Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1996 találatból.

Francia zavargások - Szakértő: a francia középosztály elégedetlen

Vélemény - 2018-12-09

A francia középosztály elégedetlen, a politikai vezetés elleni tüntetésre politikai válasz szükséges - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: Ukrajna minden kisebbsége a túlélésért küzd

Vélemény - 2018-12-08

- A túlélésért küzdenek Ukrajnában a kisebbségek az oktatási törvény miatt - mondta Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő felidézte, az ukrán parlament napirendjére tűzte az új oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló szavazást.

Német kamara: a bérek emelkedése nem veti vissza a külföldi cégek beruházásait

Vélemény - 2018-12-06

Jövőre az ideihez hasonló, 6-8 százalékos béremelésre számítanak Magyarországon a külföldi cégvezetők, a mérték egyelőre nem befolyásolja a megkérdezettek beruházási terveit.

Német szakértő: Nem várható jelentős irányváltás a CDU-ban

Vélemény - 2018-12-06

- Nem számít jelentős irányváltásra német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikájában az új pártelnök megválasztása után Georg Paul Hefty német újságíró és politológus.

Olasz költségvetés - Szakértő: Olaszország nem enged a tervezett jóléti intézkedésekből

Vélemény - 2018-12-05

Molnár Anna Olaszország-szakértő szerint az olasz kormánypártok nem engednek a nyugdíjreform visszafordításáról, valamint az állampolgársághoz kötődő alapjövedelem bevezetéséről szóló választási ígéreteikből még a költségvetés-tervezetben szereplő hiánycél csökkentése érdekében sem.

Politológus: a Jobbik új arculatába nem férnek bele az antiszemita gondolatok

Vélemény - 2018-12-04

A Jobbiknak már nem fér az új identitásába, az új arculatába az, hogy vezető politikusai közül bárki antiszemita gondolatokat fogalmazzon meg - mondta Farkas Örs politológus az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Szávay István jobbikos parlamenti képviselő nyilvánosságra került hangfelvétele kapcsán.

Farkas Örs arról beszélt, hogy a Jobbik szempontjából ez azért nehéz ügy, mert az a néppártosodási irány, amelyen 2015-ben elindult, éppen arra fókuszál, hogy a korábbi Jobbik arcát, a 2003-as alapelveket és az antiszemitizmus vádját, amelyet "bizonyos időkben még büszkén viselt magán", minél messzebb lökje magától.

Szakértő: Franciaországban a középosztály elégedetlensége okozza a tüntetéseket

Vélemény - 2018-12-03

Franciaországban a középosztály egyre rosszabbul él, elégedetlen, csalódott a politikusokban, ez az oka a demonstrációknak - mondta Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Kercsi incidens - Szakértő: a biztonság a legfontosabb

Vélemény - 2018-12-01

Az orosz-ukrán ellentét kiéleződése kapcsán a biztonság a legfontosabb uniós és az Oroszország-NATO viszonylatban is - mondta Fedinecz Csilla, az Akadémia társadalomtudományi kutatóközpontjának munkatársa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Orbán: új dimenzióba léptek a magyar-cseh kétoldalú kapcsolatok

Vélemény - 2018-11-30

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök cseh kollégájával, Andrej Babissal folytatott megbeszélése után, kettejük közös sajtóértekezletén pénteken Prágában.

Orbán Viktor kiemelte: a gazdasági együttműködés számai soha nem látott mértékben javultak, a kölcsönös bizalom alapján jól alakul a védelmi együttműködés, és több ágazatban is együttműködik a két ország.

Kifejtette: a jelenlegihez hasonló magyar-cseh gazdasági együttműködésre rég nem volt példa, a kereskedelmi forgalom és a beruházások növekednek, mindkét ország támogatja a befektetéseket egymás országaiban. A magyar gyógyszeripar jól teljesít Csehországban, az energiaszektorban is jelen vagyunk, míg Csehország a magyar mezőgazdaságban és a telekommunikációban - sorolta.

A miniszterelnök a kétoldalú együttműködés dinamikusan növekvő szegmensének nevezte a védelmi ipart, mint mondta, ez nem egyszerűen üzleti ügy, van bizalmi mélysége is, hiszen csak olyan országok között működik jól, amelyek között kölcsönös a bizalom.

Elemzők: az uniós források és az ingatlanpiac húzta a harmadik negyedévi beruházásokat

Vélemény - 2018-11-29

- Az uniós források felhasználását, az ingatlanpiac lendületét, valamint a munkaerőhiányt emelték ki az elemzők a beruházások dinamikus harmadik negyedévi növekedésének legfontosabb tényezői között.

Kercsi incidens - Szakértő: a hadiállapot bevezetésével az ukrán elnök szabad kezet kap

Vélemény - 2018-11-28

- A Kercsi öbölben történt orosz-ukrán incidens miatt szerdán Ukrajna tíz megyéjében hadiállapot lép életbe, ezzel Petro Porosenko ukrán államfő, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is szabad kezet kap - mondta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kercsi incidens - Szakértő: mindkét fél felelős a feszültség fokozásáért

Vélemény - 2018-11-27

Mind az orosz, mind az ukrán fél felelős azért, hogy fokozódik a feszültség a két ország között, ám a hadiállapot bevezetésével az ukránok "túltolták a biciklit" - jelentette ki Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Brexit - Szakértő: ha a britek nem fogadják el a megállapodást, kiesnek az unióból

Vélemény - 2018-11-26

Ha a brit parlament nem fogadja el a megállapodást a kiválás feltételeiről, akkor Nagy-Britannia kiesik az Európai Unióból - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Varga: ajánlott tartalékot képezni a települések költségvetésében

Vélemény - 2018-11-23

A kormány 2019-es költségvetésében 360 milliárd forintnyi tartalék van egy esetleges gazdasági lassulásra felkészülve. A megyei jogú városoknak is azt javasoltam, hogy képezzenek tartalékot, így nehézségek esetén is meg tudják valósítani beruházásaikat - mondta Varga Mihály a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón pénteken Tatabányán.

Jobbik: "elképesztően sorsrontó" a Fidesz magatartása a lakástakarékokkal szemben

Vélemény - 2018-11-22

A Fidesz "elképesztően sorsrontó szándékairól" beszélt a lakástámogatási rendszer átszabása kapcsán Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége szinte vita nélkül szavazta le azt a kezdeményezését, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot a lakás-takarékpénztárak ügyében.

Brexit - Skót miniszterelnök: egységes ellenzéki fellépés kellene a megállapodástervezet ellen

Vélemény - 2018-11-21

A skót miniszterelnök szerint a londoni alsóház ellenzéki frakcióinak egységesen kellene fellépniük a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, a brit kormány által a múlt héten jóváhagyott megállapodástervezet ellen.

Szerb elnök: Gruevszki Szerbián keresztül jutott Magyarországra

Vélemény - 2018-11-20

Szerbián keresztül jutott Magyarországra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő a múlt hétfőn, de mivel akkor még nem volt ellene érvényben nemzetközi elfogatóparancs, a szerb hatóságok nem állíthatták meg - közölte Aleksandar Vucic szerb elnök a kormányhoz közel álló Happy Televízióban hétfő késő este.

- Theresa May: a Brexit után az EU-munkavállalók sem állhatnak "a sor elejére"

Vélemény - 2018-11-19

A brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése (Brexit) után az uniós tagországokból érkező munkavállalók nem állhatnak majd be mások elé "a sor elejére".

Theresa May a Brit Iparszövetség (CBI) hétfőn Londonban rendezett éves kongresszusán felszólalva kijelentette: az Egyesült Királyság értékeli azt a hozzájárulást, amelyet a bevándorlás nyújt hosszú évek óta a brit gazdaság fejlődéséhez. A kormányfő szerint a külföldről érkezők a jövőben, a Brexit után is kedvező hatást gyakorolnak majd az ország életére.

Hozzátette ugyanakkor: az EU-tagság megszűnése után teljes mértékben a brit kormány hatáskörébe tartozik majd annak ellenőrzése, hogy ki utazhat be az Egyesült Királyságba.

MSZP: Orbán Viktor és Tarlós István Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot

Vélemény - 2018-11-18

- Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról irt alá szándéknyilatkozatot. Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szombaton sajtótájékoztatón reagált a dokumentum aláírásának bejelentésére.

Hasogdzsi-ügy - Amerikai külügyminisztérium: a halálbüntetést kérő szaúdi vádemelések "az első jó lépések"

Vélemény - 2018-11-16

A nyomozás és a halálbüntetést kérő vádemelések a meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi újságíró ügyében "a jó irányba tett első (szaúdi) lépések" - fogalmazott csütörtökön az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Nauert.