...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1864 találatból.

Fia ölhetett meg egy férfit Budapesten

...kontra - 2020-05-03

- Megöltek egy férfit Budapest XVII. kerületében, a rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján. Több hírportálon megjelent információ szerint a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész.

Nyugat-Balkán: Bosznia megbánta az enyhítéseket

...kontra - 2020-05-01

A nyugat-balkáni országok lakossága egyre türelmetlenebb a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések miatt: a boszniai Szerb Köztársaság vezetése viszont közölte, korai volt az enyhítés, mert újra nőtt a fertőzöttek száma.

Lelassult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban

...kontra - 2020-04-29

- Jelentősen lassult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban, az egészségügyi minisztérium szerda reggeli kimutatása alapján a fertőzöttek számának növekedése továbbra is alacsony, a gyógyultaké felgyorsult, míg a járvány halálos áldozatainak száma stagnál a napi adatokban.

Engedély nélküli portfóliókezelés és szolgáltatásközvetítés miatt büntetett az MNB

...kontra - 2020-04-28

- Engedély nélküli portfóliókezelés és szolgáltatásközvetítés miatt összesen 830 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtott több magánszemélyt és társaságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB), és a tevékenységüktől is végleg eltiltotta őket.

Jelentősen csökkent a sertés ára

...kontra - 2020-04-27

Jelentősen csökkent az elmúlt hetekben az élősertés ára a koronavírus-járvány miatt - mondta Horváth István, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hétfő reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte, a vágóhidak a járványhelyzetben képtelenek tartani az előzőleg szerződésben rögzített felvásárlási mennyiséget, ráadásul bezártak az éttermek és a szállodák, így jelentősen csökkent a forgalom, és a veszteséget a vágóhidak a állattartókra szeretnék "áttolni".

Az elnök megjegyezte, hogy a vaddisznóknál a sertéspestis továbbra is előfordul Magyarországon, és a betegség miatt már 2018 októberétől nem tudnak például a kínai és a japán piacra szállítani.

Romániában ismét emelkedett a napi megbetegedések és elhalálozások száma

...kontra - 2020-04-26

Hatvan nappal az első romániai új típusú koronavírusos fertőzés diagnosztizálása után Romániában ismét emelkedett a Covid-19-megbetegedések és elhalálozások napi száma.

Kína 30 millió dollárt adományoz a WHO-nak

...kontra - 2020-04-23

Kína 30 millió dollárt adományoz az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az új koronavírus okozta világjárvány elleni küzdelem támogatására - közölte Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő csütörtökön a Twitter oldalán.

A zöldkártyát igénylőkre vonatkozik a Trump döntése a bevándorlás átmeneti felfüggesztéséről

...kontra - 2020-04-22

Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport kedd esti sajtókonferenciáján, részletezve a bevándorlás átmeneti felfüggesztésére vonatkozó döntését, kifejtette, hogy a bevándorlási kérelmek felfüggesztése 60 napig lesz érvényben, az csakis a zöldkártyát igénylőket érinti és az idénymunkára az Egyesült Államokba érkezőkre nem vonatkozik majd.

Csaknem négymillióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban

...kontra - 2020-04-21

Csaknem négymillióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt egy kedden ismertetett felmérés szerint. A szakszervezetek országos szövetségéhez (DGB) közel álló Hans Böckler alapítvány gazdaság-, és társadalomtudományi kutatóintézetének (WSI) kutatásában megkérdezett 7600 alkalmazott 14 százalékát állították át rövidített munkaidőre, ami az intézet számítása szerint azt jelenti, hogy országszerte négymillióan dolgoznak a kieső bér egy részének állami támogatású pótlására épített foglalkoztatási formában.

Meghaladta a 120 ezret a fertőzések száma Nagy-Britanniában, csökkent a napi halálozási szám

...kontra - 2020-04-19

- A vasárnap ismertetett legújabb statisztika szerint átlépte a 120 ezret az új koronavírus okozta fertőzések száma Nagy-Britanniában, a napi halálozási szám viszont jelentősen csökkent.

Koronavírus - Donald Trump szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet

...kontra - 2020-04-17

Szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet az amerikai szövetségi kormány - jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtökön este a Fehér Házban a járványra vonatkozó intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.

New York államban közterületen kötelezővé tették a szájmaszk viselését

...kontra - 2020-04-16

New York államban péntektől közterületen kötelező a szájmaszk viselése - jelentette be szerdán Andrew Cuomo, az állam kormányzója.

Koronavírus - A kaliforniai kormányzó az állam fokozatos újranyitására készül

...kontra - 2020-04-15

Fokozatosan tervezi újranyitni az egyesült államokbeli Kalifornia állam gazdasági és mindennapi életét Gavin Newsom kormányzó - ezt ő maga jelentette be helyi idő szerint kedd este Sacramentóban azon a sajtókonferencián, amelyen a közeljövőre vonatkozó elképzeléseit vázolta fel.

Több mint harminc halálos áldozatot követeltek a tornádók az Egyesült Államok déli államaiban

...kontra - 2020-04-14

Washington, 2020. április 14., kedd (MTI) - Több mint harminc halálos áldozatot követeltek a vasárnap és hétfőn pusztító tornádók az Egyesült Államok déli és délkeleti államaiban.

Továbbra is gyorsul a fertőzés terjedésének üteme Ukrajnában

...kontra - 2020-04-13

Az elmúlt napokban Ukrajnában gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme: hétfőre egy nap alatt az igazolt fertőzött száma 325 új esettel 3102-re, a betegségben elhunytak száma tíz újabb halálos áldozattal 93-ra nőtt - közölte az egészségügyi minisztérium.

Koronavírus - Csehországban újabb boltok nyitottak ki, de közben szigorodtak a higiéniai előírások

...kontra - 2020-04-09

Csehországban csütörtökön tovább bővült a nyitva tartó üzletek száma, ugyanakkor szigorodtak az üzletek működtetésének higiéniai feltételei.

Trump: Washington "tanulmányozza" a WHO-nak nyújtott hozzájárulásának felfüggesztését

...kontra - 2020-04-08

- Washington "tanulmányozza" az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott hozzájárulásának felfüggesztési lehetőségét - közölte az amerikai elnök a Fehér Házban kedden este, a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján.

Amerikai járványügyi központ: gyermekek körében ritkább a végzetes betegség

...kontra - 2020-04-07

- Az új típusú koronavírus fertőzésének tünetei az amerikai gyermekek körében enyhébbek, ritkább a végzetes betegség - állapította meg az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése.

Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg az első negyedévben

...kontra - 2020-04-06

- Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg véglegesen első negyedévben, miután az új koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ második legnagyobb gazdaságát - írta internetes oldalán egy hétfőn megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Tovább nőtt a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

...kontra - 2020-04-05

A nyugat-balkáni országokban folyamatosan nő az új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, a szakemberek a következő két-három hétre további növekedést prognosztizálnak, de közölték, ha az emberek betartják az elővigyázatossági intézkedéseket, megelőzhető lesz a kórházak túlterheltsége.