Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2384 találatból.

Debreceni polgármester: erős, fejlődéscentrikus az idei költségvetés

Helyi - 2021-02-17

Debrecen polgármestere szerint "erős, fejlődéscentrikus" a város idei költségvetési tervezete, amelynek mérlegfőösszege 162,58 milliárd forint, és ebből beruházásra 84,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

Papp László szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a büdzsé egyensúlyban van, hitelfelvételt nem terveznek, a helyi adóbevételi tervük 17,33 milliárd forint. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a helyi iparűzési adó elvonása miatt hiányzó 3,7 milliárd forint bevételt kompenzálja az állam; erről a Megyei Jogú Városok Szövetsége egyeztet a kormányzattal.

A költségvetésben mindemellett 3 milliárd forint tartalékot is elkülönítettek - jegyezte meg Papp László.

Kirakat-kiállítások Debrecenben

Helyi - 2021-02-09

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben - közölték a szervezők kedden.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje - velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

Megújul Debrecen egyik legrégebbi közparkja, a Petőfi tér

Helyi - 2021-02-04

Teljesen megújul Debrecen első, 1862-ben kialakított és bekerített közparkja, a mai Petőfi tér - jelentette be a város polgármestere csütörtökön a helyszínen.

Papp László (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: a zöld város program keretében megvalósuló beruházás februárban közbeszerzéssel indul, és a tervek szerint tíz hónap alatt elkészül.

Pilot kutatólaboratórium épül a Debreceni Egyetemen

Helyi - 2021-01-28

- Vírus- és baktériumalapú biológiai hatóanyagok steril gyártási technológiával történő előállítására kutatólaboratóriumot építenek a Debreceni Egyetemen (DE) - közöltét a projekt vezetői csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Csaknem 40 év múltán megújul egy idősotthon Debrecenben

Helyi - 2021-01-27

- A gondoskodó város programban megkezdődött Debrecenben a Thomas Mann utcai idősek klubja csaknem 40 éves épületének infrastrukturális felújítása - jelentette be a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Tovább épül a debreceni Latinovits színház

Helyi - 2021-01-26

Az épülő debreceni Latinovits Színház 2021. január 26-án. Az elmúlt év őszétől újra dolgoznak a színház épületének befejezésén. A magyar-román határmenti fejlesztési programban 10 millió euró áll rendelkezésre infrastrukturális fejlesztésekre. A beruházást a magyar kormány a központi költségvetésből 2,5 milliárd forinttal támogatja, az önkormányzat pedig 300 millió forint önrészt biztosít. A 9 ezer négyzetméteres épületben a színház, egy leendő képzési központ és a kulturális értéktár osztozik.

Debreceni polgármester: megtörtént az első kifizetés a Debreceni Városi Tőkealapból

Helyi - 2021-01-21

Megtörtént az első kifizetés a Debreceni Városi Tőkealapból: a helyi MFA Alternatív Energia Kft. 367 millió forint tőkeinjekciót kapott autójavító infrastruktúrájának fejlesztésére - jelentette be a cívisváros polgármestere a cég telephelyén csütörtökön.

Papp László emlékeztetett rá, hogy az MFB Invest Zrt. tavaly év elején az országban elsőként Debrecenben indította el a tematikus városfejlesztési magántőke alapot 10 milliárd forint keretösszeggel, 12 év futamidővel, 7 éves befektetési periódussal.

Elérte legmagasabb pontját a Sensirion gyártóüzemének épülete Debrecenben

Helyi - 2021-01-19

Elérte legmagasabb pontját a svájci Sensirion első, anyaországon kívüli európai gyártóüzemének épülete Debrecenben.A keddi bokrétaünnepségen Barcsa Lajos gazdasági alpolgármester azt mondta, "ez a beruházás is jelzi, hogy Debrecen gazdasági fejlődését a pandémia sem állíthatja meg".

A Sensiron jelenléte tovább erősíti Debrecen válságtűrő képességét, miután termékeiket - a különféle szenzorokat és szenzorrendszereket - az egészségügytől az autóiparig széles skálán használják - mutatott rá a politikus. Megjegyezte: a cég árbevételének 24 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, ami garantálja, hogy a jövőben is a világ élvonalába fog tartozni.

Barcsa Lajos szerint húsz évvel ezelőtt jó döntést hozott az önkormányzat, amikor a gazdaságfejlesztésben a magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat képviselő cégek letelepedését támogatta, és a Debreceni Egyetem tudásbázisára alapozva és a szakképzést is átalakítva biztosít felkészült munkaerőt a vállalkozásoknak.

Online kurzussal pótolják a debreceni nyári egyetem tavaly elmaradt nyelvtanfolyamát

Helyi - 2021-01-18

- Csaknem 30 országból hetven hallgató tíz csoportban igyekszik elsajátítani a magyar nyelvet, vagy tökéletesíteni nyelvtudását a debreceni nyári egyetem január 18. és 29. között szervezett intenzív téli kurzusán - közölte az egyetem a honlapján hétfőn.

Időalapú mobiljegyet vezettek be a debreceni közösségi közlekedésben

Helyi - 2021-01-06

Újabb mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal, időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV Közlekedési Zrt. Debrecenben - jelentették be a város és a társaság vezetői szerdán a régi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Debrecen lesz a kulcspontja a BMW elektromobilitási stratégiájának

Helyi - 2020-12-16

A BMW debreceni üzeme lesz a kulcspontja a német autógyártó társaság elektromobilitásra épülő stratégiájának - mondta Szijjártó Péter szerdán Münchenben, a vállalat vezetőivel folytatott megbeszélése után.A miniszter a Facebook-oldalán közvetített sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a BMW döntése "fantasztikusan jó hír, hiszen azt mutatja, hogy Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromos autózásra épülő korszakban is a világ vezetői közé fog tartozni".

A BMW ugyan eddig is gyártott már elektromos autókat, de külön kifejleszt egy platformot, amelyre kizárólag elektromos meghajtású modellek épülnek majd. Ezeket a BMW-modelleket pedig Debrecenben fogják gyártani - mondta a miniszter Oliver Zipse igazgatótanácsi elnökkel és Milan Nedeljković termelésért felelős igazgatótanácsi taggal folytatott tárgyalása után.

Beszámolt arról is, hogy az üzem építésének előkészítése a tervezett menetrend szerint halad. A terület a vállalat tulajdonába került, a kormány által vállalt infrastrukturális fejlesztések befejeződtek, és minden készen áll arra, hogy megkezdődjön először a belső infrastruktúra kiépítése, majd a gyár felépítése.

Jövőre már Debrecenben is szerveznek reptéri élménytúrákat

Helyi - 2020-12-12

Jövőre már a debreceni reptéren is szerveznek reptéri élménytúrákat - közölte a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft (LKK) szombaton.

A Debrecen International Airport Kft. és a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumot üzemeltető LKK között ősszel megszületett együttműködési megállapodás szerint amint visszatérnek a menetrendszerű járatok a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, elindulnak a szervezett reptérlátogatások is. A programok a tervek szerint az év minden hétvégéjén indulnak majd, hétközben pedig az óvodás és iskolás csoportokat várják a szervezők és a repülőtér munkatársai az adott korosztály igényeihez igazított tartalommal

Debreceni polgármester: még nem indultak meg a tárgyalások a repülőtér kormányzati tulajdonszerzéséről

Helyi - 2020-12-03

- Még nem indultak meg a tárgyalások a helyi repülőtérben történő kormányzati tulajdonszerzésről - közölte Debrecen polgármestere csütörtökön annak kapcsán, hogy egy kormányrendelet szerint a magyar állam 51 százalékos tulajdoni részesedést szerezne a debreceni repülőteret üzemeltető cégben.

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében azt írta, hogy független szakértő bevonásával történik meg a repülőteret üzemeltető cég pénzügyi, adójogi, jogi és szakmai átvilágítása.

