Jogtudor

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1337 találatból.

Fővárosi Törvényszék: befejeződött az Est Média Nyrt. csődeljárása

Jogtudor - 2018-03-20

- A bíróság az Est Média Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság csődeljárásában az egyezséget jóváhagyta és a csődeljárást lezárta - közölte a Fővárosi Törvényszék kedden.

Választás 2018 - A Jobbik Strasbourgban keres jogorvoslatot a számvevőszéki büntetésre

Jogtudor - 2018-03-19

A Jobbik a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, hogy jogorvoslatot kérjen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több mint 660 millió forintos büntetése miatt.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón ismételten törvénytelennek nevezte a számvevőszék tiltott pártfinanszírozásra hivatkozó szankcióját. Az ÁSZ jogsértő módon az előírt öt munkanap helyett mindössze két munkaórát biztosított adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére - mondta.

Választás 2018 - Kúria: nem volt jogsértő a Momentum-kampány a székesfehérvári áruházi parkolóban

Jogtudor - 2018-03-14

A Kúria - megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát - jogerősen azt mondta ki, nem volt jogsértő, hogy a Momentum Mozgalom választási gyűlést tartott - ajánlásokat gyűjtött és szórólapozott - egy székesfehérvári áruház parkolójában a tulajdonos engedélye nélkül.

Vádat emelnek a Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében

Jogtudor - 2018-03-12

- Vádat emel a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű szervezet ügyében hétfőn a Fővárosi Főügyészség - közölte a fővárosi főügyészhelyettes. Fürcht Pál azt írta, a vádirat szerint az ügy hét vádlottja a lakóhelyén lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.

Brókerbotrány - Új bizonyítékok a Quaestor-ügyben

Jogtudor - 2018-03-08

Újabb bizonyítékokat tártak fel a Questor-ügyben a cégvezetők pénzügyi döntéseiről, ezek szerint a cégcsoport korábbi vezetői - köztük az alapügy vádlottjai - a befektetők pénzének a megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön.

Strasbourg nem állapított meg jogsértést a fiát Szombathelyről elrabló francia férfi által indított ügyben

Jogtudor - 2018-03-06

Nem állapított meg jogsértést a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden abban az ügyben, amelyet a fiát nagyjából két évvel ezelőtt Szombathelyről elrabló francia Patrick Royer indított Magyarország ellen, amiért a hatóságok korábban az anyának ítélték a gyereket.


Paksi bővítés - Luxemburg támogatja Ausztriát a beruházás elleni perben

Jogtudor - 2018-03-05

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Az Európai Bizottság később jelezte, kész bíróságon is megvédeni azon álláspontját, amely alapján jóváhagyta a paksi erőmű bővítését.

.

Fogházbüntetést kapott a három halálos áldozatot követelő buszbaleset sofőrje

Jogtudor - 2018-03-01

Két és félév fogházbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Berettyóújfalui Járásbíróság csütörtökön azt a román férfit, aki tavaly júliusban Angliából jövet elaludt a volánnál és nekiment egy várakozó kamionnak Ártánd közelében, amelynek következtében a busz három utasa a helyszínen meghalt.

A bíróság kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt mondta ki bűnösnek a román férfit, akit 4 évre eltiltottak a közúti járművezetéstől is.


Vádat emelt az ügyészség a garázda futballszurkolók ügyében

Jogtudor - 2018-02-28

Vádat emelt az ügyészség 18 FTC-szurkoló ellen garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt a tavaly novemberi, a Groupama Arénában történt verekedés ügyében - közölte a fővárosi főügyész szerdán

Az ítélőtábla enyhítette a Budaházy-ügyben elrendelt kényszerintézkedéseket

Jogtudor - 2018-02-27

Enyhítette a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai ügyben elrendelt kényszerintézkedéseket a Fővárosi Ítélőtábla kedden, az idő múlására hivatkozva. Az ítélőtábla végzése nem jogerős, ellene az ügyész fellebbezett.

Zaklatási ügyek - Csődeljárást kezdeményez Harvey Weinstein filmvállalata

Jogtudor - 2018-02-26

Nem sikerült megállapodniuk a befektetőkkel, ezért kénytelen csődeljárást kezdeményezni maga ellen a New York-i székhelyű filmvállalat, amelyet Harvey Weinstein és fivére, Robert Weinstein alapított - számolt be az esetről hétfőn a BBC News.

A befektetőcsoport két hete azt követően szakította meg a tárgyalásokat a Weinstein Co.-val, hogy a New York-i főügyészség vádat emelt a vállalat ellen. A cég vezetősége ezek után már csak a csődeljárást tartja járható útnak.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő orvost

Jogtudor - 2018-02-22

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, nem jogerősen azt a férfit, aki 2013-ban elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

Miután az ügyben az elsőfokú ítélethez képest újonnan felmerült bűncselekmények, például magánlaksértés és személyi szabadság megsértése miatt is bűnösnek mondták ki másodfokon az orvost, lehetőség nyílt a fellebbezésre.

Öt év fegyházra ítéltek emberölésért egy beteg fiát elhanyagoló férfit

Jogtudor - 2018-02-21

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy férfit, aki nem gondoskodott megfelelően krónikus betegségben szenvedő fiáról, emiatt a balmazújvárosi fiatalember 27 éves korában meghalt.

A bíróság védekezésre képtelen személy ellen, mulasztással elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

ET: Romániának javítania kell a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét

Jogtudor - 2018-02-21

- Romániának fokoznia kell a romákkal szembeni megkülönböztetés leküzdésére, valamint a területén élő valamennyi nemzeti kisebbség jogainak védelmének javítására irányuló erőfeszítéseit - közölte az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága (FCNM) szerdán.

OGY - Megkönnyítik a kiserőművek létesítését

Jogtudor - 2018-02-20

A megújuló energiaforrással gazdálkodó, nem engedélyköteles kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében módosította a villamos energiáról szóló törvényt kedden az Országgyűlés. A Lázár János által jegyzett változtatást 132 igen szavazattal, 15 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők kivételes eljárásban.

Bulinegyed - Az Ab visszautasította a népszavazást kifogásoló alkotmányjogi panaszt

Jogtudor - 2018-02-14

Az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította az erzsébetvárosi vigalmi negyed nyitvatartásával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt szerdán közzétett döntésében.

A helyi választási bizottság hitelesítette, majd a Fővárosi Törvényszék is helybenhagyta a főváros VII. kerületének önkormányzati képviselői által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezés kérdését, amelynek lényege, hogy a vigalmi negyedben a vendéglátó helyek nyitva tarthatnak-e éjféltől reggel hatig.

Jogerősen is kártérítést kell fizetniük a Zsolnay felmondott dolgozóinak

Jogtudor - 2018-02-13

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét

Jogtudor - 2018-02-11

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016 januárjában baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét Debrecenben.A vádlott nehezen tolerálta felesége enyhe szellemi fogyatékosságát. Kezdetben – mondvacsinált indokokkal – csak a sértettet bántalmazta, később kisfiát is. A megfélemlített, visszahúzódó asszony feljelentést soha nem tett. A két gyermeküket végül a nagyszülők és a nagynéni nevelték. Lányuk csak 2015-ben vette fel anyjával a kapcsolatot, titokban mobiltelefont vett neki és együtt próbáltak kiutat találni a testi-lelki terrorból.

Bíróságon végződik a fenyegetés

Jogtudor - 2018-02-11

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette 2018.02.12-én 13 órától a következő ügyet tárgyalja

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2017 áprilisában P. Lajos Zoltán vádlottat kényszerítés bűntettének kísérlete miatt 900.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 szeptemberében a vádlottal szemben kényszerítés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárást megszüntette.

Az ítélet ellen a pótmagánvádló fellebbezett.

Kábítószeres ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt

Jogtudor - 2018-02-11

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2017 szeptemberében R. János vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és 71.000.-Ft vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért a vádlott és védője eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett.