Pro...

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1547 találatból.

- Gulyás: az ország szuverenitását és biztonságát garantálja az alaptörvény-módosítás és a Stop Soros

Pro... - 2018-06-21

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország szuverenitását és biztonságának garantálását szolgálja az Országgyűlés által szerdán elfogadott hetedik alaptörvény-módosítás és a "Stop Soros" törvénycsomag.

Gulyás Gergely csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az elfogadott jogszabályok kizárják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen.

Beszünteti működését Budapesten és Berlinbe költözik a Soros-alapítvány

Pro... - 2018-05-15

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája és átköltözteti munkatársait a német fővárosba - jelentette be keddi, New York-i keltezésű közleményében az alapítvány, az "egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre" hivatkozva.A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás minden magyar állampolgár számára.

A közleményben megjegyzik: a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját "az úgynevezett +Stop Soros+ törvénycsomag által".

Gyakorlatilag eltűnt a túlkínálat az olajpiacról az OPEC szerint

Pro... - 2018-05-14

Gyakorlatilag megszűnt a túlkínálat a kőolaj világpiacán az OPEC legfrissebb havi jelentésének tanúsága szerint, ami részben a nagy olajexportáló országok 2017 januárja óta érvényes kitermeléskorlátozási megállapodásának és a globális kereslet gyors növekedésének köszönhető.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) hétfőn kiadott szokásos havi jelentésében rámutatott, hogy a 35 iparilag fejlett országot tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kereskedelmi olajtartaléka áprilisban 12,7 millió hordóval 2 milliárd 829 millió hordóra csökkent, és már csak 9 millió hordóval haladta meg az ötéves átlagot. Mindazonáltal a 2014. januári szintnél még így is 258 millió hordóval magasabb az áprilisi érték.

Az OPEC szakértőinek számítása szerint a világ olajkereslete tavaly napi 1,65 millió hordóval 97,20 millió hordóra bővült. Idén várhatóan ugyancsak 1,65 millió hordóval 98,85 millió hordóra emelkedhet a kereslet. Az olajkartell előző havi becsléséhez képest ez 25 ezer hordó növekedést jelent.

A világ olajkínálata napi átlagban 97,89 millió hordót tett ki áprilisban, havi összevetésben 120 ezer hordóval, éves szinten pedig 2,35 millió hordóval növekedett.

Az OPEC a világ olajtermeléséből 32,6 százalékot hasított ki áprilisban, csakúgy mint az előző hónapban. A kartell tagállamai napi 31,93 millió hordó kőolajat hoztak fel a földfelszínre, napi 12 ezerrel többet a márciusinál.

Iráni atomprogram - Mnuchin megkezdte az egyeztetéseket a szankciókról a vállalatokkal

Pro... - 2018-05-09

Megkezdte az egyeztetéseket az Irán elleni szankciókról a vállalatokkal Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter kedden, a kora esti órákban.

A pénzügyminiszter sajtókonferencián hangsúlyozta: Donald Trump amerikai elnök a szankciók visszaállításával akarja elérni, hogy Irán új egyezményt kössön atomprogramjáról.

Afrikai sertéspestis - Ukrajna is kitiltotta a magyar sertéshúst

Pro... - 2018-05-03

Ukrajna is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket a Heves megyében talált vaddisznótetemben kimutatott afrikai sertéspestisre (ASP) hivatkozva - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön.

Iráni atomprogram - Fehér Ház: Washington régóta tudja, hogy Teheránnak titkos atomfegyver-programja van

Pro... - 2018-05-01

Washington régóta tudja, hogy Teheránnak titkos atomfegyver-programja van - közölte helyi idő szerint hétfőn este kiadott kommünikéjében a Fehér Ház Washingtonban.

A közlemény leszögezte: azok az információk, amelyeket hírszerzési forrásokra hivatkozva Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hozott nyilvánosságra, tartalmaznak Washington számára is "új és sürgető elemeket" Teherán azon erőfeszítéseiről, hogy "rakétákkal célba juttatható atomfegyvereket" fejlesszen ki.

Az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a spanyol gazdaság

Pro... - 2018-04-27

Az idei első negyedévben 0,7 százalékos növekedést mutatott a spanyol gazdaság az előző negyedévhez viszonyítva - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) előzetes jelentésében pénteken.A bővülés mértéke ugyanakkora mint az előző két negyedévben, és megegyezik a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) várakozásával is.

Az INE a növekedés három pilléreként az exportot, a belföldi fogyasztást és a turizmust határozta meg. Spanyolország a 2017-es évet 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel zárta, míg 2018-ra 2,7 százalékos GDP-arányos bővüléssel számol a spanyol kormány és a jegybank is.

A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálata

Pro... - 2018-04-26

A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült. A 29 magyar és 2 külföldi tejfölre kiterjedő vizsgálat azt is nézte, hogy termékek megfelelnek-e a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.

A Nébih a vizsgálatot követően 15 termékkel, illetve gyártóval szemben indított eljárást. Túlnyomó részük csupán figyelmeztetésben részesült, 3 gyártóval szemben viszont összesen 700 ezer forint élelmiszerellenőrzési bírságot szabtak ki

Április utolsó hétvégéjén országosan elindul a strandszezon

Pro... - 2018-04-24

- Április utolsó hétvégéjén elindul a strandszezon, a budapesti strandok közül elsőként a Paskál és a Palatinus fürdő nyitja meg kapuit, az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit.


Amerikai külügyminisztérium: Damaszkusz és Moszkva megpróbálja eltüntetni a vegyifegyver-támadás nyomait

Pro... - 2018-04-20

Damaszkusz és Moszkva megpróbálja eltüntetni az április 7-én Dúma városában elkövetett feltételezett vegyifegyver-támadás nyomait - jelentette ki csütörtökön az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Őrizetbe vette a NAV egy fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjait

Pro... - 2018-04-17

Őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói annak a bűnszervezetnek a vezetőit és tagjait, amely több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat - közölte a NAV kedden.

A megalapozott gyanú szerint a számlagyárat három férfi koordinálta, a bűncselekményben részt vett a szervezet egyik vezetőjének felesége és sógora is, valamint egy testvérpár cége is fogadott be hamis iratokat. A jellemzően reklámtevékenységről szóló fiktív számlák áfatartalmával különböző cégek csökkentették fizetendő adójukat - tették hozzá.

Lemondott Frölich Róbert országos főrabbi

Pro... - 2018-04-11

Lemondott tisztségéről Frölich Róbert országos főrabbi - olvasható a Budapesti Zsidó Hitközség honlapján.

Frölich Róbert saját közösségi oldalán jelentette be döntését, amelyet azzal indokolt, hogy az elmúlt években a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) "olyan irányba mozdult el, nem kis mértékben a világi vezetés tudtával, támogatásával, amely egyre távolabb kerül mindattól", amit ő képviselt és képviselni akar a jövőben is

Donald Trump elrendelte, hogy vezényeljék a Nemzeti Gárdát az amerikai-mexikói határhoz

Pro... - 2018-04-05

Donald Trump elrendelte szerdán, hogy vezényeljék a fegyveres erők kötelékébe tartozó Nemzeti Gárdát az amerikai-mexikói határhoz.

A gárda tagjai segítenek majd az Egyesült Államok déli határainak védelmében, megakadályozandó, hogy az illegális bevándorlók átlépjék a határt.

Választás 2018 - Vona: a Jobbik antikorrupciós csomagot léptetne életbe

Pro... - 2018-04-04

Egy antikorrupciós csomag életbe léptetését ígéri választási győzelmük esetén Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Az ellenzéki politikus, miniszterelnök-jelölt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ország megvédése mellett a második legsürgősebb feladatként hivatkozott a források megtartására és a korrupciós bűncselekmények elszámoltatására.

Kifejtette: ennek részeként eltörölnék a mentelmi jogot és bevezetnék a dupla büntetés elvét, vagyis ez járna azoknak, akik politikusként megsértik a magyar törvényeket. A paksi beruházást példaként hozva azt is mondta, hogy feloldanák a korrupciógyanús dokumentumok titkosítását, továbbá vagyonosodási vizsgálatot alkalmaznának a ciklus elején és végén a képviselőkre, kormánytagokra.

Varga Zoltán közleménye

Pro... - 2018-04-03

Egyre több jel, információ utal arra, hogy Kósát valóban nem becsapták, hogy az 1300 milliárd forintos biznisz, a 800 millió forintos, Kósa anyjának lepapírozott ajándék vélhetően nem egy Kósával szemben elkövetett csalás, – hogy is lehetne az - hanem inkább jól szervezett, politikusokhoz köthető pénzmosási akció, aminek egyre több mocskos részlete kerül napvilágra.

Donald Trump lezártnak tekinti a fiatal bevándorlók helyzetéről folyó vitát, és nem legalizálja a státusukat

Pro... - 2018-04-02

Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: lezártnak tekinti az Egyesült Államokba illegális bevándorlóként érkezett, de már ott felnőtt, úgynevezett DACA-fiatalok helyzetéről folyó vitát, és nem legalizálja e fiatal bevándorlók státusát.

Az elnök, aki szokása szerint Twitter-bejegyzésben tudatta álláspontját, megjegyezte azt is, hogy az amerikai-mexikói határon a helyzet egyre veszélyesebb.

Választás 2018 - Kormányszóvivő: a választás tétje, hogy nemzeti alapú vagy internacionalista kormány lesz

Pro... - 2018-03-29

A kormányszóvivő szerint az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a bevándorlást elutasító, nemzeti alapú, vagy a külföldi nyomásnak engedő, internacionalista kormánya lesz-e az országnak.

Kovács Zoltán a Kossuth rádió 180 perc című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány az elmúlt nyolc évben mindig nemzeti alapú döntéseket hozott, de vannak olyan politikai csoportok, amelyek szerint a nemzeti alapú gondolkodás idejétmúlt, és helyette internacionalista megközelítést javasolnak.

Hospice osztályt avattak a Dél-pesti Centrumkórházban

Pro... - 2018-03-28

Az elmúlt nyolc évben, több mint 41 százalékkal bővült a hospice ágyak száma Magyarországon - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten, amikor hospice osztályt avatott a Dél-pesti Centrumkórházban (DPC).

Szkripal-ügy - A NATO-főtitkár visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját

Pro... - 2018-03-27

A NATO visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya angliai megmérgezése miatt, a katonai szövetség melletti orosz képviselet személyzetének létszámát pedig húsz főben maximalizálták - jelentette be kedd délután Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szervezet főtitkára.

Szkripal-ügy - A német kormány kiutasít négy orosz diplomatát

Pro... - 2018-03-26

A német szövetségi kormány kiutasít négy orosz diplomatát a Szkripal-ügy miatt - közölte hétfőn a német külügyminisztérium.

A közlemény szerint a berlini orosz nagykövetséget még hétfőn tájékoztatják az európai uniós és a NATO-partnerekkel folytatott egyeztetés révén meghozott döntésről, miszerint négy orosz diplomatának egy héten belül el kell hagynia Németországot.