Pro...

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1399 találatból.

Obama védelmébe vette terrorellenes politikáját a nemzetbiztonságról szóló utolsó elnöki beszédében

Pro... - 2016-12-07

Védelmébe vette terrorellenes politikáját a nemzetbiztonságról szóló utolsó elnöki beszédében kedden Barack Obama leköszönő amerikai elnök.

Terrorellenes politikájának lényege Obama szerint az amerikai értékek tiszteletben tartása, a kínzás elutasítása és a nagyobb létszámú amerikai csapatok bevetésének elkerülése volt. A távozó elnök a különleges hadműveletekkel foglalkozó főparancsnokság tampai támaszpontján mondott beszédet. Hosszasan érvelt a pilóta nélküli robotrepülőgépek és az amerikai kommandósok bevetése mellett, és elutasította a szárazföldi csapatok olyan bevetését, mint ahogy azt elődje tette Afganisztánban és Irakban.

OGY - Módosították a filmtörvényt

Pro... - 2016-12-06

Filmregisztrációs rendszer jön létre, továbbá a jövőben kormányrendelet határozza meg a filmesek támogatását szolgáló kincstári letéti számla keretösszegét a mozgóképről szóló törvény kedden elfogadott módosítása révén.

Az Országgyűlés 113 igen, 54 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter által beterjesztett jogszabályt.

Olasz népszavazás - Olasz lapok: Renzi elszámította magát

Pro... - 2016-12-05

Az olasz népszavazás eredményét értékelő hétfői olasz lapok szerint Matteo Renzi miniszterelnök rosszul mérte fel a belpolitikai helyzetet, és a saját maga ásta verembe esett bele.

A legnagyobb példányszámú olasz napilapnak, a Corriere della Serának a főcíme így szól: "Áradtak a nemek - Renzi távozik". A vezércikk fő gondolata az, hogy most leginkább felelősségtudatra van szükség mind az államfő, mind a pártok részéről.


Orbán: elbuknak, akik nem értik meg, hogy az emberek nem akarnak bevándorlást

Pro... - 2016-12-02

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, idővel elbuknak azok a kormányok, amelyek nem értik meg, hogy az emberek nem akarnak bevándorlást, nem akarnak idegeneket látni maguk között.

"Ez csak idő kérdése, és ez történik, csak nekünk ki kell tartani, amíg helyreáll a demokrácia, mert ma Európában a demokrácia megbomlott, nincs demokratikus egyensúly, a nép mást gondol, mint amit a vezetői rá akarnak erőltetni" - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az Európai Parlament jóváhagyta a jövő évi uniós költségvetést

Pro... - 2016-12-01

- Jóváhagyta az Európai Parlament (EP) csütörtökön a jövő évi uniós költségvetést, amelyet korábban már a tagállamok kormányait tömörítő tanács elfogadott, a megállapodást így törvénybe iktathatják.

Az elfogadott költségvetés értelmében az Európai Unió 2017-ben 157,86 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és 134,49 milliárd euró lehet a tárgyévi tényleges kifizetések összege.

Víz világtalálkozó - Áder: ha a vizes csatát elveszítjük, elbukjuk a klímaháborút

Pro... - 2016-11-28

- Ha a vizes csatát elveszítjük, akkor a klímaháborút is elbukjuk - fogalmazott Áder János köztársasági elnök a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten.

Hangsúlyozta: a vízgazdálkodás teljes újragondolására van szükség, ami az intézményi keretek átalakításától, a technológiák összekapcsolásán át a finanszírozásig terjed.

The Washington Post: az oroszok álhírekkel befolyásolhatták a választást

Pro... - 2016-11-27

- A The Washington Post című lap szerint orosz propagandisták álhírekkel próbálhatták meg befolyásolni az amerikai választási folyamatot.

A The Washington Post szerint a közösségi médiában "kifinomult" orosz propagandakampány segített befolyásolni az amerikai választókat, és lényegében hozzájárult Donald Trump győzelméhez. A legfontosabb és legnépszerűbb közösségi médiumokban elhelyezett álhírek és hamis elemzések azt a célt szolgálták, hogy befeketítsék Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet és segítsék a republikánus Donald Trumpot - állítja a lap.

Nem értettek mindenben egyet, de nem csaptak össze a francia jobboldali elnökjelöltek az utolsó tévévitában

Pro... - 2016-11-25

Nem értett mindenben egyet, de nem csapott össze Francois Fillon volt miniszterelnök, a francia jobboldali elnökjelölt-állító választás favoritja és kihívója, az első fordulóban második helyen végzett Alain Juppé volt kormányfő, Bordeaux jelenlegi polgármestere csütörtök este a második forduló előtti utolsó televíziós vitában.

Veszített lendületéből a német gazdaság a harmadik negyedévben

Pro... - 2016-11-24

Lassult a harmadik negyedévben a német gazdasági növekedés üteme a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön közzétett második becslése szerint.A második becslés fő adatai nem változtak a múlt héten kedden nyilvánosságra hozott előzetes számokhoz képest.

Eszerint a harmadik negyedévben, ár-, szezonális- és naptári kiigazítással, az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal nőtt Németország bruttó hazai terméke (GDP). Az első negyedévben 0,7 százalék, a második negyedévben 0,4 százalék volt a negyedéves GDP-növekedés.

Oscar-díjas sztárok a Szabadság Érdemérem díjazottjai között

Pro... - 2016-11-23

Oscar-díjas sztárokat is kitüntetett Barack Obama amerikai elnök a Szabadság Érdeméremmel. A legmagasabb amerikai polgári kitüntetést az idén huszonöten vehették át Barack Obama elnöktől Washingtonban. Voltak köztük Oscar-díjas színészek, tévés talkshow-műsorok ismert vezetői, énekesnők, sportolók, építészek.

Szabadság Érdemérmet kapott a rocklegenda Bruce Springsteen és Diana Ross, a híres építész, Frank Gehry, Tom Hanks, Robert De Niro és Robert Redford, Oscar-díjas színészek, a volt kosárlabdabajnok, Michael Jordan. Filantróp alapítványának munkájáért kitüntették Bill Gates Microsoft-alapítót és feleségét, Melindát is.

OGY - November 30-tól létrejöhetnek a tankerületi központok

Pro... - 2016-11-22

- November 30-ával létrejöhetnek a tankerületi központok az oktatási tárgyú törvények módosítása révén, amelyet 129 igen, 34 nem szavazattal, 29 - jobbikos és LMP-s - tartózkodás mellett fogadott el kedden az Országgyűlés.

A változtatás értelmében - a korábbi, január 1-jei időpont helyett - már november 30-tól megkezdődhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakulása, azaz szétválása 58 tankerületi központra, hogy az ezzel összefüggő fenntartóváltást az érintett köznevelési intézményeknél végre lehessen hajtani. A módosítást indokolják a települési önkormányzati működtetési feladatok megszűnésével együtt járó feladatok is.

Fillon az élen a francia jobboldal elnökjelölt-állító választása első fordulójában, Juppé a második helyen

Pro... - 2016-11-21

Francois Fillon volt miniszterelnök nyerte meg a francia jobboldal elnökjelölt-állító választásának első fordulóját a szavazatok több mint kilencven százalékának összesítése alapján. A volt miniszterelnökre a vasárnapi előválasztáson részt vett francia állampolgárok 44,1 százaléka adta a voksát.

Második helyen áll Alain Juppé volt külügyminiszter és kormányfő 28,4 százalékkal, míg Nicolas Sarkozy volt államfő 20,7 százalékot kapott a majdnem teljesen összesített eredmények szerint.

Varga: nincs még megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között

Pro... - 2016-11-18

A pénteki ülésen nem született megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között, jövő kedden folytatják az egyeztetést - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően.

Donald Trump és munkatársai a lobbisták tevékenységének szabályozását tervezik

Pro... - 2016-11-17

Donald Trump megválasztott amerikai elnök és munkatársai már Trump egyik választási ígéretének beváltásán dolgoznak, a lobbisták tevékenységének szabályozását tervezik szerdai médiabeszámolók szerint.

Etikai kódexről is tanácskoznak a manhattani Trump-toronyban a megválasztott elnök és munkatársai. Trump egyik választási ígérete az volt ugyanis, hogy szigorú szabályozással szorítja korlátok közé a lobbisták tevékenységét, hogy csökkentse vagy akár meg is szüntesse a politikára gyakorolt befolyásukat.

KSH: szeptemberben csökkent az ipari termelés

Pro... - 2016-11-14

Az ipari termelés volumene szeptemberben 3,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a nyers és a munkanappal kiigazított adat szerint egyaránt. Az előző havihoz hasonlítva 3,0 százalékkal esett vissza szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva - jelentette hétfőn második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az adatok megegyeznek a november 8-án kiadott első becslésben közöltekkel.

A havazás miatt kilenc ukrajnai megyében van áramszünet

Pro... - 2016-11-13

Vasárnapra virradóan lesett a hó Ukrajna nyugati felében, a havazás következtében már kilenc megye 430 településén nincs áram - közölte Hennagyij Zubko regionális fejlesztési miniszter.

Korábban az állami katasztrófavédelmi szolgálat még arról adott hírt, hogy hat megyében 275 településen szakadt meg az áramellátás.

Folytatódtak a Trump-ellenes tüntetések az Egyesült Államok több városában

Pro... - 2016-11-11

Folytatódtak csütörtök este a Trump-ellenes tüntetések az Egyesült Államok egyes városaiban: New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Seattle-ben és Richmondban.

A különböző televíziókban megszólaltatott protestálók azt ismételgették, hogy tartanak Donald Trump elnökségétől.

Amerikai elnökválasztás - Több amerikai városban tüntettek Donald Trump ellen, de mellette is kiálltak

Pro... - 2016-11-10

Több amerikai városban tüntettek Donald Trump, megválasztott elnök ellen szerdán éjszakába nyúlón, de mellette is kiálltak. Trump ellenes jelszavakat skandáló tüntetők ezrei vonultak a Trump-épületek elé New Yorkban és Chicagóban. Texas fővárosában, Austinban tüntetők eltorlaszolták az egyik országutat, a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben az Amerikai Egyetemnél diákok amerikai zászlót égettek.

Amerikai elnökválasztás - Az egyes szövetségi tagállamokban népszavazásra bocsátott kérdések jó részét megszavazták

Pro... - 2016-11-09

Az egyes szövetségi államokban népszavazásra bocsátott kérdések jó részét megszavazták az amerikai elnökválasztással egy időben tartott voksoláson.

Kedden nemcsak az elnök személyéről, a képviselőház újraválasztásáról és a szenátus egyharmadának megújításáról döntöttek az amerikaiak, hanem a választásoktól független javaslatokról is. Az egyes szövetségi államokban mintegy 160 kérdést bocsátottak népszavazásra.

Amerikai elnökválasztás - Az afroamerikai lelkipásztorok szavazásra szólították fel a híveket

Pro... - 2016-11-07

Az afroamerikai lelkipásztorok a vasárnapi istentiszteleteken, szerte az Egyesült Államokban, szavazásra szólították fel híveket. Detroit egyik templomában a lelkipásztor az állampolgársággal együtt járó jogok mellett a kötelezettségekről, a szavazás kötelességéről is beszélt, Philadelphiában egy lelkész arra emlékeztette a kongregáció tagjait, hogy sokan adták életüket azért, hogy az amerikai feketék szavazhassanak.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.