...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1458 találatból.

Bécs a szociális juttatások csökkentése helyett munkaerőpiaci integrációval segít a rászorulókon

...kontra - 2017-06-21

Bécs vezetése a legtöbb osztrák tartomány intézkedésétől eltérően nem a szociális támogatás csökkentésével, hanem munkaerőpiaci és iskoláztatási lehetőségekkel ösztönözné munkavállalásra a rászorulókat és tehermentesítené a szociális ellátórendszert - közölték szerdai osztrák lapok.

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban

...kontra - 2017-06-20

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban, Kalifornia egyes vidékein 53 Celsius-fokot mérnek.

A leginkább Új-Mexikóban, Arizonában, Nevadában, Kaliforniában szenvednek a hőhullámtól.

Az arizonai Phoenixben 50 Celsius-fokot, a nevadai Las Vegasban 45 fokot mérnek. A kaliforniai Halál Völgye nemzeti parkban 52 fok van. Az American Airlines légitársaság a hőség miatt mintegy negyven járatot törölt a phoenixi repülőtéren, ahol hétfő estére megbénult a forgalom.

Scotland Yard: terrortámadás történt

...kontra - 2017-06-19

A Scotland Yard terrorcselekményként kezeli az észak-londoni muszlim közösség elleni hétfő hajnali támadást - jelentette be hétfő délelőtt Neil Basu, a londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, aki a Scotland Yard országos terrorelhárítási tevékenységének összehangolását irányítja.

Basu aláhúzta: a nyomozóhatóságok egyelőre nyitott kérdésnek tekintik a gázolásos támadás elkövetőjének indítékait, ettől függetlenül azonban terrortámadásnak tartják a történteket, és a vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága vezeti.

A zene, az irodalom és a sport sztárjai, a terror elleni küzdelem hősei a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listáján

...kontra - 2017-06-18

A zene, az irodalom és a sport brit világsztárjai, valamint a terror elleni küzdelem hősei szerepelnek a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listájának élén.

A 91 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapja április 21-én van, de a jeles ünnepet az évszázados hagyománynak megfelelően mindig júniusban, színpompás katonai tiszteletadással ünneplik meg hivatalosan az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség népei.

Az LMP örül annak, hogy nem fogadták el a plakátörvényt

...kontra - 2017-06-14
  • Az LMP örül annak, hogy nem kapott kétharmados támogatást a parlamentben a plakáttörvény.Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítás szerdai határozathozatala utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslatnak nem volt köze a párt eredeti indítványához, amely megtiltotta volna a kormánypropagandát. Szerinte a plakátörvény a trafiktörvényhez hasonlóan ugyan magasztos célokat fogalmazott meg például a pártok közötti egyenlőség és az átláthatóság növeléséről, azonban valójában arról szólt, hogy a plakátpiacot "beszántsák", és megakadályozzák, hogy az ellenzéki pártok óriásplakátokon hirdethessenek.

Brit választások - Mélyponton az üzleti bizalom, a hitelminősítők költségvetési kockázatoktól tartanak

...kontra - 2017-06-12

- Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után, a hitelminősítők szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési kockázatokkal járhatnak.

A legnagyobb brit vállalatvezetői szövetség, az Institute of Directors (IoD) hétfőn ismertetett felmérése szerint rendkívüli aggodalmat kelt a brit üzleti vállalkozások körében az abból eredő politikai és gazdaságpolitikai bizonytalanság, hogy a választások eredményeként a kormányzó Konzervatív Párt kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Brit választások - Uniós főtárgyaló: a brit kilépési tárgyalások akkor kezdődnek, ha London készen áll rá

...kontra - 2017-06-09

Az Európai Unióból történő brit kilépésről (Brexit) tervezett tárgyalások csak akkor kezdődhetnek meg, ha London készen áll rá - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Twitter-üzenetében pénteken.

Barnier hangsúlyozta, hogy a kilépési tárgyalások menetrendje és az Európai Unió álláspontja a kérdésben világos.

Az amerikai hírszerzés vezetői nem válaszoltak a szenátoroknak az esetleges orosz beavatkozásról Trumppal folytatott megbeszéléseikről

...kontra - 2017-06-08

- Az amerikai hírszerzés vezetői szerdai kongresszusi meghallgatásukon elhárítottak minden kérdést, amely a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiket feszegette, beleértve a tavalyi elnökválasztási kampányba történt esetleges orosz beavatkozás témáját is.

A korábbinál is "kíváncsibbak" lesznek az amerikai vízumkérő űrlapok

...kontra - 2017-06-01

- Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő "internetmúltjukról" is beszámoltatják az igénylőket.

Az amerikai külügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy a világ valamennyi országára érvényes új vízumkérő lapokat vezetnek be, amelyeknek kitöltése után nagyon szigorú ellenőrzésnek vetik alá a beutazni kívánókat. A külügyminisztérium nemzetbiztonsági okokkal indokolta a szigorítást.

