Pro...

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1788 találatból.

Két halálos áldozata van az árvíznek Velencében

Pro... - 2019-11-13

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán.

Izraelben háborús készültséget rendeltek el az ország déli és középső részén

Pro... - 2019-11-12

Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli és középső részén, a rádióban arra szólították fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges.

Megnyíltak a szavazóhelyiségek Spanyolországban

Pro... - 2019-11-10

Megnyíltak a szavazóhelyiségek reggel kilenc órakor és megkezdődött a voksolás a parlamenti választáson vasárnap Spanyolországban. A választók 22 800 helyszínen adhatják le szavazatukat az ország 8131 településén este nyolc óráig.

Az előzetes eredmények ismertetését este fél tizenegy utánra jelezte a választás lebonyolításáért felelős belügyminisztérium, amely a nap folyamán kétszer tesz közzé részvételi adatokat.

Donald Trump kétmillió dollár büntetést fizet, mert az alapítványát magáncélokra használta

Pro... - 2019-11-08

Donald Trump amerikai elnök peren kívüli egyezség keretében kétmillió dolláros büntetés megfizetésében állapodott meg a New York-i ügyészséggel, mert az alapítványát 2016-ban magáncélokra használta.

Kétmilliárdos kárt okozó tatabányai bűnszervezetet ellen emeltek vádat

Pro... - 2019-11-07

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette emelt vádat egy 12 tagú társaság ellen, amely kétmilliárd forint áfát csalt el.

A demokraták győztek a virginiai kongresszusi választáson, és a kentuckyi kormányzó posztját is elhódíthatják

Pro... - 2019-11-06

Nagy győzelmet arattak az amerikai demokraták kedden a virginiai kongresszusi választáson, és várhatóan Kentucky állam új kormányzója is demokrata politikus lesz. Mississippi államban ugyanakkor republikánus győzelmet jeleznek a kormányzóválasztás első eredményei.

Fővárosi Közgyűlés - Több ponton módosult a fővárosi önkormányzat szmsz-e

Pro... - 2019-11-05

- Több ponton módosította Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) a Fővárosi Közgyűlés kedden, alakuló ülésén.

OGY - Ismét Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek az államfő

Pro... - 2019-10-29

Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra Áder János köztársasági elnök.Az államfő erről a parlamenti honlapra kedden felkerült - október 18-án kelt - levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét.

Donald Trump hivatalosan bejelentette Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének a megölését

Pro... - 2019-10-27

- Donald Trump amerikai elnök vasárnap reggel a Fehér Házból közvetített beszédében hivatalosan is bejelentette Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjének a megölését, az akciót Szíria északnyugati részén hajtották végre az amerikai erők vasárnapra virradóra.

Török offenzíva - Csapaterősítés érkezett az orosz katonai rendészekhez Szíriába

Pro... - 2019-10-25

Mintegy 300 újabb orosz katonai rendész és kéttucatnyi Tyigr és Tajfun-U típusú páncélozott jármű érkezett Csecsenföldről Szíriába - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Hongkongi tüntetések - Kiszabadult a börtönből az a férfi, aki miatt a kiadatási törvény módosítását javasolták

Pro... - 2019-10-23

Kiszabadult a börtönből Hongkongban az a gyilkossággal vádolt férfi szerdán, akinek ügye miatt a kormányzat a kiadatási törvény módosítását javasolta, ami elindította az öt hónapja tartó tüntetéshullámot - írta internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Brexit - Johnson: "nem tárgyalok az EU-val a halasztásról"

Pro... - 2019-10-20

- Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette szombaton, hogy nem tárgyal az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról.

Peking felháborodással fogadott egy Hongkonggal kapcsolatos amerikai törvénytervezetet

Pro... - 2019-10-16

Peking felháborodással fogadta, hogy az amerikai képviselőház elfogadott egy olyan törvénytervezetet, amely lehetővé tenné, hogy a hongkongi demokrácia csorbítása esetén az érintett kínai és hongkongi tisztségviselőket megbüntessék - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a külügyminisztérium közleménye alapján.

