Helyi

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1918 találatból.

Debreceni virágkarnevál: tizennégy virágkocsi a karneváli menetben

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban.

A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot - köztük félmillió Hollandiából érkezett dáliát - és több mázsa szárazvirágot használtak fel.

A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira.

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.

Augusztus 20. - Kósa Lajos: az államalapítás sikertörténet

Helyi - 2017-08-20
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Igazi sikertörténetnek nevezte az államalapítást a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője vasárnap Debrecenben, a Szent István-domborműnél tartott beszédében.

Kósa Lajos azt mondta, az államalapítók - Álmos, Árpád, Géza, István - teljesítettek egy álmot, amelyben végig hittek."Amikor augusztus 20-án Magyarország megünnepli az államalapítás évfordulóját, látjuk: olyan államot alapítottak, amelyik a 21. századig ívelő történelmében, rengeteg viszályt, válságot átvészelve is igazi sikertörténet" - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Augusztus 20. - Debreceni virágkarnevál

Helyi - 2017-08-20

Hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében tizennégy feldíszített virágkocsi vonult ma végig Debrecenben, a hagyományos augusztus 20-ai virágkarneváli menetben. A Nagyállomástól, a Nagytemplom mellett elhaladva a Nagyerdei Stadionig tartó felvonulás ezúttal is a debreceniek kerékpáros menetével indult: a részvétel egyetlen feltétele, hogy a bicikliket virággal kellett feldíszíteni.


Múzeumok Debrecenben

Helyi - 2017-08-20

Augusztus 20-án a debreceni Déri Múzeum és minden tagintézménye, a MODEM, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamennyi kiállítása ingyenesen tekinthető meg.


Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

Helyi - 2017-08-19

Mérföldkőnek nevezte a kormány döntését a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai régió létrehozásáról, és a hozzá kapcsolódó 35 milliárd forintos turisztikai fejlesztési lehetőségről Papp László, Debrecen polgármestere szombaton sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a debreceni fejlesztések elsősorban a belvárost és a Nagyerdőt érintik, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a város a jövőben olyan turisztikai célpont legyen, ahol a jelenlegi 2-3 nap helyett legalább egy hetet töltenek el a látogatók.

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft.

Helyi - 2017-08-18

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte a debreceni székhelyű cég az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az új termelőtevékenység beindításával a kft. a környezetszennyező hulladéküvegből exportképes, ipari célokra és építkezési alapanyagként használható hőszigetelő üveghab-granulátumot állít elő.

Heisler András: felelősek vagyunk a határon túli magyar zsidóságért

Helyi - 2017-08-18

Felelősek vagyunk a határon túli magyar zsidó közösségekért, és hiszünk a közös jövőben - mondta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Debrecen és határon túli testvérhitközségeinek 18. nemzetközi konferenciája pénteki megnyitóján.

Heisler András a Pásti utcai zsinagógában hangsúlyozta: kisebbségben lenni a zsidóságnak természetes állapotot jelent.

Már szedik a dáliákat Hollandiában a debreceni virágkarneválra

Helyi - 2017-08-16

- Már szedik a dáliákat Hollandiában a debreceni virágkarneválra - jelentették be a szervezők szerdán sajtótájékoztatón a cívisvárosban. A Főnix Rendezvényszervező Kft. Hollandiában tartózkodó munkatársa telefonon arról tájékoztatta a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy szerdán húsz különálló területen 300 holland önkéntes kezdte meg a virágok begyűjtését.

A félmillió szál dália hűtőkamionba kerül, amely várhatóan szerda este 10 óra körül indul el, és pénteken kora délután érkezik Debrecenbe - jelezték a szakemberek.

Az augusztus 20-i karneváli menetben 14 feldíszített virágkocsit láthat majd a közönség, köztük Debrecen és Nagyvárad közös kocsiját, amely négy másik kompozícióval együtt augusztus 21-én ott lesz a Nyitott ablak Európára elnevezésű felvonuláson is Nagyváradon.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Mihai Jurca, a nagyváradi turisztikai hivatal igazgatója emlékeztetettek rá, hogy a két megyeszékhely 1992-ben létesített testvérvárosi kapcsolatot, és 18 éve ünneplik közösen augusztus 20-át. A debreceni Kölcsey központban már látható a Nagyvárad testvérvárosaiban élő fotóművészek kiállítása, amelyet a Szent László év keretében nagyvárad önkormányzattal együttműködve rendeztek.

Alteo: megkezdte kereskedelmi üzemét a debreceni depóniagázos erőmű

Helyi - 2017-08-09

Megkezdte kereskedelmi üzemét az új, depóniagázt hasznosító debreceni erőmű augusztus 1-jén, azóta hibamentesen működik, és támogatott áron értékesíti a megtermelt villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben - tette közzé az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Mintegy 300 kiállítót várnak a debreceni Farmer Expóra

Helyi - 2017-08-08

Mintegy háromszáz kiállítót várnak az augusztus 17. és 20. között megrendezésre kerülő 26. debreceni Farmer Expóra - jelezték a szervezők kedden, a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján. A tizenhétezer négyzetméteren megtekinthető kiállítások mellett számos szakmai rendezvényt, egyebek között szarvasmarha-, sertés-, juh- és nyúltenyésztési konferenciát, illetve tenyészállat-bemutatókat is tartanak - mondta Vaszkó László vásárigazgató.

Hozzátette, hogy a szakmai fórumokon a hazai szakemberek mellett a szakterületek neves külföldi képviselői is előadásokat tartanak az expón, amelynek ezúttal is a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusa ad majd helyet.

Befejeződött Debrecenben a magyar baptista világtalálkozó

Helyi - 2017-08-06

Záró istentisztelettel befejeződött vasárnap a magyar baptisták 4. világtalálkozója Debrecenben. A három napos találkozón - amelynek immár második alkalommal adott otthont a hajdú-bihari megyeszékhely - 13 országból csaknem tízezren vettek részt, a Főnix csarnokban tartott záró rendezvényen több mint háromezren voltak jelen.

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség (BVSZ) dél-afrikai elnöke záró üzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy a világ egyre kevésbé biztonságos a saját lakóinak. Utalt rá, hogy a tudomány fejlődése ellenére milliók halnak éhen vagy vesztik életüket gyógyíthatatlan betegségben, millióknak nincs hozzáférésük tiszta vízhez.

"Magunkba kell tekinteni (...), be kell mutatnunk Isten országát ennek a világnak" - tette hozzá.

A BVSZ elnöke az egységre hívta fel a figyelmet rámutatva, hogy bár "különféle kultúrákból, társadalmakból vagyunk, de új nép lettünk: megtisztultunk Jézus vére által".

"Mi egyek vagyunk Isten előtt (...), valamennyien Jézus Krisztuson keresztül jutottunk el Istenhez: ez az üzenet, amit közölnünk kell a világgal" - hangoztatta.

Paul Msiza szerint olyan világban élünk, ahol a gazdagok egyre gazdagabbá válnak, a szegények szegényebbé, ahol a szélsőségesek szétszaggatják a világot, "de nekünk fel kell állni, és megmutatni: mi vagyunk a világosság, Isten azt várja tőlünk, hogy világítsunk ebben a világban".

Kigyulladt egy villanymozdony Debrecenben

Helyi - 2017-08-05

Kigyulladt egy villanymozdony a debreceni vasútállomáson szombat délelőtt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletesel.Bányay Judit tájékoztatása szerint a Budapestről Brassó felé közlekedő vonat mozdonyát a MÁV szakemberei félrevontatták, és a helyszínre érkező debreceni hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral eloltották.

Eladja három megyei napilapját – a Hajdú-bihari Naplót is- a Russmedia

Helyi - 2017-07-31

- Eladja három kelet-magyarországi megyei napilapját az osztrák Russmedia-csoport; hétfői közleménye szerint a társaság a digitális piacon elérhető növekedésre kíván összpontosítani, amibe az elkövetkező öt évben százmillió eurót fektet.

A tájékoztatás szerint ennek következtében a magyar és román regionális napilapokat (az Észak-Magyarországot, a Hajdú-bihari Naplót, a Kelet-Magyarországot, valamint a Jurnal Aradeant és a Jurnal Bihoreant) eladják a Media Development Management Kft.-nek, amely az ausztriai CPS Investment Services AG leányvállalata. Utóbbi cég a közlemény szerint "azért jött létre, hogy ezen a befektetési platformon keresztül a VCP Csoport alkalmazottjai és tulajdonosai befektetéseket eszközölhessenek".

