Pro...

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1725 találatból.

Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját

Pro... - 2019-06-08

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 93 esztendős II. Erzsébet királynő "hivatalos" születésnapját.

Halált okozó testi sértés a vád a fiatal badacsonyi borász támadói ellen

Pro... - 2019-06-07

- Vádat emeltek a fiatal badacsonyi borász halálával végződő tavaly szeptemberi dulakodás ügyében.

Külföldieknek hamis magyarországi lakcímet szerző csoport tagjai ellen emeltek vádat

Pro... - 2019-06-06

Vádat emeltek tizenhat emberrel szemben, akik 2012-2015 között külföldi lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok valótlan lakcímbejelentéseiben vettek részt Csongrád megye két településén.

Csaknem nyolc évre ítélték a pécsi szórakozóhelynél késelő férfit

Pro... - 2019-06-05

Hét év, tíz hónap fiatalkorúak börtönére ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki késsel megszúrt két embert 2015 júniusában egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A háború után kialakult nemzetközi intézményrendszert méltatta a brit uralkodó a Trump tiszteletére adott banketten

Pro... - 2019-06-04

A második világháború után kialakult nemzetközi intézményrendszer fontosságát hangsúlyozta a brit uralkodó az amerikai elnök tiszteletére adott hétfő esti díszvacsorán.

Donald Trump hétfőn érkezett háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba.

FruitVeB: az átlagostól jobb kajszibarack és közepes őszibarack termés várható idén, olcsóbb lehet a termés a tavalyinál

Pro... - 2019-06-03

Az idén az átlagosan 25 ezer tonnás kajszibarack termésnél valamivel többre, míg az őszibaracknál a fagyok miatt közepes, 30-35 ezer tonnás termésre számít a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Peking: Kína nem akar kereskedelmi háborúba bocsátkozni Washingtonnal, de nem riad vissza tőle

Pro... - 2019-06-02

- Kína nem akar kereskedelmi háborút az Egyesült Államokkal, ugyanakkor nem is riad vissza tőle - szögezi le vasárnap közzétett hivatalos állásfoglalásában a kínai kormány.

Dunai hajóbaleset - Zacher: kiszámíthatatlan, milyen sérüléseket szenvedtek az emberek

Pro... - 2019-05-30

Kiszámíthatatlan, hogy milyen sérüléseket szenvedtek a szerda esti dunai hajóbaleset sérültjei - mondta az M1 aktuális csatornának Zacher Gábor toxikológus.

Zacher Gábor kiemelte: a lehűlés komoly fenyegetést jelent.

A Duna 10-15 fokos lehetett, amikor a baleset történt.

A toxikológus elmondta azt is, hogy a sérülések mellett a sokkhatásnak is kiszámíthatatlanok lehetnek a következményei.

Amerikai szankciók - Bírósághoz fordult a Huawei az amerikai szankciók miatt

Pro... - 2019-05-29

Gyorsított eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be egy amerikai bíróságon a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat, hogy tegyék semmissé azt a tiltó rendeletet, amelynek értelmében a kínai vállalat nem vásárolhat alkatrészeket vagy technológiát amerikai cégektől az Egyesült Államok kormányzatának engedélye nélkül - adta hírül a CCTV kínai állami televízió szerdán.

EP-választás - Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért

Pro... - 2019-05-24

"Én mindent megteszek a néppárt sikeréért. Azt akarom, hogy az EPP nyerje az európai választást, de utána vita lesz az irányvonalról" - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Bild című német lapnak adott interjújában.

EP-választás - Több mint 97 ezren jelentkeztek a külképviseleti névjegyzékbe

Pro... - 2019-05-23

Több mint 97 ezren jelezték, hogy a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen kívánnak szavazni.

Perlrott Csaba és Ferenczy Károly kiemelkedő alkotása is szerepel a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén

Pro... - 2019-05-18

Perlrott Csaba Vilmos, Ferenczy Károly és Scheiber Hugó kiemelkedő alkotásaira is licitálhatnak az érdeklődők a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén, amelyet hétfőn este tartanak a Budapest Marriott Hotelben.

Az árverésre szánt 211 tétel közül legmagasabb kikiáltási ára Perlrott Csaba Vilmos Park című festményének van: a 44 millió forinttól kínált alkotáson a kecskeméti művésztelepnek helyet adó egykori Műkert legszebb részlete tűnik fel - olvasható az aukció katalógusában.

Ugyancsak magas áron, 34 millió forintért kelhet el Ferenczy Károly Jókai-domb című festménye, amely Nagybányán készült 1906-ban. Ferenczy Károly 1896-ban, alapítóként érkezett Nagybányára, ahol a századforduló éveiben a magyar plein air festészet legszebb műveit alkotta meg.

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről

Pro... - 2019-05-16

- Donald Trump amerikai elnök szerdán délután elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről.

A jogszabály - amelyet a The Washington Post című amerikai lap "országos rendkívüli állapotot" kihirdető rendeletnek nevezett - széles körű felhatalmazást ad az amerikai kormányzatnak arra, hogy megtiltsa amerikai telekommunikációs vállalatoknak az üzletkötést olyan külföldi alkatrészgyártókkal, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az Egyesült Államok számára. A jogszabály nem nevezi néven, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a kínai Huawei óriásvállalatról, vagy a szintén kínai ZTE telekommunikációs cégről van szó.

Kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvényből

Pro... - 2019-05-15

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.

Amerikai importvámok - Kínai pártlap: az Egyesült Államok súlyosan alábecsülte Kína tűrőképességét

Pro... - 2019-05-12

- Az Egyesült Államok alapvető hibát követett el, amikor úgy ítélte meg, hogy az amerikai-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok egyoldalúan Kína érdekeit szolgálják, továbbá súlyosan alábecsülte Kína tűrőképességét - fogalmazott vasárnapi vezércikkében a Global Times kínai pártlap.

EU-csúcs - Megkezdődött Nagyszebenben az állam- és kormányfők informális találkozója

Pro... - 2019-05-09

- Megkezdődött Nagyszebenben az Európai Tanács informális találkozója, amelyen az Európai Unió jövőjéről és egy új, a 2019-2014-es időszakra szóló stratégiai menetrendről egyeztetnek a brit tagság megszűnése után az EU-ban maradó tagországok állam- és kormányfői.

Visszaküldte a bíróság a katonai ügyészséghez a romániai 1990-es "bányászjárás" aktáját

Pro... - 2019-05-08

Visszaküldte a román legfelsőbb bíróság a katonai ügyészséghez a romániai 1990-es úgynevezett bányászjárás aktáját, amelyben többek között Ion Iliescu volt államfőt emberiesség elleni bűncselekmény elkövetésével vádolták meg.

Donald Trump elnöki kegyelemben részesített egy iraki foglyot agyonlövő amerikai katonát

Pro... - 2019-05-07

- Donald Trump amerikai elnök kegyelemben részesítette az oklahomai Michael Behenna hadnagyot, akit egy amerikai katonai törvényszék 25 év börtönre ítélt, mert Irakban lelőtt egy foglyot - jelentette be hétfőn este a Fehér Ház.

Elemzők szerint a kedvezményes áfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma

Pro... - 2019-05-06

Elemzők szerint az új építésű ingatlanokra év végéig érvényben lévő, kedvezményes lakásáfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma, ugyanakkor hozzátették, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szélesítése elősegítheti a lakáspiac további növekedését.

Az amerikai igazságügyi miniszter nem kíván elmenni a képviselőházi meghallgatásra

Pro... - 2019-05-02

- William Barr amerikai igazságügyi miniszter nem kíván megjelenni a képviselőház igazságügyi bizottságának csütörtökre tervezett meghallgatásán - közölte szerda este Jerry Nadler, a bizottság demokrata párti vezetője.