...kontra

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1716 találatból.

Migránsok halála - Elkezdődött a másodfokú tárgyalás a Szegedi Ítélőtáblán

...kontra - 2019-06-06

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett elkezdődött másodfokon a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy 14 vádlottjának pere csütörtök délelőtt a Szegedi Ítélőtáblán.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki szexuálisan bántalmazott és meggyilkolt egy nőt a Népligetben

...kontra - 2019-06-05

Vádat emeltek a férfi ellen, aki még 2016 októberében szexuálisan bántalmazott és megvert egy nőt a fővárosi Népligetben úgy, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlott ellen, aki emellett több másik nőre is rátámadt.

A brit kormányfővel és globális cégek vezetőivel tart üzleti fórumot Londonban az amerikai elnök

...kontra - 2019-06-04

Üzleti fórumon vesz részt kedden a Londonban tartózkodó Donald Trump amerikai elnök Theresa May brit kormányfővel és globális óriásvállalatok vezetőivel.

FruitVeB: 10 ezer tonna alá csökkenhet a cseresznyetermés a sok eső miatt

...kontra - 2019-06-03

A sok eső miatt 10 ezer tonnánál kevesebb cseresznye teremhet Magyarországon, így drágább is lehet, mint tavaly - mondta a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Amerikai szankciók - Kína vizsgálatot indít a FedEx ellen a Huawei csomagjainak "eltérítése" miatt

...kontra - 2019-06-02

Kína vizsgálatot indít a FedEx amerikai globális szállítmányozó vállalat ellen azt követően, hogy a Huawei Technologies kínai technológiai nagyvállalat csomagjait engedély nélkül "eltérítették" - számolt be a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna.

Dunai hajóbaleset - Tóth Mihály: rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset

...kontra - 2019-05-30

Rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset, melynek következtében elsüllyedt a Hableány elnevezésű sétahajó - mondta az M1 aktuális csatornának Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője szerda éjszaka.

Azt mondta: semmit sem tudnak a körülményekről, hogy mi történt és hogyan történt. Ezt a hatóságok vizsgálják.

Tóth Mihály közölte azt is, hogy a hajót folyamatosan szervizelték, műszaki hibáról nem tudnak.

Annyit tudnak, hogy a hajó gyorsan süllyedt. A környezeti tényezők, köztük a sodrás is nehezíti a mentést - tette hozzá.

Amerikai szankciók - A ritkaföldfémek exportjának korlátozásával vághat vissza Kína az amerikai szankciók miatt

...kontra - 2019-05-29

A belföldi keresletet fogja előtérbe helyezni Kína a ritkaföldfémek bányászatának fejlesztését szolgáló intézkedéseiben - idézte a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság szóvivőjének kijelentését a China Daily kínai pártlap egy szerdán közzétett cikkben, melyben a szerzők egyértelművé tették, hogy Peking készen áll az elsősorban elektronikai eszközök gyártásához használt alapanyagokat felhasználva ellencsapást mérni az amerikai szankciókra válaszul.

Juncker: Orbán megtagadja az Európai Uniót

...kontra - 2019-05-24

- Orbán Viktor magyar kormányfő megtagadja az Európai Uniót (EU) - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó elnöke a Bild című német lapnak adott interjújában.A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Bild pénteki számában kivonatosan, a hírportálján részletesen ismertetett interjúban kiemelte, hogy a kilencvenes évek közepén az "egyik legnagyobb csodálója" volt az akkor "oly bátor" Orbán Viktornak.

Vádat emeltek külföldieket légfegyverrel pénzátadásra kényszerítő férfiak ellen

...kontra - 2019-05-24

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség három férfi ellen, aki légfegyverrel fenyegetőzve rabolt ki külföldieket a VII. kerületben tavaly júniusban - közölte a fővárosi főügyész pénteken.

EP-választás - A végleges adatok szerint 26 ezer delegáltat jelentettek be a pártok a szavazatszámláló bizottságokba

...kontra - 2019-05-23

A végleges adatok szerint 26 298 szavazóköri delegáltat jelentettek be a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választáson listát állító pártok, amelyeknek összesen 185 ezer ilyen hely betöltésére lett volna lehetőségük - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.

Háromnapos jubileumi árverést tart a Nagyházi Galéria és Aukciósház

...kontra - 2019-05-18

Huszonöt éves fennállását ünnepli a Nagyházi Galéria és Aukciósház, amelynek jubileumi aukcióján egy Carlo Cignaninak tulajdonított, 1680 körül készült festményre, Aba-Novák Vilmos Hátaktjára, valamint 19-20. századi bútorokra, festményekre, ezüst tárgyakra és ékszerekre licitálhatnak

Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el a legmagasabb áron a BÁV árverésén

...kontra - 2019-05-18

- Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el a legmagasabb áron a BÁV 74. Művészeti aukcióján, amelyen a festmények mellett ékszerekre és ezüst tárgyakra is licitálhattak az érdeklődők.

Donald Trump amerikai elnök júniusban Dél-Koreába megy

...kontra - 2019-05-16

Donald Trump amerikai elnök Dél-Koreába látogat június végén - jelentette be a Fehér Ház szerdán. Az elnök előbb a G20-as országcsoport Japánban tartandó csúcsértekezletén vesz részt, majd onnan utazik Szöulba.

Porosenko aláírta a sokat vitatott nyelvtörvényt

...kontra - 2019-05-15

Petro Porosenko leköszönő elnök aláírta szerdán az ukrán nyelvtörvényt, amely ellen több ízben hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.

Amerikai importvámok - Az amerikai és a kínai elnök várhatóan júniusban találkozik Japánban

...kontra - 2019-05-12

Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök várhatóan június végén, a G20-as csoport Japánban tartandó csúcstalálkozóján találkozik egymással - mondta Larry Kudlow, az amerikai elnök gazdasági főtanácsadója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.

EU-csúcs - Macron: az uniónak vállalnia kell, hogy 2050-ig nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását

...kontra - 2019-05-09

Az Európai Uniónak stratégiai célkitűzései közé kell emelnie azt, hogy 2050-ig nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását - hangoztatta Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Nagyszebenben, ahol az Egyesült Királyság kilépése (Brexit) után az EU-ban maradó 27 tagállam vezetőjének informális találkozóján vesz részt.

Székelyföldi terrorvád - Beke István az után sem szabadulhat, hogy megszűnt az elítélése törvényes alapja

...kontra - 2019-05-08

- A brassói táblabíróság döntése értelmében nem szabadulhat a feketehalmi börtönből a terrorizmus kísérlete miatt elítélt Beke István annak ellenére sem, hogy egy áprilisban kihirdetett törvénymódosítás során törölték a román büntető törvénykönyvből azt a cikkelyt, amelynek alapján elítélték.

Donald Trump a legmagasabb polgári kitüntetést adományozta Tiger Woods golfozónak

...kontra - 2019-05-07

Donald Trump amerikai elnök a legmagasabb polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet adományozta Tiger Woods golfozónak hétfőn este a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepségen.


Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az ingatlan.com

...kontra - 2019-05-06

- Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az ingatlan.com Zrt. jogsértő szlogenjei miatt, az online hirdetési felületet működtető cég bírságot nem kapott.

Nyolcezer méter alatt nem repülhetnek be amerikai polgári repülőgépek Venezuela légterébe

...kontra - 2019-05-01

- Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) kedden este megtiltotta valamennyi amerikai légitársaságnak egy bizonyos magasság alatti berepülést a venezuelai légtérbe.