Az új tulajdonos és a menedzsment a folyamatosságra törekszik és a már jól bevált csapattal kívánja folytatni az eddigi munkát. Meggyőződésem, hogy a vállalat ebben az új felállásban is eredményesen folytatja majd az eddig elvégzett munkát - idézik Eugen A. Russt, a Russmedia ügyvezetőjét.

Debreceni Virágkarnevál- Idén több élő virág lesz a kocsikon

Helyi - 2017-07-24

A Debreceni Virágkarnevál gyökereihez visszatérve egyre több élő virágot használnak fel a virágkocsik díszítéséhez - mondta Debrecen polgármestere az augusztus 20-i virágkarnevált és az ahhoz kapcsolódó programokat beharangozó sajtótájékoztatón hétfőn a Nagyerdei Stadionban.

Papp László hozzátette: a díszítéshez félmillió szál friss dália érkezik Hollandiából Debrecenbe. Ebből csaknem százezret egy 21 méter hosszú, 7,5 méter magas sárkányhoz használnak fel.

A karneváli menetben tizennégy virágkocsit, tíz magyar és tíz külföldi művészeti csoportot láthat majd a közönség, este pedig a Nagyerdei Stadionban kétezer fellépő szórakoztatja a húszezres közönséget - emelte ki a polgármester.

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül

Helyi - 2017-07-18

Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke keddenl. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

Bakó Csaba tájékoztatása szerint Debrecenben lép fel a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Debreceni Virágkarnevál - Változatos programok egy héten át

Helyi - 2017-07-13

Egy hetes programsorozattal várja a látogatókat augusztus 15. és 21. között a 48. Debreceni Virágkarnevál, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódik. Az eseményt a közmédia kiemelten kezeli.Debrecen a virágkarnevál hetében számtalan programmal csalogatja a látogatókat, nekik köszönhetően ilyenkor megduplázódik a város lakossága - mondta el a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Debrecen alpolgármestere.

Széles Diána kiemelte az augusztus 12. és 20. között zajló Galiba Gyermekfesztivált, emlékeztetve arra, hogy tavaly az épületvetítések is nagy sikert arattak, ezért idén az idei Fények Éjszakái során már a Nagytemplom homlokzatát díszítik 3D mappinggel augusztus 15. és 19. között.


cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közti szakaszának alapkövét

Helyi - 2017-07-11

Ünnepélyes keretek közt kedden lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki (román országhatár) közti szakaszának alapkövét. Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a hajdú-bihari és a romániai bihari települések képviselői előtt bejelentette, 2020-ig 2500 milliárd forintból - melynek fele hazai forrás - mintegy ezer kilométeren épül gyorsforgalmi út.

A kormány célja, hogy valamennyi megyeszékhelyet gyorsforgalmi út kössön össze, illetve az M35-ös és az M4-es autópálya megépítésével létrejöjjön a Felvidék és Észak-Erdély közötti gyorsforgalmi kapcsolat Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában.

Ifjú zeneművészek nyári akadémiája lesz Debrecenben

Helyi - 2017-07-06

Tizenhetedik alkalommal, július 14-től 23-ig rendezi meg a Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti kara az Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáját, amelyen világszerte ismert művésztanárok mesterkurzusain vehetnek részt a fiatal zeneművészek, hazai és külföldi zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, zeneművészeti szakközépiskolák növendékei - közölték a szervezők csütörtökön, a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Tízéves a debreceni Campus Fesztivál

Helyi - 2017-07-03

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőbe - közölték a szervezők a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn, a Nagyerdei Stadionban.

Felújítják Debrecenben a Honvédtemetőt

Helyi - 2017-06-29

A debreceni önkormányzat és a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2015 novemberében kötött megállapodást arról, hogy a korábbinál szorosabb együttműködésben gondozzák a debreceni hadisírokat és a Honvédtemetőt. A munkát és az ehhez kapcsolódó kutatásokat az önkormányzati forrásból működő Őrváros Közalapítvány koordinálja.

A Honvédelmi Minisztérium pályázatán a debreceni önkormányzat 209 millió forintot nyert el a Honvédtemető gondozására 2017. június elején. Ebből a 209 millió forintból a Honvédtemetőnek azon részeit újítják fel, ahol az első világháborúban elesett hősök nyugszanak. Megtörténik 2023 darab párnakő teljes körű cseréje, lesz tereprendezés, emlékoszlopot újítanak fel és egy emlékműnek is alakítanak ki helyet. Előreláthatóan a nyár végén kezdődik a munka a Honvédtemetőben.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza