...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1602 találatból.

Gyengül a font a brit kormányfő kijelentésére

...kontra - 2018-09-21

- Napon belüli mélypontra gyengült a font a dollárral szemben péntek kora délután a brit kormányfőnek arra a kijelentésére, hogy holtpontra jutottak a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyó tárgyalások.

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította Tesla ellen

...kontra - 2018-09-19

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította, elektromos autókat gyártó Tesla vállalat ellen, Musknak a társaság privatizálásáról korábban közzétett Twitter-bejegyzései miatt - értesült a Bloomberg hírügynökség.

Az amerikai elnök 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre vet ki védővámokat

...kontra - 2018-09-18

- Donald Trump amerikai elnök hétfőn közleményben jelentette be, hogy 200 milliárd dollár értékű kínai importtermékekre készül 10 százalékos védővámot kivetni.

Szkripal-ügy - Az egyik gyanúsított kartonján lévő szám a moszkvai védelmi tárcához vezet

...kontra - 2018-09-16

Az orosz védelmi minisztériumban csörög az a telefon, melynek számát Alekszandr Petrov kartotékjára pecsételték az orosz központi nyilvántartásban - jelentette szombaton a The Independent című brit lap.

Putyin: Oroszország folytatja fegyveres erőinek fejlesztését

...kontra - 2018-09-13

Oroszország tovább fogja fejleszteni fegyveres erőit nemzeti érdekeinek védelmében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlat "legaktívabb" szakaszát a bajkálontúli Cugol gyakorlótéren.

Putyin az év végéig békeszerződést szeretne kötni Japánnal, feltételek nélkül

...kontra - 2018-09-12

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre Moszkva feltételek nélkül kész - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban egy panelbeszélgetésen, amelyen Abe Sindzó japán kormányfővel együtt vett részt.

Pence és Pompeo is cáfolja, hogy ő írta a The New York Timesban megjelent cikket

...kontra - 2018-09-06

Mike Pence amerikai alelnök és Mike Pompeo külügyminiszter is cáfolta csütörtökön, hogy ő írta a The New York Times című napilapban előző délután megjelent névtelen véleménycikket, amely azt állítja, hogy "ellenállók" egy csoportja tevékenykedik Donald Trump elnök kormányzatán belül.

Tanévkezdés - MSZP-Párbeszéd: béremelésre és az óraszám csökkentésére van szükség

...kontra - 2018-09-03

- Az MSZP és a Párbeszéd szerint a Fidesznek igazából nincs oktatáspolitikája, pedig mindenki számára egyenlő esélyt nyújtó modern oktatási rendszerre lenne szükség, csökkenteni kell az óraszámokat, emelni kell a pedagógusok bérét és vissza kell adni nekik a tanítás szabadságát.

Marosvásárhelyi iskolaügy - Hivatalosan is kinevezték igazgatóvá Tamási Zsoltot

...kontra - 2018-08-31

- A román oktatásügyi minisztérium hat hónapra kinevezte a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium ideiglenes vezetőtanácsát és igazgatóját, a tisztséget ismét Tamási Zsolt tölti be - közölte pénteken hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Putyin: a nyugdíjreformnak méltányosnak kell lennie

...kontra - 2018-08-28

- Méltányosnak és "emberi léptékűnek" kell lenniük nyugdíjra vonatkozó törvényi szabályozásban végrehajtandó változtatásoknak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Omszkban kedden szociális kérdésekről megtartott kormányülésen.

Szíria - Macron: végzetes hiba lenne Bassár el-Aszad hatalomban tartása

...kontra - 2018-08-27

- Riasztónak nevezte a Szíriában kialakult helyzetet Emmanuel Macron francia államfő, aki szerint "végzetes hiba" lenne hagyni, hogy Bassár el-Aszad elnök hatalmon maradjon.

Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy Donald Trump utasította őt bűncselekmény elkövetésére

...kontra - 2018-08-22

Az amerikai elnök egykori ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy Donald Trump utasítására követett el bűncselekményt - tudatta kedden közleményében Cohen ügyvédje.

Amerikai választások - Minnesotában szomáliai gyökerű nő, Vermontban transznemű a demokraták jelöltje

...kontra - 2018-08-15

- Az Egyesült Államok négy államában tartottak kedden előválasztásokat, meglepetést az elemzőknek a demokraták okoztak: Minnesotában szomáliai gyökerű nő a képviselőjelöltjük, Vermontban pedig transznemű nő indul a kormányzói posztért.

Csaknem 700 ezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban

...kontra - 2018-08-08

- Csaknem 700 ezer elutasított menedékkérőt tartanak nyilván Németországban szerdán ismertetett kormányzati adatok szerint.

Amerikai szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra

...kontra - 2018-08-03

Amerikai demokrata párti és republikánus szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra. Lindsay Graham dél-karolinai republikánus szenátor - aki a törvényjavaslat egyik fő szorgalmazója - újságíróknak elmondta: a politikusok célja az, hogy megbüntessék Moszkvát az amerikai választásokba történt beavatkozásáért, valamint a szíriai és ukrajnai orosz szerepvállalásáért. A törvényjavaslat egyúttal a kiberbűnözés elleni harc erősítését is szorgalmazza.

Az amerikai kongresszus megszavazta a Pentagon 2019-es költségvetését

...kontra - 2018-08-02

Az amerikai kongresszus szerdán jóváhagyta a védelmi minisztérium 2019-es költségvetését. A javaslat mindkét házban magabiztos többséget kapott: a képviselőházban 359:54 arányban, a szenátusban 87:10 arányban szavazták meg.

A 2019-es amerikai katonai költségvetés főösszege 716,3 milliárd dollár (közel 200 ezer milliárd forint).

Elismert klímatudóst jelölt Donald Trump a Fehér Ház tudománypolitikai hivatala élére

...kontra - 2018-08-01

- Elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Tudomány és Technológiapolitikai Hivatala élére. A Fehér Ház kedden este jelentette be, hogy a hivatalt Kelvin Droegemeier vezetheti majd, amennyiben jelölését a szenátus jóváhagyja. A posztot 19 hónapja, vagyis a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta nem töltötték be.

Pompeo figyelmezteti az IMF-et: nehogy Pakisztán a kölcsönből kínai adósságát fedezze

...kontra - 2018-07-31

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn arra figyelmeztette a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), ne engedje, hogy Pakisztán kínai adósságának egy részét fedezze a neki nyújtandó IMF-kölcsönből.

A külügyi tárca vezetője a CNBC televíziónak adott interjújában kijelentette: a kínai beruházóknak nem szabad azzal számolniuk, hogy egy amerikaiak által is támogatott nemzetközi szervezet révén kifizetik őket.

Tusványos - MSZP: messze van valóságtól a miniszterelnök által felvázolt kereszténydemokrácia

...kontra - 2018-07-28

Az MSZP elnöke szerint nagyon messze van a magyar valóságtól a kormányfő által Tusnádfürdőn felvázolt kereszténydemokrácia. Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor beszédére szombaton. A feltöltött videóban elmondta: a Fidesz nem független az európai elittől, hiszen tagja annak a pártcsaládnak, amely az Európai Bizottság és az Európai Parlament tagjainak többségét adja.

Tóth Bertalan közölte, a valóság nagyon messze áll attól, amit a miniszterelnök kereszténydemokráciának gondol.

A németek mintegy fele szerint a szövetség és a labdarúgó is hibás Özil ügyében

...kontra - 2018-07-27

A németek csaknem fele, a választókorú emberek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) egyaránt felelősség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy Özil lemondta a német válogatottságot - derül ki egy pénteken ismertetett felmérésből.