...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1716 találatból.

Beadta lemondását Rod Rosenstein, az amerikai igazságügyi miniszter helyettese

...kontra - 2019-04-30

- Benyújtotta lemondását hétfőn Washingtonban Rod Rosenstein, az amerikai igazságügyi miniszter helyettese, május 11-ét jelölve meg távozása napjaként.

Putyin: az Egy övezet, egy út az eurázsiai együttműködést is elősegíti

...kontra - 2019-04-26

Az eurázsiai nemzetek konstruktív együttműködését is elősegíti a Hszi Csin-ping kínai elnök által 2013-ban előterjesztett Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Pekingben, a kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum megnyitóján.

Putyin: az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

...kontra - 2019-04-25

A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.

Az amerikai adóhivatal és a pénzügyminisztérium a másodszori határidőre sem nyújtotta be Trump adóbevallását a kongresszusnak

...kontra - 2019-04-24

Az Egyesült Államok adóhivatala (IRS) és pénzügyminisztériuma a másodszori határidőre sem nyújtotta be Donald Trump amerikai elnök adóbevallási dokumentumait a kongresszusnak.

Benyújtotta lemondását Kárpátalja kormányzója

...kontra - 2019-04-23

- Benyújtotta lemondását Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnöknek Hennagyij Moszkal, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöke - adták hírük kedden kárpátaljai hírportálok.

Merényletek Srí Lankán - Az Iszlám Állam egykori tagjai lehetnek az elkövetők a szakértő szerint

...kontra - 2019-04-22

Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei állhatnak a vasárnapi merényletsorozat mögött - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hétfőn.

Borostyánkövet foglalt le a NAV a tiszabecsi határállomáson

...kontra - 2019-04-17

- Több mint 63 kilónyi nyers borostyánt találtak egy belépő autóban elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a tiszabecsi ukrán-magyar határállomáson - közölt a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Húsz kiló marihuánával érkezett Magyarországra egy szerb férfi

...kontra - 2019-04-15

Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.Szanka Ferenc közölte: a férfi péntek délben jelentkezett belépésre a röszkei közúti határátkelőhelyen. A gépkocsija aljában elrejtve huszonhárom csomag marihuánát találtak a pénzügyőrök.

- A gazdagabb központban a Kék-fehérre, a szegényebb perifériákon a Likudra szavaztak

...kontra - 2019-04-10

A gazdagabb, központi városok inkább az ellenzéki, centrista Kék-fehér pártszövetségre, a szegény és periferikus térségek inkább a kormányzó, jobboldali Likudra szavaztak az izraeli választásokon a voksok közel 98 százalékának összeszámlálása után a Jediót Ahronót című újság internetes felületén, a yneten megjelentetett választói térkép szerint.

Holland külügyminiszter: további halasztást kellene adni az Egyesült Királyságnak

...kontra - 2019-04-09

Több időt kellene adni az Egyesült Királyságnak a rendezetlen európai uniós kiválás elkerülése érdekében, de Londonnak világossá kell tennie, hogy miként tervezi ezt elérni - jelentette ki a holland külügyminiszter kedden."Hollandiának érdeke a kemény Brexit megakadályozása, és ha ehhez több időre van szükség, akkor több időt kellene adni" - közölte Stef Blok az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek luxembourgi tanácsülése előtt.

Líbia - Mike Pompeo a Haftár vezette erők offenzívájának azonnali leállítását követeli

...kontra - 2019-04-08

- A Halifa Haftár tábornok vezette erők Tripoli elleni offenzívájának azonnali leállítását követelte vasárnap este kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Nemzetközi hívásokkal tízmilliós kárt okozó brit csaló ellen emeltek vádat Szegeden

...kontra - 2019-04-05

Vádat emeltek azzal a harmincöt éves brit férfival szemben, aki társaival hat éve Szegeden nemzetközi hívásokat bonyolított megtévesztett magánszemélyek telefonjairól, több millió forintos kárt okozva.

Ukrán elnökválasztás - A kiesett jelöltek Porosenkót nem támogatják, Zelenszkijt illetően többen kivárnak

...kontra - 2019-04-04

Az ukrán elnökválasztás több kiesett jelöltje nyilatkozott úgy, hogy Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt biztosan nem támogatja majd a második fordulóban, Volodimir Zelenszkij esetében viszont nem mondták ezt határozottan.

Brexit - Barnier: egyre valószínűbb a megállapodás nélküli kiválás

...kontra - 2019-04-02

Egyre valószínűbbé vált az elmúlt napokban az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója szerint, hogy megállapodás nélkül szűnik meg a brit európai uniós tagság. Michel Barnier ugyanakkor azt is mondta kedden Brüsszelben, hogy még mindig van remény ennek elkerülésére.

Úgy vélekedett, nem valószínű, hogy a következő napokban vagy a jövő héten Londonban elfogadják a rendezett kiválást biztosító egyezményt. Michel Barnier az után nyilatkozott, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás egyetlen alternatívája sem kapott többséget a londoni alsóházban hétfő éjjel.

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon

...kontra - 2019-04-01

Százmillió forint értékű heroint foglaltak le Siófokon a rendőrök, öt embert pedig őrizetbe vettek szombat reggel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

A gyanú szerint egy budapesti és egy siófoki lakos három szerb társával rendszeresen csempészett heroint Magyarországra. A kábítószer beszerzése és szállítása a szerbek feladata volt, míg az eladást a budapesti férfi végezte.

A szerb férfiak egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el a kábítószert. A rendőrök a kerék leszerelésekor ütettek rajta a szerb dílereken, siófoki társuk otthonában. A nyomozók megtalálták az elrejtett, több mint öt kilógramm nagy tisztaságú heroint.

Brexit - Uniós szóvivő: a megállapodás elfogadása elegendő a rendezett kiváláshoz

...kontra - 2019-03-29

Az Európai Unió számára elegendő lenne, ha a brit parlament megszavazná a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást annak biztosításához, hogy a szigetország rendezett módon hagyja el a közösséget - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Brexit - Szakértő: Theresa May lemondásának felajánlásával átrendezte az erőviszonyokat

...kontra - 2019-03-28

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint Theresa May brit miniszterelnök lemondásának felajánlásával átrendezte a politikai erőviszonyokat, ezzel esélyessé téve a Brexit-megállapodás elfogadását.

A miniszterelnök bejelentése után az Európai Unióval történő megállapodást ellenző konzervatív párt euroszkeptikus szárnyának kulcsfigurái azt mondták, hogy támogatnák a megállapodást - tette hozzá a docens.

Fővárosi Közgyűlés - Eladják a Bálnát az államnak

...kontra - 2019-03-27

- Eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat.A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igennel, 9 nem ellenében támogatta a Bálna eladását.

Székkel zúzta be zárkatársa koponyáját egy rab, vádat emeltek ellene

...kontra - 2019-03-26

- Vádat emeltek egy rab ellen, aki betörte egy székkel zárkatársa koponyáját a Budapesti Fegyház és Börtönben, a X. kerületi Kozma utcában - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Brexit - Az EU felkészült az április 12-én esetlegesen megállapodás nélkül bekövetkező brit kilépésre

...kontra - 2019-03-25

- Mivel egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Egyesült Királyság április 12-én megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból (Brexit), az Európai Bizottság elvégezte a megállapodás nélküli Brexittel kapcsolatos felkészülést - közölte az uniós bizottság hétfőn.