Vélemény

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2334 találatból.

A májusi elnökválasztás elhalasztása mellett érvelt a lengyel egészségügyi miniszter

Vélemény - 2020-04-25

A május 10-re kiírt elnökválasztás elhalasztása mellett érvelt Lukasz Szumowski lengyel egészségügyi miniszter a Polsat lengyel tévécsatornán pénteken.

Das WeltAuto: a használtautó-piac megtorpant, de az árak stabilak

Vélemény - 2020-04-23

A magyarországi használtautó-piac megtorpant, de a jó minőségű használt autók árában nem tapasztalható komoly mozgás a Das WeltAuto szerint.

Elemző: tartósan alacsony olajárral kell számolni

Vélemény - 2020-04-22

Tartósan alacsony marad az olaj ára, még decemberre is csak hordónként 30 dolláron állnak a jegyzések - közölte a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Rutte: a tömegeket vonzó rendezvények, köztük a sportesemények szeptemberig elmaradnak

Vélemény - 2020-04-21

A holland kormány szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények és a zenei fesztiválok megrendezésére vonatkozó tilalmat. A koronavírus terjedésének lassulása azonban lehetővé teszi az általános iskolák és a napközi otthonok újbóli megnyitását május 11-től.

Koronavírus - Trump: egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma

Vélemény - 2020-04-20

- Egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban, a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.

MSZP: a teljes bizalomvesztés küszöbén áll a kormány

Vélemény - 2020-04-19

Az MSZP szerint a teljes bizalomvesztés küszöbén áll az Orbán-kormány, mivel az emberek úgy érzik, hogy nem játszik tiszta lapokkal, hátráltatja a koronavírus-járvány megfékezését - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus hangsúlyozta, csak folyamatos, gyors, hiteles és teljes körű kormányzati tájékoztatás mellett várható el, hogy a társadalom betartsa a veszélyhelyzet szabályait.

Hangsúlyozta, másfél hónapig lehetetlen volt megfelelő védőfelszereléshez, fertőtlenítőszerhez jutni Magyarországon, a kabinet pedig azért nem végeztet még mindig tömeges teszteléseket, hogy ne derüljön ki, valójában mennyien fertőzöttek a koronavírussal

Koronavírus - Karácsony: Budapesten különleges szabályok kellenek

Vélemény - 2020-04-17

A koronavírus-járvány miatt Budapestre különleges szabályoknak kell vonatkozniuk a fővárost érintő fokozott kockázatokra tekintettel, és szoros együttműködés szükséges a kormány, a városvezetés és a járványügyi hatóságok között - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára reagálva.

Pompeo: Kínának meg kell osztania az összes információt a járvány eredetéről

Vélemény - 2020-04-16

- Kínának meg kell osztania az összes információt az új típusú koronavírus járványának eredetéről - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Fox televíziónak szerdán este adott interjújában.

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb észak-koreai rakétakísérletet

Vélemény - 2020-04-15

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet - jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.

Nemzeti Pedagógus Kar: az egészségvédelem elsődleges az érettségi lebonyolításában

Vélemény - 2020-04-14

Az egészség védelme az elsődleges szempont az érettségi lebonyolításában, ezért a vizsga módját és időpontját a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzsnek kell meghatároznia - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter közölte: a jelenlegi elképzelés szerint csak az írásbeli vizsgákat tartanák meg, de még sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban is. Például, hogy mi történik akkor, ha valaki nem tudja teljesíteni a feltételeket, ha betegség miatt nem tud részt venni az írásbelin, valamint vannak olyan tantárgyak is, amelyeknél nincs írásbeli vizsga - sorolta.

Londoni elemzők: meredek árzuhanás lesz a brit ingatlanpiacon

Vélemény - 2020-04-13

Londoni pénzügyi elemzők szerint meredek árzuhanásra kell felkészülni a brit ingatlanpiacon az új koronavírus okozta gazdasági válság miatt.

Londoni elemzők: Közép-Európában V alakú növekedési pálya várható

Vélemény - 2020-04-09

Londoni pénzügyi elemzők legfrissebb előrejelzései szerint a közép-európai EU-gazdaságok növekedése várhatóan V alakú pályát ír le a következő egy évben, vagyis a koronavírus-járvány okozta idei jelentős visszaesést jövőre hirtelen fordulattal élénk fellendülés követi. Az új prognózisok azt valószínűsítik, hogy Magyarországon a térség többi gazdaságánál élénkebb lesz a kilábalás 2021-ben.

