Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1654 találatból.

Tarlós: a belügyminiszteri álláspont rögzíti, csak kamerafelvétel alapján nem büntethet a közterület-felügyelet

Vélemény - 2017-05-14

A belügyminiszter minapi állásfoglalása egyértelműen rögzíti, hogy a közterület-felügyeletek kizárólag a térfigyelő kamerák felvételei alapján nem szabhatnak ki büntetést szabálytalankodó autósokra - közölte Tarlós István a Karc FM-nek nyilatkozva.

A főpolgármester a vasárnap felvételről sugárzott műsorban azt mondta, többféle értelmezés létezett a közterület-felügyeletek büntetési gyakorlatával kapcsolatban, de a belügyminiszteri állásfoglalással ez az értelmezési probléma megszűnik.

Tillerson: az amerikai kormány nem sieti el környezetvédelmi döntéseit

Vélemény - 2017-05-12

- Rex Tillerson, az amerikai diplomácia irányítója környezetvédelmi kérdésekről tanácskozott csütörtökön Alaszkában az északi-sarki térség országainak külügyminisztereivel, és kijelentette: Donald Trump elnök kormányzata nem sieti el a döntéseit ezen a területen.

A megbeszélésen az Egyesült Államok mellett Oroszország, Kanada, Norvégia, Finnország, Svédország, Dánia és Izland külügyminiszterei vettek részt.

Londoni elemzők: folyamatosan javulnak a francia államadós-kockázati mérőszámok

Vélemény - 2017-05-09

Folytatódik a francia államadós-kockázati mérőszánok jelentős mértékű javulása, jelezve a francia elnökválasztás eredményéhez fűződő piaci derűlátást. Az elnökválasztás vasárnapi döntő fordulóját az EU-párti Emmanuel Macron nyerte meg jelentős fölénnyel. Vetélytársa az EU-szkeptikus Marine Le Pen volt.

Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató cég, az IHS Markit keddi kimutatása szerint a francia államadósság-törlesztési leállás rizikójára köthető piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama valamivel 31 bázispont alá csökkent

Francia elnökválasztás - Francia sajtó: Macronnak nem lesz kegyelmi ideje

Vélemény - 2017-05-08

- Az elsöprő kétharmados győzelme ellenére az új francia köztársasági elnöknek nem jár kegyelmi idő, és Franciaország nem fog neki egyetlen tévedést sem elnézni - írták Emmanuel Macron megválasztását értékelve a hétfői francia napilapok.

A francia politikai életbe meteoritként betört fiatal politikus elnökké választását a francia sajtó egyszerre fogadta lelkesedéssel és kétkedéssel, miután a 2017-es elnökválasztási kampányban összekeveredtek a politikai megújulás iránti igény jelei és a franciák erős aggodalmai és félelmei.

Valamennyi napilap figyelmeztet az Emmanuel Macron előtt álló azonnali kihívásokra.

A korrupció elleni küzdelem jelentőségét hangsúlyozták a Transparency International konferenciáján

Vélemény - 2017-05-05

A korrupció elleni erőfeszítések fontosságát hangsúlyozták a felszólalók a Transparency International (TI) Magyarország nemzetközi konferenciáján, pénteken Budapesten.

A Hatékony küzdelem a korrupció ellen - jó gyakorlatok az Európai Unióban címmel megrendezett tanácskozáson Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az uniós tagállamoknak kiemelt felelősséget kellene vállalniuk az EU pénzügyi érdekeinek megvédésben, de a hatóságok fellépése gyakran lassú, sokszor nem üldözik kellő hatékonysággal az uniós forrásokat övező csalásokat.

Költségvetés - Együtt: a javaslat fejlődés helyett csak "kenyeret és cirkuszt" ad

Vélemény - 2017-05-03

Az Együtt - a Korszakváltók szerint a jövő évre javasolt büdzsé nem a biztonság, hanem a lopás költségvetése, ami fejlődés helyett csak "kenyeret és cirkuszt" ad. Az ellenzéki párt politikusa, Szelényi Zsuzsanna szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján "meglehetősen idealisztikusnak" nevezte a 4,3 százalékosra tervezett GDP-növekedést, szerinte azt Magyarország gazdasági teljesítménye nem indokolja, legfeljebb csak az uniós pénzek erőltetett lehívásával lehet elérni.

Cseh lap: ha Macron győz, Budapest és Varsó az EU keményebb hozzáállására számíthat

Vélemény - 2017-05-02

Amennyiben valóban Emmanuel Macron nyeri a francia elnökválasztást, Lengyelország és Magyarország, amelyek politikájukkal kezdik szétfeszíteni az Európai Unió szabályainak liberális határait, rövidesen keményebb hozzáállásra számíthatnak Brüsszel részéről - írta a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap kedden.

Brexit - Merkel: az EU a britek távozása után is erős marad

Vélemény - 2017-04-27

- Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag).

Amerikai energiaügyi miniszter: nem szabad kilépni a klímaegyezményből

Vélemény - 2017-04-26

Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter kedden úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből.A politikus - aki korábban texasi kormányzó volt - egy New Yorkban rendezett energetikai-pénzügyi konferencián fejtette ki álláspontját. Miközben letette a garast a párizsi egyezmény mellett, Perry arra figyelmeztetett, hogy néhány európai ország nem tesz eleget az egyezményben foglaltaknak, például nem csökkenti előírt mértékben károsanyag-kibocsátását.

Francia elnökválasztás - Nemzetközi sajtóvisszhang

Vélemény - 2017-04-24

Új politikai korszak kezdetét jelenti a francia elnökválasztás első fordulója, amelynek során a szavazók újrarajzolták az ország politikai térképét, a jelöltek közötti vita középpontjába pedig az Európai Unióval való kapcsolat került - írta a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti-politikai lap hétfőn.

A cikk szerint az Európai Unió, a szabadkereskedelem és a nyitott határok kérdése jelenti az új francia politikai rend meghatározó törésvonalát, amelynek ezúttal az egyik oldalán a mélyebb integráció pártján álló Macron, a másikon pedig a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, az EU-t és a közös valutát bíráló Marine Le Pen áll.

A WSJ ugyanakkor azt írta, hogy az eredmény ellenére az első forduló azt jelzi, hogy Franciaország minden korábbinál megosztottabb Európa jövőjét illetően.

Közgazdász: a munkaerőhiány is emelte a fizetéseket

Vélemény - 2017-04-23

A munkaerőhiány is hozzájárult a bérek elmúlt időszakbeli emelkedéséhez, amelyet a kormányzati intézkedések is segítettek; a leggyorsabb ütemű bérnövekedés a költségvetési szerveknél volt, amelyeknél jelentős volt a lemaradás - hangsúlyozta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna műsorában.

A választási rendszer megváltoztatását javasolja a DK

Vélemény - 2017-04-20

A Demokratikus Koalíció a választási rendszer megváltoztatását javasolja, mert a jelenlegi szisztémát sem tisztességesnek, sem szabadnak nem tartják. A párt elképzelése szerint a parlamenti mandátumoknak tükrözniük kell az egyes pártokra leadott szavazatok számát, miközben a választási rendszernek biztosítania kell a stabil kormánytöbbség létrejöttét.

Brit választások - Felmérés: sokszorosára bővülhet a Konzervatív Párt alsóházi többsége

Vélemény - 2017-04-19

- A legfrissebb felmérések szerint a jelenlegi sokszorosára bővülhet a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi többsége a nyár elején tartandó előrehozott parlamenti választásokon.

Theresa May miniszterelnök kedden jelentette be teljesen váratlanul a június 8-ára tervezett választásokat. Az indítványt a parlamentnek szerdán kétharmados többséggel jóvá kell hagynia, és ez nagy valószínűséggel meg is történik, mivel a kezdeményezést a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt is támogatja.

