Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2065 találatból.

Miniszteri biztos: egyedülálló a magyar diákok külföldi nyelvtanulási lehetősége

Vélemény - 2019-05-02

A világon egyedülálló, hogy a magyar kormány 140 ezer diáknak teszi lehetővé a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét - közölte a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Bartos Mónika azt mondta, a teljes program kerete évi 90 milliárd forint, ez tanulónként kétezer eurót jelent.

A program célja, hogy a 9. és 11. osztályos diákok az elsőként tanult idegen nyelvben nagyobb jártasságot szerezhessenek. Emellett barátságokat köthetnek és megismerhetik az adott ország kultúráját is - ismertette.

Hozzátette, a tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek

Orbán Viktor a La Stampában: az Európai Néppárt működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal!

Vélemény - 2019-05-01

Matteo Salvinit, a Liga olasz kormánypárt vezetőjét nevezte Európa jelenlegi legfontosabb emberének a migráció megállítása és az EU átalakítása terén Orbán Viktor miniszterelnök, akivel a La Stampa olasz napilap közölt interjút szerdán, Salvini magyarországi látogatása előtt.

EP-választás - Jobbik: halálos a kormányzat gazdaságpolitikája

Vélemény - 2019-04-30

Halálosnak nevezte a kormányzat gazdaságpolitikáját keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese, mondván, kórházakat zárnak benne, az épületekben pedig szállókat alakítanak ki a külföldről érkező vendégmunkásoknak.

Jakab Péter az egykori Árpád Kórház épülete előtt arról beszélt, hogy a változáshoz "egy óriási kijózanító pofont" kell kapnia a Fidesznek a május 26-ai európai parlamenti választáson a magyar emberektől.Hozzátette: az utóbbi években intenzív kampánnyal toborzott dolgozókat Belső-Ukrajnában a kormányzat, és csak a kezdetnek nevezte, hogy tízezrével érkeznek ide ukránok munkát vállalni.

Jakab Péter hangsúlyozta: a tavalyi választási kampányban a Fidesz azzal riogatott, hogy ha az ellenzék nyeri a választást, akkor migránsokat telepítenek laktanyákba, míg napjainkban a fideszes képviselők hagyják jóvá, hogy kórházakat alakítsanak át e célra.

Teszik ezt úgy, hogy évente 24 ezer magyar ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz - fogalmazott.

Timmermans: erősödik a hajlandóság Közép-Európában a menekültkérdés közös megoldására

Vélemény - 2019-04-29

Erősödik a hajlandóság a közép-európai térségben a menekültkérdés közös megoldására az az Európai Szocialisták Pártja (PES) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans szerint.

A holland politikus két hétfői német interjúban is arról beszélt, hogy változást tapasztal a migráció kérdéseinek megítélésében a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) térségében.

Guterres: az Egy övezet, egy út kezdeményezés fontos szerepet játszhat a fenntartható fejlődés előtérbe helyezésébe

Vélemény - 2019-04-26

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) fontos szerepet játszhat a fenntartható fejlődés előtérbe helyezésében - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár a kezdeményezésnek szentelt pekingi fórumon, és ígéretes trendnek nevezte a kínai vezetés elkötelezettségét az új energiaforrásokra való átállásra.

Guterres aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ENSZ 2030-ra kitűzött klímavédelmi céljainak a jelenlegi állás szerint csupán a felét sikerülhet megvalósítani. A klímaváltozást korunk alapvető problémájának nevezte, éppen ezért üdvözölte Kína elkötelezettségét a fenntartható fejlődést szolgáló megoldások alkalmazása iránt, és ezt "bölcs befektetésnek" nevezte. Üdvözölte, hogy Kína 2017-ben 125 milliárd dollárt (36 160 milliárd forintot) fordított megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokra.

Szakértő: Észak-Koreának elsősorban élelmiszerre van szüksége

Vélemény - 2019-04-24

Az észak-koreai gazdaság nehéz helyzetét mutatja, hogy az országnak elsősorban élelmiszerre van szüksége, amit Oroszországtól meg is kaphat - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A KMKSZ üdvözli Volidimir Zelenszkij győzelmét az ukrán választáson

Vélemény - 2019-04-23

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kedden Ungváron kiadott nyilatkozatában üdvözölte Volodimir Zelenszkij győzelmét a vasárnap befejeződött ukrán elnökválasztáson, egyben annak a reményének adott hangot, hogy az új államfő megválasztása után Kijev felhagy a magyarellenes politikával.

Ukrán elnökválasztás - Elemző: az új elnöknek tárgyalnia kell Oroszországgal

Vélemény - 2019-04-22

- A leendő új ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek tárgyalnia kell Oroszországgal, hiszen nem folytatható tovább a bűnbakkeresés és az ellenségeskedés politikája - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Londoni elemzők: kiugró kiskereskedelmi forgalmat hozhat a nyárias brit húsvét

Vélemény - 2019-04-20

- Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint kiugró forgalomra számíthat a brit kiskereskedelem a nyáriasnak ígérkező hosszú húsvéti hétvégén és az utána következő héten. A hosszú távú előrejelzések azonban - főleg a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatában kialakult patthelyzet miatt - továbbra is borúlátók.

Lett kormányfő: Európa külső határait meg kell erősíteni

Vélemény - 2019-04-17

Nem a belső határellenőrzést kell visszaállítani, hanem Európa külső határait kell megerősíteni az illegális bevándorlás megállítása érdekében - jelentette ki Krisjanis Karins lett kormányfő szerdán Strasbourgban.

Mogherini: csak egy polgári vezetésű átmeneti kormány válaszolhat a szudániak követeléseire

Vélemény - 2019-04-16

A Szudánban múlt héten létrejött katonai tanács nem képes választ adni a nép követeléseire - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban kedden.

A főképviselő az Európai Parlament plenáris ülésének uniós külpolitikai kérdésekkel foglalkozó vitáján elmondott beszédében hangsúlyozta: valódi átmenet nélkül a szudáni válság mélyülése folytatódik.

Orbán: Szerbia mielőbbi uniós tagsága minden EU-tagország érdeke

Vélemény - 2019-04-15

Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a magyar és a szerb kormány ötödik együttes ülése után, Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tartott sajtótájékoztatón.

Szakértő: valószínűleg a szociáldemokraták nyerik a finnországi választásokat

Vélemény - 2019-04-13

- Valószínűleg a Szociáldemokrata Párt nyeri meg a vasárnapi parlamenti választást Finnországban - mondta Kis-Benedek József szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Nyitott kérdésnek nevezte, hogy kivel kötnek majd koalíciót a szociáldemokraták.

Ukrán elnökválasztás - Szakértő: Volodimir Zelenszkij uralja a politikai diskurzust

Vélemény - 2019-04-12

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken

Profession.hu: az országon belül erősödik a költözési hajlandóság

Vélemény - 2019-04-10

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, ezt támasztja alá, hogy Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz adták be állás pályázataikat.

Mogherini: humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában

Vélemény - 2019-04-08

Humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában ahhoz, hogy a sebesülteknek és a rászorulóknak el tudják juttatni a segítséget - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn.

Az uniós külügyi tanács egynapos ülésére érkezve - a miniszteri találkozó előtt nyilatkozva - a főképviselő aláhúzta, hogy meg kell akadályozni a rivális csoportok közötti katonai viszálykodás további fokozódását, és vissza kell térni a politikai természetű tárgyalásokhoz

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 a Ryugu kisbolygón

Vélemény - 2019-04-05

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 (vándorsólyom) japán űrszonda a Ryugu aszteroida felszínén pénteken - írta a BCC hírportálja.

Az űrszondának az volt a feladata, hogy mesterséges krátert hozzon létre a Ryugún.

Neumann társaság: a világ tíz legjobbja között van a magyarországi ECDL-képzés

Vélemény - 2019-04-04

Továbbra is a világ tíz legjobbja között szerepel a digitális írástudást igazoló magyarországi ECDL-képzés - közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság csütörtökön.

DK: az adatvédelmi hatóság politikai érdekeket szolgál

Vélemény - 2019-04-03

- A Demokratikus Koalíció kifogásolja, hogy míg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy hackertámadás miatt megbüntette a pártot, nem indított eljárást más - például a Belügyminisztériumot érintő - adatvédelmi ügyekben.

Szakértő: elkezdődött a nyírfa virágzása

Vélemény - 2019-04-03

Elkezdődött a nyírfa virágzása, a parlagfű után ennek pollenjére érzékenyek a legtöbben Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.