...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1459 találatból.

Francia elnökválasztás - Különbségek és hasonlóságok Macron és Le Pen programjában

...kontra - 2017-04-24

- A bal- és jobboldal közötti törésvonalra épülő politikai berendezkedés meghaladása a közös elem a francia elnökválasztás második fordulójába bejutott centrista Emmanuel Macron és a radikális jobboldali Marine Le Pen programjaiban. Ezenkívül azonban radikálisan eltérő elképzelésük van Franciaország jövőjéről.

Könyvfesztivál - Tíz újdonság szerepel a Kalligram kínálatában

...kontra - 2017-04-23

Tíz újdonság, köztük Kerékgyártó István, Kötter Tamás és Gyurkovics Tamás regényei, Szilágyi Zsófia tanulmánykötete Kosztolányiról és Bibó István összegyűjtött írásai szerepelnek a Kalligram Kiadónak a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is elérhető kötetei között.

Kerékgyártó István A rendszerváltó című regénye az elmúlt negyven év történetét mutatja be a késő Kádár-kortól kezdve a jelenig, Vidra Milán életét követve. A korszakregénynek nevezhető mű nem tragizál, nem szépít, mulatságos, groteszk helyzetekkel, történetekkel fűszerezve mutatja be hőse sorsának alakulását - mondta el Mészáros Sándor, a Pesti Kalligram Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Brexit - Juncker: a brit előrehozott választás után kezdődhetnek meg a "valódi" tárgyalások

...kontra - 2017-04-19

- A "valódi politikai" tárgyalások a június 8-ai brit előrehozott választás után kezdődhetnek meg az Egyesült Királyság uniós kiválásáról (Brexit) - tolmácsolta szerdán Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Juncker szavait.

Török népszavazás - Miniszterelnök: Erdogant a hivatalos végeredmény kihirdetése után meghívjuk a kormánypártba

...kontra - 2017-04-18

Recep Tayyip Erdogan török államfőt az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás hivatalos végeredményének kihirdetése után az általa is alapított kormánypárt meghívja soraiba, hogy ismét csatlakozzon ahhoz - jelentette be Binali Yildirim török miniszterelnök a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) keddi parlamenti frakcióülésén.

Egyiptomban nincs vallásháború, de a probléma Európára is átnyúlik

...kontra - 2017-04-10

- Földi László szerint nincs vallásháború Egyiptomban, hanem egy olyan ideológiai összecsapásról, várhatóan hosszú távon jelen maradó politikai élethelyzetről van szó, amit Európába is importáltunk.

A titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatornán annak kapcsán beszélt erről hétfőn, hogy a kopt keresztény templomok elleni robbantásos merényletek miatt három hónapra szóló rendkívüli állapotot hirdetett az egyiptomi elnök.

Kormány: megfelel a nemzeti konzultáció honlapja a törvényi előírásoknak, ellenzéki pártok vizsgálatot követelnek

...kontra - 2017-04-09

- A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel. Több ellenzéki párt ugyanakkor vizsgálatot követelt, hogy kiderüljön, történt-e jogosulatlan adatkezelés.

A Kincsemre már több mint 200 ezer jegyet adtak el

...kontra - 2017-04-06

Már a 200 ezredik jegyet is eladták szerdán a legendás versenylóról, Kincsemről szóló filmre. Herendi Gábor filmje ezzel az idei toplistán a második legnézettebb filmmé lépett elő a magyar mozikban. Olyan produkciókat előzött meg a három hete játszott Kincsem, mint az Utazók vagy a Logan - Farkas. A Fórum Hungary közleménye szerint a Kincsem az utóbbi tíz év legsikeresebb magyar filmjévé lépett elő.

A radikális baloldali Mélenchont találták a legmeggyőzőbbnek a nézők a tévévitában

...kontra - 2017-04-05

A radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont találták a tévénézők a legmeggyőzőbbnek a franciaországi elnökválasztás mind a 11 jelöltjének részvételével kedd este megtartott négyórás televíziós vitában - derül ki az Elabe közvélemény-kutató intézet gyors felmeréséből.

A szerdai lapok szerint a szokatlan formájú vita az újdonsága ellenére kaotikusnak bizonyult, és nem az esélyes jelölteket szolgálta.

A Párbeszéd alkotmányjogi panasszal él, ha elfogadják a lex CEU-t

...kontra - 2017-04-03

A Párbeszéd Magyarországért alkotmányjogi panasszal él, ha az Országgyűlés elfogadja a Közép-európai Egyetemmel(CEU) kapcsolatos kormány előterjesztést - mondta Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

A Párbeszédben politizáló független országgyűlési képviselő közölte: módosítót nyújt be, amelyben a kormány javaslatainak törlését kezdeményezi, de amennyiben az Országgyűlés változatlan formában elfogadja a lex CEU-t, akkor alkotmányjogi panasszal él, mert véleménye szerint a javaslat hátrányos megkülönböztetést alkalmaz.

LMP: a Fidesz felelőssége, ha elmarad a választási rendszer reformja

...kontra - 2017-03-28

Az LMP szerint a Fidesz felelőssége, ha elmarad a választási rendszer reformja.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke erről szóló keddi közleményében arra reagált, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető a nap folyamán közölte: a Fidesz képviselőcsoportja lezártnak tekinti a választási jogszabályokkal kapcsolatos vitát, miután az ellenzéki pártokkal nem lehetett egyezségre jutni a választási eljárási és kampányfinanszírozási jogszabályok módosításáról.

Vb-selejtezők - Öt pontra nőtt a magyarok hátránya

...kontra - 2017-03-26

Öt pontra nőtt a magyar labdarúgó-válogatott hátránya az Európa-bajnok portugál csapattal szemben a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának B csoportjában.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com Hungary Kft. ellen

...kontra - 2017-03-23

- Versenyfelügyeleti eljárását indított 2017. március 7-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen, és ezzel egyidejűleg kizárólag a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal - erősítette meg a magyar sajtóban megjelent információkat Basa Andrea, a GVH sajtószóvivője csütörtökön.

Az ombudsman tájékoztatást kért az emberi erőforrások miniszterétől a védőnők bérhelyzetéről

...kontra - 2017-03-20

- Székely László ombudsman a hozzá beérkezett beadványok alapján tájékoztatást kért az emberi erőforrások miniszterétől arról, hogy tervezik-e jogszabály-módosítással vagy egyéb módon rendezni az alapellátásban dolgozó védőnők helyzetét, előmenetelét, juttatásait, esetleg az egészségügyi bértábla szabályait erre a körre is kiterjesztve.

Megsemmisítés helyett kutyaeledelként árulta a nyúlhúst egy fővárosi cég

...kontra - 2017-03-17

- Megsemmisítés helyett kutyaeledelként értékesítette az elvéreztetett nyúlhúst egy fővárosi cég, a helyszínről több mint 2 tonna terméket szállíttattak el megsemmisítésre. A bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A cég elvéreztetett nyulak nyúzására, a testek gyűjtésére és elszállíttatására rendelkezett engedéllyel. A vizsgálat feltárta, hogy a melléktermékgyűjtő vállalkozás, az engedélytől eltérően, a nyulakat kibelezte, darabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A telephelyen rendkívül rossz higiéniai körülmények uralkodtak

Hollandiai választások - Le Soir: az eredmény megmutatta, hogy nem elkerülhetetlen a populista erők térnyerése

...kontra - 2017-03-16

A decemberi osztrák elnökválasztás után a hollandiai választás eredménye is megmutatta, hogy nem elkerülhetetlen a populista erők térnyerése Európában - írta a Le Soir című belga napilap csütörtökön, a szavazás másnapján.

A cikkben úgy fogalmaztak a több mint 80 százalékos választási részvétel kapcsán, hogy a hollandok "tisztelettel adóztak a demokrácia előtt".

Egy német tartomány megtiltja a török kampányrendezvényeket

...kontra - 2017-03-15

Megtiltják a törökországi alkotmánymódosító népszavazáshoz kapcsolódó kampányrendezvényeket a németországi Saar-vidéken - közölte kedden a tartomány miniszterelnöke.

Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a török miniszterek németországi és hollandiai rendezvényei körül kibontakozott viták nyomán a tartományi kormány "minden lehetőséget megragad, hogy megtiltsa az ilyen rendezvényeket Saar-vidék területén".

Tóth Norbert: nem sért jogszabályt, hogy a török külügyminiszter gépét nem engedték leszállni Hollandiában

...kontra - 2017-03-12
led corn lamp e40 led corn lamp e27 led corn bulb e27

Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint "jogelvbe valószínűleg ütközik, de jogszabályba nem", hogy nem engedték leszállni szombaton Hollandiában a török külügyminiszter repülőgépét.

Tóth Norbertet vasárnap az M1 aktuális csatornán kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Hollandia visszavonta a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert Hollandiába szállító repülőgép leszállási engedélyét; ez a nemzetközi jogász szerint az államok közötti baráti kapcsolatok elvét "valószínűleg sérti", de konkrét jogszabályt nem.

EU-csúcs - Orbán Viktor: Donald Tusk lesz az Európai Tanács elnöke

...kontra - 2017-03-09
150w led corn lamp led corn bulb review cheap led corn bulbs

Donald Tusk lesz az Európai Tanács elnöke, az Európai Néppárt egyetlen közös jelöltje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozását megelőzően újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön.

Éveken keresztül szexuálisan zaklatta a kislányt

...kontra - 2017-03-07

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2000 - 2015 között élettársi kapcsolatban élt Kisvárdán. Közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született két gyermekét. A vádlott kapcsolatuk kezdetétől rendszeresen bántalmazta élettársát, majd néhány év elteltével a gyermekeket is. Első alkalommal 2000-ben kényszerítette az akkor 8 éves kislányt szexuális cselekmények elkövetésére. Majd éveken keresztül heti rendszerességgel kellett a sértettnek a vádlottat különböző módon kielégítenie.

V4-csúcs - Orbán: Magyarország lelkesen támogatja a visegrádi nyilatkozatot

...kontra - 2017-03-02

Nyilatkozatot fogadtak el az EU jövőjéről a visegrádi országok (V4) kormányfői az EU jövőjéről csütörtöki varsói csúcstalálkozójukon, Magyarország teljes egészében és lelkesen támogatja a dokumentumot - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a megbeszélést követő sajtóértekezleten.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza