Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2477 találatból.

MSZP: a kormány adjon mindenkinek havonta 5 gyorstesztet!

Vélemény - 2021-04-09

A kormány adjon mindenkinek havonta 5 otthon elvégezhető, ingyenes koronavírustesztet, gondoskodjon a szigorú kontaktkutatásról, és adjon 100 százalékos táppénzt a fertőzötteknek, karanténban lévőknek - szorgalmazta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón pénteken.

LMP: a kormány párhuzamos hatalmi struktúrát épít

Vélemény - 2021-04-07

Az LMP szerint a kormány a járványhelyzet alatt párhuzamos hatalmi struktúrát épít ki. A párt frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy a kormány az érdemi válságkezelés helyett a járvány kritikus időszakában folytatja a döntéshozatal és a közvagyon jelentős részének kiszervezését, mindezt hazug indoklással.

Klímakutató: fontos, hogy az emberek hallgassanak a tudósokra

Vélemény - 2021-04-06

A tudomány és a demokrácia kompatibilitásáról, a "vizionárius" vezetők elhivatottságáról és a nemzeti értékelő jelentésről beszélgetett Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval Áder János köztársasági elnök Kék Bolygó című podcastjának kedden közzétett adásában.

Az államfő, az Ürge-Vorsatz Dinával indított márciusi beszélgetését folytatva, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben is a megelőzés fontosságát hangsúlyozta.

Egy mai egydolláros befektetés öt-hat dollárnyi későbbi kártól védhet meg - mondta.

Román miniszterelnök: június elsején megtesszük a visszatérés első lépését

Vélemény - 2021-04-05

Florin Citu miniszterelnök szerint Románia június elsején lazít a járványügyi korlátozásokon, és megteszi az első lépést a normalitás felé.

Hétfői sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta: olyan tárcaközi bizottságot hoz létre, amelyben valamennyi minisztérium képviselője jelen lesz, és mérlegelik, hogy a munkáltatói szövetségek, valamint a szakszervezetek képviselőit is meghívják. Ez a miniszterelnök által vezetett testület fogja kidolgozni a lazítás szabályait.

A miniszterelnök szerint az üzletek hétvégi nyitva tartására és az esti kijárásra vonatkozó múlt héttől bevezetett korlátozások eredményesek voltak

Koronavírus - Galgóczi: húsvétkor is fontos az elővigyázatosság

Vélemény - 2021-03-30

- Húsvétkor is fontos az elővigyázatosság, mivel úgy tűnik, hogy még mindig a járvány felívelő szakaszában vagyunk - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Galgóczi Ágnes hozzátette: csak hétfőn 8 ezer új beteget regisztráltak. A brit mutáció sokkal gyorsabban és könnyebben terjed az első hullámot okozó vírusnál.

Mianmari puccs - Borrell: számon kell kérni az emberi jogi jogsértéseket elkövetőiken

Vélemény - 2021-03-29

Elfogadhatatlan az erőszak fokozódása Mianmarban, a súlyos emberi jogi jogsértések elkövetőitől számon kell kérni szégyentelen cselekedeteiket - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a mianmari puccs ellen tiltakozókkal szemben a hétvégén alkalmazott katonai erőszakra reagálva.

Josep Borrell közleményében úgy vélte: a mianmari katonaság a száznál is több tiltakozó hétvégi meggyilkolásával az országban ünnepelt fegyveres erők napját a borzalom és szégyen napjává tette.

Orbán: semmilyen nyitás nem engedhető meg

Vélemény - 2021-03-26

Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák, középiskolák.

Kiemelte: mivel a boltok előtt sorok alakulhatnak ki, megfontolják, hogy kitolják a nyitvatartási időt, ezzel együtt pedig a kijárási korlátozás kezdetét. A részletszabályokról jelenleg is tárgyal az operatív törzs - tette hozzá.

MSZP: súlyosabban büntessék az engedély nélkül vezetőket!

Vélemény - 2021-03-23

- Elzárással is büntethetővé tenné a szocialista Molnár Zsolt azt, aki engedély nélkül vezet járművet. Az MSZP pártigazgatója bűncselekményként határozná meg, ha valaki úgy vezet, hogy attól hatóság eltiltotta.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy az elmúlt hónapok, évek arról szóltak, sokan engedély nélkül vezetnek gépjárművet, vagy más gépi meghajtású eszközt.

Koronavírus - Galgóczi: még mindig emelkedő fázisban van a harmadik hullám

Vélemény - 2021-03-21

A koronavírus-járvány harmadik hulláma még mindig emelkedő fázisban van - hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes elmondta: a regisztrált új esetek és az elhunytak száma sem mutat csökkenő tendenciát.Már több vírusvariáns is megjelent Magyarországon, ezek közül legnagyobb számban a brit mutánst mutatták ki. Ez a variáns - mint kiemelte - sokkal gyorsabban terjed és súlyosabb fertőzést is tud okozni.

Emiatt emelkedik a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is - tette hozzá.

A kormány egy héttel meghosszabbította a védekezési intézkedéseket - hívta a fel a figyelmet az NNK főosztályvezetője, aki kiemelte: fontos a járványügyi szabályok betartása, a zsúfolt helyek kerülése, a maszkviselés és a higiénés rendszabályok betartása.

Kínai pártlap - Ellenlépésekre kell számítania az EU-nak, ha szankciókat vezet be Kínával szemben

Vélemény - 2021-03-18

Ellenlépésekre kell számítania az Európai Uniónak (EU), ha szankciókat vezet be kínai tisztségviselők ellen a muszlim vallású ujgur kisebbséggel szembeni bánásmód miatt - írta vezércikkében a China Daily című kínai pártlap szerdán este.

Belga oltási munkacsoport: az AstraZeneca oltóanyaga jó, biztonságos és hatékony

Vélemény - 2021-03-16

- Belgium tovább folytatja a koronavírus ellen az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását, mivel szakvélemények szerint az "oltóanyag jó, biztonságos és hatékony" - jelentette be kedden a belga szövetségi kormány hivatalos oltási munkacsoportja.

Karácsony: szelíd forradalomra van szükség

Vélemény - 2021-03-15

Véget kell vetni Magyarország megosztottságának, és szelíd forradalomra van szükség. Ehhez le kell zárni az elmúlt harminc és benne az elmúlt tíz év fejezetét - jelentette ki a főpolgármester hétfőn, a Facebook-oldalára feltöltött március 15-ei ünnepi videójában.

Mára két Magyarország lett, mert módszeresen kettészakították. Ezt látjuk, halljuk és érezzük a bőrünkön - mondta Karácsony Gergely.

LMP: oltsák be a pedagógusokat és a szociális dolgozókat!

Vélemény - 2021-03-12

Az oltási terv korrigálására szólítja fel a kormányt az LMP. Társelnökük, Kanász-Nagy Máté pénteki, online sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta: kapjanak vakcinát a pedagógusok, az óvodai és bölcsődei gondozók és az oltásból eddig kimaradt szociális dolgozók, ők ugyanis mindannyian lehetséges gócpontokban tevékenykednek.

Az ellenzéki politikus hiányosnak és hibásnak tartja az oltási tervet. Nem tudható ugyanis, kit, mikor immunizálnak, és kulcsfontosságú intézmények munkavállalói maradtak ki abból - mondta. Az iskolák, óvodák vagy szociális intézmények a közösségi találkozások miatt gócpontokká válhatnak - mutatott rá a politikus, aki szerint a pedagógusokat ezért a digitális oktatás ideje alatt be kell oltani

Emberéleteket veszélyeztet az oltóanyagok egyenlőtlen globális elosztása jogvédők szerint

Vélemény - 2021-03-11

Emberéleteket veszélyeztet a koronavírus elleni oltóanyagok egyenlőtlen globális elosztása, és az, hogy a vakcinákat előállító vállalatok nem hajlandók megosztani más cégekkel a gyártási technológiát - áll az Amnesty International (AI) csütörtökön Londonban ismertetett felhívásában.

Koronavírus - Párbeszéd: a kormány megbukott az oltás megszervezéséből

Vélemény - 2021-03-09

A kormány megbukott az oltás megszervezéséből - jelentette ki a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Burány Sándor a keddi online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kabinet "emlékezetes bakit" követett el, amikor a hétvégén gyakorlatilag csődöt mondott az oltási terve. Ez világosan jelzi, hogy a kormány bármit is állít saját magáról, képtelen megszervezni, hogy egyetlen hétvége alatt néhány tízezer oltást beadjanak - tette hozzá.

Gyermekgyógyász szakmai szervezetek: gyanú esetén a gyerekeket is tesztelni kell

Vélemény - 2021-03-08

A gyermekeket is tesztelni kell, ha felmerül a koronavírus-fertőzés lehetősége, a fertőzött gyerekek azonosítása ugyanis elengedhetetlen a vírus terjedésének megfékezéséhez - olvasható a magyarországi alapellátó gyermekgyógyász szakmai szervezetek közös állásfoglalásában, amelyet a Házi Gyermekorvosok Egyesületének honlapján tettek közzé.

Gyurcsány: az emberek a kormány teszetoszasága miatt nem kapják meg a nekik járó vakcinákat

Vélemény - 2021-03-07

) - A kormány teszetoszasága miatt nem kapják meg az emberek azokat a vakcinákat, amelyek járnának nekik - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap a Facebookon közzétett videóüzenetben.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, az elmúlt napok történései "ennek a kormánynak a Waterloo-ja".

Az ellenzéki politikus szerint "elég gáz", ha "valaki nem tudja megszervezni, hogy 74 ezer embert beoltsanak egy hétvégén, miközben azt mondta, hogy akár százezreket is".

Kiemelte, "az még inkább gáz", hogy Magyarország nem hívta le a neki járó összes Moderna vakcinát, így azokat a franciák, a németek és a dánok vitték el.

LMP: a kormány továbbra is felkészületlen

Vélemény - 2021-03-05

Az LMP társelnöke szerint, ahogy az elmúlt egy évben, úgy továbbra is felkészületlen a kormány a koronavírus-járvány és az azt övező válság kezelésében. Kanász-Nagy Máté szerint teljes körű bértámogatásra, a megfertőződötteknek százszázalékos táppénzre, valamint az álláskeresési járadék időtartamának növelésére lenne szükség.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette: bár Orbán Viktor miniszterelnök "ismét jót viccelődött a rádióban", Brüsszellel és az ellenzékkel is foglalkozott, csak arról nem beszélt, hogyan fog ez az ország hétfőtől működni.

Országos tisztifőorvos: minden eszközzel le kell törni a járvány harmadik hullámát

Vélemény - 2021-03-04

- Minden eszközzel le kell törni a járvány nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullámát, a kormányzati szigorítások szükségszerűek voltak - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

MSZP: 500 ezer forintot és 100 százalékos táppénzt a szociális dolgozóknak!

Vélemény - 2021-03-03

Ötszázezer forint egyszeri támogatást és százszázalékos táppénzt követelt a szociális ágazatban dolgozóknak az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán.