Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1948 találatból.

DK: ne emelkedjen az új lakások áfája!

Vélemény - 2018-10-31

A Demokratikus Koalíció egy módosító javaslattal azt kezdeményezi, hogy ne szűnjön meg az újépítésű lakások kedvezményes áfa kulcsa.

Szakértő: illegálisan nem juthat be a menekültkaraván az Egyesült Államokba

Vélemény - 2018-10-30

A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint illegálisan biztosan nem léphetnek be az amerikai-mexikói határra tartó menekültkaraván tagjai az Egyesült Államok területére.

Londoni elemzők: Merkel döntése a visszavonulásról nem a német, hanem az olasz adóskockázatot növeli

Vélemény - 2018-10-29

Londoni pénzügyi elemzők szerint nem a német, hanem elsősorban az olasz adóskockázatot növeli Angela Merkel német kancellár hétfőn bejelentett fokozatos visszavonulása

Magyarország ungvári főkonzulátusa: magyar turisták október 28-án ne látogassák a vereckei honfoglalási emlékművet!

Vélemény - 2018-10-26

Magyarország ungvári főkonzulátusa a honlapján arra kéri a Kárpátaljára látogató magyarországi turistákat, hogy október 28-án, vasárnap tartózkodjanak a Vereckei-hágónál lévő magyar honfoglalási emlékmű felkeresésétől, mert a térségben ukrán nacionalisták tartanak megemlékezést.

Bécsi tenisztorna - Sávolt Attila szerint Fucsovics a legnagyobb győzelmét aratta

Vélemény - 2018-10-25

Sávolt Attila szerint tanítványa, Fucsovics Márton a karrierje szempontjából kulcsfontosságú sikert ért el azzal, hogy szerdán Fabio Fogninit megverve bejutott a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

A szakértők 10-15 százalékos díjemelésre és 150 ezer átszerződő ügyfélre számítanak a kgfb-kampányban

Vélemény - 2018-10-24

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 10-15 százalékos díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.

Elégedetlen a németek többsége a dízelválság kormányzati kezelésével

Vélemény - 2018-10-23

- Elégedetlen a németek többsége az úgynevezett dízelválság kormányzati kezelésével, és nem bízik abban, hogy a berlini vezetés meg tud állapodni a gyártókkal a régebbi dízelautók tulajdonosait a leginkább szennyezett levegőjű városokban fenyegető autóhasználati tilalom elhárításáról - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

Velencei Bizottság: aggodalomra ad okot a tervezett román büntetőjogi reform számos eleme

Vélemény - 2018-10-19

Aggodalomra ad okot a tervezett román büntetőjogi reform számos eleme, a javasolt módosítások gyengítik a korrupció, az erőszakos bűncselekmények és a szervezett bűnözés elleni küzdelem hatékonyságát - írta állásfoglalásában a Velencei Bizottság.

Matolcsy: sikeresen és eredményesen működött a jegybank tavaly

Vélemény - 2018-10-18

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017-ben is sikeresen és eredményesen működött, ahogy 2013 után minden évben - közölte a jegybank elnöke csütörtökön az Országgyűlés plenáris ülésén.

EU-csúcs - Kurz: az EU-csúcs Brexit-ügyi tanácskozásának rövidsége jelzi a 27-ek egységét

Vélemény - 2018-10-18

- A brüsszeli EU-csúcson a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyatott tanácskozás rövidsége jelzi az unióban maradó 27 tagország egységét - jelentette ki osztrák kancellár szerdán a belga fővárosban, az uniós tagországok csúcstalálkozóját megnyitó munkavacsorát követően.

