Helyi

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1815 találatból.

Debrecen egyre kedveltebb turisztikai célpont

Helyi - 2017-02-14

- Debrecen egyre kedveltebb turisztikai célpont: tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette a 388 ezret, ami az országos átlagot meghaladó, 10 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte a város turizmusért is felelős alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Széles Diána hozzátette: Magyarország idei TOP 20-as településeinek listáján Debrecen a 10. helyet foglalja el. A vendégéjszakák számán alapuló listán Debrecen előtt - Budapest és Eger kivételével - fürdővárosok illetve kiemelt fürdőövezetben lévő települések (Siófok, Balatonfüred) szerepelnek.

"Az a célunk, hogy 2020-ra stabilan a TOP 5-ös listába kerüljön Debrecen" - mondta, hozzátéve, hogy ennek érdekében új szervezeti formát hoznak létre, a Főnix Rendezvényszervező Kft. keretein belül új városmarketing és turizmusfejlesztési divíziót alakítanak ki. A turizmusmarketing feladatok mellett a turisztikai információs szolgáltatás irányítását is az új egység végzi majd.

Megújult honlap, mobil applikáció a debreceni repülőtéren

Helyi - 2017-02-13

Új szolgáltatásokkal és funkciókkal érhető el a debreceni nemzetközi repülőtér honlapja, a légikikötő megújult online arculatát és mobil applikációját sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn a helyszínen.

Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta: az Airport Debrecen Kft. kizárólagos marketing partnere, a weboldalt is üzemeltető InnovAir Marketing Kft. által kifejlesztett új mobiltelefonos applikációval nem csak valós idejű tájékoztatást kaphatnak az utasok, hanem rajta keresztül ingyenesen használhatják a repülőtér nyilvános wifi hálózatát is.

A mobilalkalmazás IOS és Android platformon is elérhető és ingyenesen letölthető, a szolgáltatás a nap 24 órájában teljeskörűen rendelkezésre áll.

Házasság hete - Istentisztelettel kezdődött meg a programsorozat Debrecenben

Helyi - 2017-02-12

A házasság hete idei központi programsorozata istentisztelettel kezdődött meg vasárnap délelőtt a debreceni Református Nagytemplomban.

Fekete Károly tiszántúli református püspök igehirdetésében utalt arra, hogy húsz évvel ezelőtt Angliából indult útjára a kezdeményezés, amely a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet.

Magyarországon tíz éve rendezik meg a házasság hetét, amelynek központi programja nem véletlenül kezdődik istentisztelettel, ugyanis "a házasság Isten teremtési rendjéhez tartozik" - mondta a püspök.

Ikonosztázszentelés az Istenszülő Oltalma görög katolikus templomban Hajdúszoboszlón

Helyi - 2017-02-12

A templom a legfontosabb hely életünkben - mondta Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita vasárnap azon a püspöki szent liturgián, amelynek keretében megszentelték a Latorcainé Újházi Aranka által készített és a templomnak ajándékozott ikonosztázt.

Az érsek-metropolita beszélt a templomba járás fontosságáról, kijelentve: a fiatalokat annyi minden elcsábítja, többek között a kábítószer, ami miatt eltékozolják az értékeket, az Istentől kapott kegyelmet.

Kocsis Fülöp egyúttal hálát adott az ikonosztáz készítőjének és adományozójának. A jelenlévők figyelmébe ajánlotta, hogy "ne maradjon ki életükből vasárnaponként a templomba járás, mert nélküle nem tudják megélni az Istenhez való tartozást, hiszen ez a legfontosabb hely életünkben."

Hajdú-bihari rendőrfőkapitány: kiemelkedő volt a nyomozás hatékonysága tavaly

Helyi - 2017-02-09

Az elmúlt 28 évben nem volt olyan alacsony az ismertté vált bűncselekmények száma Hajdú-Biharban, mint tavaly, s ezzel együtt a nyomozás hatékonysága kiemelkedő volt - közölte a megyei rendőrfőkapitány évértékelő sajtótájékoztatóján, csütörtökön Debrecenben.

Mintegy 12 milliárd forintos beruházással fejleszt az Alföldi Tej Debrecenben

Helyi - 2017-02-08

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Mintegy 12 milliárd forintos beruházással új feldolgozóüzemet fejleszt az Alföldi Tej Kft. Debrecenben, a beruházás nyomán 181 új munkahely jön létre - jelentette be Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.

Hozzátette, a fejlesztéssel várhatóan 10 milliárd forinttal nő a vállalat értékesítési árbevétele, amely most több mint 40 milliárd forintot tesz ki. A termékek 30 százalékát főleg keletre, Kínába értékesítik - mondta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a kormány 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a beruházáshoz. Hozzátette, sikerült a kínai kormánnyal megállapodni a magyarországi tejtermékek exportjáról, a kínai szakemberek elvégezték az Alföldi Tej auditját, hamarosan meglesz az eredménye, és megindulhatnak a vállalat termékei Kínába is.

MTA Atomki: pontosabb és gyorsabb munkát tesznek lehetővé az intézet új berendezései

Helyi - 2017-02-05

Pontosabb és gyorsabb munkát tesznek lehetővé azok a képalkotó és kormeghatározó berendezések, amelyeket a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete (MTA Atomki) a következő három évben szerez be örökségtudományi laboratóriumába - mondta Molnár Mihály, az intézet tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Elmondása szerint a berendezések egyik részének a felületvizsgálatban és képalkotásban lesz nagy szerepe. Ilyen a nagyfelbontású, háromdimenziós optikai mikroszkóp, amellyel a régészeti és kulturális örökségvédelem körébe tartozó tárgyak, műemlékek, kisebb eszközök felületi szerkezetét, a mikroelem-eloszlásokat lehet jobban megismerni.

Debrecenben épít új gyárat a Thyssenkrupp

Helyi - 2017-02-03

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német Thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a beruházás Magyarország, a magyar munkaerő iránti bizalom jele, a döntés több évtizedre befolyásolja a vállalat jövőjét az országban. A thyssenkrupp csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen.

Matthias Koll, a Thyssenkrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója elmondta, 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást, 6,5 millió csavarrugót és stabilizátort fognak gyártani Debrecenben. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, jó infrastruktúra, megfelelő beszállítói struktúra, a jól képzett munkavállalók és jó oktatási intézmények - fejtette ki.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 50,2 milliárd forint árbevételt és 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd forint árbevétel és 31,6 millió forintos eredmény után.

Gázömlés miatt tizenegy embernek kellett elhagynia a lakását Püspökladányban

Helyi - 2017-02-02

Gázömlés miatt tizenegy embernek kellett elhagynia az otthonát Püspökladányban csütörtökön - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese. Bányay Judit közleménye szerint egy hatvanhárom milliméter átmérőjű gázvezetéket vágott át egy közterületen dolgozó munkagép Püspökladányban a Radnóti utcában, a gáz a szabadba ömlik.

Reformáció 500 - Bethlen Gábor fejedelemről nyílt kiállítás Debrecenben

Helyi - 2017-01-31

Bethlen Gábor fejedelem, Debrecen patrónusa címmel nyitottak meg kiállítást a Magyar Református Egyház jubileumi emlékéve keretében kedden a helyi Déri Múzeumban.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere megemlékezésében kiemelte: Bethlen Gábor fejedelem többször járt Debrecenben, több alkalommal erősítette meg a város kiváltságait, s a tűzvészben leégett András templom újjáépítése érdekében lemondott a város egy évi hűbéri díjáról, s az építkezést saját vagyonából is támogatta.

Fekete Károly tiszántúli református püspök arról a hármas örökségről beszélt, amelyet a debreceni reformátusok köszönhetnek Bethlen Gábornak.

Megújult a Debrecen.hu portál

Helyi - 2017-01-30

- Elindult Debrecen új honlapja, amely a helyi lakosok mellett a turistáknak és az üzletembereknek nyújt információkat, de megismerkedhetnek a honlap olvasói az Új Főnix Terv elnevezésű fejlesztési programmal is - közölte a megyei jogú város polgármestere hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatóján.

Papp László (Fidesz-KDNP) kiemelte: tíz évvel az előző honlap elindulása után a teljesen megújult Debrecen.hu nyitóoldalán keresztül négy aloldal érhető el, "debreceni vagyok", "üzletember vagyok", "turista vagyok" és "Új Főnix Terv" elnevezéssel.

A debreceni vagyok aloldalon találhatók meg az önkormányzattal kapcsolatos hírek, az ügyintézésekhez kapcsolódó információk és az álláshirdetések is - mondta a polgármester, jelezve, egy keresővel is bővült a honlap, ahol a lakcím megadásával a legközelebb eső háziorvosi rendelő, gyermekorvosi rendelő, fogorvos és óvoda elérhetőségei jelennek meg.

Az üzletember vagyok aloldal a vállalkozóknak szolgál hasznos információkkal, például a város megközelíthetőségéről, a munkaerőpiacról vagy az oktatási rendszerről, a turista vagyok aloldal pedig a Debrecenbe látogatóknak nyújt tájékoztatást.

Ismét tudományfesztivál és robotprogramozási verseny lesz Debrecenben

Helyi - 2017-01-27

Második alkalommal rendezik meg Debrecenben a Science No Fiction Tudományfesztivált, és annak részeként a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelynek február 4-én és 5-én a Kölcsey központ ad otthont - jelentették be a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.

Nyártól egyetemi kórházként működik a debreceni Kenézy

Helyi - 2017-01-25

- A Kenézy kórház, amely január elsejétől került a Debreceni Egyetem (DE) fenntartásába, a szenátus döntése értelmében nyártól egyetemi kórházként működik - hangzott el az erről rendezett, zárt ajtók mögött tartott főorvosi-főnővéri értekezleten.

"A Kenézy kórház nem lesz klinika" - közölte a keddi értekezleten Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, az egészségügyi intézmény egyetemi integrációját lehetővé tevő törvénymódosítás egyik benyújtója.

Szálló por - Debrecenben elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

Helyi - 2017-01-23

Debrecenben a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében felkérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében kerüljék a személygépjáművek (főként a dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan.

Debrecen Város Bálján az Árpád téri református templom felújítására gyűjtöttek az idén

Helyi - 2017-01-22

Debrecen történelme szorosan egybeforrt és együtt él a református egyház történetével, ezért a reformáció 500. évfordulóján az Árpád téri templom felújítását jelölte meg célul a bál.A 2017. január 21-én megrendezett Debrecen Város Bálján köszöntőt mondott Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A nyitótáncot debreceni végzős középiskolások és a Debreceni Egyetem hallgatói táncolták, a megnyitón a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar és a Debrecen Helyőrségi Zenekar muzsikált, Balogh József és Pál István őrnagy vezényletével.

Szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken

Helyi - 2017-01-20

- Mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez - jelentette be a cívisváros polgármestere a Debrecen idei borait bemutató sajtótájékoztatón pénteken.

Papp László (Fidesz-KDNP) emlékezetett arra, hogy valamikor nem is számított komoly debreceni gazdának az, akinek nem volt szőlőskertje Érmelléken.

Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brno

Helyi - 2017-01-19

A második legnagyobb magyar, illetve második legnagyobb cseh város közötti szorosabb partneri kapcsolatok kialakításáról szóló dokumentumot Brünnben írta alá a két település polgármestere, Papp László és Petr Vokrál. Az ünnepi aktuson megjelent Pető Tibor prágai magyar és Juraj Chmiel budapesti cseh nagykövet is.

A megállapodás alapján a felek a jövőben szorosabbra fűzik hivatalos, társadalmi kapcsolataikat, és új együttműködést alakítanak ki, elsősorban a gazdaság, a kutatás, a tudomány, a kultúra, a művelődés, a sport és a turisztika terén.

"Magyarország és Csehország második legnagyobb városairól van szó. Országaink egyaránt tagjai a Visegrádi csoportnak, így városaink szorosabb együttműködésének politikai dimenziói is vannak, tovább erősíti nemzetközi kapcsolatainkat" - mondta Papp László az MTI-nek a testvérvárosi szerződés aláírása után. "Együttműködésre törekszünk a gazdaság, az önkormányzati vállalkozói szféra, az innováció, a tudomány vagy az oktatás területén is" - szögezte le a debreceni polgármester. Hozzátette, hogy a szélesebb kapcsolatok keretében a városok művészeti csoportjai és sportolói kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.

Elhunyt Danku Attila

Helyi - 2017-01-15

Danku Attila, a Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati képviselője, a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola intézményvezetője életének 61. esztendejében, 2017. január 14-én váratlanul elhunyt.

Danku Attila hosszú időn keresztül általános iskolai tanítóként, majd tanárként tevékenykedett, 1997-től vezette a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolát. 2010-ben Debrecen Város Kiváló Pedagógusa lett.

Öt év fegyház trafikrablásért

Helyi - 2017-01-12

Öt év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét. A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint S. Imre öt évig a közügyeket sem gyakorolhatja, és a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

Szakszervezetek szerint trükközik a béremeléssel a debreceni közlekedési cég, a vállalat visszautasítja az állítást

Helyi - 2017-01-12

A kormányrendelet szabotálásával, a dolgozók megfélemlítésével, a kollektív szerződések felrúgásával vádolja a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (VKSZSZ) a DKV Debreceni Közlekedési Zrt-t, ahol a szakszervezet szerint "a műszakpótlékok 'béresítésével' csupán papíron emelik a béreket, miközben a munkavállalók fizetése egyetlen fillérrel sem emelkedik. A közlekedési cég jelezte, határozottan cáfolja, és visszautasítja a szakszervezeti vádakat.

A VKSZSZ szerint "a debreceni közlekedési cég megpróbálja kikerülni a béremelési kormányrendeletet, és ezzel megspórolni a magasabb bérekkel járó pluszkiadást".

Az önkormányzati tulajdonú társaságnál úgy döntött a munkáltató, hogy a munka törvénykönyve lehetőségeit kihasználva, ezúttal a pótlékok beépítésével növeli a munkavállalók órabérét, és ezzel akár két évre előre letudja a kormányrendeletbe foglalt kötelezettségét - hangzott el a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége szerdai ülésén. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a debreceni "kuriózumból" általános gyakorlat lesz, és a többi nagyvárosi közlekedési céget üzemeltető önkormányzat is ilyen megoldást próbál majd "letolni" a munkavállalók torkán.

Azt közölték, Debrecenben különösen felháborító módon kezdett hozzá a cégvezetés a bértárgyalásokhoz: a szakszervezetek elé tette a pótlékok beépítéséről szóló javaslatát, és amikor az érdekvédők többsége ezt nem írta alá, felállt a tárgyalóasztaltól, és azóta egyenként veszi rá a munkavállalókat az új munkaszerződésre.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.