...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1634 találatból.

Hitelességről a fűtési szezon kezdete kapcsán

...kontra - 2018-10-13

Azt írja a Magyar Távirati Iroda: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét annak kapcsán kérdezték az M1 reggeli műsorában, hogy október 15-én, hétfőn kezdődik a fűtési szezon.

A távhőtörvény szerint szeptember 15.-én. Ennyit az M1 szerkesztőinek szakmai munkájáról: utána lehetett volna keresni a google segítségével is.

A következő évtized végére több mint felével nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában

...kontra - 2018-10-11

- A következő évtized végére a jelenlegi több mint másfélszeresére, körülbelül évi 29 millióra nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában - olvasható egy csütörtökön közzétett szakértői jelentésben.

Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelöltség vállalásában

...kontra - 2018-10-10

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz. A jelöltség elvállalásában közrejátszott a közvetlen főpolgármester-választás, valamint a fővárosi fejlesztési tanács megalakítása - közölte.

Tarlós István elmondta, a megkötésekben nem volt semmi zsarolási szándék, egyszerűen tudta, hogy bizonyos dolgok hiányában képtelen lenne folytatni. Az életkora nem az egyetlen tényező, ami szerepet játszott - jegyezte meg, majd "az ellenzéki szimpatizánsokhoz" szólva úgy fogalmazott: "ha az általuk ajnározott 88 éves Soros György dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei egy várossal saját hazájában".

Brexit - A szakértők a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt a rendezett brit kiválás esélye

...kontra - 2018-10-09

- A szakemberek a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt az utóbbi időben a brit kilépésről szóló megállapodás esélye az Egyesült Királyság és az Európai Unió között - jelentette a brüsszeli sajtó kedden.

Trump nagyszerűnek, demokrata pártiak szomorúnak nevezték Kavanaugh kinevezését

...kontra - 2018-10-07

Donald Trump amerikai elnök nagyszerűnek, demokrata párti vezető politikusok szomorúnak nevezték Brett Kavanaugh kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjának.

Csalással gyanúsítanak egy befektetési aranyat kínáló férfit, 450 milliós a kár

...kontra - 2018-10-05

A fővárosi nyomozók vádemelési javaslatot tettek azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint csaknem 450 millió forintos kárt okozott befektetési aranyat ígérve 184 sértettnek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Szijjártó: Magyarország válaszlépésként kiutasít egy ukrán konzult

...kontra - 2018-10-04

- Ukrajna intézkedésére tett arányos válaszlépésként Magyarország is kiutasít egy ukrán konzult - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust Magyarországgal.

Kiemelte: az Ukrajna területéről kiutasított magyar konzul semmilyen jogszabály ellen nem vétett.

Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek is

...kontra - 2018-10-03

- Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek - jelentette a Fehér Ház biztonsági szolgálatára hivatkozva több amerikai média is kedden este.

Brexit - Johnson: "sutba kell dobni" a kormány Brexit-stratégiáját

...kontra - 2018-10-02

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint saját egykori kormányának Brexit-stratégiáját "sutba kell dobni".

Johnson, aki a kormányzó brit Konzervatív Párt Birminghamben zajló éves kongresszusának egy nem hivatalos keddi rendezvényén szólalt fel, "alkotmányos gyalázatnak" nevezte a kormány által még nyáron, a brit miniszterelnökök vidéki rezidenciáján, Chequersben kidolgozott csomagot, amely a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni kereskedelmi kapcsolatok szabályozására tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Vádat emeltek egy háromszázmillió forintos szállítmányozási csalás ügyében

...kontra - 2018-10-01

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség egy bűnszervezet tagjai ellen, akik több mint 300 millió forint kárt okoztak jelentős értékű rakományok eltulajdonításával.Szabó Ferenc Pest megyei főügyész hétfőn közölte: a vádlottak eladásra kínált, fuvarozással foglalkozó magyar gazdasági társaságokat kerestek meg, a cégek tulajdonosaitól pedig azt kérték, hogy még az adásvétel előtt regisztráljanak nemzetközi fuvarszervező oldalon és béreljenek kamionokat

Lemondott a román oktatási miniszter

...kontra - 2018-09-27

) - Lemondott Valentin Popa román oktatási miniszter csütörtökön, miután Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök közvetve őt tette felelőssé azért, hogy az RMDSZ felfüggesztette parlamenti együttműködését a szociálliberális kormánykoalícióval.

Mintegy 40 ukrán kettős állampolgárt fedtek fel idén a csapi határőrök

...kontra - 2018-09-24

A csapi határőregység munkatársai idén eddig 39 olyan esetet rögzítettek, amikor ukrán állampolgárok más államok útlevelét mutatták fel a határátlépés során - közölte Artem Olijnik őrnagy, a csapi határőregység külföldiekkel és szabálysértési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője a Tisza-1 kárpátaljai televíziós csatorna műsorában.

Gyengül a font a brit kormányfő kijelentésére

...kontra - 2018-09-21

- Napon belüli mélypontra gyengült a font a dollárral szemben péntek kora délután a brit kormányfőnek arra a kijelentésére, hogy holtpontra jutottak a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyó tárgyalások.

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította Tesla ellen

...kontra - 2018-09-19

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította, elektromos autókat gyártó Tesla vállalat ellen, Musknak a társaság privatizálásáról korábban közzétett Twitter-bejegyzései miatt - értesült a Bloomberg hírügynökség.

Az amerikai elnök 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre vet ki védővámokat

...kontra - 2018-09-18

- Donald Trump amerikai elnök hétfőn közleményben jelentette be, hogy 200 milliárd dollár értékű kínai importtermékekre készül 10 százalékos védővámot kivetni.

Szkripal-ügy - Az egyik gyanúsított kartonján lévő szám a moszkvai védelmi tárcához vezet

...kontra - 2018-09-16

Az orosz védelmi minisztériumban csörög az a telefon, melynek számát Alekszandr Petrov kartotékjára pecsételték az orosz központi nyilvántartásban - jelentette szombaton a The Independent című brit lap.

Putyin: Oroszország folytatja fegyveres erőinek fejlesztését

...kontra - 2018-09-13

Oroszország tovább fogja fejleszteni fegyveres erőit nemzeti érdekeinek védelmében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlat "legaktívabb" szakaszát a bajkálontúli Cugol gyakorlótéren.

Putyin az év végéig békeszerződést szeretne kötni Japánnal, feltételek nélkül

...kontra - 2018-09-12

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre Moszkva feltételek nélkül kész - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban egy panelbeszélgetésen, amelyen Abe Sindzó japán kormányfővel együtt vett részt.

Pence és Pompeo is cáfolja, hogy ő írta a The New York Timesban megjelent cikket

...kontra - 2018-09-06

Mike Pence amerikai alelnök és Mike Pompeo külügyminiszter is cáfolta csütörtökön, hogy ő írta a The New York Times című napilapban előző délután megjelent névtelen véleménycikket, amely azt állítja, hogy "ellenállók" egy csoportja tevékenykedik Donald Trump elnök kormányzatán belül.

Tanévkezdés - MSZP-Párbeszéd: béremelésre és az óraszám csökkentésére van szükség

...kontra - 2018-09-03

- Az MSZP és a Párbeszéd szerint a Fidesznek igazából nincs oktatáspolitikája, pedig mindenki számára egyenlő esélyt nyújtó modern oktatási rendszerre lenne szükség, csökkenteni kell az óraszámokat, emelni kell a pedagógusok bérét és vissza kell adni nekik a tanítás szabadságát.