Ingatlan.com: robbanásszerűen nőtt a kínálat az albérletpiacon

Vélemény - 2020-04-08

Március elejéhez képest országszerte 22 százalékkal közel 20 ezerre, Budapesten pedig 12 százalékkal csaknem 12 200-ra emelkedett a kiadó lakáshirdetések száma, így az albérletpiacon a kínálat a júliusi-augusztusi főszezonhoz fogható - közölte az ingatlan.com szerdán.

Balogh Lászlót az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint ennek egyik oka, hogy a koronavírus-járvány hatására a turizmus gyakorlatilag leállt, ezért a rövid távra kiadott ingatlanokból egyre több kerül a piacra. Ráadásul míg korábban a rövid távra kiadott lakások léptek be a hotelek piacára, most ennek a fordítottja történik, ugyanis a hotelek lépnek be a lakáspiacra. Hozzátette ugyan, hogy ez nem fordul elő tömegesen, de több hotel és panzió elkezdte közép- és hosszú távú kiadásra hirdetni szobáit, hogy ezzel is mérsékelje a bevételkiesést.

Koronavírus - DK: sebtapasz a nyílt sebre a kormány mentőcsomagja

Vélemény - 2020-04-07

A Demokratius Koalíció (DK) szerint a kormány koronavírus-járvány elleni védekezésre szánt csomagja megkésett és kevés, ráadásul a kiváltságosok érdekeit szolgálja, ezért tulajdonképpen csak egy "sebtapasz a nyílt sebre" - mondta az ellenzéki párt alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Csaba azt mondta, a kormány még mindig csak a probléma felszínét kapargatja, és elengedte a munkavállalók, a kisvállalkozók kezét. A DK politikusa szerint erre utal, hogy a munkájukat elvesztők nulla forintra számíthatnak a kabinet csomagjából, a turizmuson kívül dolgozó kisvállalkozások pedig legfeljebb hitelekhez folyamodhatnak.

Trump: "már látjuk a fényt az alagút végén"

Vélemény - 2020-04-06

"Már látjuk a fényt az alagút végén" - hangoztatta az amerikai elnök a Fehér Házban vasárnap este, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító munkacsoport szokásos sajtókonferenciáján.

Donald Trump derűlátóan nyilatkozott, leszögezve, hogy New Yorkban a halálozás csökkenő tendenciája "jó jel lehet".

Gyurcsány: a kormányénál kétszer nagyobb mentőcsomag kell

Vélemény - 2020-04-04

A kormány által bejelenteni tervezett mentőcsomagnál kétszer nagyobb segítségre van szükség a koronavírus-járvány miatt - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a kabinet egy 1300-1400 milliárd forintos csomagot kíván bejelenti a jövő héten, szerintük azonban ennél jóval nagyobb, mintegy 3000 milliárd forintos segítségre lenne szükség, amely a nemzeti össztermék 7 százalékának felelne meg. Magyarország egy ilyen lépéssel az európai országok középmezőnyébe kerülne egy ekkora vállalással - tette hozzá.

Az osztrák államfő szerint "hosszabb ideig" ki kell tartani

Vélemény - 2020-04-03

Kitartásra buzdította Ausztria lakosságát a koronavírus-járvány adta helyzetben Alexander Van der Bellen államfő csütörtök este az ORF osztrák országos közszolgálati televízióban.

Koronavírus - Merkely Béla: még nem alakult ki immunitás a vírus ellen

Vélemény - 2020-04-02

Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Merkely Béla azt mondta, hogy a vírus elleni oltóanyag leghamarabb ősz végére várható, és azt először a legveszélyeztetettebbek, az idősek kapják meg. A fertőzés elleni leghatékonyabb védekezés a Semmelweis Ignác tanácsolta kézmosás - hangsúlyozta, hozzátéve: fontos a távolságtartási szabályok betartása is.


Országos tisztifőorvos: mindannyian ki vagyunk téve a fertőzésnek

Vélemény - 2020-04-01

Mindenki ki van téve annak, hogy megfertőzi a koronavírus, a fiatalok sem kivételek - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: az ország minden megyéjében jelen van a vírus. A sűrűn lakott területeken, így Budapesten és Pest megyében magasabbak az esetszámok, de egyetlen vidéki település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány - emelte ki.

Koronavírus - Donald Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra

Vélemény - 2020-04-01

"Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban.

"Azt szeretném, hogy minden amerikai készüljön fel az előttünk álló zord napokra. Nagyon nehéz két hetünk lesz" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy ezt követően "mégis csak lesz valami fény az alagút végén".