...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1669 találatból.

Székely Nemzeti Tanács: Óriási siker az uniós bíróság döntése a nemzeti régiókról szóló kezdeményezésről

...kontra - 2019-03-07

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) óriási sikerként értékelte, hogy az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében másodfokon megsemmisítette az Európai Bizottságnak azt a 2013 júliusában hozott határozatát, amelyben elutasította a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét.

Az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmezteti Észak-Koreát

...kontra - 2019-03-06

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmeztette Észak-Koreát a Fox televíziónak kedd este adott interjújában.

Tovább nőtt az olaszok között a kormányon lévő Liga párt támogatottsága

...kontra - 2019-03-02

- A Matteo Salvini olasz belügyminiszter vezette Liga párt további erősödését mutatják a szombaton közölt olaszországi felmérések, amelyek ugyanakkor a Ligával együtt kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) eddigi legrosszabb eredményét mutatják egy évvel a tavalyi olasz parlamenti választások után.

EP-választás - 373 millióan szavazhatnak a májusi EP-választáson

...kontra - 2019-03-01

Az Európai Unió 27 tagállamában május 23-26. között tartják az Európai Parlament (EP) tagjainak választását, összesen 373 millióan szavazhatnak.

Illegális bevándorlás - Alkotmánybíróság: az Ab alkotmányértelmezése mindenkire kötelező

...kontra - 2019-02-28

- Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-értelmezését mindenkinek tiszteletben kell tartania - mondta ki egy menedékjoggal és az EU-val kapcsolatos ügyben az Ab egy csütörtökön közzétett határozatával.

Nem indul a megismétlendő képviselőházi választáson Észak-Karolinában a választási csalást beismerő republikánus politikus

...kontra - 2019-02-27

- Nem indul a megismétlendő képviselőházi választáson Észak-Karolinában Mark Harris amerikai republikánus politikus, aki beismerte, hogy szavazókörzetében választási csalást követett el egy munkatársa.

A bajor CSU szerint az Európai Néppártnak tárgyalnia kell a Fidesszel folytatott együttműködés jövőjéről

...kontra - 2019-02-25

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szerint az Európai Néppártnak (EPP) tárgyalnia kell a Fidesszel folytatott együttműködés jövőjéről - jelezte Markus Söder bajor miniszterelnök, a CSU elnöke hétfőn Münchenben.

Megismétlik a kongresszusi választást Észak-Karolina egyik választási körzetében

...kontra - 2019-02-22

- Megismétlik az amerikai képviselőházi választást Észak-Karolina egyik választási körzetében, mert a republikánus jelölt - bár győzött, de - visszaéléseket tárt fel.

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: megalázó az idei költségvetés

...kontra - 2019-02-20

Megalázónak nevezte Budapest ez évi költségvetési javaslatát Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere, szerinte a büdzsé azt mutatja, hogy a főváros még saját működését sem képes finanszírozni.

- Morawiecki: Lengyelország nem vesz részt a jeruzsálemi V4-csúcstalálkozón

...kontra - 2019-02-18

A lengyel küldöttség nem vesz részt a visegrádi négyek és Izrael jeruzsálemi csúcsértekezletén - jelentette be hétfőn Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, "teljességgel megengedhetetleneknek" nevezve az ügyvezető izraeli külügyminiszter holokauszttal kapcsolatos kijelentéseit.

Mintegy egy kilogramm kábítószert találtak a rendőrök Budapesten

...kontra - 2019-02-16

- Mintegy egy kilogramm kábítószert találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei egy osztrák rendszámú autóban közúti ellenőrzés során - közölte a kapitányság szombaton a honlapján.

A közleményben azt írták, szerdán az esti órákban Békásmegyeren állítottak meg egy autót, amelyben egy 29 éves budapesti nő és egy 28 éves szintén budapesti férfi ült.

Országgyűlés Hivatala: legitim a szavazógépek működése

...kontra - 2019-02-15

Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését - közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.

Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a hóvihar

...kontra - 2019-02-13

Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a szüntelen havazás és a téli vihar. Az észak-amerikai ország keleti partvidékén Torontótól Montrealig repülőjáratok százait törölték, iskolák tucatjai maradtak zárva, kanadai lapjelentések szerint Torontóban, Halifaxban, Montréalban, Ottawában, Monctonban valamennyi oktatási intézmény - beleértve az egyetemeket is - zárva tart.

Milliárdos költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy bűnszervezet ellen Kecskeméten

...kontra - 2019-02-12

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat 14 emberrel, köztük egy bűnszervezet 7 tagjával szemben, akik az áfa megfizetése nélkül szereztek be külföldről műanyagipari alapanyagokat.

Brexit - A rendezetlen brit kiválás az EU-ból 100 ezer német munkahely megszűnését okozhatja

...kontra - 2019-02-11

- Akár százezer német munkahelybe kerülhet, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás elfogadása nélkül szűnne meg.

A hallei IWH kutatóintézet és a halle-wittenbergi Luther Márton tudományegyetem tanulmánya szerint egy rendezetlen brit kiválás elsősorban Németországot sújtaná, a második legnagyobb vesztes pedig Franciaország lenne, mintegy 50 ezer állás megszűnésével.

Liberálisok: Orbán elől külföldre menekülnek a fiatalok

...kontra - 2019-02-10

Orbán Viktor alapvető tévedésben van: Magyarország problémája továbbra sem a bevándorlás, hanem a történelmi léptékű kivándorlás. Orbán Viktor kormányzásának eredményeként több mint 230 ezer ember hagyta el hazánkat az elmúlt két ciklusban. Többségük családalapítás előtt álló fiatal, magasan képzett szakember, értelmiségi vagy diplomás.

Webshopos csalókat fogtak az angyalföldi rendőrök

...kontra - 2019-02-08

- Webshopos csalókat fogtak el az angyalföldi rendőrök; a pár elektronikai cikkeket kínálva csaknem 25 millió forintot csalt ki 150-nél több vásárlótól - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Demokrata válasz az amerikai elnök évértékelőjére: a részleges kormányzati leállás Trump "mutatványa" volt

...kontra - 2019-02-06

A részleges kormányzati leállás Donald Trump "mutatványa" volt - mondta az amerikai elnök évértékelőjére reagálva a Demokrata Párt nevében Stacey Abrams georgiai politikus.

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz a szakértők szerint

...kontra - 2019-02-05

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja - hívta fel a figyelmet a keddi nemzetközi biztonságos internet nap (Safer Internet Day - SID) alkalmából az ESET IT-biztonsági vállalat.

A cég felidézi: bár a közelmúltban felderített adatlopási esetben 773 millió e-mailcím és 21 millió jelszó került a bűnözőkhöz, mégis kevesen vannak tudatában annak, hogy az elküldött e-mail ugyanolyan nyitott lehet, mint egy postai képeslap.

Hatkilónyi marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

...kontra - 2019-02-01

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei igazgatóságának sajtóreferense közölte: egy szerb férfi autójának háttámláiból öt csomagban összesen 5850 gramm növényi törmelék, a gyorsteszt szerint marihuána került elő.