Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2314 találatból.

Brexit - Sok termék drágább lenne, ha nem születne megállapodás az EU és Nagy-Britannia tárgyalásain

Vélemény - 2020-06-28

Sok termék ára emelkedne, ha nem jönne létre megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság új kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalásokon - mondta Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő emlékeztetett: június 23-án volt a negyedik évfordulója annak, hogy a britek népszavazáson döntöttek arról, el szeretnék hagyni az Európai Uniót.

Jobbik: propagandaeszköz a nemzeti konzultáció

Vélemény - 2020-06-26

Jelen formájában propagandaeszköznek nevezte a nemzeti konzultációt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője.Az ellenzéki politikus arról beszélt: elméletben nagyon jó, a demokrácia erősítésére alkalmas eszköz a választók véleményének kikérése, feltéve, hogy az emberek valódi válaszokat adhatnak.

A gyakorlatban nincs másról szó, mint egy kommunista propagandaeszközről, amellyel tulajdonképpen az emberek szájába adják a válaszokat - jelentette ki, hozzátéve, a feltett kérdések zömére adandó válasszal a emberek túlnyomó többsége egyetért.

GKI: kevésbé pesszimista az idei növekedési prognózis

Vélemény - 2020-06-25

GKI Gazdaságkutató csütörtökön kiadott legfrissebb prognózisában elvetette az előző, márciusi előrejelzésében felvázolt kevésbé pesszimista - 3 százalékos GDP-csökkenést jósló - forgatókönyvét, miközben kissé enyhített pesszimista - 7 százalékos visszaesését valószínűsítő - forgatókönyvének borúlátásán.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: Orbán Viktor bosszúhadjáratot folytat Budapest ellen

Vélemény - 2020-06-24

Orbán Viktor bosszúhadjáratot folytat Budapest ellen, a miniszterelnök fővárost érintő intézkedései kártékonyak, ennek egyik példája a Lánchíd, amelyet a kormány veszni hagy, hogy "belerohadjon a Dunába" - mondta Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője a szerdai ülés előtti sajtótájékoztatóján.

Szerbiai választások - Nagy meglepetéseket hozott az unalmasnak minősített választási folyamat

Vélemény - 2020-06-22

A szerbiai választások kampányát a sajtó és maguk a politikusok is minden korábbinál unalmasabbnak, a várható eredményeket pedig kiszámíthatónak nevezték, az előzetes eredmények viszont mégis sokakat megleptek, hiszen földcsuszamlásszerű győzelmeket, óriási bukásokat és új szereplőket is hoztak.

Koronavírus - Orbán: több tízezer ember életét sikerült megmenteni

Vélemény - 2020-06-19

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.A kormányfő hangsúlyozta: a magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európaiak.

Magyarország egy katonai logika szerint felépített gyakorlatban felkészült egy tömeges fertőzésre, amit aztán sikerült megakadályozni, de a "katonai gyakorlaton" megszerzett tudás óriási érték.

A német utazási irodák már 10 milliárd euró bevételkiesésnél tartanak

Vélemény - 2020-06-15

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti az eddig 10 milliárd euró bevételkiesés megduplázódásának elkerülése érdekében.

Költségvetés - DK: Orbán Viktor elszigeteli Magyarországot legnagyobb szövetségesétől

Vélemény - 2020-06-14

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy barátokat, szövetségeseket szerezne, folyamatosan elszigeteli Magyarországot legnagyobb szövetségesétől, az Európai Uniótól - mondta Dobrev Klára, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kabinet jövő évi költségvetési javaslatát ismerve kilátástalannak látja a helyzetet.

Novák Katalin és Kósa Lajos: a testvéreket segíti az illetéktörvény módosítása

Vélemény - 2020-06-13

A testvéreket tehermentesítené a Fidesz két alelnöke, Novák Katalin és Kósa Lajos az illetéktörvény általuk kezdeményezett módosításával, amelyről a Mandiner online kiadásában megjelent páros interjúban beszéltek.

Orbán: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

Vélemény - 2020-06-12

A koronavírus-járvány várható második hulláma és a gazdasági hatások orvoslása miatt 2021 is gazdaságvédelmi év lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Így a jövő évi költségvetésnek is rendelkeznie kell egy járványügyi és egy gazdaságvédelmi alappal - közölte.

Karácsony: már idén elvennének csaknem 12 milliárd forintot Budapesttől

Vélemény - 2020-06-11

Az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító indítvány már ebben az évben elvenne majdnem 12 milliárd forintot a fővárostól, és ezt "fejelnék meg jövőre a még súlyosabb sarccal, a Budapest-adóval" - írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Facebook-oldalán.

Jobbik: a bosszú költségvetése a jövő évi büdzsé

Vélemény - 2020-06-10

A bosszú költségvetésének, az önkormányzatok elleni hadjáratnak nevezte a 2021-es büdzsét a Jobbik vezérszónoka szerdán az Országgyűlésben, a törvényjavaslat általános vitájában.

Babis: Csehország elutasítja az új kvótaterveket

Vélemény - 2020-06-09

- Csehország számára továbbra is elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság kötelező kvótarendszert vezessen be az illegális bevándorlók elosztására - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő.

Az euróövezetben differenciált a járvány okozta gazdasági visszaesés

Vélemény - 2020-06-07

Differenciált a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés az euróövezetben - mondta Halmai Péter egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, amelyben a magyar gazdasági intézkedésekről is beszélt.

Ujhelyi: javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az uniós források felhasználására

Vélemény - 2020-06-06

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

A Badacsonyból bejelentkező szocialista politikus a közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta: Magyarországon két konzultáció indul. A kormány nemzeti konzultációját "álkonzultációnak", "magyarázkodó és agymosó kampánynak" nevezte, majd hozzátette: ezzel szemben az Európai Bizottság "valódi társadalmi párbeszédre hívja" a magyarokat az uniós költségvetésről.

Trianon 100 - Kozma Imre: a Kárpát-medencében élők sokat köszönhetnek a magyaroknak

Vélemény - 2020-06-04

A Kárpát-medence közös hazánk, és az itt élő népek sokat köszönhetnek a magyaroknak, elsősorban Szent Istvánnak - mondta a 80. születésnapját ünneplő Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az irgalmasrendi szerzetes arról beszélt: egész életét meghatározta, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján született, és hogy családjában megtanulta, mit jelent a haza szolgálata.

Felidézte: nagyapjától két "nagy igazságot" kapott ajándékba, az egyik, hogy az élet ajándék, amit nem tarthat meg magának senki, amit másoknak kell ajándékozni.

MSZP: a 13. havi nyugdíj legyen egységesen 140 ezer forint!

Vélemény - 2020-06-03

Az MSZP azt javasolja, hogy a 13. havi nyugdíjat egységesen 140 ezer forintban állapítsák meg. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdai, online sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy csütörtökön kezdődik el a parlamentben a 13. havi nyugdíj visszaállításáról szóló javaslat vitája.

Korózs Lajos azt mondta, igazságosabb lenne, ha minden jogosult ugyanakkora összeget kapna 13. havi járandóságként. Arra is kitért, hogy azért javasolnak 140 ezer forintot, mert jelenleg körülbelül ennyi a havi átlagnyugdíj.

Koronavírus - DK: maradjanak meg a könnyített e-recept kiváltási szabályok!

Vélemény - 2020-06-02

A veszélyhelyzet elmúltával is maradjon meg az e-receptek kiváltásának könnyített módja - szólította fel a kormányt keddi online sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának tagja.

Szakértő: gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az EU között

Vélemény - 2020-06-01

Gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről - erről Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense beszélt az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Szlávik: enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

Vélemény - 2020-05-31

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatornán vasárnap..