...kontra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1569 találatból.

Porosenko megköszönte az EU-államok vezetőinek az Oroszországgal szembeni szankciók meghosszabbítását

...kontra - 2018-06-29

Petro Porosenko ukrán elnök megköszönte pénteken az európai uniós tagállamok vezetőinek, hogy meghosszabbították az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókat.

Külön köszönetet mondott Angela Merkel német kancellárnak és Emmanuel Macron francia államfőnek azért, hogy "objektíven értékelték a helyzetet a megszállt Donyec-medencében és elismerték a Kreml egyértelmű felelősségét a minszki megállapodások durva megsértésében".

Vádat emeltek egy másfél milliárd forintos áfacsalási ügyben

...kontra - 2018-06-28

- Vádat emeltek egy férfi és tizenhat társa ellen, akik sertésértékesítéssel és húsfeldolgozással foglalkozó vállalatokon keresztül csaknem másfél milliárd forint áfát csaltak el - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön.

OGY - Költségvetés - Jobbik: ez a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetése

...kontra - 2018-06-27

A Jobbik vezérszónoka a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetésének nevezte a 2019-es büdzsét a javaslat szerdai parlamenti vitájában.

Volner János, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: a 2019-es költségvetés a magyar gazdaság és társadalom kihívásaira vagy nem tartalmaz valódi válaszokat, vagy nem kielégítő, tüneti kezelést nyújt fontos és strukturális problémákra. Szerinte a költségvetés számos területen "elvérzik", ilyen a demográfia, az elvándorlás és a magyar-cigány együttélés ügye.

Úgy vélte: a költségvetés nem változtat azon, hogy Magyarország függő gazdasági helyzetben van, függ az európai uniós forrásoktól, a külföldi befektetésektől és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásaitól. Saját szabadságharcunkat nem vívja meg ez a költségvetés, és nem gondolkodik arról sem, hogy saját tulajdonú gazdaságunk, iparunk legyen - bírált.

Vb-2018 - Hierro: sok az öt kapott gól, javulni kell

...kontra - 2018-06-26

A továbbjutásnak és a csoportelsőségnek örült, a csoportszakaszban bekapott öt gólt viszont sokallta a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a marokkóiak elleni világbajnoki mérkőzés utáni értékelésében.

Árfolyamemelkedéssel nyugtázta a török líra a választási eredményt

...kontra - 2018-06-25

Árfolyamemelkedéssel nyugtázta a török líra hétfőn a hét végén tartott elnök- és parlamenti választásnak a hivatalban lévő elnök mandátumát és a kormányzó párt pozícióját megerősítő eredményét.

Airbus: kérdésessé válna a nagy-britanniai jelenlét megállapodás nélküli Brexit esetén

...kontra - 2018-06-22

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, hogy kérdésessé válna további jelenléte a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból.

Az Airbus jelenlétének esetleges leépítése igen érzékenyen érintené a brit gazdaságot, a cég 25 nagy-britanniai telephelyétől ugyanis közvetve vagy közvetlenül 100 ezer brit munkahely függ. Az Airbus a walesi Broughtonban gyártja összes modelljének szárnyait; az üzem évente ezer repülőgépszárnyat állít elő az A320, A330, A350 és A380 típuscsaládok számára.

A nyugat-angliai Filtonban működik az Airbus tervezőirodája, üzleti támogatásért felelős részlege és vevőszolgálati központja.

Alkotmányjogász: a "Stop Soros" elfogadásával Magyarország függetlensége stabilabb alapot kapott

...kontra - 2018-06-21

ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a "Stop Soros" törvénycsomag és az alaptörvény hetedik módosításának elfogadásával Magyarország függetlensége stabilabb alapot kapott.

A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta, hogy a módosított alaptörvény biztosabb védelmet nyújt a Brüsszelből érkező önkényes rendelkezésekkel szemben.

Külföldi egyetemek - A CEU maradna Budapesten

...kontra - 2018-05-15

A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa - közölte az intézmény kedden, arra reagálva, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten és átköltözik Berlinbe.

Orosz olajminiszter: az OPEC képes fenntartani a piaci egyensúlyt

...kontra - 2018-05-14

Az OPEC minden eszközzel rendelkezik az Irán ellen esetleg életbe lépő amerikai szankciók olajpiaci hatásának a semlegesítésére - idézi az S&P Global Platts olajpiaci információs hírportál Alekszandr Novak orosz energetikai minisztert.

Novak szerint túl korai lenne megítélni az amerikai döntés olajpiaci hatásait.

Iráni atomprogram - Lavrov: Moszkva nem lép ki a Teheránnal kötött megállapodásból

...kontra - 2018-05-09

Oroszország továbbra is tartani fogja magát az iráni nukleáris program korlátozásáról és a Teheránnal szembeni szankciók feloldásáról kötött nemzetközi megállapodáshoz - közölte Szergej Lavrov ügyvezető orosz külügyminiszter újságíróknak szerdán Moszkvában.

Afrikai sertéspestis - Agrárkamara: biztonságos a magyar sertéshús

...kontra - 2018-05-03

Az afrikai sertéspestis megjelenése után is biztonságos a magyar sertéshús, mivel a szigorú állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok miatt kizárt a fertőzés, ráadásul az emberre egyébként veszélytelen vírust csak vaddisznókban mutatták ki - közölte csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Hangsúlyozták, hogy a magyarországi állattartó telepek és húsfeldolgozó üzemek az Európai Unió előírásainak megfelelő állategészségügyi felügyelet alatt állnak. A vírusmentesség fenntartása ugyanakkor nemzetgazdasági érdek, ezért az elhullott, beteg vagy rendellenesen viselkedő vaddisznókról és sertésekről mielőbb értesíteni kell az illetékes állatorvost - írták.

A közlemény szerint a kórokozó elleni hatékony védekezés alapja a korai felismerés, ezért arra kérik az állattartókat és a szakembereket, hogy az állategészségügyi és járványvédelmi szabályokat az ország teljes területén fokozottan tartsák és tartassák be

Kijavította közleményét a Fehér Ház)

...kontra - 2018-05-01

- Washington régóta tud az iráni atomprogramról - közölte helyi idő szerint hétfőn este kiadott kommünikéjében a Fehér Ház Washingtonban. Sarah Huckabee Sanders később javított a közleményen.

.

Meredeken lassult a brit gazdaság növekedése az első negyedévben

...kontra - 2018-04-27

Meredeken lassult a brit gazdaság növekedési üteme az idei első negyedévben. Londoni pénzügyi elemzők szerint a váratlanul rossz növekedési adat nyomán nagy valószínűséggel legalább a nyár végéig lekerült a napirendről a Bank of England következő kamatemelése, amelyet az elemzői közösség és a piaci szereplők többsége eddig májusra várt.

Csaknem 105 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a hatóságok az elmúlt hónapokban

...kontra - 2018-04-26

Csaknem 105 tonna hamis vagy ismeretlen eredetű élelmiszert és 7 ezer liter alkoholtartalmú folyadékot vontak ki a magyar hatóságok az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VII. nemzetközi művelet során - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

...kontra - 2018-04-24

Gyulladást és maradandó barna foltokat okozhat a parfüm és arcszesz használata a napozóknak - hívta fel a figyelmet a jelenségre Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

.

Lavrov: az orosz és az amerikai elnök nem engedi meg a katonai szembenállást a két ország között

...kontra - 2018-04-20

Biztos, hogy sem az orosz, sem az amerikai elnök, illetve a két ország katonai vezetői sem engedik meg, hogy katonai szembenállás alakuljon ki a két ország között - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Ria Novosztyi hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjújában.

Vádat emeltek egy 82 millió forint adóhiányt okozó ügyvéd ellen

...kontra - 2018-04-17

Egy ügyvéd ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, mert nem fizetett be 82 millió forint adót a jövedelme után. A vádlott 2011-2015 között baleseti károsultak peres képviseletét látta el biztosító társaságokkal szemben, melyek több mint 1,1 milliárd forint kártérítést fizettek ki az ügyfeleknek. Az ügyvéd a letéti számlájára érkezett kártérítési összegből levonta a munkadíját, a fennmaradó részt ügyfeleinek utalta.

A Mazsihisz sajnálattal veszi tudomásul Frölich Róbert országos főrabbi lemondását

...kontra - 2018-04-11

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) világi vezetése sajnálattal vette kézhez Frölich Róbert országos főrabbi lemondását, amellyel szerintük "a sokszínű zsidóságot éri veszteség" - közölte a szervezet szerdán.

Robert Mueller: Donald Trump nem bűnvádi célpontja az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatnak

...kontra - 2018-04-05

- Robert Mueller, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetője közölte Donald Trump elnök ügyvédjeivel, hogy Trump az alanya, nem pedig a bűnvádi célpontja a vizsgálatnak.

Választás 2018 - Karácsony: mindenki számára elérhető iskolarendszer kell

...kontra - 2018-04-04

Az MSZP-Párbeszéd mindenkinek elérhető és minden gyermeknek a felemelkedéshez esélyt jelentő iskolarendszert hozna létre április 8-a után - közölte a két párt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely - miután szakszervezeti vezetőkkel, oktatáskutatókkal és a Tanítanék mozgalom képviselőivel egyeztetett - azt mondta, olyan oktatási reformot hajtanak végre, amely a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is jó lesz.

Mindenki Magyarországát szeretnénk létrehozni - fogalmazott, hozzátéve, ezért a mindenkinek elérhető iskolarendszer az egyik legfontosabb céljuk.