Francia elnökválasztás - Szakértő: nagy szerepe lesz a mozgósításnak

Vélemény - 2017-04-18

A francia elnökválasztáson nagyon fontos szerepe lesz a mozgósításnak, mert a verseny nyitott - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Ferenc pápa: a papok vigyék el az irgalmasságot a senki földjére is

Vélemény - 2017-04-13

Az evangélium üzenetéről, az irgalmasság erejéről és az egyház szolgálatáról beszélt Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában a nagycsütörtöki krizmaszentelő misén, amelyen a hagyomány szerint a koncelebráló bíborosokkal és püspökökkel együtt papi fogadalmát is megújította.

Ferenc pápa homíliájában az evangélium hármas üzenetének a minden megalkuvás felett álló igazságot, a feltétel nélküli irgalmasságot és a befogadás örömét nevezte.

Az evangélium üzenetét a papoknak örömmel és egész személyükkel kell hirdetni - tette hozzá az egyházfő, hangsúlyozva, hogy az igazságot nem lehet "kényelmesen a könyvek nyomtatott betűi" alapján hirdetni. Az irgalmasság sem "hamis könyörület", amely a másikat otthagyja nyomorában, és nem nyújt neki kezet, nem segít neki talpra állni. A papoknak az apró részletekre kell leginkább figyelni, az irgalmasság csak így tud "csordultig telni a senki földjén is" - mondta Ferenc pápa

Szíria - Washington szerint itt az ideje, hogy Moszkva cselekedjen

Vélemény - 2017-04-06

Oroszországot ösztökélte cselekvésre a szíriai gáztámadás után Mike Pence amerikai alelnök és Rex Tillerson külügyminiszter.Mike Pence alelnök helyi idő szerint szerdán a Fox hírtelevíziónak adott interjúban felhívta a figyelmet, hogy Moszkvának is vannak kötelezettségei a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló egyezmény betartatásában.

Brexit - Juncker: a "rendezetlen válás" lenne a létező legrosszabb opció

Vélemény - 2017-04-05

Az lenne a létező legrosszabb opció, ha megállapodás nélkül szűnne meg az Egyesült Királyság uniós tagsága, ez rendkívül káros lenne minden fél számára - emelte ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi plenáris ülésén.

Szerb elnökválasztás - Szakértő: Vucic kompromisszumot jelent a társadalomnak

Vélemény - 2017-04-03

Orosz Anna Balkán-szakértő szerint Aleksandar Vucic miniszterelnök győzelme a vasárnapi szerbiai elnökválasztáson annak köszönhető, hogy meg tudta szólítani az európai integráció pártján állókat és a radikálisabb, nacionalistább köröket is, azaz egyfajta kompromisszumot jelentett a társadalomnak.

Brexit - Brit nagykövet: az első dolog a külföldön dolgozók jogainak garantálása

Vélemény - 2017-03-30

A Nagy-Britanniában dolgozó uniós állampolgárok és az EU területén munkát vállaló britek jogainak garantálását nevezte a Brexit-tárgyalások első számú feladatának a szigetország budapesti nagykövete az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

V4-csúcs - Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van

Vélemény - 2017-03-28

Az európai jövő a visegrádi négyekben (V4) van - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő kedden Varsóban, a Közép- és Kelet-európai Innovátorok Kongresszusa (CEE Innovators Summit) elnevezésű konferencián, amelyen V4-es kollégáival - a házigazda lengyel, valamint a szlovák és a cseh kormányfővel - közösen vett részt.

A miniszterelnök a pódiumbeszélgetésen kifejtette: arra számít, hogy az európai fejlődés súlypontja a kontinens nyugati részéről a közepére fog kerülni. Ezt egyrészt azzal magyarázta, hogy tőlünk nyugatra mindenhol jelentősen változik az etnikai, társadalmi összetétel, ami szerinte hátrányos, "mi ettől megvédjük magunkat, és ez a mi oldalunkon nagyon nagy előny".

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.