Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2065 találatból.

Energiaügyi biztos: alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése

Vélemény - 2019-04-02

Az Európai Bizottság számára alapvető fontosságú a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas gázvezeték megépítése, függetlenül attól, hogy a benne szállított gáz melyik nyomvonalon jut el majd Ausztriába - jelentette ki Miguel Arias Canete energiaügyi európai biztos Bukarestben.

EP-választás - Juncker: az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány

Vélemény - 2019-04-01

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az "idegengyűlölet". A politikus erről vasárnap este beszélt az olasz köztelevízióban.

Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök "a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem".

MSZP-Párbeszéd: kárpótolni kell az ellátástól jogtalanul megfosztott rokkantnyugdíjasokat!

Vélemény - 2019-04-01

Az MSZP-Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy kárpótolja azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiktől törvényellenesen vették el a korábbi jogosultságaikat.A két párt közös, hétfői sajtótájékoztatóján Tordai Bence (Párbeszéd) emlékeztetett: 2016-ban és 2017-ben több európai bírósági határozat is arra kötelezte a magyar államot, hogy változtassa meg azt a korábbi törvényt, ami sok rokkantnyugdíjastól megvonta az addigi járandóságait. Egy tavaly novemberi döntésében az Alkotmánybíróság is a kárvallottaknak adott igazat és arra utasította az Országgyűlést, hogy március 31-ig rendezze a helyzetet.

Meteogyógyász: 7-10 napig is tarthat az óraátállítás hatása a szervezetre

Vélemény - 2019-03-30

Az óraátállítás hatása 7-10 napig is tarthat azoknál, akik erre érzékenyek - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Barnier: a londoni parlament elé kerülő megállapodás a legjobb kompromisszum

Vélemény - 2019-03-29

Az EU és London számára is a legjobb kompromisszumot jelenti a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, pénteken a brit alsóházban szavazásra kerülő megállapodás - jelentette ki Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló Varsóban, a lengyel kormányfővel közös sajtóértekezleten.

DK: az egészségügyre és az oktatásra kell fordítani a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt

Vélemény - 2019-03-28

- A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar egészségügyre és az oktatásra költse a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt.

A DK frakciószóvivője, Gréczy Zsolt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot.

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: egységes és átlátható parkolási rendszerre van szükség

Vélemény - 2019-03-27

- Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hangsúlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer "úgy rossz, ahogy van", mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja.

DK: a Fidesz korlátozni akarja a parlamenti képviselők jogait

Vélemény - 2019-03-26

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz korlátozni akarja és akár meg is szüntetheti a parlamenti képviselők azon jogát, hogy szabadon bemehessenek közintézményekbe és ott információkat kérhessenek az intézmény működéséről.

Brexit - A legnagyobb északír párt szerint "megalázó" a Brexit halasztása

Vélemény - 2019-03-24

A legnagyobb észak-írországi protestáns párt szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról döntő EU-csúcsértekezleten Theresa May miniszterelnök "megalázó módon" vonta vissza azt a gyakran ismételgetett álláspontját, hogy az Egyesült Királyság március 29-én kilép az Európai Unióból, a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodással kapcsolatban pedig "semmi nem változott".

Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályokat

Vélemény - 2019-03-21

Az Európai Bizottság továbbra is osztja a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét, s a helyzet az utóbbi hónapokban sem javult, sőt újabb problémák is felmerültek - hangsúlyozta a testület első alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Frans Timmermans az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a hetes cikk szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárás állása is napirenden volt.

Brexit - EP-elnök: akár van megállapodás, akár nincs, az emberek jogai érinthetetlenek

Vélemény - 2019-03-20

Nem lehet megváltoztatni a megállapodás tartalmát, de "egy dolog világos, akár van megállapodás, akár nincs Nagy-Britannia európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről és az EU-hoz fűződő jövőbeli kapcsolatokról, az emberek jogai érinthetetlenek" - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerdán.

Sargentini: az Európai Néppártnak meg kell kezdenie az etikai nagytakarítást

Vélemény - 2019-03-19

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

Új-zélandi terrortámadás - Orbán: a terrorizmus nem ismer határokat

Vélemény - 2019-03-18

Az Új-Zélandon történt brutális terrortámadás sajnálatos módon ismét bebizonyította, hogy a 21. században a gyűlölet, az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat - írta Orbán Viktor miniszterelnök Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában.

Orbán Viktor - aki a magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történt terrortámadás miatt - levelében úgy fogalmazott: Magyarország és kormánya elítéli az erőszak minden formáját, és a továbbiakban is támogatja a terrorizmus és az erőszakos szélsőségek visszaszorítására tett nemzetközi erőfeszítéseket

NATO-főtitkár: a Brexit nem változtat a NATO és Nagy-Britannia kapcsolatán

Vélemény - 2019-03-14

Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) kizárólag London és az Európai Unió viszonyát változtatja meg, de semmilyen szempontból sem alakítja át a NATO-hoz fűződő kapcsolatát, ahogy nem változtat a katonai szövetség és az Európai Unió kapcsolatán sem - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a katonai szövetség 2018-as éves beszámolójának ismertetésekor csütörtökön.

DK: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit!

Vélemény - 2019-03-13

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ne költöztesse ki a Fóti Gyermekközpontból az ott élő gyerekeket.

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

Vélemény - 2019-03-12

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

"A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét" - fogalmazott a kormányfő, aki szerint külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert - mondta a diákoknak - "a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok".

Kovács Árpád: a kis- és középvállalkozások növekedése kulcskérdés a magyar gazdaságban

Vélemény - 2019-03-11

A kis- és középvállalkozások intenzív növekedésének elérése kulcskérdés a magyar gazdaság sikere szempontjából - mondta hétfőn Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Dietetikus: a betegeknek nem javasolt a böjt

Vélemény - 2019-03-10

- A betegeknek egyáltalán nem javasolt a böjt - mondta Antal Emese dietetikus a szerdán kezdődött negyvennapos böjtre utalva az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az éhezéssel káros anyagok keletkezhetnek a szervezetben, amelyek felhalmozódnak, tehát a drasztikus böjt nemhogy megtisztítja, hanem inkább árt a szervezetnek.

Elemzők: a februári infláció felülmúlta a várakozásokat

Vélemény - 2019-03-08

A fogyasztói árak emelkedése februárban jelentősen felülmúlta a várakozásokat, a maginfláció és az adószűrt maginfláció is jóval meghaladta a 3 százalékos jegybanki célt.

Orbán Viktor: Magyarország Európához tartozik, mi Európa vagyunk

Vélemény - 2019-03-07

- A legborzalmasabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy huszonkilenc évvel azután, hogy a láncra vert nemzetek felszabadultak és a kontinens újra egyesült, Európa újra birodalomépítő célkitűzéseknek lesz kitéve, amelyek már nem kívülről, hanem saját belsejéből fakadnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a beszélgetésben, amelyet Philippe de Villiers francia politikus és esszéista a minap megjelent könyvében ismertetett.