Ezer kárpátaljai magyar vállalkozó írt alá gazdaságfejlesztési pályázati szerződést Beregszászon

Befektetés - 2017-08-21
inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers best inkjet photo paper cheap inkjet paper wholesale inkjet paper

Minél több nehézséggel szembesül a kárpátaljai magyarság, vagy minél több nehézséggel szembesítik, az anyaország annál több segítséget és támogatást fog nyújtani neki - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Beregszászon, ahol ezer vállalkozó írt alá támogatási szerződést a magyar kormány által a kárpátaljai magyarságnak idén nyújtott, közel 7,5 milliárd forint keretösszegű gazdaságfejlesztési program keretében.

agoda coupon applevacations promo code booking.com coupon codes cheapoair promo codes citypass discount hotels.com coupon code extendedstayamerica coupons homeaway coupon code onetravel coupon code onthebeach voucher codes newyorkpass promo code priceline coupon code

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájában tartott aláírási ünnepségen mondott köszöntő beszédében Magyar Levente hangsúlyozta: alighanem történelmi esemény tanúi vagyunk, hiszen a kárpátaljai magyarság életében még nem fordult elő, hogy egyidejűleg ezerötszáz vállalkozó kap a magyar kormánytól gazdaságfejlesztési támogatást mintegy 3,7 milliárd forint értékben. Ezer vállalkozóval már hétfőn aláírjuk a pályázati szerződéseket, további ötszázzal a következő egy-két hét során - tette hozzá.

A miniszterhelyettes emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány az elmúlt év végén több mint kétmilliárd forintnyi támogatást folyósított az Egán Ede Kárpátaljai gazdaságfejlesztési program keretében a kárpátaljai magyaroknak, az összegből mintegy 14 ezren részesültek. Elmondta, 13 ezer pályázónak a földprivatizációs költségeit fedezték, hogy elkezdhessék a gazdálkodást, míg ezer magyar vállalkozó a már működő gazdaságának fejlesztéséhez kapott támogatást.

Hozzátette: az idén további ezerötszáz magyar vállalkozó részesülhet ugyancsak 3,7 milliárd forintnyi támogatásban. Vagyis a magyar kormány egy év leforgása alatt közel 10 milliárd forint összeggel segíti elő a kárpátaljai magyar vállalkozások fejlesztését, ami összesen mintegy 17 ezer családot érint.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője beszédében kiemelte: a magyar kormány által nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás jelentősége annak tükrében értékelhető igazán, ha tudjuk, hogy az elmúlt emberöltők során a kárpátaljai magyarságtól általában csak elvettek. "Ezért csak a köszönetünket fejezhetjük ki a magyar kormánynak, a magyar társadalomnak azért a jelentős támogatásért, amelyben a kárpátaljai magyarságot részesítette, részesíti, és gazdaságunk erősítésével egyben a közösségünket is erősíti" - mondta a KMKSZ elnöke.