Helyi

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 2134 találatból.

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Debrecen és Nyíregyháza polgármestere

Helyi - 2018-11-27

Egy évvel ezelőtt, 2017. december 15-én írt alá a két város, Debrecen és Nyíregyháza polgármestere együttműködési megállapodást. A 14 pontos dokumentumban vállalták többek között, hogy egyeztetik közlekedési, oktatási, turisztikai és gazdaságfejlesztési elképzeléseiket.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere 2018. november 27-én Debrecenben tárgyalt Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.

Advent - A történelmi egyházak együtt ünnepelnek Debrecenben

Helyi - 2018-11-26

Együtt készülnek a karácsonyra a történelmi egyházak Debrecenben, ahol advent négy vasárnapján a Református Nagytemplom előtti téren a város karácsonyfája mellett közösen gyújtanak gyertyát - mondta el Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

A karácsonyig tartó időszakban koncertekkel is várják az ünneplőket a Nagytemplomba. December 3-án Lajkó Félix, 10-én Kökény Attila ad elő karácsonyi dalokat, míg 17-én Wolf Kati koncertezik a Nagytemplomban.

A Goethe Intézet és a Modem közös kiállítása nyílt meg Debrecenben

Helyi - 2018-11-25

Az egész világra kiterjedő megfigyeléssel, annak szociokulturális hatásaival és az abból fakadó félelmekkel foglalkozik a Goethe Intézet és a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ szombaton nyílt kiállítása.

Lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől szombat este

Helyi - 2018-11-23

Vágányépítés miatt szombat estétől csütörtök estéig lezárják az ebesi vasúti átjárót a közúti forgalom elől

Világpremierrel nyit a Debreceni Adventi Vásár

Helyi - 2018-11-21

A Kossuth téren és a Piac utcán november 24-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely szerethető közösségi térben, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket. A debreceni adventi vásár régi időket idéző nyitányaként egy hangulatos felvonulással kezdődik, melyen a „kikiáltók" a portékákat dicsérik majd.

A vásárnyitás napján 15 órától a Debrecen Dixieland Jazz Band zenél, majd a Magyar Nagycirkusz-Circus America artistáinak felvonulásán ismerkedhetünk meg a közel 100 faházban megjelenő vásározóval és portékáikkal. Az adventi forgatagban, a tavalyi nagy sikert aratott 33 méteres óriáskerék után ez alkalommal egy 45 méter magas óriáskerékkel is kiegészül a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére.

EKF 2023 - Több mint két millióan látták a Debrecen EKF-pályázatát népszerűsítő flashmob videója

Helyi - 2018-11-21

- Három hét alatt több mint kétmillió embert ért el a Debrecen Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 pályázatot népszerűsítő flashmobról készült videó - írja az EKF Debrecen2023 Programiroda.

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Sárándon

Helyi - 2018-11-21

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Sárándon, a településvezetői tisztségért hárman indulnak

Eloltották a lángokat a hajdúszoboszlói gáztárolónál

Helyi - 2018-11-20

A hajdúszoboszlói gáztárolónál kedd hajnalban keletkezett tüzet kora délutánra eloltották - közölte a Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. Papp-Kunkli Nóra elmondta: a tűzoltóknak fél kettőkor sikerült megfékezniük a gáztárolóban keletkezett tüzet, amelyben senki nem sérült meg. A tűz okát szakemberek vizsgálják.

A Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti - a tűz miatt korábban lezárt - 3321-es úton a forgalom két órakor elindult.

Adventi koncertek a debreceni Református Nagytemplomban

Helyi - 2018-11-15

Tizenegyedik alkalommal várja adventi koncertekre az érdeklődőket a debreceni Református Nagytemplomba decemberben a Gag Management Produkciós Iroda és a református nagytemplomi egyházközség - közölték a szervezők csütörtökön a cívisvárosban.

Magyarország a legnagyobb gyógyszerexportálók közé került

Helyi - 2018-11-14

Tavaly Magyarország a 19. helyen felkerült a 20 legnagyobb gyógyszeripari exportőr listájára, amiben a Tevának jelentős szerepe van - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Debrecenben.

Szijjártó Péter a Teva gyógyszergyár ötmilliárd forintos beruházással elkészült új üzemének átadó ünnepségén azt mondta, a magyar gyógyszeripar nemzetközi mércével mérve is versenyképes: tavaly az itt készült gyógyszerek 84 százalékát külföldön értékesítették.

