Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2040 találatból.

OTP: Európában is kiemelkedően magas az OTP sajáttőke-arányos megtérülése

Vélemény - 2019-03-01

- Az OTP rekordnagyságú profitot, kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget ért el tavaly, a 2018-as eredmények alapján nemcsak a régióban, egész Európában is kiemelkedően magas a bank sajáttőke-arányos megtérülése - mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Jobbik: az EP-választás tétje, hogy Orbán kivezeti-e Magyarországot az EU-ból

Vélemény - 2019-02-28

A Jobbik szerint az Európai Parlamenti választások tétje az, "megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból".

Szakértő: megélénkülhet a nagyméretű házak iránti kereslet a csok hatására

Vélemény - 2019-02-27

Fellendülhet a kereslet a nagyobb alapterületű ingatlanok iránt a csok új szabályai miatt - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, az új szabályok értelmében már használt ingatlan vásárlására is felhasználható a csok, ugyanakkor három gyermeknél 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás használható fel, ami a falusi csok esetében gyakran arra is elég, hogy más forrás nélkül ingatlanhoz jussanak az emberek.

A Nike kiáll Semenya mellett

Vélemény - 2019-02-26

- A Nike kiáll a kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó Caster Semenya mellett, aki fellebbezése eredményére vár, melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) novemberben életbe lépett, rá vonatkozó szabályozásával szemben nyújtott be.

A sportszergyártó a legújabb, 90 másodperces reklámfilmjében - amelyet levetítettek a vasárnap esti Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban - női sportolók teljesítményét méltatja. A képsoron olyan "őrült" tevékenységek bukkannak fel, mint kosaras zsákolás, ökölvívás vagy maratonfutás, emellett előkerülnek a nők sportolásával kapcsolatos negatív sztereotípiák is

Orbán: a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak

Vélemény - 2019-02-25

A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján hétfőn Egyiptomban.

Brexit - Brit kormánytagok: ha a jövő héten nincs áttörés, halasztani kell a kilépést

Vélemény - 2019-02-23

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból (Brexit) abban az esetben, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában.

Iohannis az alkotmánybíróságon támadta meg az idei román állami költségvetést

Vélemény - 2019-02-22

- Klaus Iohannis román államelnök pénteken bejelentette, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg az állami költségvetést, amelyet újfent élesen bírált.

Jobbik: három sebből vérzik az új családtámogatási csomag

Vélemény - 2019-02-21

Három sebből vérzik a miniszterelnök által bejelentett családtámogatási csomag családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos része - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

EP-szakbizottság: nyugtalanító a sajtószabadság helyzetére Magyarországon

Vélemény - 2019-02-20

- A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) létrehozása nyugtalanító, drámai hatással van a sajtószabadság magyarországi helyzetére, és a demokrácia alapjait is veszélyezteti - jelentette ki Petra Kammerevert európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP kulturális bizottságának (CULT) elnöke Brüsszelben szerdán, az EP-testületnek az Európai Bizottsággal közösen tartott, a magyarországi média helyzetével foglalkozó vitáján.

MSZP: az EBRD-vel kötött paktum a bankoknak kedvez a devizahitelesek kárára

Vélemény - 2019-02-20

Az MSZP az Országgyűlés elé terjeszti a kormány Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 2015-ben kötött paktumának felbontására vonatkozó javaslatát, mert abban szerintük "Orbán Viktor a devizahitelesek kárára állapodott meg a bankokkal".

A Huawei alapítója szerint az Egyesült Államok nem tudja "eltiporni" a céget

Vélemény - 2019-02-19

Zsen Cseng-fej a BBC brit közszolgálati médiatársaság hírtelevíziójának nyilatkozva kijelentette: éppen a vállalat elleni folyamatos amerikai támadások kényszerítik a céget termékei és szolgáltatásai minőségének javítására.

