Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1814 találatból.

Választás 2018 - Karácsony: nincs kormánya az országnak

Vélemény - 2018-02-23

Magyarországnak nincs kormánya, a kormánynak csak alternatívája van - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Debrecenben.

Karácsony Gergely a hajdú-bihari megyeszékhely főterén tartott utcafórumon azt mondta, "Magyarországot olyan rablóbanda irányítja, amelyik elfelejtette azt, hogy mire esküdött".

Amnesty International: a migránsokat érintő jogsértések problémásak

Vélemény - 2018-02-22

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet éves jelentése szerint a magyar kormány ismét nem lehet büszke az emberi jogok területén nyújtott teljesítményére, bizonyos területeken még a 2016-os évhez képest is sokat romlott a helyzet.

Iván Júlia, az AI Magyarország igazgatója a jelentés bemutatóján, csütörtökön Budapesten azt mondta, három terület kifejezetten problémás az AI szerint Magyarországon: a menekültek és migránsok elleni súlyos jogsértések, a tudományos élet sérelme a felsőoktatási törvény módosításával, valamint a civil szervezetek üldözése és jogaiknak korlátozása.

Mint kifejtette, tavaly is folytatódtak a menekültek és migránsok elleni súlyos jogsértések, aggodalomra ad okot, hogy március óta a hatóságok határozatlan időre fogva tartják a tranzitzónában menedékkérelmet benyújtókat, köztük a gyermekeket is.

Agrárkamara: ötszörösére növelnék a gazdák az öntözhető terület nagyságát

Vélemény - 2018-02-21

A jelenlegi 80 ezer hektár helyett 377 ezer hektáron öntöznének a jövőben a gazdálkodók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) öntözési vízigény-felmérésének eredményei szerint.

A NAK szerint a tavaly december 1. és idén január 31. között mintegy 40 ezer termelő megkeresésével közel 1 millió 150 ezer hektár területet mértek fel a falugazdászok.

Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága

Vélemény - 2018-02-20

Ukrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát - jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán.

A diplomata szerint Ukrajna túl sok időt - a függetlenné válásától számítva 25 évet - vesztegetett el úgy, hogy nem oldotta meg a nyelvi kérdést, ami miatt ezt már "pszichológiai válság" nélkül nem lehet orvosolni.

Választás 2018 - Liberálisok: Orbán évértékelőjében kerülte a kellemetlen témákat

Vélemény - 2018-02-19

A Magyar Liberális Párt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjében kerülte a számára kellemetlen témákat.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányfő sok mindenről beszélt, de nem szólt az egészségügy állapotáról és az oktatásról, pedig a felmérések szerint ezek a témák érdeklik a leginkább a lakosságot. Az egészségügy ugyanis "közismerten katasztrofális helyzetben van", a központosított oktatás pedig kudarcot vallott - közölte.

Brexit - Verhofstadt: az átmeneti időszakban is a jelenlegi szabályokat kell alkalmazni az EU-állampolgárokra

Vélemény - 2018-02-18

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése után tervezett átmeneti időszakban sem alkalmazhat a jelenlegitől eltérő letelepedési szabályokat az akkor érkező EU-állampolgárokkal szemben - mondta vasárnap az Európai Parlament (EP) Brexit-ügyi referense.

Guy Verhofstadt a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: az átmeneti időszak, ha sikerül róla megállapodni, "egyszerűen a jelenlegi helyzet folytatódása" lesz.

Vona: Orbán Viktor a migráció fenntartásában érdekelt

Vélemény - 2018-02-15

Orbán Viktor a migrációt nem megoldani, hanem fenntartani akarja - jelentette ki a Jobbik elnöke csütörtökön Hajdúszoboszlón.

Vona Gábor a helyi zöldségpiac mellett tartott utcafórumon azt mondta, a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy minél tovább félelemben tudja tartani az embereket a migrációs fenyegetéssel, mert addig sem kell elszámolnia az egészségügy helyzetével, az oktatás állapotával vagy a korrupcióval.

A magyar embereket nem óriásplakátokkal, hanem határőrséggel és kerítéssel kell megvédeni az illegális migrációtól - mondta az ellenzéki pártelnök, megjegyezve: ha kormányra kerülnek, ők ezt teszik, s az nem kerül majd milliárdokba, mint a jelenlegi kormány propagandája.

Német külügyminiszter: Szerbiának az uniós csatlakozás érdekében el kell ismernie Koszovó függetlenségét

Vélemény - 2018-02-15

Szerbiának el kell ismernie Koszovó függetlenségét annak érdekében, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz - jelentette ki szerda késő este Pristinában Sigmar Gabriel német külügyminiszter a szerb és a koszovói sajtó másnap reggeli beszámolói szerint.

Brexit - Johnson: a kilépés "nem félelem, hanem remény forrása"

Vélemény - 2018-02-14

A brit külügyminiszter szerint Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból "nem félelemre, hanem reménykedésre ad okot". Boris Johnson szerdán beszédet tart a brit EU-tagság megszűnéséről, és a londoni külügyminisztérium előzetes tájékoztatása szerint arról fejti ki nézeteit, hogy a Brexittel Nagy-Britannia miként tudja maga mögött hagyni a múltbeli megosztottságokat.

A tárca által szerda hajnalban tudósítók számára hozzáférhetővé tett részletek szerint Johnson "a nagy horderejűnek" minősített beszédben "kijelöli az utat", amely a Brexit utáni időszakban elvezet majd "a kifelé tekintő, liberális, globális Nagy-Britanniához".

- NATO-főtitkár: megegyezésre van szükség az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban -

Vélemény - 2018-02-13

Mivel a NATO ismeri a kisebbségi nyelveket érintő ukrán oktatási törvényt és azt a jelentős kihívást, amely a szabályozás miatt kialakult feszültség megoldását nehezíti Ukrajna és Magyarország között, véleménye szerint mihamarabb megegyezésre kell jutni a kérdésben - jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára Brüsszelben kedden, üdvözölve egyúttal a Velencei Bizottság ajánlását, és Kijevet annak tanulmányozására szólítva.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének kétnapos védelmi miniszteri találkozóját megelőzően tartott sajtóértekezletén - újságírói kérdésre válaszolva - Stoltenberg elmondta: az ukrán oktatási törvény ügyében beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel és Petro Porosenko ukrán elnökkel is, és azt sürgette, hogy egyensúlyt kell találni a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és egy ország hivatalos nyelvének oktatása kérdésében.

DK: Áder is támogassa, hogy ne szavazhasson az, aki soha nem élt itt!

Vélemény - 2018-02-12

- A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja azon kezdeményezéséhez, amelyik megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.

Magyar-szerb kormányülés - Orbán: Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni határait

Vélemény - 2018-02-09

Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni a határait, polgárai biztonságát és kulturális identitását is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki budapesti magyar-szerb kormányülés után, az Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Jobbik: újra kell tárgyalni a multicégek stratégiai szerződéseit

Vélemény - 2018-02-08

A Jobbik újratárgyalná a multinacionális cégek kormányzattal kötött stratégiai szerződéseit - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint ezek a megállapodások indokolatlan kedvezményekben részesítik az érintetteket; pártja ehelyett a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokkal állapodna meg, és azokat kedvezményezné.

Donald Trump: inkább álljon le a kormányzat működése, ha nincs megállapodás a bevándorlás ügyében

Vélemény - 2018-02-07

Donald Trump amerikai elnök szerint inkább álljon le a kormányzat működése, ha a kongresszusban nem sikerül megállapodni a demokratákkal a bevándorlás ügyében. Az elnök a Fehér Házban a rendfenntartó erők képviselőivel és kongresszusi politikusokkal tartott találkozóján fejtette ki álláspontját.

Ombdusman: felül kell vizsgálni a gyerekek külföldre vitelének szabályozását

Vélemény - 2018-02-06

Az ombudsman szerint a gyermekek jogellenes külföldre vitelének megelőzéséért felül kell vizsgálni a jelenlegi szabályozást, amely hiányos és bizonytalan - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden.

Székely László azért kezdeményezett vizsgálatot, mert egyre gyakoribb, hogy az egyik szülő a gyermeket önhatalmúlag, a másik szülő beleegyezése nélkül és a felügyeleti jogait sértve elviszi az országból vagy egy másik országban visszatartja

Varga: a versenyképesség erősítésében kiemelt szerep jut a kkv-knak

Vélemény - 2018-02-05

- Magyarország versenyképességének további erősítésében kiemelt szerep jut a kis- és középvállalkozásoknak - nyilatkozta az MTI-nek Varga Mihály arról a hétfői konferencián nyilvánosságra kerülő kkv-stratégiáról, amely a kormány és a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakmai együttműködésében készül el.

A 2,7 millió nyugdíjas nem tehertétel, hanem lehetőség a társadalom számára

Vélemény - 2018-02-01

Nem tehertétel a 2,7 millió nyugdíjas, hanem lehetőség a társadalom számára - jelentette ki Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben. A nyugdíjas szövetkezeti szakmai napok debreceni fórumán hozzátette, az életkor kitolódásával a 65 éven felüliek már nem pihenni akarnak, a kutatások szerint szívesen vállalnának munkát, de nem szeretnék elveszíteni a nyugdíjat. Kifejtette, a társadalomnak szüksége van aktivitásukra, élettapasztalatukra, megbízhatóságukra.

Holokauszt-emléknap - Wolfgang Schäuble: minél távolabb kerül a nemzetiszocializmus korszaka, annál fontosabb az emlékezés

Vélemény - 2018-01-31

Minél távolabb kerül a nemzetiszocialista diktatúra és a holokauszt korszaka az időben, annál fontosabb az emlékezés, mert az ember hajlamos természetes adottságként felfogni a szabadságot, a demokráciát és a jogállamiságot, holott ezek kivételes történelmi jelenségek - hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke szerdán az auschwitz-birkenaui náci haláltábor felszabadításának 73. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülésen.

Péterfalvi Attila: számtalan veszélyt jelent a kisgyerekek internethasználata

Vélemény - 2018-01-29

Számtalan veszélyt rejt a kisgyerekek számára az internet világa, emiatt nagyon fontos a védelmük, és ezért állított össze a biztonságos jelenlétükről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tanulmánykötetet - mondta a NAIH elnöke hétfőn Budapesten.

Választás 2018 - Fidesz: Soros dollármilliárdokat költ a magyar választás befolyásolására

Vélemény - 2018-01-27

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros György dollármilliárdokat költ a magyar választások befolyásolására.

Hidvéghi Balázs szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait; egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kabinet elleni lobbitevékenységre.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az "általa pénzelt" demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen.