Demszky: akár autóbuszokat is küldök a gazdákért!

Ajánljuk - 2006-10-27

A főváros lakóit és a felújított utakat kívánja védeni a főpolgármester azzal a mintegy 100-150 közlekedési táblával, amelyek a mezőgazdasági gépjárművek behajtását tiltják Budapest bizonyos területeire. Demszky Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a gazdák jöhetnek tüntetni a fővárosba, de a traktorjaik nélkül

A főpolgármester közölte: az elmúlt napokban sokan tiltakoztak a gazdák demonstrációs terve ellen, miszerint ezer traktorral vonulnak Budapestre a kormány ellen tüntetni.

Demszky Gábor szerint különbséget kell tenni a gazdák tavalyi tüntetése és a mostani terve között, mert a tavalyi agrárdemonstráció volt, míg most kifejezetten politikai céllal jönnének, a kormányfő lemondását követelni.

 

Budapest nyugalmát és az új utakat akarjuk védeni. Ezért a Nagykörúton belülre és a rakpartokra nem mehetnek traktorokkal - jelentette ki a politikus. A főpolgármester hangsúlyozta: nem korlátozzák a természetes személyek gyülekezési jogát, de a traktor ennek nem része, hanem a joggal való visszaélés.

 

Én annyira a gyülekezési szabadság mellett vagyok, hogy akár autóbuszokat is küldök a gazdákért - tette hozzá.Demszky Gábor szerint ezer traktorral a gazdák megfélemlítenék a budapestieket, és korlátoznák a közlekedési szabadságukat.

 

Nem lehet erőszakkal demonstrálni, nincs joga senkinek durván nyomást gyakorolni, tankokkal, traktorokkal felvonulni a városban - vélekedett a politikus. A csütörtökön elfogadott fővárosi jogszabályokról Demszky Gábor elmondta: ezek preventív szabályok, a demonstrációs kellékek - legyenek azok akár sátrak, pódiumok vagy traktorok - elhelyezése ezentúl engedélyhez kötött.

(Forrás:inforádió)