...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1418 találatból.

Toyota-elnök: kérdés, hogy a brit Toyota-gyár "túléli-e" Nagy-Britannia kivonulását az EU-piacról

...kontra - 2017-01-19

A Toyota elnöke szerint a japán autóipari cég "azon gondolkodik", hogy angliai gyártóbázisa "miként élheti túl" Nagy-Britannia kivonulását az Európai Unió egységes belső piacáról.

Theresa May brit miniszterelnök, aki a héten ismertette kormánya Brexit-tárgyalási célkitűzéseit, kijelentette: Nagy-Britannia nem maradhat az EU egységes belső piacának tagja sem uniós tagságának megszűnése után, mivel ha fenntartaná teljes jogú tagságát e piacon, ahhoz olyan feltételeket kellene teljesítenie, mintha nem is lépett volna ki az EU-ból.

Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

...kontra - 2017-01-18

Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén szerdán.

Az alelnökválasztás első körében 680 képviselő adta le szavazatát, amelyek közül 62 volt érvénytelen. Egy-egy alelnök megválasztásához az érvényes voksok több mint felére, azaz legalább 310 szavazatra volt szükség.

Antonio Tajani frissen megválasztott EP-elnök közlése szerint Pelczné Gáll Ildikót 310 képviselő támogatta, és választotta meg ezzel az uniós parlament egyik alelnökévé.

Tucatnál is több demokrata párti törvényhozó nem hajlandó részt venni Trump beiktatási ünnepségén

...kontra - 2017-01-16

Vasárnap estig az amerikai képviselőház 19 demokrata párti politikusa jelezte, hogy nem hajlandó részt venni Donald Trump megválasztott elnök pénteki beiktatási ünnepségén a Capitolium előtt. A Politico magazin és a CNN hírtelevízió összegyűjtötte, és meginterjúvolta azokat a törvényhozókat, akik nem mennek el az eseményre.

Barbara Lee, kaliforniai képviselő nem sokat köntörfalazva azt mondta, azért nem vesz részt a ceremónián, mert nem akar támogatásáról biztosítani egy "rasszista, szexista, idegengyűlölő és bigott" elnököt.

Férfi kézilabda-vb - Német henger a magyarok csoportjában

...kontra - 2017-01-15

Németország 21 góllal legyőzte a chilei válogatottat a magyar érdekeltségű C csoport vasárnapi első mérkőzésén a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon, Rouenban.

Kreml: Moszkva fenyegetésként fogja fel az amerikai tankok Lengyelországba vezénylését

...kontra - 2017-01-12

- Oroszország biztonsági fenyegetésként fogja fel az amerikai tankok és páncélozott harcjárművek Lengyelországba vezénylését - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Kreml: Moszkvának nincsenek kompromittáló anyagai se Trumpról, se Clintonról

...kontra - 2017-01-11

Moszkvának nincsenek kompromittáló anyagai sem Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről, Hillary Clinton volt külügyminiszterről - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdai moszkvai sajtóértekezletén.

"Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével" - mondta.

Theresa May: elfogadhatatlanok Trump korábbi kijelentései a nőkről

...kontra - 2017-01-08

Theresa May szerint elfogadhatatlanok a következő amerikai elnök, Donald Trump korábbi megalázó kijelentései a nőkről.

A brit miniszterelnököt a Sky News hírtelevízió vasárnapi interjúműsorában arra kérték, hogy "miniszterelnöki mivoltát egy pillanatra elfelejtve, nőként" fejtse ki véleményét Trump sokat bírált lealacsonyító kijelentéseiről, különös tekintettel arra, hogy egyelőre meg nem erősített hírek szerint hamarosan - állítólag már februárban - hivatalos látogatáson keresi fel Trumpot a Fehér Házban.

NYT: számos amerikai nagykövetet hazahívnak Donald Trump beiktatása előtt

...kontra - 2017-01-06

Számos amerikai nagyköveti poszt megüresedik rövid időn belül, még Donald Trump megválasztott amerikai elnök január 20-i beiktatása előtt - jelentette diplomatákra hivatkozva a The New York Times.


A Fehér Ház figyelmen kívül hagyja Trump elutasító álláspontját a Guantánamón őrzött foglyok áttelepítéséről

...kontra - 2017-01-04

A Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest kedden bejelentette: Barack Obama amerikai elnök figyelmen kívül hagyja leendő utódja, Donald Trump elutasító álláspontját a Guantánamón őrzött foglyok áttelepítéséről, és várhatóan további rabokat küldenek más országokba.

Az ügyben nyílt vita robbant ki kedden a leköszönő és a január 20-án beiktatandó elnök között. Donald Trump Twitter-üzenetben szögezte le álláspontját, miszerint a továbbiakban egyetlen foglyot sem szabad elszállítani más országokba a guantánamói börtöntelepről, mert "rendkívül veszélyes emberekről van szó, és nem szabad visszaengedni őket a csatamezőkre".

Az atomrobbantások és a rakétakísérletek éve volt Észak-Koreában 2016

...kontra - 2017-01-02

Két földalatti atomrobbantás és 22 rakétakísérlet Észak-Korea 2016-os mérlege a fegyverkezés terén. A világtól elszigetelt kommunista ország egyre gyorsabb ütemű, a fegyverkezést szolgáló kísérleteivel próbálja meg felhívni magára a világ figyelmét. Az első földalatti nukleáris kísérletét 10 évvel ezelőtt, 2006-ban hajtotta végre észak-Korea. A következő ilyen kísérletig három év telt el. Ez utóbbi során a robbanás ereje 3-4 kilotonna volt. A harmadikat négy év múlva, a jelenlegi vezető, Kim Dzsong Un 2012-es hatalomra kerülése után, 2013 februárjában.

A politikai erőviszonyok újrarendeződésének és az ország uniós elnökségének éve volt 2016 Szlovákiában

...kontra - 2017-01-01

A parlamenti választás és a politikai erőviszonyok azt követő újrarendeződése voltak az idei év első felének vezető belpolitikai témái Szlovákiában, ahol az év második fele már az ország uniós elnöksége jegyében telt.

Közel egy évvel ezelőtt még nemcsak Robert Ficóék győzelme látszott biztosnak a parlamenti választáson, hanem az is valószínűnek tűnt, hogy megerősítik parlamenti pozíciójukat. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - a parlamenti választást megelőző kampány nem lett fásult vagy erőtlen. Közvetett módon annak egyik hangsúlyos elemévé vált a januárban meghirdetett tanársztrájk is, amelyet bérköveteléseik nem teljesítésére hivatkozva indított az egyik pedagógusszervezet. Erre egy időben került sor az ugyancsak béreik rendezését kérő, s ezzel összefüggésben tömeges felmondást beadó kórházi nővérek nyomásgyakorló akciójával. Bár mindkét próbálkozás kiemelt médiafigyelmet kapott, a kezdeményezések rövid idő alatt sokat vesztettek súlyukból s végül kudarcba fulladtak.

Varga: 1,2 milliárd euró devizakötvény kibocsátást tervez a kormány 2017-ben

...kontra - 2016-12-28

A jelenlegi elképzelések szerint 1,2 milliárd euró devizaforrás bevonására készül kormány jövőre, de a piaci lehetőségektől függően ennél több vagy kevesebb is lehet .

A szociáldemokraták szerint az államfő nem hajlandó elfogadni a választói akaratot

...kontra - 2016-12-27

A december 11-i romániai választások nyomán alakult PSD-ALDE szociálliberális parlamenti többség szerint Klaus Iohannis államfő nem hajlandó elfogadni a választói akaratot és politikai válságba akarja sodorni az országot azzal, hogy nem volt hajlandó kormányalakítási megbízást adni a koalíció miniszterelnök-jelöltjének.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke és Calin Popescu Tariceanu, az ALDE társelnöke keddi közös sajtóértekezletükön úgy vélekedtek, hogy az államfőnek semmi oka nem volt elutasítani a muzulmán vallású Sevil Shhaideh volt regionális fejlesztési miniszter kormányfői kinevezését, szerintük Iohannis azt akarja kierőszakolni, hogy felfüggesszék hivatalából

Német belügyminiszter: a gyanúsított ujjlenyomatát megtalálták a kamionon

...kontra - 2016-12-22

Rögzítették a gyanúsított ujjlenyomatát annak a kamionnak a vezetőfülkéjében, amellyel belehajtottak a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásáron - jelentette be csütörtökön a német szövetségi belügyminiszter.

Az ujjlenyomaton kívül más jelek is arra utalnak, hogy valóban a tunéziai származású gyanúsított, Anis Amri az elkövető - emelte ki Thomas de Maiziere a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) berlini központjában Angela Merkel kancellárral és Heiko Maas igazságügyi miniszterrel tett látogatása után.

Buszbaleset az M3-ason - Kártérítési előleget fizet az utazási iroda

...kontra - 2016-12-19

- Kártérítési előleget fizet a tragédiában érintett családoknak a debreceni Grand Tours utazási iroda, amelynek autóbusza szombaton éjszaka balesetben felborult az M3-as autópályán - közölte az iroda Facebook-oldalán vasárnap késő este. Az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt balesetben hárman meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek.

EU-csúcs - Tusk: az unió nem kellően hatékony a szíriai polgárháború ügyében

...kontra - 2016-12-16

- Nem kellően hatékony az Európai Unió fellépése a szíriai polgárháború ügyében, de minden diplomáciai erőfeszítést meg fog tenni az unió az aleppói humanitárius segélyszállítmányok célba juttatása, illetve a civilek kimenekítése érdekében - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletét követően.

Eseti bizottság nem vizsgálja majd az orosz befolyásszerzést

...kontra - 2016-12-14

- A nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti képviselői nem támogatták az orosz befolyásszerzés nemzetbiztonsági vonatkozásainak feltárását vizsgáló bizottság felállítására vonatkozó LMP-s kezdeményezés tárgysorozatba vételét - közölte Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja a bizottság szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselők azzal érvelnek, hogy már most is kapnak erről tájékoztatást.

OGY - Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

...kontra - 2016-12-12

Elfogadta a parlament hétfőn a bérmegállapodást megalapozó, a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomagot, amely alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökkennek a munkáltatói járulékok is.

Ciolos "illetlennek" tartja Orbán Viktor Szatmárnémetiben tett kijelentéseit

...kontra - 2016-12-08

Dacian Ciolos román miniszterelnök szerint "illetlenek", és "nem elegánsak" azok a kijelentések, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök tett Szatmárnémetiben, illetve azok, amelyeket korábban más magyar vezetők tettek Románia nemzeti ünnepével kapcsolatban - közölte Liviu Iolu román kormányszóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a magyar kormányfő nyilatkozata nyilvánvalóan politikai célokat szolgál és a "választási logikát" követi.

Obama: Olaszország Renzi veresége után is az Egyesült Államok szövetségese marad

...kontra - 2016-12-07

- Olaszország Matteo Renzi veresége után is az Egyesült Államok szövetségese marad - hangsúlyozta Barack Obama.

Az amerikai elnök kedd délután beszélt telefonon a vasárnapi olaszországi népszavazáson súlyos vereséget szenvedett olasz kormányfővel.

A Fehér Ház közlése szerint Obama megköszönte Renzinek a "szoros barátságot és partnerséget" és megerősítette azt is, hogy Olaszország "nélkülözhetetlen partnere" marad az Egyesült Államoknak. A két országot ugyanis - hangsúlyozta Obama - összeköti a történelem és a közös értékrend.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.