Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2038 találatból.

DK: a Fidesz korlátozni akarja a parlamenti képviselők jogait

Vélemény - 2019-03-26

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz korlátozni akarja és akár meg is szüntetheti a parlamenti képviselők azon jogát, hogy szabadon bemehessenek közintézményekbe és ott információkat kérhessenek az intézmény működéséről.

Brexit - A legnagyobb északír párt szerint "megalázó" a Brexit halasztása

Vélemény - 2019-03-24

A legnagyobb észak-írországi protestáns párt szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról döntő EU-csúcsértekezleten Theresa May miniszterelnök "megalázó módon" vonta vissza azt a gyakran ismételgetett álláspontját, hogy az Egyesült Királyság március 29-én kilép az Európai Unióból, a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodással kapcsolatban pedig "semmi nem változott".

Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályokat

Vélemény - 2019-03-21

Az Európai Bizottság továbbra is osztja a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét, s a helyzet az utóbbi hónapokban sem javult, sőt újabb problémák is felmerültek - hangsúlyozta a testület első alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Frans Timmermans az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a hetes cikk szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárás állása is napirenden volt.

Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek

Vélemény - 2019-03-20

Nem lehet megváltoztatni a megállapodás tartalmát, de "egy dolog világos, akár van megállapodás, akár nincs Nagy-Britannia európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről és az EU-hoz fűződő jövőbeli kapcsolatokról, az emberek jogai érinthetetlenek" - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerdán.

Sargentini: az Európai Néppártnak meg kell kezdenie az etikai nagytakarítást

Vélemény - 2019-03-19

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

Új-zélandi terrortámadás - Orbán: a terrorizmus nem ismer határokat

Vélemény - 2019-03-18

Az Új-Zélandon történt brutális terrortámadás sajnálatos módon ismét bebizonyította, hogy a 21. században a gyűlölet, az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat - írta Orbán Viktor miniszterelnök Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában.

Orbán Viktor - aki a magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történt terrortámadás miatt - levelében úgy fogalmazott: Magyarország és kormánya elítéli az erőszak minden formáját, és a továbbiakban is támogatja a terrorizmus és az erőszakos szélsőségek visszaszorítására tett nemzetközi erőfeszítéseket

NATO-főtitkár: a Brexit nem változtat a NATO és Nagy-Britannia kapcsolatán

Vélemény - 2019-03-14

Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) kizárólag London és az Európai Unió viszonyát változtatja meg, de semmilyen szempontból sem alakítja át a NATO-hoz fűződő kapcsolatát, ahogy nem változtat a katonai szövetség és az Európai Unió kapcsolatán sem - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a katonai szövetség 2018-as éves beszámolójának ismertetésekor csütörtökön.

DK: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit!

Vélemény - 2019-03-13

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ne költöztesse ki a Fóti Gyermekközpontból az ott élő gyerekeket.

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

Vélemény - 2019-03-12

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

"A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét" - fogalmazott a kormányfő, aki szerint külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert - mondta a diákoknak - "a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok".

Kovács Árpád: a kis- és középvállalkozások növekedése kulcskérdés a magyar gazdaságban

Vélemény - 2019-03-11

A kis- és középvállalkozások intenzív növekedésének elérése kulcskérdés a magyar gazdaság sikere szempontjából - mondta hétfőn Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Dietetikus: a betegeknek nem javasolt a böjt

Vélemény - 2019-03-10

- A betegeknek egyáltalán nem javasolt a böjt - mondta Antal Emese dietetikus a szerdán kezdődött negyvennapos böjtre utalva az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az éhezéssel káros anyagok keletkezhetnek a szervezetben, amelyek felhalmozódnak, tehát a drasztikus böjt nemhogy megtisztítja, hanem inkább árt a szervezetnek.

Elemzők: a februári infláció felülmúlta a várakozásokat

Vélemény - 2019-03-08

A fogyasztói árak emelkedése februárban jelentősen felülmúlta a várakozásokat, a maginfláció és az adószűrt maginfláció is jóval meghaladta a 3 százalékos jegybanki célt.

Orbán Viktor: Magyarország Európához tartozik, mi Európa vagyunk

Vélemény - 2019-03-07

- A legborzalmasabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy huszonkilenc évvel azután, hogy a láncra vert nemzetek felszabadultak és a kontinens újra egyesült, Európa újra birodalomépítő célkitűzéseknek lesz kitéve, amelyek már nem kívülről, hanem saját belsejéből fakadnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a beszélgetésben, amelyet Philippe de Villiers francia politikus és esszéista a minap megjelent könyvében ismertetett.

Gulyás: olyan pártok támadják a Fideszt az EPP-ben, amelyek a bevándorlási kvótákat is megszavazták

Vélemény - 2019-03-07

- A Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja és az is kíván maradni - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Weber: a Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget

Vélemény - 2019-03-06

A Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget, pedig a következő napok az utolsó esélyt jelentik számára, hogy megmutassa, kész az Európai Néppárt része lenni, amelyre a kompromisszumok keresése a jellemző - mondta a néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője a PAP lengyel hírügynökség szerdán közzétett cikkében.

Joseph Daul: "Orbán átlépett egy határt"

Vélemény - 2019-03-05

Orbán Viktor átlépett egy határt címmel közölt interjút a Die Welt című konzervatív német lap kedden Joseph Daullal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal összefüggésben.

Joseph Daul arra a kérdésre, hogy miért erősödnek az Európai Unióban a populisták, elmondta, hogy ezen pártok módszere a félelemkeltés, és "csak a problémákról beszélnek, de megoldásokkal nem szolgálnak".

Jobbik: Ausztria utolérése "politikai sci-fi"

Vélemény - 2019-03-04

Politikai sci-finek nevezte a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a jegybankelnök és a kormányfő azon kijelentését, hogy 2030-ra vagy 2050-re a magyar gazdaság utolérheti az osztrákot.

Z. Kárpát Dániel szerint a kormányzatnak a stratégiai szerződések újratárgyalásával, a béruniós törekvések támogatásával és a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődésének elősegítésével kellene tennie annak érdekében, hogy egy szuverén, erős, egyes nyugat-európai államokat megelőző magyar gazdaság jöjjön létre.

Szakértő: csökken az EU-s bevándorlók száma Nagy-Britanniában

Vélemény - 2019-03-03

- Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában, de a volt gyarmatterületekről és a harmadik világ országaiból érkezők száma jelentősen növekedik - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán szombaton.

OTP: Európában is kiemelkedően magas az OTP sajáttőke-arányos megtérülése

Vélemény - 2019-03-01

- Az OTP rekordnagyságú profitot, kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget ért el tavaly, a 2018-as eredmények alapján nemcsak a régióban, egész Európában is kiemelkedően magas a bank sajáttőke-arányos megtérülése - mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Jobbik: az EP-választás tétje, hogy Orbán kivezeti-e Magyarországot az EU-ból

Vélemény - 2019-02-28

A Jobbik szerint az Európai Parlamenti választások tétje az, "megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból".