Egymilliárd forintot fektet műtárgyakba a BÁV

Befektetés - 2018-03-26

Megújítja műtárgykereskedelmi stratégiáját a BÁV Aukciósház 2018-ban, ennek keretében egymilliárd forintot különített el kiemelkedő műtárgyak vásárlására - közölte a BÁV Zrt. hétfőn. A hazai megtakarítási és befektetési piacot jellemző alacsony kamatkörnyezet miatt Magyarországon is egyre többen fordulnak a műtárgypiac felé. Ezt igazolja a BÁV tavalyi aukciós eredménye is, a cég 18 százalékkal növelte az árveréseiből származó forgalmát 2016-hoz képest.

Az eredményhez jelentősen hozzájárult, hogy a BÁV az elmúlt évben kibővítette aukciós kínálatát, a hagyományos három nagy árverés mellett további hét, tematikus és kamaraaukciót is rendezett. Ezeken egyrészt a nagy árverésekről kiszoruló, kedvező árfekvésű tételeket értékesítették, másrészt az utóbbi időben egyre népszerűbb műtárgytípusok, például az órák, grafikák és kortárs alkotások iránti keresletet elégítették ki - hangsúlyozták a közleményben.

A közlemény szerint a további növekedési terveket a cég új műtárgykereskedelmi stratégiája is támogatja. A BÁV 2018 tavaszától befektetőként is megjelenik a hazai műtárgypiacon, így még több kvalitásos műtárgyat tud a jövőben felvásárolni a gyűjtőktől, ezzel színesítve az aukciók választékát. Az egymilliárd forintos műtárgyalap lehetővé teszi, hogy nagy értékű műtárgyakat vásároljanak a hazai és nemzetközi piacon.

A BÁV tíz árveréssel várja a gyűjtőket és a befektetőket az idén.

A közlemény idézi Varga Balázst, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: ügyfélkörük bővült, az eddiginél fiatalabb korosztályt sikerült megnyerniük.