Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2266 találatból.

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb észak-koreai rakétakísérletet

Vélemény - 2020-04-15

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet - jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.

Nemzeti Pedagógus Kar: az egészségvédelem elsődleges az érettségi lebonyolításában

Vélemény - 2020-04-14

Az egészség védelme az elsődleges szempont az érettségi lebonyolításában, ezért a vizsga módját és időpontját a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzsnek kell meghatároznia - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter közölte: a jelenlegi elképzelés szerint csak az írásbeli vizsgákat tartanák meg, de még sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban is. Például, hogy mi történik akkor, ha valaki nem tudja teljesíteni a feltételeket, ha betegség miatt nem tud részt venni az írásbelin, valamint vannak olyan tantárgyak is, amelyeknél nincs írásbeli vizsga - sorolta.

Londoni elemzők: meredek árzuhanás lesz a brit ingatlanpiacon

Vélemény - 2020-04-13

Londoni pénzügyi elemzők szerint meredek árzuhanásra kell felkészülni a brit ingatlanpiacon az új koronavírus okozta gazdasági válság miatt.

Londoni elemzők: Közép-Európában V alakú növekedési pálya várható

Vélemény - 2020-04-09

Londoni pénzügyi elemzők legfrissebb előrejelzései szerint a közép-európai EU-gazdaságok növekedése várhatóan V alakú pályát ír le a következő egy évben, vagyis a koronavírus-járvány okozta idei jelentős visszaesést jövőre hirtelen fordulattal élénk fellendülés követi. Az új prognózisok azt valószínűsítik, hogy Magyarországon a térség többi gazdaságánál élénkebb lesz a kilábalás 2021-ben.

Ingatlan.com: robbanásszerűen nőtt a kínálat az albérletpiacon

Vélemény - 2020-04-08

Március elejéhez képest országszerte 22 százalékkal közel 20 ezerre, Budapesten pedig 12 százalékkal csaknem 12 200-ra emelkedett a kiadó lakáshirdetések száma, így az albérletpiacon a kínálat a júliusi-augusztusi főszezonhoz fogható - közölte az ingatlan.com szerdán.

Balogh Lászlót az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint ennek egyik oka, hogy a koronavírus-járvány hatására a turizmus gyakorlatilag leállt, ezért a rövid távra kiadott ingatlanokból egyre több kerül a piacra. Ráadásul míg korábban a rövid távra kiadott lakások léptek be a hotelek piacára, most ennek a fordítottja történik, ugyanis a hotelek lépnek be a lakáspiacra. Hozzátette ugyan, hogy ez nem fordul elő tömegesen, de több hotel és panzió elkezdte közép- és hosszú távú kiadásra hirdetni szobáit, hogy ezzel is mérsékelje a bevételkiesést.

Koronavírus - DK: sebtapasz a nyílt sebre a kormány mentőcsomagja

Vélemény - 2020-04-07

A Demokratius Koalíció (DK) szerint a kormány koronavírus-járvány elleni védekezésre szánt csomagja megkésett és kevés, ráadásul a kiváltságosok érdekeit szolgálja, ezért tulajdonképpen csak egy "sebtapasz a nyílt sebre" - mondta az ellenzéki párt alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Csaba azt mondta, a kormány még mindig csak a probléma felszínét kapargatja, és elengedte a munkavállalók, a kisvállalkozók kezét. A DK politikusa szerint erre utal, hogy a munkájukat elvesztők nulla forintra számíthatnak a kabinet csomagjából, a turizmuson kívül dolgozó kisvállalkozások pedig legfeljebb hitelekhez folyamodhatnak.

Trump: "már látjuk a fényt az alagút végén"

Vélemény - 2020-04-06

"Már látjuk a fényt az alagút végén" - hangoztatta az amerikai elnök a Fehér Házban vasárnap este, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító munkacsoport szokásos sajtókonferenciáján.

Donald Trump derűlátóan nyilatkozott, leszögezve, hogy New Yorkban a halálozás csökkenő tendenciája "jó jel lehet".

Gyurcsány: a kormányénál kétszer nagyobb mentőcsomag kell

Vélemény - 2020-04-04

A kormány által bejelenteni tervezett mentőcsomagnál kétszer nagyobb segítségre van szükség a koronavírus-járvány miatt - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a kabinet egy 1300-1400 milliárd forintos csomagot kíván bejelenti a jövő héten, szerintük azonban ennél jóval nagyobb, mintegy 3000 milliárd forintos segítségre lenne szükség, amely a nemzeti össztermék 7 százalékának felelne meg. Magyarország egy ilyen lépéssel az európai országok középmezőnyébe kerülne egy ekkora vállalással - tette hozzá.

Az osztrák államfő szerint "hosszabb ideig" ki kell tartani

Vélemény - 2020-04-03

Kitartásra buzdította Ausztria lakosságát a koronavírus-járvány adta helyzetben Alexander Van der Bellen államfő csütörtök este az ORF osztrák országos közszolgálati televízióban.

Koronavírus - Merkely Béla: még nem alakult ki immunitás a vírus ellen

Vélemény - 2020-04-02

Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Merkely Béla azt mondta, hogy a vírus elleni oltóanyag leghamarabb ősz végére várható, és azt először a legveszélyeztetettebbek, az idősek kapják meg. A fertőzés elleni leghatékonyabb védekezés a Semmelweis Ignác tanácsolta kézmosás - hangsúlyozta, hozzátéve: fontos a távolságtartási szabályok betartása is.


Országos tisztifőorvos: mindannyian ki vagyunk téve a fertőzésnek

Vélemény - 2020-04-01

Mindenki ki van téve annak, hogy megfertőzi a koronavírus, a fiatalok sem kivételek - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: az ország minden megyéjében jelen van a vírus. A sűrűn lakott területeken, így Budapesten és Pest megyében magasabbak az esetszámok, de egyetlen vidéki település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány - emelte ki.

Koronavírus - Donald Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra

Vélemény - 2020-04-01

"Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban.

"Azt szeretném, hogy minden amerikai készüljön fel az előttünk álló zord napokra. Nagyon nehéz két hetünk lesz" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy ezt követően "mégis csak lesz valami fény az alagút végén".

Kurz: további szigorításokra van szükség

Vélemény - 2020-03-30

Még nem múlt el a koronavírus gyors terjedésének veszélye, ezért további szigorításokra van szükség Ausztriában - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár egy bécsi sajtótájékoztatón hétfőn, ahol a járvánnyal kapcsolatos újabb óvintézkedéseket ismertette.

Korózs: határidő meghosszabbításokat a krónikus betegeknek, fogyatékosoknak!

Vélemény - 2020-03-29

Hat hónapos határidő meghosszabbítást kért a kormánytól a krónikus betegek és fogyatékosok szakorvosi véleményeinek érvényességére, valamint a közgyógyellátáshoz és gyógyászati segédeszközhöz való hozzáférésre az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos köszönetet mondott azoknak, akik a járvány idején a "hátukon viszik az országot": az egészségügyi és szociális dolgozóknak, a kamionosoknak, a sofőröknek, a kereskedőknek és a köztisztaságban dolgozóknak.

DK: a kormány adjon maszkokat a lakosságnak!

Vélemény - 2020-03-26

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt adjon ingyenes védőmaszkot minden magyar állampolgárnak.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján egyúttal arra kérte Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy vonja vissza azt a korábbi "hihetetlenül veszélyes" kijelentését, amelyik szerint az egészségeseknek nem kell maszkot hordaniuk. Ez szembe megy minden ismert gyakorlattal és a vírusvédelmi protokollokkal is - fogalmazott.

A parlament egészségüggyel is foglalkozó népjóléti bizottságának tagja hangsúlyozta, a kutatások szerint ugyanis a fertőzötteknek akár a túlnyomó többsége is tünetmentes lehet.

DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

Vélemény - 2020-03-24

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hány embert teszteltek koronavírusra, ugyanis jelenleg csak a tesztek számát közlik, miközben egy-egy beteg esetében akár több vizsgálatot is el kell végezni.

Varga Mihály: a vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés

Vélemény - 2020-03-21

- A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

- Orbán Balázs: remélhetőleg a frakciók támogatni fogják a vészhelyzet meghosszabbítását

Vélemény - 2020-03-20

A kormány reméli, hogy a lehető legtöbb parlamenti frakció támogatni fogja a koronavírus okozta vészhelyzet meghosszabbítását - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: ha ez nem történik meg, akkor a kormány nem tudja fenntartani azokat az intézkedéseket, amelyeket az egészségbiztonság erősítéséért és a gazdaság megvédéséért hozott.

Elmondta: az alaptörvény értelmében a veszélyhelyzetet mint rendkívüli jogrendi állapotot kormány csak 15 napra tudja elrendelni. Ezt követően a veszélyhelyzet meghosszabbítása, illetve a már meghozott intézkedések hatályának meghosszabbítása az Országgyűlés hatáskörébe tartozik - közölte Orbán Balázs.

Osztrák belügyminiszter: helyreállt a rend az osztrák-magyar határon

Vélemény - 2020-03-19

- Helyreállt a rend az osztrák-magyar határon - jelentette be csütörtök délután Karl Nehammer néppárti belügyminiszter.

A magyar kormánnyal folytatott intenzív tárgyalásokat követően Magyarország 21 órától reggel 5 óráig ismét megnyitja a humanitárius folyosót, hogy lehetővé tegye az áthaladást - jelentette be Nehammer.

A belügyminiszter nyomatékosan kérte ugyanakkor a szerb vendégmunkásokat, hogy ne induljanak útnak, Szerbia ugyanis közölte, hogy egyetemesen lezárja határait. "Semmi értelme, hogy belépjenek Magyarországra, mivel úgysem engedik be őket Szerbiába" - szögezte le. Hozzátette ugyanakkor, hogy folyamatosan tárgyalnak a szerb kormánnyal a helyzet megoldása érdekében.

- IATA: határozott, erős kormányzati támogatás nélkül pár hónap alatt csődbe mennek a légitársaságok

Vélemény - 2020-03-17

Határozott és erős kormányzati támogatásra van szüksége a légitársaságoknak, különben a legtöbb cég pár hónapon belül csődbe megy - hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) keddi videokonferenciáján.