Manchesteri robbantás - Juncker: együtt harcolunk azok ellen, akik el akarják pusztítani európai életstílusukat

...kontra - 2017-05-23

Ma együtt gyászolunk, holnap pedig együtt harcolunk azok ellen, akik el akarják pusztítani európai életstílusunkat - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden, reagálva a 22 halálos áldozatot követelő előző napi manchesteri robbantásra.

Brit választások - Konzervatív választási program: Nagy-Britannia kivonul az EU egységes belső piacáról is

...kontra - 2017-05-18

A kormányzó brit Konzervatív Párt csütörtökön nyilvánosságra hozott választási programja szerint az Egyesült Királyság az EU-tagság megszűnésével egy időben kivonul az Európai Unió egységes belső piacáról és a vámunióból is.

A három hét múlva esedékes előrehozott parlamenti választásokra kidolgozott programot - amely a "Forward, Together" (Előre, együtt) címet viseli - csütörtök délután hozták nyilvánosságra.

Ingatlan.com: élénkül a nyaralópiac

...kontra - 2017-05-16

A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került - állapítja meg az Ingatlan.com legfrissebb elemzése.

A nyaralók piacán az élénkülést mutatja, hogy az idei első negyedévben a kínálat 5 százalékkal nőtt, a kereslet pedig nagyobb mértékben, 9 százalékkal emelkedett.


Telenor: nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus

...kontra - 2017-05-15

Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadás sorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet - mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, a mobilszolgáltató társaság új tarifacsomagjait bemutató sajtótájékoztató után.

A texasi törvényhozás döntését a "menedékvárosok" betiltásáról más szövetségi államokban is követhetik

...kontra - 2017-05-09

A texasi törvényhozás döntését a "menedékvárosok" betiltásáról más szövetségi államokban is követhetik, sajtóinformációk szerint Florida és Louisiana lehet a két következő szövetségi állam.

A déli Texas állam törvényhozásának döntését vasárnap este írta alá és iktatta törvénybe Greg Abbott republikánus párti kormányzó.

Francia elnökválasztás - Orbán: várakozással tekintek az együttműködés elé

...kontra - 2017-05-08

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron megválasztott francia államfőnek

Cseh kormányválság - Sobotka közölte: nem mond le

...kontra - 2017-05-05

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy korábbi nyilatkozatával ellentétben mégsem mond le hivataláról, a nap folyamán azonban levélben javasolni fogja az államfőnek, hogy mentse fel tisztségéből Andrej Babis kormányfőhelyettest és pénzügyminisztert, akinek tisztázatlan pénzügyei szerinte a kormányválság okát jelentik.

Az amerikai szenátus külügyi bizottsága nem terjeszt elő újabb javaslatot oroszellenes szankciókról

...kontra - 2017-05-02

Az amerikai szenátus külügyi bizottsága egyelőre nem terjeszt elő újabb törvényjavaslatot oroszellenes szankciókról.A döntésről Bob Corker, a szenátusi bizottság vezetője nyilatkozott a Politico című lapnak.

Corker, aki Tennessee állam szenátora, elmondta, hogy a bizottság rangidős demokrata párti politikusával, a marylandi Ben Cardin szenátorral egyeztetve, kétpárti megállapodás született erről. A szenátorok egyetértettek abban, hogy egy új törvényjavaslattal próbálják meg ellensúlyozni Oroszország vélt európai befolyását.

Financial Times: Meg kell mutatni Magyarország illiberális vezetőjének, hol húzódnak a határok

...kontra - 2017-04-27

A Financial Times című londoni gazdasági napilap Meg kell mutatni Magyarország illiberális vezetőjének, hol húzódnak a határok címmel megjelent írása szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egyre inkább illiberális demokráciája az EU értékeinek meggyalázása".

A brit lap szerint úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a nyitottság és a tolerancia uniós értékeinek semmibevétele mellett most már közvetlenebb módon megpróbálja az Európai Unió támogatottságát is aláásni.

Francia elnökválasztás - Hollande mozgósításra kérte a kormánytagokat Le Pen ellen

...kontra - 2017-04-26

Francois Hollande francia államfő a szerdai kormányülésen azt kérte a kormányától, hogy "teljesen kötelezzék el magukat az elnökválasztási kampányban annak érdekében, hogy Marine Le Pen eredménye a lehető legalacsonyabb legyen" a május 7-i második fordulóban - közölte szerdán a kormányszóvivő.

Francia elnökválasztás - Különbségek és hasonlóságok Macron és Le Pen programjában

...kontra - 2017-04-24

- A bal- és jobboldal közötti törésvonalra épülő politikai berendezkedés meghaladása a közös elem a francia elnökválasztás második fordulójába bejutott centrista Emmanuel Macron és a radikális jobboldali Marine Le Pen programjaiban. Ezenkívül azonban radikálisan eltérő elképzelésük van Franciaország jövőjéről.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza