...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1634 találatból.

Az Egyesült Államokba menekült a venezuelai legfelsőbb bíróság egyik bírája

...kontra - 2019-01-07

Az Egyesült Államokba menekült a venezuelai legfelsőbb bíróság egyik bírája, Christian Zerpa - derült ki a bíró egy miami rádiónak adott interjújából vasárnap.

Öt hete tüntetnek a szerb elnök ellen Belgrádban

...kontra - 2019-01-06

Öt hete tüntet az ellenzék Aleksandar Vucic szerb elnök és az általa vezetett Szerb Haladó Párt (SNS) ellen Belgrádban, szombaton pedig már másik négy szerb városban is tiltakoztak az elnök ellen.

A tiltakozások közvetlen kiváltó oka egy ellenzéki politikus elleni novemberi támadás volt. A baloldali Borko Stefanovicot máig ismeretlen tettesek verték meg a dél-szerbiai Krusevacon, amikor egy ellenzéki rendezvényen vett részt. A politikus állítása szerint támadói a Szerb Haladó Párthoz köthetőek.

A tüntetések december elején kezdődtek, a tiltakozók azt követelik, hogy a hatóságok derítsék fel, ki áll az ellenzéki politikusokat és újságírókat ért támadások mögött, valamint azt is, hogy ki gyilkolta meg egy évvel ezelőtt Oliver Ivanovic koszovói szerb politikust, illetve legalább ötperces megjelenést követelnek az ellenzéknek a szerbiai közszolgálati televízióban, ahol állításuk szerint évek óta nem szerepelhet vezető ellenzéki politikus

Brit állampolgársággal is rendelkezik a Moszkvában kémkedéssel vádolt amerikai

...kontra - 2019-01-04

Brit állampolgársággal is rendelkezik a Moszkvában kémkedéssel megvádolt, amerikai Paul Whelan - erősítette meg az orosz külügyminisztérium pénteken a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

új időszak kezdődik Trump elnökségében

...kontra - 2019-01-02

Új időszak kezdődik Donald Trump amerikai elnök négyéves ciklusának második felében, miután az ellenzéki demokratáké a többség a képviselőházban, a törvényhozás alsóházában - mondta Magyarits Tamás Egyesült Államok-szakértő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Azt mondta, a demokraták nem akarják megszavazni a költségvetést a déli kerítésre szánt 6 milliárd dollárra hivatkozva, ami az Egyesült Államok költségvetése számára nyilvánvalóan aprópénz, tehát itt politikai szembenállásról van szó. A demokrata többség nagyon elszántnak tűnik, vizsgálóbizottságokkal fenyegetődzik.

Évértékelő - A 2018-as évben Milo Djukanovic visszatért a montenegrói politikai életbe

...kontra - 2018-12-27

Montenegró 2018-as évének legnagyobb eseménye az volt, hogy alig másfél éves "politikai nyugdíjba vonulása" után Milo Djukanovic visszatért a politikai életbe, amikor májusban megnyerte az elnökválasztást.

A választás valódi tétje az volt, hogy a balkáni ország folytatja-e a megkezdett euroatlanti integrációt, vagy szakít a Nyugattal, és inkább Oroszország felé fordul.

Évértékelő - A Koszovóval való vita árnyékot vetett 2018-ra Szerbia számára

...kontra - 2018-12-26

- Az év elejére és a 2018-as esztendő végére is jutott konfliktus Szerbia és Koszovó között, Belgrád és Pristina kapcsolata szemernyit sem javult, sőt év közben többször is pattanásig feszült a két szomszéd viszonya, és Szerbia hosszabb-rövidebb időre a kapcsolatok normalizálását célzó párbeszédet is berekesztette.

Az év nem a megszokott, lassú tempóban kezdődött, az idei szerb-koszovói fejleményeket már rögtön a január megalapozta, amikor lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikust az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában. Az ügyben még mindig nyomoz a koszovói és a szerb rendőrség, gyilkosai és azok felbujtói máig nem ismertek. A tettesek mozgó autóból lőttek rá, amikor pártjának székházába akart belépni. Különböző elméletek jelentek meg, amelyek szerint az albánoknak és a szerbeknek is érdekükben állhatott a mérsékelt politikusnak tartott Oliver Ivanovic meggyilkolása, nézeteivel ugyanis egyik fél sem értett egyet teljesen.

Az amerikai szenátus megszavazta a büntető igazságszolgáltatási reform tervezetét

...kontra - 2018-12-19

Az amerikai szenátus kedden éjjel kétpárti egyetértéssel megszavazta a büntető igazságszolgáltatás átalakításáról szóló törvénytervezetet.

Viorica Dancila miniszterelnök üdvözölte Iohannis "együttműködési készségét

...kontra - 2018-12-18

Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kedden az államfőhöz intézett nyílt levélben üdvözölte Iohannis "együttműködési készségét". Felhívta a figyelmét arra, hogy a kormányülések napirendje elérhető az interneten, ugyanakkor megígérte, hogy külön szólni is fog Iohannisnak, ha majd olyan jogszabály kerül napirendre, amelynek megvitatásán az alkotmány szerint az államfő is részt vehet.

Az amerikai képviselőház demokrata párti frakciója Nancy Pelosit jelöli házelnöknek

...kontra - 2018-12-14

- Megállapodás született arról az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata frakciójában, hogy Nancy Pelosi lesz a frakcióvezető, és őt jelölik házelnöknek.

