...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1569 találatból.

Csaknem 700 ezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban

...kontra - 2018-08-08

- Csaknem 700 ezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban szerdán ismertetett kormányzati adatok szerint.

Amerikai szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra

...kontra - 2018-08-03

Amerikai demokrata párti és republikánus szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra. Lindsay Graham dél-karolinai republikánus szenátor - aki a törvényjavaslat egyik fő szorgalmazója - újságíróknak elmondta: a politikusok célja az, hogy megbüntessék Moszkvát az amerikai választásokba történt beavatkozásáért, valamint a szíriai és ukrajnai orosz szerepvállalásáért. A törvényjavaslat egyúttal a kiberbűnözés elleni harc erősítését is szorgalmazza.

Az amerikai kongresszus megszavazta a Pentagon 2019-es költségvetését

...kontra - 2018-08-02

Az amerikai kongresszus szerdán jóváhagyta a védelmi minisztérium 2019-es költségvetését. A javaslat mindkét házban magabiztos többséget kapott: a képviselőházban 359:54 arányban, a szenátusban 87:10 arányban szavazták meg.

A 2019-es amerikai katonai költségvetés főösszege 716,3 milliárd dollár (közel 200 ezer milliárd forint).

Elismert klímatudóst jelölt Donald Trump a Fehér Ház tudománypolitikai hivatala élére

...kontra - 2018-08-01

- Elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Tudomány és Technológiapolitikai Hivatala élére. A Fehér Ház kedden este jelentette be, hogy a hivatalt Kelvin Droegemeier vezetheti majd, amennyiben jelölését a szenátus jóváhagyja. A posztot 19 hónapja, vagyis a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta nem töltötték be.

Pompeo figyelmezteti az IMF-et: nehogy Pakisztán a kölcsönből kínai adósságát fedezze

...kontra - 2018-07-31

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn arra figyelmeztette a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), ne engedje, hogy Pakisztán kínai adósságának egy részét fedezze a neki nyújtandó IMF-kölcsönből.

A külügyi tárca vezetője a CNBC televíziónak adott interjújában kijelentette: a kínai beruházóknak nem szabad azzal számolniuk, hogy egy amerikaiak által is támogatott nemzetközi szervezet révén kifizetik őket.

Tusványos - MSZP: messze van valóságtól a miniszterelnök által felvázolt kereszténydemokrácia

...kontra - 2018-07-28

Az MSZP elnöke szerint nagyon messze van a magyar valóságtól a kormányfő által Tusnádfürdőn felvázolt kereszténydemokrácia. Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor beszédére szombaton. A feltöltött videóban elmondta: a Fidesz nem független az európai elittől, hiszen tagja annak a pártcsaládnak, amely az Európai Bizottság és az Európai Parlament tagjainak többségét adja.

Tóth Bertalan közölte, a valóság nagyon messze áll attól, amit a miniszterelnök kereszténydemokráciának gondol.

A németek mintegy fele szerint a szövetség és a labdarúgó is hibás Özil ügyében

...kontra - 2018-07-27

A németek csaknem fele, a választókorú emberek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) egyaránt felelősség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy Özil lemondta a német válogatottságot - derül ki egy pénteken ismertetett felmérésből.

Financial Times: győzelem az EU számára Juncker washingtoni tárgyalásainak eredménye

...kontra - 2018-07-26

- Jelentős győzelem az Európai Unió számára, hogy Donald Trump amerikai elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke washingtoni tárgyalásukat követően tűzszünetet jelentettek be az Európa és Amerika között kialakult kereskedelmi háborúban - írta csütörtöki cikkében a Financial Times brit üzleti napilap.

Lengyelországba helyez át gépeket Dublinból a Ryanair

...kontra - 2018-07-25

Az írországi személyzet sztrájkja miatt csökkenti a dublini bázissal rendelkező flottáját a Ryanair és lengyel charter leányvállalatához helyezi át az így felszabaduló gépeket - számolt be szerdán az aerotelegraph.com hírportál.

Idén minden eddiginél korábban fogja elhasználni az emberiség a Föld éves erőforrásait

...kontra - 2018-07-23

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.

Tízezer orvos hiányzik Németországból

...kontra - 2018-07-22

Tízezer orvos hiányzik Németország kórházaiból és rendelőiből - jelentette ki a Rheinische Post című düsseldorfi regionális lapnak adott hétvégi interjúban Andreas Gassen, a német szövetségi orvosi kamara (KBV) elnöke. A problémát érzékeltetendő a kamarai elnök elmondta, hogy ez egy komplett évfolyamnak felel meg a német orvosi egyetemeken.

Gassen arra figyelmeztet, hogy a német háziorvosok harmada nyugdíjas korú, és öt éven belül visszavonul. A szakorvosoknál is három év múlva ugyanez lesz a helyzet. Kettő-öt éven belül érzékelhető lesz az orvoshiány - húzza alá Gassen.

Elismerte a román alkotmánybíróság a külföldön házasságra lépett azonos nemű párok bizonyos házastársi jogait

...kontra - 2018-07-18

A román hatóságok nem tagadhatják meg a szabad mozgás és tartózkodás jogát egy uniós polgár azonos nemű házastársától - közölte Valer Dorneanu, a román alkotmánybíróság elnöke, a taláros testület kétéves halogatás után szerdán meghozott döntését ismertetve.

Az alkotmánybíróság ezzel részben helyt adott annak az alkotmányossági óvásnak, amelyet egy Brüsszelben házasságra lépett román-amerikai azonos nemű pár emelt a melegházasság romániai elismerésének megtagadása ellen, miután az Európai Unió Bírósága júniusban kimondta, hogy a házastárs fogalmát az uniós állampolgárok azonos nemű házastársaira is alkalmazni kell a szabad tartózkodáshoz tekintetében

Trump a Fox tévének: a Robert Mueller vezette vizsgálat éket vert az Egyesült Államok és Oroszország közé

...kontra - 2018-07-17

- A Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálata éket vert az Egyesült Államok és Oroszország közé - állította Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak még Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozója után adott, és hétfőn este sugárzott interjújában.

Vb-2018 - A francia sajtó köszöni a válogatottnak, hogy ismét büszkeség franciának lenni

...kontra - 2018-07-16

- Címlapjain köszönték meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében a Horvátország felett aratott győzelmet a válogatottnak hétfőn a francia lapok, amelyek a sportteljesítmény méltatása mellett a sokszínű csapat sikerének szociális és politikai visszhangjaira is kitértek.

Vb-2018 - Southgate büszke az angol csapatra

...kontra - 2018-07-12

- Gareth Southgate szövetségi kapitány annak ellenére büszkeséggel beszélt az angol válogatottról, hogy az egygólos előnye után végül hosszabbításban 2-1-re alulmaradt a horvát csapattal szemben az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében.

NATO-csúcs - Merkel: Németország független ország

...kontra - 2018-07-11

Németország független ország, amely független politikát folytat és független döntéseket hoz - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszel, a szerdán kezdődő kétnapos NATO-csúcstalálkozóra érkezve szerdán.

Merkel Donald Trump amerikai elnök szerda reggeli kijelentéseire reagált.

Brexit - Dominic Raab az új Brexit-ügyi miniszter

...kontra - 2018-07-09

- Dominic Raabot nevezte ki hétfőn Theresa May brit miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító minisztérium (DExEU) élére.

Raab személyében a brit kormányfő olyan új vezetőt bízott meg a Brexit-tárca vezetésével, aki közismerten elkötelezett híve a brit EU-tagság megszűnésének. Kinevezése ugyanakkor meglepetés, mivel a 44 éves, jogász végzettségű Dominic Raab viszonylag újoncnak számít a brit nagypolitikában, 2010 óta parlamenti képviselő, és közvetlen kormányzati munkát csak a 2015-ös parlamenti választások óta végez.

Az SPD-elnök nem lát migrációs nyomást

...kontra - 2018-07-08

Álnok, jobboldali populista stratégia úgy tenni, mintha ezrével állnának az emberek Németország határainál, valójában már nagyon kevés menedékkérő érkezik - kommentálta a Die Welt konzervatív német lap vasárnapi kiadásának az elmúlt hét menekültügyi vitáját Andrea Nahles, a szociáldemokraták vezetője.

Eljárás indult 71 piaci árus ellen a Nébih vizsgálatát követően

...kontra - 2018-07-05

Hatósági eljárás indult 71 árus ellen, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a zöldség- és gyümölcsforgalmazást vizsgálta 14 budapesti piacon. A Nébih honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a 222 ellenőrzött árus közül 4-et sújtottak élelmiszer-ellenőrzési bírsággal, 67 kereskedőt pedig figyelmeztettek.

Embercsempész bűnszervezet ellen emeltek vádat Tatabányán

...kontra - 2018-07-03

Száznál több migráns Nyugat-Európába juttatásával gyanúsítanak egy iraki és öt magyar férfit, akik ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés gyanújával emelt vádat - közölte a főügyészség kedden.