Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2477 találatból.

Jobbik: ne adjanak el áron alul lakásokat a budai Várban!

Vélemény - 2021-05-13

A Jobbik alelnöke arra szólította fel csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Fideszt, hogy a kormánypárt vélhető 2022-es választási bukása előtt ne adjanak el fillérekért, a jóhiszemű bérlők kárára lakásokat a budai Várban.

Z. Kárpát Dániel elképesztőnek nevezte, hogy e lakások egy részét azon "kegyenceiknek" játszanák így ki, akik pár éve szereztek furcsa körülmények között bérleti jogot.


Környezetkémikus: az ivóvizünk egyelőre nincs veszélyben, de folyóinkban már ott van a mikroműanyag

Vélemény - 2021-05-12

Hússzor annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe egy évben, aki csapvíz helyett kizárólag palackozott termékeket iszik.

Elemzők: számítani lehetett az infláció áprilisi emelkedésére

Vélemény - 2021-05-11

Nem okozott meglepetést az elemzők számára az áprilisban felszökkent infláció, a járvány miatt tavaly tavasszal beszakadt olajárakból és a dohánytermékek jövedéki adójának idén áprilisi megemeléséből előre számítani lehetett rá. A kilátások alapján több elemzőház is 4,0 százalék fölé emelte az idei éves inflációra vonatkozó prognózisát.

Költségvetés - Jobbik: ez Európa legkegyetlenebb költségvetése

Vélemény - 2021-05-06

- Európa legkegyetlenebb költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsé tervezetét csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A kormány a 2022. évi költségvetésben sem hajlandó pénzt áldozni a megélhetés könnyítésére és a klímakatasztrófa elkerülésére -

Vélemény - 2021-05-04

A kormány kedden benyújtotta Magyarország 2022.évi központi költségvetését, melyben nyoma sincs az LMP által szorgalmazott, a járvány és a válság miatt nehéz helyzetbe került emberek és vállalkozások támogatásának, sem a klímakatasztrófa elkerüléséhez szükséges beruházásoknak.

Karácsony: olyan országot kell építeni, ahol a jobb élet nem kevesek privilégiuma

Vélemény - 2021-05-01

Olyan országot kell építeni, ahol a jobb élet nem kevesek privilégiuma, és a kiváltságos kevesek 1 százalékának magánérdekei helyett a 99 százalék igényeire koncentrál az állam - írta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton, a munka ünnepe alkalmából a Facebook-oldalán.

A főpolgármester a május elsejei bejegyzésében kiemelte, olyan országot kell építeni, ahol új megoldásokat alkalmaznak a dolgozók védelmében azért, hogy a velünk élő és a várhatóan még jó ideig velünk is maradó bizonytalanság senkit ne sodorhasson megélhetési válságba. Ilyen eszköz lehet a garantált munka bevezetése - írta.

Mint kifejtette, ennek lényege, hogy a munkájukat elvesztők dönthetnek úgy, hogy nem kérik a végkielégítésüket, hanem felveszik őket egy állami foglalkoztatási társaságba.

Koronavírus - Szakértő: a brit gazdasági növekedés részben a sikeres oltási programnak köszönhető

Vélemény - 2021-04-28

A brit gazdasági növekedés a sikeres oltási programnak és a korlátozások lazításának köszönhető - hívta fel a figyelmet Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: mivel a britek már nem az unió tagjai, gyorsabban tudtak lépni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, hamarabb kezdték meg az oltások beszerzését, és így hamarabb tudták oltani az embereket.

Ujhelyi: Orbán zsarolni próbálja az Európai Uniót

Vélemény - 2021-04-27

Orbán Viktor miniszterelnök ismét zsarolni próbálja az Európai Uniót, túszként maga előtt tartva Magyarországot - jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője online sajtótájékoztatóján kedden.

Ujhelyi István közölte: a magyar miniszterelnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott pénteki találkozón utalt arra, hogy amennyiben az EU továbbra is fenntartja a jogállamisági mechanizmust és részletekbe menően kívánja megszabni, mire költheti a magyar kormány az ország számára rendelkezésre álló újjáépítési keretet, akkor időhúzás gyanánt nem fogadtatja el a magyar Országgyűléssel az uniós hitelfelvételhez szükséges törvényjavaslatot.

Von der Leyen: csak az oltás mutat kiutat a járványból

Vélemény - 2021-04-26

- Csak az oltóanyag segít a betegség legyőzésében, csak a beoltás mutat kiutat a koronavírus okozta világjárványból - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az európai immunizációs hét alkalmából közzétett Twitter-üzenetében hétfőn.

Ursula von der Leyen kiemelte: a gyorsuló uniós oltóanyaggyártás elegendő vakcina rendelkezésre állását teszi lehetővé az EU azon célja megvalósítására, hogy az európai felnőtt lakosság legalább 70 százalékát július közepéig beoltsák.

Ez idáig 129 millió embert oltottak be az Európai Unióban - tette hozzá.

LMP: Orbán Viktor leváltásával állítható fenntartható pályára Magyarország

Vélemény - 2021-04-25

Az LMP úgy látja, Orbán Viktor miniszterelnök 2022-es leváltása nem cél, hanem eszköz arra, hogy Magyarországot társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható pályára lehessen állítani - mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke online sajtótájékoztatón vasárnap.

DK: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a pénteki rádióinterjújáért!

Vélemény - 2021-04-23

- A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott péntek reggeli interjújáért

LMP: a kormány "perverz újraelosztást" folytat

Vélemény - 2021-04-21

- "Perverz újraelosztásnak" tartja a kormány gazdaságpolitikáját az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinet a járvány miatti szociális, gazdasági válságban is inkább az oligarchákat támogatja, mint azokat, akik állás nélkül maradtak.

Kanász-Nagy Máté fantáziavilágnak nevezte azt a kormánypárti álláspontot, miszerint aki elveszíti az állását, az könnyen talál újat. A politikus ezért is sérelmezte, hogy a kormányoldal ismét leszavazta az LMP javaslatát az álláskeresési járadék folyósítási idejének visszaállítására kilenc hónapra

Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők

Vélemény - 2021-04-20

A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.

A takarmánygyártással foglalkozó Vitafort Zrt. vezérigazgatója példa nélküli kihívásnak nevezte, hogy a takarmány-alapanyagok ára megugrott az utóbbi hónapokban. Kulik Zoltán szerint a drágulás akár 15-20 százalékkal is emelheti a hús, a tej, a tojás temrelési önköltségét. A legnagyobb mértékben a csirkehús ára nőhet.

Borrell: kapcsolataink Oroszországgal nem javulnak, a feszültség fokozódik

Vélemény - 2021-04-19

- Az Európai Unió kapcsolatai Oroszországgal nem mutatnak javulást, épp ellenkezőleg, a feszültség több szempontból is fokozódik - jelentette ki Josep Borrell az unió kül - és biztonságpolitikáért felelős főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői videókonferenciája előtt adott sajtónyilatkozatában.

Borrell elmondta, hogy a tanácskozás első részében a külügyminiszterek áttekintik az Oroszországgal való kapcsolatokat. Elsőként szóba jön a Csehország által kiutasított orosz diplomaták ügye.

Koronavírus - LMP: Orbán Viktort terheli a részleges újranyitás felelőssége

Vélemény - 2021-04-18

- Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök akarata volt a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások hétfőn kezdődő részleges feloldása, ezért annak minden következményéért őt terheli a felelősség.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfő emellett felelős a családok és vállalkozások megélhetésének segítésében is.

A politikus úgy fogalmazott: gyanús, hogy Orbán Viktor az utóbbi időben nem beszélt semmilyen konkrét segítségről, csak a vakcinákról.

LMP: a Fidesz a nemzet vagyonát játssza át vagyonkezelő alapítványoknak

Vélemény - 2021-04-17

A Fidesz-kormány azt tervezi, hogy ingyen játssza át vagyonkezelő alapítványoknak a nemzet még megmaradt vagyonát - mondta Schmuck Erzsébet LMP-társelnök szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán ahelyett, hogy azzal foglalkozna, lakosságarányosan ne Magyarországon haljanak meg a legtöbben a világon, "soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására, a magyar emberek és a jövő nemzedék kifosztására".

Blinken: elérkezett az idő, hogy kivonjuk erőinket Afganisztánból

Vélemény - 2021-04-14

Együtt mentünk Afganisztánba, most pedig eljött az ideje, hogy közös terv alapján, közösen vonjuk ki erőinket az országból - jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter Brüsszelben szerdán.


DK: a kormány politikája a felelős a lélegeztetőgépen lévők alacsony túlélési esélyeiért

Vélemény - 2021-04-13

A Demokratikus Koalíció (DK) a kormányt és az elmúlt tíz év "egészségügy-ellenes" politikáját tartja felelősnek a "világelső magyar halálozásért" és a lélegeztetőgépre került betegek alacsony túlélési esélyeiért.

A DK frakciószóvivője, Varga Zoltán keddi, online sajtótájékoztatóján hivatkozott a Magyar Orvosi Kamara - belügyminiszternek küldött, és az RTL Klub birtokába került - korábbi levélre, amely szerint egyes helyeken a lélegeztetőgéppel kezelt betegek 95 százaléka is belehal a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

Klímakutató: sürgősen változtatni kell ember és természet viszonyán

Vélemény - 2021-04-12

A koronavírus-járvány is azt mutatja, hogy sürgősen és gyökeresen változtatni kell a természethez fűződő "viszonyunkon" - jelentette ki Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a HuPCC alelnöke hétfőn az első országos interdiszciplináris éghajlatváltozási tudományos konferencia sajtótájékoztatóján.

A pandémiára utalva hozzátette: amennyiben nem történik változás ezen a területen, "nem ez lesz az utolsó katasztrófa". Újabb következhet, ami akár több millió ember életébe kerülhet, összeomolhat a gazdaság, és az emberek fizikai és mentális egészsége is megsínyli - figyelmeztetett.

DK: mielőbb oltsák be a hátrányos helyzetben élőket is!

Vélemény - 2021-04-11

- A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, segítse mielőbb hozzájutni a koronavírus elleni oltáshoz a hátrányos helyzetben élőket is - közölte a párt erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.