Pro...

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1607 találatból.

Baán: a felújított Szépművészeti Múzeum a művészetnek szentelt katedrális

Pro... - 2018-10-30

A felújított Szépművészeti Múzeum a művészetnek szentelt katedrális - hangsúlyozta Baán László, a múzeum főigazgatója kedden Budapesten, a rekonstruált épület ünnepi megnyitóján. Baán László, a múzeum főigazgatója beszédében, amelyben megköszönte a három évig tartó teljes körű rekonstrukció résztvevőinek munkáját, kiemelte: a művészet az egyik módja megszabadulni az emberi élet rövidségének, végességének fenyegetésétól.

A művészet a végtelenre nyíló tér, folyamatosan épülő roppant katedrális maga is, amelyben feloldódnak a lineáris idő korlátai, ahol az ember szabadon kommunikálhat arról, mi is létezésünk értelme - fogalmazott a főigazgató.

Kiemelte azt is: a Szépművészeti Múzeum Magyarország első állandó, 1906-ban megnyitott képzőművészeti múzeuma.

Brit ellenzéki pártok azt kérik, hogy az EU készüljön egy újabb népszavazásra

Pro... - 2018-10-26

Brit ellenzéki pártok vezetői azt kérték az Európai Uniótól, hogy kezdje meg a felkészülést egy újabb nagy-britanniai EU-népszavazásra.

Donald Trump kétpárti támogatottságú törvényt írt alá az opiátfüggőség megfékezéséről

Pro... - 2018-10-25

Donald Trump amerikai elnök kétpárti támogatottsággal elfogadott törvényt írt alá szerdán az opiátfüggőség terjedésének megfékezéséről.

Októberben lassult a német gazdasági teljesítmény növekedési üteme

Pro... - 2018-10-24

- A vártnál nagyobb mértékben, három és fél éve a legkisebbre lassult a német gazdasági teljesítmény növekedési üteme októberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó, szerdán közzétett elemzése szerint.

Hasogdzsi-ügy - Szaúd-Arábia 100 millió dollárt utalt át Washingtonnak Pompeo rijádi látogatása idején

Pro... - 2018-10-18

Amerikai lapértesülések szerint Szaúd-Arábia kedden, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter rijádi látogatása idején 100 millió dollárt utalt át Washingtonnak az északkelet-szíriai helyzet stabilizálásához való hozzájárulásként.

Hasogdzsi-ügy - Trump bírálja a Szaúd-Arábiával szemben megfogalmazott, szerinte elsietett vádakat

Pro... - 2018-10-17

- Donald Trump amerikai elnök bírálta azokat a szerinte elsietett vádakat, amelyek világszerte megfogalmazódtak Szaúd-Arábiával szemben Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró eltűnése és feltételezett meggyilkolása ügyében, és azokat a Brett Kavanaugh amerikai főbíró jelölése kapcsán megfogalmazódott vádakhoz hasonlította.

Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi

Pro... - 2018-10-16

- Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte a letartóztatását.

Ukrán külügyminiszter: Kijev nem akarja asszimilálni a kárpátaljai magyarokat

Pro... - 2018-10-15

- Kijev nem akarja asszimilálni a kárpátaljai magyarokat, éppen azért szeretné javítani az ukránnyelv-ismeretüket, hogy megmaradhassanak magyarként - nyilatkozta az ukrán külügyminiszter az M1 aktuális csatornának.

OKF: csak októberben tizenegyen szenvedtek szén-monoxid-mérgezést

Pro... - 2018-10-13

Csak októberben már 21 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxidos esethez, és tizenegyen szenvedtek mérgezést - mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A szóvivőt annak kapcsán kérdezték, hogy október 15-én, hétfőn kezdődik a fűtési szezon. Ilyenkor gyakrabban riasztják a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt.

Mukics Dániel megjegyezte, nem csak a fűtési szezonra jellemző a probléma, hiszen a vízmelegítő is veszélyforrást jelent.

Szállás.hu: 12,5 százalékkal bővült a belföldi turizmus

Pro... - 2018-10-11

A Szállás.hu becslése szerint 12,5 százalékkal nőtt a belföldi turizmus a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri posztért

Pro... - 2018-10-10

- Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal.

- Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a megállapodás nélküli Brexitet is

Pro... - 2018-10-09

A brit jegybank szerint a brit bankrendszer van annyira erős, hogy a brit EU-tagság rendezetlen, átmeneti időszak nélküli megszűnése esetén is el tudja látni pénzügyi szolgáltatásokkal a lakossági és az üzleti szektort.A Bank of England pénzügyi szakpolitikai bizottsága (Financial Policy Committee, FPC) - amely nem azonos a monetáris tanáccsal - kedden ismertetett helyzetértékelésében közölte: a tavaly elvégzett szektorszintű stresszhelyzeti teszt eredményei alapján továbbra is úgy ítéli meg, hogy a brit bankoknak "cliff edge Brexit" esetén sem lenne szükségük pótlólagos tőketartalékra

Letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh főbíró

Pro... - 2018-10-07

Helyi idő szerint szombaton este letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh, aki az Egyesült Államok 114. alkotmánybírája lett.Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét, Brett Kavanaugh - a hagyományok szerint Bibliára tett kézzel - felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére.

Bűncselekmény-rablás Turisták fegyveres kirablása miatt fogtak el három férfit

Pro... - 2018-10-05

Elfogott a rendőrség három férfit, akik fegyverrel megfenyegettek és kiraboltak két külföldit nyáron Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Kettős állampolgársági vita - Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult

Pro... - 2018-10-04

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét - tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honapján megjelent közleményében.

A tájékoztatás szerint a tárca a Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövetnek átadott jegyzékben közölte, hogy a beregszászi diplomata a tisztségével összeegyeztethetetlen tevékenységet folytatott, ezért a konzuli kapcsolatokról szóló 1963-as bécsi egyezménnyel összhangban távoznia kell az országból.

A The New York Times szerint Trump segített a szüleinek adót csalni; az elnök tagad

Pro... - 2018-10-03

- Donald Trump amerikai elnök évtizedekkel ezelőtt segített a szüleinek, hogy dollármilliókat titkoljanak el az adóhivatal elől - írta kedden este internetes oldalán a The New York Times. Trump ügyvédje hamisnak minősítette a cikkben foglaltakat.

Brexit - Theresa May: az EU nem ugyanaz, mint a Szovjetunió

Pro... - 2018-10-02

A brit miniszterelnök szerint az Európai Unió nem hasonlítható össze az egykori Szovjetunióval. Theresa May a BBC televíziónak nyilatkozva kedden alig burkoltan visszautasította saját külügyminisztere, Jeremy Hunt erre vonatkozó minapi kijelentését.

Nyolc évre ítéltek egy brit állampolgárságú kábítószercsempészt Szegeden

Pro... - 2018-10-01

- Nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy iraki származású brit állampolgárt, aki hétkilónyi ópiumszármazékot próbált Magyarországon keresztül Angliába csempészni.

MOGYE-ügy - Felfüggesztik a vezető tisztségek betöltését a magyar tagozat képviselői

Pro... - 2018-09-27

Felfüggesztik vezető tisztségeik betöltését a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) választott és kinevezett magyar tisztségviselői amiatti tiltakozásuk jeléül, hogy a kormány már a most kezdődő a tanévtől egyesítette a MOGYE-t és a Petru Maior Egyetemet, és létrehozta a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetemet (MOGYTTE).

MTA: Ukrajnában tiltott a többes állampolgárság, de a szankcióra nincs precedens

Pro... - 2018-09-24

Akár az állását is elveszítheti, aki több állampolgársággal rendelkezik Ukrajnában, ugyanakkor ezzel még senkit nem büntetek - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.