Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1716 találatból.

DK: a kormány spórolása miatt emberek halnak meg

Vélemény - 2017-09-26

- A Demokratikus Koalíció szóvivője államilag elkövetett tömeggyilkosságnak nevezte, hogy tavaly 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban.

Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány évente több ezer magyar embert öl meg azzal, hogy semmit sem tesz a kórházi fertőzések ellen. A politikus azt mondta, hogy az utóbbi öt esztendő alatt minden egyes évben többen haltak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben. Az Orbán-kormányt nem érdekli, hogy hány magyar ember hal meg a kivéreztetett egészségügyben - jelentette ki.

Brexit - Munkáspárti képviselők: Nagy-Britanniának az EU egységes piacán kell maradnia

Vélemény - 2017-09-24

Nagy-Britanniának az Európai Unió egységes belső piacán és a vámunióban kell maradnia a brit EU-tagság megszűnése után is - írták vasárnap megjelent nyílt levelükben a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezető képviselői.

A levelet, amely a párt vasárnap kezdődött éves kongresszusára időzítve jelent meg a The Observer című baloldali vasárnapi brit lap online kiadásában, a Labour többtucatnyi alsóházi és európai parlamenti képviselője, valamint munkáspárti polgármesterek írták alá.

Az MNB visszautasítja a nemzetközi szerepvállalását ért "politikai célú" bírálatokat

Vélemény - 2017-09-21

- A Magyar Nemzeti Bank közleményben utasította vissza a munkatársainak utazásait ért bírálatokat, azokat politikai célúnak nevezve. A jegybank a sajtóban megjelent cikkekre reagált.

Sukoró-ügy - Gyurcsány: Császy Zsolt és Tátrai Miklós koncepciós per áldozata

Vélemény - 2017-09-19

- Gyurcsány Ferenc szerint Császy Zsolt és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori, a 2008-as sukorói telekcsere-szerződés ügyében elítélt vezetői koncepciós per áldozatai, akiknek azért kell börtönbe vonulniuk, hogy "a regnáló hatalom kiélhesse bosszúvágyát".

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erről Császy Zsolttal közös sajtótájékoztatóján beszélt kedden a tököli börtön bejáratánál, mielőtt az MNV Zrt. egykori értékesítési igazgatója bevonult a büntetés-végrehajtási intézménybe.

Ombudsman: zsúfolt és balesetveszélyes a táplánypusztai szociális otthon

Vélemény - 2017-09-18

Kritikus mértékű a zsúfoltság a táplánypusztai szociális otthon egyes lakóegységeiben, a forgalmas főút közelsége és az intézményen belüli beláthatatlan területek miatt pedig nagy a balesetveszély - közölte Székely László alapjogi biztos hétfőn.

Az ombudsman a Győr-Moson-Sopron Megyei Dr. Piróth Endre Szociális Központ táplánypusztai intézményéről készült vizsgálatában azt írta, a lakószobák egy részében nincs meg az egy emberre számolt, jogszabályban meghatározott hat négyzetméteres minimumterület. A rendkívül szűkös elhelyezés miatt a lakók a beköltözéskor nem vihetik be személyes használati tárgyaikat, bár a házirend lehetővé tenné például azt, hogy a szobájukban legyen az otthonról hozott hűtőszekrény, televízió.

Német lap: az IMF vezetője válthatja Junckert Brüsszelben

Vélemény - 2017-09-17

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője, Christine Lagarde követheti Jean-Claude Junckert 2019-ben a brüsszeli Európai Bizottság elnöki tisztségében a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap szerint.

Miután Jean-Claude Juncker bejelentette, hogy a 2014-2019-es ciklus után nem vállalja tovább az Európai Bizottság (EB) vezetését, az EU jobbközép pártjait összefogó Európai Néppárt a kulisszák mögött sürgősen utódot keres a néppárti Juncker helyére - írta a Welt am Sonntag.

A párt több vezetője Christine Lagarde-nak szánja a pozíciót. Az IMF-et 2011 óta vezető politikus "karizmatikus, tapasztalt és jól tudja érvényesíteni akaratát, így nagyon jó választás lenne" - mondják az Európai Néppárt felső köreiben

Merkel: elfogadhatatlan az Európai Bíróság döntésének semmibe vétele

Vélemény - 2017-09-12

Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bíróság döntésének semmibe vételét Angela Merkel német kancellár egy keddi interjúban a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásával összefüggésben.


Kvótaper - Kovács Zoltán: német választási lufi a Frankfurter Allgemeine Zeitung írása

Vélemény - 2017-09-11
on the beach com argento jewellery yoox discount code uk marks and spencer clothes new look voucher

"Német választási lufi" a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) azon cikke, amely szerint megállapodás körvonalazódik az unión belül a menekültek elosztásáról - nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn az MTI-nek.

A frankfurti lap vasárnap arról írt, hogy a megállapodáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével, és hogy a választások után erősödhet Orbán Viktor miniszterelnök készsége a kompromisszumra.

Marosvásárhelyi iskolaügy - A nagyobbik román kormánypárt elnöke sürgős megoldást követel az oktatási minisztériumtól

Vélemény - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a bukaresti kormány és az oktatási minisztérium "bátor" fellépését sürgette csütörtökön a megszűnés küszöbére került marosvásárhelyi (magyar tannyelvű) Római Katolikus Gimnázium helyzetének rendezésére.

Guardian: vissza kell vonni Aung Szan Szú Kjí Nobel-békedíját

Vélemény - 2017-09-06
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

A The Guardian című baloldali brit napilap szerdai állásfoglalása szerint vissza kell vonni a mianmari vezető, Aung Szan Szú Kjí Nobel-békedíját a muszlim rohingja kisebbség elleni súlyos atrocitások eltűrése és elkendőzése miatt.

Észak-koreai válság - Amerika kezében a helyzet megoldásának a kulcsa

Vélemény - 2017-09-05
best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

Mivel az ENSZ intézkedései hatástalanok Észak-Koreával szemben, az Egyesült Államok kezében a helyzet megoldásának a kulcsa - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Amerikának ugyanakkor figyelembe kell vennie más nagyhatalmak érdekeit, hiszen Kína és Oroszország is közvetlen szomszédja Észak-Koreának, Dél Korea pedig közvetlenül érintett a válságban - közölte a kutató.

Európai Bizottság: Ankara politikája lehetetlenné teszi Törökország uniós csatlakozását

Vélemény - 2017-09-04

Az ankarai kormány politikája lehetetlenné teszi, hogy Törökország csatlakozzon az Európai Unióhoz - közölte hétfőn Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője.

Szkínász az EB szokásos napi sajtóértekezletén a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Juncker előző heti szavait idézte, amelyek szerint Törökország "hatalmas lépésekkel" távolodik Európától.

Észak-koreai válság: új szintre lépett az atomfegyverkezés

Vélemény - 2017-09-03

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint "sikeresnek" mondható Észak-Korea vasárnapi robbantási kísérlete, és ez minőségileg egy új szintet jelent az atomfegyverkezés területén.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy Észak-Korea föld alatti nukleáris robbantást hajtott végre, immár a hatodikat, amely két erős földrengést váltott ki - közölte vasárnap a dél-koreai hadsereg és több földrengéstani intézet. Később Észak-Korea hivatalosan is közölte, hogy sikeresen tesztelt vasárnap egy hidrogénbombát.

Kis-Benedek József felidézte: ez a hatodik nukleáris robbantás volt, amellyel lehet bizonyítani, hogy Észak-Korea rendelkezik atomfegyverrel. A mostani teszt lényege az volt, hogy föld alatti robbantás során próbálják megállapítani, miként lehet az atomfejet rátenni a rakétára.

A szakértő szerint, ha a kísérlet során sikerült összeilleszteniük a rakéta fejet és testet és azzal együtt robbantani, a következő lépésben nyilván a lőtávolság növelése lesz a cél.

Német kormányszóvivő: Berlin üdvözli, hogy a magyar kormány elismeri a szolidaritás elvét

Vélemény - 2017-09-01

Berlin üdvözli, hogy a magyar kormány fontos európai elvként ismeri el az uniós tagállamok közötti szolidaritást a migrációs válság ügyében - mondta a német kormány szóvivője pénteken Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján kérdésre válaszolva kiemelte, hogy az Európai Bizottságnak kell értékelnie a tagállamoktól érkező támogatási kérelmeket, és a brüsszeli testület már nyilatkozott is a határvédelmi költségekre vonatkozó magyar kéréssel kapcsolatban.

Hozzátette, hogy a magyar kormány az európai szolidaritásra hivatkozik, ami a német szövetségi kormány számára az Európai Unióban folytatott együttműködés "nagyon központi eleme", különösen a "menekülés és migráció révén jelentkező kihívásokkal összefüggésben".

Ezért "üdvözöljük, hogy Magyarország szolidaritást követel, és ezzel fontos európai elvként ismeri el a szolidaritást" - mondta a szóvivő.

Észak-koreai válság - Szakértő: a Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes

Vélemény - 2017-08-31

A Koreai-félsziget megosztottsága mindenkinek kényelmes, a konfliktus eszkalálódása viszont senkinek - mondta Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Donald Trump amerikai elnöknek a kampányidőszakban nem volt stratégiája a térséggel kapcsolatban, de az az igazság, hogy elődje, Obama "húzd meg, ereszd meg!" stratégiája sem volt igazán sikeres - mondta a szakember.

Amerikai egyetemi tanárok "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat

Vélemény - 2017-08-30
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers cheap photo paper

Amerikai egyetemi tanárok "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat nyílt levelükben, amelyet 15 egyetemi professzor írt alá - számolt be kedden a The Wall Street Journal.

A professzorok, akik a tekintélyes Yale, Harvard és Princeton egyetemek oktatói, arra sürgetik az egyetemi hallgatókat, hogy legyenek függetlenek, ne engedjenek "a konformizmus bűnének" és "gondolkodjanak önállóan".

Történész: a gázszerződés meghosszabbítása miatt fontos Putyin látogatása

Vélemény - 2017-08-28
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

A hosszú távú gázszerződés meghosszabbítása miatt rendkívül fontos Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása - jelentette ki Kun Miklós történész az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az Oroszország-szakértő közlése szerint az orosz államfő ugyan a cselgáncs világbajnokság apropóján, a sportági szövetség tiszteletbeli elnökeként érkezik Magyarországra, de a tervek szerint megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Ennek a megbeszélésnek energetikai kérdések lehetnek a legfőbb témái - tette hozzá.

Szakértő: az amerikai katonai jelenléttől függ az afgán kormány léte

Vélemény - 2017-08-23

Az amerikai katonai jelenléttől függ az afgán kormány léte, ezért növeli az Egyesült Államok csapatainak a létszámát az ázsiai országban - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az amerikai jelenlét annál is inkább fontos, mert a csapatok kivonulása esetén egy ellenőrizhetetlen terrorista fészek alakulna ki Afganisztánban, ami szétterjedne a térségben - mondta a kutató.

Vásáry Tamás: emigránsként döbbentem rá, milyen nehéz magyarnak lenni

Vélemény - 2017-08-22

Emigránsként döbbentem rá, milyen nehéz magyarnak lenni - mondta Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester, aki augusztus 20-án vehette át a Szent István Rendet, a legmagasabb magyar állami kitüntetést.

Vásáry Tamás a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden arról beszélt: soha nem akarta elhagyni Magyarországot.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza