Kopogós pingpong Eb - Orosz és német aranyérem, két magyar páros a dobogón

Ajánljuk - 2017-11-27

- Egyesben az orosz Dmitrij Popov, párosban pedig a Falk Konopisky, Robert Janke német duó nyerte a vasárnap késő este véget ért budapesti kopogós pingpong Európa-bajnokságot. Utóbbi számban két magyar kettős is felállhatott a dobogóra.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban, illetve a Népligetben található Liget Clubban rendezett hétvégi verseny különlegességét az adta, hogy az asztaliteniszben mára megszokott, szoft ütőborítások helyett szivacs nélküli, úgynevezett kopogós ütőkkel bonyolították le. Ebben a műfajban ez volt az első kontinensviadal, amelyre 15 ország mintegy 80 játékosa nevezett.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint egyesben Popov a spanyol Javier-Benito Rodrigezt győzte le a döntőben 3-1-re. Mellettük a két elődöntős, a román Vlad Farcas és a lengyel Przemyslaw Salacinski is részvételi jogot szerzett a január 27-28-i londoni világbajnokságra, melynek összdíjazása 100 ezer dollár lesz.

Magyar részről a paralimpiai bajnok Pálos Péter, valamint Barassó Máté szerepelt a legjobban, mindketten a legjobb nyolc között búcsúztak.

Párosban viszont volt magyar érmes, kettő is: a Szakál Béla, Zakar Kristóf duó csak a fináléban maradt alul - 2-1-re nyert ellenük a német kettős -, Varga Csaba és Márki Róbert pedig az elődöntőben kapott ki 2-0-ra a Konopisky, Janke egységtől.

A szombati és vasárnap délelőtti előcsatározások után a végső küzdelmeket vasárnap délután rendhagyó helyszínen, egy szórakozóhelyen bonyolították le. A Liget Clubban a mérkőzések szüneteiben egy konferanszié és egy DJ szórakoztatta a közönséget, s fényeffektekkel tették még látványosabbá a műsort.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza