Gyurcsány Ferenc bizalmat kapott a parlamenttől

Ajánljuk - 2006-10-06

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megkapta a képviselők több mint ötven százalékának támogatását, ezzel az Országgyűlés bizalmat szavazott a kormányfőnek pénteken. Szili Katalin házelnök bejelentette: a parlament 207 igen szavazattal 165 ellenében szavazott bizalmat a miniszterelnöknek.

A szocialista frakció tagjai közül Toller László - aki súlyos közlekedési balesetet szenvedett - nem volt jelen, Vastagh Pál aki kanadai fővárosba nagykövetnek jelölt a külügyi tárca, lemondott mandátumáról. Az MSZP-s képviselők közül nem szavazott Hunvald György sem, a szabad demokrata frakcióból pedig az ülést vezető Világosi Gábor - a házszabálynak megfelelően - nem vett részt a szavazáson.

Gyenesei István független képviselő - aki a Somogyért Egyesület képviseletében jutott be a parlamentbe - igennel szavazott.

A szavazást követően Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter és Szilvásy György kancellárminiszter gratulált elsőként Gyurcsány Ferencnek.

A névszerinti szavazást követően Szili Katalin házelnök a parlament következő ülésnapját október 9-10-re hívta össze, majd lezárta a pénteki, rendkívüli munkanapot.

(MTI)