Helyi

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2026 találatból.

Választás 2018 - EGYÉNI EREDMÉNY - Hajdú-Bihar megye 2. választókerület (98,36 százalék)

Helyi - 2018-04-09

- Hajdú-Bihar megye 2. számú választókerületében 98,36 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Pósán László (FIDESZ-KDNP) - 50,10 százalék, 23 632 szavazat

2. Kőszeghy Ábel (JOBBIK) - 24,81 százalék, 11 703 szavazat

3. Varga Zoltán (DK) - 12,18 százalék, 5746 szavazat

Választás 2018 - EGYÉNI EREDMÉNY - Hajdú-Bihar megye 1. választókerület (98,33 százalék)

Helyi - 2018-04-09

Hajdú-Bihar megye 1. számú választókerületében 98,33 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Kósa Lajos (FIDESZ-KDNP) - 48,12 százalék, 22 220 szavazat

2. Gulyásné Dr. Gurmai Zita (MSZP-PÁRBESZÉD) - 27,32 százalék, 12 616 szavazat

3. Herpergel Róbert (JOBBIK) - 15,00 százalék, 6928 szavazat

Választás 2018 - EGYÉNI EREDMÉNY - Hajdú-Bihar megye 3. választókerület (97,59 százalék)

Helyi - 2018-04-09

Hajdú-Bihar megye 3. számú választókerületében 97,59 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Tasó László (FIDESZ-KDNP) - 59,17 százalék, 26 676 szavazat

2. Csikai József (JOBBIK) - 24,77 százalék, 11 166 szavazat

3. Káposznyák István (DK) - 7,55 százalék, 3402 szavazat

Mérföldkőhöz érkezett a Forest Offices irodakomplexum építkezése Debrecenben

Helyi - 2018-04-05

A terveknek megfelelő ütemben halad a Forest OfficesDebrecen irodakomplexum építése.Az épület elérte legmagasabb pontját, így bokrétaavató ünnepséget tartottak a beruházók 2018. április 5-én.

A több mint 35000 négyzetméteres irodaház a legfelső szintjének befejezésével elérte végleges magasságát.A legnagyobb tömb földszint + 5 emelet magas, amelynek tetejére, 20 méter magasba került a bokréta.

A beruházás minden tekintetben grandiózus. Az alapozás során több mint 43.000 m³ földet emeltek ki, több mint 2590 tonna betonacél lett beépítve az alaplemezbe és az épület szerkezetébe. Betonból 22 ezer köbmétert használtak fel, a zsaluzott felületek nagysága csaknem 70 ezer négyzetméter.

Az épület külső megjelenésében is impozáns lesz. 6 ezer tábla üveget és csaknem 3600 négyzetméter árnyékolót építenek be. A zöld felület nagysága majdnem eléri a 7000 m²-t és a legmagasabb épület tetején rendezvény-terasz készül. Az irodaházban dolgozók kényelmét 6 lift és egy 1200 adagos konyha szolgálja majd.

Kósa: az ország legjobb irodaháza épül Debrecenben

Helyi - 2018-04-05

Az ország legmagasabb kategóriájú, legjobb irodaháza épül Debrecenben - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a Forest Office irodaház bokréta ünnepségén csütörtökön a helyszínen.

Kósa Lajos fontos célnak nevezte, hogy Magyarország egyközpontú, főváros-centrikus szerkezetét decentralizálják. Hozzátette, Debrecennek olyan, a kormányzati szándékkal egyébként megegyező, hosszú távú, nagyléptékű fejlesztési koncepciója van, amely szükségessé teszi a legkorszerűbb irodaház megépítését.

A miniszter az ország irányításának decentralizációs terveiről is beszélt. Elmondta, azt a feladatot kapta, hogy a választás után készítsen előterjesztést, milyen központi, kormányzati szervezetek jöhetnek szóba e tekintetben.

FM-államtitkár: legfontosabb kihívás a függetlenség megőrzése

Helyi - 2018-04-05

A legfontosabb kihívás Magyarország számára a függetlenség megőrzése: igaz ez a bevándorlásra, a magyar termőföld védelmére, és a magyar politikára is - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari osztályainak megalakulása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

Akon is ott lesz a debreceni Campus Fesztiválon

Helyi - 2018-04-04

Az idei debreceni Campus fesztivál legnagyobb sztárvendége az amerikai hiphop és R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz - közölte Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke szerdán, aki a fesztivál facebook-oldalán jelentette be, hogy idén nyáron a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a drum and bass előadó Sigma és a Téglás Zoltán vezette kaliforniai hardcore/punk Ignite is Debrecenbe érkezik.

Bezár a német Evonik kabai üzeme, 120 ember kerülhet utcára

Helyi - 2018-04-03

Bezár a német Evonik kabai, aminosavat gyártó üzeme, 120 ember munkahelye szűnik meg - adta hírül honlapján a Menedzsment Fórum kedden.

Az mfor.hu értesülése szerint április végéig leállítja az aminosav termelését a kabai telephelyén a német Evonik. A múlt hét csütörtökön meghozott döntést az L-treonin aminosav piacán tapasztalható egyre intenzívebb és növekvő versennyel indokolták.

"Ilyen környezetben pedig az Evonik számára a folyamatos optimalizáció ellenére sem fenntartható a termelés Kabán. Az üzem leállítása összhangban van az aminosav üzletág vezető pozíciójának megőrzésére irányuló stratégiával" - jelezte a cég közleményében Auer Emmanuel, az Evonik takarmányozási üzletágának vezetője.


Készházgyártó üzemet adtak át Polgáron

Helyi - 2018-03-29

Közép-Európa egyik legmodernebb készházgyártó üzeme kezdi meg működését Hajdú-Bihar megyében: az egymilliárd forintos beruházásból felépült üzemet csütörtökön adták át Polgáron, a helyi ipari parkban.

Az évente 300 készház-kapacitású üzem beruházásához a Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 250 millió forint európai uniós és hazai forrást nyert a Berger Házak Zrt. - mondta el Beregszászi Pál, a cég ügyvezető igazgatója az átadáson.

A környezetbarát és magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülő, úgynevezett Berger Házakat gyártó üzem 50 embernek ad közvetlenül munkát, az alvállalkozókkal együtt pedig mintegy 230 embernek biztosít megélhetést - tette hozzá.

Átadták a Richter molekuláris biológiai laboratóriumát Debrecenben

Helyi - 2018-03-29

Átadták a Richter Gedeon Nyrt. új molekuláris biológiai laboratóriumát csütörtökön Debrecenben, az 1,7 milliárdos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke elmondta: az új labor a piaci versenyképesség növelése érdekében megvalósított Innovatív gyógyszeripari kutatás-fejlesztés című, mintegy 4,89 milliárd forint összköltségű projekt részeként készült el. A beruházás felét a Gazdaság és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatta.

A mostani fejlesztéssel 290-re nőtt a Richter debreceni gyárában foglalkoztatottak száma - tette hozzá az igazgatóság elnöke megjegyezve, hogy a biotechnológiai üzemük további fejlesztésével újabb 120 munkahelyet teremtenek a városban.

Bogsch Erik elmondta azt is, hogy cégük évente több mint 40 milliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre, amiben maghatározó a biológiai készítmények aránya.

Az új molekuláris biológiai laboratórium átadása jelentős lépés abba az irányba, hogy nemzetközi szinten is versenyképessé tegyék a hazai biotechnológiai gyártást - mutatott rá a beruházás jelentőségére Bogsch Erik.

Választás 2018 - Kósa: a családtámogatás a kormány legfontosabb társadalompolitikai intézkedése

Helyi - 2018-03-27

A Fidesz-KDNP kormány legfontosabb társadalompolitikai intézkedése a családtámogatásról szól, "arról, hogy legyenek gyerekeink, legyen jövőnk" - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Debrecenben, amikor a város polgármesterével elhelyezte az új család- és gyermekjóléti központ alapkövét.

Több mint egymilliárd forint a Bihar Termálliget fejlesztésére

Helyi - 2018-03-23

Egymilliárd 72 millió forint céltámogatásban részesül a Bihar Termálliget Strand és Gyógyfürdő gyógyászati célú fejlesztése - jelentette be péntek délutáni sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője.

Átadták a DPD regionális depóját a debreceni repülőtéren

Helyi - 2018-03-23

A debreceni repülőtér logisztikai bázisán adták át pénteken a DPD Hungária csomagszállító cég regionális depóját.Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a logisztikai bázis fejlesztését 2011-ben kezdték meg, az azóta elkészült, összesen 27 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai létesítményekben 12 vállalat mintegy 300 embert foglalkoztat.

A tervezett létszámbővítések eredményeként a logisztikai bázison foglalkoztatott munkavállalók száma ez év végére várhatóan eléri az ötszázat - tette hozzá.

Herdon István kiemelte: a debreceni nemzetközi repülőtér interregionális pozíciója további erősödéséhez kiemelt jelentőségű a légikikötő üzleti környezetének fejlesztése, amelyben fontos szerepet kap a logisztikai ipar.

A Xanga csoport befektetésében, saját forrásból megvalósult és pénteken átadott kulcsrakész logisztikai egység megteremtette annak a lehetőségét, hogy a logisztikai ipar egyik piacvezető képviselője, a DPD a repülőtér közvetlen szomszédságában fejlesztett és üzemeltetett multimodális logisztikai bázison nyissa meg új, korszerű technikával felszerelt regionális depóját - jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.

Virágvasárnapi együttlétre várják az embereket Debrecenben

Helyi - 2018-03-22

Virágvasárnapi együttlétre várják a történelmi egyházak és az önkormányzat a debrecenieket és a környéken élőket március 25-én - jelentették be a szervezők csütörtökön a helyi városházán.

Félidőhöz érkezett a thyssenkrupp debreceni gyárának építése

Helyi - 2018-03-22

Félig elkészült a német thyssenkrupp közel 11 milliárd forintos zöldmezős beruházással épülő gyára Debrecenben, ahol még ebben az évben megkezdik a sorozatgyártást.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere csütörtökön, a thyssenkrupp bokrétaavató ünnepségén elmondta, a beruházással 250 új munkahelyet hoznak létre a városban, a fejlesztést a kormány 3,8 milliárd forinttal támogatta, az önkormányzat pedig 328 millióval.

Nagycserén és Halápon vezetékes ivóvíz lesz

Helyi - 2018-03-20

A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, Nagycsere és Haláp ivóvízhálózatának kiépítését 562 millió forinttal támogatja. A településrészeken jelenleg nincs közüzemi ivóvízhálózat, az ingatlanok vízellátása egyedi fúrt kutakkal történik. A településrészeken és azok vonzáskörzetébe tartozó tanyákon a lakosság létszáma közel 2600 fő.

2016 őszén a Debreceni Vízmű Zrt az önkormányzat felkérésére elkészítette a vezetékes ivóvíz-hálózat kiépítésének terveit. A településrészek ivóvíz ellátását a Vámospércsi út mentén meglévő gerincvezetékről oldják meg.A Panoráma útig húzódó meglévő gerincvezetéktől új, 4624 méteres vezetékszakasz épül a Nagycserén létesítendő 2x50 m3-es vasbeton szerkezetű napi tározóig, majd innen 4286 méter hosszban a halápi elosztóig

Kedvező kormánydöntés a nagyerdei strand ügyében

Helyi - 2018-03-19

A Modern Városok Program egyik fontos pontja a Nagyerdő fejlesztése, amelyre a kormány Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László polgármester 2015. május 18-i megállapodásának megfelelően 4 milliárd forintot fordít a kormányzat.

A kormány – ígéretének megfelelően – három részletben átutalta a debreceni önkormányzat számára a 4 milliárd forintot.

2015 nyarán a Debreceni Gyógyfürdő Kft ötletpályázatot hirdetett a nagyerdei strand felújítására, amelynek győztese Bordás Péter pályaműve lett. A kiírt tervezési közbeszerzési eljárás eredményeként a kiviteli tervek elkészítésére is a Bord Építész Stúdió kapott megbízást.

A kiviteli tervek véglegesítése jelenleg is zajlik. A műszaki költségbecslések és az építőipari árak emelkedése alapján a korábban meghatározott 4 milliárd forint nem elegendő a strand megújítására.

Hároméves a magyarországi görögkatolikus metropólia

Helyi - 2018-03-19

- Imaórát és ünnepséget tartottak hétfőn Debrecenben abból az alkalomból, hogy Ferenc pápa három évvel ezelőtt, a 2015. március 19-én kelt apostoli konstitúcióval megalapította a Magyarországi Görögkatolikus Sajátjogú Metropolitai Egyházat.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita történelmi eseménynek nevezte a görögkatolikus metropólia létrejöttét.

Hóvihar - Több mint 6000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharban

Helyi - 2018-03-18

A rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapra virradóra.

Hajdú-Bihar megyei Báránd, Sárrétudvari, Biharnagybajom és Földes településeken összesen 6164 fogyasztási helyen nem volt áram.

A jövő európai városa Debrecen

Helyi - 2018-03-13

Ünnepélyes keretek között vehette át a Financial Times fDIStrategy magazinjának legjobb tőkevonzási stratégiáért járó díját a smallcitieskategóriában 2018. március 13-án a franciaországi Cannes-ban Papp László polgármester. Az elismerés feljogosítja Debrecent, hogy 2018-2019-ben viselje A jövő európai városa címet.

- Négy évvel ezelőtt, 2014-ben indítottuk el azt a befektetési stratégiát, amellyel rendkívüli sikereket értünk. Debrecen tőkevonzó képessége ma sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Az utóbbi 4 évben 23 vállalat döntött debreceni fejlesztés mellett, létrehozva ezáltal több, mint 4700 új munkahelyet.