Helyi

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1815 találatból.

Farsangnyitó családi napokat rendeznek Debrecenben

Helyi - 2017-01-11

Farsangnyitó családi napokat rendeznek a hét végén Debrecenben. Az 5. Debreceni Dalidó valamennyi programja ingyen látogatható - mondta a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője az esemény debreceni sajtótájékoztatóján szerdán.

Bódor Edit hozzátette: szombaton a Kölcsey Központban a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei mutatkoznak be, az eseményre érkező gyermekek az iskolák diákjaitól elsajátíthatják a különböző szakmák fogásait, a kolbásztöltést, a mézeskalács-díszítést és a kalácsfonás technikáit, valamint bepillantást nyerhetnek a robotika világába is.

Hideg idő - Többen használják a debreceni menedékhelyeket a megszokottnál

Helyi - 2017-01-06

Zsúfoltak a debreceni menedékhelyek: a rendkívüli hideget megelőző napokban ötven olyan hajléktalant sikerült elhelyezni, akit eddig soha nem tudtak becsalogatni a szabad ég alól - közölte a helyi hajléktalan-ellátást végző ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. igazgatója pénteken.

Református templom felújítására gyűjtenek Debrecen idei bálján

Helyi - 2017-01-06

Debrecen önkormányzata, a helyi egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 21-én a Kölcsey Központban rendezi meg a város hagyományos bálját, amelynek bevételéből az idén a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomának felújítását támogatják - jelentették be a szervezők pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte: a város története az elmúlt évszázadokban összeforrt a reformációval, Debrecen "sokat kapott a református egyháztól", s a reformáció kezdetének 500. évfordulója jó alkalom arra, hogy templomfelújítással mutassák ki hálájukat a város polgárai.


A debreceni Főnix Csarnokban zárja az évet a Tankcsapda

Helyi - 2016-12-27

Egy év kihagyás után újra a debreceni Főnix Csarnokban zárja az évet a Tankcsapda. A tavalyi három debreceni klub koncert után december 29-én visszatér a Főnix Csarnokba a Tankcsapda, amely immár huszonötödik alkalommal zárja "hazai pályán" az évet, ráadásul tizedik alkalommal koncerteznek Lukács Laciék a Főnixben.

A Tankcsapda először 2004 őszén, a zenekar 15. évfordulóján avatta fel hazánk második legnagyobb fedett csarnokát. Magyarország legnépszerűbb rockzenekara és a csarnokot megtöltő Tankcsapda-rajongók azóta is felejthetetlen élményt szereztek évről évre egymásnak az évzáró eseményeken.

Senánszky Petra a Világjátékokon is világcsúcsot szeretne úszni

Helyi - 2016-12-25

Az uszonyos úszó Senánszky Petra világcsúccsal szeretné megnyerni a Világjátékokat, a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményét, amelyet 2017-ben Wroclawban rendeznek.

"Fantasztikus évet zártam. Tavasszal többször is sikerült megjavítanom saját legjobb időeredményeimet, amelyek ezáltal világcsúcsokat is jelentettek. Az eredmények lelkesítő löketet adtak, amitől még jobban szerepeltem" - nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság sajtószolgálatának Senánszky Petra, aki a nyári világbajnokságon mindhárom egyéni számában világrekorddal győzött.

A 22 éves debreceni sportoló jövőre is indul világkupákon és az Európa-bajnokságon, a legfontosabb versenye azonban a Világjátékok lesz.

Egy év alatt csaknem megduplázta debreceni forgalmát a Wizz Air

Helyi - 2016-12-16

- Egy év alatt csaknem megduplázta debreceni forgalmát a Wizz Air - mondta Vásárhelyi Gábor, a légitársaság vállalati kommunikációs igazgatója pénteken Debrecenben.

A Wizz Air debreceni bázisának egyéves születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón az igazgató közölte: november végéig több mint 250 ezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. A Wizz Air 2017. tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és az izraeli Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság a hajdú-buhari megyeszékhelyről öt nagyvárosba, Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket.

Horvát politikusok: Szerbiának meg kell felelnie az uniós normáknak

Helyi - 2016-12-13

Szerbiának az európai integráció útján egy sor dolgot végre kell hajtania, és meg kell felelnie az uniós normáknak - hangsúlyozták horvát politikusok, miután a szerb miniszterelnök hétfő este távozott az uniós csatlakozási tárgyalásokról, mert Horvátország meggátolta az egyik tárgyalási fejezet megnyitását.

A HungaroControl 1,372 milliárd forintot kap fejlesztésre Debrecenben

Helyi - 2016-12-12

A kormány 1,372 milliárd forint támogatást nyújt a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nek, amelyből légiforgalmi irányító szolgálatot építhet ki a debreceni nemzetközi repülőtéren - a kormányhatározat a Magyar Közlöny múlt heti számában jelent meg.

A nemzeti fejlesztési miniszternek meg kell vizsgálnia a légiforgalmi irányító szolgálat fenntartásának költségeit a debreceni repülőtéren, tekintetbe véve a repülőtér 2016-os forgalmi adatait. Ennek alapján pedig javaslatot kell tennie a kormánynak a légiforot hoznak létrelgálatogalmi irányító szolgálat következő években történő fenntartási költségének viselőjére - olvasható a kormányhatározatban.

Debreceni gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt

Helyi - 2016-12-10

Az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny héten lebonyolított döntőjében a 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett - közölte a versenyt szervező PénzSztár Versenyközpont.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt szakmai partnerségével megrendezett hatfordulós PénzSztár versenyre az idén is közel 1000 csapat nevezett be hazai és határon túli magyar középiskolákból. Közülük a legjobb négy kvartett vett részt a 2016. december 8-i országos döntőben.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen lezajlott döntő győztese a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata lett, mely tagjai ezzel elnyerték a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont

Villás Galéria: hagyományos az év végi árverés

Helyi - 2016-12-06

Az 53. festmény- és műtárgyárverését tartja Debrecenben a Villás galéria. A december 10-i aukción 194 tétel kerül kalapács alá, csaknem 33 és fél millió forintos induló értékben.105 festményre és 89 műtárgyra licitálhatnak a vevők. A festmények összesített kikiáltási ára közel 25 millió forint, míg a műtárgyaké 9 millió forint.

Az ország első kézműves pizzakészítő üzemét adták át Debrecenben

Helyi - 2016-12-05

Az ország első kézműves pizzakészítő üzemét adták át a családi vállalkozásként működő SeaMaster Products Kft. telephelyén hétfőn Debrecenben.

Az 550 millió forintos beruházás felét európai uniós és kormányzati támogatásból nyerte el a cég. A 2000 négyzetméteres létesítményben óránként 2000, évente mintegy 4 millió pizzát állítanak elő, és a jelenlegi kapacitás mellett 18-20 embernek adnak munkát.

A prémium kategóriás termékek 98 százalékát külföldi piacokon, például Dániában, Hollandiában és Angliában értékesítik majd. Sedlák Gergő, a Kft. tulajdonosa elmondta, hogy az üzemben 24 órás kelesztést követően kézzel nyújtják a tésztát, és különböző feltétekkel mirelit, illetve védőgázas formában szállítják az áruházakba a kész pizzát. A gyártócsarnokot a legmodernebb technológiával szerelték fel, hasonlóan magas minőséget és szigorú higiéniai feltételeket Európában ezen kívül csak néhány üzem képes teljesíteni - hangsúlyozta, és hozzátette, hogy a gyártási folyamatot olasz szakemberek felügyelik.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a vállalkozások számára a hosszú távú siker kulcsa az export, amelyet olyan kiváló minőségű, versenyképes magyar termékekkel lehet növelni, mint például a SeaMaster Products Kft. kézműves pizzái. Az államtitkár fontosnak nevezte a hazai családi vállalkozások erősödését, erősítését, hiszen ezek a cégek foglalkoztatják a munkaerő 70 százalékát, az exportnak viszont csupán mintegy 20 százalékát állítják elő.

Uniós biztos: szükség van az Európai Ügyészi Szervezetre

Helyi - 2016-12-05

- Határozott meggyőződésem, hogy szükség van az Európai Ügyészi Szervezetre (European Public Prosecutor's Office, EPPO) - jelentette ki az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén Vera Jourová uniós jogi biztos.

Az uniós strukturális alapok felhasználását és a határokon átnyúló csalásokat vizsgálni hivatott szervezet létrehozásáról szóló tervezet a megosztott kompetenciák kiegyensúlyozott modelljét hozza létre - mondta a biztos. Hozzátette: akkor kerülnének ugyanis át az EPPO-hoz az ügyek, ha nemzetközi bűncselekményre bukkannak a hatóságok.

Szalay Lajos bibliai ihletésű grafikáiból nyílt kiállítás a debreceni MODEM-ben

Helyi - 2016-11-27

Szalay Lajos bibliai ihletésű grafikáiból nyílt kiállítás szombaton a debreceni MODEM-ben. Fertőszögi Péter művészettörténész a megnyitón elmondta: a kiállítással a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ közösen emlékezik a reformáció kezdetének 500. évfordulójára.

A Reformáció 500 - Szalay Lajos Bibliája című tárlat a teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret témáját járja körül. A 20. századi magyar grafika legjelentősebb, iskolateremtő alakja volt Szalay Lajos (1909-1995), akinek művészetében a Biblia örök és megkerülhetetlen inspirációt jelentett, a teremtéstől a feltámadásig - tette hozzá.

A művész elsőként az 1960-as évek elején formálta alkotássá az Ó- és Újszövetséggel kapcsolatos élményeit - fogalmazott Fertőszögi Péter, hozzátéve: életműve csúcsának a Genezis címmel 1973-ban kiadott rajzalbumát tartotta, amely 124 rajzon keresztül járja végig az Ószövetség legfontosabb mozzanatait.

Bormustra a debreceni Déri Múzeumban

Helyi - 2016-11-25

Huszonhárom hazai borászat mintegy 70 féle borát kóstolhatják meg az érdeklődők az ötödik debreceni bormustrán szombat este a Déri Múzeumban. A mustrát szervező Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület elnöke, Kovács Pál elmondta: ötödik alkalommal tartják meg a borszemlét, ahol mindig az a húsz borászat mutatkozhat be, amelyeknek a borai a legjobban szerepeltek az adott évben a Debreceni Borozó című, országos terjesztésű ingyenes borászati magazin tesztjein.

A reformáció 500. évfordulójára készülnek Debrecenben

Helyi - 2016-11-24

A reformáció emlékévének országos református megnyitóját 2017. január 31-én Debrecenben tartják - jelentették be a szervezők csütörtökön a Debreceni Református Kollégiumban, sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester szerint "Debrecen nélkül a reformáció 500. évfordulóját elképzelni sem lehet", ugyanis a Kárpát-medencében nincs még egy olyan város, amelynek "a történelme a református egyház történetével ilyen mértékben összefonódott volna".

Debreceni polgármester: több mint kétezer új munkahely jött létre a városban

Helyi - 2016-11-15

Debrecenbe az idén 75 milliárd forint működőtőke érkezett, a beruházásokkal 2100 új munkahely jött létre - közölte a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) az Új Főnix-terv elnevezésű program eddigi eredményeit összegezve kiemelte: 2022-ig Debrecen rendszerváltás utáni történetének legnagyobb - a város egész területére és minden ágazatra kiterjedő - fejlesztése valósul meg, összesen 200 milliárd forint európai uniós és hazai központi költségvetési forrásból.

A fejlesztések elindultak - közölte, rámutatva arra, hogy zöld utat kapott a déli ipari övezet kialakítása is, miután a kormány 4,5 milliárd forint pályázati forrást adott a terület infrastruktúrájának kialakítására.

Debrecen legújabb ipari övezetét a repülőtértől délre eső térségben, mintegy 200 hektáros területen alakítják ki, a repülőtértől északkeletre lévő 35 hektáros önkormányzati területen pedig üzleti központot építenek. A tervek szerint ezzel a térségben további tízezer új munkahely jön létre - mondta Papp László.

Hetedhétország diákjai a Dóczyban

Helyi - 2016-11-15

A Svédországból, Németországból, Belgiumból, Franciaországból, Spanyolországból, Macedóniából és Olaszországból érkező csoportok az Erasmus+ program keretében három éve dolgoznak együtt 'A fiatalok a munka világában 'projektben. A jelenlegi találkozó az utolsó előtti a sorban, Macedóniában kerül sor tavasszal a projektzárásra.

A magyarországi együttmunkálkodás témája a családi vállalkozások, gazdaságok megszervezése és fenntartása lesz, ezen belül is elsősorban a mezőgazdasági kisvállalkozásokkal ismerkednek meg. Ezenfelül betekinthetnek a megújuló szakképzés rendszerébe, amely jelentősen csökkentheti a munkanélküli fiatalok számát.

Ipari célú üveghabot fejleszt a Daniella Ipari Kft. és a BEKS Kft.

Helyi - 2016-11-13

Az építőiparban használatos üveghabot fejleszt a Daniella Ipari Kft. és a BEKS Kft. konzorciumi együttműködésben 903,96 millió forintból, 565,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP) - közölte a debreceni székhelyű Daniella Ipari Park Szolgáltató Kft.

A konzorciumi tagok célja újrahasznosítással a veszélyes és nem veszélyes nyers hulladéküvegből környezetbarát szigetelő termékek előállítása. Ehhez speciális gépeket és eszközöket fejlesztenek.

Tetováló show Debrecenben

Helyi - 2016-11-13

Első alkalommal rendeztek tetováló show-t Debrecenben.

Vadászgörény-szépségverseny Debrecenben

Helyi - 2016-11-13

Egy vadászgörény (Mustela putorius furo) a zsűri asztalán a második alkalommal megrendezett vadászgörény-szépségversenyen a debreceni Csapókerti Közösségi Házban 2016. november 12-én.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.