Online tartja karácsonyi árverését a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV

Befektetés - 2020-12-01

- Online tartja karácsonyi árverést a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. A december 10-i aukción órákra, ékszerekre, műtárgyakra, valamint klasszikus és kortárs festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

Az árverési anyag ékszerei közül licitálni lehet egy 1,5 karátos briliánsokkal ékített gyűrűre, amelynek kikiáltási ára 550 ezer forint. Emellett Bulgari-gyűrű és Nina Ricci-briliánsokkal ékesített fülbevaló is szerepel az anyagban. A színes drágakövek rajongóinak ajánlják a 7 karátnyi smaragddal és 11,3 karátnyi briliánssal díszített nyakéket.

A műtárgyak között empire, art deco és szecessziós ezüst gyertyatartókra, cukordobozokra, valamint egy női alakot formázó art deco lámpára és egy ritka, szecessziós Zsolnay-díszvázára is licitálhatnak az érdeklődők.

Az órák között egy különleges Rolex-modell is szerepel 3 millió 200 ezer forintos indulóárral. A Deepsea Sea-Dweller James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg. A 2014-ben bemutatott óra számlapján megjelenő, kékből feketébe váltó színátmenet is James Cameron szédítő mélységű merülésének metaforája, a Deepsea felirat zöldje pedig a háromszoros Oscar-díjas kanadai rendező merüléshez használt járművével megegyező színű - olvasható a közleményben.

Elárverezik a világ legnagyobb gyémántkereskedő vállalatcsaládjának, a De Beersnek Talisman elnevezésű óráját is, amelynek közepét egy igazi csiszolatlan gyémánt díszíti, az ékszer kikiáltási 2,8 millió forint.

A női órák közül a közlemény kiemeli a Cartier Ékszerház Trinity ékszeróráját is, amelynek induló ára 400 ezer forint.

A Jaeger Le Coultre Atmos örökmozgó asztali órájának különlegessége, hogy emberi beavatkozás nélkül, a hőmérséklet változásának hatására működik. A különleges szerkezetre a licit 550 ezer forintról indul.

A festményanyagban az absztrakt formák iránt érdeklődőknek ajánlják Nádler István Firenze című festményét 1,2 millió forintos indulóárral.

Mint írják, a BÁV idén tavasszal készített reprezentatív felmérése, a Műtárgybefektetési index szerint a koronavírus okozta válság ellenére sem rendült meg a műtárgybefektetéssel szembeni bizalom: a legnagyobb népszerűségnek a festmények és az ékszerek örvendenek.

A BÁV ünnepi árverésének katalógusa a bavaukcio.hu oldalon elérhető, de az aukciós tárgyak személyesen is megtekinthetők december 1. és 9. között a BÁV Aukciósház Apszistermében.

Az online licitáláshoz előzetes regisztráció szükséges az axioart.com oldalon.