Helyi

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1887 találatból.

Ráckevei Anna: erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház

Helyi - 2017-06-12

Erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház: 357 előadáson több mint 80 ezer nézője és 13 ezret meghaladó bérletese volt, a nézettség pedig csaknem elérte a 90 százalékot - mondta Ráckevei Anna igazgató a társulat hétfői évadzáró ülésén.

Évadértékelőjében Ráckevei Anna elismeréssel szólt az idei színházi munkáról, és a sikerek megélésére biztatta színésztársait. Jelentős szakmai sikerként említette a nemzetközi kitekintést is nyújtó, nagy népszerűségnek örvendő Deszka Fesztivált, amelynek az előadásait mintegy négyezren látták kiemelkedő, 93 százalékos nézettséggel. A Csokonai idén először csatlakozott a Színházak éjszakája programsorozathoz is - tette hozzá.

Több mint 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben

Helyi - 2017-06-09

Hatvanezer adag, 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a budapesti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály összehangolt akciójával négy férfit és egy házaspárt fogtak el otthonaikban június 7-én.

A gyanú szerint a 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől továbbértékesítési szándékkal. A hajdú-bihari rendőrök rajta keresztül beazonosították azt a négy - budapesti és dunakeszi - férfit és a házaspárt, akik az ország egész területén árusították a kábítószert.

Reformáció 500 - Bemutatták Debrecenben az Immánuel Otthon Vedd és olvasd! című kiadványát

Helyi - 2017-06-08

Vedd és olvasd! című, könnyen érthető bibliai üzeneteket tartalmazó kiadványt készítettek a debreceni Immánuel Otthon és Iskola hitoktatói és lelkészei a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Győri Zsófia, a halmozottan fogyatékos gyerekekkel foglalkozó otthon igazgatója a csütörtökön az intézményben tartott bemutatón elmondta: olyan bibliai kiadványt készítettek, amely azok számára is érthető, akiknek az olvasás, az írás, valamint a szövegértés nehézséget jelent.

Könyvhét - Debrecenben tartották a könyvünnep vidéki megnyitóját

Helyi - 2017-06-08

A könyv örök érték: informál, szórakoztat, értékeket közvetít - mondta a 88. könyvhét országos vidéki megnyitóján csütörtökön Debrecenben a város kulturális alpolgármestere.

Komolay Szabolcs utalt arra, hogy Debrecen neve történelme során összeforrt a könyvekkel: 1561 óta folyamatosan működik a városban az Alföldi Nyomda, ott van a Református Kollégium nagykönyvtára, az országos gyűjtőkörű egyetemi könyvtár és a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár.

Debreceni csapat nyerte az országos grundfoci bajnokságot

Helyi - 2017-05-29

A debreceni Football Rangers nyerte a Neymar Jr's Five elnevezésű grundfocibajnokság országos döntőjét.

A BME Sporttelepen rendezett hétvégi eseményen 16 csapat - Pécsről, Szegedről, Debrecenből és Budapestről egyaránt négy-négy - találkozott egymással. A fináléban a gól nélkül tízperces játékidőt követően aranygól döntött, időkorlát nélküli, egy-egy elleni meccsen szállt szembe egymással két futballista. Végül Rózsa Tamás Norbert góljával a debreceniek diadalmaskodtak.

Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Debrecenben

Helyi - 2017-05-25

Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelyet a reformáció 500. és a magyar reformátusság alapításának 450. évfordulójának tiszteletére idén Debrecenben rendeznek, de a június 5-én záruló esemény keretében lesznek koncertek Nyíregyházán, Budapesten, Pécsett és Békéscsabán is - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Debrecen gazdálkodását érintő döntéseket hozott a város közgyűlése

Helyi - 2017-05-25

Debrecen gazdálkodását érintő határozatokat fogadott el csütörtökön a város önkormányzati közgyűlése, a döntések egy részével költséget takarítanak meg, másik részével fejlesztéseket támogatnak.

Papp László polgármester előterjesztésére először a szociális intézmények átszervezéséről határoztak. Ennek megfelelően augusztus 1-jével a jelenleg külön gazdálkodó idősház beolvad a városi szociális szolgálatba, ami a szakmai előnyök mellett 2018-ban húszmillió forint megtakarítást eredményez, az egyik felszabaduló ingatlan értékesítéséből pedig további 20 milliót remélnek.

A képviselők döntöttek arról is, hogy 46 önkormányzati intézmény pénzügyi, gazdálkodási feladatait augusztus 31-i határidővel átadják a Debreceni Intézményműködtető Központnak. Ezzel a döntéssel ugyan álláshelyeket nem szüntet meg az önkormányzat, de hatékonyabbá és költségtakarékosabbá válik a gazdasági irányítás - hangzott el az ülésen.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében igényelt 1,4 milliárd forint forrásból inkubátorházat építenek a Régi Városháza szomszédságában. Az ilyen célú fejlesztésekkel ösztönözni kívánják az induló, valamint innovatív start-up vállalkozások, továbbá a már működő, de bizonytalan lábakon álló, tőkeszegény vállalkozások növekedését, piaci stabilitását - magyarázta Papp László.

Újabb felújítás indul a debreceni idősek házában

Helyi - 2017-05-24

Újabb, 50 millió forint értékű felújítás kezdődik Debrecen legnagyobb szociális intézményében, a Pallagi úti idősek házában - mondta a város polgármestere a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.Papp Lászl elmondta: a bentlakásos otthonok fejlesztését az Európai Unió nem támogatja, így pályázati források híján az önkormányzatnak évről évre saját forrást kell biztosítania a 325 ellátottat gondozó idősotthon korszerűsítésére.

Bakator bor- és gasztrofesztivál: hungarikum lehet a bakator

Helyi - 2017-05-23

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mados Attila hozzátette: az a céljuk, hogy borvidékük újra ismert és elismert legyen, ebben komoly szerepet szánnak a térség egykori jelképes bora, a bakator újratelepítésének és termesztésének.

AZ EP elfogadta az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt

Helyi - 2017-05-18

Az Európai Parlament (EP) megszavazta csütörtökön, strasbourgi plenáris ülésén az online tartalomszolgáltatások határokon átnyúló elérhetőségét szavatoló új szabályokat.

Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az 586 szavazattal 34 ellenében elfogadott új szabályok értelmében a jövőben más uniós országban is elérhetővé válnak a szolgáltatók által jelenleg korlátozott hozzáférésű online filmek, zenék, játékok, tévéadások, amelyekre lakóhely szerint előfizettek.

Handó Tünde: feddhetetlen bíróságok, sérthetetlen bírák

Helyi - 2017-05-16

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint nagy figyelmet fordítanak arra, hogy "tiszta, feddhetetlen, érinthetetlen legyen a bíróság, és sérthetetlen legyen a bíró".

Handó Tünde a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Ítélőtábla összbírói értekezleteit megelőző sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy "nehéz bírónak lenni", nagy felelősség, ugyanakkor nagy szabadság is, és ezeknek együtt kell érvényesülniük, helyes arányban.Hozzátette: a közelmúltban harmadszor indították el azt az "integritási kérdőívet", amelyek segítségével felmérik, hogy maguk a bírák hogy ítélik meg a helyzetüket, a pozíciójukat és az esetleges befolyásolási tényezőket.

Az eddigi felmérésekben felvetődött, hogy a sajtómegjelenés a tárgyalótermekben miként befolyásolhatja az ítélkezést, amit természetesen a bírónak kezelnie kell, "az ítélkezést nem érinthetik meg" a különféle befolyásolási próbálkozások - jelezte Handó Tünde

Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak Debrecenben

Helyi - 2017-05-15

Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak hétfőn Debrecenben: a rangos elismerést a Hunép Universal Építőipari Zrt. kivitelezésében felépült járásbírósági épületen, valamint a cég kivitelezésében felújított Református Kollégium falán helyezték el.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke avatóbeszédében kiemelte, hogy egy bírósági épületnek a méltóságot, a távolságtartást és az igazság hatalmát is meg kell jelenítenie. Az OBH elnöke köszönetet mondott a kormánynak és az Országgyűlésnek, hogy 2013-tól 70 milliárd forintról 90 milliárdra növelték a hivatal éves költségvetését, ami lehetővé tette új bírósági épületek építését és az elavultak korszerűsítését.

Elkezdődik az Árpád téri közlekedési csomópont átépítése

Helyi - 2017-05-14

A kivitelező az időjárástól függően hétfőn, a reggeli csúcsforgalmat követően helyezi ki a forgalomkorlátozó eszközöket. Eső esetén csúszhat az útépítési munka megkezdése. Sávlezárásra, útszűkületre kell számítani a közlekedőnek. A kivitelező teljesítési határideje 2017. augusztus 1.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 52 debreceni csomópont átalakítása történik meg annak érdekében, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá váljon városi közlekedés. A program első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti.

Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp

Helyi - 2017-05-12

- Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a thyssenkrupp, a 11 milliárd forintos, 14 hónap alatt elkészülő zöldmezős beruházás helyszínén pénteken jelképesen megtették az első kapavágást a cég képviselői.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte a Debrecenben folyó gazdasági fejlesztéseket. "Ahol ilyen mértékű a fejlődés, ott megérdemlik a figyelmet és a támogatást" - mondta.

Beszélt az ország gazdasági fejlődéséről is, megemlítve, hogy jövőre is 4 százalék felett lehet a GDP-bővülés üteme. Úgy fogalmazott: "Magyarország sikere, hogy minket választott ismét a thyssenkrupp", és méltatta a német céget, mely 200 éves múltja alatt a világ legnagyobb acélipari vállalata is volt.

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának az alapkövét Debrecenben

Helyi - 2017-05-11

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházással épülő csapágygyára új csarnokának alapkövét csütörtökön, a debreceni Határ úti telephelyen.

A 25 ezer négyzetméteres gyártóhely 2018 márciusára készül el, kiépítéséhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. Az új csarnokba korszerű köszörűs technológiát telepít tartozó debreceni kft.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a csarnok felépítése után a cég a jelenlegi 1350 dolgozó mellé 2021-ig további 500 dolgozót vesz fel. Ezzel nemcsak a város, hanem a régió legnagyobb foglalkoztatója lesz - tette hozzá.

Szólt arról, hogy Debrecen gazdasági élete jelentősen bővült az utóbbi években, a város nemcsak a megye, hanem Kelet-Magyarország ipari centrumává vált. Ehhez minden feltétel adott, hiszen komoly tartalékok vannak a munkaerőpiacon, a szakképzés folyamatos fejlődésen megy át.

Megérkezett Debrecenbe az első Mercedes Benz autóbusz alváz

Helyi - 2017-05-10

Az első Mercedes Benz járóképes autóbuszalváz szerdán Spanyolországból megérkezett Debrecenbe, az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyére, ezzel megkezdődhet az autóbuszgyártás előkészülete a városban - közölte a helyszínen a holding vezérigazgatója.

Kossa György hozzátette: a hazai és nemzetközi autóbusz fejlesztésben több éves tapasztalatot szerzett mérnöki gárda mellett szakképzett hazai munkaerő várja az első munkafázisok megkezdését a korszerűen felszerelt gyártó csarnokban, amelynek eredményeként új, az utazási és járművezetési komfortot maximálisan kielégítő alacsony padló belépésű járművel gazdagodik a hazai autóbusz paletta.

A debreceni vagyonkezelő megvásárolta a Hotel Lyciumot

Helyi - 2017-05-10

- A debreceni önkormányzat tulajdonában lévő, a város cégeit tömörítő vagyonkezelő 917 millió forintért megvásárolta a négycsillagos Hotel Lyciumot korábbi tulajdonosától, a Keviép-Hotel Kft.-től - közölte a város polgármestere szerdán a szállodában tartott sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) kiemelte: a folyamatban lévő tranzakcióval a Kölcsey Központ teljes épületegyüttese - a Kölcsey mellett a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, illetve a Hotel Lycium - városi kézbe kerül.

Az üzleti és konferencia-szegmensbe tartozó szálloda ugyan eddig is szorosan együttműködött a Kölcsey Központtal, de az üzemeltetés közös tapasztalatai megmutatták, hogy az üzleti rendezvények, konferenciák esetében elengedhetetlen, hogy egy kézben legyen az események szolgáltatásainak kezelése - indokolta a vásárlást a polgármester, megjegyezve, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. a szálloda mélygarázsában lévő 120 parkolót is megvásárolta további 240 millió forintért.

A polgármester rámutatott: Debrecen iránt folyamatosan növekszik a turisztikai érdeklődés; míg 2012-ben 250 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban, addig 2015-ben ez a szám már meghaladta a 325 ezret, 2016-ban pedig a 387 ezret.

Aukción egy szép Brodszky festmény

Helyi - 2017-05-08

Brodszky Sándor orvosnak készült, 1841-ben beiratkozott a bécsi képzőművészeti akadémiára, majd Münchenben fejezte be tanulmányait. Külföldi utazásai után, 1856-ban Pesten telepedett le. 1862-ben barátjával, Molnár József tájképfestővel együtt fényképészeti műtermet nyitott Győrött, mely azonban csak két évig működött.

Múzeumok éjszakája - Bocskai István jogara Debrecenben

Helyi - 2017-05-05

Bocskai István fejedelmi botja - jogara - lesz az idei múzeumok éjszakája debreceni programjainak szenzációja: az egykori erdélyi fejedelem uralkodói jelvénye Bukarestből érkezik a Déri Múzeum kupolatermébe - jelentette be a város polgármestere a leendő kiállítás helyszínén tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: hosszú tárgyalások eredményeként adja kölcsön az ereklyét a Román Nemzeti Történeti Múzeum. A két intézmény már megállapodott erről, jelenleg miniszteri jóváhagyásra várnak.

A Bocskai-jogar mellett két másik értékes tárgy is először lesz látható Debrecenben: Báthory István fejedelmi botját a Nemzeti Múzeumtól, a Bocskai Istvánt Magyarország királyának kinevező eredeti török jogbiztosító iratot, az úgynevezett berát pedig az országos levéltártól kapják kölcsön - mondta Papp László.


Rekord áprilisi utasforgalom a debreceni repülőtéren

Helyi - 2017-05-02

Jelentősen, 12 százalékkal nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren áprilisban, egy hónap alatt 24 910-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét - közölte a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója kedden.Az év első négy hónapjában egy százalékos utasszám-növekedést tapasztaltak, összesen 81 730 embert utaztattak.


hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza