Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2396 találatból.

Koronavírus - Merkel: csak összetartással és nyílt párbeszéddel lehet megbirkózni a járvánnyal

Vélemény - 2020-10-29

- A koronavírus-járvány egyszerre orvosi, gazdasági, társadalmi, politikai és lelki próbatétel, amelyet csak összetartással és átlátható, nyílt párbeszéddel lehet kiállni - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).Az új járványlassító korlátozásokról szóló kormánynyilatkozatában kiemelte, hogy az intézkedések nyilvános megvitatása és bírálata "helyes, fontos és elengedhetetlen", és hozzátartozik "nyílt társadalmunk" működéséhez

Orvoskamara: az orvosok többsége szerint elfogadhatatlan az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény

Vélemény - 2020-10-28

Az orvosok többsége szerint jelen formájában elfogadhatatlan az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény; a közellátásban dolgozók több mint kétharmada nem fogja aláírni az új jogviszonyt - közölte szerdán közzétett felmérése eredményére hivatkozva a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

A MOK kérdőívére nyolcezer orvos küldte vissza válaszait. Ezekből kiderült, hogy a közellátást elhagyni tervező orvosok 37,4 százaléka a magánegészségügyben kíván elhelyezkedni, a válaszadók több mint egyharmada pedig a szerződés aláírása helyett inkább az ország vagy az ágazat elhagyását választaná.

A szakorvosok 52 százaléka kettő vagy több állásban dolgozik, és az orvosok 43 százaléka vállalkozóként is lát el betegeket - írták.

DK: Magyarországon válság van, és ez a kormány felelőssége

Vélemény - 2020-10-27

- A kormány felelős azért, hogy Magyarországon ma válság van - mondta a parlament költségvetési bizottságának DK-s elnöke kedden, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón.

Varju László erről azt követően beszélt, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a testület előtt megtartotta éves beszámolóját. A DK alelnöke úgy fogalmazott: a bizottsági ülésen azzal szembesült, hogy "a kormány lényegében egy másik dimenzióban él ahhoz képest, ami a valóságban történik".

- Észak-macedón miniszter: törvénymódosításra van szükség a járvány megfékezése érdekében

Vélemény - 2020-10-26

A járványkezeléssel kapcsolatos törvény módosítására és nagyobb fegyelemre van szükség minél hamarabb, a koronavírus-helyzet ugyanis egyre komolyabb Észak-Macedóniában - jelentette ki Venko Filipce észak-macedón egészségügyi miniszter a közösségi médiában.

Jobbik: szabad és autonóm egyetemekre van szükség

Vélemény - 2020-10-22

Pártja kiemelt céljaként említette az egyetemek autonómiájának megőrzését csütörtöki online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az országgyűlés Jobbik által delegált alelnöke.

Súlyos károkat okoz az önköltségi ár alatti fuvarozás a logisztikai szolgáltató központok szövetsége szerint

Vélemény - 2020-10-21

Súlyos károkat okoz a logisztikai ágazatban a járvány hatására megjelent önköltségi ár alatti közúti fuvarozás - hívta fel a figyelmet a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerdai közleményében.

Varga Judit: a feltételes szabadságra bocsátás szigorításának célja a társadalom védelme

Vélemény - 2020-10-20

- A feltételes szabadságra bocsátás szigorításának célja az életellenes bűncselekmények túlélőinek és a társadalom minden tagjának védelme, hogy a győri kettős gyermekgyilkossághoz hasonló tragikus eset többé ne fordulhasson elő Magyarországon - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter kedden a Facebookon.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: nem szabad belefáradnunk a járványba

Vélemény - 2020-10-18

- Nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán: nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

Vélemény - 2020-10-16

- Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor.

Kaczynski: Lengyelország kész megvétózni az uniós költségvetési tervet

Vélemény - 2020-10-13

Lengyelország nem engedi, hogy pénzzel zsarolják, ezért kész megvétózni az Európai Unió (EU) 2021 utáni hétéves költségvetési keretét és a helyreállítási alapot - jelentette ki egy kedden megjelent interjúban a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettes.

