...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1482 találatból.

Illegális bevándorlás - A líbiai kormányfő sürgős segítséget vár az EU-tól

...kontra - 2017-08-23

- Líbia sürgős segítséget vár az Európai Uniótól a földközi-tengeri menekülthullám feltartóztatásában - mondta az észak-afrikai ország nemzetközileg elismert egységkormányának miniszterelnöke a The Times című újságnak.

A brit védelmi miniszter üdvözölte az Egyesült Államok afganisztáni stratégiáját

...kontra - 2017-08-22

A brit védelmi miniszter üdvözölte az Egyesült Államok új afganisztáni stratégiáját kedden, arról azonban egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a szigetország sajtójában, hogy az amerikaiak kérték-e brit partnereiket az Afganisztánban állomásozó csapataik létszámának növelésére.

Szakértő: nem tud integrálódni az, aki alacsonyabb rendűnek találja a nem muszlimokat

...kontra - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Budapest, 2017. augusztus 21., hétfő (MTI) - Nem tud integrálódni az európai társadalomba az, aki alacsonyabb rendűnek találja a nem muszlimokat - erről Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója beszélt az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Barcelonai gázolás - Spanyol sajtó: nehezen kerülhetőek el a barcelonaihoz hasonló támadások

...kontra - 2017-08-18

Habár Spanyolországban az elmúlt években nem volt példa terrortámadásokra, a csütörtöki, 14 halálos áldozatot és mintegy 130 sebesültet (köztük egy magyart) követelő barcelonai gázolás ráébresztette az embereket arra, hogy nem teljesen védettek a merényletekkel szemben - írta a spanyol média pénteken.

Egyes sajtóorgánumok szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az elmúlt 13 év legbrutálisabb spanyolországi támadásának számító csütörtöki gázolásos merényletet éppen Katalónia autonóm közösség székhelyének, Barcelonának a szívében követték el.

Brexit - Szóvivő: az Európai Bizottság megvizsgálja a vámunióra vonatkozó brit javaslatot

...kontra - 2017-08-15

Az Európai Bizottság tudomásul vette az átmeneti időre szóló vámunióról tett brit javaslatot - közölte az Európai Bizottság egy névtelenséget kérő szóvivője kedden. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi koordinátora ugyanakkor Twitter üzenetében "fantáziának" nevezte a brit javaslatot, szerinte "egyszerre kint és bent is jelen lenni ábránd".

A vártnál gyengébb negyedévet zárt a Foxconn

...kontra - 2017-08-14

Csökkent a Foxconn részvényének árfolyama a vártnál gyengébb negyedéves eredmény miatt - írja a Nikkei Asian Review hírportál.

A nemzetközi porondon Foxconn Technology Group néven ismert tajvani Hon Hai Precision Industry, a legnagyobb iPhone összeszerelő vállalat részvénye a hétfői kereskedésben több mint két százalékkal gyengült, miután a cég a pénteki tőzsdei zárást követően a piaci várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményt tett közzé.

Meghiúsult a melegfelvonulás Odesszában

...kontra - 2017-08-13

Szélsőséges ellentüntetők miatt félúton le kellett állítaniuk a szervezőknek a melegek felvonulását vasárnap a dél-ukrajnai Odesszában.Helyszíni beszámolók szerint az Odessza Pride - 2017 elnevezésű megmozduláson mintegy 200-an vettek részt. A felvonulást több száz rendőr biztosította. A rendfenntartók azonban hiába vonták szoros gyűrűbe a felvonulókat, szélsőséges ellentüntetőknek mégis sikerült áttörniük a kordonon, ezért a menetet a szervezők nagyjából félúton megállították, a résztvevők pedig ülősztrájkba kezdtek. Verekedésig nem fajult az incidens.

