Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2065 találatból.

Gulyás: olyan pártok támadják a Fideszt az EPP-ben, amelyek a bevándorlási kvótákat is megszavazták

Vélemény - 2019-03-07

- A Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja és az is kíván maradni - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Weber: a Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget

Vélemény - 2019-03-06

A Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget, pedig a következő napok az utolsó esélyt jelentik számára, hogy megmutassa, kész az Európai Néppárt része lenni, amelyre a kompromisszumok keresése a jellemző - mondta a néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője a PAP lengyel hírügynökség szerdán közzétett cikkében.

Joseph Daul: "Orbán átlépett egy határt"

Vélemény - 2019-03-05

Orbán Viktor átlépett egy határt címmel közölt interjút a Die Welt című konzervatív német lap kedden Joseph Daullal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal összefüggésben.

Joseph Daul arra a kérdésre, hogy miért erősödnek az Európai Unióban a populisták, elmondta, hogy ezen pártok módszere a félelemkeltés, és "csak a problémákról beszélnek, de megoldásokkal nem szolgálnak".

Jobbik: Ausztria utolérése "politikai sci-fi"

Vélemény - 2019-03-04

Politikai sci-finek nevezte a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a jegybankelnök és a kormányfő azon kijelentését, hogy 2030-ra vagy 2050-re a magyar gazdaság utolérheti az osztrákot.

Z. Kárpát Dániel szerint a kormányzatnak a stratégiai szerződések újratárgyalásával, a béruniós törekvések támogatásával és a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődésének elősegítésével kellene tennie annak érdekében, hogy egy szuverén, erős, egyes nyugat-európai államokat megelőző magyar gazdaság jöjjön létre.

Szakértő: csökken az EU-s bevándorlók száma Nagy-Britanniában

Vélemény - 2019-03-03

- Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában, de a volt gyarmatterületekről és a harmadik világ országaiból érkezők száma jelentősen növekedik - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán szombaton.

OTP: Európában is kiemelkedően magas az OTP sajáttőke-arányos megtérülése

Vélemény - 2019-03-01

- Az OTP rekordnagyságú profitot, kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget ért el tavaly, a 2018-as eredmények alapján nemcsak a régióban, egész Európában is kiemelkedően magas a bank sajáttőke-arányos megtérülése - mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Jobbik: az EP-választás tétje, hogy Orbán kivezeti-e Magyarországot az EU-ból

Vélemény - 2019-02-28

A Jobbik szerint az Európai Parlamenti választások tétje az, "megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból".

Szakértő: megélénkülhet a nagyméretű házak iránti kereslet a csok hatására

Vélemény - 2019-02-27

Fellendülhet a kereslet a nagyobb alapterületű ingatlanok iránt a csok új szabályai miatt - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, az új szabályok értelmében már használt ingatlan vásárlására is felhasználható a csok, ugyanakkor három gyermeknél 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás használható fel, ami a falusi csok esetében gyakran arra is elég, hogy más forrás nélkül ingatlanhoz jussanak az emberek.

A Nike kiáll Semenya mellett

Vélemény - 2019-02-26

- A Nike kiáll a kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó Caster Semenya mellett, aki fellebbezése eredményére vár, melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) novemberben életbe lépett, rá vonatkozó szabályozásával szemben nyújtott be.

A sportszergyártó a legújabb, 90 másodperces reklámfilmjében - amelyet levetítettek a vasárnap esti Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban - női sportolók teljesítményét méltatja. A képsoron olyan "őrült" tevékenységek bukkannak fel, mint kosaras zsákolás, ökölvívás vagy maratonfutás, emellett előkerülnek a nők sportolásával kapcsolatos negatív sztereotípiák is

Orbán: a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak

Vélemény - 2019-02-25

A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján hétfőn Egyiptomban.

Brexit - Brit kormánytagok: ha a jövő héten nincs áttörés, halasztani kell a kilépést

Vélemény - 2019-02-23

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból (Brexit) abban az esetben, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában.

Iohannis az alkotmánybíróságon támadta meg az idei román állami költségvetést

Vélemény - 2019-02-22

- Klaus Iohannis román államelnök pénteken bejelentette, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg az állami költségvetést, amelyet újfent élesen bírált.

Jobbik: három sebből vérzik az új családtámogatási csomag

Vélemény - 2019-02-21

Három sebből vérzik a miniszterelnök által bejelentett családtámogatási csomag családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos része - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

EP-szakbizottság: nyugtalanító a sajtószabadság helyzetére Magyarországon

Vélemény - 2019-02-20

- A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrehozása nyugtalanító, drámai hatással van a sajtószabadság magyarországi helyzetére, és a demokrácia alapjait is veszélyezteti - jelentette ki Petra Kammerevert európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP kulturális bizottságának (CULT) elnöke Brüsszelben szerdán, az EP-testületnek az Európai Bizottsággal közösen tartott, a magyarországi média helyzetével foglalkozó vitáján.

MSZP: az EBRD-vel kötött paktum a bankoknak kedvez a devizahitelesek kárára

Vélemény - 2019-02-20

Az MSZP az Országgyűlés elé terjeszti a kormány Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 2015-ben kötött paktumának felbontására vonatkozó javaslatát, mert abban szerintük "Orbán Viktor a devizahitelesek kárára állapodott meg a bankokkal".

A Huawei alapítója szerint az Egyesült Államok nem tudja "eltiporni" a céget

Vélemény - 2019-02-19

Zsen Cseng-fej a BBC brit közszolgálati médiatársaság hírtelevíziójának nyilatkozva kijelentette: éppen a vállalat elleni folyamatos amerikai támadások kényszerítik a céget termékei és szolgáltatásai minőségének javítására.

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az áprilisi választások után

Vélemény - 2019-02-17

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az április 28-i előrehozott parlamenti választások után - derült ki a voksolás kiírását követően megjelent első közvélemény-kutatásból, amelyet a La Vanguardia című napilap közölt vasárnap.

MSZP-kongresszus - Timmermans: igazságos bérek kellenek az EU-ban

Vélemény - 2019-02-16

Az igazságos béreket, a nők és férfiak bére közötti különbség nullára csökkentését nevezte a legfontosabb céljainak az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, az MSZP budapesti kongresszusán.

Frans Timmermans az MSZP EP-listájáról döntő rendezvényen rögzítette azt is: az Európai Bizottság elnökeként sohasem kötne megállapodást a szélsőjobboldallal.

A politikus szerint a szocialistáknak a fiatalok felé kell fordulniuk, melléjük kell állniuk, és olyan körülményeket kell teremteni Magyarországon, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre.

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba

Vélemény - 2019-02-15

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba, 31 százalék szerint viszont indokolt volt a csaknem 10 évig tartó háború - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott adataiból.

Lavrov a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére

Vélemény - 2019-02-13

- Csak tovább rontják a két ország kapcsolatát az Oroszország ellen bevezetendő újabb amerikai szankciók - figyelmeztette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden telefonon amerikai hivatali partnerét, Mike Pompeót.