Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2314 találatból.

DK: a kormány különadója miatt emelkednek az árak

Vélemény - 2020-05-30

A kormány nemcsak forrásokat von el például az önkormányzatoktól, de különadóval is sújtja az országot, emiatt pedig emelkednek az árak - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Zuckerberg: a közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük"

Vélemény - 2020-05-29

A közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük" mindenben, amit az emberek az interneten kifejtenek - jelentette ki a Facebook elnök-vezérigazgatója a Fox amerikai televíziónak adott interjújában helyi idő szerint csütörtökön.

Amerikai előválasztás - Joe Biden: Donald Trump egy "tökéletes kretén"

Vélemény - 2020-05-27

Joe Biden "tökéletes kreténnek" nevezte Donald Trumpot, amiért az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött.

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke, a demokraták várható elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson azt nyilatkozta kedden este a CNN hírtelevíziónak "Ez kretén, tökéletes kretén, hogy ilyesmiket beszél". Biden kifejtette: a világ valamennyi nagy orvosa azt mondja, muszáj maszkot hordani, amikor az ember elvegyül a tömegben. Hozzáfűzte, hogy megítélése szerint csakis úgy lehet irányítani, ha az ember a saját magatartásával mutat példát. Donald Trump szokását, hogy a nyilvánosság előtt soha nem visel szájmaszkot, "macsós dolognak" nevezte.

Ökológus: valamikor egész Európában elterjedt volt a tiszavirág

Vélemény - 2020-05-26

Egész Európában elterjedt volt a tiszavirág, de mára az élőhelyének számító folyók 95 százalékáról eltűnt a szennyezés és a szabályozás miatt - mondta Lengyel Szabolcs, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: enyhülhet az ukrán nyelvtörvény egy ukrán-magyar csúcstalálkozó nyomán

Vélemény - 2020-05-25

Az ukrán oktatási törvény esetében nem, ám a nyelvtörvénynek a magyar kisebbséget érintő rendelkezéseiben enyhülés várható a tervezett Orbán-Zelenszkíj találkozó nyomán - jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének Ukrajna-szakértője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Fedinec Csilla emlékezetett: Volodimir Zelenszkíj ukrán államfő kifejezte szándékát, hogy kétoldalú találkozó keretében rendezné a magyar-ukrán viszonyt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A tárgyaláson a nyelvtörvénynek elsősorban a magyar nyelvű sajtót hátrányosan érintő rendelkezéseinek enyhítésére kerülhet sor - tette hozzá.

Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Vélemény - 2020-05-24

- Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Globálisan 17 milliárd dollár visszaesés várható a sportszponzorációban

Vélemény - 2020-05-19

Egy adatközpontú sportmarketing cég előrejelzése szerint idén 37 százalékkal csökken világszerte a sportszponzoráció, ez összesen 17 milliárd dolláros visszaesést jelent 2019-hez képest.

Az insidethegames.biz portál híradása alapján a Two Circles azt jósolja, hogy a tavalyi 46,1 milliárd után idén csupán 28,9 milliárd lesz a támogatás mértéke. A visszaesés a koronavírus-járvány következménye.

Német külügyminiszter: el kell kerülni a versengést a turistákért

Vélemény - 2020-05-18

Kétoldalú megállapodások és a turistákért folytatott versengés helyett összehangolt megoldás kell a koronavírus-járvány miatt leállított idegenforgalom újraindítására az Európai Unióban, és az üzleti érdekek helyett az egészség védelmét kell az első helyre sorolni - mondta a német diplomácia vezetője hétfőn Berlinben jelentős turisztikai szektort működtető EU-s társországok külügyminisztereivel folytatott megbeszélése után.

Karácsony: a kormány nem akarja viselni a korlátozásokról megszüntetésével járó politikai felelősséget

Vélemény - 2020-05-14

Karácsony Gergely főpolgármester szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzat nem akarja viselni a kijárási korlátozás megszüntetésével kapcsolatos politikai felelősséget, ugyanakkor érdemi partneri együttműködésre sem hajlandó.

A főpolgármester csütörtök reggel a Facebook-oldalán tette közzé Gulyás Gergelynek címzett levelét, amelyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésére írta le véleményét a hatályban levő kijárási korlátozás megszüntetéséről.

Deloitte: a járvány gazdasági hatásai eltérően érintették a kereskedelmi ingatlanpiac részeit

Vélemény - 2020-05-11

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai eltérően érintették a kereskedelmi ingatlanpiac szegmenseit: a turizmushoz és a vendéglátáshoz kapcsolódó ingatlanoknál azonnal jelentkeztek likviditási problémák, a logisztikai ingatlanszektor viszont a járvány hatására átalakuló ellátási és kereskedelmi csatornák (e-kereskedelem) miatt a kibontakozó változások nyertese is lehet - közölte a Deloitte hétfőn.

MSZP: a jövő nem a közmunkában és a kölcsönzött munkaerő világában van

Vélemény - 2020-05-10

A munka nélkül maradt emberek számára a jövő nem a közmunkában és nem a kölcsönzött munkaerő világában van - jelentette ki az MSZP alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre a két legrosszabb foglalkoztatási formának nevezte a közmunkát és a munkaerő-kölcsönzést.

Arról beszélt: a közmunkások számának növelése, illetve munkaerő-közvetítő céggel kötött stratégiai megállapodás helyett ideje lenne a kormánynak a magyar munkavállalókkal stratégiai megállapodást kötni, "ideje lenne azzal foglalkozni, hogy a magyar munkavállalóknak legyen tisztességes bérük és megélhetésük".

DK: a kiürített kórházi ágyak felén induljon újra az ellátás!

Vélemény - 2020-05-08

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt kiürített kórházi ágyaknak legalább a felén induljon újra az ellátás.

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány kevesebb, mint két hete "minden ész és értelem nélkül" ürítette ki a kórházakat. László Imre hozzátette: miközben arról beszélnek, hogy a járvány nyugvópontra tért, és vidéken már megkezdték a korlátozások feloldását, továbbra is üresen hagyják a kiürített 36 ezer ágyat.

Otthon Centrum: áprilisban átlagosan 12 százalékkal csökkent a fővárosi újépítésű lakások ára

Vélemény - 2020-05-08

Az év első három hónapjához viszonyítva áprilisban átlagosan 12 százalékkal estek Budapesten az új lakások árai, a folyamat részben a járványhelyzet miatt bevezetett kormányzati intézkedésekkel is magyarázható - közölte az Otthon Centrum pénteken.

Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta: Budapesten elsősorban a belvárosi és a külső kerületekben lévő lakások ára csökkent, így még a szegmens legkedveltebb területének számító XIII. kerületben is 5 százalékkal olcsóbban kínáltak egy négyzetmétert áprilisban, mint az első negyedévben. A fővároson kívül nem volt árcsökkenés, sőt a nagyobb városokban az árak 5-20 százalékkal még nőttek is a járvány megjelenése előtti időszakhoz képest - tette hozzá a szakember, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy vidéken jóval kevesebb újépítésű lakást értékesített az Otthon Centrum hálózata.

DK: a kormány a dolgozókat támogassa!

Vélemény - 2020-05-07

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy ne Mészáros Lőrincet, hanem a magyar dolgozókat, családokat, vállalkozásokat és az egészségügyet támogassa.

A párt szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány még a válság során is Mészáros Lőrinchez "lapátolja a milliárdokat".

Szijjártó: a BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett

Vélemény - 2020-05-06

A BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett, erről biztosították a vállalat vezetői Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a szerdai egyeztetésükön. Ezt a miniszter közölte Facebook-oldalán szerdán.

A svájci UBS bank szerint Magyarország továbbra is vonzó célpont lesz az ingatlanbefektetések nemzetközi piacán

Vélemény - 2020-05-04

A közép- és kelet-európai régió, és azon belül Magyarország a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság ellenére továbbra is vonzó célpont lesz az ingatlanbefektetéseket tekintve részben a régióban elérhető magas hozamok miatt, részben azért, mert a régió piacain a gazdasági növekedés várhatóan 2020-ban és 2021-ben is magasabb lesz, mint az euróövezetben - közölte az UBS Group AG vagyonkezeléssel foglalkozó üzletága hétfőn.

Anyák napja - Generációkutató: megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Vélemény - 2020-05-03

Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben - mondta Steigervald Krisztián generációkutató az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Turisztikai újságíró: először a belföldi turizmus fog talpra állni

Vélemény - 2020-05-01

Először a belföldi turizmus fog talpra állni - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A járvány előtt - mint kiemelte - csúcsokat döntöttek a foglalási adatok és a turizmusból származó bevételek. Ezért is volt nagy a visszaesés, amiből "nehéz lesz talpra állni".

ITM: a gazdaságvédelmi akcióterv második fázis öt fő területre koncentrál

Vélemény - 2020-04-29

A gazdaságvédelmi akcióterv második fázisa öt fő területre, a munkahelymegőrzésre, a munkahelyteremtésre, a kiemelt ágazatok megerősítésére, a vállalkozások finanszírozására, a családok és nyugdíjasok védelmére koncentrál - hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) partnerségével szervezett Piac és Profit Cégmentő videókonferencián, Budapesten.

Karácsony: huszonnyolcból két fővárosi fenntartású idősgondozóban volt megbetegedés

Vélemény - 2020-04-28

A fővárosi önkormányzat fenntartásában működő mind a 28, időseket ellátó - budapesti és vidéki - telephelyen végeztek teszteléseket, és kettőben találtak koronavírusos megbetegedést - közölte Karácsony Gergely főpolgármester az Országgyűlés népjóléti bizottsága keddi ülésén.

Mindkét esetben kórházból visszatérő betegnél jelentkeztek a tünetek - mondta a főpolgármester, aki hangsúlyozta: egyik intézménynél sem állapítottak meg jogszabálysértést, és ők továbbra is készséggel állnak a vizsgálatok elé.

Karácsony Gergely jelezte, a főváros régóta azt az álláspontot képviseli, hogy a korlátozó intézkedések enyhítésének feltétele a maszkviselés általánossá tétele és a tömeges tesztelés lehet.