Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2477 találatból.

Donald Trump: nem alapítunk új pártot

Vélemény - 2021-03-01

- "Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha" - mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandoban.

Víruskutató: minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye az újabb mutánsok keletkezésének

Vélemény - 2021-02-28

- Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek - mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Hozzátette, fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert csak így lehet megfékezni a járvány harmadik hullámát.

Román miniszterelnök: az állami szektor reformja nem halogatható tovább

Vélemény - 2021-02-26

- Florin Citu miniszterelnök szerint Románia nem halogathatja tovább az állami szektor reformját, hogy erőforrásait beruházásokra fordíthassa.

Karácsony: eredménytelen volt a főváros és a kerületek egyeztetése a kormánnyal a kompenzációról

Vélemény - 2021-02-25

- Nem vezetett eredményre a főváros és a kerületek csütörtöki egyeztetése a kormánnyal a koronavírus-járvány miatt az önkormányzatokat érintő elvonások kompenzációjáról - közölte Karácsony Gergely főpolgármester, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöke a tárgyalást követő sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely arról, hogy mit sikerült elérniük a tárgyaláson, egy tollat és egy notesz felmutatva azt mondta: a fővárosi és a kerületi önkormányzatok ennyit kaptak. Arra kaptak ígéretet, hogy mindenkivel külön-külön leülnek tárgyalni - tette hozzá

Kelemen Hunor: nem halogatható tovább Románia schengeni csatlakozása

Vélemény - 2021-02-24

Az új bukaresti koalíciós kormány egyik fontos célkitűzése, hogy még idén lezárja az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (CVM), és elérje Románia felvételét a schengeni övezetbe.

ITM: újabb három hónapig egyszerűbb távmunkában dolgozni

Vélemény - 2021-02-23

- Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében 2021. május 23-ig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi közleményében.

Palkovics: új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban szeptembertől

Vélemény - 2021-02-22

- Szeptembertől új, három pillérre épülő finanszírozási struktúrát vezet be a kormány a magyar felsőoktatásban, amely figyelembe veszi a felsőoktatási tevékenység különbségeit - mondta az innovációs és technológiai miniszter egy CT-átadáson hétfőn Üllőn.

A kaszinók bezárását kezdeményezi az LMP

Vélemény - 2021-02-21

Az LMP országgyűlési frakciója törvénymódosítást nyújt be a parlamentben a kaszinók bezárása érdekében - jelentette be a párt országos elnökségének titkára vasárnap online sajtótájékoztatón.

Víruskutató: a mutációk elleni vakcinafejlesztésekre akár 2-3 hónap is elég lehet

Vélemény - 2021-02-19

- A vakcinakutatások már a vírusmutációkra koncentrálnak, és egy új mutáció elleni vakcinafejlesztés akár 2-3 hónap alatt is megtörténhet - mondta Rusvai Miklós víruskutató pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Koronavírus - DK: a kormány a meghirdetett oltási sorrendet sem képes tartani

Vélemény - 2021-02-18

- A kormány még a koronavírus elleni meghirdetett oltási sorrendet sem képes megtartani és emiatt káoszba fulladt a tömeges oltás - mondta a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtökön.

Varga Zoltán online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a sajtóhírek szerint egészséges tizen- és huszonévesek kaptak tájékoztatást arról, hogy beoltják őket, miközben jelenleg az időseket és a hatvan évnél fiatalabb krónikus betegeket kellene oltani.

LMP: be kell vezetni a diplomás bérminimumot

Vélemény - 2021-02-17

- Ismét benyújtja a diplomás bérminimum bevezetéséről szóló javaslatát az Országgyűlés elé az LMP. Az ellenzéki párt szerint európai szintű közszolgáltatás csak akkor várható el, ha a közalkalmazottakat jól megfizetik.

Koronavírus - DK: soron kívül oltsák be a pedagógusokat!

Vélemény - 2021-02-16

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy soron kívül oltsák be koronavírus ellen a pedagógusokat, és az oltáshoz az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinát használják.

LMP: a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással

Vélemény - 2021-02-15

Az LMP szerint a kormány visszaélt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli felhatalmazásával: elvonta az önkormányzati források egy jelentős részét és "egy végső támadást indított" az egyetemek ellen is. Keresztes László Lóránt frakcióvezető hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: mindezek ellen nem elég a parlamentben küzdeni, hanem össze kell fognia minden érintettnek.

A politikus a tavaszi parlamenti ülésszak első napján úgy fogalmazott: a kormány elégtelen válságkezelése miatt mély társadalmi és gazdasági krízis alakult ki az országban, eközben a kabinet hazug és megalapozatlan kommunikációs hadjáratot folytat

Országos tisztifőorvos: nő a napi új megbetegedések száma a brit vírusmutáns miatt

Vélemény - 2021-02-14

- Nő a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, a növekedést feltehetően a vírus brit mutációjának magyarországi terjedése okozza - mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának.

Müller Cecília ismertette, hogy Magyarországon eddig 69 esetben azonosították a brit mutánst, és jelenleg is 35 gyanús esetet vizsgálnak.

Osztrák szakértő: az oltóanyagok mindegyike biztos védelmet jelent a betegség súlyos lefolyása ellen

Vélemény - 2021-02-12

Az engedélyezett oltóanyagok mindegyike védelmet jelent a koronavírus okozta betegség súlyos lefolyása ellen- jelentette ki Ursula Wiedermann-Schmidt, a Nemzeti Oltási Tanács tudományos elnöke, az Ausztria olt nevet viselő kampány szószólója szerdán újságírók előtt.

Babis: Csehország csak az EU jóváhagyása után fogja használni az orosz vakcinát

Vélemény - 2021-02-10

Csehország nem számol azzal, hogy az európai uniós szervek jóváhagyása nélkül használná a koronavírus elleni orosz vakcinát - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő szerdán délelőtt a prágai repülőtéren, mielőtt elindult Belgrádba.

Borrell: Oroszország nem törekszik párbeszéd folytatására az Európai Unióval

Vélemény - 2021-02-09

Oroszország részéről semmilyen szándék nem mutatkozik a konstruktív párbeszéd folytatására az Európai Unióval, különösen a szabadságjogok és az emberi jogok tekintetében - jelentette ki Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén kedden.

Varga Mihály: a gyorskölcsön az újraindítási akcióterv legújabb lépése

Vélemény - 2021-02-06

A gazdaság-újraindítási akcióterv legújabb lépése a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön, a kis- és középvállalkozások újraindulását 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány - ismertette a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Varga Mihály hozzátette: időt hagy a vállalkozásoknak a munkára az, hogy a hitel törlesztését csak három év múlva kell elkezdeni.

A kormány újabb részletekről is döntött, ezek közé sorolta a miniszter, hogy a felvett összeget a vállalkozások bérekre, járulékokra, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják.

- Von der Leyen: a tagállami kormányok engedélyezhetik oltóanyagok használatát

Vélemény - 2021-02-05

Az Európai Unió bármely tagországában kiadhat a kormányzat szükséghelyzeti használati engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyagokra, de ilyen esetben a termékkel kapcsolatos felelősséget nem a gyártó, hanem a kormány viseli - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy pénteki lapinterjúban az oltási kampány Magyarországon alkalmazott megoldásairól.

MSZP: elfogadhatatlan, hogy a kormánypártiak a vakcinákkal kampányolnak

Vélemény - 2021-02-03

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartotta az MSZP társelnöke szerdán azt, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők, pártkatonák kampánycélokból saját maguk szállítják ki az idősotthonokba a koronavírus elleni vakcinát.