Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2093 találatból.

Szakértő: valószínűleg a szociáldemokraták nyerik a finnországi választásokat

Vélemény - 2019-04-13

- Valószínűleg a Szociáldemokrata Párt nyeri meg a vasárnapi parlamenti választást Finnországban - mondta Kis-Benedek József szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Nyitott kérdésnek nevezte, hogy kivel kötnek majd koalíciót a szociáldemokraták.

Ukrán elnökválasztás - Szakértő: Volodimir Zelenszkij uralja a politikai diskurzust

Vélemény - 2019-04-12

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken

Profession.hu: az országon belül erősödik a költözési hajlandóság

Vélemény - 2019-04-10

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, ezt támasztja alá, hogy Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz adták be állás pályázataikat.

Mogherini: humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában

Vélemény - 2019-04-08

Humanitárius fegyverszünetre van szükség Líbiában ahhoz, hogy a sebesülteknek és a rászorulóknak el tudják juttatni a segítséget - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn.

Az uniós külügyi tanács egynapos ülésére érkezve - a miniszteri találkozó előtt nyilatkozva - a főképviselő aláhúzta, hogy meg kell akadályozni a rivális csoportok közötti katonai viszálykodás további fokozódását, és vissza kell térni a politikai természetű tárgyalásokhoz

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 a Ryugu kisbolygón

Vélemény - 2019-04-05

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 (vándorsólyom) japán űrszonda a Ryugu aszteroida felszínén pénteken - írta a BCC hírportálja.

Az űrszondának az volt a feladata, hogy mesterséges krátert hozzon létre a Ryugún.

Neumann társaság: a világ tíz legjobbja között van a magyarországi ECDL-képzés

Vélemény - 2019-04-04

Továbbra is a világ tíz legjobbja között szerepel a digitális írástudást igazoló magyarországi ECDL-képzés - közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság csütörtökön.

DK: az adatvédelmi hatóság politikai érdekeket szolgál

Vélemény - 2019-04-03

- A Demokratikus Koalíció kifogásolja, hogy míg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy hackertámadás miatt megbüntette a pártot, nem indított eljárást más - például a Belügyminisztériumot érintő - adatvédelmi ügyekben.

Szakértő: elkezdődött a nyírfa virágzása

Vélemény - 2019-04-03

Elkezdődött a nyírfa virágzása, a parlagfű után ennek pollenjére érzékenyek a legtöbben Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Energiaügyi biztos: alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése

Vélemény - 2019-04-02

Az Európai Bizottság számára alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése, függetlenül attól, hogy a benne szállított gáz melyik nyomvonalon jut el majd Ausztriába - jelentette ki Miguel Arias Canete energiaügyi európai biztos Bukarestben.

EP-választás - Juncker: az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány

Vélemény - 2019-04-01

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az "idegengyűlölet". A politikus erről vasárnap este beszélt az olasz köztelevízióban.

Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök "a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem".

MSZP-Párbeszéd: kárpótolni kell az ellátástól jogtalanul megfosztott rokkantnyugdíjasokat!

Vélemény - 2019-04-01

Az MSZP-Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy kárpótolja azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiktől törvényellenesen vették el a korábbi jogosultságaikat.A két párt közös, hétfői sajtótájékoztatóján Tordai Bence (Párbeszéd) emlékeztetett: 2016-ban és 2017-ben több európai bírósági határozat is arra kötelezte a magyar államot, hogy változtassa meg azt a korábbi törvényt, ami sok rokkantnyugdíjastól megvonta az addigi járandóságait. Egy tavaly novemberi döntésében az Alkotmánybíróság is a kárvallottaknak adott igazat és arra utasította az Országgyűlést, hogy március 31-ig rendezze a helyzetet.

Meteogyógyász: 7-10 napig is tarthat az óraátállítás hatása a szervezetre

Vélemény - 2019-03-30

Az óraátállítás hatása 7-10 napig is tarthat azoknál, akik erre érzékenyek - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Barnier: a londoni parlament elé kerülő megállapodás a legjobb kompromisszum

Vélemény - 2019-03-29

Az EU és London számára is a legjobb kompromisszumot jelenti a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, pénteken a brit alsóházban szavazásra kerülő megállapodás - jelentette ki Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló Varsóban, a lengyel kormányfővel közös sajtóértekezleten.

DK: az egészségügyre és az oktatásra kell fordítani a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt

Vélemény - 2019-03-28

- A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar egészségügyre és az oktatásra költse a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt.

A DK frakciószóvivője, Gréczy Zsolt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot.

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: egységes és átlátható parkolási rendszerre van szükség

Vélemény - 2019-03-27

- Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hangsúlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer "úgy rossz, ahogy van", mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja.

DK: a Fidesz korlátozni akarja a parlamenti képviselők jogait

Vélemény - 2019-03-26

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz korlátozni akarja és akár meg is szüntetheti a parlamenti képviselők azon jogát, hogy szabadon bemehessenek közintézményekbe és ott információkat kérhessenek az intézmény működéséről.

Brexit - A legnagyobb északír párt szerint "megalázó" a Brexit halasztása

Vélemény - 2019-03-24

A legnagyobb észak-írországi protestáns párt szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról döntő EU-csúcsértekezleten Theresa May miniszterelnök "megalázó módon" vonta vissza azt a gyakran ismételgetett álláspontját, hogy az Egyesült Királyság március 29-én kilép az Európai Unióból, a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodással kapcsolatban pedig "semmi nem változott".

Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályokat

Vélemény - 2019-03-21

Az Európai Bizottság továbbra is osztja a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét, s a helyzet az utóbbi hónapokban sem javult, sőt újabb problémák is felmerültek - hangsúlyozta a testület első alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Frans Timmermans az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a hetes cikk szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárás állása is napirenden volt.

Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek

Vélemény - 2019-03-20

Nem lehet megváltoztatni a megállapodás tartalmát, de "egy dolog világos, akár van megállapodás, akár nincs Nagy-Britannia európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről és az EU-hoz fűződő jövőbeli kapcsolatokról, az emberek jogai érinthetetlenek" - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerdán.

Sargentini: az Európai Néppártnak meg kell kezdenie az etikai nagytakarítást

Vélemény - 2019-03-19

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.