Erdogan 3,6 millió szíriai menekültet küldene Európába, ha az EU megszállásnak minősíti a szíriai hadműveletet

Pro... - 2019-10-10

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön azzal fenyegette meg az Európai Uniót, hogy 3,6 millió szíriai menekültet küld országából Európába, amennyiben az unió megszállásnak próbálja minősíteni a szerdán megkezdett török hadműveletet Északkelet-Szíriában.

Erdogan úgy fogalmazott: Ankarának könnyű a dolga, csak megnyitja a kapukat. A török államfő egyúttal kijelentette: Brüsszel térjen magához.

Vádat emeltek a kábítószert szárított zsályának álcázó drogkereskedő ellen

Pro... - 2019-10-08

Vádat emeltek egy magyar kábítószer-kereskedő ellen, aki egy ír férfi megbízásából szárított zsályának álcázva hozott be az országba vélhetően több ezer kilogrammnyi drogot, majd fuvarozott külföldre - közölte a fővárosi főügyész kedden.

Brexit - London szerdán benyújtja megállapodási javaslatát az EU-nak

Pro... - 2019-10-02

A brit kormány szerdán eljuttatja az Európai Unióhoz megállapodási javaslatait a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

A Downing Street kedd éjjeli tájékoztatása szerint ez végleges javaslatcsomag lesz, és a kormány csak két lehetőséget lát: vagy megkezdődnek a tárgyalások egy új megállapodásról, vagy a megállapodás nélküli Brexiten kell a továbbiakban dolgozni.

Az amerikai képviselőház három bizottsága beidézte Giulianit, az elnök személyes ügyvédjét

Pro... - 2019-10-01

Büntetés terhe melletti idézést küldött Rudy Giulianinak, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédjének hétfőn a washingtoni képviselőház három bizottsága az Ukrajnával kapcsolatos vizsgálatok ügyében.

Közös idézésében a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési bizottság figyelmeztette Giulianit, hogy ha visszautasítja a megjelenést, vagy egyszerűen nem vesz róla tudomást, az "bizonyíték lesz" a képviselőház vizsgálatának akadályozására, és annak következményei lesznek.

A képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi a múlt héten jelentette be, hogy egy névtelen bejelentés nyomán vizsgálatot indítanak a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között még júliusban lezajlott telefonbeszélgetés ügyében. A vizsgálatok célja az elnök alkotmányos elmozdítási eljárásának (impeachment) megindítása. A kifogásolt beszélgetésben Trump állítólag azt kérte Zelenszkijtől, hogy az ukrán hatóságok segítsenek feltárni Joe Biden volt alelnök és fia, Hunter korábbi jövedelmező üzleteit Ukrajnában.

Önkormányzat 2019 - Hangfelvétel - Karácsony: manipulált felvétellel akarnak megfélemlíteni

Pro... - 2019-09-26

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a Fidesz titkosszolgálati eszközökkel, magánbeszélgetésről készült manipulált hangfelvétellel akarja megfélemlíteni.

Thomas Cook-csőd - A Neckermann csődje miatt több mint 3 ezer lengyel turista rekedt külföldön

Pro... - 2019-09-25

- A Thomas Cook lengyelországi leányvállalata, a Neckermann Lengyelország csődje miatt több mint 3 ezer utasa rekedt külföldön, hazautaztatásukról az illetékes szervek gondoskodnak.

Nyilvános vitára hívja Debrecen polgármesterét az ellenzéki polgármesterjelölt

Pro... - 2019-09-24

- Nyilvános vitára hívta ki Papp Lászlót (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármesterét keddi sajtótájékoztatóján a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség polgármesterjelöltje. Varga Zoltán hangsúlyozta: eljött az ideje annak, hogy a város közös dolgairól "úriemberek módjára", nem előre egyeztetett kérdések alapján folytassanak vitát.