Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1948 találatból.

DK: a kormány adja vissza a szemétszállítást az önkormányzatoknak!

Vélemény - 2018-10-02

- A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy a kormány számolja fel a "nemzeti kukaholdingot" és adja vissza a szemétszállítás szolgáltatás végzését az önkormányzatoknak - jelentette ki a párt fővárosi képviselője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Nagy István: 36 erdei iskolát üzemeltetnek az erdészeti társaságok

Vélemény - 2018-10-01

Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget - mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők hete megnyitó ünnepségén.

DK: a nyugdíjasoknak inflációkövető nyugdíjemelés járna

Vélemény - 2018-09-28

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a nyugdíjasoknak inflációkövető nyugdíjemelés járna a kormányfő által bejelentett prémium mellett.

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány trükközik a nyugdíjemeléssel, ugyanis a jövő évi költségvetésben is hamis inflációs adatot szerepeltet, így a nyugdíjak reálértéke tovább csökken majd. Erre utal szerinte, hogy a büdzsé 2019-ben 2,7 százalékos inflációval számol, míg a "szintén optimista, fideszes jegybank" szerint is legalább 3,1 százalékos lesz a pénzromlás.

Orbán: a sport Közép-Európa közös nyelve

Vélemény - 2018-09-27

- Közép-Európa közös nyelvének nevezte a sportot, különösen is a labdarúgást Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a vajdasági Topolyán, a TSC Labdarúgó Akadémia átadóján.

A kormányfő szerint természetes, hogy a sport összeköti a közép-európai népeket, például a szerbeket és a magyarokat. Bár "nehéz történelem van mögöttünk", ma már olyan szelek fújnak, amelyek az együttműködők vitorláját dagasztják - fogalmazott.

Szakértő: évtizedes konfliktusra lehet számítani Kína és Amerika között

Vélemény - 2018-09-26

Évtizedes konfliktusra lehet számítani Kína és Amerika között, mert a kínai gazdaság felnőtt az amerikaihoz és politikai befolyásban is kezd felzárkózni - vélekedett Salát Gergely Kína-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

DK: állítsák vissza a baloldali kormányok alatt használt nyugdíjemelési rendszert!

Vélemény - 2018-09-25

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány állítsa vissza a baloldali kabinetek idején használt nyugdíjemelési rendszert, ami az inflációt és a reálbérek növekedését is figyelembe vette.

Párizs szerint felelőtlenség nem felgyorsítani az eurózóna reformját

Vélemény - 2018-09-24

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter hétfőn arra figyelmeztette európai kollégáit, hogy "felelőtlen és veszélyes" nem felgyorsítani az eurózóna sürgős reformját "egy jövőbeni gazdasági válság" kivédésére.

Jobbik: Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez!

Vélemény - 2018-09-23

- Az Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez, mivel szerintük az Orbán-kormány korrupciója veszélyezteti az uniós forrásokat.

Áder: csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni

Vélemény - 2018-09-21

Elkerülhetetlennek tartja Áder János államfő az öntözött mezőgazdasági területek nagyságának növelését, a tiszta vizet azonban csak olyan mértékben szabad kiemelni, amennyit a természet pótolni tud.

EU-csúcs - Orbán: semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a határt

Vélemény - 2018-09-20

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Salzburgban.

A kormányfő az osztrák városban az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak kifejtette: van egy javaslat az Európai Bizottság részéről, és ez azt mondja, hogy "ha baj van, akkor a nemzeti hatásköröket vegyék el a tagállamoktól, és a határvédelmet az unió menedzselje".

Orbán Moszkvában - Párbeszéd: szomorú látvány volt a találkozó

Vélemény - 2018-09-19

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor miniszterelnök keddi moszkvai látogatása szomorú látványt nyújtott minden magyarnak.

Jávor Benedek, az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: ahelyett, hogy egy erős, autonóm kormányfő tárgyalt volna egy másik állam vezetőjével, sokkal inkább úgy nézett ki a találkozó, mint hogyha egy vidéki helytartót rendeltek volna be a központba eligazítás végett

Korkedvezményt javasol a rászorulóknak a Jobbik

Vélemény - 2018-09-19

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő és a korkedvezményes nyugdíjat a rendszerbe visszavezető javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt egyik parlamenti képviselője.

Szakértő: a koreai békeszerződés aláírása nagy előrelépés lenne

Vélemény - 2018-09-19

Nagy előrelépés lenne ha, ha még idén aláírnák az Észak- és Dél-Korea közti békeszerződést - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán szerda reggel annak kapcsán, hogy Phenjanban találkozott a két koreai vezető.

A Brexit után nem indokolt a különbségtétel az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők között

Vélemény - 2018-09-18

- A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében - áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee - MAC) kedden ismertetett jelentésében.

Afrikai sertéspestis - Hússzövetség: összezavarja a betegség a piacot

Vélemény - 2018-09-17

- Jelentősen "össze fogja kavarni" az európai húspiacot az afrikai sertéspestis, amely a hétvégén Belgiumban, az unió hatodik-hetedik legnagyobb sertéstenyésztő országában is felütötte a fejét - mondta a Hússzövetség elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Gyurcsány: parlamenten kívüli ellenállással váltható le a kormány

Vélemény - 2018-09-16

- Gyurcsány Ferenc arra kérte a szabadság és a demokrácia mellett elkötelezett választókat, hogy szervezzék meg a parlamenten kívüli ellenállást, mivel szerinte csupán országgyűlési eszközökkel nem váltható le a "demokrácia díszlete mögött diktatúrát építő" kormány.

A cseh bel- és külügyminiszter szerint az EP a mai magyarországi helyzetről mondott véleményt

Vélemény - 2018-09-14

Az Európai Parlament szerdai szavazása nem Magyarországról hozott bírósági ítélet volt és nincs összefüggésben Budapest migrációval kapcsolatos álláspontjával - vélekedett Jan Hamácek, cseh bel- és külügyminiszter, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke pénteken Prágában.

Szijjártó: támogatni kell azokat az afrikai országokat, amelyek segítenek, hogy ne jöjjenek illegális bevándorlók Európába

Vélemény - 2018-09-13

Magyarország világossá tette, hogy egyetlen illegális bevándorlót sem szabadna befogadnia Európának, de támogatni kell azokat az afrikai országokat, amelyek segítenek, hogy ne jöjjenek migránsok Európába, és ilyen ország Uganda - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Sargentini-jelentés - Ujhelyi: történelmi döntés született

Vélemény - 2018-09-12

- Egy normális demokráciában a kormány ilyenkor önként távozik a hatalomból, és bocsánatot kér mindazért, amit Magyarország ellen tett - jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sajtótájékoztatón Strasbourgban szerdán, miután az Európai Parlament (EP) plenáris ülésen megszavazta a Magyarországról szóló különjelentést.

Úgy vélte, történelmi lépésre szánta el magát az Európai Unió és az Európai Parlament (EP) meggyőző, pártcsaládok felett átívelő masszív többsége.

"Nem volt véletlen, hogy egy magyar zászlót kihelyezve szavaztam meg a jelentés elfogadását. Ma ugyanis az az igazi hazafi, aki országát, nemzetét és gyermekeinket meg akarja védeni az orbáni rezsim erőszakos károkozásától" - fogalmazott. Most elfogadott jelentésében - az európai nemzetek képviseletében - az Európai Parlament több mint kétharmados többsége erre tett kísérletet.

Sargentini-jelentés - Olasz sajtó: a szavazás szakításhoz vezethet az olasz kormánypártok között

Vélemény - 2018-09-11

A Magyarország elleni uniós szankciók európai parlamenti megszavazásával az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt szövetségesével, a Ligával akar leszámolni a La Repubblica című olasz balközép napilap elemzése szerint.

A napilap római és brüsszeli tudósítója közös értékelésében úgy látja, az M5S a Sargentini-jelentés európai parlamenti megszavazására készül csak azért, hogy ezzel "a lehető leglátványosabban" szembehelyezkedjen a Ligával, mivel ennek vezetője Matteo Salvini Orbán Viktor magyar kormányfő politikai szövetségese.

Az "Orbán Viktor ellenes szankciók" támogatásával az M5S "szabad utat ad a Ligával való végső leszámolásnak" - írta a La Repubblica. Hozzátette: az európai "szakítás" a két olasz kormánypárt közötti paktum végét jelentheti.

Az újság hangsúlyozta, hogy az M5S európai parlamenti küldöttsége kész Magyarország ellen szavazni, a végső döntést azonban a pártot vezető Luigi Di Maio hozza meg, és neki még kétségei vannak.