Vélemény

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2482 találatból.

Koronavírus - MSZP: lehessen átcsoportosítani a SZÉP-kártyán lévő összegeket!

Vélemény - 2021-01-06

Az MSZP azt javasolja, hogy lehessen ételrendelésre felhasználni a SZÉP-kártya szálláshely és rekreáció alszámláján a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt bennragadt összegeket.

DK: minden ezredik magyar meghal a kormány kudarca miatt

Vélemény - 2021-01-05

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány kudarca miatt "minden ezredik magyar" meghal a koronavírus-járványban - mondta a párt szóvivője kedden, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

György István: a hétvégi gyorsteszteken az óvodai és iskolai dolgozók 1 százaléka volt pozitív

Vélemény - 2021-01-04

A hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

Varga Judit: az otthonteremtést segíti a közjegyzői díjak csökkentése

Vélemény - 2021-01-03

Az otthonteremtést segíti a közjegyzői díjak csökkentése - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

Londoni elemzők: Kína valószínűleg a vártnál sokkal előbb megelőzi az amerikai gazdaságot

Vélemény - 2020-12-27

- Londoni pénzügyi elemzők szerint a koronavírus-járvány globális gazdasági hatásai miatt Kína az eddig vártnál öt évvel előbb veheti át az első helyet Amerikától a világ legnagyobb gazdaságainak ranglistáján, de a helycsere így is csak a jelenlegi évtized végére valószínűsíthető.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év végén összeállítja a következő másfél évtizedre szóló prognózisát a világ vezető gazdasági erőcentrumainak sorrendjéről a dollárban, folyó áron számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján.

Szombaton ismertetett éves elemzésükben (CEBR World Economic League Table, WELT 2021) a ház szakértői közölték: számításaik szerint a világgazdasági szintű hazai össztermék az idén 4,4 százalékkal zuhant.

Brexit - Von der Leyen: a megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos

Vélemény - 2020-12-25

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben

Ursula Von der Leyen Michel Barnier-vel, az EU főtárgyalójával közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a nehéz, hónapokon át tartó tárgyalások után létrejött megállapodás biztosítani fogja, hogy az unióból kilépett Egyesült Királyság a jövőben is szoros partnere marad a huszonhét tagországból álló Európai Uniónak.

Nagy István: győzött a józan ész, két év átmeneti időszak következik a közös agrárpolitikában

Vélemény - 2020-12-23

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a Közös Agrárpolitika 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó szabályait rögzítő átmeneti rendeletet. A jogszabály lehetőséget teremt az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások jelenlegi formában történő továbbvitelére a következő két évben, valamint az Európai Helyreállítási Alapból közvetlenül a mezőgazdaságra fordítható források 2021-től történő igénybevételére - nyilatkozta Nagy István agrárminiszter szerdán.

MSZP: a kormánypártok még nehezebbé teszik sokak helyzetét

Vélemény - 2020-12-21

Az MSZP szerint a kormánypártok nem a problémák megoldásával foglalkoznak, hanem azon fáradoznak, hogy "még nehezebbé tegyék nagyon sokak helyzetét".

LMP: 2020-ban folytatódott az ország kifosztása

Vélemény - 2020-12-21

- Az LMP szerint 2020-ban a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott, csak az Orbán-kormány mentalitását nem: tovább folytatódott az ország szétszakítása, kifosztása, tönkretétele - mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke hétfőn, a Facebookon online közvetített évértékelő sajtótájékoztatón.

Koronavírus - Szlávik: egyértelműen életmentőek az oltások

Vélemény - 2020-12-19

A koronavírus elleni oltások egyértelműen életmentőek, hiszen nemcsak a járványt, hanem a súlyos szövődményeket és a haláleseteket is megakadályozhatják - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

MSZP: Magyarország továbbra is az EU egyik legszegényebb országa

Vélemény - 2020-12-18

Magyarország továbbra is az Európai Unió harmadik legszegényebb országa az Eurostat adatai szerint - hívta fel a figyelmet az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke pénteken.Korózs Lajos, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországon az emberek lényegesen rosszabbul élnek, mint ahogy élhetnének.

LMP: a kormány egy virtuális ellenséggel harcol, közben nagyhatalmi érdekeket szolgál ki

Vélemény - 2020-12-14

A kormány egy virtuális ellenséggel, Soros Györggyel harcol, mert könnyebb neki üzengetni, mint ellenállni olyan nagyhatalmi érdekeknek, amelyet Oroszország vagy Kína képvisel - mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Az MSZP több ezer ingyenes tesztelő helyszín felállítását kezdeményezi

Vélemény - 2020-12-13

- Az MSZP több ezer koronavírus-tesztelő pont felállítását kezdeményezi, ahol a lakosság ingyenesen és önkéntesen vizsgáltathatja meg magát karácsony előtt - mondta az MSZP társelnökevasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes kifejtette, az országos tesztelés elindítása a vírus terjedésének lassítását szolgálná, ami egyszerre növelné a családok biztonságát és az egészségügyi rendszer "talpon tartását".

Hangsúlyozta, karácsonykor óhatatlanul megszaporodnak az emberek közötti találkozások, ezért hasznos lenne az országos tesztelés, amelyen a Pulzus kutató felmérése alapján a teljes lakosság 53 százaléka részt venne.

Zökkenőmentesen integrálódott az európai pénzügyi környezetbe a Nemzetközi Beruházási Bank

Vélemény - 2020-12-10

Zökkenőmentesen integrálódott az európai pénzügyi környezetbe a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) , a budapesti székhelyű pénzintézet fennállásának 50. évét az előzetes adatok szerint stabil pénzügyi eredményekkel zárja - mondta Nikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke, kiemelve: céljaik közé tartozik Budapest nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepének megerősítése.

Szlávik: mindenki, aki teheti, kérje a védőoltást!

Vélemény - 2020-12-09

Azt javasolja a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, hogy mindenki, aki teheti, kérje a koronavírus elleni védőoltást. Szlávik János szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, minden oltást pártol, s ha egy betegség ellen kifejlesztenek egy vakcinát, azt mindenkinek érdemes beadatnia. Emlékeztetett, a feketehimlő éppen az oltás segítségével tűnt el, s hamarosan megszűnhet a gyermekbénulás is.

"Úgyhogy infektológusként csak azt mondhatom, hogy mindenki, aki teheti, vegye fel a védőoltást, még akkor is, ha tudom, hogy ez a betegség igazából az idős, beteg emberekre veszélyes" - hangsúlyozta a koronavírus-vakcina kapcsán.

Merkely Béla: platófázisba ért a járvány

Vélemény - 2020-12-08

- Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően - közölte a Semmelweis Egyetem rektora kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerb szakértő: összeomolhat az egészségügyi rendszer a hazatérő vendégmunkások miatt

Vélemény - 2020-12-06

Összeomolhat a szerbiai egészségügyi rendszer, ha a téli ünnepekre több tízezer vendégmunkás tér haza Nyugat-Európából, és behurcolja a koronavírust az országba, ahol már így is hétezer körüli a napi új fertőzöttek száma - közölte Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakembere.

Romániai választás - Kelemen Hunor: otthon maradással nem lehet megbüntetni a kormány buta döntéseit

Vélemény - 2020-12-04

- A Krónika napilap pénteki számában közölt interjúban Kelemen Hunor arról beszélt, hogy érzékelik a választók dühét a kormány elhibázott járványellenes intézkedései miatt, de otthon maradással nem lehet megbüntetni a kormány buta döntéseit.

ET emberjogi biztos: Lengyelországnak fel kell hagynia az LMBTI-emberek megbélyegzésével

Vélemény - 2020-12-03

A lengyel köztisztviselőknek és a véleményformálóknak abba kell hagyniuk az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális) emberek megbélyegzését, és a velük szembeni gyűlölet és intolerancia propagálását - írta Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberjogi biztosa csütörtöki állásfoglalásában.

PDSZ: haladéktalanul rendelje el a kormány a téli szünetet!

Vélemény - 2020-12-02

- A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig.