Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2093 találatból.

DK: vonják vissza a fesztiválozók megfigyeléséről szóló kormánypárti javaslatot!

Vélemény - 2019-06-20

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint súlyosan sérti az európai uniós adatvédelmi irányelvet a fesztiválra látogatók személyes adatainak rögzítéséről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott törvényjavaslat, ezért annak visszavonását kérik..

Brexit - Johnson: senki nem akar megállapodás nélküli Brexitet

Vélemény - 2019-06-19

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint sem ő, sem a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségére pályázó többi jelölt nem törekszik arra, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül, rendezetlen módon lépjen ki az Európai Unióból.

Johnson - a tory keményvonalas Brexit-tábor frontembere - a BBC televízió kedd esti vitaműsorában vett részt azzal a másik négy utódjelölttel együtt, aki a vezetőválasztási folyamat kedden tartott második frakciószavazási fordulója után versenyben maradt.

Szakértő: Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

Vélemény - 2019-06-16

Az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő kifejtette: a Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának végén két jelölt marad, ezután közülük a párt tagsága választhatja meg levélben történő szavazással a párt vezetőjét, aki az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke is lesz.

Putyin: egyre rosszabb az orosz-amerikai viszony

Vélemény - 2019-06-13

- Oroszország és az Egyesült Államok viszonya egyre rosszabb, de Moszkva arra számít, hogy a G20 csoport oszakai csúcstalálkozóján, mások mellett az amerikaiak közreműködésével, sikerül majd megoldást találni a világgazdaság problémáira - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a FÁK-országokban fogható Mir tévécsatornán csütörtökön sugárzott interjújában.

Putyin, aki abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Kirgizisztánban részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóján, felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország és Kína együttműködése példátlanul magas szintre jutott.

Kurz: nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges

Vélemény - 2019-06-12

Nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges - mondta a volt osztrák kancellár egy keddi kampányeseményen, Seekirchenben. Sebastian Kurz ezzel az általa menesztett Herbert Kickl volt szabadságpárti (FPÖ) belügyminiszter Facebook-bejegyzésére válaszolt.

Német egészségügyi miniszter: a homoszexualitás nem betegség, a megszüntetését célzó terápiákat be kell tiltani

Vélemény - 2019-06-11

- Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben.

Szakértő: előrelépés az Egyesült Államok és Mexikó megállapodása

Vélemény - 2019-06-08

Előrelépésként értékelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatóközpontjának munkatársa, hogy az Egyesült Államok és Mexikó megállapodott a migráció megfékezéséről, és az Egyesült Államok felfüggeszti hétfőtől kilátásba helyezett vámok bevezetését.

Dunai hajóbaleset - Hajómérnök: a kiemeléskor ketté is törhet a Hableány

Vélemény - 2019-06-06

Az emelés során komoly terhelésnek lesz kitéve a múlt szerdán a Dunában elsüllyedt hajó, ezért akár ketté is törhet - közölte Solymos András hajómérnök csütörtökön az M1 aktuális csatornán.A szakember azt mondta, kockázatot jelent, hogy nem lehet tudni, pontosan milyen sérülések vannak a hajótesten, emelés közben ugyanis bizonyos pontokon a hajótest hajlik, ha pedig éppen ilyen helyen sérült meg, könnyen eltörhet.

Egy másik probléma, hogy amikor megemelik a hajótestet, a folyó a sodrás irányába is elkezdi nyomni - tette hozzá, hangsúlyozva, emiatt komoly előkészületekre van szükség

Költségvetés - Párbeszéd: átverés a 2020-as büdzsé

Vélemény - 2019-06-05

- Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogatására a magyar embereknek a legnagyobb szüksége lenne.

Theresa May: London szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Amerikával

Vélemény - 2019-06-04

- Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal - mondta Theresa May brit kormányfő a Londonban tartózkodó Donald Trump amerikai elnök és számos globális óriásvállalat vezetőinek részvételével tartott keddi üzleti fórumon.


IATA: a kormányok kezdjenek invesztálni a légiközlekedésbe

Vélemény - 2019-06-02

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra szólította fel a kormányokat, hogy kezdjenek el invesztálni a légiközlekedésbe és ne csak adóztassák a légitársaságokat.

Hajózási szövetség: 75 éve nem volt ilyen súlyos hajós baleset az országban

Vélemény - 2019-05-30

l

Legutóbb 75 évvel ezelőtt volt olyan súlyos hajós baleset Magyarországon, mint amilyen szerda este történt a Margit híd közelében - mondta Horváth Imre, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára csütörtök reggel.

Szijjártó: Magyarország nem támogatja az autóipar versenyképességének korlátozását

Vélemény - 2019-05-29

Magyarország nem támogatja, hogy Brüsszel az autóipar versenyképességét a környezetvédelemre hivatkozva észszerűtlenül korlátozza - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) szerdai járműipari konferenciáján Budapesten.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmet uniós szinten is a versenyképességi szempontokkal összhangban kell érvényesíteni.

Brexit - EU-bizottság: Theresa May lemondása nem változtat az EU álláspontján

Vélemény - 2019-05-24

Theresa May brit miniszterelnök lemondása nem változtat az Európai Unió és tagországai által elfogadott, Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) kialakított álláspontján a kilépési megállapodást az unió érvényesnek tartja, bárki is legyen a szigetország új miniszterelnöke - jelentette ki Mina Andreeva, az Európai Bizottság egyik szóvivője a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján pénteken.

Az RMDSZ megvonta támogatását a bukaresti kormánykoalíciótól

Vélemény - 2019-05-23

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a bukaresti kormányt teszi felelőssé az úzvölgyi katonatemető körüli helyzet elmérgesedéséért, emiatt csütörtöktől kezdődően nem támogatja a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem - tudatta csütörtöki hírlevelében az RMDSZ Kelemen Hunor szövetségi elnök állásfoglalását idézve.

Strache-ügy - Osztrák kancellár: büntetőjogi következményei is lehetnek Heinz-Christian Strache ibizai kijelentéseinek

Vélemény - 2019-05-20

- Heinz-Christian Strache Ibizán tett kijelentései ártottak Ausztriának és akár büntetőjogi következményekhez is vezethetnek - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a volt alkancellárról a Földközi-tengeri szigeten titokban készített videofelvételről egy hétfői német lapinterjúban.

Európai Bizottság: eredményes a Törökországban tartózkodó menekültek támogatása

Vélemény - 2019-05-17

Eredményes, jó irányba tartó intézkedésnek bizonyult a Törökországban tartózkodó, főként szíriai menekültek számára jutatott 6 milliárd euró értékű uniós segítségnyújtási program - közölte az Európai Bizottság pénteken.

Létezhet valós egészségvédelem a népüket is eladó államokban?

Vélemény - 2019-05-16

Egy demokráciát csak formálisan fenntartó államban, ahol a társadalmi párbeszéd is csak alibi jelleggel, a Kormány által tematizált Nemzeti Konzultációk gúnynevű politikai manipuláció keretében folyik, nem lehet azzal takarózni, hogy a népegészségügy társadalmi felelősség. Fel kell vetni a kérdést: meddig lehet még pusztán politikai felelősségnek tekinteni, hogy súlyos nemzetbiztonsági tényezővé züllött a hazai egészségügy állapota?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már kiérdemelné az Emberi Erőforrások Eltékozlásának Minisztériuma, vagy még inkább a Központosított Társadalomrombolás Minisztériuma nevet!

Brexit - Theresa May: London nem fizet az EU-piaci hozzáférésért

Vélemény - 2019-05-15

Theresa May szerint a brit kormány célja továbbra is az, hogy a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után szabadkereskedelmi megállapodásra jusson az Európai Unióval, de nem hajlandó fizetni azért, hogy hozzáférjen az Európai Unió piacához.

Szakértő: az Egyesült Államok fokozatosan növeli az Iránra gyakorolt nyomást

Vélemény - 2019-05-14

A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint fokozatosan növeli az Amerikai Egyesült Államok az Iránra gyakorolt gazdasági nyomást, mióta Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépett.