Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2396 találatból.

LMP: elfogadhatatlanok az önkormányzatok elleni intézkedések!

Vélemény - 2020-11-25

- Az LMP elfogadhatatlannak tartja mindazokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek eddig sújtották az önkormányzatokat, de azokat is, amelyek ezután vonnának el forrásokat a településektől.

Koronavírus - Szlávik: ismertetni kell az emberekkel, hogyan hatnak a védőoltások

Vélemény - 2020-11-24

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Amerikai elnökválasztás - Michel: eljött az ideje az erős transzatlanti szövetség újjáépítésének

Vélemény - 2020-11-23

) - Eljött az összefogás ideje egy közös érdekeken és közös értékeken alapuló, erős transzatlanti szövetség újjáépítésére - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Joe Biden amerikai demokrata párti elnökjelölttel folytatott telefonbeszélgetésében hétfőn.

A korlátozások meghosszabbítását sürgetik vezető német politikusok

Vélemény - 2020-11-22

A koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozások meghosszabbítását sürgette a német kormánykoalíció több vezető politikusa vasárnap. A november 2-án bevezetett korlátozások az eredeti tervek szerint a hónap végén automatikusan megszűnnek. Angela Merkel kancellár és a tartományi kormányfők szerdán tárgyalnak arról, hogy miként folytassák a védekezést decembertől.

Jobbik: veszélyes az uniós vétóval zsarolni

Vélemény - 2020-11-20

- Hagyjon fel a kormány az uniós vétó lebegtetésével, mert az veszélyes és hatalmas károkat okozhat az országnak - sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Koronavírus - Karácsony: elfogadhatatlan, hogy Orbán háborút indít az önkormányzatok és az EU ellen

Vélemény - 2020-11-19

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebookon megosztott, Orbán Viktornak írt nyílt levelében elfogadhatatlannak nevezte, hogy a miniszterelnök egyszerre indít háborút a járvány és a gazdasági válság kezelése szempontjából kulcsfontosságú két szövetségese, a magyar önkormányzatok és az Európai Unió ellen.

Orbán: a kormány az uniós szerződésekben garantált jogával élve vétózta meg az uniós költségvetési jogalkotási csomagot

Vélemény - 2020-11-18

- A magyar kormány, a 2020. júliusi európai uniós csúcson megelőlegezett álláspontjának megfelelően, megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot, élve az uniós szerződésekben garantált vétójogával - áll Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában.

ÉVOSZ: stabil piaci környezetre és a beruházások ösztönzésére van szükség az építőipar erősítéséhez

Vélemény - 2020-11-17

Stabil piaci környezetre, a beruházások ösztönzésére, az idei évre megígért költségvetési forrásból finanszírozott ágazati hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő támogatásokra, valamint az elaprózódott vállalati struktúra kezelésére van szüksége az építőiparnak, hogy húzóágazat maradhasson, a lakáspiacon dolgozó cégek számára pedig kiemelten fontos, hogy mielőbb közzétegyék az 5 százalékos áfa részlet szabályait - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kedden.

A szakszövetség a javaslatait az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is eljuttatta.

Obama: mélyült az amerikai társadalom megosztottsága az elmúlt években

Vélemény - 2020-11-16

Barack Obama szerint mélyült az amerikai társadalom megosztottsága az elmúlt években, és ennek a folyamatnak a megállításához az idei elnökválasztás önmagában nem lesz elég.

LMP: a kormányfő "törvénycunamival" fedné el tehetetlenségét

Vélemény - 2020-11-14

Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök "törvénycunamit zúdított" az Országgyűlésre, hogy ezzel fedje el kormánya koronavírus-járvánnyal szembeni felkészületlenségét és tehetetlenségét - mondta a párt társelnöke szombaton, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta, a kabinet több olyan jogszabályon akar változtatni, amelyeknek semmi közük nincs a járvány elleni védekezéshez.

Példaként említette, az alaptörvénymódosításról szóló indítványt, amely szerinte a "lopás szentesítéséről szól".

Koronavírus - Orbán: minden élet számít

Vélemény - 2020-11-13

- "Senkiről sem akarunk lemondani, nekünk minden élet számít", az időseké is, és "minden emberért harcolni akarunk" - hangoztatta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette: 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját.

Koronavírus - MSZP: elkésettek a kormányzat intézkedései

Vélemény - 2020-11-12

Elkésettnek nevezte a kormányzatnak a koronavírus-járvány megfékezésére tett lépéseit Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Szerinte nyáron a kormány "elfelejtett felkészülni" a járvány második hullámára, és "ölbe tett kézzel nézte és várta, hogy az egészségügyi rendszerünk a tönk szélére jusson".

Kunhalmi Ágnes úgy értékelt: a Fidesz tudatosan tett így, "mert csak a hatalompolitikai kormányzásra koncentrál, vagy egész egyszerűen a közpolitikai kormányzásban, az ellátórendszere életben tartásában nem képes megfelelően kormányozni".

Koronavírus - Kásler: a halasztható műtétek felfüggesztése tehermentesíti a magyar egészségügyet

Vélemény - 2020-11-11

- A halasztható műtétek felfüggesztése tehermentesíti a magyar egészségügyet - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az adásban elhangzott: a hatályos rendelet szerint minden halasztható egészségügyi beavatkozást, műtétet fel kell függeszteni a közfinanszírozott, aktív fekvőbeteg-ellátást végző egészségügyi intézményekben, kórházakban.

Koronavírus - Karácsony: az NNK-t is bevonták a fővárosi önkormányzat elleni lejárató kampányba

Vélemény - 2020-11-08

Karácsony Gergely szerint "végtelenül szomorú, hogy a jelek szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is belerángatták a fővárosi önkormányzat ellen minden csatornán zajló lejárató kampányba".

Amerikai elnökválasztás - Biden: a járvány, a gazdaság, a klímaváltozás és a rasszizmus kezelésére kapunk megbízatást

Vélemény - 2020-11-07

A járvány, a gazdaság, a klímaváltozás és a rendszerszerű rasszizmus kezelésére kapnak megbízatást - jelentette ki Joe Biden péntek éjjel a delaware-i Wilmingtonban mondott rövid beszédében.

A demokraták elnökjelöltje - aki az eddigi eredmények szerint várhatóan az Egyesült Államok 46. elnöke lesz - azt mondta: "még nem jelentjük be a végleges győzelmet", de a demokraták nyerik meg a választást. Felsorolta, hogy Pennsylvaniában, Arizonában és Nevadában győzelemre áll.

Koronavírus - Orbán: a helyzet nehéz, de az esélyek jók

Vélemény - 2020-11-06

A koronavírusjárvány-helyzet nehéz, egyes helyeken súlyos, de az esélyeink jók, képesek vagyunk kezelni a helyzetet, és "együtt újra sikerülni fog" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte: az elemzések szerint november 21-én 2240 intenzív kórházi ágyra lesz szükség, december 10-én pedig már 4480-ra.

"Itt van nagyjából a teljesítőképességünk határa", mert a 4480 intenzív ágyon fekvő beteg összesen 30-32 ezer olyan koronavírusos beteget jelent, aki kórházban van - mondta a kormányfő

Szakértők szerint jó irány az 5 százalékos lakásáfa, de hosszabb időszakra volna szükség

Vélemény - 2020-11-05

- Új lendületet adhat a lakáspiacnak, a lakásépítéseknek a csökkentett áfa újbóli bevezetése és az általános forgalmi adó visszaigényelhetősége, ezért a lakásépítési kedv fellendülésére számítanak a szakértők, akik a legfrissebb építési statisztikai adatokra reagálva ugyanakkor szorgalmazták a kedvezményes áfa hosszabb ideig való fenntartását a piac kiszámíthatósága érdekében.

Bécsi merénylet - Merkel: az iszlamista terror közös ellenségünk

Vélemény - 2020-11-03

Az iszlamista terror közös ellenségünk, a harc a gyilkosok és felbujtóik ellen közös harcunk - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden a bécsi terrortámadásra reagálva.

DK: a kormány miatt egyre mélyül a gazdasági válság

Vélemény - 2020-11-02

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány "elfuserált politikája" miatt egyre mélyül a gazdasági válság és egyre nagyobb bajba kerülnek az emberek.


Orbán: hétfőtől új világ, erőből betartatjuk a szabályokat

Vélemény - 2020-10-30

- Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, "erőből kell ezeket betartatnunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A védekezés közös felelősség, a maszkot hordani kell, ez a kulcs, mert aki nem hordja és nem tartja be az előírásokat, az felelőtlen, mások egészségével is játszik - hangsúlyozta a kormányfő.