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az áprilisi választások után

Vélemény - 2019-02-17

Spanyolországban kormányalakítási patthelyzet alakulhat ki az április 28-i előrehozott parlamenti választások után - derült ki a voksolás kiírását követően megjelent első közvélemény-kutatásból, amelyet a La Vanguardia című napilap közölt vasárnap.

MSZP-kongresszus - Timmermans: igazságos bérek kellenek az EU-ban

Vélemény - 2019-02-16

Az igazságos béreket, a nők és férfiak bére közötti különbség nullára csökkentését nevezte a legfontosabb céljainak az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, az MSZP budapesti kongresszusán.

Frans Timmermans az MSZP EP-listájáról döntő rendezvényen rögzítette azt is: az Európai Bizottság elnökeként sohasem kötne megállapodást a szélsőjobboldallal.

A politikus szerint a szocialistáknak a fiatalok felé kell fordulniuk, melléjük kell állniuk, és olyan körülményeket kell teremteni Magyarországon, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre.

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba

Vélemény - 2019-02-15

Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba, 31 százalék szerint viszont indokolt volt a csaknem 10 évig tartó háború - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott adataiból.

Lavrov a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére

Vélemény - 2019-02-13

- Csak tovább rontják a két ország kapcsolatát az Oroszország ellen bevezetendő újabb amerikai szankciók - figyelmeztette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden telefonon amerikai hivatali partnerét, Mike Pompeót.

Az Európa Tanács illetékes biztosa az emberi jogok védelmének magyarországi helyzetét bírálta

Vélemény - 2019-02-11

- Az emberi jogok védelmének romló magyarországi helyzetét bírálta hétfői sajtóközleményében Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) illetékes biztosa, mondván, "rendkívül szűk korlátok közé szorult" a kormánykritikus civil szervezetek, jogvédők és újságírók tevékenysége.

Nagy István: a magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot

Vélemény - 2019-02-09

- A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot Szingapúrtól Kanadáig, jelen vannak többek között Japánban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, de a mi életünkben is kedves szerepet töltenek be - mondta Nagy István agrárminiszter a 12. Budapesti Mangalicafesztivál hivatalos megnyitóján, szombaton.

Kiemelte, a magyar állattenyésztésnek nagy lehetősége a mangalica fajta, mutatva azt is, hogy mennyire fontos a magyar genetikai állomány megőrzése.

Nagy István hangsúlyozta, hogy az állatainkban rejlő genetikai kincsek pótolhatatlanok. Meg kell becsülni azokat a genetikai örökségeket, amelyekkel rendelkezünk - mutatott rá.

Venezuelai válság - Egy amerikai tengernagy szerint a venezuelai katonák haldoklanak az éhségtől

Vélemény - 2019-02-08

A venezuelai katonák "haldoklanak az éhségtől" és a hadsereg állapota "romlott", noha jelenleg a katonák még lojálisak Nicolás Maduro elnökhöz - jelentette ki Craig Faller tengernagy, az amerikai hadsereg Latin-Amerikáért felelős főparancsnoka egy szenátusi bizottsági ülésen csütörtökön.

Venezuelai válság - Bolton: Washington mentesítheti a büntetések alól a Guaidót támogató katonatiszteket

Vélemény - 2019-02-07

Washington mentesítheti a büntetések alól az Egyesült Államok által is ideiglenes venezuelai államfőként elismert Juan Guaidót támogató katonatiszteket - közölte Twitter-bejegyzésében John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.

- A Helsinki Bizottság aggodalmát fejezi ki a magyar szabályozás miatt

Vélemény - 2019-02-06

A Magyar Helsinki Bizottság aggodalmát fejezte ki, az elmúlt évek során migrációval kapcsolatban elfogadott több magyar jogszabály negatív hatása miatt - derült ki a szervezet Hogyan ássák alá az uniós országok a szabadsághoz való jogot a menedékkérők fogva tartása által című tanulmányából.