Vélemény

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 2341 találatból.

Az euróövezetben differenciált a járvány okozta gazdasági visszaesés

Vélemény - 2020-06-07

Differenciált a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés az euróövezetben - mondta Halmai Péter egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, amelyben a magyar gazdasági intézkedésekről is beszélt.

Ujhelyi: javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az uniós források felhasználására

Vélemény - 2020-06-06

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

A Badacsonyból bejelentkező szocialista politikus a közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta: Magyarországon két konzultáció indul. A kormány nemzeti konzultációját "álkonzultációnak", "magyarázkodó és agymosó kampánynak" nevezte, majd hozzátette: ezzel szemben az Európai Bizottság "valódi társadalmi párbeszédre hívja" a magyarokat az uniós költségvetésről.

Trianon 100 - Kozma Imre: a Kárpát-medencében élők sokat köszönhetnek a magyaroknak

Vélemény - 2020-06-04

A Kárpát-medence közös hazánk, és az itt élő népek sokat köszönhetnek a magyaroknak, elsősorban Szent Istvánnak - mondta a 80. születésnapját ünneplő Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az irgalmasrendi szerzetes arról beszélt: egész életét meghatározta, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján született, és hogy családjában megtanulta, mit jelent a haza szolgálata.

Felidézte: nagyapjától két "nagy igazságot" kapott ajándékba, az egyik, hogy az élet ajándék, amit nem tarthat meg magának senki, amit másoknak kell ajándékozni.

MSZP: a 13. havi nyugdíj legyen egységesen 140 ezer forint!

Vélemény - 2020-06-03

Az MSZP azt javasolja, hogy a 13. havi nyugdíjat egységesen 140 ezer forintban állapítsák meg. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdai, online sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy csütörtökön kezdődik el a parlamentben a 13. havi nyugdíj visszaállításáról szóló javaslat vitája.

Korózs Lajos azt mondta, igazságosabb lenne, ha minden jogosult ugyanakkora összeget kapna 13. havi járandóságként. Arra is kitért, hogy azért javasolnak 140 ezer forintot, mert jelenleg körülbelül ennyi a havi átlagnyugdíj.

Koronavírus - DK: maradjanak meg a könnyített e-recept kiváltási szabályok!

Vélemény - 2020-06-02

A veszélyhelyzet elmúltával is maradjon meg az e-receptek kiváltásának könnyített módja - szólította fel a kormányt keddi online sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának tagja.

Szakértő: gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az EU között

Vélemény - 2020-06-01

Gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről - erről Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense beszélt az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Szlávik: enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

Vélemény - 2020-05-31

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatornán vasárnap..

DK: a kormány különadója miatt emelkednek az árak

Vélemény - 2020-05-30

A kormány nemcsak forrásokat von el például az önkormányzatoktól, de különadóval is sújtja az országot, emiatt pedig emelkednek az árak - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Zuckerberg: a közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük"

Vélemény - 2020-05-29

A közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük" mindenben, amit az emberek az interneten kifejtenek - jelentette ki a Facebook elnök-vezérigazgatója a Fox amerikai televíziónak adott interjújában helyi idő szerint csütörtökön.

Amerikai előválasztás - Joe Biden: Donald Trump egy "tökéletes kretén"

Vélemény - 2020-05-27

Joe Biden "tökéletes kreténnek" nevezte Donald Trumpot, amiért az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött.

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke, a demokraták várható elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson azt nyilatkozta kedden este a CNN hírtelevíziónak "Ez kretén, tökéletes kretén, hogy ilyesmiket beszél". Biden kifejtette: a világ valamennyi nagy orvosa azt mondja, muszáj maszkot hordani, amikor az ember elvegyül a tömegben. Hozzáfűzte, hogy megítélése szerint csakis úgy lehet irányítani, ha az ember a saját magatartásával mutat példát. Donald Trump szokását, hogy a nyilvánosság előtt soha nem visel szájmaszkot, "macsós dolognak" nevezte.

Ökológus: valamikor egész Európában elterjedt volt a tiszavirág

Vélemény - 2020-05-26

Egész Európában elterjedt volt a tiszavirág, de mára az élőhelyének számító folyók 95 százalékáról eltűnt a szennyezés és a szabályozás miatt - mondta Lengyel Szabolcs, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: enyhülhet az ukrán nyelvtörvény egy ukrán-magyar csúcstalálkozó nyomán

Vélemény - 2020-05-25

Az ukrán oktatási törvény esetében nem, ám a nyelvtörvénynek a magyar kisebbséget érintő rendelkezéseiben enyhülés várható a tervezett Orbán-Zelenszkíj találkozó nyomán - jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének Ukrajna-szakértője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Fedinec Csilla emlékezetett: Volodimir Zelenszkíj ukrán államfő kifejezte szándékát, hogy kétoldalú találkozó keretében rendezné a magyar-ukrán viszonyt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A tárgyaláson a nyelvtörvénynek elsősorban a magyar nyelvű sajtót hátrányosan érintő rendelkezéseinek enyhítésére kerülhet sor - tette hozzá.

Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Vélemény - 2020-05-24

- Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Globálisan 17 milliárd dollár visszaesés várható a sportszponzorációban

Vélemény - 2020-05-19

Egy adatközpontú sportmarketing cég előrejelzése szerint idén 37 százalékkal csökken világszerte a sportszponzoráció, ez összesen 17 milliárd dolláros visszaesést jelent 2019-hez képest.

Az insidethegames.biz portál híradása alapján a Two Circles azt jósolja, hogy a tavalyi 46,1 milliárd után idén csupán 28,9 milliárd lesz a támogatás mértéke. A visszaesés a koronavírus-járvány következménye.

Német külügyminiszter: el kell kerülni a versengést a turistákért

Vélemény - 2020-05-18

Kétoldalú megállapodások és a turistákért folytatott versengés helyett összehangolt megoldás kell a koronavírus-járvány miatt leállított idegenforgalom újraindítására az Európai Unióban, és az üzleti érdekek helyett az egészség védelmét kell az első helyre sorolni - mondta a német diplomácia vezetője hétfőn Berlinben jelentős turisztikai szektort működtető EU-s társországok külügyminisztereivel folytatott megbeszélése után.

Karácsony: a kormány nem akarja viselni a korlátozásokról megszüntetésével járó politikai felelősséget

Vélemény - 2020-05-14

Karácsony Gergely főpolgármester szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzat nem akarja viselni a kijárási korlátozás megszüntetésével kapcsolatos politikai felelősséget, ugyanakkor érdemi partneri együttműködésre sem hajlandó.

A főpolgármester csütörtök reggel a Facebook-oldalán tette közzé Gulyás Gergelynek címzett levelét, amelyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésére írta le véleményét a hatályban levő kijárási korlátozás megszüntetéséről.

Deloitte: a járvány gazdasági hatásai eltérően érintették a kereskedelmi ingatlanpiac részeit

Vélemény - 2020-05-11

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai eltérően érintették a kereskedelmi ingatlanpiac szegmenseit: a turizmushoz és a vendéglátáshoz kapcsolódó ingatlanoknál azonnal jelentkeztek likviditási problémák, a logisztikai ingatlanszektor viszont a járvány hatására átalakuló ellátási és kereskedelmi csatornák (e-kereskedelem) miatt a kibontakozó változások nyertese is lehet - közölte a Deloitte hétfőn.

MSZP: a jövő nem a közmunkában és a kölcsönzött munkaerő világában van

Vélemény - 2020-05-10

A munka nélkül maradt emberek számára a jövő nem a közmunkában és nem a kölcsönzött munkaerő világában van - jelentette ki az MSZP alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre a két legrosszabb foglalkoztatási formának nevezte a közmunkát és a munkaerő-kölcsönzést.

Arról beszélt: a közmunkások számának növelése, illetve munkaerő-közvetítő céggel kötött stratégiai megállapodás helyett ideje lenne a kormánynak a magyar munkavállalókkal stratégiai megállapodást kötni, "ideje lenne azzal foglalkozni, hogy a magyar munkavállalóknak legyen tisztességes bérük és megélhetésük".

DK: a kiürített kórházi ágyak felén induljon újra az ellátás!

Vélemény - 2020-05-08

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt kiürített kórházi ágyaknak legalább a felén induljon újra az ellátás.

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány kevesebb, mint két hete "minden ész és értelem nélkül" ürítette ki a kórházakat. László Imre hozzátette: miközben arról beszélnek, hogy a járvány nyugvópontra tért, és vidéken már megkezdték a korlátozások feloldását, továbbra is üresen hagyják a kiürített 36 ezer ágyat.

Otthon Centrum: áprilisban átlagosan 12 százalékkal csökkent a fővárosi újépítésű lakások ára

Vélemény - 2020-05-08

Az év első három hónapjához viszonyítva áprilisban átlagosan 12 százalékkal estek Budapesten az új lakások árai, a folyamat részben a járványhelyzet miatt bevezetett kormányzati intézkedésekkel is magyarázható - közölte az Otthon Centrum pénteken.

Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta: Budapesten elsősorban a belvárosi és a külső kerületekben lévő lakások ára csökkent, így még a szegmens legkedveltebb területének számító XIII. kerületben is 5 százalékkal olcsóbban kínáltak egy négyzetmétert áprilisban, mint az első negyedévben. A fővároson kívül nem volt árcsökkenés, sőt a nagyobb városokban az árak 5-20 százalékkal még nőttek is a járvány megjelenése előtti időszakhoz képest - tette hozzá a szakember, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy vidéken jóval kevesebb újépítésű lakást értékesített az Otthon Centrum hálózata.