Chateau Visz 2008 májusában nyitotta meg kapuit a csúcsgasztronómia magyar szerelmesei előtt.
Séfjét, Erik Schrötert korábban Németországban már Michelin csillaggal tűntették ki. Egy év alatt a Chateau Visz az étteremkalauzok megítélése alapján Magyarország legjobb étterme* lett. Azóta vezeti a magyar gasztronómiai toplistákat.
Erik Schröter szerződése 2010. májusában lejárt. Utódjaként a kastélyszálló-étterem tulajdonosai egy nemzetközileg is elismert, tapasztalt, hosszú távon is a Chateau Viszhez kötődő séfet kerestek.
Végül, Olivier Marchand mellett döntöttek. A francia mesterszakács Marc Meneau három Michelin csillagos séf tanítványa. A Vezelay-i (Burgundia) L′Espérance Hotel étterme a világ csúcsgasztronómiájának egyik fellegvára. Olivier Marchand ott elsajátított és továbbfejlesztett művészetét élvezhetik a magyar gourmet szerelmesei áprilisától a Chateau Viszben.
Hidvéghy Melinda, a Chateau Visz ügyvezető igazgatója megköszönte Erik Schröter egykori asszisztensének, Stefan Gebhardtnak, hogy az átmeneti hónapokban segített megtartani a Chateau Visz vezető pozícióját a magyarországi csúcsgasztronómia élvonalában.
*2009 Népszabadság 100 legjobb magyar étterem , 1. hely
2010 Alexandra Étteremkalauz, 1. hely
2010 A Népszabadság TOP 50 legjobb magyar étterem, 1. hely
2010 A Gösser Bock - Dining Guide Év étterme