Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1815 találatból.

Egyház-önkormányzat Virágvasárnapi közös ünnepre készülnek Debrecenben

Helyi - 2017-04-04

Virágvasárnapi közös ünnepre hívják az önkormányzat és a történelmi egyházak helyi vezetői a debrecenieket április 9-én - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a Kölcsey-központban.

Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvétot megelőző vasárnap, virágvasárnapon megemlékeznek arról, hogy Krisztus pálmaágakat lengető tömeg éljenzése közepette vonult be szamárháton Jeruzsálembe.

Az EP szociáldemokrata frakciója elfogadhatatlannak tartja a CEU elleni fellépést

Helyi - 2017-04-04

Teljességgel elfogadhatatlan a magyar kormány támadása a Közép-európai Egyetem (CEU) ellen, az intézmény ellehetetlenítését célzó törvénytervezettel Orbán Viktor miniszterelnök a média függetlenségét ért támadások után a véleményszabadság újabb fontos jelképét akarja elhallgattatni - írta keddi közleményében az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (S&D), cselekvésre szólítva fel az Európai Bizottságot.

Gianni Pittella szociáldemokrata frakcióvezető hangsúlyozta, hogy "Orbán sorozatos támadásai miatt a demokrácia hanyatlóban van Magyarországon", és felháborítónak nevezte, hogy "a Fidesz még mindig tagja lehet az Európai Néppártnak (EPP)".

Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

Helyi - 2017-04-03

Tízéves a Debreceni Hospice Ház Alapítvány Méltóság mezeje programja, a városban működő 1600 civil szervezet közül ez érte el, mozgatta meg a legtöbb embert, köztük gyerekek ezreit - mondta a város alpolgármestere hétfőn, a Méltóság hete megnyitóján a Kenézy kórházban.

Önkormányzat-turizmus Növekszik a turizmus Hajdú-Biharban

Helyi - 2017-03-31

A Hajdú-Bihar megyében eltöltött vendégéjszakák száma rekordot döntött tavaly, az idei januári adatok pedig az egy évvel korábbinál is magasabbak - hangzott el pénteken a megyei közgyűlés tanácskozásán, amelyen áttekintették a térségi turizmus helyzetét.

2016-ban Hajdú-Biharban a vendégek száma meghaladta a 484,5 ezret, a vendégéjszakák száma pedig csaknem elérte a másfél milliót, ami 9 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártást

Helyi - 2017-03-31

Magyarország kormánya az iparfejlesztést szolgáló Irinyi tervben 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártás megerősítését - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Debrecenben.

Tuzson Bence a debreceni autóbuszgyártó üzem és fejlesztési-oktatási központ építési munkálatainak helyszínén tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a kormány 12 százalékos támogatási intenzitással járul hozzá a helyi repülőtéri ipari parkban létesülő autóbuszgyári beruházáshoz, ennek összege elérheti az egymilliárd forintot.

Az államtitkár szerint Magyarországon évente 1000-1200 autóbuszt kell gyártani, hogy a hazai igényeket kielégítsék. A magyarországi buszok átlagéletkora több mint 15 év, a kormánynak az a célja, hogy ez 10 év alá csökkenjen a következő években.

Tuzson Bence kiemelte: a járműgyártási program fontos része a kormány iparfejlesztési törekvéseinek, hogy az ágazat 23 százalékos GDP-részesedését húsz év alatt 30 százalékra növelje.

Jogszerűen mondtak fel a debreceni MODEM ügyvezetőjének, de jár neki sérelemdíj

Helyi - 2017-03-27

Egy sajtóinterjúban megsértette a fenntartó jó hírnévhez fűződő jogait a debreceni MODEM Nonprofit Kft. ügyvezetője, ezért a munkáltató jogszerűen mondott fel azonnali hatállyal; a fenntartó ugyanakkor szintén megsértette Kukla Krisztián jó hírnevét, így a felperes sérelemdíjra jogosult - állapította meg első fokon a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn.

A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

Helyi - 2017-03-24

A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere. Széles Diána hozzátette: ebben az évben számos olyan turisztikai beruházást valósítanak meg, illetve kezdenek el, amelyek vonzóbbá teszik a várost. A bontási munkálatokkal elkezdődik az új nagyerdei strandfürdő és a főpályaudvar építése. Több kerékpárút is épül majd, valamint az állatkert fejlesztéséhez is hozzákezdenek.

Bekérették Törökország uniós nagykövetét Erdogan kijelentései miatt

Helyi - 2017-03-23

Bekérették az Európai Unió melletti török nagykövetség vezetőjét Recep Tayyip Erdogan török államfő sokak által fenyegetésként értékelt, előző napi kijelentései miatt - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.

Kulcsár-ügy - Debrecenben megkezdődött a másodfokú tárgyalás

Helyi - 2017-03-20

Perbeszédekkel megkezdődött a Kulcsár Attila és társai ellen folyó brókerügy másodfokú tárgyalása hétfőn a Debreceni Ítélőtáblán.

A Fővárosi Ítélőtábla nevében eljáró, Elek Balázs által vezetett büntetőtanács öt tárgyalási napot tűzött ki a tizennégy éve húzódó ügy másodfokú tárgyalására.

A bíróság nem tartotta indokoltnak az ügy előadását (részletes ismertetését), ugyanakkor végzésben rögzítette: Kulcsár Attila elsőrendű és Kerek Csaba másodrendű vádlott esetében a sikkasztás vádját többrendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztásra változtatta.

Megnyitották drMáriás tárlatát a debreceni Modemben

Helyi - 2017-03-12

led corn bulb b22

led corn bulb e14

led corn bulb 100w

- drMáriás eddigi legnagyobb hazai tárlatát nyitották meg szombaton a debreceni Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központban.

A közélet, a politika, a celebvilág jelentős figuráit ironikusan bemutató kiállításon a művésznek az elmúlt harminc évben készült mintegy kétszáz alkotása látható.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője megnyitójában a közélet, a politika és a kortárs művészet viszonyát elemezve azt mondta: "nem félni kell ettől, hanem meg kell látni benne az értékeket és a fantáziát".

Beszélt arról, hogy a politikusok, a hatalmon lévők szeretnek kurzust építeni, szeretik, ha "itt-ott feltűnnek". Emlékeztetett, hogy ez mindig így volt a történelemben: előbb a "királyok, hercegek, grófok, naplopók és burzsoák" voltak a képeken, majd amikor azok kerültek hatalomra, akik ezt énekeltették, őket ábrázolták.

drMáriás közéleti embereket ábrázoló képeire utalva azt mondta, "ebben az egészben van valami eltéveszthetetlenül magyar, meg közép-európai, ami nekem tetszik".

Campus Fesztivál - The Prodigy, Lukas Graham és AlleFarben a debreceni Nagyerdőben

Helyi - 2017-03-10
150w led corn lamp led corn bulb review cheap led corn bulbs

- A legnépszerűbb magyar előadók mellett idén a The Prodigy, a dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer AlleFarben, CharlottBoss, azaz NodOne's Head, valamint a kilencvenes évek legnépszerűbb dance párosa, a 2 Unlimited is vendége lesz az immár tizedik születésnapját ünneplő Campus Fesztiválnak július 19. és 23. között a debreceni Nagyerdőben.

A jubileumi évben több mint 200 nem zenei program is szerepel a Campus Fesztivál kínálatban. Irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, Dumaszínház és a Debreceni Egyetem is várja a látogatókat.

Kétszázmilliós fejlesztéssel húsz új munkahely Debrecenben

Helyi - 2017-03-09
led corn bulb e27 led corn bulb 80w led corn bulb b22

Kétszázmillió forintos, banki hitelből megvalósított beruházással négyezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épített a debreceni Zolend Kft. Az üzemet, amely húsz új munkahelyet is jelent, csütörtökön adták át a helyi vállalkozói parkban.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere felidézte, hogy két fiatalember - jelenleg a cég két ügyvezetője -, 2009-ben a pénzügyi-gazdasági válság kellős közepén döntött úgy, hogy megvalósítja álmát, és egy debreceni családi ház pincéjében elindította gépészeti vállalkozását. Az álom mára megvalósult: például a járműipar területén olyan márkák beszállítóivá váltak, mint a Jaguár, a Land Rover, vagy a BMW - tette hozzá.

Hospice-osztály nyílt a debreceni Kenézy kórházban

Helyi - 2017-03-08

A végső stádiumban lévő daganatos betegek ápolására a régióban egyedülálló hospice-palliatív terápiás osztályt nyitottak meg szerdán a debreceni Kenézy kórházban - közölte az intézmény főigazgatója a helyszínen sajtótájékoztatón.

Lampé Zsolt elmondta: a kórház, felismerve a társadalmi és szakmai elvárásokat, azt a célt tűzte ki, hogy az új osztályon - ahol egyszerre húsz embert ápolhatnak -, a lehető legmagasabb életminőséget biztosítsák a betegeknek életük utolsó szakaszában.

Hozzátette: az osztály - ahol most hat beteg van - a belgyógyászati tömbben működik addig, amíg az önkormányzat csaknem 100 millió forintos támogatásából és 135 millió forint pályázati pénzből felépül - a tervek szerint még ebben az évben - a hospice-ház a kórház területén.

Beköszöntött a tavasz Debrecenben

Helyi - 2017-02-26

Az értékek és a hagyomány jegyében zajlik az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál - mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a programsorozatot beharangozó debreceni sajtótájékoztatón, s egyúttal jelezte: szeretnék kulturális értékeket minél szélesebb körben bemutatni, egyrészt azokat amelyek a térségben születtek, illetve azokat, amelyek valódi minőséget képviselnek.

Debrecenben elindították az Európa Kulturális Fővárosa pályázati folyamatot

Helyi - 2017-02-23

Debrecenben csütörtökön ünnepélyes keretek között hivatalosan is elindították az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 cím elnyerésére irányuló pályázati folyamatot.

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: a pályázat indításának bejelentését megelőzően a debreceni önkormányzat valamennyi pártjának és szerveződésének a képviselője közös nyilatkozatot írt alá a MODEM-ben, amelyben elkötelezték magukat, hogy politikai, ideológiai meggyőződésüktől függetlenül támogatják a pályázatot.

A polgármester - utalva egy tavaly őszi helyi reprezentatív felmérésre, amely szerint a megkérdezettek 94 százaléka támogatja a cím megpályázását - kijelentette: "Debrecennek áll a zászló, hiszek benne, hogy 2023-ban Debrecen Európa kulturális fővárosa lesz".

Dinamikusan fejlődik a tubusgyártás Debrecenben

Helyi - 2017-02-21

Dinamikusan növelte tubusgyártó kapacitását az elmúlt években a debreceni Tu-Plast Kft.: az elsősorban vezető nyugat-európai kozmetikai cégeknek exportáló vállalkozás 2015. évi 4,8 milliárd forint árbevételét tavaly 7,1 milliárdra növelte, az idén pedig további 12 százalékos forgalomnövekedéssel számolnak - közölte a Tu-Plast ügyvezető igazgatója.

Beköszöntött a tavasz Debrecenben

Helyi - 2017-02-20

Az értékek és a hagyomány jegyében zajlik az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál - hangsúlyozta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a programsorozatot beharangozó debreceni sajtótájékoztatón. Szeretnénk kulturális értékeinket minél szélesebb körben bemutatni, egyrészt azokat amelyek a térségben születtek, illetve azokat amelyek valódi minőséget képviselnek, mutatott rá a városvezető.

Nagy sikert aratott a Vojtina Bábszínház tréfás bemutatója, amely a Debreceni Maskarádé programjaiból adott egy kis ízelítőt. Ennek kapcsán Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója kiemelte, hogy a rendezvényt már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a városban.

Átadták a T-Systems Magyarország új debreceni telephelyét

Helyi - 2017-02-17

A ma elérhető legnagyobb sebességű infokommunikációs hálózattal felszerelt, a 21. század követelményeinek mindenben megfelelő új épületbe költözött a T-Systems Magyarország debreceni kirendeltsége. Az irodaházat dr. Papp László Debrecen polgármestere, és Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át február 17-én.

A T-Systems Magyarország Debrecenben korábban három, egymástól is távol eső telephelyen működött, a most átadott új épületben megvalósul, hogy minden kolléga egy helyről lássa el munkáját. Az irodaház a debreceni ipari park frekventált részén helyezkedik el, a több mint 700 négyzetméternyi területen jelenleg összesen 45 fő dolgozik. A munkaállomások száma bővíthető, jelenleg is zajlik az épület teljes akadálymentességének megteremtése. A modern irodakörnyezet az ügyfelek részére is ajánlott referencia rendszerekkel lett felszerelve, az épület infokommunikációs kialakítását a T-Systems Magyarország munkatársai végezték. A teljes körűen az épületre szabott külső és belső biztonságtechnológiai eszközöket a vállalat szakemberei telepítették, a legmodernebb IP-alapú videós megfigyelő rendszert 27 kamera jelenti Az épületben négy darab, Debrecen híres embereiről elnevezett videokonferenciával rendelkező tárgyaló található, valamint 'activity room' is segíti a kellemes munkakörülményeket.

Elfogadták Debrecen költségvetését

Helyi - 2017-02-16

- Elfogadta Debrecen 2017. évi költségvetését 74,163 milliárd forint főösszeggel csütörtökön a város közgyűlése.A képviselők 22 igen és 3 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett fogadták el az idei büdzsét, amelyet a város erősödését lehetővé tévő költségvetésnek nevezett a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere.

Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, soha nem volt Debrecennek ilyen magas főösszegű költségvetése, amellyel történelmi jelentőségű beruházási programot indítanak el.A költségvetési rendelet szerint idén 22,6 milliárd forint forrást fordít beruházásokra Debrecen önkormányzata - jelezte a polgármester.

Hulladéküvegből szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Helyi - 2017-02-15

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át szerdán Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, és alakítanak át magas hőfokon habosított szigetelő anyaggá - mondta az átadáson Kőszegi Dániel, a debreceni Daniella Ipari Park Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: terveik szerint 3-4 éven belül már hatvan embernek ad munkát a Közép-Kelet-Európában egyedüli üzem, és évi 40-50 ezer tonna üveget is fel tudnak majd dolgozni a kizárólag magyar technológiával felszerelt gyárban.A 650 millió forintos beruházáshoz 166 millió forint európai uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért is felelős államtitkára elmondta: a települési hulladék mintegy 3 százaléka üveg, az országban évente 76 ezer tonna üveg a hulladéklerakókban végzi.

Hozzátette, az "ezerarcú üveg" ugyanakkor nem szemét, amivel csak gond és költség van, hanem olyan értékes hulladék, amiből másodnyersanyag állítható elő, ezáltal takarékoskodni lehet az erőforrásokkal.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.