Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2093 találatból.

Parazitológus: a kullancsot minél hamarabb el kell távolítani

Vélemény - 2019-05-13

A testben talált kullancsot minél hamarabb el kell távolítani, mert a betegségek kialakulásában nagy jelentősége van annak, hogy mennyi idő telik el a csípés és az eltávolítás között - közölte Földvári Gábor parazitológus kutató az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Közgazdász: a kedvező gazdasági hangulat ösztönzi a fogyasztás bővülését

Vélemény - 2019-05-12

A kedvező gazdasági hangulatnak köszönhető a belföldi fogyasztás jelentős mértékű bővülése, a gyártói kapacitásokat ugyanakkor új területekre kell kiterjeszteni - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Turisztikai ügynökség: a turisztikai adatszolgáltató központ célja a turizmus fejlesztése

Vélemény - 2019-05-10

A nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ (ntak) célja a turizmus fejlesztése, és hogy gyorsabban hozzá lehessen jutni a forgalmi adatokhoz - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Guller Zoltán azt mondta, a turizmus jelenleg a magyar hazai össztermék (GDP) 11 százalékát adja. A rendszerrel ezt 16 százalékra szeretnék emelni. Az online ntak segítségével lehet majd látni például, hogy egyes országokból hány turista érkezik Magyarországra, melyek a leglátogatottabb helyek, valamint azt is észreveszik, ha egy turisztikai térségben csökkenés tapasztalható. Ezek az adatok lehetővé teszik a gyorsabb beavatkozást - ismertette

EU-csúcs - Választási részvételre buzdít és az RMDSZ támogatását is kéri Orbán Viktor Nagyszebenben

Vélemény - 2019-05-09

Az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít, a romániai magyarokat a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetségének (RMDSZ) támogatására kéri, és a román-magyar kapcsolatokon is szeretne javítani romániai tartózkodása alatt Orbán Viktor miniszterelnök, aki az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára érkezett Nagyszebenbe, és nyilatkozott ott ebből az alkalomból csütörtökön a médiának.

Andrej Babis: a biztonság, a migráció, az ET és az EB viszonya a legfontosabbak

Vélemény - 2019-05-08

A biztonság, a migráció, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság viszonya azok a kiemelt témák, amelyek az Európai Unió következő ötéves időszakában a legnagyobb figyelmet fogják igényelni - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő szerdán Prágában.

Sebastian Kurz: Orbán Viktor kijelentése Manfred Weberről nem változtat a Fidesz európai néppárti tagságáról szóló eljáráson

Vélemény - 2019-05-07

Orbán Viktor magyar kormányfő kijelentése Manfred Weber támogatásának megvonásáról nem változtat az általa vezetett Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságáról szóló eljáráson - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban.

Az EPP-hez tartozó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke kifejtette: az EPP úgy határozott, hogy felfüggeszti a Fidesz tagságát, és vizsgálat alá veszi a párt tevékenységét, és a vizsgálat lezárása után dönt arról, hogy a Fidesz megőrizheti-e tagságát.

"Pontosan ezt az utat fogjuk járni, és ezt nem tesszük függővé Orbán Viktor minden egyes megszólalásától" - mondta Sebastian Kurz.

Agrárkamara: a sertéspestis kínai megjelenése segítheti az uniós sertéstenyésztők helyzetét

Vélemény - 2019-05-07

Az afrikai sertéspestis kínai megjelenésének rövid távon haszonélvezői lehetnek az európai uniós, és így a magyar sertéstenyésztők is - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős országos alelnöke kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Szakértő: évekig eltarthat Venezuela demokratizálódása

Vélemény - 2019-05-03

Évekig, de akár egy évtizedig tartó folyamat lehet Venezuela demokratizálódása - mondta Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgató-helyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.A szakértő szerint ha sikerül is leváltani Nicolás Maduro elnököt, csak nagyon lassú átmenet várható.

Az elnök hatalmát a hadsereg tartja fenn, amely még mindig érdekelt, gazdasági értelemben is, Maduro rendszerének továbbélésében - fűzte hozzá

Miniszteri biztos: egyedülálló a magyar diákok külföldi nyelvtanulási lehetősége

Vélemény - 2019-05-02

A világon egyedülálló, hogy a magyar kormány 140 ezer diáknak teszi lehetővé a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét - közölte a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Bartos Mónika azt mondta, a teljes program kerete évi 90 milliárd forint, ez tanulónként kétezer eurót jelent.

A program célja, hogy a 9. és 11. osztályos diákok az elsőként tanult idegen nyelvben nagyobb jártasságot szerezhessenek. Emellett barátságokat köthetnek és megismerhetik az adott ország kultúráját is - ismertette.

Hozzátette, a tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek

Orbán Viktor a La Stampában: az Európai Néppárt működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal!

Vélemény - 2019-05-01

Matteo Salvinit, a Liga olasz kormánypárt vezetőjét nevezte Európa jelenlegi legfontosabb emberének a migráció megállítása és az EU átalakítása terén Orbán Viktor miniszterelnök, akivel a La Stampa olasz napilap közölt interjút szerdán, Salvini magyarországi látogatása előtt.

EP-választás - Jobbik: halálos a kormányzat gazdaságpolitikája

Vélemény - 2019-04-30

Halálosnak nevezte a kormányzat gazdaságpolitikáját keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese, mondván, kórházakat zárnak benne, az épületekben pedig szállókat alakítanak ki a külföldről érkező vendégmunkásoknak.

Jakab Péter az egykori Árpád Kórház épülete előtt arról beszélt, hogy a változáshoz "egy óriási kijózanító pofont" kell kapnia a Fidesznek a május 26-ai európai parlamenti választáson a magyar emberektől.Hozzátette: az utóbbi években intenzív kampánnyal toborzott dolgozókat Belső-Ukrajnában a kormányzat, és csak a kezdetnek nevezte, hogy tízezrével érkeznek ide ukránok munkát vállalni.

Jakab Péter hangsúlyozta: a tavalyi választási kampányban a Fidesz azzal riogatott, hogy ha az ellenzék nyeri a választást, akkor migránsokat telepítenek laktanyákba, míg napjainkban a fideszes képviselők hagyják jóvá, hogy kórházakat alakítsanak át e célra.

Teszik ezt úgy, hogy évente 24 ezer magyar ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz - fogalmazott.

Timmermans: erősödik a hajlandóság Közép-Európában a menekültkérdés közös megoldására

Vélemény - 2019-04-29

Erősödik a hajlandóság a közép-európai térségben a menekültkérdés közös megoldására az az Európai Szocialisták Pártja (PES) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans szerint.

A holland politikus két hétfői német interjúban is arról beszélt, hogy változást tapasztal a migráció kérdéseinek megítélésében a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) térségében.

Guterres: az Egy övezet, egy út kezdeményezés fontos szerepet játszhat a fenntartható fejlődés előtérbe helyezésébe

Vélemény - 2019-04-26

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) fontos szerepet játszhat a fenntartható fejlődés előtérbe helyezésében - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár a kezdeményezésnek szentelt pekingi fórumon, és ígéretes trendnek nevezte a kínai vezetés elkötelezettségét az új energiaforrásokra való átállásra.

Guterres aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ENSZ 2030-ra kitűzött klímavédelmi céljainak a jelenlegi állás szerint csupán a felét sikerülhet megvalósítani. A klímaváltozást korunk alapvető problémájának nevezte, éppen ezért üdvözölte Kína elkötelezettségét a fenntartható fejlődést szolgáló megoldások alkalmazása iránt, és ezt "bölcs befektetésnek" nevezte. Üdvözölte, hogy Kína 2017-ben 125 milliárd dollárt (36 160 milliárd forintot) fordított megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokra.

Szakértő: Észak-Koreának elsősorban élelmiszerre van szüksége

Vélemény - 2019-04-24

Az észak-koreai gazdaság nehéz helyzetét mutatja, hogy az országnak elsősorban élelmiszerre van szüksége, amit Oroszországtól meg is kaphat - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A KMKSZ üdvözli Volidimir Zelenszkij győzelmét az ukrán választáson

Vélemény - 2019-04-23

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kedden Ungváron kiadott nyilatkozatában üdvözölte Volodimir Zelenszkij győzelmét a vasárnap befejeződött ukrán elnökválasztáson, egyben annak a reményének adott hangot, hogy az új államfő megválasztása után Kijev felhagy a magyarellenes politikával.

Ukrán elnökválasztás - Elemző: az új elnöknek tárgyalnia kell Oroszországgal

Vélemény - 2019-04-22

- A leendő új ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek tárgyalnia kell Oroszországgal, hiszen nem folytatható tovább a bűnbakkeresés és az ellenségeskedés politikája - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Londoni elemzők: kiugró kiskereskedelmi forgalmat hozhat a nyárias brit húsvét

Vélemény - 2019-04-20

- Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint kiugró forgalomra számíthat a brit kiskereskedelem a nyáriasnak ígérkező hosszú húsvéti hétvégén és az utána következő héten. A hosszú távú előrejelzések azonban - főleg a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatában kialakult patthelyzet miatt - továbbra is borúlátók.

Lett kormányfő: Európa külső határait meg kell erősíteni

Vélemény - 2019-04-17

Nem a belső határellenőrzést kell visszaállítani, hanem Európa külső határait kell megerősíteni az illegális bevándorlás megállítása érdekében - jelentette ki Krisjanis Karins lett kormányfő szerdán Strasbourgban.

Mogherini: csak egy polgári vezetésű átmeneti kormány válaszolhat a szudániak követeléseire

Vélemény - 2019-04-16

A Szudánban múlt héten létrejött katonai tanács nem képes választ adni a nép követeléseire - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban kedden.

A főképviselő az Európai Parlament plenáris ülésének uniós külpolitikai kérdésekkel foglalkozó vitáján elmondott beszédében hangsúlyozta: valódi átmenet nélkül a szudáni válság mélyülése folytatódik.

Orbán: Szerbia mielőbbi uniós tagsága minden EU-tagország érdeke

Vélemény - 2019-04-15

Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a magyar és a szerb kormány ötödik együttes ülése után, Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tartott sajtótájékoztatón.