Helyi

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2220 találatból.

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Jól sikerült a debreceni jégpróba

Helyi - 2019-04-30

Sikeres volt a jégpróba a debreceni Főnix Csarnokban, ahol jövő január 24. és 26. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.


Új távhőtermelési szerződést írtak alá Debrecenben

Helyi - 2019-04-29

További 17 éven keresztül a Veolia Energia Magyarország Zrt. termeli meg a Debrecen távhőszolgáltatásához szükséges hőenergiát, miután a társaság és a hajdú-bihari megyeszékhelyen a távhőszolgáltatói feladatokat ellátó Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 2035 végéig meghosszabbította a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításáról szóló korábbi megállapodást - közölték a felek hétfőn.

A szerződéssel Debrecenben a csaknem 32 ezer lakossági és több mint kétezer intézményi és vállalati fogyasztó számára hosszútávon szavatolják a távhő- és melegvíz-ellátást - jelentette ki Csányi Jenő, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2015-ben vette át Debrecenben a helyi távhőtermelés alapjául szolgáló erőművet.

Egy hely Debrecen szívében:Reskontó Étterem, Bisztró, Borozó és Terasz

Helyi - 2019-04-28

Négy az egyben: egy helyszínen, kellemes környezetben, más-más szolgáltatással, megannyi finomsággal, kulináris élvezettel, házias ízekkel várja vendégeit a Reskontó Étterem Debrecen belvárosában.

Jogerősen elítélték a három halálos áldozatot követelő balesetet okozó férfit Debrecenben

Helyi - 2019-04-26

- Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán - közölte a törvényszék szóvivője.

Dóczy-Park:többlakásos lakóépület kategóriában nyert Építőipari Nívódíjat az épületkomplexum.

Helyi - 2019-04-24

A Dóczy-Park Debrecen legfrekventáltabb lakóövezetében (a Békessy Béla-Dóczy József-Komlóssy utcák által körülhatárolt területen, a Nagyerdő közvetlen szomszédságában, az egyetem főépületéhez és az egyetemi sportcentrumhoz közel helyezkedik el.

Egyedi hangulat

Az egykori gyógyszertári központ helyén megálmodott, 237 lakásos társasház (a Dóczy-Park) alapkoncepciója az volt, hogy egy egyedi hangulatú, inspiratív zöld környezetet hozzanak létre. Ezért a projekt teljes területét az utca szintje fölé emelték, és az így kialakult lebegő kertben helyezték el a lakópark karakteres, jéghegyszerű tömegeit. A csaknem 5,5 milliárd forintos beruházás terveit ugyanaz a Bordás Péter és csapata készítette el, akik a Nagyerdei Stadion és a Parkerdő megújításának a terveit is papírra vetették.

Az Építőipari Nívódíj zsűrije indoklásában hangsúlyozta, hogy a három tömbből álló, nyolcszintes épületegyüttes a SZINORG Universal Zrt. cégcsoportjának saját beruházása, az építtető a Dóczy Ingatlanfejlesztő Kft., a kivitelező pedig a HUNÉP Universal Zrt. volt. Mint a jeles szakemberekből álló grémium fogalmazott: a 17 ezer négyzetméteres, lépcsőzetes épületegyüttesben egy falu nagyságát kitevő lakásmennyiség épült fel anélkül, hogy az emberi lépték sérült volna.

Pótlóbuszok járnak Debrecen és Balmazújváros között május 2-től december közepéig

Helyi - 2019-04-20

A Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon május 2-től várhatóan december 14-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, illetve Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Közleményük szerint a vasúti személyszállítás mintegy 8 hónapos autóbusszal történő helyettesítése a debreceni észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A térség fejlesztésének köszönhetően - ott épül fel a BMW debreceni autógyára is - sok ezer új munkahely létesül.

A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű-fuvartól mentesül a közúthálózat.

A munkálatokat régészeti feltárások előzték meg, amelyek sikeres lezárását követően májustól megkezdődhet a szállítás.

Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Helyi - 2019-04-18

Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van - mondta az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Bagdán Boglárka, a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) agrártudományi szekciójának a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán tartott záróünnepségén örömmel nyugtázta, hogy a mintegy 300 hallgató között a hazaiak mellett Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről érkezett diákok is részt vettek a tudományos munkában, most első alkalommal középiskolások is bekapcsolódtak az agrárszekcióba.

Húsvét - Jellemzően napsütéses, száraz idő várható

Helyi - 2019-04-18

Jellemzően napsütéses, meleg, száraz idő várható a húsvéti hosszú hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben

Helyi - 2019-04-17

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben, a kenguru bébit sajtótájékoztatón mutatta be szerdán az intézmény vezetője. Nagy Gergely Sándor elmondta: a mindössze egy hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott.

Mára már ki is dugta a fejét és érdeklődően kukucskál édesanyja óvó erszényéből, az újszülött nemét még nem lehet tudni.

Mercedes autóbuszokat adott át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN-nak Debrecenben

Helyi - 2019-04-12

A VOLÁN Buszpark Kft. számára készre szerelt 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszok utolsó ütemben elkészült 17 darabját adták át pénteken Debrecenben, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén.

A VOLÁN Buszpark Kft. 17 milliárd forintot meghaladó értékben összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbusz beszerzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást 2018 nyarán. A pályázaton sikerrel szerepelt az Inter Traction Electrics Kft. és a Merkantil Bank közös ajánlata, amelynek keretében határidő előtt adták át az 50 Mercedes-buszt.

Debrecen Város Díszpolgára :dr. Barta János professor emeritus

Helyi - 2019-04-11

Dr. Barta János történelem-angol-néprajz szakos diplomája megszerzésétől kezdve 2010-es nyugdíjba vonulásáig a Debreceni Egyetem oktatója volt, 1999-től 2010-ig mint egyetemi tanár. 1987-től 2005-ig tanszékvezető,

1994 és 2002 között a Történelmi Intézet igazgatója volt, s több alkalommal töltött be dékánhelyettesi tisztet. Jelenleg az Egyetemes Történeti Tanszék professor emeritusa. 1999 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 19 önálló kötete jelent meg, s részt vett a Debrecen történetéről szóló monográfia megírásában is.

Magyar és egyetemes történeti munkái híven tükrözik és képviselik Debrecen értékeit. Esetében a sikeres tudományos előmenetel példamutató módon egyesült a közéleti szerepvállalással: így például a Történelmi Társulat országos választmányának titkára, az Őrváros Közalapítvány kuratóriumának elnöke volt, s több mint tíz éve a Debreceni Szemle című folyóirat főszerkesztője

Pro Urbe díjas: Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Helyi - 2019-04-11

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok 2016 augusztusától két és fél éven keresztül vezette a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárját. Ezt megelőzően hadműveleti csoportfőnök-helyetteseként, megbízott csoportfőnökként dolgozott.

Vezetése alatt a dandár elismertsége, támogatottsága, kapcsolati rendszere óriási mértékben nőtt, és az egység még inkább része lett Debrecen mindennapjainak.

Az önkormányzattal vállvetve olyan nagyszabású kezdeményezések megvalósítására kerülhetett sor vezetésével, mint például a Debreceni Militárium létrehozása a Honvédtemetőnek és mauzóleumának teljes megújulásával, vagy emléktábla állítása a Visintiniben lévő magyar kápolnánál az első világháborús hősök tiszteletére.

2017-ben az alakulat bekapcsolódott a Múzeumok Éjszakája programsorozatba is, amely ennek révén is az ország egyik legsikeresebb rendezvénye lehetett.

Pro Urbe díjas: Törökné Csécs Lenke táncpedagógus

Helyi - 2019-04-11

Törökné Csécs Lenke táncpedagógus, néptáncos 1969 és 1990 között a Debreceni Népi Együttes utánpótlás-csoportjainak szakmai irányítója volt. Az 1990-ben általa megalapított Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes a város elismert, több nagydíjat és nívódíjat szerzett csoportjává vált.

Néptáncegyütteseivel számos műsort adott bel- és külföldön. Szervező munkájának köszönhetően Béres András Mikepércsi csárdás című koreográfiáját 2009-ben, majd 2018-ban Debrecen főterén – magyar rekordként – több mint 300 táncos táncolta egy helyen, egy időben.

A csapókerti Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál ötletadója, művészeti vezetője, az Országos Karikázó Fesztivál elindítója, szervezője.

Táncpedagógusi tevékenysége mellett szőtteseivel nemzetközi és országos versenyek résztvevője.

Pro Urbe díjas:Varga László volt városfejlesztési főosztályvezető

Helyi - 2019-04-11

Varga László Baján szerzett üzemmérnöki diplomát. 1970-ben a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságnál kezdett dolgozni, majd 1979-ben a debreceni városi tanács hivatalához került, ahol számos pozíciót töltött be. 1989-ben városgazdálkodási szakmérnöki oklevelet szerzett.

1991-től 2014-ben történt nyugdíjba vonulásáig a debreceni polgármesteri hivatalánál látott el vezetői feladatokat, előbb a Beruházási és Üzemeltetési Iroda, majd a Városfejlesztési Főosztály vezetőjeként tevékenykedett.

Elismerések Debrecen Város Napján

Helyi - 2019-04-11

Debrecen Város Napja alkalmából 2019. április 11-én ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő testülete. Az eseményen díszpolgári címeket, Pro Urbe és Mecénás díjakat, Sajtódíjat, valamint Kölcsey Ferenc-ösztöndíjat adott át Papp László polgármester.

A Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím adományozásával a közgyűlés kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik a város és lakossága érdekében példamutatóan munkálkodtak. Ezzel ismeri el azok életművét, akik maradandót alkottak, és ezzel hozzájárultak Debrecen szellemi és anyagi gyarapodásához.

A város érdekében kifejtett jelentős tevékenység elismeréseként Pro Urbe kitüntető díj adományozható azon természetes és jogi személynek, közösségnek, aki, illetve amely éveken keresztül munkálkodott a helyi társadalom javára az emberi tevékenység bármely területén.

Bokrétaavató a National Instruments debreceni gyárában

Helyi - 2019-04-10

- Bokrétaavató ünnepséget tartottak szerdán az NI Hungary Kft. debreceni gyárában, miután elérte legmagasabb pontját a vállalat legújabb, negyedik épülete.

Térjáték, táncelőadás, dalárdatalálkozó a hétvégén Debrecenben

Helyi - 2019-04-09

A virágvasárnapot ünnepli, valamint a 170 éve történt Habsburg-Lotharingiai-ház trónfosztására emlékeznek a hétvégén Debrecenben, ahol számos program, köztük térjáték, konferencia, táncelőadás, dalárdatalálkozó is várja az érdeklődőket.

A hit és a nemzet találkozik a hétvégén Debrecenben, amikor ugyanarra a napra esik a virágvasárnap és a trónfosztás évfordulója - fogalmazott Debrecen kulturális alpolgármestere kedden, a rendezvények sajtótájékoztatóján a helyi Kölcsey Központban.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy 170 évvel ezelőtt, 1849. április 14-én mondta ki a debreceni országgyűlés a Habsburg-Lotharingiai-ház trónfosztását, amit öt nappal később a Függetlenségi Nyilatkozat kiadásával erősített meg.

Megkezdődött a Magyar Fesztivál Szövetség tavaszi közgyűlése Debrecenben

Helyi - 2019-04-03

A Kárpát-medencei magyar fesztiválok helyzetét tekintik át egyebek között a 228 tagot tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség kétnapos tavaszi közgyűlésén és konferenciáján, amely szerdán kezdődött meg a debreceni Kölcsey Központban.

Koreográfusversennyel emlékeznek Béres András néprajzkutatóra Debrecenben

Helyi - 2019-04-03

Koreográfusversennyel emlékeznek szombaton Debrecenben Béres András néprajzkutatóra, a Debreceni Népi Együttes alapítójára - tájékoztatta szerkesztőségünket az esemény fővédnöke.

Béres Zsuzsa felidézte, hogy a néprajzkutató emléke előtt 2018-ban, születésének kilencvenedik, halálának huszonötödik évfordulóján egész éves, teljes munkásságát felidéző programsorozattal tisztelegtek. Az I. Béres András Koreográfusverseny, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg, méltó folytatása az emlékévnek - tette hozzá.

Ismét lesz Debrecenben Hajdúép és Energoexpo

Helyi - 2019-04-02

Ismét lesz Debrecenben építőipari és energetikai szakkiállítás, a 17. Hajdúép és a 13. Energoexpo kiállításokat április 12-14. között rendezik meg a helyi Főnix csarnokban - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Vaszkó László vásárigazgató elmondta: 60 kiállító várja majd jelentős kedvezményekkel az otthonuk megépítésén, vagy felújításán dolgozó családokat az idei rendezvényen, amelyre háromezer látogatót várnak.

Az építőipar és a lakberendezés teljes termékskáláját a "betontól a függönyökig" bemutató kiállításon alternatív energetikai megoldásokkal is találkoznak majd a vásárlátogatók - tette hozzá.