...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1809 találatból.

Csehországnak 675 milliárd koronájába fog kerülni a karbonsemlegesség

...kontra - 2019-12-11

- Csehországnak 675 milliárd koronájába (8775 milliárd forint) fog kerülni a karbonsemlegesség elérése. Ezzel a pénzzel az Európai Uniónak számolnia kellene a következő költségvetési időszakban - közölte Andrej Babis cseh kormányfő szerdán a Twitteren megjelent bejegyzésében.

Illegális bevándorlás - Bosznia újabb migránstábort zár be

...kontra - 2019-12-06

- Bosznia-Hercegovina bezárja a horvát határ közelében fekvő vucjaki migránstábort - közölte Dragan Mektic védelmi miniszter pénteken.

Kína tiltakozik a Hszincsianggal kapcsolatos amerikai törvénytervezet ellen

...kontra - 2019-12-04

Kína tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy az amerikai képviselőház helyi idő szerint kedden megszavazta a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő ujgur nemzetiség emberi jogaival kapcsolatos törvénytervezetet.

Kilónyi kokaint találtak egy csepeli műhelyben

...kontra - 2019-12-02

Több mint 1,3 kilogrammnyi, 26 millió forint értékű kokaint találtak a rendőrök egy csepeli műhelyben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Robbantásos merényletek e létrehozásának terve miatt volt börtönben a londoni támadó

...kontra - 2019-11-30

- Robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt volt börtönben a Londonban elkövetett pénteki késeléses támadás gyanúsítottja, akit tavaly helyeztek feltételesen szabadlábra.

Ursula von der Leyen: a migráció kihívása nem fog eltűnni a jövőben

...kontra - 2019-11-27

A migráció kihívása nem fog eltűnni a közeljövőben, ezért olyan tartós és közös megoldásokat kell találni, amelyek elfogadhatóak minden fél számára - jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke szerdán Strasbourgban.

Trump: az amerikai kormány a mexikói drogkartellek terrorista csoportokká nyilvánítását tervezi

...kontra - 2019-11-27

Az amerikai kormány a mexikói drogkartellek terrorista csoportokká nyilvánítását tervezi - jelentette ki Donald Trump egy kedden sugárzott rádióinterjúban.

Az amerikai elnök elmondta: az elmúlt három hónapban ezen dolgozott, és a feladat nem könnyű, aprólékos munkát igényel. Trump arra a kérdésre, hogy az erre vonatkozó végső döntést mikor hozzák meg, csupán annyit közölt, hogy a közeljövőben.

A diaszpóra több mint 90 százaléka Iohannist támogatta

...kontra - 2019-11-25

A romániai elnökválasztáson részvételi rekordot döntő román diaszpóra csaknem 94 százaléka Klaus Iohannis jobboldali államfő újraválasztását támogatta szociáldemokrata kihívójával, Viorica Dancila exminiszterelnökkel szemben - derült ki hétfőn, a külföldön leadott voksok 98 százalékának összesítése nyomán.

Peking tiltakozik a hongkongi tüntetőket támogató amerikai törvényjavaslat ellen

...kontra - 2019-11-20

A kínai vezetés szerdán közleményben tiltakozott az ellen, hogy az amerikai szenátus elfogadta a hongkongi tüntetőket támogató és egyben Kínát az erőszak veszélyeire figyelmeztető törvényjavaslatot.


Brókerbotrány - A bíróság első fokon megállapította Tarsoly Csaba felelősségét

...kontra - 2019-11-19

Első fokon 11,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Tarsoly Csabát, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egykori cégvezetőjét a Fővárosi Törvényszék - közölte a felszámolás alatt álló Quaestor Zrt. kedden.

Havazás - Áramkimaradást okozott a havazás Ausztria több tartományában

...kontra - 2019-11-13

Áramkimaradást okozott a havazás Ausztria több részében, így Karintiában, Tirol keleti részében, valamint Salzburg tartományban. Az üzemzavarokat a havazás miatt elektromos vezetékekre dőlt fák okozták.Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartásban szűnt meg az áramellátás.

Az Európai Unió a feszültség csillapítására szólított fel az izraeli-palesztin konfliktusban

...kontra - 2019-11-12

A feszültség mihamarabbi csillapítására van szükség a kiújult izraeli-palesztin konfliktusban a civilek biztonságának megőrzése érdekében - figyelmeztetett kedden az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője.

A spanyol pártvezetők tömeges választási részvételre buzdítottak

...kontra - 2019-11-10

- Tömeges részvételre buzdították a szavazókat a parlamenti választásokon a legnagyobb spanyol pártok vezetői az után, hogy leadták voksaikat, délután két óráig azonban kevesebben mentek el szavazni mint fél évvel ezelőtt, amikor legutóbb választást rendeztek Spanyolországban.

Amerikai lapértesülések: Michael Bloomberg mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson

...kontra - 2019-11-08

- Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson - írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva.

Cigarettacsempész bűnbandát számoltak fel Szabolcsban

...kontra - 2019-11-07

- Mintegy 25 millió forint értékű csempészett cigarettát, technikai eszközöket és járműveket foglalt le egy rajtaütésben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Az idén eddig négy amerikai bank ment csődbe

...kontra - 2019-11-06

- Az idén eddig négy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavaly egy sem.

Az amerikai állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján az szerepel, hogy idén eddig májusban egynek, októberben kettőnek, november eddig eltelt időszakában pedig egy banknak kellett lehúznia a rolót.

Fővárosi Közgyűlés - Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket

...kontra - 2019-11-05

Főpolgármester-helyettesé választották Gy. Németh Erzsébetet, Tüttő Katát, Dorosz Dávidot, Kiss Ambrust és Kerpel-Fronius Gábort.

Karácsony Gergely főpolgármester első helyetteseként mutatta be Gy. Németh Erzsébetet (DK), aki a humán- és kulturális területek igazgatója lesz. A főpolgármester arra kérte helyettesét, mindig figyelmeztessen, hogy a közgyűlés döntéseinek középpotnjában az emberek állnak, és tegyen meg mindent azért, hogy Budapest Közép-Kelet-Európa kulturális központjává váljon.

MSZP: egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat

...kontra - 2019-10-29

Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése egész Magyarországra nézve szégyen, mert "továbbra is segíthet megúszni a börtönt a korrupt fideszeseknek" - írta közleményében az MSZP.

A párt úgy fogalmazott, "Áder János megüzente az összes korrupt fideszes politikusnak és oligarchának, hogy nyugodtan folytathatják a lopást, mert továbbra is lesz, aki megvédi őket a börtöntől, ráadásul ugyanaz a személy, Polt Péter, akinek az elmúlt 9 évben is csak ez volt az egyetlen dolga".

Moszkva kételkedik az Iszlám Állam vezérének megölésében

...kontra - 2019-10-27

- Nincs hitelt érdemlő információja az orosz védelmi minisztériumnak arról, hogy az Egyesült Államok különleges művelettel megölte Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezetőjét - közölte Igor Konasenkov, a tárca szóvivője.

AI: Törökország illegális módon háborús övezetbe telepített vissza szíriai menekülteket

...kontra - 2019-10-25

Törökország jogellenes módon háborús környezetbe telepített vissza szíriai menekülteket, miközben az Északkelet-Szíriába tervezett biztonsági övezet még nem jött létre - írta pénteki közleményében az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.