben mintegy 2 milliárd euró értékben, ami 10 ezer munkahely megőrzését és megteremtését jelentette - hangoztatta az államtitkár.

Új technológiát alkalmaznak a vastagbélgyulladás kezelésére Debrecenben

Helyi - 2021-08-27

Többéves fejlesztés eredményeként egyedülálló technológiát alkalmazó széklettranszplantációs betegellátó egységet és baktériumsejtbankot hoztak létre a vastagbélgyulladás kezelésére a Debreceni Egyetemen. A terápiára a koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb az igény - közölte az egyetem sajtószolgálata pénteken.

Azt írták, a Clostridioides difficile (CD) kórokozó az egészséges emberek vastagbelében is megtalálható, de elszaporodását a bélben élő többi, "jó" bélbaktérium megakadályozza. Ha azonban a jó baktériumflóra valamilyen okból elpusztul vagy összetételében megváltozik, ez elszaporodhat, és kialakulhat az álhártyás vastagbélgyulladás (CDI), amely egy életveszélyes megbetegedés.

Mecénás díjasok. KOSKOCSÁK JÁNOS és KOVÁCS ISTVÁN

Helyi - 2021-08-20

Debrecen Város Mecénása díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként. A közgyűlés Debrecen Város Mecénása díjat adományozott Koskocsák Jánosnak, a Bauviv Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgatójának és Kovács Istvánnak, az Egri Borozó Borbarát Bár Galéria tulajdonosának, vezetőjének

Pro Urbe díjasok: DR. BARTHA ELEK. PAPPNÉ GYULAI KATALIN és VÁRHALMI I LONA

Helyi - 2021-08-20

A város érdekében kifejtett jelentős tevékenység elismeréseként Pro Urbe kitüntető díj adományozható azon természetes és jogi személynek, közösségnek, aki, illetve amely éveken keresztül munkálkodott a helyi társadalom javára az emberi tevékenység bármely területén. A Közgyűlés Debrecen Város Pro Urbe Díját adományozta dr. Bartha Eleknek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettesének, Pappné Gyulai Katalinnak, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatójának, valamint Várhalmi Ilonának, a Debreceni Ady Endre Gimnázium intézményvezető-helyettesének, művészeti vezetőjének.


Debrecen díszpolgárai:Dezső Zsigmond és dr.Fekete Károly

Helyi - 2021-08-20

A Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím adományozásával a közgyűlés kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik a város és lakossága érdekében példamutatóan munkálkodtak. Ezzel ismeri el azok életművét, akik maradandót alkottak, és ezzel hozzájárultak Debrecen szellemi és anyagi gyarapodásához. E címmel tüntethető ki az a személy, aki a város nemzetközi hírnevét tovább erősítette. A képviselő testület az idén Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet adományozott Dezső Zsigmond tervezőmérnöknek és dr. Fekete Károlynak, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének.

Városi elismeréseket adtak át Debrecenben

Helyi - 2021-08-20

Nemzeti ünnepünk és államalapító Szent István király napja, augusztus 20. alkalmából 2021. augusztus 20-án ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő-testülete. Az esemény keretében adta át Papp László polgármester az idei díszpolgári címeket, Pro Urbe és Mecénás díjakat.

Ezen elismerések adományozásának hagyományos alkalma a város napja, április 11., ebben az esztendőben azonban a járványhelyzet miatt ez az esemény akkor elmaradt.

Amint azt Papp László ünnepi beszédében többek közt elmondta: a Szent István-i mű tartóssága, államunk léte és ereje azt üzeni, hogy a magyar sikeres és tehetséges nemzet, amely siker sokak áldozatára, tehetségére, önfeláldozására épül. Nekünk, kései utódoknak pedig az a kötelességünk, hogy az elmúlt évezred tapasztalataira támaszkodva erős, a saját érdekeit hatékonyan képviselő, sikeres országot építsünk.

Elhelyezték a XANGA cégcsoportok fejlesztésében megvalósuló Office Bay irodaház alapkövét

Helyi - 2021-07-21

A XANGA cégcsoport mintegy 2 milliárd forint volumenű befektetésével egy új irodaház fejlesztése kezdődött el a Debreceni Nemzetközi Repülőtérhez kapcsolódó Multimodális Logisztikai Központban.

Szakképzők és német cég együttműködése Debrecenben

Helyi - 2021-07-08

A szakmai képzés különböző területeire kiterjedő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a német családi tulajdonban lévő Deufol Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC), az erről szóló dokumentumot a város polgármesterének jelenlétében írták alá szerdán, a gyár területén.

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban

Helyi - 2021-07-01

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban. A település polgármestere csütörtökön azt mondta, hogy Debrecen az ország legjelentősebb fesztiválvárosa lesz az utolsó nyári hónapban.

A rendezvényeket beharangozó sajtótájékoztatón Papp László, a város kormánypárti polgármestere kiemelte a bor- és jazznapokat (augusztus 5-8.), amelyeken 61 jazzformáció és 286 magyar muzsikus lép fel.

Augusztus második felében lesz a virágkarnevál (augusztus 12-22.) a Nagyerdőben, míg a város legújabb programsorozatának, a Debreceni Ünnepi Játékoknak (augusztus 12-20.) a belváros ad otthont. Az utóbbit 30 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága.

A Volánbusz csuklós autóbuszokat helyezett üzembe Hajdú-Biharban

Helyi - 2021-06-29

- Hajdú-Biharban is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós járművei: a 16 autóbuszt a térség országgyűlési képviselőinek jelenlétében kedden adták át Debrecenben.

Átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum prémium zónáját

Helyi - 2021-06-18

- Átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum prémium zónáját, a csaknem 3,5 milliárd forintos beruházást a kormány a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 1,5 milliárd forinttal támogatta. Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a város jeles eseményének nevezte az elkészült beruházás átadását, és azt mondta, a kormány figyelme az elmúlt másfél évben, a pandémia idején is kiterjedt Hajdúszoboszlóra

Palkovics: meg kell erősíteni a magyar tulajdonú vállalkozásokat

Helyi - 2021-06-17

A gazdaság eredményes újraindításához, fenntartható növekedéséhez elengedhetetlen a hazai tulajdonú vállalkozások megerősítése; a helyi gazdaságfejlesztési törekvéseket a kormány számtalan eszközzel támogatja - jelentette ki csütörtökön a hat megyét magába foglaló észak-kelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna kormánybiztosa, az innovációs és technológiai miniszter Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

Palkovics László emlékeztetett rá, hogy a debreceni városvezetés a helyi kis- és középvállalkozói (kkv) szféra megerősítésére kkv-park létesítését határozta el a déli gazdasági övezetben, a térséget a kormány beruházási célterületté nyilvánította.

Közölte: Debrecent a kormány országhatáron túlmutató jelentőségű gazdasági, felsőoktatási, innovációs és kulturális központtá kívánja fejleszteni. Az elmúlt évtized második felében a Debrecenbe érkezett új beruházások összértéke meghaladja a 710 milliárd forintot, amivel több mint tízezer új munkahelyet teremtettek.

Mintegy ötmillió forintot kapott a Debreceni Zsidó Hitközség a zsidónegyedet bemutató applikációra

Helyi - 2021-06-15

Mintegy 4,65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a debreceni zsidónegyedet bemutató applikáció megvalósítására a Debreceni Zsidó Hitközség - jelentette be kedden a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.