Jogtudor

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 1585 találatból.

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték az apját agyonverő Nógrád megyei férfit

Jogtudor - 2019-04-30

A Balassagyarmati Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte azt a 27 éves Nógrád megyei férfit, aki tavaly nyáron agyonverte az apját; a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás miatt is elítélték, az ítélet nem jogerős.

Őrző-védő cégpiramis tagjai ellen javasol vádemelést a NAV Baranyában

Jogtudor - 2019-04-29

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága tizenöt ember ellen, aki a gyanú szerint 150 millió forinttal károsította meg a költségvetést.

EJEB: alkotmányjogi panasz után lehet Strasbourghoz fordulni

Jogtudor - 2019-04-26

Ha egy ügyben az Alkotmánybírósághoz (Ab) benyújtható alkotmányjogi panasz hatékony jogorvoslatnak számít, akkor az Ab előzetes eljárása a feltétele annak, hogy egy indítványozó eredményesen fordulhasson a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) - tudatta az EJEB döntését ismertetve az Ab pénteken közleményben.

A konkrét ügyben a West-Balkán nevű - időközben bezárt - budapesti szórakozóhely egyik jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt egykori tulajdonosa fordult a strasbourgi bírósághoz. Álláspontja szerint ugyanis a három halálos áldozatot követelő 2011-es diszkótragédia miatt indult büntetőeljárásban a magyar hatóságok megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogát.

Kiírta az igazságügyi témákról beígért népszavazást a román államfő az EP-választások napjára

Jogtudor - 2019-04-25

- Hivatalosan is kiírta az igazságügyi témákról korábban beígért népszavazást május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára Klaus Iohannis román államfő - közölte csütörtökön Madalina Dobrovolschi elnöki szóvivő.

Harminckét millió forintot csalt ki három embertől egy kisvárdai férfi

Jogtudor - 2019-04-24

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza.

Milliárdos költségvetési csalást leplezett le a NAV

Jogtudor - 2019-04-18

Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A cégek a gyanú szerint milliárdos kárt okoztak a költségvetésnek azzal, hogy nem fizették a munkavállalók utáni járulékokat.A hivatal közleményében azt írta, a családi vállalkozásként működő bűnszervezet több száz gazdasági társaságot hozott létre.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

Jogtudor - 2019-04-17

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

"Fehérgalléros" bűnszervezetet számolt fel a rendőrség, hoteleket, szállodahajót foglaltak le

Jogtudor - 2019-04-12

Több millió eurót elcsaló, "fehérgalléros" magyar bűnözőket fogott el a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

Megváltoztatta a Debreceni Törvényszék az „ebesi bróker” elsőfokú ítéletét

Jogtudor - 2019-04-10

A Debreceni Törvényszék 2019. április 10-én hirdetett határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.

A Debreceni Járásbíróság 2018. április 11-én 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. A bíróság halmazati büntetésként 12 év börtönbüntetést szabott ki és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Nyolc év börtönt kapott egy férfi szexuális bántalmazás miatt

Jogtudor - 2019-04-09

Első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki fizikailag és szexuálisan bántalmazott négy nőt Zuglóban 2016. december és 2017. április között - közölte a fővárosi főügyész kedden.

Nyolcvannyolc millió forint értékű csempészett cigarettát találtak egy kamionban Záhonynál

Jogtudor - 2019-04-08

Mintegy nyolcvannyolc millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson - közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense hétfőn

Diákoknak küldött szexuális tartalmú üzenetek miatt ítéltek el egy fővárosi tanárt

Jogtudor - 2019-04-05

A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a fővárosi általános iskolai tanárt, aki a diákjainak szexuális tartalmú üzeneteket küldött - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Lényegesen enyhítette négy "tolvajkergető" büntetését az ítélőtábla

Jogtudor - 2019-04-04

- Lényegesen enyhítette négy tolvajkergető büntetését a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében: a korábban, első fokon kiszabott letöltendő szabadságvesztést felfüggesztettre változtatta, a felfüggesztetteteket pedig próbára bocsátásra.

Uniós bíróság: a légitársaság nem köteles kártérítést fizetni a törlésért, késésért rendkívüli körülmény esetében

Jogtudor - 2019-04-04

- A légitársaság nem köteles kártalanítást fizetni az utasoknak, ha bizonyítani tudja, hogy a légi járat törlését vagy legalább háromórás késését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi központú bírósága csütörtökön.

Eredményes év után a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség

Jogtudor - 2019-04-03

Dr. Simon Ernő fellebbviteli főügyész 2019. április 2-án a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészséggel közösen megtartott összevont ügyészi értekezleten értékelte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség 2018. évi tevékenységét.

A fellebbviteli főügyész a tavaly esztendőt a változások évének minősítette. Az előző évben hatályba lépett új büntető eljárásjogi törvény szabályai jelentősen gyorsították az igazságszolgáltatást. A korszerű ítélkezési eljárások – egyezségkötés a bűnösség beismeréséről, illetve tárgyalás jogáról lemondás esetén ítéleti döntés akár egyetlen előkészítő ülésen – a fellebbezések számának mintegy 13 %-os csökkenését eredményezték.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a Debreceni Ítélőtábla 4 megyére kiterjedő illetékességi területén működő törvényszékek határozatai ellen bejelentett fellebbezésekkel kapcsolatban jár el.

2018. évben a Debreceni Ítélőtábla tárgyalásainak száma harmadával emelkedett.

Zsarolókat fogtak a balatonfüredi rendőrök

Jogtudor - 2019-03-30

- Zsarolókat fogtak a balatonfüredi rendőrök, több millió forintot követeltek a sértettől - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Ab: az adatkezelő nem kötelezhető új adatok előállítására

Jogtudor - 2019-03-29

Az adatkezelő nem kötelezhető új, minőségileg más adatok előállítására, kiválogatására, statisztikák, kimutatások készítésére - mondta ki Alkotmánybíróság (Ab) pénteken közzétett határozatában.

Tizenkét autópályarendőrnek meghosszabbították a letartóztatását Győrben

Jogtudor - 2019-03-28

- Tizenkét autópályarendőr letartóztatását két hónappal meghosszabbította a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozati bírája, öt bűnügyi felügyelet alá került, egy pedig szabadlábon védekezhet - közölte csütörtökön a törvényszék szóvivője.

Letartóztattak egy nevelőszülőt, aki szexuálisan bántalmazta nevelt fiát

Jogtudor - 2019-03-27

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára letartóztattak egy férfit, aki nevelt fiát a megalapozott gyanú szerint öt éven át rendszeresen szexuális cselekményre kényszerítette - közölte a főügyészség szerdán.

Ab: a jogorvoslat során a jogsérelemnek érdemben orvosolhatónak kell lennie

Jogtudor - 2019-03-26

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden közzétett határozatával a hatékony bírói jogvédelem biztosítása érdekében megtiltotta a családtámogatási törvény egyik rendelkezésének alkalmazását.