Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1864 találatból.

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül

Helyi - 2017-07-18

Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke keddenl. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

Bakó Csaba tájékoztatása szerint Debrecenben lép fel a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Debreceni Virágkarnevál - Változatos programok egy héten át

Helyi - 2017-07-13

Egy hetes programsorozattal várja a látogatókat augusztus 15. és 21. között a 48. Debreceni Virágkarnevál, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódik. Az eseményt a közmédia kiemelten kezeli.Debrecen a virágkarnevál hetében számtalan programmal csalogatja a látogatókat, nekik köszönhetően ilyenkor megduplázódik a város lakossága - mondta el a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Debrecen alpolgármestere.

Széles Diána kiemelte az augusztus 12. és 20. között zajló Galiba Gyermekfesztivált, emlékeztetve arra, hogy tavaly az épületvetítések is nagy sikert arattak, ezért idén az idei Fények Éjszakái során már a Nagytemplom homlokzatát díszítik 3D mappinggel augusztus 15. és 19. között.


cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közti szakaszának alapkövét

Helyi - 2017-07-11

Ünnepélyes keretek közt kedden lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki (román országhatár) közti szakaszának alapkövét. Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a hajdú-bihari és a romániai bihari települések képviselői előtt bejelentette, 2020-ig 2500 milliárd forintból - melynek fele hazai forrás - mintegy ezer kilométeren épül gyorsforgalmi út.

A kormány célja, hogy valamennyi megyeszékhelyet gyorsforgalmi út kössön össze, illetve az M35-ös és az M4-es autópálya megépítésével létrejöjjön a Felvidék és Észak-Erdély közötti gyorsforgalmi kapcsolat Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában.

Ifjú zeneművészek nyári akadémiája lesz Debrecenben

Helyi - 2017-07-06

Tizenhetedik alkalommal, július 14-től 23-ig rendezi meg a Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti kara az Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáját, amelyen világszerte ismert művésztanárok mesterkurzusain vehetnek részt a fiatal zeneművészek, hazai és külföldi zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, zeneművészeti szakközépiskolák növendékei - közölték a szervezők csütörtökön, a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Tízéves a debreceni Campus Fesztivál

Helyi - 2017-07-03

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőbe - közölték a szervezők a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn, a Nagyerdei Stadionban.

Felújítják Debrecenben a Honvédtemetőt

Helyi - 2017-06-29

A debreceni önkormányzat és a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2015 novemberében kötött megállapodást arról, hogy a korábbinál szorosabb együttműködésben gondozzák a debreceni hadisírokat és a Honvédtemetőt. A munkát és az ehhez kapcsolódó kutatásokat az önkormányzati forrásból működő Őrváros Közalapítvány koordinálja.

A Honvédelmi Minisztérium pályázatán a debreceni önkormányzat 209 millió forintot nyert el a Honvédtemető gondozására 2017. június elején. Ebből a 209 millió forintból a Honvédtemetőnek azon részeit újítják fel, ahol az első világháborúban elesett hősök nyugszanak. Megtörténik 2023 darab párnakő teljes körű cseréje, lesz tereprendezés, emlékoszlopot újítanak fel és egy emlékműnek is alakítanak ki helyet. Előreláthatóan a nyár végén kezdődik a munka a Honvédtemetőben.

Egyirányúsítják Debrecen fontosabb belvárosi utcáit.

Helyi - 2017-06-28

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója 53 csomópont átalakítását tartalmazza (eredetileg 52 volt, de kiegészült egy újjal, a Vámospércsi-Létai út kereszteződésével). Az önkormányzat a teljes átalakításra több mint 1,4 milliárd forintot fordít. Ennek az első üteme az Árpád tér átalakítása, valamint a Nyíl utcán a Nagysándor József és a Damjanich utcai kereszteződésekben jelzőlámpa kiépítése. Ez a beruházás 2017. május 12-én indult és 2017.augusztus 1-ig tart.-mondta dr.Papp László polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi és a Kossuth utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz

Nemzetközi bűnszövetség tagjait ítélték több év börtönre Debrecenben

Helyi - 2017-06-27

Különösen nagy kárt okozó csalás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék kedden három romániai vádlottat, aki 2014-ben 515 millió forintot csalt ki a Tiszántúli Református Egyházkerülettől, de megkárosította például a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) és a miskolci megyei kórházat is - tájékoztatta a nem jogerős első fokú ítéletről a törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Tatár Tímea közölte: a bíróság az elsőrendű vádlottat 5 év 6 hónap, a másodrendűt 6 év, a harmadrendűt pedig 7 év börtönre ítélte, és több évre kiutasította őket Magyarországról.

Évi többmilliárdosra bővülhet az egészséget támogató sütőipari termékek piaca

Helyi - 2017-06-27

Évi többmilliárd forint forgalmú piaca épülhet ki csak belföldön az egészséget támogató, "okos" élelmiszereknek, elsősorban a sütő- és édesipar területén a Hajdúsági Sütödék-csoport várakozásai szerint.

A cég az elmúlt tizenhét év során az úgynevezett Okos élelmiszer (Smart Food) kutatási program keretében olyan alapvető élelmiszereket fejlesztett ki, amelyek nemcsak ízletesek, hanem tudományosan igazoltan az egészséget támogató, illetve a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van - mondta Szakács Tamás, a cég vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Az első ilyen élelmiszerek, a Vitajó cipók két hónapja kerültek forgalomba, és ma már több mint ezer üzletben érhetők el. A termékeket a fogyasztók kedvezően fogadták - tette hozzá egy piackutatásra hivatkozva a vezérigazgató.

ELmondta, hogy a termékek tulajdonságainak megismertetésére kampányt indítottak, a programhoz számos vállalkozás, önkormányzat, közintézmény, óvoda csatlakozott.

Reformáció 500 - A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást

Helyi - 2017-06-25

Megerősítette a II. Helvét Hitvallást, és elfogadta új fordítását a Magyar Református Egyház közös zsinata szombaton a debreceni református Nagytemplomban.

A zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján tartották Debrecenben, ahol felvették a Magyar Református Egyház tagjai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét és a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet.

Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntőjében az egyház közösségéről beszélt, amely "összekapcsol bennünket 500 és 450 évvel ezelőtt élt hitvalló őseinkkel, és ez a közösség kapcsol össze bennünket ma is egymással, a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar reformátussággal, a világ református, evangélikus és más protestáns egyházaival, és az egész világkeresztyénséggel".

Reformáció 500 - Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza

Helyi - 2017-06-25

A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton.

Hozzátette, hogy a legnagyobb jó, amit az ország a reformációtól kapott, nem más, mint a református magyar ember.

Az államfő a református Nagytemplomban mondott beszédében feltette a kérdést: mikor lett volna először magyar nyelvű Biblia, ha nincs a magyarországi kálvinisták eltökéltsége, lelkesültsége? Nem véletlen - tette hozzá -, hogy valahányszor azt kérdezik, mi volt a reformáció legnagyobb adománya Magyarországnak, a legelső és leggyakoribb válasz, a magyar nyelvű Biblia.

Múzeumok éjszakája - Debrecenbe érkezett Bocskai István fejedelmi botja

Helyi - 2017-06-21

Megérkezett Debrecenbe Bocskai István fejedelmi botja szerda délután, a jogart a Déri Múzeum kupolatermében helyezték el, ahol a Múzeumok éjszakájának kiemelt műtárgyaként láthatja a közönség.

"Történelmi pillanat, hogy újra Magyarországon látható a Bocskai-jogar" - mondta a helyszínen Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere.

A Déri Múzeum fejedelmi jelképet szállító kisbusza fegyveres rendőri kísérettel szerda kora reggel indult Bukarestből.

Hortobágyi lovasnapok: Debrecen is a szervezők között

Helyi - 2017-06-20

Települési együttműködésekkel fejlesztik a Debrecen központú turisztikai desztinációt a jövőben, aminek első próbája lesz az idei hortobágyi lovasnapok programsorozata - közölte Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón a Hortobágy-mátai lovaspályán, ahol ebből az alkalomból meghajtották a híres nóniusz kancaménest.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy a puszta évszázadokon keresztül Debrecenhez tartozott, s ott legelt a város ménese. Mérföldkőnek nevezte, hogy Debrecen most bekapcsolódott a Hortobágy legnagyobb nyári rendezvényének a szervezésébe, amely nem csak a puszta, hanem a környékbeli települések látogatottságához is hozzájárulhat.

Széles Diána fontos célnak nevezte, hogy a környék ne csupán egynapos turisztikai célpont legyen, hanem legalább egyhetes, látványos programot kínáljanak az érkezőknek.

Kihirdették az Akikre nem volt méltó e világ című drámapályázat eredményét Debrecenben

Helyi - 2017-06-19

Győri L. János és Győri Katalin Menekülők című drámája nyerte el a debreceni Csokonai Színház, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a városi önkormányzat Akikre nem volt méltó e világ című drámapályázatának fődíját - jelentette be Ráckevei Anna színházigazgató, a pályamunkákat elbíráló zsűri tagja hétfőn sajtótájékoztatón.


A Vojtina bábszínház a debreceni Nagyerdőben zárja az évadot

Helyi - 2017-06-15

- A debreceni Vojtina bábszínház "kapuzáró nappal" fejezi be vasárnap az idei évadot a nagyerdei szabadtéri színpadon - jelentette be a bábszínház igazgatója, művészeti vezetője csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

Asbóth Anikó elmondta: a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című vásári bábjátékot, illetve a Só című zenés mesejátékot mutatják be a Nagyerdőben, de láthatja majd a közönség a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput társulatának az Égig érő fa című produkcióját is.

Debrecenben ünnepel az idén 30 éves diákolimpiai mozgalom

Helyi - 2017-06-15

Négynapos fesztivállal Debrecenben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a diákolimpiai mozgalom - jelentette be a Magyar Diáksport Szövetség elnöke az esemény csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.

Balogh Gábor elmondta: Magyarországon a legtöbb fiatal a diákolimpiai mozgalom keretében sportol, a különböző versenyeknek köszönhetően évente mintegy 270 ezer gyermek rendszeres mozgása biztosított.

Hozzátette: a diákolimpiákon dobogósok 10 plusz pontot kapnak a felvételin. A június 21. és 24. közötti jubileumi négynapos fesztiválon hat sportágban (úszás, atlétika, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) mintegy 1500 diák méri össze a tudását. A fesztivál helyszínének kiválasztásakor azért esett a választás Debrecenre, mert a városban minden feltétel adott ahhoz, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a mozgalom jubileumi évfordulóját - hangsúlyozta Balogh Gábor, jelezve, hogy az eseményen mutatják majd be a diákolimpia új himnuszát.

Próbára bocsátotta a bíróság a debreceni Nagytemplomra horogkeresztet rajzoló fiatalokat

Helyi - 2017-06-13

ogerősen is két-két év próbára bocsátotta kedden zárt ülésen a Debreceni Törvényszék azt a két fiatalkorút, aki tavaly áprilisban horogkeresztet festett a debreceni Református Nagytemplom talapzatára. A két fiatalkorú a próbára bocsátás idején pártfogó felügyelet alatt áll.


Ráckevei Anna: erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház

Helyi - 2017-06-12

Erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház: 357 előadáson több mint 80 ezer nézője és 13 ezret meghaladó bérletese volt, a nézettség pedig csaknem elérte a 90 százalékot - mondta Ráckevei Anna igazgató a társulat hétfői évadzáró ülésén.

Évadértékelőjében Ráckevei Anna elismeréssel szólt az idei színházi munkáról, és a sikerek megélésére biztatta színésztársait. Jelentős szakmai sikerként említette a nemzetközi kitekintést is nyújtó, nagy népszerűségnek örvendő Deszka Fesztivált, amelynek az előadásait mintegy négyezren látták kiemelkedő, 93 százalékos nézettséggel. A Csokonai idén először csatlakozott a Színházak éjszakája programsorozathoz is - tette hozzá.

Több mint 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben

Helyi - 2017-06-09

Hatvanezer adag, 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a budapesti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály összehangolt akciójával négy férfit és egy házaspárt fogtak el otthonaikban június 7-én.

A gyanú szerint a 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől továbbértékesítési szándékkal. A hajdú-bihari rendőrök rajta keresztül beazonosították azt a négy - budapesti és dunakeszi - férfit és a házaspárt, akik az ország egész területén árusították a kábítószert.

Reformáció 500 - Bemutatták Debrecenben az Immánuel Otthon Vedd és olvasd! című kiadványát

Helyi - 2017-06-08

Vedd és olvasd! című, könnyen érthető bibliai üzeneteket tartalmazó kiadványt készítettek a debreceni Immánuel Otthon és Iskola hitoktatói és lelkészei a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Győri Zsófia, a halmozottan fogyatékos gyerekekkel foglalkozó otthon igazgatója a csütörtökön az intézményben tartott bemutatón elmondta: olyan bibliai kiadványt készítettek, amely azok számára is érthető, akiknek az olvasás, az írás, valamint a szövegértés nehézséget jelent.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza