...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1542 találatból.

Katalán választás - A liberálisok győzelme ellenére a függetlenségi pártoké a parlamenti többség

...kontra - 2017-12-22

Az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális párt győzelme ellenére a függetlenségi pártok szerezték meg a parlamenti többséget a katalán parlamenti választásokon - állapítható meg a szavazatok 99,59 százalékos feldolgozottságánál.

A függetlenségi pártok összesen a szavazatok 47,3 százalékát kapták meg, míg a spanyol egység pártjait a választók 43,3 százaléka támogatta. Előbbiek 70, utóbbiak 57 képviselőt delegálhatnak az új katalán törvényhozásba.

Szerepi mérgezés: többen hazamehettek a kórházból, két beteg állapota továbbra is válságos

...kontra - 2017-12-21

A mérgező italt fogyasztó szerepi betegek közül többen hazamehettek a kórházból, két ember állapota azonban továbbra is válságos - közölte a Debreceni Egyetem csütörtökön. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikáján kezelt öt felnőtt közül kettő állapota súlyos, válságos. Három beteg tünetmentes, őket még megfigyelés alatt tartanák, de saját felelősségükre haza akarnak menni.

A franciák többsége ismét elégedett Emmanuel Macron politikájával

...kontra - 2017-12-18

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója hat százalékpontot emelkedett egy hónap alatt, és a franciák többsége (52 százalék) ismét elégedett az elnök politikai tevékenységével - derül ki az IFOP közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet a Le Journal du Dimanche című hetilap ismertetett vasárnap.

Uniós forrás: Sebastian Kurz első hivatalos útja kedden Brüsszelbe vezet

...kontra - 2017-12-17

Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének, kancellárjelöltnek hétfői eskütételét követően első hivatalos útja kedden Brüsszelbe vezet - közölték uniós források vasárnap.

Információk szerint Sebastian Kurz első hivatalos látogatásának célpontjául az Európai Unió intézményeinek otthont adó belga fővárost választotta, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét az Európai Unió iránt

Változnak az illetékszabályok a lakások adásvételénél

...kontra - 2017-12-12

Változnak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől.Az Országgyűlés 148 igen szavazattal és 30 tartózkodás mellett fogadta el fideszes képviselők - Balla György és Kucsák László - javaslatára az illetékekről szóló törvény és az egyes adótörvények, illetve más kapcsolódó törvények módosítását.

Kovács Béla kilép a Jobbikból

...kontra - 2017-12-06
cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers wholesale photo paper photo paper wholesale

A politikus nyilatkozatában úgy fogalmazott: nagy örömmel értesült arról, hogy három és fél éves "kálváriája" után vádat emel vele szemben az ügyészség, mert így végre lehetősége nyílik a bíróság előtt bizonyítékokkal cáfolni az ellene felhozott vádakat, gyanúsítgatásokat.

"Kijelentem most is, hogy sohasem kémkedtem idegen hatalomnak az Európa Unió intézményei ellen és költségvetési csalást sem követtem el" - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy bízik a független magyar bíróságban, és arra készül, hogy érdemben cáfolja az összes vádat, amire végre érdemi lehetősége nyílik.

Német kormányalakítás - Nem zárta ki a nagykoalíció lehetőségét a német szociáldemokraták vezetője

...kontra - 2017-12-01

A német szociáldemokratákat vezető Martin Schulz pénteken Berlinben kijelentette: pártjában egyetértés van arról, hogy nem zárnak ki semmilyen lehetőséget az új kormány összetételét illetően. Schulz ugyanakkor cáfolta a Bild című német napilap értesülését, amely szerint már minden akadály elhárult a nagykoalíció útjából, és hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások.

A bosnyák fogvatartottak szövetsége szerint várható volt a hágai törvényszék ítélete

...kontra - 2017-11-29

A bosnyák fogvatartottak szövetsége szerint várható volt, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) szerdán megerősíti a boszniai horvátok hat egykori vezetője ellen muszlimok terhére elkövetett etnikai tisztogatás ügyében hozott elsőfokú ítéletet, ugyanakkor sokkolta őket, hogy félbe kellett szakítani az ülést, mert az elítéltek egyike állítólag "mérget" ivott.

Szíria - A Pentagon még nem állította le a fegyverszállításokat a szíriai kurdoknak

...kontra - 2017-11-28

Egy amerikai lapjelentés szerint az amerikai védelmi minisztérium még nem állította le a fegyverszállítást a szíriai kurdoknak, noha a török kormány szerint Donald Trump elnök egy pár nappal ezelőtti telefonbeszélgetésében ezt ígérte Recep Tayyip Erdogan török államfőnek.

Mabisz: a szigorú szabályozás miatt csökkent a biztosítatlan gépjárművek száma az országban

...kontra - 2017-11-26

A nyilvántartási rendszerek közötti szoros átvezetés, valamint a komoly büntetések miatt csökkent a biztosítatlan gépjárművek száma az országban - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Fekete péntek - NAV: internetes rendelésnél az adó- és vámjogszabályokra is figyelni kell

...kontra - 2017-11-24

Az internetes rendelés előtt fontos tájékozódni az adó- és vámjogszabályokról, az esetlegesen fizetendő vámokról és egyéb közterhekről - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek a karácsonyi bevásárlási szezonhoz kapcsolódó Black Friday, azaz fekete péntek idején az internetről.

Macron: Franciaországnak nem érdeke, hogy befagyjanak a német koalíciós tárgyalások

...kontra - 2017-11-20

Aggodalmának adott hangot hétfőn Emmanuel Macron francia államfő afelett, hogy kudarcba fulladtak az egyeztetések a pártok színei alapján csak Jamaica-koalíciónak nevezett kormányzati együttműködésről Németországban. A francia elnöki hivatal közölte, szeretné, ha Németország "szilárd és erős" partnere maradna Párizsnak.

- A román elnök figyelmeztetésnek, a szakminiszter elismerésnek veszi az EB igazságügyi jelentését

...kontra - 2017-11-15

- A jobboldali Klaus Iohannis román államfő súlyos figyelmeztetésként, míg Tudorel Toader, a szociálliberális bukaresti kormány igazságügyi minisztere az előrelépések elismeréseként értelmezte szerdán az Európai Bizottság (EB) szerdán közzétett jelentését a romániai igazságszolgáltatásról és korrupcióellenes harcról.

Magyarországot Orbán Viktortól kell megvédeni!

...kontra - 2017-11-13

Orbán Viktor kongresszusi beszédét bármelyik kiégett pártállami vezető elmondhatta volna, aki magát rögeszmésen hol Magyarország, hol egész Európa megmentőjének akarja láttatni, és aki megtagad mindent és mindenkit, aki nem ért egyet az állampárttal.

Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért: a XX. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit, a társadalom döntő többségét kitevő kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta, ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni.

A Debreceni Egyetem sajtóközleménye

...kontra - 2017-11-10

A Debreceni Egyetem visszautasítja az egyes intézményi projektekkel kapcsolatban 2017. november 9-én a sajtóban megjelent megalapozatlan állításokat. Az intézmény szakmai tevékenységében kiemelt szerepet töltenek be az európai uniós projektek.

A támogatási források felhasználásában az intézmény a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el: az előírások szerint folytatja le közbeszerzéseit, a projektekben vállalt feladatok végrehajtását a kiírások szerint teljesíti, a Támogató előírásait betartja, az ellenőrzésekben együttműködik.

Katalán válság - Tiltakozók akciói bénítják a forgalmat Katalónia-szerte

...kontra - 2017-11-08

Utcai tiltakozók akciói bénítják a forgalmat Katalónia-szerte, ahol emiatt szerdán kora reggel óta több közúton is több kilométeres torlódás alakult ki.

"Szabadságot a politikai foglyoknak!", "Megvédjük a köztársaságot!" - egyebek mellett ezekkel a transzparensekkel vonultak fel tüntetők, akik le is zártak közutakat a forgalom elől, nagy felháborodást okozva az autósok között.

Hasonlóan reagáltak azok a vasúti utasok is, akiknek vonata kimaradt vagy késett, mert a tüntetők a sínekre vonultak, akadályozva ezzel a vasúti forgalmat.

A kormány a paksi hitel lehívásával hűtlen kezelést követ el, az LMP feljelentést tesz

...kontra - 2017-11-07

Az LMP miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kormány hűtlen kezelést követ el azzal, hogy megkezdik a paksi orosz hitel lehívását. Ezért bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt Szél Bernadett feljelentést tesz.

A paksi beruházásért felelős államtitkár bejelentette, hogy az orosz hitel lehívásával az első fővállalkozói számlák kifizetésre kerülnek. Elmondása szerint minden számla 80 százaléka orosz hitelből lesz kiegyenlítve.

Metrófelújítás - MSZP: a tervezett buszmennyiséggel nem tartható a pótlás

...kontra - 2017-11-06

Horváth Csaba MSZP-s politikus szerint a főváros által tervezett hatvan busszal nem tartható a 3-as metró pótlása.

A fővárosi képviselő hétfő reggel Budapesten, a 3-as metró újpesti végállomásánál lévő pótlóbuszos megállóban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: egy metró korábban 1200 utast szállított, és ahhoz, hogy ugyanezt az utasmennyiséget el lehessen vinni, nem hatvan, hanem nyolcvan buszra lenne szükség.

Megjegyezte: a múlt héten a főpolgármester azt mondta, a buszok 45 másodperces követési távolsággal közlekednek

Vihar - Németországban is károkat és közlekedési fennakadásokat okozott az erős szél

...kontra - 2017-10-29

Boux Avenue voucher code

Boux Avenue promotional code

Boux Avenue online coupon

Boux Avenue discount

Goldsmiths Discount Codes

Súlyos közlekedési fennakadásokat és anyagi károkat okozott vasárnap Németországban a Herwart nevű vihar, amely az ország északi részére csapott le erős széllel. Többen megsérültek, és legkevesebb egy ember meghalt a viharban.

Az óránkénti 100-110 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett vihar kicsavart fákat, megrongált villamos felsővezetékeket és épületek tetőszerkezetét. A legnagyobb fennakadásokat Hamburgban okozta, ahol vihardagály is keletkezett, az erős északnyugati szél a tenger vizét az Elba folyó torkolatába terelte, így a kikötő és a belváros alacsonyabban fekvő folyóparti térségének egyes részei néhány órára víz alá kerültek.

Katalán válság - A spanyol szenátus megszavazta a katalán kormány feloszlatását tartalmazó javaslatcsomagot

...kontra - 2017-10-27

Miss Selfridge discounts

Miss Selfridge discount code

Miss Selfridge promotional code

Miss Selfridge coupons

Jacamo Discounts

A spanyol szenátus megszavazta azt az intézkedéscsomagot, amely az alkotmány 155-ös cikkére hivatkozva a katalán kormány feloszlatását és előrehozott helyi parlamenti választások megrendezését tartalmazza.

A spanyol kormány előterjesztését a jelenlévő 262 szenátusi képviselőből 214-en támogatták, 47-en szavaztak ellene, és egy képviselő tartózkodott a voksolásnál.