Helyi

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1840 találatból.

Elismerések a város napján

Helyi - 2017-04-11

Debrecen város napja alkalmából 2017. április 11-én ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő testülete. Az eseményen díszpolgári címeket, Pro Urbe- és Mecénás-díjakat, Sajtódíjat, Kölcsey Ferenc-ösztöndíjat, valamint emléklapokat adott át Papp László polgármester.

Megkezdődött a pénzügyi ágazati tanulmányi verseny Debrecenben

Helyi - 2017-04-10

Hetven diák vesz részt a 2016/2017. tanévi pénzügyi ágazati országos szakmai tanulmányi verseny döntőjében - jelentették be a szervezők a verseny megnyitóján, hétfő délután a debreceni Megyeháza Árpád-termében.

Debrecen Város Napja

Helyi - 2017-04-07

Debrecen képviselő-testülete Debrecen Város Napja alkalmából ünnepi közgyűlést tart 2017. április 11-én – kedden –, 17.00 órától a Kölcsey Központ (Hunyadi utca 1-3.) Báltermében. Az ülés keretében díszpolgári cím adományozására, Pro Urbe-, Mecénás- és Sajtódíjak, a Kölcsey Ferenc-ösztöndíj, valamint emléklapok átadására kerül sor.

A Hogyan nevezzelek? című komédia bemutatója Debrecenben

Helyi - 2017-04-06

Alexandre de La Patelliere és Matthieu Delaporte Hogyan nevezzelek? című komédiáját mutatják be a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Víg Kamaraszínházában

Arany-idézetek a kávé mellé a költészeti fesztivál idején Debrecenben

Helyi - 2017-04-05

Közösen népszerűsítik a költészetet a szervezők és a helyi kávézók, cukrászdák április 10. és 12. között a XV. Debreceni Költészeti Fesztivál idején: a vendégek kis papírtekercseken Arany-idézeteket is kapnak, verssel "ízesítve" így a kávét vagy süteményt - hangzott el a szervezőknek az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján szerdán, a helyi Méliusz könyvtárban.

Egyház-önkormányzat Virágvasárnapi közös ünnepre készülnek Debrecenben

Helyi - 2017-04-04

Virágvasárnapi közös ünnepre hívják az önkormányzat és a történelmi egyházak helyi vezetői a debrecenieket április 9-én - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a Kölcsey-központban.

Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvétot megelőző vasárnap, virágvasárnapon megemlékeznek arról, hogy Krisztus pálmaágakat lengető tömeg éljenzése közepette vonult be szamárháton Jeruzsálembe.

Az EP szociáldemokrata frakciója elfogadhatatlannak tartja a CEU elleni fellépést

Helyi - 2017-04-04

Teljességgel elfogadhatatlan a magyar kormány támadása a Közép-európai Egyetem (CEU) ellen, az intézmény ellehetetlenítését célzó törvénytervezettel Orbán Viktor miniszterelnök a média függetlenségét ért támadások után a véleményszabadság újabb fontos jelképét akarja elhallgattatni - írta keddi közleményében az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (S&D), cselekvésre szólítva fel az Európai Bizottságot.

Gianni Pittella szociáldemokrata frakcióvezető hangsúlyozta, hogy "Orbán sorozatos támadásai miatt a demokrácia hanyatlóban van Magyarországon", és felháborítónak nevezte, hogy "a Fidesz még mindig tagja lehet az Európai Néppártnak (EPP)".

Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

Helyi - 2017-04-03

Tízéves a Debreceni Hospice Ház Alapítvány Méltóság mezeje programja, a városban működő 1600 civil szervezet közül ez érte el, mozgatta meg a legtöbb embert, köztük gyerekek ezreit - mondta a város alpolgármestere hétfőn, a Méltóság hete megnyitóján a Kenézy kórházban.

Önkormányzat-turizmus Növekszik a turizmus Hajdú-Biharban

Helyi - 2017-03-31

A Hajdú-Bihar megyében eltöltött vendégéjszakák száma rekordot döntött tavaly, az idei januári adatok pedig az egy évvel korábbinál is magasabbak - hangzott el pénteken a megyei közgyűlés tanácskozásán, amelyen áttekintették a térségi turizmus helyzetét.

2016-ban Hajdú-Biharban a vendégek száma meghaladta a 484,5 ezret, a vendégéjszakák száma pedig csaknem elérte a másfél milliót, ami 9 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártást

Helyi - 2017-03-31

Magyarország kormánya az iparfejlesztést szolgáló Irinyi tervben 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártás megerősítését - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Debrecenben.

Tuzson Bence a debreceni autóbuszgyártó üzem és fejlesztési-oktatási központ építési munkálatainak helyszínén tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a kormány 12 százalékos támogatási intenzitással járul hozzá a helyi repülőtéri ipari parkban létesülő autóbuszgyári beruházáshoz, ennek összege elérheti az egymilliárd forintot.

Az államtitkár szerint Magyarországon évente 1000-1200 autóbuszt kell gyártani, hogy a hazai igényeket kielégítsék. A magyarországi buszok átlagéletkora több mint 15 év, a kormánynak az a célja, hogy ez 10 év alá csökkenjen a következő években.

Tuzson Bence kiemelte: a járműgyártási program fontos része a kormány iparfejlesztési törekvéseinek, hogy az ágazat 23 százalékos GDP-részesedését húsz év alatt 30 százalékra növelje.

Jogszerűen mondtak fel a debreceni MODEM ügyvezetőjének, de jár neki sérelemdíj

Helyi - 2017-03-27

Egy sajtóinterjúban megsértette a fenntartó jó hírnévhez fűződő jogait a debreceni MODEM Nonprofit Kft. ügyvezetője, ezért a munkáltató jogszerűen mondott fel azonnali hatállyal; a fenntartó ugyanakkor szintén megsértette Kukla Krisztián jó hírnevét, így a felperes sérelemdíjra jogosult - állapította meg első fokon a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn.

A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

Helyi - 2017-03-24

A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere. Széles Diána hozzátette: ebben az évben számos olyan turisztikai beruházást valósítanak meg, illetve kezdenek el, amelyek vonzóbbá teszik a várost. A bontási munkálatokkal elkezdődik az új nagyerdei strandfürdő és a főpályaudvar építése. Több kerékpárút is épül majd, valamint az állatkert fejlesztéséhez is hozzákezdenek.

Bekérették Törökország uniós nagykövetét Erdogan kijelentései miatt

Helyi - 2017-03-23

Bekérették az Európai Unió melletti török nagykövetség vezetőjét Recep Tayyip Erdogan török államfő sokak által fenyegetésként értékelt, előző napi kijelentései miatt - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.

Kulcsár-ügy - Debrecenben megkezdődött a másodfokú tárgyalás

Helyi - 2017-03-20

Perbeszédekkel megkezdődött a Kulcsár Attila és társai ellen folyó brókerügy másodfokú tárgyalása hétfőn a Debreceni Ítélőtáblán.

A Fővárosi Ítélőtábla nevében eljáró, Elek Balázs által vezetett büntetőtanács öt tárgyalási napot tűzött ki a tizennégy éve húzódó ügy másodfokú tárgyalására.

A bíróság nem tartotta indokoltnak az ügy előadását (részletes ismertetését), ugyanakkor végzésben rögzítette: Kulcsár Attila elsőrendű és Kerek Csaba másodrendű vádlott esetében a sikkasztás vádját többrendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztásra változtatta.

Megnyitották drMáriás tárlatát a debreceni Modemben

Helyi - 2017-03-12

led corn bulb b22

led corn bulb e14

led corn bulb 100w

- drMáriás eddigi legnagyobb hazai tárlatát nyitották meg szombaton a debreceni Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központban.

A közélet, a politika, a celebvilág jelentős figuráit ironikusan bemutató kiállításon a művésznek az elmúlt harminc évben készült mintegy kétszáz alkotása látható.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője megnyitójában a közélet, a politika és a kortárs művészet viszonyát elemezve azt mondta: "nem félni kell ettől, hanem meg kell látni benne az értékeket és a fantáziát".

Beszélt arról, hogy a politikusok, a hatalmon lévők szeretnek kurzust építeni, szeretik, ha "itt-ott feltűnnek". Emlékeztetett, hogy ez mindig így volt a történelemben: előbb a "királyok, hercegek, grófok, naplopók és burzsoák" voltak a képeken, majd amikor azok kerültek hatalomra, akik ezt énekeltették, őket ábrázolták.

drMáriás közéleti embereket ábrázoló képeire utalva azt mondta, "ebben az egészben van valami eltéveszthetetlenül magyar, meg közép-európai, ami nekem tetszik".

Campus Fesztivál - The Prodigy, Lukas Graham és AlleFarben a debreceni Nagyerdőben

Helyi - 2017-03-10
150w led corn lamp led corn bulb review cheap led corn bulbs

- A legnépszerűbb magyar előadók mellett idén a The Prodigy, a dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer AlleFarben, CharlottBoss, azaz NodOne's Head, valamint a kilencvenes évek legnépszerűbb dance párosa, a 2 Unlimited is vendége lesz az immár tizedik születésnapját ünneplő Campus Fesztiválnak július 19. és 23. között a debreceni Nagyerdőben.

A jubileumi évben több mint 200 nem zenei program is szerepel a Campus Fesztivál kínálatban. Irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, Dumaszínház és a Debreceni Egyetem is várja a látogatókat.

Kétszázmilliós fejlesztéssel húsz új munkahely Debrecenben

Helyi - 2017-03-09
led corn bulb e27 led corn bulb 80w led corn bulb b22

Kétszázmillió forintos, banki hitelből megvalósított beruházással négyezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épített a debreceni Zolend Kft. Az üzemet, amely húsz új munkahelyet is jelent, csütörtökön adták át a helyi vállalkozói parkban.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere felidézte, hogy két fiatalember - jelenleg a cég két ügyvezetője -, 2009-ben a pénzügyi-gazdasági válság kellős közepén döntött úgy, hogy megvalósítja álmát, és egy debreceni családi ház pincéjében elindította gépészeti vállalkozását. Az álom mára megvalósult: például a járműipar területén olyan márkák beszállítóivá váltak, mint a Jaguár, a Land Rover, vagy a BMW - tette hozzá.

Hospice-osztály nyílt a debreceni Kenézy kórházban

Helyi - 2017-03-08

A végső stádiumban lévő daganatos betegek ápolására a régióban egyedülálló hospice-palliatív terápiás osztályt nyitottak meg szerdán a debreceni Kenézy kórházban - közölte az intézmény főigazgatója a helyszínen sajtótájékoztatón.

Lampé Zsolt elmondta: a kórház, felismerve a társadalmi és szakmai elvárásokat, azt a célt tűzte ki, hogy az új osztályon - ahol egyszerre húsz embert ápolhatnak -, a lehető legmagasabb életminőséget biztosítsák a betegeknek életük utolsó szakaszában.

Hozzátette: az osztály - ahol most hat beteg van - a belgyógyászati tömbben működik addig, amíg az önkormányzat csaknem 100 millió forintos támogatásából és 135 millió forint pályázati pénzből felépül - a tervek szerint még ebben az évben - a hospice-ház a kórház területén.

Beköszöntött a tavasz Debrecenben

Helyi - 2017-02-26

Az értékek és a hagyomány jegyében zajlik az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál - mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a programsorozatot beharangozó debreceni sajtótájékoztatón, s egyúttal jelezte: szeretnék kulturális értékeket minél szélesebb körben bemutatni, egyrészt azokat amelyek a térségben születtek, illetve azokat, amelyek valódi minőséget képviselnek.

Debrecenben elindították az Európa Kulturális Fővárosa pályázati folyamatot

Helyi - 2017-02-23

Debrecenben csütörtökön ünnepélyes keretek között hivatalosan is elindították az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 cím elnyerésére irányuló pályázati folyamatot.

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: a pályázat indításának bejelentését megelőzően a debreceni önkormányzat valamennyi pártjának és szerveződésének a képviselője közös nyilatkozatot írt alá a MODEM-ben, amelyben elkötelezték magukat, hogy politikai, ideológiai meggyőződésüktől függetlenül támogatják a pályázatot.

A polgármester - utalva egy tavaly őszi helyi reprezentatív felmérésre, amely szerint a megkérdezettek 94 százaléka támogatja a cím megpályázását - kijelentette: "Debrecennek áll a zászló, hiszek benne, hogy 2023-ban Debrecen Európa kulturális fővárosa lesz".

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza