Szakértő: jelentős összeg érkezhet a lakáspiacra

Befektetés - 2017-09-20

A magyar lakáspiacon további élénkülést hozhat, ha a magyar háztartások megtakarításainak egy részét lakásvásárlásra fordítják - mondta Balogh László, az ingatlan.com szakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

A jegybank tavaly októberi lakáspiaci jelentésében is rámutatott arra, hogy a lakossági megtakarítások jelentős része ingatlanbefektetésben jelenhet meg, mivel a lakáspiacon az elérhető átlaghozam 5-6 százalék a bérleti díjak és négyzetméterárak alapján - mondta.

Ingatlan-adásvételek száma Magyarországon, 2006-2016

Hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a magyar lakosság csak látra szóló betétben 4436 milliárd forinttal rendelkezett júliusban, amelyek piaci átlagkamata kevesebb mint évi 0,1 százalék, ami a jelenlegi 2,6 százalékos inflációval együtt reál értelemben negatív hozamot, azaz veszteséget jelent.

Kitért arra, hogy a lakáshitelek nagy átalakuláson mentek át, kedvezőbbek a kamatok, akár már 2-3 százalékos kamatra lehet lakáshitelt felvenni. Ezt tovább élénkítette a jegybank által bevezetett fogyasztóbarát lakáshitel bevezetése, a bankok között egyre nagyobb a verseny a hitelfelvevőkért, akik egyre többen vannak - jelezte.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza