...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1602 találatból.

Financial Times: győzelem az EU számára Juncker washingtoni tárgyalásainak eredménye

...kontra - 2018-07-26

- Jelentős győzelem az Európai Unió számára, hogy Donald Trump amerikai elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke washingtoni tárgyalásukat követően tűzszünetet jelentettek be az Európa és Amerika között kialakult kereskedelmi háborúban - írta csütörtöki cikkében a Financial Times brit üzleti napilap.

Lengyelországba helyez át gépeket Dublinból a Ryanair

...kontra - 2018-07-25

Az írországi személyzet sztrájkja miatt csökkenti a dublini bázissal rendelkező flottáját a Ryanair és lengyel charter leányvállalatához helyezi át az így felszabaduló gépeket - számolt be szerdán az aerotelegraph.com hírportál.

Idén minden eddiginél korábban fogja elhasználni az emberiség a Föld éves erőforrásait

...kontra - 2018-07-23

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.

Tízezer orvos hiányzik Németországból

...kontra - 2018-07-22

Tízezer orvos hiányzik Németország kórházaiból és rendelőiből - jelentette ki a Rheinische Post című düsseldorfi regionális lapnak adott hétvégi interjúban Andreas Gassen, a német szövetségi orvosi kamara (KBV) elnöke. A problémát érzékeltetendő a kamarai elnök elmondta, hogy ez egy komplett évfolyamnak felel meg a német orvosi egyetemeken.

Gassen arra figyelmeztet, hogy a német háziorvosok harmada nyugdíjas korú, és öt éven belül visszavonul. A szakorvosoknál is három év múlva ugyanez lesz a helyzet. Kettő-öt éven belül érzékelhető lesz az orvoshiány - húzza alá Gassen.

Elismerte a román alkotmánybíróság a külföldön házasságra lépett azonos nemű párok bizonyos házastársi jogait

...kontra - 2018-07-18

A román hatóságok nem tagadhatják meg a szabad mozgás és tartózkodás jogát egy uniós polgár azonos nemű házastársától - közölte Valer Dorneanu, a román alkotmánybíróság elnöke, a taláros testület kétéves halogatás után szerdán meghozott döntését ismertetve.

Az alkotmánybíróság ezzel részben helyt adott annak az alkotmányossági óvásnak, amelyet egy Brüsszelben házasságra lépett román-amerikai azonos nemű pár emelt a melegházasság romániai elismerésének megtagadása ellen, miután az Európai Unió Bírósága júniusban kimondta, hogy a házastárs fogalmát az uniós állampolgárok azonos nemű házastársaira is alkalmazni kell a szabad tartózkodáshoz tekintetében

Trump a Fox tévének: a Robert Mueller vezette vizsgálat éket vert az Egyesült Államok és Oroszország közé

...kontra - 2018-07-17

- A Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálata éket vert az Egyesült Államok és Oroszország közé - állította Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak még Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozója után adott, és hétfőn este sugárzott interjújában.

Vb-2018 - A francia sajtó köszöni a válogatottnak, hogy ismét büszkeség franciának lenni

...kontra - 2018-07-16

- Címlapjain köszönték meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében a Horvátország felett aratott győzelmet a válogatottnak hétfőn a francia lapok, amelyek a sportteljesítmény méltatása mellett a sokszínű csapat sikerének szociális és politikai visszhangjaira is kitértek.

Vb-2018 - Southgate büszke az angol csapatra

...kontra - 2018-07-12

- Gareth Southgate szövetségi kapitány annak ellenére büszkeséggel beszélt az angol válogatottról, hogy az egygólos előnye után végül hosszabbításban 2-1-re alulmaradt a horvát csapattal szemben az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében.

NATO-csúcs - Merkel: Németország független ország

...kontra - 2018-07-11

Németország független ország, amely független politikát folytat és független döntéseket hoz - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszel, a szerdán kezdődő kétnapos NATO-csúcstalálkozóra érkezve szerdán.

Merkel Donald Trump amerikai elnök szerda reggeli kijelentéseire reagált.

Brexit - Dominic Raab az új Brexit-ügyi miniszter

...kontra - 2018-07-09

- Dominic Raabot nevezte ki hétfőn Theresa May brit miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító minisztérium (DExEU) élére.

Raab személyében a brit kormányfő olyan új vezetőt bízott meg a Brexit-tárca vezetésével, aki közismerten elkötelezett híve a brit EU-tagság megszűnésének. Kinevezése ugyanakkor meglepetés, mivel a 44 éves, jogász végzettségű Dominic Raab viszonylag újoncnak számít a brit nagypolitikában, 2010 óta parlamenti képviselő, és közvetlen kormányzati munkát csak a 2015-ös parlamenti választások óta végez.

Az SPD-elnök nem lát migrációs nyomást

...kontra - 2018-07-08

Álnok, jobboldali populista stratégia úgy tenni, mintha ezrével állnának az emberek Németország határainál, valójában már nagyon kevés menedékkérő érkezik - kommentálta a Die Welt konzervatív német lap vasárnapi kiadásának az elmúlt hét menekültügyi vitáját Andrea Nahles, a szociáldemokraták vezetője.

Eljárás indult 71 piaci árus ellen a Nébih vizsgálatát követően

...kontra - 2018-07-05

Hatósági eljárás indult 71 árus ellen, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a zöldség- és gyümölcsforgalmazást vizsgálta 14 budapesti piacon. A Nébih honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a 222 ellenőrzött árus közül 4-et sújtottak élelmiszer-ellenőrzési bírsággal, 67 kereskedőt pedig figyelmeztettek.

Embercsempész bűnszervezet ellen emeltek vádat Tatabányán

...kontra - 2018-07-03

Száznál több migráns Nyugat-Európába juttatásával gyanúsítanak egy iraki és öt magyar férfit, akik ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés gyanújával emelt vádat - közölte a főügyészség kedden.

Porosenko megköszönte az EU-államok vezetőinek az Oroszországgal szembeni szankciók meghosszabbítását

...kontra - 2018-06-29

Petro Porosenko ukrán elnök megköszönte pénteken az európai uniós tagállamok vezetőinek, hogy meghosszabbították az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókat.

Külön köszönetet mondott Angela Merkel német kancellárnak és Emmanuel Macron francia államfőnek azért, hogy "objektíven értékelték a helyzetet a megszállt Donyec-medencében és elismerték a Kreml egyértelmű felelősségét a minszki megállapodások durva megsértésében".

Vádat emeltek egy másfél milliárd forintos áfacsalási ügyben

...kontra - 2018-06-28

- Vádat emeltek egy férfi és tizenhat társa ellen, akik sertésértékesítéssel és húsfeldolgozással foglalkozó vállalatokon keresztül csaknem másfél milliárd forint áfát csaltak el - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön.

OGY - Költségvetés - Jobbik: ez a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetése

...kontra - 2018-06-27

A Jobbik vezérszónoka a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetésének nevezte a 2019-es büdzsét a javaslat szerdai parlamenti vitájában.

Volner János, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: a 2019-es költségvetés a magyar gazdaság és társadalom kihívásaira vagy nem tartalmaz valódi válaszokat, vagy nem kielégítő, tüneti kezelést nyújt fontos és strukturális problémákra. Szerinte a költségvetés számos területen "elvérzik", ilyen a demográfia, az elvándorlás és a magyar-cigány együttélés ügye.

Úgy vélte: a költségvetés nem változtat azon, hogy Magyarország függő gazdasági helyzetben van, függ az európai uniós forrásoktól, a külföldi befektetésektől és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásaitól. Saját szabadságharcunkat nem vívja meg ez a költségvetés, és nem gondolkodik arról sem, hogy saját tulajdonú gazdaságunk, iparunk legyen - bírált.

Vb-2018 - Hierro: sok az öt kapott gól, javulni kell

...kontra - 2018-06-26

A továbbjutásnak és a csoportelsőségnek örült, a csoportszakaszban bekapott öt gólt viszont sokallta a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a marokkóiak elleni világbajnoki mérkőzés utáni értékelésében.

Árfolyamemelkedéssel nyugtázta a török líra a választási eredményt

...kontra - 2018-06-25

Árfolyamemelkedéssel nyugtázta a török líra hétfőn a hét végén tartott elnök- és parlamenti választásnak a hivatalban lévő elnök mandátumát és a kormányzó párt pozícióját megerősítő eredményét.

Airbus: kérdésessé válna a nagy-britanniai jelenlét megállapodás nélküli Brexit esetén

...kontra - 2018-06-22

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, hogy kérdésessé válna további jelenléte a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból.

Az Airbus jelenlétének esetleges leépítése igen érzékenyen érintené a brit gazdaságot, a cég 25 nagy-britanniai telephelyétől ugyanis közvetve vagy közvetlenül 100 ezer brit munkahely függ. Az Airbus a walesi Broughtonban gyártja összes modelljének szárnyait; az üzem évente ezer repülőgépszárnyat állít elő az A320, A330, A350 és A380 típuscsaládok számára.

A nyugat-angliai Filtonban működik az Airbus tervezőirodája, üzleti támogatásért felelős részlege és vevőszolgálati központja.

Alkotmányjogász: a "Stop Soros" elfogadásával Magyarország függetlensége stabilabb alapot kapott

...kontra - 2018-06-21

ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a "Stop Soros" törvénycsomag és az alaptörvény hetedik módosításának elfogadásával Magyarország függetlensége stabilabb alapot kapott.

A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta, hogy a módosított alaptörvény biztosabb védelmet nyújt a Brüsszelből érkező önkényes rendelkezésekkel szemben.