Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2172 találatból.

Biztosítási alkuszok: 15 százalék körüli emelkedés várható a kgfb piacon

Vélemény - 2019-10-27

- Átlagosan 15 százalék körüli emelkedés várható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) díjainál az év végén váltók esetében - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének képviselője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Papp Lajos elmondta, a 2010. január elseje előtt vásárolt autóknál egységesen január elseje a biztosítási évforduló, és ezeknél november 2-án hirdetik majd meg az új díjakat. Az erről szóló értesítést - postai úton vagy e-mailben - november 11-ig kell megkapniuk az érintetteknek. Aki biztosítót akar váltani, az december elsején éjfélig mondhatja fel a biztosítását, az újat pedig december 31-ig kell megkötnie.

Orbán: a magyar érdek az, hogy a törökök Szíria felé nyissák ki a kapukat a migránsok előtt

Vélemény - 2019-10-25

- Magyarországnak az az érdeke, hogy Törökország Szíria felé nyissa ki a kapukat a migránsok előtt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Brexit - Juncker: az EU mindent megtett a rendezett brit kiválás érdekében

Vélemény - 2019-10-22

- Mindent megtett az Európai Unió annak érdekében, hogy biztosítsa az Egyesült Királyság rendezett kiválását, a döntés most a brit törvényhozáson múlik - jelentette ki kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

"Legalább tükörbe tudunk nézni, és azt tudjuk mondani, hogy mindent megtettünk, amit csak lehetett" - hangsúlyozta Juncker az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének reggeli vitáján.

Varga Mihály: új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Vélemény - 2019-10-19

Új alapokra helyeződhet Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolata a magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Washingtonban, miután találkozott Krisztalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával.

Brexit - Szakértő: pár szavazaton múlhat a Brexit-megállapodás szombati elfogadása

Vélemény - 2019-10-18

- Pár szavazaton múlhat az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeit rögzítő szerződés elfogadása a brit parlament szombati rendkívüli ülésen - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: 320 szavazat kellene a megállapodás elfogadásához, amelyhez a kisebbségben kormányzó Konzervatív Pártnak szüksége külső erők támogatására.

A konzervatívokat támogató Demokratikus Unionista Párt tíz képviselője már jelezte, hogy nem ért egyet a megállapodással, azonban húsz munkáspárti képviselő támogatását fejezte ki - jegyezte meg.

Török offenzíva - Erdogan: Ankara soha nem köt tűzszünetet Északkelet-Szíriában

Vélemény - 2019-10-16

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint Törökország az amerikai elnök figyelmeztetése ellenére sem fog soha tűzszünetet kötni Északkelet-Szíriában, ahol a török hadsereg a múlt héten hadműveletet indított Washington szoros helyi szövetségese, az Ankara által terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen.


ITM: a debreceni buszgyártó csarnok illeszkedik a nemzeti buszstratégiába

Vélemény - 2019-10-14

A Debrecenben épülő buszgyártó csarnok illeszkedik a nemzeti buszstratégiába, amely távolabbról nézve része annak a gazdaságstratégiának, amelyet Magyarország 2010 óta folytat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

M1: több szempontból is rekordnak számít a Hagibisz tájfun

Vélemény - 2019-10-12

Több szempontból is rekorder a Japánt szombaton elérő Hagibisz tájfun - mondta Kiss Gábor István, a közmédia tokiói tudósítója az M1 aktuális csatornán. A tudósító szerint még egyetlen ciklon sem erősödött meg ennyire ilyen rövid idő, vagyis 24 óra alatt, s rekorder a kiterjedése miatt is, hiszen mintegy 1400 kilométer az átmérője.

Nobel-díj - Molnár László: a felfedezések mögötti elméleti munkát is díjazták

Vélemény - 2019-10-08

A Nobel-bizottság nemcsak a felfedezéseket, hanem a mögöttük lévő elméleti munkát is díjazta a fizikai Nobel-díjjal, amelyet idén a csillagászati kutatások terén elért úttörő eredményeiért egy kanadai-amerikai és két svájci tudós, James Peebles kozmológus, Michel Mayor asztrofizikus és Didier Queloz csillagász kap - mondta Molnár László csillagász az MTI-nek.

Szakértő: ezer megbetegedés köthető az e-cigarettához az Egyesült Államokban

Vélemény - 2019-10-06

Az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisa szerint már ezernyolc megbetegedés köthető az elektromos cigarettához (e-cigaretta) - mondta Joó Tamás egészségügyi közgazdász az M1 aktuális csatornán.

Amerikai ügyész: a hondurasi elnök dollármilliókat kapott a kábítószer-maffiától

Vélemény - 2019-10-03

Juan Orlando Hernández, jelenlegihondurasi elnök dollármilliókat kapott a kábítószer-maffiától, köztük a Köpcös néven ismert "drogbárótól" - jelentette ki Jason Richman helyettes ügyész New Yorkban a politikus testvére perének első napján, szerdán.

Donald Trump puccsnak minősítette az őt fenyegető alkotmányos vádemelési eljárást

Vélemény - 2019-10-02

Donald Trump amerikai elnök puccsnak minősítette az őt fenyegető alkotmányos vádemelési eljárást egy héttel azután, hogy a demokrata többségű képviselőház megkezdte az eljárással kapcsolatos vizsgálatokat.

Brexit - Juncker: a britek felelőssége, ha nem sikerül uniós tagságuk rendezett megszüntetése

Vélemény - 2019-09-27

- Kizárólag a brit fél felelőssége lesz, ha nem sikerül rendezetten, az Európai Unióval egyetértésben megszüntetni az Egyesült Királyság európai uniós tagságát (Brexit) - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy pénteki német lapinterjúban.

Áder: a New York-i klímacsúcs teljesítette célját

Vélemény - 2019-09-26

)A New York-i klímacsúcs teljesítette célját, lendületet adott az egyes országoknak az újabb cselekvésre a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és ösztönözte a további vállalásokat - értékelte a konferenciát csütörtökön újságírók előtt nyilatkozva Áder János.

A magyar államfő részt vett és fel is szólalt a hétfői klímacsúcson, majd azt követően az ENSZ esedékes közgyűlése keretében rendezett fenntarthatósági fejlődési célokkal foglalkozó csúcstalálkozón. A köztársasági elnök szerdán négyszemközti megbeszélést folytatott Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, akivel szintén elemezték a klímaeseményt és megállapították: a mostani tanácskozás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a decemberben esedékes chilei klímakonferencián előrébb lépjenek és a jövő évi londoni klímacsúcson az eddigieknél ambiciózusabb nemzeti vállalásokat tegyenek az államok a globális felmelegedés megállítására.

Brexit - Szakértő: politikai átrendezős is várható a brit kormányban

Vélemény - 2019-09-25

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense azt valószínűsíti, hogy rövidesen politikai átrendeződés következik be a brit kormányon belül.A szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, a brit közéletben kaotikus állapotok vannak, ezért bármi elképzelhető.

ENSZ-klímacsúcs - Schmuck Erzsébet csalódott Áder János felszólalását illetően, de egyes javaslatait üdvözli

Vélemény - 2019-09-24

Csalódott Áder János államfő felszólalását illetően, de egyes javaslatait üdvözölte Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő az MTI-nek adott rövid értékelésében hétfőn este New Yorkban az ENSZ székházában.

Turisztikai szakértő: egyre népszerűbbek a tematikus utak

Vélemény - 2019-09-22

Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében - mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Rex Tillerson: izraeli tisztségviselők sokszor "megvezették" Donald Trumpot

Vélemény - 2019-09-20

Izraeli tisztségviselők, köztük Benjámin Netanjahu kormányfő tárgyalásaik alkalmával számos alkalommal "megvezették" Donald Trump amerikai elnököt - állította Rex Tillerson volt amerikai külügyminiszter a Harvard Egyetemen tartott előadásában.

Biztosítási alkuszok: tél előtt célszerű megkötni a nyaraló-biztosításokat

Vélemény - 2019-09-19

A nyár végével a nyaralóövezetek fokozatos elnéptelenedése megnöveli mind a betörések, mind a meghibásodások által okozott károk kockázatát, ezért a nyaraló-biztosításokat jóval a téliesítés előtt célszerű megkötni - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) .

Önkormányzat 2019 - Karácsony: fideszes mutyi a fővárosi patkánymentesítési közbeszerzés

Vélemény - 2019-09-17

- Egy tipikus fideszes mutyi forgatókönyvének összes elemét látni lehet a fővárosi patkánymentesítésre kiírt közbeszerzési pályázatnál és az ügyben Tarlós István főpolgármester minden megnyilvánulása hazugság volt - jelentette ki Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje kedden Budapesten sajtótájékoztatón.