Debreceni polgármester: jó ütemben haladnak a Csokonai Színház felújítási munkálatai

Helyi - 2020-11-27

Jó ütemben haladnak a debreceni Csokonai Színház főépületének felújítási munkálatai - állapította meg a város polgármestere, miután pénteken megtekintette az építési területet.

A városháza sajtószolgálatának közleménye szerint Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, "bizonyos értelemben történelmet írunk, hiszen ami most itt a tradíciókat tiszteletben tartva megújul, az a következő évtizedekben vagy akár száz évben is meghatározza majd ennek a színháznak a működését, az itteni színjátszás mikéntjét".

A városvezető utalt arra, hogy jelenleg két színház - a Latinovits Színház és a Csokonai Színház - fejlesztése zajlik párhuzamosan Debrecenben.

Időalapú jegyet vezetnek be a közösségi közlekedésben Debrecenben

Helyi - 2020-11-18

Magyarországon először időalapú jegyet is bevezetnek a közösségi közlekedésben Debrecenben - jelezte a cívisváros gazdasági alpolgármester szerdán, a városháza első online sajtótájékoztatóján.

- Online rendezik meg az idei beiskolázási expót a Debreceni Egyetemen

Helyi - 2020-11-16

A koronavírus-járvány miatt első alkalommal online rendezi meg az idei, sorrendben tizenötödik központi beiskolázási rendezvényét, a DEXPO-t a Debreceni Egyetem (DE) - közölték az intézmény vezetői hétfőn online sajtótájékoztatón.

Kínai cég teremt 440 új munkahelyet Debrecenben

Helyi - 2020-11-10

A kínai SEMCORP Csoport 183 millió eurós beruházásával az első Kínán kívüli gyáregységét hozza létre Debrecenben. A beruházás több szempontból is mérföldkőnek számít Debrecen város életében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentés kapcsán megköszönte a SEMCORP vállalatnak az elmúlt két esztendő rendkívül konstruktív és eredményes tárgyalássorozatát. A tárcavezető megköszönte a Semcorp vezetőinek, hogy megbíznak Magyarországban, a magyar emberekben, és sok sikert kívánt a beruházás végrehajtásához.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: nem véletlen, hogy a vállalat Debrecent választotta. Debrecen az egyik legvonzóbb beruházási helyszín ma nemcsak Magyarországon, hanem közép-európai összevetés tekintetében is.

Debreceni polgármester: szükségessé vált a közlekedési infrastruktúra átfogó fejlesztése

Helyi - 2020-10-30

Debrecen gazdaságfejlesztése, iparfejlesztése az elmúlt években olyan változáson ment keresztül, ami szükségessé teszi a közlekedési infrastruktúra átfogó fejlesztését - közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere az észak-nyugati gazdasági övezet vasúti megközelítése projekt nyitó ünnepségén pénteken, a vasúti pályaépítési munkálatok helyszínén.

Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy a Debrecenben és közvetlen környékén zajló közlekedésfejlesztés új lehetőségeket nyit a gazdaságfejlesztésben.

Koronavírus - Őszi nagytakarítás, fertőtlenítés a debreceni Szoboszlói úti iskolában

Helyi - 2020-10-29

- A járványügyi helyzetre tekintettel az őszi iskolai szünetben szokásos nagytakarítás mellett idén egészségügyi fertőtlenítést is végeznek a debreceni Szoboszlói úti általános iskolában - jelezte az intézmény vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón a helyszínen.

.

Debrecen 2020-as díjazottjai!

Helyi - 2020-10-22

Átadták Debrecen város díjait az október 22-i ünnepi közgyűlés alkalmából a Kölcsey Központban. Papp László polgármester köszöntője után

Debrecen város Csokonai díját

Erdős-Tóth Fruzsina előadóművész,

H. Csongrády Márta képző- és fotóművész,

és a Lautitia Kóruscsalád képviseletében Nemes József karnagy és Bodó Hanna kórustag

vehették át.