...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1716 találatból.

EU-csúcs - Merkel: lehetnek különböző formái a szolidaritásnak a menekültügyben

...kontra - 2019-03-21

- Létezhetnek különböző formái a tagállamok közötti szolidaritásnak a menekültügyben - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli európai uniós (EU-) csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig

...kontra - 2019-03-20

- Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Brexit - Merkel: az utolsó percig harcolni kell a rendezett Brexitért

...kontra - 2019-03-19

Az utolsó percig harcolni kell azért, hogy megegyezésen alapuló, rendezett formában szűnjön meg a brit európai uniós tagság (Brexit) - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Brexit - A német külügyminiszter felelőtlenséggel vádolja a Brexit-megállapodás ellen szavazó brit képviselőket

...kontra - 2019-03-13

- A német külügyminiszter szerint felelőtlenül jártak el mindazok, akik a londoni alsóházban ismét a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás ellen szavaztak.

Brexit - May: a brit kormány egyoldalú nyilatkozatot is elfogad az ír pótmegoldás kapcsán

...kontra - 2019-03-12

- A jogi biztosítékok mellett egyoldalú nyilatkozatot fog elfogadni a brit kormány, kimondva, hogy az Egyesült Királyság adott esetben deaktiválhatja az úgynevezett ír-északír pótmegoldást, amennyiben nincs esély annak kiváltására egy új szerződéssel - jelentette be Theresa May brit miniszterelnök hétfő éjjel Strasbourgban.

Lengyelországban közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után

...kontra - 2019-03-11

- Közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után Lengyelországban, az erős szél okozta károk miatt a tűzoltókat mintegy 5600 alkalommal riasztották, öt ember megsérült - közölték hétfő reggel a lengyel hatóságok.

A lengyel kormány biztonsági központjának (RCB) honlapján közölt adatok szerint az ítéletidő a dél-lengyelországi vajdaságokban okozta a legtöbb kárt.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint csak vasárnap több mint 18 ezer tűzoltó vett részt a mentésben.

Az amerikai elnök volt kampánymenedzserét 47 hónapi börtönre ítélték banki és adócsalásért

...kontra - 2019-03-08

Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot 47 hónapi börtönbüntetésre ítélték banki- és adócsalásért.Az ügyész 19-től 25 évig terjedő börtönbüntetést kért a 69 éves tanácsadóra, de a szövetségi bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta: ez aránytalanul túlzó büntetés lenne. Hozzáfűzte, hogy Manafort korábban kifogástalan életet élt, és adakozó volt másokkal.

A börtönbüntetés mellett 25 millió dollár megtérítésére és további 50 ezer dollár büntetés megfizetésére kötelezte a bíróság a volt kampánymenedzsert.

Székely Nemzeti Tanács: Óriási siker az uniós bíróság döntése a nemzeti régiókról szóló kezdeményezésről

...kontra - 2019-03-07

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) óriási sikerként értékelte, hogy az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében másodfokon megsemmisítette az Európai Bizottságnak azt a 2013 júliusában hozott határozatát, amelyben elutasította a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét.

Az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmezteti Észak-Koreát

...kontra - 2019-03-06

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szankciókra figyelmeztette Észak-Koreát a Fox televíziónak kedd este adott interjújában.

Tovább nőtt az olaszok között a kormányon lévő Liga párt támogatottsága

...kontra - 2019-03-02

- A Matteo Salvini olasz belügyminiszter vezette Liga párt további erősödését mutatják a szombaton közölt olaszországi felmérések, amelyek ugyanakkor a Ligával együtt kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) eddigi legrosszabb eredményét mutatják egy évvel a tavalyi olasz parlamenti választások után.

EP-választás - 373 millióan szavazhatnak a májusi EP-választáson

...kontra - 2019-03-01

Az Európai Unió 27 tagállamában május 23-26. között tartják az Európai Parlament (EP) tagjainak választását, összesen 373 millióan szavazhatnak.

Illegális bevándorlás - Alkotmánybíróság: az Ab alkotmányértelmezése mindenkire kötelező

...kontra - 2019-02-28

- Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-értelmezését mindenkinek tiszteletben kell tartania - mondta ki egy menedékjoggal és az EU-val kapcsolatos ügyben az Ab egy csütörtökön közzétett határozatával.

Nem indul a megismétlendő képviselőházi választáson Észak-Karolinában a választási csalást beismerő republikánus politikus

...kontra - 2019-02-27

- Nem indul a megismétlendő képviselőházi választáson Észak-Karolinában Mark Harris amerikai republikánus politikus, aki beismerte, hogy szavazókörzetében választási csalást követett el egy munkatársa.

A bajor CSU szerint az Európai Néppártnak tárgyalnia kell a Fidesszel folytatott együttműködés jövőjéről

...kontra - 2019-02-25

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szerint az Európai Néppártnak (EPP) tárgyalnia kell a Fidesszel folytatott együttműködés jövőjéről - jelezte Markus Söder bajor miniszterelnök, a CSU elnöke hétfőn Münchenben.

Megismétlik a kongresszusi választást Észak-Karolina egyik választási körzetében

...kontra - 2019-02-22

- Megismétlik az amerikai képviselőházi választást Észak-Karolina egyik választási körzetében, mert a republikánus jelölt - bár győzött, de - visszaéléseket tárt fel.

Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: megalázó az idei költségvetés

...kontra - 2019-02-20

Megalázónak nevezte Budapest ez évi költségvetési javaslatát Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere, szerinte a büdzsé azt mutatja, hogy a főváros még saját működését sem képes finanszírozni.

- Morawiecki: Lengyelország nem vesz részt a jeruzsálemi V4-csúcstalálkozón

...kontra - 2019-02-18

A lengyel küldöttség nem vesz részt a visegrádi négyek és Izrael jeruzsálemi csúcsértekezletén - jelentette be hétfőn Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, "teljességgel megengedhetetleneknek" nevezve az ügyvezető izraeli külügyminiszter holokauszttal kapcsolatos kijelentéseit.

Mintegy egy kilogramm kábítószert találtak a rendőrök Budapesten

...kontra - 2019-02-16

- Mintegy egy kilogramm kábítószert találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei egy osztrák rendszámú autóban közúti ellenőrzés során - közölte a kapitányság szombaton a honlapján.

A közleményben azt írták, szerdán az esti órákban Békásmegyeren állítottak meg egy autót, amelyben egy 29 éves budapesti nő és egy 28 éves szintén budapesti férfi ült.

Országgyűlés Hivatala: legitim a szavazógépek működése

...kontra - 2019-02-15

Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését - közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.

Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a hóvihar

...kontra - 2019-02-13

Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a szüntelen havazás és a téli vihar. Az észak-amerikai ország keleti partvidékén Torontótól Montrealig repülőjáratok százait törölték, iskolák tucatjai maradtak zárva, kanadai lapjelentések szerint Torontóban, Halifaxban, Montréalban, Ottawában, Monctonban valamennyi oktatási intézmény - beleértve az egyetemeket is - zárva tart.