Helyi

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2168 találatból.

Nagy értékű szoftvert adományozott az NI Hungary Kft. a Debreceni Egyetemnek

Helyi - 2019-01-15

Nagy értékű szoftvert adományozott a National Instruments Hungary Kft. (NI Hungary) a Debreceni Egyetemnek (DE), ezzel támogatva a műszaki és természettudományos képzés fejlesztését - jelentették be kedden sajtótájékoztatón.

Debrecenben is tüntettek a kormány ellen

Helyi - 2019-01-05

A Jobbik, az MSZP, az LMP, valamint a parlamenten kívüli Momentum. képviselői és az elégedetlen debreceni polgárok együtt tüntettek a kormány és a Fidesz ellen január 5-én este a Régi Városháza előtt.

A korrupció a „rabszolgatörvény" és az orosz befolyás magyarországi növekedése ellen emeltek szót a felszólalók, s a mintegy 200 fős tömeg füttyel és a fújolással nyilvánította ki véleményét Kósa Lajossal szemben.

Pallás György(MSZP) javasolta,hogy az őszi önkormányzati választások alkalmával a demonstráción jelenlévő pártoknak közös jelölteket kellene állítania.

Papp László polgármester újévi beszéde

Helyi - 2019-01-02

Főtiszteletű Püspök Úr!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm önöket a Kodály Filharmónia hagyománnyá váló újévi kon-certjén, az újesztendő első napján és engedjék meg, hogy Isten áldását kérjem városunkra, városunk és nemzetünk minden polgárára. Egyetértést, egészséget, valamint jó eredményeket hozó új esztendőt kívánok személyes életükben mindannyiuknak!

Palkovics: minden autópályának el kell érnie a határig

Helyi - 2018-12-20

Útfejlesztésre 2500 milliárd forintot fordít a kormány 2025-ig, a fejlesztések két legfontosabb célja, hogy minden megyeszékhely elérhető legyen gyorsforgalmi úton, illetve minden autópálya elérje az országhatárt - közölte Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berettyóújfaluban, az M35-ös autópálya befejező, és az M4-es autópálya első szakaszának átadásán.

A gyorsforgalmi szakaszok hatalmas lökést adnak a helyi gazdaság fejlesztésének, az iparfejlesztésnek, támogatják az idegenforgalom fejlesztését, és javítják az ott élő lakosság életminőségét is - tette hozzá a miniszter.

Palkovics László Debrecent említette példaként, amely 2006, az M35-ös autópálya átadása óta "hatalmasat fejlődött". A BMW döntését, miszerint első európai, Németországon kívüli gyárát Debrecenben építi fel, jelentős részben a hajdú-bihari megyeszékhely elérhetőségével, az autópálya-összeköttetéssel, a vasútfejlesztéssel és a repülőtér fejlesztésével magyarázta a miniszter.

Átadták a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő szakaszát

Helyi - 2018-12-19

Ünnepélyesen átadták a 471. számú főút Hajdúsámsont elkerülő szakaszát szerda délelőtt. A forgalom előtt szerda este vagy csütörtök reggel nyitják meg a 8,6 kilométer hosszú utat - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója a helyszínen.

Jelentős növekedésre számít 2019-ben a Wizz Air a debreceni repülőtéren

Helyi - 2018-12-14

Az utasok számának jelentős növekedésére számít 2019-ben a Wizz Air a debreceni repülőtéren - mondta a légitársaság alapító-vezérigazgatója pénteken, a Wizz Air második bázisgépének érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Váradi József emlékeztetett: a Wizz Air 2012 óta indít járatokat Debrecenből, 2015-től pedig a város légikikötőjét bázisreptérként használják. Eddig egy gépük állomásozott állandóan a repülőtéren, pénteken pedig a második is megérkezett. Hozzátette: Debrecenből 2018-ban 353 ezer utas vette igénybe szolgáltatásaikat, a második bázisgép üzembe állításától az utasszám jelentős növekedését várják.A második bázisgép üzembe állítása a vezérigazgató szerint alapot jelent a további útvonalfejlesztésekhez is.

Debrecen neve mellé felkerült a Mercedes-csillag is

Helyi - 2018-12-11

Bemutatták az ITK Holding új, elővárosi buszát, a REFORM 501 LE típust 2018. december 11-én, Budapesten. A vállalat vezérigazgatója egyben aláírta azt a megállapodást, amely értelmében elkezdődhet a Déli Ipari Parkban egy új buszgyár építése. A bemutatón Papp László polgármester úgy fogalmazott: az ITK Holding a város gazdaságának erős bástyája lesz és Debrecen neve mellé felkerült a Mercedes-csillag is.

