...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1864 találatból.

Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a halottak száma

...kontra - 2020-04-04

- Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti összesítése szerint. Közben Oregonban egy 104 éves férfi meggyógyult.

A baltimore-i kórházkomplexum péntek esti adatai szerint az Egyesült Államokban az új típusú koronavírussal 277 ezer 943 fertőzöttet diagnosztizáltak már, és a vírus okozta betegségbe immár 7406 amerikai halt bele.

Az amerikai haditengerészet leváltotta a Guamnál lévő hadihajó kapitányát

...kontra - 2020-04-03

Thomas Modly, az amerikai haditengerészeti minisztérium ügyvezető minisztere leváltotta a Guamnál lévő hadihajó kapitányát, aki drámai hangú levélben kért segítséget a teljes legénység kimenekítéséhez.

Ismét több mint 3 millióan kerültek utcára az Egyesült ÁllamokbanIsmét több mint 3 millióan kerültek utcára az Egyesült Államokban

...kontra - 2020-04-02

Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

Németországban 60 ezer, Hollandiában 10 ezer fertőzött van, Nagy-Britanniában 10 ezer lélegeztetőt rendelt a kormány

...kontra - 2020-03-30

Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint hétfő délelőtt 62 435 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4740 esettel - 8,2 százalékkal - több az egy nappal korábbi 57 695-nél.

Koronavírus - Csehországban tizenegyre nőtt az áldozatok száma

...kontra - 2020-03-29

Csehországban vasárnap reggelig tizenegyen haltak meg az új koronavírus-járvány következtében, a halálos áldozatok száma kettővel nőtt szombat reggelhez képest - közölte az egészségügyi minisztérium honlapján.

Koronavírus - Németországban 50 ezerhez közelít a fertőzöttek száma, a Benelux-államokban is tovább terjed a kór

...kontra - 2020-03-27

Németországban átlépte a 45 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma.

Koronavírus - Donald Trump: a helyzet messze New York államban a legrosszabb az országban

...kontra - 2020-03-26

- A New York államban kialakult járványhelyzet "messze a legrosszabb" az Egyesült Államokban - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott szokásos napi sajtókonferencián, helyi idő szerint szerdán késő délután.

Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben

...kontra - 2020-03-24

- Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben az ismert fertőzöttek számának további jelentős emelkedése után, s a járványügyi bizottság megalakításával megkezdte működését a március elején megválasztott új törvényhozás - jelentette kedden a helyi média.

Oroszország orvosokat és orvosi műszereket küld Olaszországba

...kontra - 2020-03-22

Oroszország katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket küld Olaszországba, hogy segítse az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harcot - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnapra virradóra.

Koronavírus - Zárlat alatt egész Kalifornia, senki nem hagyhatja el az otthonát

...kontra - 2020-03-20

Zárlat alatt van egész Kalifornia helyi idő szerint péntek éjféltől az új koronavírus terjedése miatt, senki nem hagyhatja el az otthonát - rendelte el Gavin Newsom, a nyugati parti tagállam kormányzója csütörtök este.

Amerikai előválasztás - Biden meghatározó győzelmet aratott a demokraták előválasztásain

...kontra - 2020-03-18

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke a kedden tartott előválasztásokon meghatározó győzelmet aratott Floridában és Illinois államban, és Arizonában is vezet.

A tervek szerint hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban is

...kontra - 2020-03-17

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában is

Koronavírus - New Yorkban rendkívüli állapotot hirdettek ki, Kaliforniában bezárt Disneyland

...kontra - 2020-03-13

- New York városban rendkívüli állapotot hirdettek ki csütörtökön, Kaliforniában pedig bejelentették, hogy átmeneti időre bezárták Disneylandet az új koronavírus terjedése elleni küzdelem keretében.Bill de Blasio, New York polgármestere a rendkívüli állapot bejelentése utáni sajtókonferenciáján úgy fogalmazott: "olyan helyzetbe kerültünk, amely csak a háborúhoz hasonlítható".

Franciaországban kétezer fölött a fertőzöttek száma, Macron beszédet mond csütörtök este

...kontra - 2020-03-12

- A koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása miatt a francia kormány felkészült az olaszországi forgatókönyvnek megfelelő intézkedések bevezetésére, miután az ország tíz gócpontjában kétezer fölé nőtt a fertőzöttek száma és az elmúlt 24 órában újabb 15 ember halálával 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Koronavírus - Franciaországban az eddigi legnagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek száma

...kontra - 2020-03-11

Franciaországban az elmúlt 24 órában az eddigi legnagyobb mértékben, 372-vel nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma, de egyelőre nem várhatók olyan drasztikus intézkedések, mint Olaszországban vagy Kínában.

Koronavírus - Német elemzők: recesszióba kerülhet a német gazdaság a járvány miatt

...kontra - 2020-03-10

Recesszióba kerülhet a német gazdaság a koronavírus-járvány miatt - figyelmeztetnek a német sajtóban kedden megszólaltatott elemzők.

Koronavírus - Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

...kontra - 2020-03-09

Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, miután egy újabb iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

A tájékoztatás szerint a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló, a Semmelweis Egyetemen tanuló iráni hallgatónál és egy magyar nőnél - az idős magyar férfi beteg 74 éves feleségénél - diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktus-kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Koronavírus - Németországban 800 fölé emelkedett a fertőzöttek száma

...kontra - 2020-03-08

Meghaladta a 800-at az új koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma vasárnap Németországban. A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vasárnap reggeli összesítése szerint 847 embernél mutatták ki a kórokozót.

Koronavírus - Csődbe ment a legnagyobb regionális brit légitársaság

...kontra - 2020-03-05

Csődbe ment a legnagyobb brit regionális légitársaság, a Flybe. A cég csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal beszünteti működését, és összes járatát törölte.

A Flybe évek óta pénzügyi nehézségekkel küszködött, és már januárban is a csőd szélén állt, de akkor egy befektetői csoport - amelynek élén a Virgin vállalatcsoport légitársasága, a résztulajdonos Virgin Atlantic állt - egy tőkeinjekcióval időlegesen megmentette.

Koronavírus/Tokió 2020 - Elhalasztották a 3x3-as kosárlabda magyar érdekeltségű indiai selejtezőjét

...kontra - 2020-03-04

- A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy elhalasztja a 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornáját, amelyre március 18. és 22. között került volna sor az indiai Bengaluruban. A versenyen a magyar női válogatott is indult volna.