Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1896 találatból.

Főállatorvos: több országgal is egyeztetnek a sertéspestis ügyében

Vélemény - 2018-07-18

- Ukrajnán kívül több más országgal is egyeztetetés folyt vagy folyik a sertéspestis ügyében - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Újra lehet szállítani állateledeleket és növényi eredetű takarmányokat Ukrajnába Magyarország afrikai sertéspestissel (ASP) nem érintett területeiről - közölte az Agrárminisztérium hétfőn.

Szakértő: belpolitikai támadás indult Trump ellen a Putyin-találkozó után

Vélemény - 2018-07-17

Mind republikánus, mind demokrata részről általános támadás indult Donald Trump amerikai elnök ellen, miután a Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytatott tárgyalás után az Egyesült Államok titkosszolgálatát is felelőssé tette az amerikai-orosz viszony megromlásáért - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

NATO-csúcs - Szakértő: a katonai kérdésekben teljes az egyetértés

Vélemény - 2018-07-12

- A NATO vezetésének katonai céljai teljesültek a brüsszeli csúcstalálkozón, s minden felvetett ponttal egyetértettek a tagállamok - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Innovációs és Technológiai Minisztérium:erős magyar vállalkozásokra és stabil munkahelyekre van szükség

Vélemény - 2018-07-11

A fenntartható növekedés és a méltó életkörülmények megteremtésének eszköze a versenyképesség, amihez erős vállalatokra, stabil munkahelyekre és növekvő bérekre van szükség - mondta szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki a Versenyképességi Tanács előző napi ülésén Palkovics László miniszterrel közösen ismertette a tárca javaslatait a versenyképesség erősítése érdekében.

Szakértő: a francia rendőrség és a külvárosok viszonya évek óta feszült

Vélemény - 2018-07-09

Franciaországban a rendőrség és a külvárosok viszonya évek óta feszült, a rendőrök nem tudják, mit csináljanak a külvárosokkal, ahol magas a munkanélküliség és problémás a közbiztonság - közölte Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

NATO-főtitkár: Németországnak többet kell tennie a védelem terén

Vélemény - 2018-07-08

- Üdvözlendő, hogy Németország jelentősen, egy évtizeden belül 80 százalékkal tervezi emelni védelmi kiadásait, de ennél még többre van szükség - hangsúlyozta a jövő heti NATO-csúcs előtt a Bild című német lap vasárnapi kiadásának adott interjúban a szervezet főtitkára, Jens Stoltenberg.

"Másfél százalék nem két százalék" - fogalmazott a norvég politikus, utalva arra, hogy az észak-atlanti szövetség tagjai a 2014-es walesi csúcson elkötelezték magukat amellett, hogy bruttó nemzeti termékük két százalékára emelik védelmi kiadásaikat. A héten Berlinben napvilágot látott egy elemzés, amely szerint ez azt jelentené, hogy Németországnak évente 6,5 milliárd euróval 85 milliárd euró fölé kell emelnie 2024-re a katonai költéseit. Jövőre 42,9 milliárd euró szerepel ezen a címen a költségvetés tervezetében

DK: súlyos ára lesz, hogy nem szakemberek felügyelik a budai centrumkórház felépítését

Vélemény - 2018-07-06

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a lakosság súlyos árat fog fizetni amiatt, hogy nem egészségügyi szakemberek felügyelik az új dél-budai centrumkórház létrehozását - mondta László Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa pénteken sajtótájékoztatón az ügyben, hogy a "szuperkórház" építésének felügyelete az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) átkerült a Miniszterelnökséget vezető miniszter hatáskörébe.

Olasz képviselőház elnöke: gyalázatos, ha Ausztria lezárja határait

Vélemény - 2018-07-05

Ausztria nem gondolhatja, hogy lezárhatja saját határait, gyalázatos, ha Ausztria ezt a politikát követi - idézte Roberto Ficónak, az olasz képviselőház elnökének szavait csütörtökön az olasz sajtó.

Vb-2018 - A futball az érzelmek tengere

Vélemény - 2018-07-04

A futball az érzelmek tengerét jeleníti meg, kiváltképpen egy labdarúgó-világbajnokságon - nincs ez másként az oroszországi tornán sem és James Rodríguez esetében sem, aki vádlisérülése miatt kénytelen volt lelátóról végignézni a kolumbiai válogatott drámai, nyolcaddöntős búcsúját az angolok ellen.

Mivel a harmadik csoportmeccsen elszenvedett sérülése miatt nem nevezték a találkozóra, a Bayern München sztárja az 1-1-es döntetlent követően 11-es párbajba torkollott mérkőzést a lelátó első sorából nézte, közvetlenül az újságírók előtt.

Kásler plakátokkal harcol a kórházi fertőzések ellen

Vélemény - 2018-07-02

Kásler Miklóstól hétfőn sem tudtunk meg többet annál, mint hogy a kézmosás fontosságára felhívó plakátokkal akarják megszüntetni a betegeket tizedelő kórházi fertőzéseket. Azonban hiába akarnának többen kezet mosni, ha nincs mivel, ugyanis Magyarországon használják az unióban a legkevesebb kézfertőtlenítőt a kórházakban.

EU-csúcs - MSZP: Európának siker, Orbánnak kudarc a zárónyilatkozat

Vélemény - 2018-06-29

Európa sikere, hogy a migráció kérdésében van előrelépés a közös rendezés felé - mondta Harangozó Gábor MSZP-s politikus pénteken Budapesten újságíróknak az EU-csúcs zárónyilatkozatával kapcsolatban.

Vb-2018 - Megérdemelten esett ki a Nationalelf a német sajtó szerint

Vélemény - 2018-06-28

Megérdemelten esett ki már a csoportkörben a címvédő német válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a német sajtó csütörtöki kommentárjai szerint. A négyesében utolsóként végzett csapat teljesítményét egyöntetűen történelmi kudarcként és szégyenként értékelték.

A legnagyobb német lap, a Bild kiemelte, hogy az álomszerű 2014-es vb után most az egész torna "rémálom" volt a válogatottnak, amely nem is érdemelt többet annál, mint hogy története során először ne élje túl a csoportkört

Mike Pence Brazíliában: a közép-amerikai térség lakói saját hazájukban próbáljanak boldogulni

Vélemény - 2018-06-27

- Szavatolni kell a közép-amerikai térség lakói számára, hogy az Egyesült Államokba tartó kivándorlás helyett inkább saját hazájukban próbáljanak boldogulni - ezt az üzenetet küldte nyilatkozatában kedden latin-amerikai körútjának első állomásáról, Brasíliából Mike Pence amerikai alelnök.

DK: az otthoni ápolást ismerjék el munkaviszonyként!

Vélemény - 2018-06-26

A Demokratikus Koalíció (DK) egyetért azzal a követeléssel, hogy az otthoni ápolást ismerjék el foglalkoztatási jogviszonyként, és ezért a munkáért az állam legalább minimálbért fizessen.

A párt frakciószóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az otthoni ápolást végző emberek szerdán a Parlament előtt akarják nyilvánosan elmondani kéréseiket. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy a nekik járó támogatási formák közül jelenleg a kiemelt ápolási díj összege a legmagasabb, de az is csak nettó 52 ezer 800 forint havonta, ami alig fele a nettó 92 ezer forintos minimálbérnek.

Illegális bevándorlás - Mogherini az Európai Unió afrikai pénzalapjának bővítését sürgette

Vélemény - 2018-06-25

- A migráció kiváltó okait kezelni hivatott afrikai pénzalap bővítését sürgette Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Luxembourgban.

"Az alap hasznosnak bizonyult, eredményeket hozott. Ezért kérünk rá több pénzt a tagországoktól" - mondta rövid sajtótájékoztatóján Mogherini az uniós külügy- és védelmi miniszterek tanácskozását megelőzően.

Ingatlanfejlesztők szerint az új lakások kedvezményes áfakulcsának meghosszabbítása enyhítené az építőipar kapacitáshiányát

Vélemény - 2018-06-22

Az ingatlanfejlesztők szerint az új lakások kedvezményes, 5 százalékos áfájának meghosszabbításáról szóló gyors kormányzati döntés hozzájárulhatna a beruházások ésszerű átütemezéséhez és jelentősen enyhíthetné az építőipari kapacitáshiányt - írta az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) pénteken. Hozzátették, hogy tagszervezeteik bíznak a kedvező döntésben.

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

Vélemény - 2018-06-21

- Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is - hívja fel a figyelmet az Union Biztosítóközleményében.

Szijjártó: Magyarország segít, hogy az elüldözött keresztények hazatérhessenek

Vélemény - 2018-05-14

Magyarország olyan stratégiát folytat, amely azt segíti, hogy az elüldözött közel-keleti keresztény közösségek visszatérhessenek szülőföldjükre, akik pedig otthon maradtak, emberhez méltó életet élhessenek - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben a Közel-Kelet etnikai és vallási konfliktusainak áldozataira fókuszáló harmadik nemzetközi konferencián hétfőn.

Somogyi Viktória filmrendező: filmünk a meglepetés erejével hatott

Vélemény - 2018-05-14

- Clevelandi, bostoni és New York-i katolikus plébániák bezárásáról szól Somogyi Viktória dokumentumfilmes A hit kiárusítása című alkotása, amelyet május elején a kanadai Thamesville-ben, a Keresztény Élet Nemzetközi Filmfesztiválon díjjal tüntettek ki. A rendező szerint a film a meglepetés erejével hatott, mivel egy teljesen feltáratlan témát dolgoztak fel.

Elemző: marad a néppárti vonal a Jobbikban

Vélemény - 2018-05-13

- Farkas Örs politikai elemző szerint a Jobbikban marad a néppárti vonal.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elemezte a párt szombati kongresszusának eredményét. A Jobbik tisztújító tanácskozása Sneider Tamást választotta elnökké a szavazatok 54 százalékával Toroczkai László ellenében.

Farkas Örs szerint az ellenzéki párt a legfontosabb kongresszusán van túl, amelyen nem is annyira személyek, hanem inkább a párt identitása került a tagság elé, és amelyen a Vona Gábor eddigi elnök által megkezdett út folytatása mellett döntöttek.

Az elemző ugyanakkor megjegyezte: nem lát logikát abban, hogy miután a pártelnök lemondott, amiért az általa kitalált politikai út nem járt sikerrel, érkezik egy új pártvezetés, ami ezt az irányt akarja folytatni.