Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1632 találatból.

Bienerth Gusztáv: nyilvános lesz a MÚSZ átvilágítása

Vélemény - 2017-01-18

Nyilvános lesz a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) átvilágítása a szervezet élére tíz napja megválasztott Bienerth Gusztáv szerint. A turizmusért felelős kormánybiztosként is dolgozó sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán elmondta, teljes pénzügyi, gazdasági, jogi átvilágítás van folyamatban.

Ami a MÚSZ helyzetét illeti, az első elnökségi ülés január 25-én lesz, és már minden elnökségi taggal folytatott négyszemközti beszélgetést, hogy eldöntse, ki a partner a program megvalósításában, illetve kivel nem akarnak együtt dolgozni.

Hollande Trumpnak: Európának nincs szüksége külső tanácsokra

Vélemény - 2017-01-17

Francois Hollande hétfő este válaszolt Donald Trump megválasztott amerikai elnök éles bírálatára, amellyel az Európai Uniót illette. A francia elnök szerint az EU-nak nincs szüksége olyan külső tanácsokra, amelyek megmondják, hogy mit tegyen.

"Megerősítem, hogy Európa mindig készen áll a transzatlanti együttműködés folytatására, de érdekei és értékei függvényében határozza meg magát. Nincs szüksége olyan külső tanácsokra, amelyek megmondják, hogy mit tegyen" - fogalmazott a köztársasági elnök, miután kitüntette Jane Hartley-t, az Egyesült Államok párizsi nagykövetét.

Szijjártó Péter a Die Weltnek: Schengen nem halhat meg

Vélemény - 2017-01-15

A Die Welt című konzervatív német lap interjút közölt szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Schengen nem halhat meg címmel.

A miniszter arra a kérdésre, hogy miként fér össze a szigorú határvédelem a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet melletti kiállással, kiemelte, hogy a magyar gazdaság "nagyon nyitott". Ezért a belső határoknak nyitottnak kell lenniük, "ha meghal Schengen, meghal a nyitott gazdaság" - húzta alá Szijjártó Péter.

LMP: a jogállamot védi az Alkotmánybíróság döntése

Vélemény - 2017-01-13

- Az LMP szerint a jogállam szempontjából fontos és jó döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab), amikor Áder János köztársasági elnök indítványára alaptörvény-ellenesnek minősítette a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény közigazgatási felsőbíróságra vonatkozó rendelkezéseit.

MSZP: a letelepedési kötvények megszüntetése nem elég

Vélemény - 2017-01-12

Az MSZP szerint a letelepedési kötvények megszüntetése nem elég; minden forinttal el kell számolni, a "pofátlan haszonra" pedig 75 százalékos különadót szükséges kivetni.Az ellenzéki párt közleményében arra reagált, hogy az Államadósság Kezelő Központ bejelentette: lezárja a Letelepedési Magyar Államkötvények értékesítését.

Molnár Gyula: a félelem vezérli a kormánypártot a civilek elleni fellépéskor

Vélemény - 2017-01-11

Az MSZP elnöke szerint a félelem vezérli a nagyobbik kormánypártot a civil szervezetek elleni fellépéskor. Molnár Gyula szerdán, a Facebookon közzétett videoüzenetében arra reagált, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök kedden egy tervezett törvényjavaslat kapcsán arról beszélt, minden eszközzel vissza kell szorítani, "el kell takarítani" az álcivil szervezeteket.

A pártelnök azt kérte a miniszterelnöktől, szólaljon meg: mint a Fidesz elnöke egyetért-e azzal, amit pártjának alelnöke mondott.

Molnár Gyula közölte, példanélkülinek és "a politika legaljának tartja", hogy egy kormányzópárt nyíltan háborút hirdet a civil szervezetek ellen.

MSZP: vissza kell térni a magasabb emelést biztosító nyugdíjszámítási rendszerhez

Vélemény - 2017-01-10

Vissza kell térni a korábbi nyugdíj-megállapítási szabályokhoz - sürgette az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Korózs Lajos szerint a korábbi, úgynevezett svájci indexálás alapján idén 1,6 százalék helyett 3,2 százalékkal nőhettek volna a nyugdíjak.

Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint 2,4 százalék lesz 2017-ben az infláció. Szerinte a kormány átveri a nyugdíjasokat, mert pontosan tudja, hogy nagyobb lesz az infláció, mint a nyugdíjemelés mértéke. Tíz hónapig, novemberig a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak - mondta, megjegyezve: akkor kell a nyugdíjemelés és az infláció mértéke közötti különbséget visszamenőlegesen kifizetni a nyugdíjasoknak.

Szerb külügyminiszter: nincs pénz szerb nagykövetségek nyitására a balti országokban

Vélemény - 2017-01-09

Szerbiának nincs pénze arra, hogy diplomáciai képviseleteket nyisson a balti térség országaiban - hangsúlyozta Ivica Dacic szerb külügyminiszter a Danas című kormánykritikus szerb napilap hétfői számában megjelent nyilatkozatában, az újság az erről szóló cikkben azonban megjegyezte: éppen Lettországgal, Litvániával és Észtországgal kellene szorosabb kapcsolatot kiépítenie Belgrádnak, hiszen a lap információi szerint az érintett országok gátolják az uniós csatlakozási tárgyalásokon egyes fejezetek megnyitását.

- Skót miniszterelnök: "nem blöff" az újabb skót népszavazás terve

Vélemény - 2017-01-08

- A skót miniszterelnök szerint a brit kormány "súlyos hibát" követne el, ha blöffnek tekintené a skót függetlenségről szóló újabb népszavazás tervét.Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a skót függetlenségi referendum akkor kerülhet ismét napirendre, ha az Egyesült Királyság nemcsak az Európai Unióból, hanem az EU egységes belső piacáról is kivonul.


Fodor Gábor : 2017 várható üzenete a Jobbik nélküli ellenzéki együttműködés

Vélemény - 2017-01-05

Fodor Gábor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel azt mondta, hogy idén a "demokrata ellenzéki pártok" együttműködése kulcskérdés lesz. Ennek előszele a köztársaságielnök-választás, és Majtényi László jó javaslat, versenyképes jelölt - tette hozzá. A Liberálisok az elsők között jelezték, hogy támogatják Majtényi Lászlót, mivel látták ombudsmani munkásságát, tudják mennyire elkötelezett a jogállam mellett, ismerik liberális értékrendjét - indokolt a pártelnök.

Fodor Gábor közölte: Majtényi László jelölése az ellenzéki pártok és a civil szféra közötti együttműködés szimbóluma is lehet, azé a civil szféráé, amely amúgy is "célkeresztben volt az Orbán-kormány számára".

Párbeszéd: áfacsökkentés helyett a jövedelmeket növeljék!

Vélemény - 2017-01-04

A Párbeszéd szerint tévúton jár a kormány, amikor áfacsökkentéssel akarja növelni az életszínvonalat, az ugyanis kizárólag a jövedelmek emelésével érhető el. Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az áfacsökkentés háromnegyedét a kereskedők és a termelők "nyelik le", tehát az összességében több tízmilliárd forintos forgalmiadó-mérséklés legfeljebb negyede maradhat a fogyasztóknál.

A Párbeszéd szerint ezért az árak csökkentése helyett a jövedelmeket kellene növelni, továbbá be kell vezetni a mindenkinek járó alapjövedelmet, ami a munkanélküliek mellett a kis- és közepes keresetűeknek is segítséget jelentene - fejtette ki a párt politikusa, hozzátéve, mindez a mostani minimálbér-emelés dupláját jelentené, vagyis több mint havi nettó 30 ezer forintos jövedelemnövekedést.

Molnár Gyula: hibás a Jobbikkal való összefogásról szóló koncepció

Vélemény - 2017-01-03

Hibás elképzelésnek tartja az MSZP elnöke azt, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz-KDNP-kormány leváltása érdekében.

"A Jobbikkal összefogni leváltani a Fideszt, az egy hibás koncepció" - fogalmazott Molnár Gyula a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. Hozzátette: teljesen világos, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca.

A pártelnök hangsúlyozta: "ilyen típusú gondolkodás" nincs, és nem is lesz a következő időszakban.

Szerinte egyébként a Fidesz és a Jobbik ugyanazt akarja, csak az egyik hangosabban.

Molnár Gyula elmondta, nagyon nem örül annak, hogy Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök - aki a Jobbik és az MSZP összefogását felvetette - úgy érezte, hogy mostantól kezdve tanácsadói szerepet is kell vállalnia a pártban.

Erdogan: a NATO magára hagyta Törökországot Észak-Szíriában az Iszlám Állam ellen

Vélemény - 2016-12-29

A NATO magára hagyta Törökországot Észak-Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen vívott harcban - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön egy ankarai díjátadón. Az államfő kifejtette: Báb ostrománál sem a NATO-tagállamok, sem a nemzetközi terrorellenes koalícióban szövetséges országok nem segítenek.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az A Haber török hírtelevíziónak adott csütörtöki interjújában korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok - a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia nyomására - egy ideje már nem nyújt légi támogatást Törökországnak az IÁ ellenőrzése alatt álló város visszaszerzéséhez.

Kaczynski egyértelműen elutasítja Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács elnökévé

Vélemény - 2016-12-27

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó, jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke egy kedden megjelent interjúban egyértelműen elutasította, hogy pártja támogassa Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács elnökévé.

A WSieci című lengyel konzervatív hetilap kérdezte arról a pártelnököt, hogy a PiS támogatja-e a korábbi lengyel kormányfő újraválasztását. Donald Tusk két és fél éves mandátuma jövő májusban jár le. Újraválasztásához azonban nincs feltétlenül szükség Varsó támogatására. Az Európai Tanács elnökét nem a tagállami kormányok jelölik, s elvben megválasztásához nincs szükség konszenzusra, így Lengyelországnak nincs vétójoga e kérdésben. A Lisszaboni Szerződés értelmében az uniós állam-, illetve kormányfők testületének elnökét az Európai Tanács minősített többséggel választja meg.

Kassai: a videobíróval kiküszöbölhetők a nagy hibák

Vélemény - 2016-12-25

A videobíró-technológia alkalmazásával kiküszöbölhetők a nagy hibák a labdarúgásban - mondta Kassai Viktor játékvezető a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában. Kassai a múlt vasárnap zárult, Japánban rendezett klubvilágbajnokságon a házigazda Kashima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntőjén videós visszajátszást alkalmazott egy büntető megítélésénél a 33. percben. Doj Soma ebből a 11-esből szerezte meg a vezető találatot a japán bajnoknak. Ez volt az első eset, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tétmérkőzésén igénybe vették a videós visszajátszást.

Pékszövetség: markánsabb lehet a pékáruk íze az élelmiszerkönyv módosításával

Vélemény - 2016-12-22

Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt - erről a Magyar Pékszövetség szakmai titkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.

LMP: tragikus a társadalombiztosítás intézményeinek megszüntetése

Vélemény - 2016-12-21

Tragikusnak nevezte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, valamint a nyugdíjfolyósító megszüntetését az LMP társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hadházy Ákos nem csak a stratégiai tervezés jövőbeli elmaradását sérelmezi: "a hatáskörök hiánya, a káosz" szerinte már most is érezteti hatását.

Példaként egy gyermek esetét hozta fel, aki egy egymillió forintba kerülő műtétre vár, amelyre korábban méltányossági alapon kaphatott volna hozzájárulást. Jelenleg azonban a méltányossági kérelmek elbírálásának tudomása szerint nincs eljárásrendje. A politikus választ várt arra, hogy valóban hiányzik-e az eljárásrend. Ha igen, Hadházy Ákos azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányzatot.

EU-csúcs - Liberálisok: nagy várakozások, szerény eredmény

Vélemény - 2016-12-16

A Liberálisok szerint a nagy várakozások ellenére szerény eredménnyel zárult az uniós tagországok vezetőinek csütörtöki csúcstalálkozója, de jó hír, hogy Magyarország nem volt főszereplője, "botrányhőse" az eseményeknek - mondta Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor ugyan arra készült, hogy küzdeni fog kvóta ügyben, de nem volt miért, hiszen ez a téma, a várakozásokkal ellentétben, nem is került napirendre.

Párbeszéd: az ügyészségi beszámoló az ország elárulása

Vélemény - 2016-12-13

A Párbeszéd Magyarországért szerint amennyiben a parlament elfogadja Polt Péter legfőbb ügyésznek az ügyészség 2015-ös tevékenységéről beszámolóját, akkor az igennel szavazó képviselők "asszisztálnak az ország elárulásához és a közvagyon elherdálásához".

Trump szerint az "egy Kína"-politika nem működik jól

Vélemény - 2016-12-12

Donald Trump megválasztott amerikai elnök szerint az "egy Kína"-politika nem működik jól.

Trump a Fox televízióban vasárnap este fejtette ki azon véleményét, miszerint az amerikai-kínai kapcsolatokat több mint három évtizede meghatározó, úgynevezett "egy Kína"-politika nem szükségszerűen szolgálja jól az amerikai érdekeket. "Teljesen tisztában vagyok az +egy Kína+-politika mibenlétével, de nem értem, miért kell nekünk ragaszkodnunk ehhez" - mondta.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.