Hétmilliárd forint támogatást nyert el egyházi turisztikai fejlesztésre öt egyházközösség

Ajánljuk - 2017-06-14

Hétmilliárd forint támogatást nyert el egyházi turisztikai fejlesztésre öt egyházközösség:a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Magyar Katolikus Egyház Székesfehérvári Egyházmegye, a Győri Egyházmegye, a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület 100 százalékos támogatással valósíthatja meg fejlesztéseit.

A kifejezetten vallási motivációjú utazások a kulturális turizmus egyik fő területét jelentik. Az ilyen utazások fő céljai a kegyhelyek és zarándokhelyek, valamint egyre inkább egyéb vallási tematikus utak. A turisták ezeken a helyszíneken igénybe vesznek turisztikai szolgáltatásokat, ami összességében hozzájárul a költésük növeléséhez. A fejlesztéseknél általános elvárás a többi között a komplex szolgáltatások kialakítása és a látogatószám növelése. A felhívás az egyházi kulturális értékek, vallási turisztikai helyszínek fejlesztésével kíván hozzájárulni a magyarországi kulturális értékek megőrzéséhez, fenntartásához és bemutatásához..

A Mazsihisz a Magyar zsidó örökség útja Kelet-Magyarországon címmel ortodox zsidó emlékhelyek bemutatását tűzte ki célul. A Székesfehérvári Egyházmegye A Magyar szent család nyomában címmel alakít ki a támogatásból tematikus zarándokutat. A Győri Egyházmegye a Konvent-Káptalandomb turisztikai fejlesztését vállalta, míg a Pécsi Egyházmegye Pretiosus sangui címmel a bátai Szent Vér kegyhely turisztikai fejlesztését hatja majd végre. A Tiszántúli Református Egyházkerület Orando et Laborando" - Imádkozva és dolgozva címmel kiállításokat alakít majd ki a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza