...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1634 találatból.

Szakértő: falanxokkal törhetnek át a közép-amerikai migránsok az Egyesült Államokba

...kontra - 2018-11-22

Az adatok szerint falanxokkal, vagyis nagyobb csoportokban kísérelhetik meg az áttörést az Egyesült Államokba a mexikói-amerikai határon feltorlódott közép-amerikai migránsok - közölte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Macedónia-Magyarország-jog-diplomácia Gruevszki menekültstátusza - Macedónia kérte a kiadatást Magyarországtól

...kontra - 2018-11-21

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatását kérte Szkopje Budapesttől - közölte a szkopjei sajtó szerdán. A macedón hírportálok beszámolója szerint a kormány kedd délután küldte el a kiadatási kérelmet Magyarországnak.

Kilencéves mélyponton a brit üzleti hangulatindex

...kontra - 2018-11-19

Az IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett jelentése szerint októberben a megkérdezett magáncégek 32 százaléka tervezte, hogy növeli üzleti aktivitását a következő 12 hónapban, ami 2009 óta a legalacsonyabb mérték. Az arány az előző, júniusi adatfelvételkor magasabb, 39 százalék volt.

Díjakat adtak át a főváros napján

...kontra - 2018-11-18

Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes átadta a főváros kitüntető díjait.

A főpolgármester elmondta: a Pro Urbe Budapest és a Budapestért díj kitüntetettjei az esélyegyenlőségért, a közbiztonságért és a kiváló sportteljesítményekért adott elismerések birtokosai. Ők mindannyian Budapest érdekében önként vállalták, hogy szorgalmukkal, tehetségükkel, morális mércéjükkel a főváros közösségét szolgálják, mintát adnak az új generációknak.

Melania Trump bírálata után menesztették az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét

...kontra - 2018-11-15

Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt, a nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét, egy nappal azután, hogy a first lady, Melania Trump a nyilvánosság előtt szorgalmazta elbocsátását.

DK: ne adjanak menedékjogot Nikola Gruevszkinek!

...kontra - 2018-11-14

- A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

Az amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát

...kontra - 2018-11-13

- Természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát Donald Trump amerikai elnök hétfőn este Jerry Brown kormányzó kérésére.

Az elnöki döntés azt jelenti, hogy a tűzvészek áldozatai külön szövetségi pénzügyi segítséget igényelhetnek lakásépítéshez, munkanélküli támogatáshoz, vagy jogi tanácsadáshoz.

Brexit - Felmérés: a brit munkáltatók fele szerint EU-munkavállalóik bizonytalannak érzik állásukat

...kontra - 2018-11-12

- A brit munkaadók csaknem fele úgy érzékeli, hogy a náluk dolgozó külföldi EU-munkavállalók bizonytalannak tartják nagy-britanniai foglalkoztatási kilátásaikat a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt.

Amerikai választások - Demokraták két államban is a voksok újraszámolását követelik

...kontra - 2018-11-09

A keddi voksoláson alulmaradt demokrata politikusok Floridában és Georgiában a szavazatok újraszámolását követelik, Florida már készen is áll a voksok kézi újraszámolására.

Amerikai választások – A republikánusok növelhetik többségüket a szenátusban

...kontra - 2018-11-07

Előrejelzések szerint a Republikánus Párt növelheti többségét a szenátusban a kedden tartott amerikai félidős választásokon.

Gálik Zoltán: valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke

...kontra - 2018-11-06

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint valószínűleg Alexander Stubb lesz a Európai Bizottság elnöke.

A katasztrófavédelem finanszírozásával újrakezdte a hulladékszállítást a Zöld Híd

...kontra - 2018-10-31

A korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végzi a hulladékszállítást valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a Zöld Híd Nonprofit Kft.; a hulladékszállítás a katasztrófavédelem finanszírozásával indult újra.

Szépművészeti Múzeum - Orbán: most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat

...kontra - 2018-10-30

Az európai kultúrharc örvénylésében most kell megvédenünk kulturális mivoltunkat, identitásunkat és szuverenitásunkat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a felújított Szépművészeti Múzeum átadásán, kedden Budapesten. Beszédében a kormányfő kiemelte: békében élünk saját kultúránkkal és történelmünkkel, és ez nagy ajándék a világban, "becsüljük meg". Ugyanakkor nem lehetünk restek megvédeni a kultúránkat - jelentette ki.

Brexit - Londoni polgármester: meg kell hosszabbítani a kilépési tárgyalásokat

...kontra - 2018-10-26

- London polgármestere szerint meg kell hosszabbítani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló tárgyalásokra jelenleg rendelkezésre álló időt, mivel, ha a konzervatív párti brit kormánynak sikerülne is megállapodásra jutnia az Európai Unióval, a brit parlament leszavazhatja az egyezséget.

Donald Trump civilizáltabb hangnemet szorgalmaz a politikai életben

...kontra - 2018-10-25

Civilizáltabb hangnemet szorgalmazott az amerikai politikai élet szereplői körében Donald Trump elnök egy választási kampányrendezvényen szerdán este, miután a nap folyamán több demokrata párti politikus címére és a CNN hírtelevízió szerkesztőségébe küldtek robbanószerkezetet, vagy fehér port.

Októberben két éve a leglassabb ütemben nőtt az euróövezet gazdasági teljesítménye

...kontra - 2018-10-24

- A vártnál nagyobb mértékben, két éve a leglassabbra csökkent az euróövezeti gazdasági teljesítmény növekedési üteme októberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó szerdán közzétett elemzése szerint.

Hasogdzsi-ügy - A The Washington Post megjelentette az eltűnt újságíró utolsó cikkét

...kontra - 2018-10-18

A The Washington Post című amerikai lap csütörtöki számában közreadta Dzsamál Hasogdzsi utolsó cikkét, amelyet a szaúdi újságíró közvetlenül az eltűnése előtt küldött a lapnak. A cikk csütörtökre virradóra az újság online változatában is megjelent.

Hasogdzsi-ügy - The New York Times: a gyanúsítottak közül több a szaúdi koronaherceghez köthető

...kontra - 2018-10-17

A török hatóságok által Dzsamál Hasogdzsi újságíró eltűnése ügyében gyanúsított 15 szaúdi közül négyen Mohamed bin Szalmán koronaherceg közvetlen környezetéhez tartoznak - írta kedd este internetes oldalán a The New York Times, amely fotókat is mellékelt az egyik gyanúsítottról.

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

...kontra - 2018-10-16

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki másfél kilogramm heroint és a drog hígításához használt adalékanyagot próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly ősszel.

Szijjártó: Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával

...kontra - 2018-10-15

- Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.