Több mint 550 tétel a 72. BÁV-aukción

Befektetés - 2018-04-24

Több mint 550 tételt árvereznek el a BÁV 72. Művészeti aukcióján, amelyet május 15-én és 16-án tartanak Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

A műtárgypiac valamennyi szegmensét felvonultató aukció első napján többek között nagyértékű brill-, gyöngy- és drágakő ékszerekre, valamint ezüstökre, a második napon pedig festményekre, porcelánokra és egyéb műtárgyakra lehet licitálni.

A kollekciót többek között olyan, a nemzetközi piacon is jegyzett műtárgyritkaságok alkotják, mint a Habsburg család 18. század eleji húsvéti ostyatartója, míg a régi mesterektől a kortárs művészekig ívelő festészeti anyagból többek között Vaszary János, Paál László, Boromisza Géza, Csók István és Huszár Vilmos múzeumi színvonalú főműveire lehet licitálni.

A 72. Művészeti aukció kiállítása május 5. és 12. között tekinthető meg a BÁV Aukciósházában.

A BÁV egymilliárd forintos műtárgyvásárlási alapja megmozgatta a piacot. A BÁV Zrt. egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy befektetőként is belép a műtárgypiacra. Mint írják, a cég kereskedelmi stratégiájának megújítása sikeres volt, ugyanis az egymilliárd forintos műtárgyalapjának köszönhetően számos kimagasló értékű alkotást és gyűjteményt vásároltak fel az elmúlt hetekben, amelynek egy része már a májusi aukción látható lesz.