REFORM néven magyar fejlesztésű, Mercedes-Benz alvázra épülő elővárosi autóbuszt mutatott be az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. Budapesten. A tizenkét típusból álló termékcsalád újabb tagjának, a Mercedes-Benz REFORM 501 LE-nek a leleplezése mellett bejelentették, hogy az ITK Holding Zrt. és annak leányvállalata megkezdte a Mercedes-Benz Sprinter kishaszonjárművek alapjaira történő fejlesztéseket is, amely alapján későbbiekben a kisebb járműkategóriákban is a hazai autóbuszgyártás meghatározójává válhat. Az ITK Holding leányvállalata szerződés kötött az Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel és a Cívis Ház Zrt.-vel a cégcsoport jövőbeni fejlesztéseihez szükséges ingatlan megvásárlásáról a Déli Ipari Parkban

A Debrecen 2030 program alapvetően változtatja meg a keleti régiókban élők mindennapjait

Helyi - 2018-12-05

Alapvetően változtatja meg a keleti régióban élők mindennapjait a Debrecen 2030 program, amelynek célja, hogy a hajdú-bihari megyeszékhelyet 12 éven belül az országhatárokon átnyúló hatású üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi központtá tegye - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten.

A Debrecen észak-nyugati gazdasági övezetének ipari és infrastrukturális beruházásainak előkészítése, megvalósítása érdekében együttműködési, támogatási megállapodást írt alá a miniszter Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.

Palkovics László elmondta, a megállapodás alapján a kormány 130 milliárd forinttal támogatja a közúti és vasúti fejlesztéseket, valamint a közműberuházásokat.

3 milliárd forint hiányzik

Helyi - 2018-12-01

Az elmúlt napokban, a Demokratikus Koalíció képviselőjeként közérdekű adatigényléssel fordultam a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit (DHK) Kft.-hez. A kapott válaszból kiderül, hogy a cég becsült nettó árbevétele 2018. szeptember 30-ig 3 689 211 220 Ft. A 2018 évre az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRT. a mai napig csupán 693 040 954 Ft + Áfa összeget utalt.

Azaz, az elhíresült, gyakorlatilag érdemi tevékenységet nem végző állami „Kukaholding" hatvan napon túli tartozása, csak a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. felé, megközelítőleg 3 milliárd forint! Merjük kimondani, a debreceni adófizetőktől megközelítőleg 3 milliárd forintot, jelen állapot szerint, nemes egyszerűséggel lenyúlt az állami gittegylet!

Sokrétű komplexum valósul meg a debreceni Nagyerdei strandon

Helyi - 2018-11-30

A legsokrétűbb komplexum valósul meg 8 és félmilliárd forintból a debreceni Nagyerdei strandon - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken Debrecenben a beruházás alapkő letételén. Gyopáros Alpár beszédében méltatta a város múltját, a pezsgő jelent és a perspektívákat felvonultató jövőt.

Egyszerre érződik itt a múlt, a szembetűnő jelen, s Debrecen találkozási pontja a határ inneni és túli magyarjainak is - fogalmazott a kormánybiztos. Debrecen olyan szellemi innovációs központ, ahol a szorgalom, a kitartás a jövő érdekében van jelen, és a BMW-beruházással a pont is felkerül az i-re - fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve, Debrecenben tudatos városfejlesztés zajlik.

A kormánybiztos elmondta, hogy a 23 megyei jogú város 3700 milliárd forint összegű fejlesztést valósít meg, 2019-ben 1000 milliárd fölött lesz a kifizetés, amelynek zöme belföldi forrás. Debrecennek 100 milliárd jut, amiből már 40 milliárdot megkapott a város, és további 100 milliárd forint érkezik még a közúti, illetve a vasúti közlekedés fejlesztésére - közölte.

Nagy István: a Derecskei-főcsatorna korszerűsítése korszakváltást hoz az agráriumba

Helyi - 2018-11-29

- A Derecskei-főcsatorna több mint 3 milliárd forintos költségvetésből megvalósuló korszerűsítése korszakváltást hoz a magyar agráriumba, tudatosítja a gazdálkodókban, hogy nincs eredményes mezőgazdaság vízgazdálkodás nélkül - jelentette ki az agárminiszter csütörtökön Derecskén, a csatornakorszerűsítés projektnyitó rendezvényén.

Kerékpárút-fejlesztésre 220 millió forint Komádiban

Helyi - 2018-11-29

- Sokat tett a kormány az úthálózat megújításáért annak érdekében, hogy minél több befektető érkezzen a Bihari térségbe - jelentette be a térség országgyűlési képviselője Komádiban csütörtök délelőtt két kerékpárút-szakasz ünnepélyes átadóján. A beruházáshoz 220 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

Romagyilkosságok - Letöltendő börtönt kapott hamis tanúzásért az egykori "koronatanú"

Helyi - 2018-11-28

Két év letöltendő börtönre ítélte hamis tanúzásért a romagyilkosságok miatt indult büntetőeljárás egykori koronatanújának számító nőt a Fővárosi Törvényszék szerdán jogerősen. F.-né Ny. Éva, a vádlottak volt munkáltatója áprilisban első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Uniós fejlesztési irányok Debrecenben

Helyi - 2018-11-27

Jelentősen hozzájárultak Debrecen gazdaság- és városfejlesztési eredményeihez az uniós források a most futó 2014 és 2020 közötti költségvetési időszakban – hangsúlyozta Papp László polgármester Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetőjével tartott közös sajtótájékoztatóján. A következő időszak legfontosabb területe a közlekedésfejlesztés lesz – fogalmazott a polgármester.

Az Új Főnix Terv részeként Debrecen – a megyei jogú városok közül a legnagyobb összeget – 43,3 milliárd forintot fordíthat gazdaság- és városfejlesztési céljaira 2014 és 2020 között a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül.

Debrecen – lehetőségeit teljes mértékben kihasználva – 101 pályázatot nyújtott be, amellyel 41,31 milliárd forintot kötött le. A 43,3 milliárd forintos teljes összeghez képest fennmaradó részt az önkormányzat a beruházásoknál időközben felmerülő többletköltségek finanszírozására használja.

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Debrecen és Nyíregyháza polgármestere

Helyi - 2018-11-27

Egy évvel ezelőtt, 2017. december 15-én írt alá a két város, Debrecen és Nyíregyháza polgármestere együttműködési megállapodást. A 14 pontos dokumentumban vállalták többek között, hogy egyeztetik közlekedési, oktatási, turisztikai és gazdaságfejlesztési elképzeléseiket.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere 2018. november 27-én Debrecenben tárgyalt Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.

Advent - A történelmi egyházak együtt ünnepelnek Debrecenben

Helyi - 2018-11-26

Együtt készülnek a karácsonyra a történelmi egyházak Debrecenben, ahol advent négy vasárnapján a Református Nagytemplom előtti téren a város karácsonyfája mellett közösen gyújtanak gyertyát - mondta el Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

A karácsonyig tartó időszakban koncertekkel is várják az ünneplőket a Nagytemplomba. December 3-án Lajkó Félix, 10-én Kökény Attila ad elő karácsonyi dalokat, míg 17-én Wolf Kati koncertezik a Nagytemplomban.

A Goethe Intézet és a Modem közös kiállítása nyílt meg Debrecenben

Helyi - 2018-11-25

Az egész világra kiterjedő megfigyeléssel, annak szociokulturális hatásaival és az abból fakadó félelmekkel foglalkozik a Goethe Intézet és a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ szombaton nyílt kiállítása.

Lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől szombat este

Helyi - 2018-11-23

Vágányépítés miatt szombat estétől csütörtök estéig lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől

Világpremierrel nyit a Debreceni Adventi Vásár

Helyi - 2018-11-21

A Kossuth téren és a Piac utcán november 24-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely szerethető közösségi térben, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket. A debreceni adventi vásár régi időket idéző nyitányaként egy hangulatos felvonulással kezdődik, melyen a „kikiáltók" a portékákat dicsérik majd.

A vásárnyitás napján 15 órától a Debrecen Dixieland Jazz Band zenél, majd a Magyar Nagycirkusz-Circus America artistáinak felvonulásán ismerkedhetünk meg a közel 100 faházban megjelenő vásározóval és portékáikkal. Az adventi forgatagban, a tavalyi nagy sikert aratott 33 méteres óriáskerék után ez alkalommal egy 45 méter magas óriáskerékkel is kiegészül a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére.

EKF 2023 - Több mint két millióan látták a Debrecen EKF-pályázatát népszerűsítő flashmob videója

Helyi - 2018-11-21

- Három hét alatt több mint kétmillió embert ért el a Debrecen Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 pályázatot népszerűsítő flashmobról készült videó - írja az EKF Debrecen2023 Programiroda.