ÉFOSZ: a termék-összetétel eltérése nem jelent automatikusan minőségbeli különbséget

...kontra - 2017-08-08

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) fenntartja azt az álláspontját, hogy néhány termék összetételében feltárt eltérés nem jelent automatikusan minőségbeli különbséget és a fogyasztók kelet-nyugati alapú megkülönböztetését - közölte a szakmai szervezet kedden, reagálva a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által kedden közzétett legfrissebb összevetés eredményére.

Brexit - Cáfolja a brit kormányfő a kiválási összegről szóló lapértesüléseket

...kontra - 2017-08-07

Kizártnak nevezte a brit kormányfő, hogy London kész hozzávetőleg 40 milliárd eurót fizetni az Európai Uniónak a kilépési megállapodás részeként, fennálló kötelezettségeinek rendezésére. A The Sunday Telegraph című vasárnapi újság névtelenül nyilatkozó kormányforrásokra hivatkozva írt arról, Nagy-Britannia kész - most először számszerűsített - ajánlatot tenni, hogy ezáltal feloldja a tárgyalásokon kialakult patthelyzetet.

Felmentették az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács hírszerzési igazgatóját

...kontra - 2017-08-03

Szerdán este felmentették Washingtonban a amerikai Nemzetbiztonsági Tanács hírszerzési igazgatóját, Ezra Cohen-Watnickot. Elemzők szerint a döntés a Fehér Házban zajló személyi átalakítások része.

Ezra Cohen-Watnicknak már a kinevezését is kifogásolták a hírszerző szervezetek vezetői, és Herbert McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó márciusban már tett lépéseket az elmozdítása érdekében. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) elemzői ugyanis folyamatosan panaszkodtak a munkájára. Cohen-Watnick azonban segítséget kért és kapott Jared Kushnertől, Donald Trump vejétől és tanácsadójától - akihez sajtóhírek szerint szoros és bensőséges barátság fűzi- valamint Steve Bannontól, az elnök stratégiai főtanácsadójától.

Rex Tillerson: az amerikai-orosz viszony még tovább romolhat

...kontra - 2017-08-02

- Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Washingtonban újságírók előtt kedden azt hangoztatta, hogy az amerikai-orosz viszony még tovább romolhat.

Az amerikai diplomácia vezetője a külügyminisztériumban tartott tajékoztatón értékelte a Trump-elnökség első hat hónapjának külügyi munkáját.

A tárcavezető leszögezte: az Egyesült Államok és Oroszország viszonya mélyponton van, a hidegháború vége óta a legmélyebb ponton, "de még ennél rosszabb is lehet". A viszony "továbbra is jelentős mértékben feszült" - fogalmazott, majd később is megismételte, hogy "a helyzet rossz és tovább súlyosbodhat". Hozzátette: "ezt látjuk most".

Magyar Nagydíj - Végeredmény, a világbajnoki pontversenyek állása

...kontra - 2017-07-31

A vasárnapi 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj végeredménye és a világbajnoki pontversenyek állása:

Végeredmény, 32. Magyar Nagydíj (70 kör, 306,63 km):

Amerikai szankciók - Moszkva válaszlépéseket jelentett be

...kontra - 2017-07-28

Válaszlépéseket jelentett be pénteken az orosz külügyminisztérium, miután előző este az amerikai szenátus is nagy többséggel megszavazta az Oroszország elleni szankciókat megfogalmazó törvénycsomagot.

Megindult az albérletek drágulása az egyetemi városokban

...kontra - 2017-07-26

- Drágultak az albérletek az egyetemi városokban a felsőoktatási ponthatárok ismertetését megelőzően, ami az albérleti szezon kezdetét jeleni; a legdrágább Budapest, havi átlagos 150 ezer forinttal - derül ki az ingatlanpiaci cégek elemzéseiből.

Az Ingatlan.com kiemelte: Budapesten a kiadó lakások kínálata július közepén az egyik hétről a másikra 5 százalékkal nőtt, így július végén már több mint 2500 lakás volt a kínálatban.

- A török hírszerzés fokozott aktivitására figyelmeztet a német elhárítás vezetője

...kontra - 2017-07-21

A török hírszerzés fokozott németországi aktivitására figyelmeztetett a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője egy pénteki lapinterjúban.Hans-Georg Maassen a Neue Osnabrücker Zeitung című lapnak elmondta, hogy a török hírszerzés nem tartja be a szabályokat Németországban. Az alkotmányvédelem többször megállapította, hogy "a török titkosszolgálat a német jog keretein kívül tevékenykedett és hírszerzési információkat gyűjtött emberekről".

Nincs többsége a szenátusban a republikánusok egészségbiztosítási törvényének

...kontra - 2017-07-18

Ismét kútba esett a republikánusok egészségbiztosítási törvényjavaslatának elfogadása. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője hétfőn későn este közleményben tudatta: "sajnálatos módon immár nyilvánvaló, hogy a kudarcot vallott az Obamacare visszavonása, és azonnali pótlása nem jár majd sikerrel".

Héfő este ugyanis először két republikánus politikus - Mike Lee, Utah állam és Jerry Moran, Kansas szenátora jelentette be, hogy a másodszori korrekció után sem szavazza meg a törvényjavaslatot, majd csatlakozott hozzájuk Maine állam szenátora, Susan Collins és a kentuckyi Rand Paul is. Ezzel egyértelművé vált, hogy a 100 tagú szenátusban - a demokraták egyhangú elutasítása mellett - a republikánusoknak nincs elegendő voksuk a törvényjavaslat elfogadásához. Ehhez 52 republikánus szenátor közül 50-nek az igenlő szavazatára volna szükség.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

Elemzők: nem meglepő, inkább kockázatokat rejt az építőipar dinamikus növekedése

...kontra - 2017-07-14

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint májusban az építőipari termelés volumene 35,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist az áprilisi 22,1 százalék után. Az előző hónaphoz képest az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 7,5 százalékkal emelkedett.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője nem lepődött meg az építőipari termelés dinamikus májusi növekedésén, amelyet az uniós és kormányzati projekteknek javára írt. Figyelmeztetett viszont arra, hogy az ágazat idei teljesítménye csak arra lesz elég, hogy utolérje magát az ágazat, ráadásul kockázatokkal is számolni kell a szektorban.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

A Kaspersky tételesen cáfolta az ellene felhozott amerikai vádakat

...kontra - 2017-07-12

Az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég tételesen cáfolta azokat a vádakat, amelyeket a Bloomberg hírügynökség cikke hozott fel ellene az amerikai kormányzati beszerzéseket bonyolító GSA egyes Kaspersky termékekre elrendelt tilalmának indoklásaként.

Trump fia e-mailekkel bizonyítja az orosz ügyvédnő Hillary Clintonra vonatkozó ígéreteit

...kontra - 2017-07-11

Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden elektronikus levelek sorát hozta nyilvánosságra, amelyek azt bizonyítják, hogy Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnő valóban ígért a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről terhelő dokumentumokat, amelyeket az orosz főállamügyész bocsátott volna rendelkezésére.

Hőség - Tombol a hőség Horvátországban

...kontra - 2017-07-10

Tombol a hőség Horvátországban. A meteorológiai szolgálat (DZMH) hétfőn az ország nagy részére narancssárga figyelmeztetést adott ki, míg a középső részeken egyelőre sárga jelzés van érvényben.

A veszélyességi fokozatok skáláján a sárga a legalacsonyabb szint, ezután következik a narancs, míg a vörös jelenti a legveszélyesebb szintet.

A szárazföldi részeken tikkasztó a hőség, 33-34 fokot mértek, a hőmérséklet elérheti a 37-38 fokot is. A tengerparton is nagy a forróság. A hőmérséklet az éjszakai órákban sem csökken, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38 fok körül alakul. Az Adrián a legmelegebbet a dalmáciai Brac szigetén mérték, 38,3 fokot árnyékban.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza