Helyi

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2236 találatból.

Átadták Debrecenben a Zenede felújított épületét

Helyi - 2019-10-01

Átadták a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskolának otthont adó Zenede felújított épületét kedden.

Papp László, Debrecen polgármestere felidézte, hogy a város előbb a belvárosi épület energetikai felújításához nyert el európai uniós forrást, majd később sikerült előteremteni a külső és belső homlokzati felújításra is a pénzt.

Az energetikai korszerűsítéshez és a külső homlokzat megújításához 360 millió forint pályázati forrás mellé további 45 millió forintot biztosított az önkormányzat, a 86 millió forintos belső munkálatok elvégzésére a debreceni tankerület a Klebelsberg-pályázaton 50 millió forintot nyert el, az önkormányzat pedig több mint 36 millióval járult hozzá a kivitelezéshez - ismertette a részleteket a polgármester.

Rendkívüli közgyűlést hívna össze Debrecenben a baloldali ellenzék ingatlanügyekre hivatkozva

Helyi - 2019-09-30

Rendkívüli közgyűlés összehívására szólította fel Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármestert a helyi DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség polgármesterjelöltje hétfőn sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán a belváros szélén lévő Miklós utca 53. szám alatt épülő társasház előtt azt mondta, Papp Lászlónak tisztáznia kell a szerepét "a helyi ingatlanpanamákban, bátran számoljon be róla és tájékoztassa a debrecenieket arról, hogy polgármesteri ciklusában hány ingatlant adott el, játszott át, tudva vagy tudatlanul is, az önkormányzat vagyonát kezelő vezetőkhöz, azok érdekeltségeihez vagy önkormányzati politikusokhoz köthető cégeknek, haveroknak".

Szabó Magda Ókút című regényét állítják színpadra Debrecenben

Helyi - 2019-09-27

- Szabó Magda Ókút című regényének színpadra állításával emlékezik az íróra születésnapján a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház - mondta a múzeum igazgatóhelyettese pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Hétfőtől ismét járnak a személyvonatok Debrecen és Balmazújváros között

Helyi - 2019-09-26

Hétfőtől ismét közlekednek a személyvonatok Debrecen és Balmazújváros között, ahol áprilistól pótlóbuszok szállítják az utasokat a debreceni észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztéséhez szükséges kavics- és kőszállítások miatt .

Fejleszti együttműködését a Honvédelmi Minisztérium és a Debreceni Egyetem

Helyi - 2019-09-24

Az oktatás és a kutatás területén kialakult kapcsolatainak összehangolása, kiterjesztése és intézményesítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Debreceni Egyetem (DE), a dokumentumot kedden, az egyetem honvédelmi napján írták alá a két intézmény képviselői.

Debrecenben megkezdődhetnek a BMW autógyár építési munkálatai

Helyi - 2019-09-24

A debreceni BMW autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden, amikor a városban aláírták az infrastrukturálisan előkészített terület adásvételi szerződését, és ezzel a beruházási terület a BMW Group tulajdonába került.

Palkovics László jelezte: a kormány 130 milliárd forinttal járult hozzá a gyárnak is helyet adó debreceni észak-nyugati ipari övezethez kapcsolódó közlekedési infrastruktúra kialakításához, további 35 milliárdot pedig a debreceni oktatási rendszer fejlesztésére fordítanak annak érdekében, hogy hosszú távon szakképzett munkaerőt biztosíthassanak a városban működő cégeknek.

"Száz év magánynak van vége" - mondta a miniszter arra utalva, hogy száz éve nem volt a térségben ilyen volumenű beruházás, amely "az ország egyik sikertörténete".

Palkovics László felidézte: 2014 és 2019 között több mint hatezer új munkahely jött létre Debrecenben, a beruházások értéke meghaladta az 580 milliárd forintot, 2030-ig pedig további, mintegy 600 milliárd forint fejlesztési forrást "raktak össze" Debrecen számára

Már 60 gyereket kezelnek szalmonella-gyanúval Debrecenben, több beteget nem tudnak fogadni

Helyi - 2019-09-22

Tovább nőtt a szalmonellagyanús gyerekek száma Debrecenben, a hét közepén történt megbetegedések során a Debreceni Egyetemre (DE) eddig összesen 60 gyermeket - a klinikai központ gyermekgyógyászati klinikájára 46, a Kenézy Gyula egyetemi kórházba 14 gyereket - vettek fel, ezzel mostanra kapacitásaik telítődtek - jelezte az egyetem sajtófőnöke vasárnap.

Szijjártó: sikeres az átállás a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra

Helyi - 2019-09-18

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Debrecenben szerdán, a Krones AG első, Németországon kívüli európai gyárának átadásán.

Debreceni Egyetem: yoUDay stadionshow lesz a Nagyerdőben

Helyi - 2019-09-18

Stadionshow-val köszönti ma az első éveseit a Debreceni Egyetem (DE), a negyedik yoUDay elnevezésű eseménynek is a Nagyerdő ad otthont.

A Nagyerdei Stadionban várhatóan több mint húszezren ünneplik majd az új tanév indítását.

Átadták az Amazone debreceni telephelyét

Helyi - 2019-09-17

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét kedden a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került - mondta az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője.

Elmondása szerint az Amazonen-Werke Kft. 25 éve van jelen Magyarországon, 2007 óta folytat direkt értékesítést a mezőgazdasági gépek területén. Működésüket növekvő forgalom jellemzi, évente több mint 300 mezőgazdasági gépet értékesítenek, tavalyi árbevételük 2,5 milliárd forint volt Magyarországon - ismertette, hozzátéve, hogy 21 dolgozót foglalkoztatnak.

- A keleti városrészt fejlesztené Debrecen egyik ellenzéki polgármesterjelöltje

Helyi - 2019-09-16

- Debrecen keleti városrésze fejlesztésének elmaradásáért ostorozta a jelenleg Fidesz-KDNP városvezetést a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség polgármesterjelöltje hétfőn sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán a választókerület egyéni önkormányzati képviselőjelöltjével, Tyll Attilával közösen tartott tájékoztatón azt mondta, szövetségük "minden erejével azért küzd, hogy a leszakadó, elhanyagolt városrészek lakói azt érezhessék, ők is megbecsült, teljes jogú tagjai a közösségnek, Debrecen városának".

"Ezért - amennyiben erre lehetőséget kapunk - haladéktalanul megkezdjük a leszakadó, elhanyagolt keleti városrész rehabilitációját, az ötvenes éveket idéző, lepukkant közösségi ház felújítását, az áldatlan közlekedési káosz, a folyamatos dugók megszüntetését, az utak, járdák burkolatának felújítását, megerősítését" - tette hozzá.

Az ellenzéki polgármesterjelölt külön kitért a csapókerti általános iskola melletti utcák helyzetére, miután a szülők szerinte "évek óta reménytelenül küzdenek egyetlen gyalogátkelőhely létesítéséért a Jánosi utca - Kisfaludy utca kereszteződésében". Ez az állapot tarthatatlan - mondta.

Nemzetközi iskola: álomból valóság

Helyi - 2019-09-15

Aki néhány éve nyomon követte a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának grandiózus munkálatait, majd pedig az elmúlt hónapokban érdeklődéssel figyelte a Debreceni Nemzetközi Iskola életre hívását, okkal gondolhatta azt, hogy a HUNÉP Universal Zrt. vezetői mintha csak keresnék a bajt. Hiszen (szólt a sommás népítélet) ilyen rövid idő alatt képtelenség ilyen komoly létesítményeket felépíteni. Aztán kiderült, hogy mégis lehet; ráadásul nem is akármilyen nívón…

Ki van találva

A nemzetközi iskola megtervezésére kiírt építészeti tervpályázaton a BORD Építész Stúdió egy olyan koncepcióval nyert, mely a szimbolikus jelentést hordozó kör formát írja le. Ez az egyszerű alakzat a védelmet, az egységet és a közösséget jelképezi, miközben finoman beleolvad a Nagyerdőbe.

Élelmiszermentő város lett Debrecen

Helyi - 2019-09-12

- Debrecen "élelmiszermentő város" lett - mondta Széles Diána (Fidesz-KDNP), a város szociális területet felügyelő alpolgármestere csütörtökön, amikor a Hajdúsági Sütödék telephelyéről útnak indították az első városi élelmiszermentő adományt a családok helyi átmeneti otthonába és a hajléktalanok menedékhelyére.

Megújul a hulladékgazdálkodás Debrecenben

Helyi - 2019-09-12

Az országban egyedülálló, a szelektív hulladékok válogatására szolgáló optikai válogatórendszer üzemet adtak át csütörtökön Debrecenben, az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. Vértesi úti telepén.

A korszerű hulladékválogató üzem kialakítása 827 millió forintba került, a beruházáshoz szükséges összeget saját forrásból, illetve banki hitelekből fedezték - jelezte az üzemavatón Kardos Marianna, a cég ügyvezető igazgatója.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere bejelentette: az elkövetkező években a város kormányzati támogatással 6,3 milliárd forintból megújítja a megyeszékhely teljes hulladékgazdálkodási rendszerét, s a beruházás eredményeként évi 110 ezer tonna hulladék szelektív kezelésére lesz lehetőség.

Ennek érdekében már beszereztek 55 és félezer új gyűjtőedényt - tette hozzá

Megkezdi debreceni üzemének építését a német Deufol cég

Helyi - 2019-09-10

- Megkezdi debreceni csomagoló és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég, az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey központban.

Hat templomot újít fel a Tiszántúli Református Egyházkerület pályázati forrásból

Helyi - 2019-09-10

- Hat templomot újít fel a jövő év közepéig a Tiszántúli Református Egyházkerület - jelentette be Fekete Károly, az egyházkerület püspöke kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Jövő nyárra teljessé válhat a Debrecen-Nagyvárad kerékpárút

Helyi - 2019-09-06

- Jövő júniusra készül el a Debrecen-Nagyvárad közötti kerékpárút még hiányzó, Tépe és Berettyóújfalu közötti, 8,3 kilométer szakasza, amelynek alapkövét pénteken tették le.

Jövő hétvégén rendezik meg a Debreceni Kézműves Fesztivált

Helyi - 2019-09-06

Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a 9. Debreceni Kézműves Fesztivált, amelyen 36 kézműves kínálja majd portékáit - hangzott el a fesztivál pénteki debreceni sajtótájékoztatóján.

Válasz a portfolio.hu portálon megjelent cikkre

Helyi - 2019-09-04

A portolio.hu cikke a debreceni gazdaságfejlesztési folyamatok ismeretének hiányára utal. A cikkben utalás történik arra, hogy a hozzánk intézett kérdésre még nem kaptak választ. Pénteken küldték a megkeresést, amelyre még nem állt módunkban válaszolni, de természetesen semmilyen, a BMW-beruházásra vonatkozó vagy más, Debrecen város kompetenciájába tartozó kérdés nem marad megválaszolatlanul.

A portfolio kérdése arra irányult, hogy mikor lesz az első kapavágás a BMW területen. Az első kapavágás már régen megtörtént, hiszen a terület előkészítése az eredeti ütemtervnek megfelelően zajlik. Arra, hogy a BMW mikor kezdi meg a gyár építését, nem a debreceni önkormányzat fog válaszolni, ezt a kérdést nem a városhoz kell címezni.

Gulyás Gergely: Debrecen fejlődése mintául szolgálhat minden magyar városnak

Helyi - 2019-08-30

Debrecen fejlődése mintául szolgálhat minden magyar városnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) pénteki átadásán, tanévnyitóján.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: Debrecen példát mutatott abban, hogy miként lehet, kell és érdemes nagyot álmodni, és az álmokért keményen, következetesen, okosan dolgozni.

Hozzátette: a városban hosszú távú stratégiai tervezés folyik, az önkormányzat döntéseiben nemcsak a jelen, hanem a következő évtizedek is szerepet játszanak.

"Debrecen robbanásszerű fejlődése, a határokra való tekintet nélküli regionális központtá válása aligha tartható fenn egy ilyen színvonalú nemzetközi iskola nélkül" - mondta Gulyás Gergely a 3,8 milliárd forint központi költségvetésből finanszírozott beruházás átadásán.