Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2203 találatból.

A Párbeszéd a légszennyezettség csökkentésére tesz javaslatot

Vélemény - 2020-02-02

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a budapesti és az országos légszennyezettség csökkentése érdekében - közölte a párt szóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Barabás Richárd szerint kritikusak a légszennyezettségi adatok Magyarországon, különösen Budapesten és a Sajó völgyében. Azt mondta: Magyarország a harmadik legszennyezettebb levegőjű ország az Európai Unióban, és az ötödik legszennyezettebb levegőjű "a fejlett világban".

A kormányzat tehetetlensége hosszú távon 5,5 hónapot vesz el az emberek életéből - fogalmazott. Hozzátette: döbbenettel értesültek arról, hogy miközben a kormány egy jó tervet készített szakemberek bevonásával, a legutolsó pillanatban kihátrált mögüle.

Brexit - Szakértő: Boris Johnson politikailag sokat nyert

Vélemény - 2020-01-31

- Politikailag nagyon sokat keres a Brexiten Boris Johnson brit miniszterelnök, akiről hat évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy Nagy-Britannia első embere lesz - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Vélemény - 2020-01-30

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás a jövőre induló, Európai horizont elnevezésű, új uniós kutatási és innovációs keretprogramban - közölte az Országos Onkológiai Intézet tudományos igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Nagy Péter azt mondta, hogy a keretprogram onkológiai missziójában várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek a ritka onkológiai betegségekre és a gyermekonkológiára, de az összes daganatos megbetegedés fókuszban lesz.

IT-szakértő: már arcképes igazolványra is utaznak az adathalászok

Vélemény - 2020-01-28

Rengeteg az adathalászatos csalás, de tavalyhoz képest újdonság, hogy fotót és arcképes igazolványt is kérnek az egyik legnagyobb bankkártyás fizetőoldal, a PayPal nevében terjedő csalásban - mondta Bársony Péter, IT biztonsági szakértő kedden, az adatvédelem nemzetközi napján az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: ez az új típusú adathalászat számos veszélyt hordoz a mesterséges intelligencia alapú videomanipuláció rendszerek elterjedésével.

Brexit - Szakértő: nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok

Vélemény - 2020-01-27

Egyelőre nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok a Brexit után - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens hétfő reggel az M1 aktuális csatornán A műsorban elhangzott, hogy az Egyesült Királyság pénteken, közép-európai idő szerint éjfélkor, 47 évnyi és egy hónapnyi tagság után lép ki az Európai U.nióból. A kilépést egy átmeneti időszak követi december 31-éig.

Szakértő: Calabriában jobboldali győzelmet jósolnak, Emilia Romagnában fej-fej mellett a bal és jobboldal

Vélemény - 2020-01-26

- Választásokat tartanak vasárnap két olasz tartományban; a déli Calabriában jobboldali győzelmet jósolnak a közvélemény-kutatók, az északkelet-olaszországi Emilia Romagnában fej-fej mellett áll a bal és jobboldal - mondta Molnár Anna Olaszország szakértő az M1 aktuális csatornán.

Az európai püspökök elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását Auschwitz felszabadításának évfordulóján

Vélemény - 2020-01-25

Európa katolikus püspökei az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából közleményt adtak ki szombaton Varsóban, amelyben elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását politikai célból.

Az évforduló hétfőn lesz. A lengyelországi megemlékezések fő vendégei a túlélők lesznek, és részt vesz rajtuk több mint harminc állam- és kormányfő, illetve királyi családok tagjai.

Az AP hírügynökség szerint a püspökök levelét különösen aktuálissá teszi, hogy a nacionalizmus terjedésével párhuzamosan a holokauszttagadás és a történelemhamisítás más formái is terjedőben vannak.

Brexit - Johnson: "átléptük a célvonalat"

Vélemény - 2020-01-23

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság átlépte "a Brexit célvonalát", miután a parlament elfogadta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét.

Szakértő: először kapnak részletes kimutatást a banki költségekről a magyar ügyfelek

Vélemény - 2020-01-22

- Először kaphatnak részletes kimutatást a bankolási költségeikről a magyar ügyfelek - mondta Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Szakértő: Boris Johnson joggal tart az újabb skóciai népszavazástól

Vélemény - 2020-01-20

Boris Johnson brit miniszterelnök joggal tart az újabb skóciai függetlenségi népszavazástól, hiszen az bizonytalanná teheti a brit államszövetség sorsát - mondta Frank Tibor külpolitikai elemző hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Merkel: az EU Németország életbiztosítása

Vélemény - 2020-01-16

Angela Merkel német kancellár szerint az Európai Unió "Németország életbiztosítása".

Merkel a Financial Timesnak adott, a londoni üzleti napilap csütörtöki kiadásában megjelent interjúban leszögezte azt is, hogy az Egyesült Királyság távozása az EU-ból figyelmeztetés az uniónak, és a megfelelő válasz az, ha az EU vonzóvá, innovatívvá, kreatívvá válik, olyan hellyé, amely jó a kutatás és az oktatás számára.

A kancellár közölte: azért tekinti az Európai Uniót életbiztosításnak Németország számára, mert Németország egyedül sokkal kisebb annál, semhogy önállóan geopolitikai léptékű befolyást tudjon gyakorolni, és ezért kell kihasználnia az unió egységes belső piacának minden előnyét.

Hangsúlyozta: ezért is szükséges az EU reformjának folytatása, a digitális egységes piac kiteljesítése, a haladás a bankunió - vagyis az európai bankrendszerek központosított felügyeleti és válságkezelési rendszerének megteremtése - felé, valamint a jelenleg széttöredezett európai érték- és adósságpiacok integrációját létrehozó tőkepiaci unió előmozdítása.

A mesterséges intelligencia a vállalatvezetést is átalakítja a DXC Technology szerint

Vélemény - 2020-01-12

- A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. A DXC Technology szerint az AI és a gépi tanulás széleskörű üzleti alkalmazása, valamint a csapatok közötti együttműködés a technológiailag magasan képzett üzleti vezetők irányításával jelentősen növelheti a termelékenységet.

A világ vezető, független informatikai szolgáltató vállalata szerint a jó kommunikáció és a közösségi technológiák, szemben például az e-mailezéssel, 20-25 százalékkal is növelhetik a szellemi munkát végzők teljesítményét. Hozzátették, az elkötelezett munkavállaló 44 százalékkal, az inspirált munkaerő pedig közel 125 százalékkal termelékenyebb, mint egy szimplán elégedett dolgozó.

Orosz külügy: Varsó mondja ki, ha kétségbe vonja a nürnbergi bíróság ítéleteit

Vélemény - 2020-01-10

- A második világháborúra vonatkozó igazságot a náci háborús bűnösöket elítélő nürnbergi bíróság határozatai rögzítik, s ha a lengyel parlament alsóháza (szejm) ezeket kétségbe vonja, akkor ezt ki kell jelentenie - írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésben.

Zaharova arra reagált, hogy a szejm csütörtökön határozatot fogadott el, amelynek értelmében a Szovjetunió a hitleri Németországgal egyenlő mértékben felelős a második világháború kirobbantásáért.

"Az a benyomásunk, hogy miként az inkvizíció korában, a lengyel szejm a tudományt eretnekségnek nyilvánította, a történelmi tények híveit pedig boszorkánysággal vádolta meg. Így győzi le az ideológia az igazságot" - írta a szóvivő.

"Az igazságot a nürnbergi bíróság rögzítette. Ha a lengyel szejm kételkedik annak határozataiban, akkor ezt így is kellene bejelentenie" - tette hozzá Zaharova, aki szerint Varsó hozzáállása a második világháború végeredményének revíziójaként értékelhető.

- Orbán: szükség lehet új európai kereszténydemokrata kezdeményezésre

Vélemény - 2020-01-09

Új európai kereszténydemokrata kezdeményezés lehetőségéről beszélt csütörtöki budapesti évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök.Hangsúlyozta: a Fideszt nem a mai formájában érdekli az Európai Néppárt (EPP), ezért változásra van szükség a pártcsaládon belül.

Venezuelai válság - Amerikai alelnök: Guaidó az ország "egyetlen legitim elnöke"

Vélemény - 2020-01-07

Mike Pence amerikai alelnök hétfőn tájékoztatta a venezuelai ellenzéket vezető Juan Guaidót, hogy az Egyesült Államok őt tartja a dél-amerikai ország "egyetlen legitim elnökének" - közölte egy, a beszélgetésüket ismerő személy.

Borrell: valódi politikai megoldásra kell törekedni a líbiai válság ügyében

Vélemény - 2020-01-06

A közelmúltbeli fejlemények azt mutatják, hogy mihamarabb valódi politikai megoldásra kell törekedni a líbiai válság ügyében - jelentette ki Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatában hétfőn.

Az uniós főképviselő arra figyelmeztetett, hogy az olyan események, mint a líbiai főváros egyik katonai akadémiáját ért szombati légicsapás is azt jelzik, hogy fokozódhat az erőszak Tripoli körül.

Áder János: nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás

Vélemény - 2020-01-05

Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben.

Az államfő a rádióinterjúban kiemelte: újévi köszöntőjében tudatosan nem használta a klímavédelem szót, mert a teremtett világ megőrzésének csak egy kis szelete a klímavédelem problémája. A klímavédelem nem érinti például a "fenyegető vízválságot", a műanyaghulladék újrahasznosítását, a termőföld védelmét, a biodiverzitást, az élővilág sokszínűségének megőrzését - fejtette ki.

Külügyi szakértő: Iránnak nem éri meg hagyományos háborút kiprovokálnia

Vélemény - 2020-01-03

- Iránnak a történtek után sem éri meg konvencionális háborút kiprovokálnia - mondta Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Politológus: a néppárt lesz a meghatározó az új osztrák kormányban

Vélemény - 2020-01-02

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) programja lesz a meghatározó az új osztrák szövetségi kormányban - jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Meteorológus: meleg és szélsőséges volt tavaly a világ időjárása

Vélemény - 2020-01-01

- Meleg és szélsőséges volt tavaly a világ időjárása - mondta Tóth Tamás meteorológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Elmondta, a Meteorológiai Világszervezet szerint ha nem is a legmelegebb év lesz 2019 globális átlagban, de a második, vagy a harmadik lehet.

Nagyon sok helyen nemzeti rekordok dőltek meg. 2019-ben 13 országban jelentettek új nemzeti hőmérsékleti rekordot. Európában két komoly hőhullám is volt. Szíriában pedig idén először 50 fokot is mértek - közölte.