Pro...

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1574 találatból.

Választás 2018 - Vona: a Jobbik antikorrupciós csomagot léptetne életbe

Pro... - 2018-04-04

Egy antikorrupciós csomag életbe léptetését ígéri választási győzelmük esetén Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Az ellenzéki politikus, miniszterelnök-jelölt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ország megvédése mellett a második legsürgősebb feladatként hivatkozott a források megtartására és a korrupciós bűncselekmények elszámoltatására.

Kifejtette: ennek részeként eltörölnék a mentelmi jogot és bevezetnék a dupla büntetés elvét, vagyis ez járna azoknak, akik politikusként megsértik a magyar törvényeket. A paksi beruházást példaként hozva azt is mondta, hogy feloldanák a korrupciógyanús dokumentumok titkosítását, továbbá vagyonosodási vizsgálatot alkalmaznának a ciklus elején és végén a képviselőkre, kormánytagokra.

Varga Zoltán közleménye

Pro... - 2018-04-03

Egyre több jel, információ utal arra, hogy Kósát valóban nem becsapták, hogy az 1300 milliárd forintos biznisz, a 800 millió forintos, Kósa anyjának lepapírozott ajándék vélhetően nem egy Kósával szemben elkövetett csalás, – hogy is lehetne az - hanem inkább jól szervezett, politikusokhoz köthető pénzmosási akció, aminek egyre több mocskos részlete kerül napvilágra.

Donald Trump lezártnak tekinti a fiatal bevándorlók helyzetéről folyó vitát, és nem legalizálja a státusukat

Pro... - 2018-04-02

Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: lezártnak tekinti az Egyesült Államokba illegális bevándorlóként érkezett, de már ott felnőtt, úgynevezett DACA-fiatalok helyzetéről folyó vitát, és nem legalizálja e fiatal bevándorlók státusát.

Az elnök, aki szokása szerint Twitter-bejegyzésben tudatta álláspontját, megjegyezte azt is, hogy az amerikai-mexikói határon a helyzet egyre veszélyesebb.

Választás 2018 - Kormányszóvivő: a választás tétje, hogy nemzeti alapú vagy internacionalista kormány lesz

Pro... - 2018-03-29

A kormányszóvivő szerint az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a bevándorlást elutasító, nemzeti alapú, vagy a külföldi nyomásnak engedő, internacionalista kormánya lesz-e az országnak.

Kovács Zoltán a Kossuth rádió 180 perc című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány az elmúlt nyolc évben mindig nemzeti alapú döntéseket hozott, de vannak olyan politikai csoportok, amelyek szerint a nemzeti alapú gondolkodás idejétmúlt, és helyette internacionalista megközelítést javasolnak.

Hospice osztályt avattak a Dél-pesti Centrumkórházban

Pro... - 2018-03-28

Az elmúlt nyolc évben, több mint 41 százalékkal bővült a hospice ágyak száma Magyarországon - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten, amikor hospice osztályt avatott a Dél-pesti Centrumkórházban (DPC).

Szkripal-ügy - A NATO-főtitkár visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját

Pro... - 2018-03-27

A NATO visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya angliai megmérgezése miatt, a katonai szövetség melletti orosz képviselet személyzetének létszámát pedig húsz főben maximalizálták - jelentette be kedd délután Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szervezet főtitkára.

Szkripal-ügy - A német kormány kiutasít négy orosz diplomatát

Pro... - 2018-03-26

A német szövetségi kormány kiutasít négy orosz diplomatát a Szkripal-ügy miatt - közölte hétfőn a német külügyminisztérium.

A közlemény szerint a berlini orosz nagykövetséget még hétfőn tájékoztatják az európai uniós és a NATO-partnerekkel folytatott egyeztetés révén meghozott döntésről, miszerint négy orosz diplomatának egy héten belül el kell hagynia Németországot.

Újabb robbanás a texasi Austinban, legalább egy sebesült

Pro... - 2018-03-21

Újabb robbanás történt kedden a texasi fővárosban, Austinban, legalább egy ember megsebesült. A harmincas éveiben lévő sebesültet, akinek állapotát súlyosnak mondták, azonnal kórházba szállították. A rendőrség első tájékoztatása szerint nem csomagban elhelyezett bomba robbant, hanem "valamilyen gyúlékony anyag", amelyet egy bolt mellett az úton helyeztek el. A hatóságok Twitteren közölték ugyanakkor, hogy úgy tűnik, ez utóbbi eset nincs kapcsolatban a korábbiakkal.

Orosz elnökválasztás - Szakértő: elégedett lehet Putyin

Pro... - 2018-03-19

A posztszovjet időszak legmagasabb (67 százalékos) részvételi aránya mellett választották újjá Vlagyimir Putyint Oroszország élére, ezért elégedett lehet az elnök és csapata - jelentette ki a Külügyi és Külgazdasági Intézet Oroszország-szakértője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Szkripal-ügy - Washington támogatja London döntését az orosz diplomaták kiutasításáról

Pro... - 2018-03-15

Washington támogatja London döntését az orosz diplomaták kiutasításáról - jelentette be szerda esti közleményében a Fehér Ház. A közlemény leszögezi, hogy az Egyesült Államok osztja a brit kormány álláspontját, miszerint Oroszország a felelős az Egyesült Királyságban élő volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal és a lánya ellen idegméreggel elkövetett támadásért, és ezért támogatja a 23 orosz diplomata kiutasítását brit földről.

