Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1688 találatból.

Balog: a magyar baptisták fontosak Magyarországnak

Vélemény - 2017-08-06

A magyar baptisták fontosak Magyarországnak, a magyar nemzetnek - mondta az emberi erőforrások minisztere a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén vasárnap Debrecenben. Balog Zoltán a Főnix csarnokban több ezer részvevő előtt kijelentette: Magyarország, Európa, a világ jövője elképzelhetetlen az élő keresztény közösségek nélkül, akiket nem csak a hagyomány köt össze, hanem a krisztusi szeretet, a krisztusi küldetés.

A DK aláírást gyűjt a Feneketlen-tó mellé tervezett lakópark ellen

Vélemény - 2017-08-03

Újbudán a Diószegi utcában, a Feneketlen-tónál luxus lakóparkot akarnak építeni. Ha ez megtörténik, ismét bebizonyosodik, hogy a főváros XI, kerületének fideszes vezetése nem ura a helyzetnek, tőlük a fideszes üzlet körök bármit megtehetnek.

Lesz toronyház a Kopaszi-gátnál, értékes ásványvíz-bázis területeit felsértve, oda, ahol út sincs, luxuskórházat lehet tervezni, most pedig itt az újabb őrület: 350 lakásos lakópark a Feneketlen-tó mellé.

Gyurcsány: a DK megkezdte 106 egyéni jelöltje képzését

Vélemény - 2017-08-02

A Demokratikus Koalíció (DK) elkészítette programját és megkezdte 106 egyéni jelöltjének képzését - közölte Gyurcsány Ferenc pártelnök szerdán. A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésében megerősítette: a DK azt tartaná helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne. "Mert a lényegben egyetértünk: Orbán leváltásával újra egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehoznunk" - fogalmazott.

Hozzátette, a DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. "Sokan ezt nem így gondolják. Kár" - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc, hangsúlyozva: pártja az utolsó pillanatig kész megállapodni.

Magyar Nagydíj - Seszták Miklós szerint szükség van a Hungaroring megújulására

Vélemény - 2017-07-31

- Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szerint szükség van arra, hogy a Hungaroring teljes körűen megújuljon, s 21. századi körülmények között fogadja a Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkező csapatokat, pilótákat, nézőket.

Elemzők: problémákat okoz a kapacitáshiány az építőiparban

Vélemény - 2017-07-28

Az építőipar kapacitáshiányára és az ebből következő építkezési csúszásokra figyelmeztettek szakértők pénteken az első féléves lakásépítési adatok kapcsán, de továbbra is jelentős keresletre számítanak az ingatlanpiacon.

A KSH pénteken közölte: az első fél évében 5004 új lakás épült, ami 46,4 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Az adatok szerint a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 19 823 volt az év első hat hónapjában: ez 40,2 százalékos emelkedés a tavalyi év első fél évéhez viszonyítva.

Trump: a Libanonnak nyújtott amerikai segítség hozzájárul az Iszlám Állam elleni harchoz

Vélemény - 2017-07-26

A Libanonnak nyújtott segítség jelentősen hozzájárul az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harchoz - mondta Donald Trump amerikai elnök a libanoni miniszterelnökkel közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján.


LMP: politikai leszámolás egyes iskolaigazgatók leváltása

Vélemény - 2017-07-21

Az LMP szerint a "legundorítóbb kommunista időket idézi" egyes iskolaigazgatók eltávolítása, amit az ellenzéki párt példátlan politikai leszámolásnak tart.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az igazgatóválasztás rendszerének megváltoztatását szorgalmazta, miután felsorolta az általa visszásnak ítélt eseteket: a makóit, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium ügyét, egy kecskeméti és a fővárosi, IX. kerületi esetet.

Úgy ítélte meg: mindezek közös jellemzője, hogy a tanári kar, a diákok és a szülők feje felett átnyúlva hozta meg a vezetőről szóló döntést a minisztérium. Megvárták a nyári szünetet, hogy eltávolítsák a rendszernek kellemetlen embereket, akik korábban szembementek a hivatalos oktatáspolitikával.

Ankara szerint elfogadhatatlan a letartóztatott német jogvédővel kapcsolatos berlini nyilatkozat

Vélemény - 2017-07-20

Elfogadhatatlannek nevezte a török külügyminisztérium csütörtöki közleményében a Peter Steudtner német emberi jogi aktivista július 18-ai isztambuli letartóztatásával kapcsolatos előző napi német külügyi nyilatkozatot.

Steudtneren kívül még öt másik jogvédőt is előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Isztambulban, köztük az Amnesty International (AI) törökországi irodájának vezetőjét, Idil Esert. Az aktivistákat július 5-én állította elő a török rendőrség az isztambuli Nagy-szigeten (Büyükada) található egyik szállodában. Az AI állítása alapján a jogvédők éppen kiberbiztonsági és adatkezelési tréningen vettek részt.

MSZP: ne "fideszes kóklerek" szervezzék az egészségügyet

Vélemény - 2017-07-19

Az MSZP szerint az embereknek arra van szüksége, hogy professzionális szakemberek szervezzék meg az egészségügyet, ne pedig "fideszes kóklerek", akiknek csak az a célja, hogy túléljenek egy napot a sajtóban.Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar egészségügy egy olyan beteg, akit nem gyógyítanak meg, csak kap egy ragtapaszt oda, ahol a legjobban vérzik.


cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

LMP: Magyarország megújulásához megújuló egészségügyre van szükség

Vélemény - 2017-07-14
cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Az LMP szerint Magyarország megújulásához megújuló egészségügyre van szükség, ehhez jövőre 300 milliárd forintot csoportosítanának át. Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a párt Megújuló egészségügy című programjának néhány elemét. Eszerint fejleszteni kellene az alapellátást, rendezni a kórházak adósságát, korszerűsíteni a kórházak működését, és csökkenteni az ápolókra és az orvosokra nehezedő terheket.

LMP: a sukorói ügynél tízszer nagyobb ingatlanpanama Budapesten

Vélemény - 2017-07-13

Az LMP szerint a sukorói ügynél tízszer nagyobb, 10 milliárd forintos hűtlen kezelést felvető "ingatlanpanama" történt Budapesten, a IX. kerületben - közölte Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint egy, a lágymányosi híd pesti hídfőjénél fekvő 15 hektáros területről van szó, amelyet a sukorói ingatlancsere ügyéhez hasonlóan miniszteri határozat alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vásárolt meg, de míg a sukorói ügyben 1 milliárd forintos kárról lehetett beszélni, addig itt 10 milliárd forint veszteség érhette az államot.

Elmondta: a vagyonkezelő 2012-ben egy fél hektáros területet 60 ezer forintos négyzetméter áron vásárolt meg, majd a 2014-ben 16,5 milliárd forintért vette meg a maradék területet birtokló céget, ami 120 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent. Hozzátette: a megvásárolt kft. a mérlegadatok szerint ugyanakkor csak 6 milliárdos ingatlanvagyonról számolt be, vagyis legalább 10 milliárd forintos hűtlen kezelésről lehet szó. Közölte: az LMP jogászai szerint indokolt, hogy feljelentést tegyenek az ügyben.

Ismertetése szerint a kormány határozata szerint ezen a területen atlétikai stadiont akarnak építeni, ellentétben a korábbi tervekkel, amelyek lakások és irodák építéséről szóltak. Úgy vélte: ha a kormánynak szüksége volt erre a területre, akkor ezt jóval olcsóbban is megvásárolhatta volna.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Ónodi-Szűcs: nem kell szja-t fizetni a háziorvosi praxis eladása után

Vélemény - 2017-07-12

- Jövő évtől nem kell megfizetni a személyi jövedelemadót azon praxisok eladása után, amelyeket öt évnél régebben szerzett meg a háziorvos - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette: ezzel is szeretnék a generációváltás folyamatát gyorsítani és könnyebbé tenné.

Brexit - A legnagyobb EP-frakciók elégtelennek tartják a külföldi EU-állampolgárok jogaira tett brit javaslatot

Vélemény - 2017-07-10

Az Európai Parlament (EP) legnagyobb frakciói elégtelennek tartják azokat a javaslatokat, amelyeket a brit kormány dolgozott ki a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak érvényesítésére a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra.

Lengyel lapok: biztonság- és gazdaságpolitikai siker Donald Trump varsói látogatása

Vélemény - 2017-07-07

Varsó számára biztonság- és gazdaságpolitikai sikert jelent Donald Trump varsói látogatása - értékelik a pénteki lengyel sajtókommentárok, kiemelve a NATO kollektív védelmi elvére történt utalást, a rendszeres amerikai gázszállítások ígéretét, valamint a nyugati civilizáció értékeire helyezett hangsúlyt az amerikai elnök beszédében.

A Rzeczpospolita című független jobbközép napilap több kommentárt szentelt Trump látogatásának. Jerzy Haszczynski véleménycikke kiemelte: a varsói Krasinski téren mondott külpolitikai programbeszédében az amerikai elnök nem támadta "a Nyugat Trump-ellenes frakciója élén álló" Angela Merkel német kancellárt, "nem vert éket az EU tagállamai közé, amint ezt egyesek várták".

Londoni elemzők: a vártnál jóval lassabb lesz a brit növekedés a politikai bizonytalanság miatt

Vélemény - 2017-07-03

- Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassítja a brit gazdaság növekedési ütemét a múlt havi választások után kialakult politikai bizonytalanság.

A június 8-án tartott választásokon a kormányzó Konzervatív Párt elvesztette abszolút többségét az alsóházban, és külső támogatásra szorul törvényjavaslatai, köztük a sarkalatos bizalmi és költségvetési jellegű törvények elfogadtatásához.

MKP-elnök: Szlovákiában a magyar régiók tudatos elszegényítése zajlott

Vélemény - 2017-06-27

Szlovákiában a déli (magyarok lakta) régiók elszegényítése egy tudatos folyamat a rendszerváltoztatás óta, s ez ellen tenni kell - jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke kedden Dunaszerdahelyen, a felvidéki magyar gazdaság fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián.

Pszichiáter: hosszú távon súlyos betegségeket okozhat az alvászavar

Vélemény - 2017-06-26

A több hónapon át tartó alvászavar súlyos betegségekhez vezethet, például depresszióhoz vagy 2-es típusú cukorbetegséghez - mondta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Purebl György pszichiáter szakorvos elmondta: az alvászavar leggyakoribb fajtája, az álmatlanság az emberiség egyharmadát érinti életében legalább egyszer hosszabb távon. Hátterében állhat a kevés testmozgás, az egészségtelen táplálkozás, a sok stressz vagy a magas vérnyomás.

LMP: céghálózatok specializálódtak az egyetemeknek szánt pénzek lenyúlására

Vélemény - 2017-06-22

Az LMP társelnöke szerint céghálózatok specializálódtak arra, hogy lenyúlják az egyetemeknek szánt európai uniós forrásokat, köztük feltűnt egy olyan cég is, amely Mengyi Roland fideszes képviselőhöz köthető, aki ellen egy másik ügyben már vádat emelt az ügyészség.

Hadházy Ákos csütörtöki, korrupcióinfóként meghirdetett sajtótájékoztatóján azt mondta: a céghálózatokhoz akkor jutottak el, amikor a közbeszerzési adatbázist böngészték, miután Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora továbbra sem ad tájékoztatást arról, mire költötte egyeteme a 30 milliárd forintos uniós támogatást.

LMP: az Orbán-kormány felelőssége, hogy leszakadtunk a régiótól

Vélemény - 2017-06-20

Az LMP az Orbán-kormányt teszi felelőssé azért, mert a magyarok életszínvonala leszakadt a környező országokétól.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján az Eurostat adataira hivatkozva kijelentette: Magyarországon a fogyasztás az uniós átlag 63 százalékán stagnál. Míg 2005-ben csupán a cseh és a szlovén adat előzte meg a magyart, tavaly már csupán Bulgária és Horvátország állt mögöttünk, még Románia is beérte Magyarországot.

A politikus úgy látta: a Fidesz-kormány felgyorsította rossz társadalom- és gazdaságpolitikáját, mindenek elé helyezte az olcsó munkaerőre alapozott versenyképességet, így mostanra a háztartások szinte minden tartalékukat felélték.

A GDP növekedéséből az emberek nagy része nem részesül - folytatta -, a társadalom egyre jobban szétszakad.

Román kormányválság - Politológus: Európában példátlan a helyzet

Vélemény - 2017-06-19

Európában még nem volt példa a Romániában kialakult helyzetre, arra, hogy egy hatalmon lévő kormány a saját miniszterelnökét bizalmatlansági indítvánnyal próbálja megbuktatni - mondta a Nemzetpolitikai Kutatóintézet politológusa hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza