...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1397 találatból.

OGY - Új statisztikai törvényt fogadott el a parlament

...kontra - 2016-12-06

Új statisztikai törvényt fogadott el kedden az Országgyűlés kormányzati javaslatra.

A jogszabály-módosítást 113 igen, 51 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett hagyták jóvá a képviselők.

Az új törvény megalkotását egyebek mellett számos kapcsolódó uniós irányelv módosulásával indokolta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) továbbra is kormányhivatal marad, ugyanakkor a módosítás további garanciális szabályokat rögzít a szakmai önállósága érdekében. Ezek között szerepel, hogy jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem sértheti a KSH szakmai függetlenségét, a szervezet elnöke pedig nem utasítható.

Lemond Manuel Valls francia miniszterelnök, és indul az elnökválasztáson

...kontra - 2016-12-05

Manuel Valls francia miniszterelnök még hétfőn bejelenti, hogy lemond, és indul a jövő évi elnökválasztáson - közölte a francia miniszterelnöki hivatal.

A közlemény szerint a kormányfő 18.30 órakor a Párizshoz közeli Evry városának polgármester hivatalában tart beszédet. Manuel Valls sokáig a város polgármestere és nemzetgyűlési képviselője volt.

Orbán: nem engedjük, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat

...kontra - 2016-12-02

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A hatósági árszabályozás kivezetése az európai energiarendszerből a rezsicsökkentés megszüntetését jelentené - mondta a kormányfő.

Szerinte az energiaszektorban a verseny nem az árak csökkenéséhez vezet, hanem "mindenfajta háttéralkuk" miatt inkább az emelkedésükhöz. Ha Közép-Európában nincs árszabályozás, akkor a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a nehéz helyzetben lévőknek jóval magasabb energiaárat kell fizetniük - hívta fel a figyelmet.

Támogatja az EP az EU és az Egyesült Államok között tervezett bűnüldözési adatvédelmi megállapodást

...kontra - 2016-12-01

Megszavazta az Európai Parlament csütörtökön az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett megállapodást a bűncselekmények megelőzése, kivizsgálása, felderítése és büntetőeljárás alá vonásának céljából átadott személyes adatok védelméről - közölte az EP sajtószolgálata.

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén támogatott egyezmény a tervek szerint nagy biztonságot nyújtó, kötelező érvényű adatvédelmi előírásokat biztosít a rendőrség és a bűnüldözési hatóságok Atlanti-óceánon átnyúló adatcseréjéhez.

A klímaváltozás miatt négy víztározó üresen áll Szabolcsban

...kontra - 2016-11-28

Négy víztározó is üresen áll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amit a szakemberek a klímaváltozással hoznak összefüggésbe - olvasható a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mostani hidrológiai időszakról készült jelentésében.

A szervezet honlapján közölt adatok szerint hiába volt az átlagosnál több csapadék tavaly októbertől az idei novemberig a térségben, a csökkenő vízkészletek miatt nem tudták feltölteni a Rohodi-, a Pazarnyi-, a Szamosmenti- és a Penyigei-víztározót.

Amerikai elnökválasztás - Clinton csapata is támogatja a voksok újraszámlálását

...kontra - 2016-11-27

Több kulcsfontosságú államban is támogatja a voksok újraszámolását Hillary Clinton demokrata párti jelölt kampánycsapata - jelentette szombaton a CNN amerikai hírtelevízió.

Marc Elias, a kampánystáb jogi képviselője ugyanakkor az egyik közösségi oldalon tudatta: a választás eredményét magát nem kérdőjelezik meg, s a saját vizsgálatuk sem talált arra utaló nyomot, hogy a választási rendszert az eredményt befolyásoló hackertámadás érte volna. Elias azt írta: azért támogatják a voksok újraszámolását, hogy az eljárás "biztosan mindenki számára méltányos eredményt hozzon".

Több mint 8,5 millióan nézték a francia jobboldali elnökjelöltek vitáját

...kontra - 2016-11-25

Több mint 8,5 millióan nézték Francois Fillon és Alain Juppé volt miniszterelnökök, a francia jobboldal elnökjelöltjeinek utolsó, közel kétórás televíziós vitáját csütörtök este, amelyet a két legnagyobb francia országos csatorna, a France2 közszolgálati és a TF1 kereskedelmi televízió sugárzott. Politikai műsor esetében ez nézettségi rekordnak számít.

Martin Schulz jövőre távozik az Európai Parlamentből és indul a német választásokon

...kontra - 2016-11-24

Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke januárban lejáró megbízatása után távozik az uniós testületből, és ősszel indul a német szövetségi parlamenti (Bundestag) választáson - ezt ő maga jelentette be csütörtökön Strasbourgban.

Sajtótájékoztatóján a szociáldemokrata EP-elnök megerősítette a Süddeutsche Zeitung című német lap értesülését, miszerint nem vállalja újabb ciklusra az uniós parlament vezetését.

Obama elnök újabb 79 elítéltet részesített kegyelemben

...kontra - 2016-11-23

Barack Obama amerikai elnök kedden újabb 79 elítéltet részesített kegyelemben. A leköszönő elnök október óta 351 elítéltnek adott kegyelmet, és megfigyelők szerint elnöksége hátralévő heteiben hasonlóan gyors ütemben kíván élni kegyelmi jogaival.

Az elnök egyébként eddig 1023 embert bocsátott szabadon, többet, mint az őt megelőző 11 elnök összesen. Elsöprő többségüket nem erőszakos, hanem kábítószerrel összefüggő bűncselekményekért ítélték börtönbüntetésre. Az elnöksége idején kegyelemben részesültek közül azonban 342-en életfogytig tartó büntetésüket töltötték.

OH: a középiskolák 61 százaléka írt elő központi írásbelit a felvételizőknek

...kontra - 2016-11-22

Az idén 409 középiskola - az intézmények 61 százaléka - írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken - közölte az Oktatási Hivatal (OH) keddenl. Az iskolák listáját a hivatal honlapján tették közzé.

Francois Fillon komoly változást ígér Franciaországnak

...kontra - 2016-11-21

"Minden franciának azt üzenem, hogy komoly változást okozunk Franciaországban" - mondta a volt kormányfő vasárnap este a legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak előválasztása szavazatai több mint 90 százalékának összesítését követően.

"Az előválasztás fantasztikus és népszerű siker, egy olyan hullám, amely bebizonyította, hogy állampolgárainkat hihetetlenül érdekli a hazájuk jövője. Hónapok óta nem térek le az utamról. Az utam a franciák és a hazám érdekében vezet, amelyet teljes szívemből szeretek" - fogalmazott Francois Fillon.

VOSZ:társasági nyereségadó-csökkentést járulékcsökkentésre konvertálnák át.

...kontra - 2016-11-18

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára ismertette a munkáltatói oldal javaslatát, amely szerint a társasági nyereségadó-csökkentést járulékcsökkentésre konvertálnák át. A munkaadók 6 százalékos járulékcsökkentést javasolnak 2017-re a 15 és 25 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelés elfogadása fejében. A társasági adócsökkentési javaslat - elismerve, hogy jó gesztus, üzenet a külföldi befektetők számára - de mindössze 1000-1100 vállalkozást érintene a Magyarországon működő mintegy félmillió vállalakozásból - mondta.

Választási vereségének elismerése óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton

...kontra - 2016-11-17

A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán. A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként - évtizedekkel ezelőtt - ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Szeptemberben csökkent az euróövezet és az EU ipari termelése

...kontra - 2016-11-14

Szeptemberben a vártnál kisebb mértékben csökkent az előző havihoz képest az ipari termelés az euróövezetben és az EU-ban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett kimutatásából.

Szeptemberben az euróövezet 19 tagországában 0,8 százalékkal, az Európai Unió 28 tagországában pedig 0,7 százalékkal csökkent szezonális kiigazítással az ipari termelés az augusztusihoz képest.

Havazás - Áramkimaradást és közlekedési gondokat okozott Romániában az erős szél és hófúvás

...kontra - 2016-11-13

Románia több térségében áramkimaradásokat és közlekedési gondokat okozott az erős szél és hófúvás vasárnap. Az ország szinte teljes területén (Partiumot és a Bánság alföldi részét kivéve) első fokú (sárga) meteorológiai riasztás van érvényben vasárnap estig (keleten hétfő délig) az erős szél miatt. Országszerte mérsékelten havazik, a széllökések elérik az óránként 60-70, helyenként akár 90 kilométeres sebességet is.

Oregonban elfajultak a Trump-ellenes tüntetések

...kontra - 2016-11-11

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén fekvő Oregon államban pénteken elfajultak, erőszakosabbá váltak azok a tüntetések, amelyeket a republikánus Donald Trump elnökké választása miatt tartottak.

Oregon legnagyobb városában, Portlandben a rendőrség "lázadásnak" minősítette a tüntetést, miután a tiltakozók egyik csoportja - a hatóságok megfogalmazása szerint - "veszélyes magatartást tanúsított".

Amerikai elnökválasztás - Tálas Péter: a kereskedelem területén a legnagyobb az aggodalom

...kontra - 2016-11-10

Donald Trump az üzleti életből jön, a kereskedelem területén fogalmazott erőteljesebben, így most ott a legnagyobb az aggodalom - értékelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont (SVKK) vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Amerikai elnökválasztás - Századvég-elemző: az Egyesült Államokban teljes a döbbenet

...kontra - 2016-11-09

Teljes döbbenetté fordult át a hangulat az Egyesült Államokban, ahol az előzetes várakozásokkal ellentétben a republikánus jelölt Donald Trump áll nyerésre - nyilatkozta a Századvég kutatási igazgatója Floridából szerda reggel a Kossuth Rádiónak. Orbán Balázs a 180 perc című műsorban úgy vélekedett, hogy ez az eredmény a politikai szakirodalmat is újraírja.

Amerikai elnökválasztás - Trump szerint Clinton bűnös, Clinton befogadó Amerikát szeretne

...kontra - 2016-11-07

Az e-mailekkel kapcsolatos szabálytalanságok miatt bűnösnek nevezte demokrata párti riválisát, Hillary Clintont Donald Trump republikánus elnökjelölt az amerikai elnökválasztás kampányának utolsó előtti napján. Clinton kampánykörútján viszont Trumpot bírálták, mert gátat kíván szabni az iszlám vallásúak befogadásának az Egyesült Államokban.

Amerikai elnökválasztás - A választás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett az FBI

...kontra - 2016-11-06

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett.

Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. Erről - a New York Post értesülései szerint - a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.