Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1948 találatból.

Orbán: új dimenzióba léptek a magyar-cseh kétoldalú kapcsolatok

Vélemény - 2018-11-30

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök cseh kollégájával, Andrej Babissal folytatott megbeszélése után, kettejük közös sajtóértekezletén pénteken Prágában.

Orbán Viktor kiemelte: a gazdasági együttműködés számai soha nem látott mértékben javultak, a kölcsönös bizalom alapján jól alakul a védelmi együttműködés, és több ágazatban is együttműködik a két ország.

Kifejtette: a jelenlegihez hasonló magyar-cseh gazdasági együttműködésre rég nem volt példa, a kereskedelmi forgalom és a beruházások növekednek, mindkét ország támogatja a befektetéseket egymás országaiban. A magyar gyógyszeripar jól teljesít Csehországban, az energiaszektorban is jelen vagyunk, míg Csehország a magyar mezőgazdaságban és a telekommunikációban - sorolta.

A miniszterelnök a kétoldalú együttműködés dinamikusan növekvő szegmensének nevezte a védelmi ipart, mint mondta, ez nem egyszerűen üzleti ügy, van bizalmi mélysége is, hiszen csak olyan országok között működik jól, amelyek között kölcsönös a bizalom.

Elemzők: az uniós források és az ingatlanpiac húzta a harmadik negyedévi beruházásokat

Vélemény - 2018-11-29

- Az uniós források felhasználását, az ingatlanpiac lendületét, valamint a munkaerőhiányt emelték ki az elemzők a beruházások dinamikus harmadik negyedévi növekedésének legfontosabb tényezői között.

Kercsi incidens - Szakértő: a hadiállapot bevezetésével az ukrán elnök szabad kezet kap

Vélemény - 2018-11-28

- A Kercsi öbölben történt orosz-ukrán incidens miatt szerdán Ukrajna tíz megyéjében hadiállapot lép életbe, ezzel Petro Porosenko ukrán államfő, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is szabad kezet kap - mondta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kercsi incidens - Szakértő: mindkét fél felelős a feszültség fokozásáért

Vélemény - 2018-11-27

Mind az orosz, mind az ukrán fél felelős azért, hogy fokozódik a feszültség a két ország között, ám a hadiállapot bevezetésével az ukránok "túltolták a biciklit" - jelentette ki Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Brexit - Szakértő: ha a britek nem fogadják el a megállapodást, kiesnek az unióból

Vélemény - 2018-11-26

Ha a brit parlament nem fogadja el a megállapodást a kiválás feltételeiről, akkor Nagy-Britannia kiesik az Európai Unióból - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Varga: ajánlott tartalékot képezni a települések költségvetésében

Vélemény - 2018-11-23

A kormány 2019-es költségvetésében 360 milliárd forintnyi tartalék van egy esetleges gazdasági lassulásra felkészülve. A megyei jogú városoknak is azt javasoltam, hogy képezzenek tartalékot, így nehézségek esetén is meg tudják valósítani beruházásaikat - mondta Varga Mihály a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón pénteken Tatabányán.

Jobbik: "elképesztően sorsrontó" a Fidesz magatartása a lakástakarékokkal szemben

Vélemény - 2018-11-22

A Fidesz "elképesztően sorsrontó szándékairól" beszélt a lakástámogatási rendszer átszabása kapcsán Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége szinte vita nélkül szavazta le azt a kezdeményezését, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot a lakás-takarékpénztárak ügyében.

Brexit - Skót miniszterelnök: egységes ellenzéki fellépés kellene a megállapodástervezet ellen

Vélemény - 2018-11-21

A skót miniszterelnök szerint a londoni alsóház ellenzéki frakcióinak egységesen kellene fellépniük a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, a brit kormány által a múlt héten jóváhagyott megállapodástervezet ellen.

Szerb elnök: Gruevszki Szerbián keresztül jutott Magyarországra

Vélemény - 2018-11-20

Szerbián keresztül jutott Magyarországra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő a múlt hétfőn, de mivel akkor még nem volt ellene érvényben nemzetközi elfogatóparancs, a szerb hatóságok nem állíthatták meg - közölte Aleksandar Vucic szerb elnök a kormányhoz közel álló Happy Televízióban hétfő késő este.

- Theresa May: a Brexit után az EU-munkavállalók sem állhatnak "a sor elejére"

Vélemény - 2018-11-19

A brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése (Brexit) után az uniós tagországokból érkező munkavállalók nem állhatnak majd be mások elé "a sor elejére".

Theresa May a Brit Iparszövetség (CBI) hétfőn Londonban rendezett éves kongresszusán felszólalva kijelentette: az Egyesült Királyság értékeli azt a hozzájárulást, amelyet a bevándorlás nyújt hosszú évek óta a brit gazdaság fejlődéséhez. A kormányfő szerint a külföldről érkezők a jövőben, a Brexit után is kedvező hatást gyakorolnak majd az ország életére.

Hozzátette ugyanakkor: az EU-tagság megszűnése után teljes mértékben a brit kormány hatáskörébe tartozik majd annak ellenőrzése, hogy ki utazhat be az Egyesült Királyságba.

MSZP: Orbán Viktor és Tarlós István Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot

Vélemény - 2018-11-18

- Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról irt alá szándéknyilatkozatot. Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szombaton sajtótájékoztatón reagált a dokumentum aláírásának bejelentésére.

Hasogdzsi-ügy - Amerikai külügyminisztérium: a halálbüntetést kérő szaúdi vádemelések "az első jó lépések"

Vélemény - 2018-11-16

A nyomozás és a halálbüntetést kérő vádemelések a meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi újságíró ügyében "a jó irányba tett első (szaúdi) lépések" - fogalmazott csütörtökön az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Nauert.

Egy brit politológus szerint Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

Vélemény - 2018-11-15

Donald Trump amerikai elnök érti a nacionalizmus és a globalizmus közötti fontos különbséget - ezzel a címmel közölt elemzést a The Daily Caller amerikai hírportál Raheem Kassam brit politikai elemzőtől.

Biztonságpolitikai szakértő: Izraelnek és a Hamásznak is érdeke a megállapodás

Vélemény - 2018-11-14

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásznak és Izraelnek is érdeke a megállapodás, és hogy ne legyen újra háború.

DK: visszamenőlegesen kártalanítsák a rokkantnyugdíjasokat!

Vélemény - 2018-11-13

- A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy teljes körűen és visszamenőlegesen kártalanítsák azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiktől jogtalanul vették el a járandóságaikat.

A súly- és magasságnövekedés miatt több élelmiszerre lesz szükség

Vélemény - 2018-11-12

Nehezebb lesz élelmiszerrel ellátni a Föld 2050-re 9 milliárdra becsült lakosságát, mivel napjainkhoz képest egy átlagembernek több élelemre lesz szüksége a magasság és a testtömeg növekedése, valamint a demográfiai átmenet miatt - vélik norvég kutatók.

Orosz tábornok: amerikai rakéták európai telepítése esetén Moszkvának át kell térnie az első csapás doktrínájára

Vélemény - 2018-11-09

- Oroszországnak nem lesz más választása, mint a válaszcsapáséról áttérni az első csapás doktrínájára, ha az Egyesült Államok az európai rakétatelepítés mellett dönt - jelentette ki Viktor Jeszin vezérezredes, az orosz hadászati rakétaerők törzsének volt parancsnoka (1994-1996) a Zvezda című hetilapnak adott interjújában.

Amerikai választások - Elemzők: új korszak következik az amerikai politikai életben

Vélemény - 2018-11-08

Visszatért Washingtonba a megosztott kormányzás, miután a demokraták megszerezték a képviselőházi többséget a november 6-i félidős választásokon; ezzel új korszak veszi kezdetét az amerikai politikai életben - vélték neves amerikai lapok politikai elemzői.

A demokraták és Amerika megkönnyebbülten sóhajtott fel - írta a választási eredményről a The New York Times című lap elemzője. "A Demokrata Párt ugyan nem kapott meg mindent, amit akart, de megkapta, amire neki és az országnak szüksége van" - írta a lap kolumnistája, utalva arra, hogy nagy áttörés ugyan nem volt, de mégis csak meglett a képviselőházi többség.

Frank Bruni kiemelte, hogy a legtöbb körzetben, ahol a republikánusokat leváltották a demokraták, női jelöltek arattak győzelmet.

Jobbik: az Elios-döntés is azt mutatja, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

Vélemény - 2018-11-07

- Az Európai Ügyészséghez csatlakozás szükségességét bizonyítja, hogy annak ellenére szüntették meg az Elios ügyében folytatott nyomozást, hogy az unió csalás elleni hivatala (OLAF) szerint felmerült költségvetési csalás gyanúja - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.

Amerikai választások - Szakértő: nagyobb a tét a szokásosnál

Vélemény - 2018-11-06

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint a mostani félidős választásoknak nagyobb a tétje a szokásosnál az Egyesült Államokban, mivel inkább a kongresszus jelöltjeinek közbeiktatásával, az elnök pozíciójának megerősítésére vagy gyengítésére szavaznak a választók, mintsem magukra a jelöltekre.