...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1809 találatból.

Hongkongi tüntetések - Peking tagadja, hogy le akarná váltani a hongkongi kormányzót

...kontra - 2019-10-23

A kínai külügyminisztérium szerdán tagadta a Financial Times című brit lapban megjelent értesülést, miszerint le akarná váltani Carrie Lam hongkongi kormányzót.

Brexit - Az EU a következő lépésekre vonatkozó tervei ismertetésére szólította fel Londont

...kontra - 2019-10-20

- Következő lépéseinek mihamarabbi ismertetésére szólította fel a brit kormányt szombaton az Európai Bizottság, miután a londoni parlament indítványt fogadott el a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztása érdekében.

Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy minél előbb tájékoztatást várnak a brit kormánytól az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának következő lépéseiről.

- Bekiabálások miatt videoüzenetben nyitotta meg a hongkongi kormányzó a parlament új ülésszakát

...kontra - 2019-10-16

Lemondta élőben tartandó beszédét az ellenzéki képviselők folyamatos bekiabálásai miatt Carrie Lam hongkongi kormányzó az új parlamenti ülésszak megnyitásakor szerdán, és helyette előre rögzített videoüzenetben szólt a képviselő-testülethez.

A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a műveleti tervében kijelölt célpontokat Északkelet-Szíriában

...kontra - 2019-10-10

A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a kijelölt célpontokat Északkelet-Szíriában a szerdán megindított, Béke Forrása fedőnevű hadművelet keretében - közölte csütörtökön a török védelmi minisztérium a Twitteren.

A tárca hozzátette, hogy a katonai beavatkozás légi és szárazföldi műveletei az éjszaka során is sikeresen, a tervnek megfelelően zajlottak.

A szóban forgó célpontokról azonban a minisztérium nem árult el részleteket.

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

...kontra - 2019-10-08

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.


Brexit - Az Európai Bizottság tárgyilagosan elemezni fogja a brit megoldási javaslatot

...kontra - 2019-10-02

Amint beérkezik, az Európai Bizottság meg fogja kezdeni a tárgyilagos elemzését annak a brit javaslatnak, amelyet az Egyesült Királysággal megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szembeni alternatívának szánnak - közölte a brüsszeli testület szóvivője szerdán.

McConnell: ha a képviselőház megszavazza Trump felmentési eljárását, a szenátus is tárgyalni fog róla

...kontra - 2019-10-01

Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást - jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője hétfőn a CNBC televíziónak adott interjújában.

"Nem lesz más választásom, mint folytatni" - fogalmazott a befolyásos kentuckyi politikus. "A szentátusnak az impeachmentre vonatkozó szabályai teljesen egyértelműek" - tette hozzá.

McConnel ezzel rövidre zárta azoknak a spekulációkat, amelyek szerint pozíciójával élve kisiklathatja a demokrata többségű képviselőháznak az alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) lefolytatására irányuló erőfeszítéseit.

Önkormányzat 2019 - Hangfelvétel - Ujhelyi: pártállamra jellemző a Karácsony Gergelyt érintő lejárató kampány

...kontra - 2019-09-26

- Pártállami eszközöket használó lejárató kampányt emlegetett a Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy más témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Thomas Cook-csőd - Brit miniszter: ezernél több járat kell a brit utasok hazaszállításához

...kontra - 2019-09-25

A brit közlekedési miniszter szerint a csődbe ment Thomas Cook utazási iroda 150 ezer brit utasát kell hazaszállítani 50 országból, és ehhez több mint ezer bérelt repülőjáratra lesz szükség a következő két hétben.

Önkormányzat 2019 - Debreceni Fidesz-frakció: amíg nincs konszenzus, nincs polgármesterjelölti vita

...kontra - 2019-09-24

- Amíg Debrecen három ellenzéki polgármesterjelöltje részéről nincs konszenzus a vitáról, addig a Fidesz önkormányzati frakciója nem kíván foglalkozni ezzel a kérdéssel - közölte a képviselőcsoport kedden.

Di Maio: Orbán kerülje a felesleges beavatkozást

...kontra - 2019-09-22

Elutasította Orbán Viktornak az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt római találkozóján elhangzott kijelentéseit Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője szombaton kiadott közleményében. Luigi Di Maio "felesleges beavatkozásnak" nevezte a magyar miniszterelnök szavait.

A spanyol ügyvezető kormány 774 millió eurót fordít természeti katasztrófák kárenyhítésére

...kontra - 2019-09-20

- A spanyol ügyvezető kormány 774 millió eurót (257 milliárd forint) fordít a dél-európai országban az elmúlt fél év természeti katasztrófáinak kárenyhítésére - jelentette be Isabel Celaá kormányszóvivő pénteken Madridban.

Ganz liberális nemzeti egységkormányt akar, amelyet ő vezet

...kontra - 2019-09-19

- Beni Ganz, az izraeli Kék-fehér centrista párt elnöke bejelentette csütörtökön, hogy széles alapokon nyugvó, liberális nemzeti egységkormány létrehozására törekszik, amelyet ő vezet.

Ötezer doboz cigarettát találtak egy német rendszámú teherautóban Vas megyében

...kontra - 2019-09-17

Ötezer doboz cigarettát találtak egy német rendszámú teherautó alvázában a NAV munkatársai, egy a 86-os főút Vas megyei szakaszán tartott ellenőrzés során - közölte kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas Megyei Adó és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Az első hét hónapban 26 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

...kontra - 2019-09-16

Az idei első hét hónapban 26 százalékkal nőtt a román építőipari termelés a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Izrael sorsdöntő választásokra készül

...kontra - 2019-09-15

- Izrael kedden sorsdöntő választásokra készül, amelyek eldöntik Benjámin Netanjahu miniszterelnök újabb kormányalakítási esélyeit.

A voksolás előtt nyilvánosságra hozható utolsó, pénteki közvélemény-kutatási adatok szerint fej fej mellett halad a Likud és a Kék-fehér nevű centrista párt, de a jobboldali tömb az erősebb, és egyre valószínűbbnek látszik, hogy sikeres választási hajrával Netanjahu megszerzi a jobboldali és vallásos pártokból Avigdor Liberman Izrael a Hazánk nevű pártja nélkül is a 61 mandátumot az izraeli parlament, a kneszet százhúsz képviselői helyéből. Ekkor bizonyosan őt kéri fel Reuven Rivlin államelnök a kormányalakításra, és nagy valószínűséggel sikerrel is jár.

Ha azonban kevesebb mandátumhoz jut ez a jobboldali, vallásos tábor, akkor ismét patthelyzet állhat elő, Liberman lesz a mérleg nyelve, s talán újabb előrehozott választások következhetnek, noha ezt egyik párt sem szeretné.

Brexit - Több mint 1,5 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

...kontra - 2019-09-12

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint meghaladta az 1,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik letelepedett státusért folyamodtak a brit hatóságokhoz. A magyarok közül eddig csaknem 40 ezren kértek tartós letelepedési engedélyt.

A Kommerszant megnevezte az Amerikába szöktetett orosz CIA-ügynököt

...kontra - 2019-09-10

Oleg Szmolenkov, az orosz elnöki hivatal volt munkatársa lehetett az az informátor, akit az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kimenekített Oroszországból - közölte kedden a Kommerszant című orosz napilap, amerikai állami szervektől származó értesülésekre hivatkozva.

Brexit - Brit külügyminiszter: a kormány "a tűréshatárig teszteli" a rendezetlen Brexitet tiltó törvényt

...kontra - 2019-09-08

Dominic Raab brit külügyminiszter szerint a kormány tartja magát ahhoz a törvényhez, amely megtiltja, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból, de "a tűréshatárig fogja tesztelni" és a maga módján értelmezi majd a jogszabályt.

Brexit - Nem akadályozza a felsőház a megállapodás nélküli kiválást tiltó törvényt

...kontra - 2019-09-05

A konzervatív politikusok a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában nem fogják megakadályozni annak a törvénynek az életbe léptetését, amely elvben lehetetlenné teszi, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül váljon ki az Európai Unióból - erősítette meg a konzervatív kormányfő hivatala csütörtök délelőtt.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel hagyta jóvá 327-299 arányban az alsóház, és a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.