Pro...

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1520 találatból.

Theresa May bocsánatot kért a választási szereplésért

Pro... - 2017-10-04

Elnézést kért a nyári parlamenti választásokon elért váratlanul gyenge konzervatív eredményért szerdán a brit miniszterelnök.

Theresa May a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben rendezett éves kongresszusának zárónapján felszólalva kijelentette: ő vezette a júniusi előrehozott választások konzervatív kampányát, a kampány azonban nem érte el a kitűzött célt. "Ezért minden felelősséget vállalok, és elnézést kérek" - tette hozzá

Molnár Gyula: folytatjuk a karakteres baloldali politikát

Pro... - 2017-10-02

A karakteres szociáldemokrata politika folytatását ígérte Molnár Gyula, az MSZP elnöke hétfőn Budapesten. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján úgy értékelte Botka László visszalépését a szocialista miniszterelnök-jelöltségtől: "ezt a menetet elvesztettük, de a csatát meg fogjuk nyerni".

Lemond Ujhelyi István az MSZP alelnöki posztjáról

Pro... - 2017-10-02

Ujhelyi István lemondott az MSZP alelnöki tisztségéről.Ujhelyi István közleményében azt írta: bár töretlenül vágyik a változásra, az MSZP alelnökeként mától nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért.

"Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet. Ezért a mai nappal lemondtam az MSZP alelnöki tisztségéről" - írta a politikus.

Római-part - Fővárosi Közgyűlés - DK: döntsön népszavazás a gát helyéről!

Pro... - 2017-09-27

A Demokratikus Koalíció (DK) a "pofátlanság csúcsának" tartaná, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán egy nappal egy csütörtökre összehívott közmeghallgatás előtt döntene újra a Római-part árvízvédelme ügyében.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt sajtótájékoztatón megismételte, a DK szerint a Római-parti gát helyét népszavazásnak kellene kijelölnie.

Az orosz hatóságok kilátásba helyezték a Facebook közösségi internetes portál blokkolását

Pro... - 2017-09-26

A Facebook közösségi internetes platformnak be kell szüntetnie oroszországi tevékenységét, ha nem tesz eleget a személyi adatvédelmi törvény előírásainak - figyelmeztetett Alekszandr Zsarov, az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) vezetője újságíróknak nyilatkozva kedden Moszkvában.

2 milliárd forint a világháborús sírok feltárására

Pro... - 2017-09-21

Magyarország és Lengyelország már korábban megállapodott abban, hogy kölcsönösen segítik egymást a hadisírok feltárásában - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Vargha Tamás felidézte, hogy a magyar kormány kezdeményezésére mintegy kétmilliárd forintot fordítanak az első világháborús temetők, hadisírok felújítására. Kiemelte, hogy az első világháborúban több mint hatszázezer magyar katona vesztette életét, sokan a különböző hadszíntereken. Sokan Lengyelországban lettek eltemetve, mintegy négyszáz temetőben

OGY - Elítélte a parlament az ukrán oktatási törvényt

Pro... - 2017-09-19

- Egyhangú szavazással fogadta el az Országgyűlés kedden azt az ötpárti határozati javaslatot, amely "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az ellene való fellépésről" szól.

A képviselők ebben felhívják Ukrajna felelős vezetőit arra, hogy tartsák tiszteletben a demokrácia és a jogállamiság közös európai értékeit, amelyeket valamennyi nyilatkozatukban mindeddig maguk is hangoztattak, és tartózkodjanak a jogszabály hatályba léptetésétől.

Ukrán oktatási törvény - Szili: Ukrajna saját alkotmányát is megsérti

Pro... - 2017-09-12

Ukrajna az oktatási törvény módosításával megsérti saját alkotmányát és az Európai Unióval kötött társulási megállapodást is - jelentette ki Szili Katalin a miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Az ukrán alkotmány kimondja, hogy biztosítani kell a kisebbségek számára az anyanyelvi oktatás jogát - közölte.

A katalán elnök kiírta a függetlenségi népszavazást

Pro... - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Kiírta október 1-jére a Spanyolországtól való elszakadásról szóló katalán függetlenségi népszavazást Carles Puigdemont katalán elnök szerdán késő este Barcelonában.A helyi parlament épületében tartott eseményen részt vett a katalán autonóm kormány összes tagja, és mindnyájan aláírták a népszavazás kiírásáról szóló dokumentumot.

"Ez a nagy remény pillanata" - fogalmazott az aláírást követő sajtótájékoztatón Carles Puigdemont.

Észak-koreai válság - Moszkva segítségét kérte Phenjan megfékezéséhez a dél-koreai elnök

Pro... - 2017-09-06
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel "provokáló" Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől Mun Dzse In dél-koreai államfő szerdán Vlagyivosztokban.

A két vezető a 3. Keleti Gazdasági Fórum alkalmából találkozott a távol-keleti orosz kikötővárosban.

