Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2172 találatból.

Szakértő: néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

Vélemény - 2019-09-16

Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben - mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Cameron: Johnson nem hitt a Brexitben, csak saját karrierje érdekében támogatta

Vélemény - 2019-09-15

David Cameron volt konzervatív párti brit miniszterelnök szerint Boris Johnson jelenlegi kormányfő nem hitt a Brexitben, és csak saját politikai karrierje érdekében támogatta az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból.

DK: Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan

Vélemény - 2019-09-10

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke bejelentette, hogy az Únió bővítéséért és szomszédságpolitikájáért felelős biztosi posztot szánja a magyar kormány jelöltjének. A DK álláspontja szerint Trócsányi László, Orbán minden demokrácia- és jogállamellenes törekvését kiszolgáló igazságügyminisztereként alkalmatlan arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen.

Dietetikus: célszerű a szülőknek csomagolniuk az iskolások tízóraiját, uzsonnáját

Vélemény - 2019-09-08

- Célszerű a szülőnek csomagolnia iskolás gyermeke tízóraiját, uzsonnáját - mondta Csengeri Lilla dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Brexit - Elemző: Boris Johnson is belebukhat a Brexitbe

Vélemény - 2019-09-05

Boris Johnsonnak valószínűleg meg vannak számlálva a napjai, ő lehet a harmadik brit miniszterelnök, aki belebukik a Brexitbe - mondta az Alapjogokért Központ vezető elemzője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

DK: a kormány hirdessen országos egészségügyi válsághelyzetet!

Vélemény - 2019-09-04

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal hirdessen országos egészségügyi válsághelyzetet és biztosítson plusz forrásokat a zalaegerszegi kórház szívsebészetének.

A DK egészségügyi szakpolitikusa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a nyáron távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének főorvosa, a közelmúltban pedig otthagyta az intézményt az osztályvezető főorvos is. László Imre hangsúlyozta, jelenleg két szakorvos és két rezidens dolgozik a szívsebészeti osztályon, ennyi emberből azonban nem lehet kiállítani az ügyeletet, ezért ez az osztály nem felel meg a minimumfeltételeknek sem.

Szakértő: az űrverseny a Hold erőforrásaiért is zajlik

Vélemény - 2019-09-02

Az ismét kibontakozó űrverseny része az Egyesült Államok űrparancsnokságának minap bejelentett létrehozása. A verseny azért is zajlik, mely országoknak sikerül a Holdon található erőforrásokat kiaknázni - mondta Pacher Tibor egyetemi tanár, a Puli Space Projekt vezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Brexit - Elemző: demokratikus lépés a parlament ülésezésének felfüggesztése

Vélemény - 2019-08-31

A kritikus hangok ellenére demokratikus lépésnek számít a brit parlament ülésezésének felfüggesztése - mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Orbán Viktor Matteo Salvininek: harcostársként tekintünk önre, függetlenül a politikai folyamatok alakulásától

Vélemény - 2019-08-29

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvininek, az eddigi olasz kormányzó párt, a Liga vezetőjének azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett.

Jobbik: a Fidesz megpróbálja bagatellizálni a klímaváltozás ügyét

Vélemény - 2019-08-28

- A környezetvédelem és a klímaváltozás témájának pártpolitikán felül kell állnia, azonban az elmúlt időben a Fidesz megpróbálta bagatellizálni ezt a fontos kérdést - mondta Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szakértő: Japán megváltoztathatja védelmi fegyverzetét Észak-Korea rakétakísérletei miatt

Vélemény - 2019-08-27

- Észak-Korea a hétvégén olyan rakétákat tesztelt, amelyek hatótávolsága Japánra is kiterjed, ezért a szigetország változtathat eddigi kizárólag védelmi fegyverzetén - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Szakértő: tovább bonyolítaná a helyzetet a brit előrehozott választás

Vélemény - 2019-08-22

A XXI. Század Intézet külügyi igazgatója az esetleges brit előrehozott választásról azt gondolja, hogy tovább bonyolítaná a helyzetet, mert felforgatná a brit politikát.

Szakértő: szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

Vélemény - 2019-08-21

Az idei nyár a hőségről szólt Európában, de a világ szinte minden kontinenség megdőltek a melegrekordok - mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Szakértő: új fegyverkezési hullám kezdődik

Vélemény - 2019-08-18

Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: meg kell tiltani a helyi vezetőknek, hogy önkormányzati lakásokban éljenek

Vélemény - 2019-08-16

- Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak - mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján közölte: Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének; az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek.

Olaszország-szakértő: ellentmondásosak a hírek az államválságról

Vélemény - 2019-08-14

- Ellentmondásosak a hírek az olasz államválságról. Kedd reggel még tagadták, estére már lehetőségként nyilatkoztak arról, hogy átmeneti kormányt alakítana a nagyobbik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki Demokrata Párt (PD) - mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása

Vélemény - 2019-08-13

- Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a mekkai zarándoklat a hitről, nem a politikáról szól

Vélemény - 2019-08-09

A mekkai zarándoklat a hitről és nem a politikai ellentétekről szól, ezért a szaúdi hatóságok kérik is, hogy a hívek utóbbiakat hagyják hátra - közölte Sógor Dániel arabista az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Augusztus 9-én kezdődik meg a háddzs, vagyis az iszlám híveinek öt-hat napon át tartó mekkai zarándoklata.


Amerika-szakértő: már késő a fegyvervásárlás előtti ellenőrzést szigorítani

Vélemény - 2019-08-08

Kései lépés a fegyvervásárlás előtti kötelező háttérellenőrzés - nem részletezett - szigorítása, amelyet Donald Trump amerikai elnök a hétvégi ohiói és el-pasói lövöldözések nyomán helyezett kilátásba - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

ÁSZ-elnök: rendet kell tenni a kórházak gazdálkodásában

Vélemény - 2019-08-07

Alapvető elvárás, hogy szabályosan, átláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban - értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Domokos László hangsúlyozta, a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

Azt mondta, az ÁSZ - az Országgyűlés legfőbb pénzügyi, gazdasági ellenőrző szerveként - azt tapasztalja, hogy sem az irányítási, sem a vezetési területen nem tartják be a törvényeket a kórházakban.