Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1896 találatból.

Szakértő: a koreai békeszerződés aláírása nagy előrelépés lenne

Vélemény - 2018-09-19

Nagy előrelépés lenne ha, ha még idén aláírnák az Észak- és Dél-Korea közti békeszerződést - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán szerda reggel annak kapcsán, hogy Phenjanban találkozott a két koreai vezető.

A Brexit után nem indokolt a különbségtétel az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők között

Vélemény - 2018-09-18

- A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében - áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee - MAC) kedden ismertetett jelentésében.

Afrikai sertéspestis - Hússzövetség: összezavarja a betegség a piacot

Vélemény - 2018-09-17

- Jelentősen "össze fogja kavarni" az európai húspiacot az afrikai sertéspestis, amely a hétvégén Belgiumban, az unió hatodik-hetedik legnagyobb sertéstenyésztő országában is felütötte a fejét - mondta a Hússzövetség elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Gyurcsány: parlamenten kívüli ellenállással váltható le a kormány

Vélemény - 2018-09-16

- Gyurcsány Ferenc arra kérte a szabadság és a demokrácia mellett elkötelezett választókat, hogy szervezzék meg a parlamenten kívüli ellenállást, mivel szerinte csupán országgyűlési eszközökkel nem váltható le a "demokrácia díszlete mögött diktatúrát építő" kormány.

A cseh bel- és külügyminiszter szerint az EP a mai magyarországi helyzetről mondott véleményt

Vélemény - 2018-09-14

Az Európai Parlament szerdai szavazása nem Magyarországról hozott bírósági ítélet volt és nincs összefüggésben Budapest migrációval kapcsolatos álláspontjával - vélekedett Jan Hamácek, cseh bel- és külügyminiszter, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke pénteken Prágában.

Szijjártó: támogatni kell azokat az afrikai országokat, amelyek segítenek, hogy ne jöjjenek illegális bevándorlók Európába

Vélemény - 2018-09-13

Magyarország világossá tette, hogy egyetlen illegális bevándorlót sem szabadna befogadnia Európának, de támogatni kell azokat az afrikai országokat, amelyek segítenek, hogy ne jöjjenek migránsok Európába, és ilyen ország Uganda - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Sargentini-jelentés - Ujhelyi: történelmi döntés született

Vélemény - 2018-09-12

- Egy normális demokráciában a kormány ilyenkor önként távozik a hatalomból, és bocsánatot kér mindazért, amit Magyarország ellen tett - jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sajtótájékoztatón Strasbourgban szerdán, miután az Európai Parlament (EP) plenáris ülésen megszavazta a Magyarországról szóló különjelentést.

Úgy vélte, történelmi lépésre szánta el magát az Európai Unió és az Európai Parlament (EP) meggyőző, pártcsaládok felett átívelő masszív többsége.

"Nem volt véletlen, hogy egy magyar zászlót kihelyezve szavaztam meg a jelentés elfogadását. Ma ugyanis az az igazi hazafi, aki országát, nemzetét és gyermekeinket meg akarja védeni az orbáni rezsim erőszakos károkozásától" - fogalmazott. Most elfogadott jelentésében - az európai nemzetek képviseletében - az Európai Parlament több mint kétharmados többsége erre tett kísérletet.

Sargentini-jelentés - Olasz sajtó: a szavazás szakításhoz vezethet az olasz kormánypártok között

Vélemény - 2018-09-11

A Magyarország elleni uniós szankciók európai parlamenti megszavazásával az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt szövetségesével, a Ligával akar leszámolni a La Repubblica című olasz balközép napilap elemzése szerint.

A napilap római és brüsszeli tudósítója közös értékelésében úgy látja, az M5S a Sargentini-jelentés európai parlamenti megszavazására készül csak azért, hogy ezzel "a lehető leglátványosabban" szembehelyezkedjen a Ligával, mivel ennek vezetője Matteo Salvini Orbán Viktor magyar kormányfő politikai szövetségese.

Az "Orbán Viktor ellenes szankciók" támogatásával az M5S "szabad utat ad a Ligával való végső leszámolásnak" - írta a La Repubblica. Hozzátette: az európai "szakítás" a két olasz kormánypárt közötti paktum végét jelentheti.

Az újság hangsúlyozta, hogy az M5S európai parlamenti küldöttsége kész Magyarország ellen szavazni, a végső döntést azonban a pártot vezető Luigi Di Maio hozza meg, és neki még kétségei vannak.

Parragh László: a vállalkozói verseny befolyásolja a bérek alakulását

Vélemény - 2018-09-10

A magyar munkaerőpiacon leginkább a dolgozókért folytatott vállalkozói verseny befolyásolja a bérek alakulását - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Svéd választások - Szakértő: gyökeres változtatásokra van szükség a jóléti állam finanszírozása érdekében

Vélemény - 2018-09-10

- Minden nagy párt egyetért abban, hogy gyökeres változtatásokat kell elindítani Svédországban annak érdekében, hogy a jóléti államot továbbra is finanszírozni lehessen - mondta Flamm László Svédország-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakértő a vasárnapi svédországi választással kapcsolatban elmondta: a jóléti állam finanszírozásának problémája ütközik a bevándorlás és a migráció ügyével, és rendszerszintű átalakításra van szükség a kérdésben.Ebben valamennyi párt partner. A politikai pártok számára fontos, hogy hosszú távon kormányozható legyen az ország - mondta.

Megjegyezte: minden nagy párt egyetért az átalakítás szükségességében, és ennek bizonyítéka, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében a migrációs és bevándorláspolitika területén majdnem 50 százalékos a költségcsökkentés.

Brexit - Johnson: megalázó a kormány Brexit-terve

Vélemény - 2018-09-09

- Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint "megalázó" a saját egykori kormánya által a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerére nyáron kidolgozott javaslatcsomag.

Sargentini: szoros szavazás várható az EP jövő heti plenáris ülésén

Vélemény - 2018-09-06

Szoros szavazásra számít az Európai Parlamentben a Magyarországról szóló különjelentés összeállítója, Judith Sargentini.

A holland zöldpárti jelentéstevő csütörtöki brüsszeli sajtóreggelijén azt mondta, hogy képviselőtársainak túlnyomó többsége egyetért a jelentés megállapításaival, azonban a pártpolitika "közbeszólhat".

Szakértő: kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia

Vélemény - 2018-09-04

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia, gyakran az orr- és a hallójáratot is érinti - közölte a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Német külügyminiszter: vállaljon más feladatokat, aki nem akar befogadni menekülteket

Vélemény - 2018-09-03

A menekültek befogadása helyett vállaljanak más feladatokat a migrációval kapcsolatban azok az európai uniós (EU-) tagállamok, amelyek elzárkóznak a befogadástól - javasolja a német külügyminiszter.

Heiko Maas egy német lapinterjúban sürgette, hogy az EU a külpolitikában szakítson az egyhangú döntéshozatali eljárás kizárólagosságával. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a jövőben bizonyos ügyekben ne a teljes egyetértésen, hanem a többségi döntéshozatal alapján határozzanak.

Juncker: át kell térni az állandó nyári időszámításra

Vélemény - 2018-08-31

- Az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a ZDF német országos közszolgálati televíziónak. A politikus a belgiumi Genvalban, a brüsszeli bizottság kétnapos kihelyezett ülésének szünetében elmondta: az a meggyőződése, hogy az Európai Unióban megszűnik a téli és a nyári időszámítás kettőssége.

Szakértő: a klímaváltozás miatt elfelejtett kórokozók jelenhetnek meg újra

Vélemény - 2018-08-29

A jégtáblák olvadásával olyan régi kórokozók kerülnek elő, mint a pestis vagy a lépfene - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. A vírusok és baktériumok a sarki jégtáblák mínusz 40 és 70 fok közötti hidegében korlátlan ideig megőrzik fertőzőképességüket, de ezek a kórokozók komoly problémát nem okozhatnak, mivel az orvostudomány ismeri, és így gyógyítani tudja az általuk okozott betegségeket - tette hozzá.
Elmondta: a jégtáblák magas lépfene tartalma valószínűleg a nagyszámú jégbe fagyott államtetemmel magyarázható. Ez a baktérium jelenleg is előfordul, gyakorta Magyarországon is megjelenik.

Német miniszter: Afrika gondjait nem lehet az Európába irányuló bevándorlással megoldani

Vélemény - 2018-08-28

- Afrika gondjait nem lehet a kontinens lakóinak Európába vándorlásával megoldani - jelentette ki egy keddi interjúban a német szövetségi kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere.

Gerd Müller a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte: "aki falakat és határokat akar építeni, és célja a bevándorlás korlátozása", annak sokkal nagyobb elkötelezettséggel kell küzdenie azért, hogy fejlődjenek a menekülteket kibocsátó országok.

Ebben az ügyben nemcsak Németország, hanem az egész Európai Unió túl keveset tett eddig - hangsúlyozta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Jobbik: a tűzoltóságnál is leszerelési hullámot indíthat a túlórapénzek megvonása

Vélemény - 2018-08-28

- A Jobbik szerint más egyenruhás szervezetekhez hasonlóan a tűzoltóságnál is leszerelési hullámot indíthat, ha a kormány megvonja a túlórapénzeket. Pintér Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidesz ismét "rossz fát tett a tűzre", de most már nem lesz, aki eloltsa.

DK: tegyék munkaviszonnyá az otthoni ápolást!

Vélemény - 2018-08-27

A Demokratikus Koalíció újra arra szólította fel a kormányt, hogy tegye munkaviszonnyá az otthoni ápolást.

Varju Lászlót, az ellenzéki párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték arról, hogy a menekülteket segítő Migration Aid nevű szervezet a bevándorlási különadó miatt párttá kíván alakulni Éjszakai Őrség néven.

Nagy István: a szövetkezeti együttműködés jobb piaci lehetőségekhez juttathatja a méhészeket

Vélemény - 2018-08-26

A szövetkezeti formában megvalósuló együttműködés előnyeit, lehetőségeit méltatta Nagy István agrárminiszter a Méhészeti Szövetkezet alakuló ülésén vasárnap, Domonyvölgyben.

Magyarországon 1 200 000 méhcsalád van és 20 000 méhész tevékenykedik, akik a szövetkezeti együttműködéssel nagyobb mennyiséggel tudnak megjelenni a piacon, és magasabb árat alkudhatnak ki - mondta Nagy István.

Szavai szerint Magyarország a mostanihoz hasonló összefogással piacbefolyásoló tényező is lehet a mézpiacon, hiszen az itteni méhészek állítják elő a világ akácméztermelésének 80 százalékát