...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1515 találatból.

Megerősítette korábbi döntését a római-parti védműről szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

...kontra - 2017-09-27

A testület nem támogatta a Lányi András író, filozófus által készítetett, a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmére vonatkozó, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és kimondta azt is, hogy változatlanul fenntartja a korábbi, a part menti nyomvonalat támogató határozatát.

Emberi jogi biztos: Az internetes oldalak önkényes blokkolása veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát

...kontra - 2017-09-26

Az Európa Tanács tagállamaiban széles körben elterjedt internetes oldalak önkényes elérhetetlenné tétele veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát - jelentette ki Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa kedden kiadott jelentésében.

Mint elmondta, nem újkeletű, hogy a strasbourgi székhelyű Európa Tanács tagországiban egyre többször fordul elő, hogy bizonyos oldalak elérhetetlenné tételével cenzúrázzák az online fórumokon fellelhető információkat.

1,5 milliárd támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

...kontra - 2017-09-21

Elindult 1,5 milliárd forintos kerettel a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat az Otthon melege programban, ami legalább 5-6 ezer sikeres pályázatot jelenthet - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Már 3500-an éltek a pályázat előre feltöltésének lehetőségével, az eddigi tapasztalatok szerint a pályázatok 90 százaléka a keret megnyitásának első órájában beérkezik.

Ukrán oktatási törvény - A házelnök aláírta a jogszabályt és elküldte az elnöknek

...kontra - 2017-09-19

Andrij Parubij ukrán házelnök aláírta kedden a kijevi parlament által megszavazott új oktatási törvényt, és elküldte jóváhagyásra Petro Porosenko elnöknek. Ezt maga a parlament elnöke jelentette be sajtótájékoztatón.

Előző nap Parubij már jelezte, hogy amint az illetékes bizottság befejezi a jogszabály korrektúráját, és megkapja a törvényt végleges szövegével, azon nyomban aláírja azt, és haladéktalanul elküldi az államfőnek.

Ukrán oktatási törvény - Hrojszman utasította minisztereit, magyarázzák el a törvényt az EU-országok nagyköveteknek

...kontra - 2017-09-12

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök utasította az oktatási és a külügyminisztert, hogy találkozzanak az európai uniós tagállamok Kijevben akkreditált nagyköveteivel, és magyarázzák el nekik a parlament által elfogadott és külföldön komoly tiltakozásokat kiváltó új oktatási törvény részleteit - közölte a 112 Ukrajina ukrán hírtelevízió.

Államcsínynek minősítik a spanyol lapok a katalán népszavazási törvény elfogadását

...kontra - 2017-09-07
on the beach holidays argento sale yoox uk marks and spencer voucher new look voucher

Államcsínynek minősítik a spanyolországi napilapok csütörtökön megjelent írásaikban a katalán parlament által elfogadott függetlenségi népszavazásról szóló törvényt, amelynek nyomán Carles Puigdemont katalán elnök népszavazást írt ki október 1-jére.

Észak-koreai válság - Putyin: nem ismerjük el Észak-Korea nukleáris státusát

...kontra - 2017-09-06
wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

- Oroszország nem ismeri el Észak-Korea nukleáris státusát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mun Dzse In dél-koreai államfővel közösen megtartott szerdai vlagyivosztoki sajtótájékoztatóján

Átfogó vizsgálatot indított a román fogyasztóvédelmi hatóság Székelyföldön

...kontra - 2017-09-05

Átfogó vizsgálatot indított a román fogyasztóvédelmi hatóság arra vonatkozóan, hogy sérül-e a székelyföldi üzletekben a vásárlók román nyelvű tájékoztatáshoz való joga - írta keddi számában a Krónika című napilap.

A hivatal az ellenőrzési kampányt azt követően indította, hogy a múlt hét végén egy videoblogger egy kétes hitelességű kisfilmet tett közzé arról, hogy nem szolgálták ki egy nemzetközi áruházlánc székelyudvarhelyi üzletének a kültéri grillezőjében, mert román nyelven szólította meg az elárusítót. Az áruház álláspontja szerint azért nem szolgálták ki a bloggert, mert a nyitás előtt próbált vásárolni.

Politico: Trump várhatóan megszünteti a bevándorlógyerekeket védő programot

...kontra - 2017-09-04

Donald Trump amerikai elnök várhatóan megszünteti az úgynevezett DACA-programot, amely azokat a fiatalokat védelmezi, akiket illegális bevándorló szüleik kisgyermekként vittek az Egyesült Államokba.A Politico című lap vasárnapi értesülései szerint az elnök kedden várhatóan azt jelenti be, hogy megszünteti az öt évvel ezelőtt az előző elnök, Barack Obama által hozott elnöki rendeletet a programról, amelynek címe Késleltetett Akció a Gyermekkorban Érkezettekért (DACA), és célja megakadályozni a kisgyermekként az Egyesült Államokba hozott és már ott felnőtt fiatalok kitoloncolását. A DACA mintegy 800 ezer fiatalnak jelent védelmet.

Az amerikai kormány százmillió dollárt ad utak, repterek vihar utáni helyreállítására

...kontra - 2017-09-01
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

- Az amerikai kormány több mint százmillió dollárt (26 milliárd forint) biztosít a Harvey viharban tönkrement utak és repülőterek helyreállítására - jelentette be Texasban Elaine Chao amerikai közlekedési miniszter.

Mike Pence amerikai alelnök és a szövetségi kormány négy tagja csütörtökön Texas több településén tett látogatást, és helyi idő szerint a kora esti órákban Corpus Christiben tartott sajtóértekezletet.

A trópusi viharrá szelidült Harvey Louisianában is pusztít, tart az ítéletidő Texasban

...kontra - 2017-08-28

Szakadatlanul ömlött az eső hétfőn is Texasban a több napja pusztító Harvey hurrikán nyomán. Texas állam nagy része után Louisiana államot szintén katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították.

Az időközben trópusi viharrá szelídült hurrikán eddig mintegy 300 ezer embert kényszerített otthona elhagyására, Houstonban és Texas államban más helyütt is változatlanul nagy erővel mentik az esőzések és az áradások áldozatait.

Nébih: a legtöbb megyében megjelent az amerikai szőlőkabóca

...kontra - 2017-08-24

A kormányhivatalok által végzett felderítés eredményei azt mutatják, hogy az ország legtöbb megyéjében megjelentek az amerikai szőlőkabóca kifejlett egyedei, amelyek a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó FD fitoplazma fertőzést terjesztik - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

Illegális bevándorlás - A líbiai kormányfő sürgős segítséget vár az EU-tól

...kontra - 2017-08-23

- Líbia sürgős segítséget vár az Európai Uniótól a földközi-tengeri menekülthullám feltartóztatásában - mondta az észak-afrikai ország nemzetközileg elismert egységkormányának miniszterelnöke a The Times című újságnak.

A brit védelmi miniszter üdvözölte az Egyesült Államok afganisztáni stratégiáját

...kontra - 2017-08-22

A brit védelmi miniszter üdvözölte az Egyesült Államok új afganisztáni stratégiáját kedden, arról azonban egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a szigetország sajtójában, hogy az amerikaiak kérték-e brit partnereiket az Afganisztánban állomásozó csapataik létszámának növelésére.

Szakértő: nem tud integrálódni az, aki alacsonyabb rendűnek találja a nem muszlimokat

...kontra - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Budapest, 2017. augusztus 21., hétfő (MTI) - Nem tud integrálódni az európai társadalomba az, aki alacsonyabb rendűnek találja a nem muszlimokat - erről Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója beszélt az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Barcelonai gázolás - Spanyol sajtó: nehezen kerülhetőek el a barcelonaihoz hasonló támadások

...kontra - 2017-08-18

Habár Spanyolországban az elmúlt években nem volt példa terrortámadásokra, a csütörtöki, 14 halálos áldozatot és mintegy 130 sebesültet (köztük egy magyart) követelő barcelonai gázolás ráébresztette az embereket arra, hogy nem teljesen védettek a merényletekkel szemben - írta a spanyol média pénteken.

Egyes sajtóorgánumok szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az elmúlt 13 év legbrutálisabb spanyolországi támadásának számító csütörtöki gázolásos merényletet éppen Katalónia autonóm közösség székhelyének, Barcelonának a szívében követték el.

Brexit - Szóvivő: az Európai Bizottság megvizsgálja a vámunióra vonatkozó brit javaslatot

...kontra - 2017-08-15

Az Európai Bizottság tudomásul vette az átmeneti időre szóló vámunióról tett brit javaslatot - közölte az Európai Bizottság egy névtelenséget kérő szóvivője kedden. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi koordinátora ugyanakkor Twitter üzenetében "fantáziának" nevezte a brit javaslatot, szerinte "egyszerre kint és bent is jelen lenni ábránd".

A vártnál gyengébb negyedévet zárt a Foxconn

...kontra - 2017-08-14

Csökkent a Foxconn részvényének árfolyama a vártnál gyengébb negyedéves eredmény miatt - írja a Nikkei Asian Review hírportál.

A nemzetközi porondon Foxconn Technology Group néven ismert tajvani Hon Hai Precision Industry, a legnagyobb iPhone összeszerelő vállalat részvénye a hétfői kereskedésben több mint két százalékkal gyengült, miután a cég a pénteki tőzsdei zárást követően a piaci várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményt tett közzé.

Meghiúsult a melegfelvonulás Odesszában

...kontra - 2017-08-13

Szélsőséges ellentüntetők miatt félúton le kellett állítaniuk a szervezőknek a melegek felvonulását vasárnap a dél-ukrajnai Odesszában.Helyszíni beszámolók szerint az Odessza Pride - 2017 elnevezésű megmozduláson mintegy 200-an vettek részt. A felvonulást több száz rendőr biztosította. A rendfenntartók azonban hiába vonták szoros gyűrűbe a felvonulókat, szélsőséges ellentüntetőknek mégis sikerült áttörniük a kordonon, ezért a menetet a szervezők nagyjából félúton megállították, a résztvevők pedig ülősztrájkba kezdtek. Verekedésig nem fajult az incidens.