DK: ki kell vizsgálni a Kossuth téri tüntetés feloszlatásának körülményeit

...kontra - 2018-12-13

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi, hogy állítsanak fel parlamenti bizottságot a szerda esti, Kossuth téri tüntetés feloszlatása körülményeinek vizsgálatára.

Stormy Daniels pornószínésznőnek ki kell fizetnie Donald Trump perköltségeit

...kontra - 2018-12-12

Egy Los Angeles-i szövetségi bíróság kedden Donald Trump perköltségeinek megtérítésére és egy pénzbírság megfizetésére kötelezte Stormy Daniels pornószínésznőt, aki a jó hírnevének megsértése miatt perelte az amerikai elnököt.

Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik a "rabszolgatörvény" elfogadása esetén

...kontra - 2018-12-11

- A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a parlament elfogadja a munka törvényét érintő, az ellenzéki párt által "rabszolgatörvénynek" nevezett módosítást.

Z. Kárpát Dániel alelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: álláspontjuk szerint a szabályozás az alaptörvény azon passzusába ütközne, amely szerint minden munkavállalónak joga van az egészséges, biztonságos és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez. "Amit a Fidesz-KDNP akar, az minden, csak nem ez" - fűzte hozzá.

Az amerikai szövetségi ügyész börtönbüntetést kér Michael Cohenra, Donald Trump volt ügyvédjére

...kontra - 2018-12-08

Az amerikai szövetségi ügyész börtönbüntetést kér Michael Cohenra, Donald Trump elnök volt ügyvédjére. A New York-i bírósághoz benyújtott beadványban a vádhatóság képviselője elismerte ugyan, hogy Michael Cohen együttműködött a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal és - ahogyan a beadványban olvasható - "hasznos" információkkal segítette a vizsgálatokat az oroszok befolyásolási kísérleteiről a 2016-os amerikai elnökválasztás idején, de "kiadós" börtönbüntetést kért a volt ügyvédre.

CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU új elnöke

...kontra - 2018-12-07

Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg elnöknek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán pénteken Hamburgban, a párt eddigi főtitkára 517 szavazatot szerzett, ellenfelére, Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezetőre 482 küldött voksolt.

Az elnökválasztáson a 1001 küldött közül 999 vett részt, valamennyien érvényesen szavaztak, egyikük sem tartózkodott.

A pártelnöki tiszségből több mint 18 év után távozó Angela Merkel utódjának megválasztásához két fordulóra volt szükség. Az első fordulóban Annegret Kramp-Karrenbauer 450 szavazatot, Friedrich Merz 392 szavazatot kapott, Jens Spahn egészségügyi miniszter pedig 157 voksot szerzett, és harmadik helyezettként nem jutott be a második, döntő választási fordulóba.

Francia zavargások - A rendőrség "példátlan méretű" erőszaktól tart szombaton Párizsban

...kontra - 2018-12-06

David Le Bars, a legjelentősebb francia rendőrségi szakszervezet, az SPCN főtitkára szerint a városi gerilla és egyéb erőszakos események "teljesen példátlan méreteket" ölthetnek szombaton Párizsban a sárgamellényes mozgalom újabb országos tiltakozónapján. A rendőri vezető elítélte azon "felelőtlen politikusokat", akik "lázadásra" buzdítják a tüntetőket.

Elemzők: egy ideig még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése

...kontra - 2018-12-05

- A harmadik negyedévi részletes GDP-adatok ismeretében az MTI-nek nyilatkozó elemzők véleménye szerint a következő hónapokban még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése, de már a közelgő lassulásra is figyelmeztetnek.

Macron válságértekezletet hívott össze vasárnapra a párizsi zavargások miatt

...kontra - 2018-12-02

Emmanuel Macron francia elnök válságértekezletet hívott össze vasárnapra az üzemanyagadó emelése ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő, egyre erőszakosabb zavargások miatt.

Előtte délelőtt a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcstalálkozójáról hazaérve egyenesen a zavargások egyik központi színhelyére, a Diadalívhez ment, és fejet hajtott az Ismeretlen Katona sírjánál, amelyet meggyaláztak a rendbontók.

Kercsi incidens - Nemzetközi jogász: a tengerjog szerint közösen ellenőrzi az Azovi-tengert a két állam

...kontra - 2018-11-27

A multilaterális tengerjogi egyezmény és egy korábbi orosz-ukrán megállapodás szerint félig zárt tengernek minősül az Azovi-tenger, amelyet közösen ellenőriz a két ország - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A nemzetközi jog szerint ugyanakkor a Krím ukrán terület, amely a krimi lakosság önrendelkezési jogának hiányában nem szakadhatott volna el Ukrajnától - közölte.

Hozzátette: a határ megállapításáról szóló egyezmény hiányában kérdéses, hogy milyen felségvizeken történt az incidens.

Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban rendkívüli állapotot hirdettek

...kontra - 2018-11-26

Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett. Az Egyesült Államok e behavazott középső tagállamaiban mintegy 14-15 millió ember él.

Meteorológiai szolgálat: sarkvidéki levegő közelít

...kontra - 2018-11-23

Ismét sarkvidéki levegő közelít a közép-európai térség felé - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű fagyos levegő.