Ahmed H. pere - Bárándy Péter szerint védence hivatalos személy elleni erőszakban bűnös

Pro... - 2018-03-14

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérletében állapítható meg Ahmed H. bűnössége - közölte Bárándy Péter ügyvéd szerdán a Szegedi Törvényszéken.

A megismételt elsőfokú eljárásban a védő azt indítványozta, a bíróság börtönbüntetést szabjon ki a férfira, hangsúlyozva, hogy már jelentős időt töltött előzetes letartóztatásban

Szkripal-ügy - Kreml: ez az incidens nem tartozik Oroszországra

Pro... - 2018-03-12

Nem tartozik Oroszországra a Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerző ezredessel és volt brit ügynökkel Nagy-Britanniában történt incidens - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn Moszkvában.

A 66 éves Szkripalt és 33 éves lányát múlt vasárnap találták meg eszméletlenül Salisburyben, azóta válságos állapotban kezelik őket. A brit hatóságok szerint "ritka idegméreggel" követtek el támadást ellenük ismeretlen tettesek. Egyes, brit eredetű sajtóhírek szerint Theresa May brit kormányfő a nap folyamán Moszkvát vádolhatja meg a történtekkel.

Nemzeti Színház - Vidnyánszky Attila marad a vezető

Pro... - 2018-02-28

Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház vezetője - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdánl. Vidnyánszky Attilát 2018. július elsejei hatállyal bízta meg újabb öt évre a Nemzeti Színház vezetésével Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A Nemzeti Színház főigazgatói álláshelyére december 12-én írta ki a pályázatot a minisztérium, egyedül a jelenlegi vezető, Vidnyánszky Attila indult a posztért.

Felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungváron

Pro... - 2018-02-27

Ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett.

Az elkövetők közép-európai idő szerint éjjel két óra tájban betörték a KMKSZ-székház járdára néző egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épület belsejébe. Az épület földszinti része jelentős részben kiégett, az emeleti helyiségekben nem keletkezett kár.

A tűzoltókat a szomszédos irodaépület éjjeliőre értesítette, aki erős robbanásra lett figyelmes, majd az utcára kilépve meglátta a felcsapó lángokat. A rendőrség a délelőtti órákra ígér részletesebb tájékoztatást az incidensről.

Választás 2018 - Egyeztetést sürget az MSZP-Párbeszéd az együttműködésről

Pro... - 2018-02-26

Egyeztetést sürget az MSZP és a Párbeszéd a "demokratikus ellenzéki pártok" között a választási együttműködésről, mert úgy látják, a hódmezővásárhelyi választásnak az a fontos üzenete, hogy ha sokan mennek el voksolni és van esélyes jelölt, akkor le lehet győzni a Fideszt, a "legszervezettebb kisebbséget".

Brexit - London továbbra is megszabott határidő nélküli átmeneti időszakot szeretne

Pro... - 2018-02-21

A brit kormány szerdán ismertetett hivatalos álláspontja szerint a brit EU-tagság megszűnése után tervezett átmeneti időszak hosszát a majdani új kapcsolatrendszer elemeinek meghonosításához szükséges idő hosszához kellene szabni.

Évértékelő - Jean Asselborn: Orbán Viktor hozzáállása a civil szervezetek tevékenységéhez "diktátorhoz illő"

Pro... - 2018-02-19

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez "diktátorhoz illő" - jelentette ki Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel című német liberális lapnak Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédével kapcsolatban.

Merkel szerint a koalíciós szerződés szilárd alapja lehet egy stabil kormánynak

Pro... - 2018-02-07

A Kereszténydemokrata Unió (CDU), a bajor Keresztényszociális Unió és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) koalíciós szerződése szilárd alapja lehet egy stabil kormánynak, amely a beruházásokra összpontosít a gazdasági versenyképesség megtartása érdekében - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellára, a CDU vezetője szerdán Berlinben a koalíciós tárgyalások befejezése után tartott sajtótájékoztatón.

Rekord nyereséget ért el a Wizz Air a harmadik negyedévben

Pro... - 2018-01-31

Rekord méretű, 14 millió eurós nyereséget termelt a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság a december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben - közölte a légitársaság szerdán.

Az árbevétel 24 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest és 421,2 millió eurót tett ki, a kiegészítő árbevétel 21,3 százalékkal 181,1 millió euróra emelkedett. A kiadások főként a kerozin 33 százalékos drágulása miatt 25,4 százalékkal 408 millió euróra nőttek.

Belépési hullám indult a német szociáldemokratáknál a nagykoalícióról szóló pártszavazás előtt

Pro... - 2018-01-29

Belépési hullám indult a Német Szociáldemokrata Pártnál (SPD), miután ifjúsági szervezetük (Jusos) kampányt indított azért, hogy a párttagok voksoljanak nemmel a nagykoalíció folytatásáról tartandó szavazáson - írták hétfőn német lapok.