Koronavírus - Orbán: a jövő év közepéig kell kibírni a vakcináig

Vélemény - 2020-10-09

A jövő év felénél hamarabb nem lesz vakcina a koronavírus ellen, ezért "nekünk, magyaroknak is a következő év közepéig, júniusig, júliusig kell kibírni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Kásler: az állami és a magánpraxis szétválasztása további jogalkotást igényel

Vélemény - 2020-10-07

- Az állami és a magánpraxis szétválasztása további jogszabályokat igényel - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kásler Miklós az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről közölte: a kormány régóta foglalkozik az egészségügy átalakításával, fejlesztésével, és ezt a folyamatot a koronavírus-járvány felgyorsította.

"Nagyon markánsan rámutatott a magyar egészségügy erényeire, és rámutatott azokra a viszonyokra is, amelyeken célszerű nagyon gyorsan változtatni" - fogalmazott.

Kiss László: egy elméleti és két klasszikus megfigyelő csillagászt díjaztak idén

Vélemény - 2020-10-06

Egy nagy jelentőségű elméleti és egy hasonlóan fontos gyakorlati csillagászati felfedezést jutalmaztak idén a fizikai Nobel-díjjal - mondta Kiss László csillagász, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) főigazgatója, hozzátéve, hogy a brit Roger Penrose személyében egy elméleti, míg a német Reinhard Genzel és az amerikai Andrea Ghez személyében két klasszikus megfigyelő csillagászt díjazott a Svéd Királyi Tudományos Akadémia.

Százszázalékos, visszamenőleges béremelést javasol az egészségügyi és szociális dolgozóknak a DK

Vélemény - 2020-10-05

- A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy az egészségügyi és a szociális szféra minden dolgozója kapjon százszázalékos, visszamenőleges béremelést.

Idősek világnapja - DK: egyre kiszolgáltatottabban élnek a nyugdíjasok

Vélemény - 2020-10-01

Ma Magyarországon a nyugdíjasok egyre kiszolgáltatottabban élnek - mondta az idősek világnapja alkalmából a Facebookon közzétett videójában Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

Koronavírus - A DK a családi pótlék megduplázására szólította fel a kormányt

Vélemény - 2020-09-29

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy duplázza meg a családi pótlék összegét.

A DK elnökségi tagja keddi, online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy Németországban a koronavírus-járvány miatt minden gyermek után 300 eurós, vagyis körülbelül 110 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak a családok.

Koronavírus - DK: azonnali kormányzati válságkezelésre van szükség

Vélemény - 2020-09-28

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe. Az ellenzéki párt szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta: már a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése is elismeri, hogy válság lesz jövőre is, ugyanis az üzemanyag- és az élelmiszerárak további emelkedése várható.

Barkóczi Balázs azt mondta, az ország előtt álló válság már nem a koronavírus-járvány, hanem a kormányzati "tétlenség és felelőtlenség" következménye.

Koronavírus - DK: az összeomlás szélén tántorog az egészségügyi rendszer

Vélemény - 2020-09-25

A Demokratikus Koalíció úgy értékeli: a magyar egészségügyi rendszer már az "összeomlás szélén tántorog".

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben "Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy felkészültek" a koronavírus-járvány újabb hullámára, hogy van elég orvos és ápoló, hogy a helyzetet kezelni tudják, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött.

Fehérorosz válság - EU: Lukasenka új mandátumának nincs demokratikus legitimitása

Vélemény - 2020-09-24

Mivel az augusztus 9-én tartott fehéroroszországi elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök új mandátumnak nincs demokratikus legitimitása - jelentette ki Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában csütörtökön.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a járvány felszálló szakaszában vagyunk

Vélemény - 2020-09-23

Csaknem egy hete megközelíti az ezret a napi új fertőzöttek száma, tehát a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.