Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1896 találatból.

Szakértő: Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készülhet

Vélemény - 2018-08-25

- Átalakíthatja a világgazdaságot, hogy Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül, ám a háttérben az amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok egyelőre még igen élénkek - mondta Daunerné Bernek Ágnes Oroszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az elemző megjegyezte, hogy az Egyesült Államok sok terméket - többek között rakétahajtóműveket vagy a hadiipar számára nélkülözhetetlen fémeket - csak Oroszországtól tud megvásárolni, így bizonyos mértékig Washington is függ Moszkvától.

Illegális bevándorlás - Tajani: a V4-ek Olaszország legádázabb ellenségei a migrációban

Vélemény - 2018-08-24

A Visegrádi Négyeket (V4) nevezte Olaszország "legádázabb ellenségeinek" a migrációt tekintve az Európai Parlament (EP) elnöke a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak pénteken.

Antonio Tajani ezt azzal indokolta, hogy a V4-ek nem hajlandók egyetlen migránst sem befogadni. Hozzátette: annak ellenére, hogy a visegrádi országok mostanáig nem engedték a dublini szerződés módosítását, a római kormány tekintélyes tagjai őket tartják legjobb partnereiknek.

Az EP-elnöke úgy vélte, "ha a dublini reformot elfogadták volna, nem következett volna be, ami Cataniában történik".

Orosz külügy: Moszkva nem kapitulál Washington előtt

Vélemény - 2018-08-23

- A Szkripal-ügyre hivatkozó új szankciókkal kapcsolatban az Egyesült Államok szándékosan teljesíthetetlen követelményeket fogalmazott meg Oroszországgal szemben, Moszkva azonban nem tesz engedményeket és nem kapitulál Washington előtt - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Mezsdunarodnaja Zsizny című magazin honlapján csütörtökön közölt interjújában.

Trump volt tanácsadója: Cohen vallomása az eddigi legrosszabb, amivel az elnök szembesül

Vélemény - 2018-08-22

Michael Cohen ügyvéd vallomása valószínűleg az eddigi legrosszabb dolog, amivel Donald Trumpnak szembesülnie kell elnökként - jelentette ki Michael Caputo, Trump korábbi tanácsadója a Politico című lapnak nyilatkozva.

Szakértő: az amerikai szankciók csak mélyítették a török gazdasági válságot

Vélemény - 2018-08-21

- Nem az Egyesült Államok által bevezetett szankciók okozták a török pénzügyi válságot, azok csupán mélyítették a folyamatot - jelentette ki a Turkinfo főszerkesztője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, kedden.

Amerika-szakértő: Trump intézkedései sérthetik az információszabadságot

Vélemény - 2018-08-17

Az amerikai közvélemény jelentős része az információszabadság alkonyaként éli meg Donald Trump egyes intézkedéseit - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Brexit - Szakértő: negatívra fordultak az Egyesült Királyság gazdasági kilátásai

Vélemény - 2018-08-16

A Corvinus Egyetem docense szerint negatívra fordultak az Egyesült Királyság gazdasági kilátásai. Gálik Zoltán az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön azt mondta, a kilépés megszavazása után negatív tendencia kezdődött a font árfolyamában, ennek jelenlegi felgyorsulása pedig az inflációra is negatív hatással van, mert drágul az import.

Úgy fogalmazott, az Egyesült Királyság kis túlzással 50 százalékban kereskedik az Európai Unió országaival, ha kiesik az európai integrációból, akkor nem tudja majd érvényesíteni az EU-tagsággal járó kiváltságokat, és minden országgal újra kell tárgyalnia a kereskedelmi feltételeket.

Ez negatívan befolyásolhatja kereskedelmi rendszerét is - tette hozzá.

Szakértő: nem volt jó stratégia az Iszlám Állam lerombolása

Vélemény - 2018-08-15

Nem volt jó stratégia az Iszlám Állam által Szíriában és Irakban létrehozott kalifátus lerombolása, mert a harcosok szétszóródtak a világban - jelentette ki Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

BL-selejtező - A Malmö edzője szerint gólt ajándékoztak a Vidinek

Vélemény - 2018-08-08

Uwe Rösler, a svéd Malmö vezetőedzője szerint gólt ajándékoztak a Vidinek kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első felvonásán, amely 1-1-es döntetlennel ért véget.

Mike Pompeo: az Egyesült Államok érvényesíttetni fogja Irán elleni új szankcióit

Vélemény - 2018-08-06

Az Egyesült Államok teljes mértékben érvényesíttetni fogja az Irán elleni szankciókat - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap este az alaszkai Anchorage-ben - szingapúri útjáról visszatérőben az Egyesült Államokba - az őt kísérő újságíróknak.

Geológus: a globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget

Vélemény - 2018-08-05

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget - mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat.

Juhász Árpád szólt arról, hogy az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

Koreai-félsziget - Szakértő: Washington és Phenjan egyaránt a másik lépésére vár

Vélemény - 2018-08-05

- Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyaránt azt várja, hogy a másik fél lépjen a Koreai-félsziget békéjének megteremtéséhez vezető úton - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A szakértő hangsúlyozta: mindkét országnak megvan a saját célja, és módszereik is eltérőek. Észak-Korea atomprogramjának felszámolása hosszú folyamat, amelynek a végét még nem látni.

Tusványos - DK: Orbán Viktor ezzel a beszéddel hadat üzent

Vélemény - 2018-07-28

- A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Orbán Viktor kormányfő tusnádfürdői beszédében "hadat üzent Európának, hadat üzent a magyar embereknek és hadat üzent a szabadságnak".

Rónai Sándor szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor totális európai politikai és kulturális konfliktusokkal, valamint nemzetállamok és régiók kulturális harcával terhelt Európa képét vetítette elénk.

Orbán: az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Vélemény - 2018-07-27

Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken, a brüsszeli testület jelenlegi döntéseivel kapcsolatban.

A kormányfő reagált a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásra és arra is, hogy a testület javaslata szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak. Azt mondta: nem tulajdonít jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, mostani kezdeményezés már kifutott az időből.

Orbán Viktor szerint azt a módszert kell megtalálni, "hogyan lavírozzunk, evickéljünk" el a jövő év májusáig.

Amerikai importvámok - Trump elégedett a Junckerrel folytatott tárgyalások eredményeivel

Vélemény - 2018-07-27

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Iowa és Illinois államokban népszerűsítette az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel folytatott szerdai tárgyalásain elért eredményeket, és az európai piac megnyitásáról beszélt.

Szakértő: nem lesz nagy hatása a turizmusra a görög erdőtűznek

Vélemény - 2018-07-26

- Nem lesz komoly hatása a turizmusra a görög erdőtűznek, hiszen az ország kiterjedt tengerparttal, illetve szigetvilággal rendelkezik, ahol a vendégek zavartalanul pihenhetnek - mondta Szidiropulosz Archimedesz Görögország-szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: egyre több halálos balesetet okoznak mobiltelefon-függő sofőrök

Vélemény - 2018-07-23

Súlyos következményekkel járhat a mobiltelefon-függőség: Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök - mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Évente többször történik, a legutóbb pénteken volt a közösségi médiában élőben közvetített baleset, a sofőr figyelmét elvonta a videózás, a négy román utas közül ketten meghaltak - fűzte hozzá.

Költségvetés - DK: újabb százmilliárdot költ a kormány stadionépítésre

Vélemény - 2018-07-22

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány újabb százmilliárdot költ stadionépítésre, és a társasági adó (tao) rendszerén keresztül eddig 500 milliárdot juttattak közpénzből a futballkluboknak.

Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte, nyolc éve mondja a kormány, hogy ha jobbak lesznek a körülmények a stadionokban, akkor jobb lesz a magyar labdarúgás is. Ehhez képest az ellenzéki politikus szerint a kormány mélybe taszította a sportágat.

Brexit - Major: nem létezik olyan megállapodás, amely pótolhatná az EU-tagság előnyeit

Vélemény - 2018-07-22

John Major szerint a brit kormány nem tud olyan megállapodást kötni az Európai Unióval a kilépés megszűnésének feltételrendszeréről, amely pótolhatná a brit EU-tagság előnyeit. Az egykori konzervatív párti brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: bármilyen megállapodásra jut London az Európai Bizottsággal, "az kevésbé lesz jó", mint az a kapcsolatrendszer, amelyet Nagy-Britannia az Európai Unió tagjaként jelenleg fenntart az EU-val.

Költségvetés - Jobbik: humánerőforrás-katasztrófa fenyeget az oktatásban

Vélemény - 2018-07-20

- A Jobbik szerint humánerőforrás-katasztrófával fenyeget az oktatás állapota, és a helyzeten nem javít a jövő évi költségvetési javaslata.

Ander Balázs jobbikos képviselő, az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a pedagógusok elhagyják a pályát, és egyre több diák morzsolódik le. Míg 2010-ben a 17 évesek 98 százaléka ült az iskolapadban, mostanra 85 százalékra romlott ez a mutató.Teljesen nyilvánvaló, hogy a 21. században a legfontosabb versenyképességi tényező a magas hozzáadott érték produkálására képes emberi tudás lesz - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint drámai a helyzet.

Azt mondta, egy évtized alatt 10-ről 15 százalékra nőtt azon iskolák aránya, ahol a hátrányos helyzetű diákok vannak többségben, ráadásul romlik e fiatalok tanulmányi teljesítménye, amelyre mind erősebben nyomja rá bélyegét a visszahúzó közeg, amelyben élnek.