Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2397 találatból.

Brexit - Von der Leyen: a megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos

Vélemény - 2020-12-25

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben

Ursula Von der Leyen Michel Barnier-vel, az EU főtárgyalójával közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a nehéz, hónapokon át tartó tárgyalások után létrejött megállapodás biztosítani fogja, hogy az unióból kilépett Egyesült Királyság a jövőben is szoros partnere marad a huszonhét tagországból álló Európai Uniónak.

Nagy István: győzött a józan ész, két év átmeneti időszak következik a közös agrárpolitikában

Vélemény - 2020-12-23

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a Közös Agrárpolitika 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó szabályait rögzítő átmeneti rendeletet. A jogszabály lehetőséget teremt az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások jelenlegi formában történő továbbvitelére a következő két évben, valamint az Európai Helyreállítási Alapból közvetlenül a mezőgazdaságra fordítható források 2021-től történő igénybevételére - nyilatkozta Nagy István agrárminiszter szerdán.

MSZP: a kormánypártok még nehezebbé teszik sokak helyzetét

Vélemény - 2020-12-21

Az MSZP szerint a kormánypártok nem a problémák megoldásával foglalkoznak, hanem azon fáradoznak, hogy "még nehezebbé tegyék nagyon sokak helyzetét".

LMP: 2020-ban folytatódott az ország kifosztása

Vélemény - 2020-12-21

- Az LMP szerint 2020-ban a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott, csak az Orbán-kormány mentalitását nem: tovább folytatódott az ország szétszakítása, kifosztása, tönkretétele - mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke hétfőn, a Facebookon online közvetített évértékelő sajtótájékoztatón.

Koronavírus - Szlávik: egyértelműen életmentőek az oltások

Vélemény - 2020-12-19

A koronavírus elleni oltások egyértelműen életmentőek, hiszen nemcsak a járványt, hanem a súlyos szövődményeket és a haláleseteket is megakadályozhatják - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

MSZP: Magyarország továbbra is az EU egyik legszegényebb országa

Vélemény - 2020-12-18

Magyarország továbbra is az Európai Unió harmadik legszegényebb országa az Eurostat adatai szerint - hívta fel a figyelmet az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke pénteken.Korózs Lajos, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországon az emberek lényegesen rosszabbul élnek, mint ahogy élhetnének.

LMP: a kormány egy virtuális ellenséggel harcol, közben nagyhatalmi érdekeket szolgál ki

Vélemény - 2020-12-14

A kormány egy virtuális ellenséggel, Soros Györggyel harcol, mert könnyebb neki üzengetni, mint ellenállni olyan nagyhatalmi érdekeknek, amelyet Oroszország vagy Kína képvisel - mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Az MSZP több ezer ingyenes tesztelő helyszín felállítását kezdeményezi

Vélemény - 2020-12-13

- Az MSZP több ezer koronavírus-tesztelő pont felállítását kezdeményezi, ahol a lakosság ingyenesen és önkéntesen vizsgáltathatja meg magát karácsony előtt - mondta az MSZP társelnökevasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes kifejtette, az országos tesztelés elindítása a vírus terjedésének lassítását szolgálná, ami egyszerre növelné a családok biztonságát és az egészségügyi rendszer "talpon tartását".

Hangsúlyozta, karácsonykor óhatatlanul megszaporodnak az emberek közötti találkozások, ezért hasznos lenne az országos tesztelés, amelyen a Pulzus kutató felmérése alapján a teljes lakosság 53 százaléka részt venne.

Zökkenőmentesen integrálódott az európai pénzügyi környezetbe a Nemzetközi Beruházási Bank

Vélemény - 2020-12-10

Zökkenőmentesen integrálódott az európai pénzügyi környezetbe a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) , a budapesti székhelyű pénzintézet fennállásának 50. évét az előzetes adatok szerint stabil pénzügyi eredményekkel zárja - mondta Nikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke, kiemelve: céljaik közé tartozik Budapest nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepének megerősítése.

Szlávik: mindenki, aki teheti, kérje a védőoltást!

Vélemény - 2020-12-09

Azt javasolja a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, hogy mindenki, aki teheti, kérje a koronavírus elleni védőoltást. Szlávik János szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, minden oltást pártol, s ha egy betegség ellen kifejlesztenek egy vakcinát, azt mindenkinek érdemes beadatnia. Emlékeztetett, a feketehimlő éppen az oltás segítségével tűnt el, s hamarosan megszűnhet a gyermekbénulás is.

"Úgyhogy infektológusként csak azt mondhatom, hogy mindenki, aki teheti, vegye fel a védőoltást, még akkor is, ha tudom, hogy ez a betegség igazából az idős, beteg emberekre veszélyes" - hangsúlyozta a koronavírus-vakcina kapcsán.

Merkely Béla: platófázisba ért a járvány

Vélemény - 2020-12-08

- Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően - közölte a Semmelweis Egyetem rektora kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerb szakértő: összeomolhat az egészségügyi rendszer a hazatérő vendégmunkások miatt

Vélemény - 2020-12-06

Összeomolhat a szerbiai egészségügyi rendszer, ha a téli ünnepekre több tízezer vendégmunkás tér haza Nyugat-Európából, és behurcolja a koronavírust az országba, ahol már így is hétezer körüli a napi új fertőzöttek száma - közölte Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakembere.

Romániai választás - Kelemen Hunor: otthon maradással nem lehet megbüntetni a kormány buta döntéseit

Vélemény - 2020-12-04

- A Krónika napilap pénteki számában közölt interjúban Kelemen Hunor arról beszélt, hogy érzékelik a választók dühét a kormány elhibázott járványellenes intézkedései miatt, de otthon maradással nem lehet megbüntetni a kormány buta döntéseit.

ET emberjogi biztos: Lengyelországnak fel kell hagynia az LMBTI-emberek megbélyegzésével

Vélemény - 2020-12-03

A lengyel köztisztviselőknek és a véleményformálóknak abba kell hagyniuk az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális) emberek megbélyegzését, és a velük szembeni gyűlölet és intolerancia propagálását - írta Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberjogi biztosa csütörtöki állásfoglalásában.

PDSZ: haladéktalanul rendelje el a kormány a téli szünetet!

Vélemény - 2020-12-02

- A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig.

Szakértő: kiszámíthatatlanok egy megállapodás nélküli kilépés következményei

Vélemény - 2020-12-01

- Kiszámíthatatlan következményeket okozhat, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból, és így elhagyná a világ legnagyobb egységes piacát - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem docense kedden az M1 aktuális csatornán.

Az egész magyar kormány szégyene, hogy Demeter Szilárd még most is múzeumigazgató és miniszteri biztos lehet!

Vélemény - 2020-11-30

Hiába vonta vissza, hősies utószemtelenkedés után Demeter Szilárd saját vállalhatatlan, és minden jóérzésű embert sértő publicisztikáját, a magyar kulturális kormányzat mindeddig a füle botját sem mozdította az írás kiváltotta hazai és nemzetközi tiltakozáshullámra. Ez azt jelenti, hogy a mai napon a magyar kulturális örökség egyik legfontosabb intézményének számító Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, és a magyar könyvszakma fejlesztéséért felelős miniszteri biztosát még mindig Demeter Szilárdnak hívják, holott Demeter verbális ámokfutásával nem csak a magyar, de a nemzetközi irodalmi és művészvilág előtt is ellehetetlenítette magát.

Ujhelyi: szégyen, hogy a Fidesz nem szavazta meg a hajléktalanság felszámolásáról szóló EP-javaslatot

Vélemény - 2020-11-29

- Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint szégyen, hogy a Fidesz nem szavazta meg az Európai Parlament (EP) európai hajléktalanság felszámolásáról szóló javaslatát.

Izer Norbert: jövőre véget érhet a papírszámlák kora

Vélemény - 2020-11-29

- Véget vet a papírszámlák korának a legújabb adóügyi fejlesztés; az a vállalkozás pedig, amely a papírszámláról elektronikus számlázásra tér át, számlánként akár hétszáz forintot is spórolhat - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Jobbik: a kormányfő nem látja a kiutat a válságból

Vélemény - 2020-11-27

A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint a péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjú is azt mutatja, hogy Orbán Viktornak "lövése sincs, merre kéne haladni, hogy kijussunk a válságból".