Szakértő: a szennyezett levegő az asztmásoknak, a tüdő- és szívbetegeknek különösen káros

Vélemény - 2018-10-17

Mindenki szervezetére káros hatással van a szennyezett levegő, de különösen azoknak romlik az állapotuk, akiknek van valamilyen betegségük - közölte a Pulmonológiai Klinika igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Müller Veronika hangsúlyozta, a szennyezett levegő az asztmásoknak, valamint a tüdő- és szívbetegeknek okozza a legnagyobb problémát, mert nekik különösen érzékeny a légúti rendszerük, és könnyebben jelentkezik gyulladás.

DK: a hajléktalanok elleni fellépésre szánt pénzt fordítsák inkább a hajléktalanság felszámolására!

Vélemény - 2018-10-15

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály végrehajtására szánt pénzt inkább fordítsák a hajléktalanság felszámolására.

Századvég: minden második bajor választó bizonytalan

Vélemény - 2018-10-14

Bajorországban minden második választó bizonytalan, a héten készített egyik közvélemény-kutatás szerint a bizonytalanok vagy nem tudják, hogy kire szavazzanak, vagy nem biztos, hogy elmennek szavazni - mondta a Századvég Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Orbán: vállalni kell a sikereinket!

Vélemény - 2018-10-11

Vállalni kell a sikereinket is, nem csak a kudarcainkat, különben sosem lesz belőlünk nagy nemzet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pécsett.

A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.

Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint kevés igazi minőségi akadémia van minden sportágban, de a kosárlabdában nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember.

Szakértő: nagy a tétje a félidős választásnak az Egyesült Államokban

Vélemény - 2018-10-10

Nagy a tétje a novemberi félidős választásnak az Egyesült Államok politikai jövője szempontjából, mivel ha a kongresszus mindkét házában marad a republikánus többség, akkor az elnöknek nagyobb esélye van az újraválasztásra 2020-ban - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Abe: Japán "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a csendes-óceáni szabadkereskedelmi partnerségben

Vélemény - 2018-10-08

- A japán miniszterelnök szerint Tokió "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) néven alakult szabadkereskedelmi egyezményben a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után.Abe Sindzó a Financial Times című londoni gazdasági napilap hétfői kiadásában megjelent nyilatkozatában kijelentette: a Brexit után Nagy-Britannia elveszíti ugyan az "Európa kapujaként" jelenleg betöltött szerepét, de továbbra is globális kihatású erőcentrum marad.

Romániai népszavazás - Szakértő: az ortodox egyház vizsgázik

Vélemény - 2018-10-07

- A Külügyi- és Külgazdasági Intézet külső szakértője szerint az ortodox egyház vizsgázik a családról szóló hétvégi romániai népszavazáson.

Pászkán Zsolt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában rámutatott, az elmúlt három évtizedben úgy vélekedtek Romániában, hogy különösen a pártoknak nem jó szembe menniük az ortodox egyházzal, és ez szinte államegyházi szerepbe hozta ezt az egyházat.

Ha azonban a népszavazáson kiderül, hogy nem tudják mozgósítani az embereket, akkor e téren változás jöhet.

Brexit - Londoni elemzők: alacsonyabb képesítésű ipari munkások milliói járnának rosszul a megállapodás nélküli Brexittel

Vélemény - 2018-10-05

- Londoni pénzügyi elemzők szerint több millió alacsonyabb képesítésű ipari munkás járhat meglehetősen rosszul, ha a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után vámok terhelnék Nagy-Britannia és az Európai Unió kétoldalú kereskedelmét.

DK: teljesen megszűnt a migrációs nyomás

Vélemény - 2018-10-04

- A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz "fantomveszedelemmel riogatja" a magyarokat, ugyanis mára már teljesen megszűnt a korábbi migrációs nyomás.

- Timmermans: az Európai Bizottság növekvő aggodalommal követi a romániai fejleményeket

Vélemény - 2018-10-03

Egyre növekvő aggodalommal követi az Európai Bizottság a romániai fejleményeket, visszalépés figyelhető meg a reformfolyamatban - jelentette ki a brüsszeli testület első alelnöke az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi plenáris ülésén.