A gyógyszeripari szektor aránya dinamikusan bővül: tavaly 17 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma, és elérte a 32 ezret - mutatott rá a miniszter, aki a 21. század meghatározó ágazatának nevezte a gyógyszeripart, amelynek fontos szerepe van a magyar gazdaságban is.

Szijjártó Péter szerint a gyógyszeripar sikere az egyik záloga a magyar gazdaság sikeres átalakulásának egy termelésorientált gazdaságból a kutatás-fejlesztés által vezérelt gazdasággá.

Utóbbiban a gyógyszeripar úgy is fontos szerepet játszik, hogy az ágazatban költik a vállalatok bevételarányosan a legtöbbet innovációra - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy tavaly 880 milliárd forint volt a magyar gyógyszeripar termelési értéke.

Közép-európai összevetésben a magyar gyógyszeripar a legversenyképesebb - mondta a külgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy a feldolgozóiparban elköltött kutatás-fejlesztési források több mint egyharmadát a gyógyszeriparban költötték el tavaly.

Hajdú-Bihar megyei levéltári napok - 919 millió a hajdú kultúra feltárására

Helyi - 2018-11-13

- A helyi identitás, a cselekvő közösségek megerősítésére 919 millió forintot nyert a hajdú-bihari önkormányzat a Település- és Területfejlesztés Operatív Program (TOP) pályázatán, az összeget elsődlegesen a hajdú kultúra feltárására fordítják - jelentette be a megyei közgyűlés elnöke a 45. Hajdú-Bihar megyei levéltári napok megnyitóján kedden Debrecenben.

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Helyi - 2018-11-13

Palawan-szigeteki leopárdmacska (Prionailurus bengalensis heaneyi) született a debreceni állatkertben. A ritkaságnak számító állatot kedden sajtótájékoztatón mutatták be.

Már kétszáz kamionyi adománnyal segített egy holland alapítvány rászorulókon

Helyi - 2018-11-10

Hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben abból az alkalomból, hogy megérkezett a városba a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja.

Elkészült az új tócóskerti piac Debrecenben

Helyi - 2018-11-10

Befejeződött az Új Főnix Terv Élhető város programjának egyik legfontosabb idei fejlesztése, az új tócóskerti piac építése. Mostantól méltó környezetben, 68 elárusítóhellyel és négy üzlethelyiséggel várják a tócóskertieket a Holló László sétányon.

Egy évvel ezelőtt a felújított Dobozi kispiacot adtuk át, most pedig az tócóskerti piac épületében állunk – fogalmazott az átadón Papp László, Debrecen polgármestere. – Fejlesztéseinkben azt a célt tartjuk szem előtt, hogy az egyes városrészekben alakuljanak ki olyan központok, ahol a környéken élők találkozhatnak. Ez a piac a tócóskertiek számára ilyen hely – mondta Papp László.

A Holló László sétány mellett zöldmezős beruházásként épült meg a Tócóskerti piac. Az épület 800 m2 hasznos alapterületű, melyből az árusítótér területe 562 m2, ahol 68 árusítóhelyet alakítottak ki. Az István út felőli oldalon 4 üzlethelyiség létesült, melyekben hús-, hentesáru, tejtermékek, pékáru és sütemények árusítására kaptak lehetőséget a bérlők. Az árusítás a piactér felé kialakított átadóablakokon keresztül történik.

Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank

Helyi - 2018-11-08

Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank, amely a feleslegessé vált élelmiszerek eljuttatásával segíti a rászorulókat - közölték a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület megalakulásáról tartott csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke emlékeztetett arra: 13 évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy a budapesti rászorulóknak segítsenek a boltokban, áruházakban feleslegessé váló, emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek adományozásával.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Az egyesület arra törekszik, hogy ennek a mennyiségnek minél nagyobb részét eljuttassa a nélkülözőknek. Már több mint 300 szervezettel állnak kapcsolatban, évente mintegy 5 milliárd forint értékű adománnyal 300 ezer embert látnak el - mondta. Hosszú távon egy olyan hálózat kialakítása a céljuk, amellyel a jelenleginél hatékonyabban tudják elérni a vidéki régiókat is.

Elfogadta a városi közgyűlés Debrecen Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatát

Helyi - 2018-11-08

Teljes egyetértésben támogatta a debreceni közgyűlés Debrecen Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatát. A SHARING HORIZONS című dokumentumot 2018. november 9-én adja át Papp László polgármester az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

A debreceni pályázat angol nyelvű szlogenje: Sharing Horizons. A „sharing" fogalma a tudásmegosztást, tapasztalatcserét, a közös alkotást, a partnerséget hordozza magában, míg a „horizon" kifejezés a Hortobágyból kiindulva, a végtelen, ámde inspiráló térre, a biodiverzitásra, a szabadságra, az új távlatok megnyitására, a léptékváltásra utal. A cím tehát metaforikusan a sokrétű párbeszédet és a város előtt álló új kulturális távlatok szellemiségét tükrözi.

- Egy újabb álom előszobájában vagyunk – fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere a közgyűlési döntést követő sajtótájékoztatón. Debrecen régi ambíciója, hogy betöltse ennek a régiónak a központi szerepét. Ez a pályázat épít a város történelmi hagyományaira és felfrissíti Debrecen kulturális életét szervezeti értelemben. 32 programelemet tartalmaz a pályázat. A cím elnyerése ehhez a törekvésünkhöz segít hozzá, vagyis kulturális stratégiánknak nem célja, hanem eszköze a cím a város fejlődése érdekében.

Tisza 100 - Pósán László: Tisza István számára szent ügy volt a nemzet iránti hűség

Helyi - 2018-10-31

Tisza István számára az ország és a nemzet iránti hűségnél, lojalitásnál, nem létezett igazabb és szentebb ügy - mondta az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke szerdán Debrecenben, a meggyilkolt korábbi miniszterelnök szobránál tartott koszorúzáson.

Pósán László szavai szerint gróf Tisza István politikai nézetrendszerének középpontjában a történelmi Magyarország integritásának és a dualista rendszeren belüli önállóságának megőrzése állt.

Azt mondta, 1867 óta alig volt Magyarországon államférfi, politikus, "akit egyik oldalon annyira imádtak, a másikon annyira gyűlöltek volna".

Koncertek, kiállítások, színházi előadások az idei Debreceni őszi fesztiválon

Helyi - 2018-10-30

Koncertekkel, kiállításokkal, színház- és táncművészeti előadásokkal, gyermekprogramokkal, népművészeti rendezvényekkel, tematikus filmnapokkal és közönségtalálkozókkal várja az érdeklődőket a Debreceni őszi fesztivál - hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján kedden, a helyi Kölcsey központban.

A Debreceni őszi fesztivál több mint két évtizede meghatározó esemény a város kulturális életében - jelentette ki a cívisváros kulturális alpolgármestere az eseményen.Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) hozzátette: az idei, 21. találkozót színes programkavalkád jellemzi. Kiemelte a Nagyváradi Állami Filharmónia vendégjátékát, a Csík zenekar koncertjét, a 100 tagú Cigányzenekar 30 fős kamarazenekara és a Sabbathsong Klezmer Band közös koncertjét, a hetven éve alapított Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar Hetvenkedés című jubileumi koncertjét és a Requiem a magyar hősökért című, az I. világháború lezárásának 100. évfordulójára szervezett emlékkoncertet.

Debreceni hokisokhoz látogatott a kanadai nagykövet

Helyi - 2018-10-24

Kanada budapesti nagykövete szerdán Debrecenben felkereste a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatának két kanadai játékosát. Isabelle Poupart a debreceni jégcsarnokban maga is korcsolyát húzott, és a jégen beszélgetett két honfitársával, a magyar gyökerű, Kanadában született Kovács Bronson Zoltánnal és Hugo Turcotte-tal.

A két játékos néhány trükköt is bemutatott a montreali hokisok mezét viselő nagykövetnek, aki az első gólját is megszerezte - mint azt elmondta a jégcsarnok sajtószobájában tartott rögtönzött sajtótájékoztatón.

Boncz László Díjat kapott: Nagy Lajosné, Debrecen Megyei Jogú Város Szociális Szolgálatának intézményvezető-helyettese

Helyi - 2018-10-23

Nagy Lajosné, Debrecen Megyei Jogú Város Szociális Szolgálatának intézményvezető-helyettese 1990-től dolgozik szociális területen. Pályáját gondozónőként kezdte, majd klubvezetőként, szervező gondozónőként, diplomás ápolóként, gondozószolgálat vezetőjeként tevékenykedett.

2005-től a városi szociális szolgálat szakmai vezetője, intézményvezető-helyettese. Teljes eddigi munkásságával hozzájárult ahhoz, hogy Debrecen gondoskodó város lehessen.