Bogsch Erik: jelentősen nő a Richter nőgyógyászati árbevétele a következő években

Befektetés - 2020-12-03

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Emlékeztetett: reggel tették közzé, hogy a Richter a belga Janssen cég Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszára kötött megállapodást.

A tranzakció zárása nagyjából 6 héten belül várható, azt követően a tapasz értékesítése már a magyar gyógyszergyártó árbevételét növeli - mondta. Hozzátette, hogy a megállapodás globális forgalmazási jogokra terjed ki, az Egyesült Államok kivételével.

A Richter nőgyógyászati árbevétele 60 százalékkal (250 millió euróval) emelkedhet 2030-ig a táraság számításaik szerint - ismertette az elnök. Hangsúlyozta: a nőgyógyászati portfólió erősítése kiemelt stratégiai cél, a Richter a legszélesebb termékpalettával rendelkezik a fogamzásgátlók területén, ami most kiegészül a tapasszal.