Jogtudor

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1606 találatból.

Bolgár kamion - Bűnösnek vallotta magát a sofőr illegális bevándorlás elősegítésében

Jogtudor - 2019-11-25

- Bűnösnek vallotta magát illegális bevándorlás elősegítésére szőtt összeesküvésben hétfőn Londonban annak a bolgár rendszámú kamionnak a sofőrje, amelynek hűtőkonténerében október végén 39 vietnami állampolgárt holtan találtak Anglia délkeleti részén.

Jobbik: rendelhessen el a rendőrség azonnali távoltartást családon belüli erőszak esetén!

Jogtudor - 2019-11-24

- A Jobbik azt kezdeményezi, hogy családon belüli erőszak esetén a sokszor lassan döntő bíróságok helyett a rendőrség rendelhessen el azonnali távoltartást, legalább 30 napra - mondta Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

ITM: az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést

Jogtudor - 2019-11-22

- Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Nyolc év fegyházra ítéltek egy holland embercsempészt Debrecenben

Jogtudor - 2019-11-19

Nyolc év fegyházra ítéltek Debrecenben egy holland férfit, aki harminchat embert akart Magyarországról Nyugat-Európába csempészni.

A Debreceni Ítélőtábla embercsempészés miatt nyolc év fegyházbüntetésre ítélt és tíz évre kiutasított Magyarországról kedden egy iraki származású holland állampolgárt, aki 2016 decemberében iraki, szír és iráni állampolgárokat akart Magyarországról Nyugat-Európába szállítani. Az ítélet nem jogerős - közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó jelezte: az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék M. N.-t társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt négy év négy hónap börtöne ítélte és öt évre kiutasította Magyarország területéről, ugyanakkor az emberölés bűntettének kísérlete vádja alól felmentette. Ezt a büntetést súlyosította az ítélőtábla, miután az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság határozata értelmében a szabadságvesztést fegyházban kell letölteni.

17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglaltak le szlovén-magyar együttműködésben

Jogtudor - 2019-11-13

- Több mint 17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglaltak le a napokban Budapesten és a szlovéniai Koperben bűnügyi együttműködés keretében, ilyen nagy fogásra a két országban évtizedek óta nem volt példa - jelentették be a két ország hatóságai közös sajtótájékoztatón szerdán, Nagykanizsán. Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője közölte: a szlovén hatóságok bukkantak rá Koperben egy konténerben arra a 730 kilogrammnyi tiszta heroinra, amelynek címzettje egy budapesti cég volt.

A feketepiacon mintegy 17,5 milliárd forint értékű szállítmány egytizedét a két ország hatóságai ellenőrzött körülmények között engedték tovább Budapestre, ahol elfogták és letartóztatták a szállítmányt fogadó 47 éves K. Richárdot.

Fenyő-gyilkosság - Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a bíróságon

Jogtudor - 2019-11-12

Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden.

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki az emiatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség jelen eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével, és Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot. Emiatt Portik Tamás ellen is folyamatban van perújítási eljárás, melyet egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen folyó eljárással.

Szerb autótolvaj-banda tagjaival ellen emeltek vádat Szegeden

Jogtudor - 2019-11-07

Vádat emelt az ügyészség egy zömében szerb állampolgárokból álló csoport tagjai ellen, akik egy év alatt 26 autót loptak el Nyugat-Európából, majd szállítottak Magyarországon keresztül Szerbiába.

Európai Bíróság: jogsértőek a lengyel bírói nyugdíjazás szabályai

Jogtudor - 2019-11-05

Nem állnak összhangban a közösségi joggal a lengyel bírák nyugdíjazására vonatkozó, 2017-ben elfogadott szabályok, mert sértik a nemi diszkrimináció tilalmát, illetve a bírák függetlenségének és elmozdíthatatlanságának elvét - mondta ki kedden az Európai Bíróság.

A vitatott jogszabály a nők esetében 60, a férfiak esetében pedig 65 évre szállította le a korábban egységesen 67 éves nyugdíjkorhatárt a rendes bíróságok bírái, az ügyészek és a legfelsőbb bíróság tagjai körében.

Börtönbüntetésre ítéltek két férfit, akik agyonvertek egy hajléktalant

Jogtudor - 2019-10-29

Halált okozó testi sértés miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék első fokon azt a két férfit, akik a vád szerint 2017-ben megvertek egy hajléktalant, a sértett később belehalt sérüléseibe - közölte a bíróság kedden.

Önkormányzat 2019 - Megismétlik a jászberényi polgármester-választást

Jogtudor - 2019-10-25

A Szegedi Ítélőtábla pénteki jogerős végzésével elutasította a jászberényi polgármester-választás eredményét megsemmisítő Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi választási bizottsági döntéssel szemben benyújtott felülvizsgálati kérelmeket. A jászberényi polgármester-választást így november 10-én meg kell ismételni.

Felmentette a törvényszék a notórius bliccelőt

Jogtudor - 2019-10-24

Felmentette a Budapest Környéki Törvényszék a csalás vádja alól azt a férfit, aki legalább 760-szor bliccelt a vonaton, mert a bírói gyakorlat szerint a bliccelés nem bűncselekmény.

A törvényszék csütörtöki közleményében azt írta, a férfi 2011 szeptembere és 2016 augusztusa között legalább 760 alkalommal utazott jegy nélkül a Nagykáta-Budapest vasútvonalon. Ez idő alatt a MÁV-nak 870 ezer forint, a pótdíjakkal együtt 11 millió forint kárt okozott

Vádalkut kötött a szlovák újságíró-gyilkosság ügyének egyik gyanúsítottja

Jogtudor - 2019-10-18

Vádalkut kötött a tavaly februári szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyének egyik gyanúsítottja, A. Zoltán, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő közvetített a nagy belpolitikai viharokat kiváltó bérgyilkosság megrendelésében - jelentette pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az érintett ügyvédjére hivatkozva.

Vádat emeltek VV Fanni gyilkosa ellen

Jogtudor - 2019-10-11

- Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség pénteken egy férfi ellen, aki értékeinek megszerzéséért megölte a televíziós valóságshowban VV Fanni néven ismertté váló nőt 2017-ben Budapesten.

Az EU keresetet indít Magyarország ellen a cigaretta minimális jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt

Jogtudor - 2019-10-10

Az Európai Bizottság keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a cigarettára előírt minimális uniós jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Ügyészség: ha visszaadják az elcsalt költségvetési pénzt, megszüntethető az eljárás

Jogtudor - 2019-10-09

A fővárosi főügyész szerint az elcsalt költségvetési forrás teljes megtérítése esetén az ügyészség megszüntetheti az eljárást. Ibolya Tibor szerdai közleményében azt írta: a IX. kerületi ügyészség több ügyben is kötelezte a terhelteket az általuk a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány megtérítésére a vádemelés elhalasztása és feltételes ügyészi felfüggesztés keretében.

Hosszú fegyházbüntetésre ítélték a nyéstai emberölés minden vádlottját

Jogtudor - 2019-10-08

A Miskolci Törvényszék tizenkét és húsz év közötti szabadságvesztésre ítélte első fokon a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt.

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere

Jogtudor - 2019-10-07

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A férfi megütötte a nőt, majd megerőszakolta, egy zsinórral megfojtotta és elvette a mobiltelefonját.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.

Börtönbüntetésre ítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Jogtudor - 2019-10-03

Szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt az első fokon eljáró bíróság egy férfit, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákja felé - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos minden foglalkozástól, tevékenységtől.


Négy és fél év fogházbüntetésre ítélték a kőbányai futónő támadóját

Jogtudor - 2019-10-02

Nem jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő fogházra ítélte a kőbányai futónő támadóját szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság, az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezett.

Jogerősen tíz évre ítélték a borsodi apagyilkost

Jogtudor - 2019-10-01

A Debreceni Ítélőtábla kedden helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, és jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megverte, majd megfojtotta apját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán - közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.