Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1773 találatból.

Phjongcshang 2018 - Tiszeker Ágnes: nem meglepő a döntés

Vélemény - 2017-12-06
cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers wholesale photo paper photo paper wholesale

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: várható volt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem a kollektív büntetést alkalmazza majd Oroszországra a februári, phjongcshangi téli olimpiával kapcsolatban.

"Nem váratlan és nem meglepő a döntés" - jelentette ki a szakember szerdán, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. "A kérdés csak az volt, hogy a NOB meglépi-e a kollektív büntetést, és teljes egészében eltiltja Oroszországot mint nemzetet a téli játékoktól, vagy azt a technikát alkalmazza, amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség is az idei, londoni világbajnokságon. Ott az orosz sportolók nagyon megszűrve indulhattak, s csak semleges színekben, semleges zászló alatt, az orosz himnuszt nem játszották el."

DK: a magyar kormánynak nincsenek külpolitikai szövetségesei

Vélemény - 2017-12-04
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers inkjet paper manufacturers cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper

A DK szerint a magyar kormánynak immár nincsenek külpolitikai szövetségesei, mert mindenkivel összevész. Az ellenzéki párt külpolitikai kabinetjének vezetője erről hétfői sajtótájékoztatója után beszélt telefonon az MTI-nek.

Ara-Kovács Attila úgy vélekedett, az elmúlt napokban össztűz zúdult Orbán Viktor miniszterelnökre európai politikusok részéről, illetve az Egyesült Államok Republikánus Pártja felől is.

Vona Gábor cseh lapnak: Magyarország legnagyobb problémája a fiatalok kivándorlása

Vélemény - 2017-12-04
wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers inkjet paper manufacturers cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper

Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása - vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke abban az interjúban, amelyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.

Az ellenzéki pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen.

Észak-koreai válság - Orosz képviselők szerint Phenjan kész a tárgyalásra

Vélemény - 2017-12-01

- Észak-Korea kész tárgyalni a válság rendezéséről, és ehhez nem támasztja feltételként, hogy nukleáris hatalomként ismerjék el - közölték pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel orosz parlamenti képviselők, akik az elmúlt napokban Phenjanban tárgyaltak.

Varga Mihály: javítani kell a versenyképességet

Vélemény - 2017-11-30

Sokféle megközelítésből foglalkozik a kormány azzal, hogy az ország versenyképessége javuljon, ami azt jelenti, hogy gyorsabban és hatékonyabban legyen képes alkalmazkodni a változásokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Versenyképesség a digitalizáció és a robotizáció korában című konferenciáján Budapesten csütörtökön.

Sulyok Tamás: fontos a kölcsönös önkorlátozáson alapuló párbeszéd az Alkotmánybíróság és a Kúria kapcsolatában

Vélemény - 2017-11-29

Az Alkotmánybíróság és a Kúria kapcsolatában fontos a kölcsönös önkorlátozáson alapuló párbeszéd - mondta Sulyok Tamás AB-elnök az alaptörvény érvényesüléséről szóló szakmai konferencián, Budapesten szerdán.

Az új alaptörvény egyik fontos vívmánya az alkotmányjogi panasz intézményének új szabályozása, amely egyedi ügyekben lehetővé teszi a bírói döntés megsemmisítését, ezzel összefüggésben pedig a bírói ítéletekben egyre gyakrabban jelennek meg közvetlen hivatkozásként az alaptörvény rendelkezései. Az alkotmányjogi panasz intézménye elősegíti a rendes, szakjogi bíráskodásban is alkotmányos jogértelmezést - mutatott rá az Ab elnöke.

Szíria - Szakértő: valószínűleg nem darabolják fel Szíriát

Vélemény - 2017-11-28

- Szinte teljesen biztos, hogy Szíria megmarad a jelenlegi formájában - mondta Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A kutató szerint az ország feldarabolása senkinek sem áll érdekében, kivéve az Iszlám Államot. Az is szembetűnő, hogy a nagyhatalmak hasonlóan gondolkodnak - tette hozzá

Rontotta Dél-Afrika adósi besorolását az S&P

Vélemény - 2017-11-27

A bóvli szinten belül egy osztályzattal tovább rontotta Dél Afrika adósi besorolását a Standard & Poor's, miközben a Moody's a még épp befektetésre ajánlott besorolás kilátásából vett vissza, további rontás lehetőségével.

A S&P "BB pluszról" "BB mínuszra" gyengítette Dél-Afrika hazai devizában fennálló adósi minősítését, a külföldi devizában fennállónak besorolását pedig "BB pluszról" "BB"-re gyengítette.

Mindkét besorolás esetében a kilátást negatívról stabilra módosította a Standard and Poor's.

EU-keleti partnerség - May: tovább kell lépni a Brexit-tárgyalások második szakaszára

Vélemény - 2017-11-24

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdését sürgette Theresa May brit kormányfő pénteken az uniós és az úgynevezett keleti partnerségi országok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

"Közösen előre kell lépni a Brexit-tárgyalások második szakaszára" - jelentette ki May az ülés előtt, kitérve azon kérdések elől, hogy kormánya hajlandó-e megemelni az EU-val szemben fennmaradó brit pénzügyi kötelezettségek rendezésére szánt összeget, ami szakértők szerint kulcsfontosságú lenne az előrehaladáshoz.

Európai Bizottság: biztos sikerül megőrizni a stabilitást Németországban

Vélemény - 2017-11-20

Az Európai Bizottság biztos abban, hogy a koalíciós tárgyalások összeomlása ellenére sikerül megőrizni a stabilitást és a folytonosságot Németországban - jelentette ki hétfőn a brüsszeli testület szóvivője.

"Biztosak vagyunk abban, hogy a német alkotmány biztosítja a stabilitás és a folytonosság alapját, amely a német politika védjegye" - közölte Margarítisz Szkínász újságírói kérdésre válaszolva.

Orbán Viktor: Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott

Vélemény - 2017-11-20

Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészről elnevezett budapesti központ és archívum hétfői megnyitóján.

Merkel: érdemes tovább küzdeni a kormányalakításért

Vélemény - 2017-11-17

Érdemes egy "második fordulót" tartani és tovább küzdeni a kormányalakításért - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról szóló egyeztetések újabb fordulója előtt.

A CDU elnöke hangsúlyozta, a kormány megalakítása annyira fontos feladat, hogy akkor is küzdeni kell érte, ha a tárgyalás "biztosan kemény lesz".

A szólásszabadság korlátozásának tartja Kelemen Hunor, hogy meg akarják fosztani a román állami kitüntetésétől

Vélemény - 2017-11-16

A szólásszabadság korlátozására figyelmeztető rossz üzenetnek tartja Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, hogy egy állásfoglalása miatt meg akarják fosztani román állami kitüntetésétől.

A politikus csütörtökön beszélt erről, azt követően, hogy előző nap kiderült: a Románia Csillaga érdemrend becsületbírósága méltatlannak ítélte őt kitüntetésének viselésére és annak visszavonását kérte Klaus Iohannis államfőtől.

Theresa May: Oroszország a nemzetközi rendet fenyegeti

Vélemény - 2017-11-14

A brit miniszterelnök szerint Oroszország tevékenysége a nemzetközi rendet fenyegeti. Theresa May, aki a londoni City polgármestere, a Lord Mayor hagyományos éves bankettjén mondott beszédet hétfő este, minden eddiginél élesebb hangnemben bírálta Moszkva politikáját.

May szerint az az átfogó új gazdasági partneri viszonyrendszer, amelyet London szeretne kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, alátámasztja majd a közös európai elkötelezettséget a nyitott gazdaságok és szabad társadalmak mellett, azokkal szemben, akik mindezek aláásására törekszenek.

A brit kormányfő szerint "ezek között az első helyen természetesen Oroszország áll".

Orbán Viktor a múlt embere

Vélemény - 2017-11-13

A jelenlegi miniszterelnök beszéde csupán egy újabb gyenge próbálkozás volt arra, hogy elfedje: kormányzása képtelen a 21. század problémáit kezelni. Az elmúlt hét évben Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélységet hozott Magyarországnak.

Londoni polgármester: Boris Johnsonnak távoznia kell az Iránban bebörtönzött brit-iráni állampolgár ügyében elkövetett "baklövése" miatt

Vélemény - 2017-11-12

Sadiq Khan londoni polgármester szerint Boris Johnson külügyminiszternek távoznia kell tisztségéből az Iránban bebörtönzött brit-iráni állampolgár ügyében elkövetett "hatalmas baklövése" miatt.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, a Thomson Reuters Alapítvány Londonban élő programigazgatója tavaly tavasszal utazott Iránba kislányával családlátogatásra, ám amikor vissza akart térni Londonba, a teheráni repülőtéren őrizetbe vették, majd az iráni rendszer megdöntésére tett kísérlet vádjával öt év börtönbüntetésre ítélték, és azóta is a teheráni Evin börtönben tartják fogva

Máért - Orbán: mindannyiunk érdeke az erős Közép-Európa

Vélemény - 2017-11-10

- A miniszterelnök szerint mára a Kárpát-medencében megerősödött és versenyképessé vált az a gondolat, amely szerint a közép-európai népek abban érdekeltek, hogy mindannyian erősek legyenek.

Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezlet XVI. plenáris ülésén pénteken Budapesten azt mondta: a magyar nemzeti érdek az, hogy legyen erős Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovákia és Ukrajna, és velük Magyarország szintén erős országként gyümölcsöző kapcsolatot alakítson ki.

Szakértő: inflációs hatások miatt érkezik a nyugdíjkiegészítés

Vélemény - 2017-11-08

Az infláció pénzrontó hatása miatt kapnak a nyugdíjasok kiegészítést, és novemberben nyugdíjprémiumot is kézhez vehetnek - nyilatkozta a csalad.hu honlapnak Farkas András, a nyugdijguru.hu vezetője.

Elmondta, a nyugdíjak reálértéke 2010 és 2014 között a valódi mértéke fölé becsült inflációt követő emelések miatt több mint 8 százalékkal nőtt, ami felért egy 13. havi nyugdíj kifizetésével.

Mivel az idei 1,6 százalékos nyugdíjemelés nem éri el az infláció várhatóan 2,4 százalékos mértékét, kormány úgy döntött, hogy 0,8 százalékos kiegészítést ad, amelyet visszamenőleg is megkapnak a jogosultak.

A pótlólagos emelés mellett nyugdíjprémiumot is fizet novemberben az állam. Farkas András jelezte: ennek hátterét a nyugdíjtörvény adja, amely kimondja, hogy ha a bruttó hazai termék növekedésének várható mértéke a 3,5 százalékot meghaladja, és az államháztartás idei egyenlegcélja várhatóan teljesül, akkor novemberben nyugdíjprémiumot kell fizetni.

DK: a határon túli magyaroknak szavazati joguk van, de honvédelmi kötelezettségük nincs

Vélemény - 2017-11-06

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke magyarázatot vár a kormánytól arra, hogy ha a határon túli magyaroknak van szavazati joguk, akkor miért nincs honvédelmi kötelezettségük.

Vadai Ágnes hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az alaptörvény csak a magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok számára ír elő honvédelmi és katasztrófavédelmi kötelezettségeket.

Az ellenzéki politikus, akinek pártja aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, úgy fogalmazott: Orbán Viktor kihasználja a határon túli magyarokat, hogy "tovább uralkodhasson" a Magyarországon élők felett.

Öböl menti válság - Katari emír: "senkitől nem fogadjuk el, hogy kétségbe vonja a szuverenitásunkat"

Vélemény - 2017-10-30

Tamím bin Hamad asz-Száni katari emír a CBS televíziónak vasárnap adott hosszas interjújában hangsúlyozta: országa senkitől sem fogadja el, hogy kétségbe vonja szuverenitását.

A parányi emirátus uralkodója a katari fővárosban, Dohában fogadta a CBS vezető munkatársát, Charlie Rose-t és részletesen kitért a Katar ellen június 5-én meghirdetett blokád következményeire, okaira, Katar várható döntéseire.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza