Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2038 találatból.

Frans Timmermans: az Európai Néppárt szélsőjobboldali erőket juttathat a hatalomba az EP-választásokon

Vélemény - 2019-02-04

- A Manfred Weberre és pártjára, az Európai Néppártra (EPP) leadott szavazatok szélsőjobboldali erőket juttathatnak a hatalomba a májusi európai parlamenti választásokon - figyelmeztetett vasárnap Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) választási csúcsjelöltje az Olaszországban ellenzékben lévő, balközép Demokrata Párt (PD) római kongresszusán.

Szakértő: kettészakad a lakáspiac

Vélemény - 2019-02-03

- Kettészakad a lakáspiac az új és a már meglévő hitelek közötti kockázatot tekintve - mondta Trencsán Erika, a BankRácio.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az újonnan felvett lakáshitelek több mint 70 százaléka évekre fix törlesztőrészletet biztosít, de 3-4 évvel ezelőtt nagyrészt változó kamatozású hiteleket vettek fel a magyarok - ismertette.

Gyurcsány: ez az ellenállás és a lázadás időszaka

Vélemény - 2019-02-01

Az ellenállás és a lázadás időszakának nevezte a jelenleg zajló korszakot a Demokratikus Koalíció (DK) köztársaság napi megemlékezésén Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke úgy fogalmazott: a hazafiaknak és demokratáknak, függetlenül attól, hogy honnan jöttek, közösen kell szembeszállniuk Orbán Viktor rendszerével.

A Bibó István fővárosi, Kossuth téri szobránál tartott pénteki eseményen a politikus azt mondta, hogy a magyar köztársaság halott, halott a teste és halott a lelke. Nincs köztársaság a polgárok kölcsönös tisztelete, egymás megbecsülése nélkül, de Magyarországon elenyészett a köztársaságot összetartó közös megbecsülés és tisztelet kultúrája - közölte.

Az élelmiszerek kettős minősége ellen egységes uniós jogi szabályozásra van szükség

Vélemény - 2019-01-31

Egységes európai uniós jogi szabályozást kell kialakítani az élelmiszerek kettős minőségének felszámolása érdekében - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

AM: ösztönözni kell a GMO-mentes fehérjenövény termesztését az EU szójaimport-függőségének csökkentése miatt

Vélemény - 2019-01-29

A tanács hétfői ülésén az uniós szakminiszterek az Európai Bizottság által javasolt Fehérje Tervről egyeztettek, amelyben kiemelt szerepet kaphatnak a fehérjenövényekre vonatkozó kutatási és innovációs programok.

Közölték, az új összetételű takarmányreceptúrák kifejlesztésének ösztönzése, valamint az ipari melléktermékek és a magas fehérje tartalmú szemes takarmányok piacképes elterjesztése jelenthet előrelépést.

Szakértő: hajózási útvonalat hozhat létre a sarkvidéki jégtakaró olvadása

Vélemény - 2019-01-26

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerint új hajózási útvonalat hozhat létre a sarkvidéki jégtakaró olvadása.A szakértő szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, ezzel felére csökkenne az út hossza Európa és Ázsia között.

A 2035-re jósolt teljes elolvadás szerinte nem valószínű, inkább a nyári időszakban képzelhető el a hajózás, de akkor is olyan hajó kell hozzá, amely képes jeget törni.Kitért arra is, hogy a világ olaj- és gázkészletének egyharmada ezen a területen van, és értékes nemesfémek - arany, cink - és gyémánt is található ott.

Emiatt geopolitikai küzdelem várható, hiszen mindenki szeretne kapni a jelenleg nemzetközi területből. Oroszország, az Egyesült Államok és Kína már jelentkezett, és több ország is stratégiát dolgoz ki a terjeszkedésre - közölte.

Brexit - Szakértő: az európai integrációhoz fűződő viszonyról kellene dönteni

Vélemény - 2019-01-25

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint a Brexit-tárgyalások legnagyobb problémája, hogy az Egyesült Királyság még nem döntött arról, a kiválás után milyen közel szeretne maradni az európai integrációhoz.

A szakértő az M1 aktuális csatornán azt mondta, a briteknek arról is határozniuk kell, hogy kedvezményeken keresztül benne szeretnének-e maradni az egységes piacban vagy inkább a globális, nemzetközi piacon próbálnak versenyelőnyt szerezni, akár Európa rovására is.

Az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi partnere Európa, az exportnak körülbelül 43 százaléka, az importnak 57 százaléka származik az európai integrációból - fűzte hozzá.

- Brexit - Kivonulhat az Airbus Nagy-Britanniából

Vélemény - 2019-01-24

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium vezérigazgatója szerint kérdésessé válhat a cég további jelenléte a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból.

Szili: Romániának példát kellene mutatnia a kisebbségek sorsát illetően

Vélemény - 2019-01-23

Példát kellene mutatnia az őshonos kisebbségek sorsát illetően Romániának az EU soros elnökeként - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatornán szerdán.

Dietetikus: a rostfogyasztás krónikus betegségeket előzhet meg

Vélemény - 2019-01-22

A rostfogyasztás megelőzheti a krónikus, nem fertőző betegségek kialakulását - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Erdélyi-Sipos Aliz azt mondta, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és az elhízás egyik oka a nem megfelelő mennyiségű rostfogyasztás.

Brexit - Német külügyminiszter: világos hozzáállásra van szükség London részéről

Vélemény - 2019-01-21

Amilyen gyorsan csak lehet, világos hozzáállásra van szükség Nagy-Britannia részéről uniós tagsága megszűnésének (Brexit) körülményeivel kapcsolatban, és "arra szólítjuk fel Londont, hogy komoly és valóságos megoldást találjon a patthelyzetre" - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter Brüsszelben hétfőn.

Kunhalmi Ágnes: óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk

Vélemény - 2019-01-20

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk, amelyek a vidéket is felélesztették.

Kunhalmi Ágnes vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, olyan települések vettek részt a tüntetéseken, ahol 8-10 éve semmilyen megmozdulás nem történt.

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

Vélemény - 2019-01-18

- Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Szakértő: körülbelül a másfélszeresére nőttek a bankolási díjak 2013 óta

Vélemény - 2019-01-17

- Körülbelül a másfélszeresére nőttek a banki szolgáltatások díjai 2013 óta, s jelentősen emelkedett a készpénz mennyisége is: mintegy 6 ezer milliárd forintnyi fizetőeszköz van forgalomban - mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Jobbik: a hatalom fél

Vélemény - 2019-01-16

- A Jobbik szerint "az aktuális hatalom elkezdett félni", ezt mutatja, ahogyan a hozzá közel álló médiumok fellépnek az ellenzéki tüntetések diákkorú felszólalójával szemben.

Szakértő: szimbolikus lépés a német kormánypárt migrációpolitikájának felülvizsgálata

Vélemény - 2019-01-15

Molnár Tamás Levente Németország-szakértő szerint a német kormánypárt új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer a konzervatív vonalat támogatók felé tesz szimbolikus lépést a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) migrációpolitikájának felülvizsgálásával.

DK: barbárság, hogy lefestették a Karmelita kolostor freskóit!

Vélemény - 2019-01-14

A Demokratikus Koalíció (DK) felháborító barbárságnak tartja, hogy a Karmelita kolostor felújítása során több mint 200 éves freskókat festettek le,A párt ezért kezdeményezi az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását és az UNESCO-hoz (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) fordul az ügyben - közölte Gréczy Zsolt a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Szakértő: nagy a Brexit-megállapodás elutasításának valószínűsége

Vélemény - 2019-01-13

Nagy a Brexit-megállapodás brit alsóházi elutasításának valószínűsége Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint.

A szakértő azzal kapcsolatban beszélt erről az M1 aktuális csatornán vasárnap, hogy a londoni alsóház a jövő héten, várhatóan kedd este szavaz a Brexit-megállapodásról, de egyelőre nincs meg a többség az Európai Unióval elért 585 oldalas egyezség elfogadásához.

Gálik Zoltán ugyanakkor kiemelte: Theresa May miniszterelnök sok kompromisszumot próbált kötni a háttérben ahhoz, hogy megszerezze a megállapodáshoz a parlamenti támogatást

Brexit - Brit külügyminiszter: a megállapodás elvetése leállíthatja a folyamatot

Vélemény - 2019-01-11

A brit külügyminiszter szerint ha a londoni alsóház elutasítja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kidolgozott megállapodást, az egész Brexit-folyamat leállhat.

Szakértő: elhamarkodott intézkedés az amerikai csapatkivonás Szíriából

Vélemény - 2019-01-09

A tervezett amerikai csapatkivonás Szíriából csak bonyolítja a közel-keleti helyzetet és elnyújtja a válság megoldását - mutatott rá Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.