...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1602 találatból.

Szépművészeti Múzeum - Orbán: most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat

...kontra - 2018-10-30

Az európai kultúrharc örvénylésében most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat, identitásunkat és szuverenitásunkat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a felújított Szépművészeti Múzeum átadásán, kedden Budapesten. Beszédében a kormányfő kiemelte: békében élünk saját kultúránkkal és történelmünkkel, és ez nagy ajándék a világban, "becsüljük meg". Ugyanakkor nem lehetünk restek megvédeni a kultúránkat - jelentette ki.

Brexit - Londoni polgármester: meg kell hosszabbítani a kilépési tárgyalásokat

...kontra - 2018-10-26

- London polgármestere szerint meg kell hosszabbítani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló tárgyalásokra jelenleg rendelkezésre álló időt, mivel, ha a konzervatív párti brit kormánynak sikerülne is megállapodásra jutnia az Európai Unióval, a brit parlament leszavazhatja az egyezséget.

Donald Trump civilizáltabb hangnemet szorgalmaz a politikai életben

...kontra - 2018-10-25

Civilizáltabb hangnemet szorgalmazott az amerikai politikai élet szereplői körében Donald Trump elnök egy választási kampányrendezvényen szerdán este, miután a nap folyamán több demokrata párti politikus címére és a CNN hírtelevízió szerkesztőségébe küldtek robbanószerkezetet, vagy fehér port.

Októberben két éve a leglassabb ütemben nőtt az euróövezet gazdasági teljesítménye

...kontra - 2018-10-24

- A vártnál nagyobb mértékben, két éve a leglassabbra csökkent az euróövezeti gazdasági teljesítmény növekedési üteme októberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó szerdán közzétett elemzése szerint.

Hasogdzsi-ügy - A The Washington Post megjelentette az eltűnt újságíró utolsó cikkét

...kontra - 2018-10-18

A The Washington Post című amerikai lap csütörtöki számában közreadta Dzsamál Hasogdzsi utolsó cikkét, amelyet a szaúdi újságíró közvetlenül az eltűnése előtt küldött a lapnak. A cikk csütörtökre virradóra az újság online változatában is megjelent.

Hasogdzsi-ügy - The New York Times: a gyanúsítottak közül több a szaúdi koronaherceghez köthető

...kontra - 2018-10-17

A török hatóságok által Dzsamál Hasogdzsi újságíró eltűnése ügyében gyanúsított 15 szaúdi közül négyen Mohamed bin Szalmán koronaherceg közvetlen környezetéhez tartoznak - írta kedd este internetes oldalán a The New York Times, amely fotókat is mellékelt az egyik gyanúsítottról.

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

...kontra - 2018-10-16

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki másfél kilogramm heroint és a drog hígításához használt adalékanyagot próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly ősszel.

Szijjártó: Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával

...kontra - 2018-10-15

- Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Hitelességről a fűtési szezon kezdete kapcsán

...kontra - 2018-10-13

Azt írja a Magyar Távirati Iroda: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét annak kapcsán kérdezték az M1 reggeli műsorában, hogy október 15-én, hétfőn kezdődik a fűtési szezon.

A távhőtörvény szerint szeptember 15.-én. Ennyit az M1 szerkesztőinek szakmai munkájáról: utána lehetett volna keresni a google segítségével is.

A következő évtized végére több mint felével nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában

...kontra - 2018-10-11

- A következő évtized végére a jelenlegi több mint másfélszeresére, körülbelül évi 29 millióra nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában - olvasható egy csütörtökön közzétett szakértői jelentésben.

Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelöltség vállalásában

...kontra - 2018-10-10

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz. A jelöltség elvállalásában közrejátszott a közvetlen főpolgármester-választás, valamint a fővárosi fejlesztési tanács megalakítása - közölte.

Tarlós István elmondta, a megkötésekben nem volt semmi zsarolási szándék, egyszerűen tudta, hogy bizonyos dolgok hiányában képtelen lenne folytatni. Az életkora nem az egyetlen tényező, ami szerepet játszott - jegyezte meg, majd "az ellenzéki szimpatizánsokhoz" szólva úgy fogalmazott: "ha az általuk ajnározott 88 éves Soros György dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei egy várossal saját hazájában".

Brexit - A szakértők a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt a rendezett brit kiválás esélye

...kontra - 2018-10-09

- A szakemberek a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt az utóbbi időben a brit kilépésről szóló megállapodás esélye az Egyesült Királyság és az Európai Unió között - jelentette a brüsszeli sajtó kedden.

Trump nagyszerűnek, demokrata pártiak szomorúnak nevezték Kavanaugh kinevezését

...kontra - 2018-10-07

Donald Trump amerikai elnök nagyszerűnek, demokrata párti vezető politikusok szomorúnak nevezték Brett Kavanaugh kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjának.

Csalással gyanúsítanak egy befektetési aranyat kínáló férfit, 450 milliós a kár

...kontra - 2018-10-05

A fővárosi nyomozók vádemelési javaslatot tettek azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint csaknem 450 millió forintos kárt okozott befektetési aranyat ígérve 184 sértettnek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Szijjártó: Magyarország válaszlépésként kiutasít egy ukrán konzult

...kontra - 2018-10-04

- Ukrajna intézkedésére tett arányos válaszlépésként Magyarország is kiutasít egy ukrán konzult - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust Magyarországgal.

Kiemelte: az Ukrajna területéről kiutasított magyar konzul semmilyen jogszabály ellen nem vétett.

Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek is

...kontra - 2018-10-03

- Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek - jelentette a Fehér Ház biztonsági szolgálatára hivatkozva több amerikai média is kedden este.

Brexit - Johnson: "sutba kell dobni" a kormány Brexit-stratégiáját

...kontra - 2018-10-02

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint saját egykori kormányának Brexit-stratégiáját "sutba kell dobni".

Johnson, aki a kormányzó brit Konzervatív Párt Birminghamben zajló éves kongresszusának egy nem hivatalos keddi rendezvényén szólalt fel, "alkotmányos gyalázatnak" nevezte a kormány által még nyáron, a brit miniszterelnökök vidéki rezidenciáján, Chequersben kidolgozott csomagot, amely a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni kereskedelmi kapcsolatok szabályozására tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Vádat emeltek egy háromszázmillió forintos szállítmányozási csalás ügyében

...kontra - 2018-10-01

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség egy bűnszervezet tagjai ellen, akik több mint 300 millió forint kárt okoztak jelentős értékű rakományok eltulajdonításával.Szabó Ferenc Pest megyei főügyész hétfőn közölte: a vádlottak eladásra kínált, fuvarozással foglalkozó magyar gazdasági társaságokat kerestek meg, a cégek tulajdonosaitól pedig azt kérték, hogy még az adásvétel előtt regisztráljanak nemzetközi fuvarszervező oldalon és béreljenek kamionokat

Lemondott a román oktatási miniszter

...kontra - 2018-09-27

) - Lemondott Valentin Popa román oktatási miniszter csütörtökön, miután Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök közvetve őt tette felelőssé azért, hogy az RMDSZ felfüggesztette parlamenti együttműködését a szociálliberális kormánykoalícióval.

Mintegy 40 ukrán kettős állampolgárt fedtek fel idén a csapi határőrök

...kontra - 2018-09-24

A csapi határőregység munkatársai idén eddig 39 olyan esetet rögzítettek, amikor ukrán állampolgárok más államok útlevelét mutatták fel a határátlépés során - közölte Artem Olijnik őrnagy, a csapi határőregység külföldiekkel és szabálysértési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője a Tisza-1 kárpátaljai televíziós csatorna műsorában.