Miniszteri rendelettel tették lehetővé Romániában a veszélyesnek minősülő medvék és farkasok kilövését

Pro... - 2017-09-05

A román környezetvédelmi tárca vezetője 140 medve és 97 farkas kilövéséről vagy áthelyezéséről adott ki miniszteri rendeletet, amelyet élesen bíráltak az állatvédők. A hivatalos közlöny hétfői számában megjelent jogszabály szerint azokban az esetekben tekintenek el a - medvét és farkast szigorúan védett fajként oltalmazó - törvények előírásaitól, amikor nem lehet más "elfogadható" módon megakadályozni, hogy a nagyragadozók jelentős károkat okozzanak, vagy az emberek biztonságát veszélyeztessék.

Trump: az Egyesült Államok kész minden eszközzel megvédeni önmagát és szövetségeseit

Pro... - 2017-09-04

Az Egyesült Államok kész megvédeni önmagát és szövetségeseit minden rendelkezésére álló eszközzel, akár nukleáris erővel is - közölte Donald Trump amerikai elnök Abe Sindzo japán kormányfővel telefonbeszélgetésükkor, amelyet hírügynökségek idéztek fehér házi forrásokra hivatkozva.

Az amerikai kormány négy céget választott ki a mexikói határfal prototípusai elkészítésére

Pro... - 2017-09-01
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Az amerikai kormány négy vállalatot választott ki csütörtökön a mexikói határfal prototípusainak elkészítésére. A döntést a belbiztonsági minisztériumhoz tartozó, határőrizeti szervekért felelős főigazgató-helyettes jelentette be. Ronald Vitiello elmondta: egy alabamai, egy arizonai, egy texasi és egy Mississippi államban lévő vállalkozás készítheti a prototípusokat, amelyeket az amerikai-mexikói határ San Diego melletti szakaszán kell felépíteniük. A szövetségi kormányzat ezek elkészülte után hozza meg a végleges döntést a megbízásról.

Texas állam 62 megyéjét nyilvánították katasztrófa sújtotta területnek

Pro... - 2017-08-28
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

Texas állam 62 megyéje katasztrófa sújtotta területté vált vasárnap estére a trópusi viharrá szelídült Harvey hurrikán pusztításai nyomán.

Texasban vasárnap éjjel nem hogy apadt volna, hanem egyenesen erősödött az esőzés, több mint ezer embert mentettek ki az otthonából, többek között Houstonban is. Meteorológusok előrejelzései szerint az esőzések várhatóan még erősödnek is és a viharzóna egészen szerdáig tombol Texasban. Szombaton és vasárnap mintegy 75-80 centiméternyi csapadék hullott, elsősorban Houstonra. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint "példa nélküli" a természeti katasztrófa.

Nébih: megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Pro... - 2017-08-24

Megkezdődött az idén is a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereinek részvételével és a készenléti rendőrség helikoptereinek közreműködésével a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelynek során több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Szerbiában szeptembertől 700 migráns gyerek indul iskolába

Pro... - 2017-08-23

Szerbiában szeptembertől - szerb társaikkal együtt - csaknem 700 migránsgyerek indul iskolába, a legtöbben a Belgrádhoz közeli Palilula és horvát határhoz közeli Sid községekben - jelentette ki Vladimir Cucic szerb menekültügyi és migrációs biztos szerdán.

Cucic a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) adott interjújában elmondta: annak ellenére, hogy a gyerekek egy része el fogja hagyja az országot, el kell kezdeniük a tanévet.

Donald Trump nem jelentett be konkrét csapatnövelést Afganisztánban

Pro... - 2017-08-22

Az elnök az arlingtoni Fort Myer támaszponton hangsúlyozta: az új afganisztáni stratégia lényege, hogy nem időpontot jelöl meg, hanem a feltételek teljesülését tartja fontosnak a sikerhez. Hozzátette: emiatt nem akar az Afganisztánban állomásozó csapatok létszámáról vagy további konkrét katonai hadműveletekről a nyilvánosság előtt beszélni. Mint mondta, "nem kell, hogy az ellenségeink tudjanak minderről".

Szakértő: a charlottesville-i demonstrációk a kezdetet jelentik

Pro... - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

- Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az egyesült államokbeli charlottesville-i demonstrációk nem önálló epizódot jelentenek, hanem a radikalizálódás kezdetét jelezhetik.

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában felidézte, hogy a hétvégén például Bostonban is volt egy tüntetés. Ez ugyan kevésbé volt erőszakos, de a több száz jobboldali tüntető körül több ezer baloldali tüntető jelent meg - tette hozzá.

Barcelonai gázolás - Kövér László részvétét fejezte ki a szenátus és a képviselőház elnökének

Pro... - 2017-08-18

- Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki barcelonai terrortámadás kapcsán a spanyol képviselőház, illetve a szenátus elnökének.

Az Ana Pastor képviselőházi és Pío García-Escudero szenátusi elnöknek címzett részvétnyilvánító levélben Kövér László azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a terrorista merényletről, amely számos ember életét követelte és sokakat megsebesített.