Pro...

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1641 találatból.

Ukrán külügyminiszter: Kijev nem akarja asszimilálni a kárpátaljai magyarokat

Pro... - 2018-10-15

- Kijev nem akarja asszimilálni a kárpátaljai magyarokat, éppen azért szeretné javítani az ukránnyelv-ismeretüket, hogy megmaradhassanak magyarként - nyilatkozta az ukrán külügyminiszter az M1 aktuális csatornának.

OKF: csak októberben tizenegyen szenvedtek szén-monoxid-mérgezést

Pro... - 2018-10-13

Csak októberben már 21 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxidos esethez, és tizenegyen szenvedtek mérgezést - mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A szóvivőt annak kapcsán kérdezték, hogy október 15-én, hétfőn kezdődik a fűtési szezon. Ilyenkor gyakrabban riasztják a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt.

Mukics Dániel megjegyezte, nem csak a fűtési szezonra jellemző a probléma, hiszen a vízmelegítő is veszélyforrást jelent.

Szállás.hu: 12,5 százalékkal bővült a belföldi turizmus

Pro... - 2018-10-11

A Szállás.hu becslése szerint 12,5 százalékkal nőtt a belföldi turizmus a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri posztért

Pro... - 2018-10-10

- Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal.

- Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a megállapodás nélküli Brexitet is

Pro... - 2018-10-09

A brit jegybank szerint a brit bankrendszer van annyira erős, hogy a brit EU-tagság rendezetlen, átmeneti időszak nélküli megszűnése esetén is el tudja látni pénzügyi szolgáltatásokkal a lakossági és az üzleti szektort.A Bank of England pénzügyi szakpolitikai bizottsága (Financial Policy Committee, FPC) - amely nem azonos a monetáris tanáccsal - kedden ismertetett helyzetértékelésében közölte: a tavaly elvégzett szektorszintű stresszhelyzeti teszt eredményei alapján továbbra is úgy ítéli meg, hogy a brit bankoknak "cliff edge Brexit" esetén sem lenne szükségük pótlólagos tőketartalékra

Letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh főbíró

Pro... - 2018-10-07

Helyi idő szerint szombaton este letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh, aki az Egyesült Államok 114. alkotmánybírája lett.Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét, Brett Kavanaugh - a hagyományok szerint Bibliára tett kézzel - felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére.

Bűncselekmény-rablás Turisták fegyveres kirablása miatt fogtak el három férfit

Pro... - 2018-10-05

Elfogott a rendőrség három férfit, akik fegyverrel megfenyegettek és kiraboltak két külföldit nyáron Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Kettős állampolgársági vita - Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult

Pro... - 2018-10-04

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét - tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honapján megjelent közleményében.

A tájékoztatás szerint a tárca a Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövetnek átadott jegyzékben közölte, hogy a beregszászi diplomata a tisztségével összeegyeztethetetlen tevékenységet folytatott, ezért a konzuli kapcsolatokról szóló 1963-as bécsi egyezménnyel összhangban távoznia kell az országból.

A The New York Times szerint Trump segített a szüleinek adót csalni; az elnök tagad

Pro... - 2018-10-03

- Donald Trump amerikai elnök évtizedekkel ezelőtt segített a szüleinek, hogy dollármilliókat titkoljanak el az adóhivatal elől - írta kedden este internetes oldalán a The New York Times. Trump ügyvédje hamisnak minősítette a cikkben foglaltakat.

Brexit - Theresa May: az EU nem ugyanaz, mint a Szovjetunió

Pro... - 2018-10-02

A brit miniszterelnök szerint az Európai Unió nem hasonlítható össze az egykori Szovjetunióval. Theresa May a BBC televíziónak nyilatkozva kedden alig burkoltan visszautasította saját külügyminisztere, Jeremy Hunt erre vonatkozó minapi kijelentését.

Nyolc évre ítéltek egy brit állampolgárságú kábítószercsempészt Szegeden

Pro... - 2018-10-01

- Nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy iraki származású brit állampolgárt, aki hétkilónyi ópiumszármazékot próbált Magyarországon keresztül Angliába csempészni.

MOGYE-ügy - Felfüggesztik a vezető tisztségek betöltését a magyar tagozat képviselői

Pro... - 2018-09-27

Felfüggesztik vezető tisztségeik betöltését a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) választott és kinevezett magyar tisztségviselői amiatti tiltakozásuk jeléül, hogy a kormány már a most kezdődő a tanévtől egyesítette a MOGYE-t és a Petru Maior Egyetemet, és létrehozta a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetemet (MOGYTTE).

MTA: Ukrajnában tiltott a többes állampolgárság, de a szankcióra nincs precedens

Pro... - 2018-09-24

Akár az állását is elveszítheti, aki több állampolgársággal rendelkezik Ukrajnában, ugyanakkor ezzel még senkit nem büntetek - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

EU-csúcs - Theresa May váratlan és megalázó vereségéről ír a brit sajtó

Pro... - 2018-09-21

Pénteki brit sajtóvélemények szerint Theresa May miniszterelnök váratlan és megalázó vereséggel volt kénytelen hazatérni az előző napi informális salzburgi EU-csúcsról.

Az amerikai igazságügyi tárca elrendelte két kínai állami médiavállalat bejegyzését idegen ügynökként

Pro... - 2018-09-19

- Az amerikai igazságügyi minisztérium elrendelte, hogy az Egyesült Államokban is dolgozó két vezető kínai állami médium külföldi ügynökként regisztráltassa magát - jelentette kedd este internetes honlapján a The Wall Street Journal.

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Pro... - 2018-09-18

- Az Egyesült Államok jövőre az ideinél kevesebb, maximum 30 ezer menekültet fogad be - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn.

Szkripal-ügy - Oknyomozó portál: 2009 előttről nincs adat az egyik gyanúsítottról

Pro... - 2018-09-16

A Szkripal-ügyben meggyanúsított, magát egyszerű turistának mondó egyik férfiről, Alekszandr Petrovról 2009 előttről semmilyen adat nincs az orosz központi nyilvántartásban, és az útlevele is arra utaló bejegyzéseket tartalmaz, hogy köze lehet a titkosszolgálatokhoz - jelentette a Bellingcat oknyomozó portál.

Az EU meghosszabbította az Oroszország ellen bevezetett szankciókat

Pro... - 2018-09-13

Az Európai Unió hat hónappal, március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett korlátozó intézkedéseket - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön.

Szkripal-ügy - Putyin: Moszkva azonosította a merényletkísérlet két gyanúsítottját

Pro... - 2018-09-12

- Oroszország azonosította azt a két férfit, aki a brit hatóságok gyanúja szerint Angliában megmérgezte Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban.

A Trump-kormány egy állítólagos munkatársának névtelen cikkét közölte a The New York Times

Pro... - 2018-09-06

- Egy magát a Trump-kormány munkatársának mondó, névtelen szerző cikkét jelentette meg internetes oldalán a The New York Times című lap szerdán.

A lap véleményoldalán Része vagyok a Trump-kormányzaton belüli ellenállásnak címmel megjelent írás szerzője kiemelte, hogy az elnöknek dolgozik, de ő és hozzá hasonlóan gondolkodói kollégái fogadalmat tettek, hogy meghiúsítják Trump "elképzeléseinek egy részét és legrosszabb hajlamait".